Angeltjes
24-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lulin komeet is er, maar de wolken ook

 

Komeet Lulin gefotografeerd op 23 februari 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Komeet Lulin gefotografeerd op 23 februari 2009 door Ligustri Rolando, Circolo Astrofili di Talmasson

De komeet heeft een inclinatie van 178° en beweegt zich ongeveer in hetzelfde baanvlak om de zon als de aarde maar dan wel in tegengestelde richting. We kijken dus voortdurend tegen de zijkant van de komeet aan. Voor de stofstaart geldt dus ook dat we tegen de smalle zijkant van de waaier aan kijken en als de aarde zich in het verlengde van deze waaier bevindt dan is er wellicht ook een zogenaamde anomale staart of anti-staart zichtbaar. Het komt niet zo heel erg vaak voor dat een komeet een mooie anti-staart laat zien. De laatste keer dat dit goed zichtbaar was, was in 1957

Onze vaste lezers zullen onmiddellijk doorhebben dat bovenstaande tekst niet van deze redactie afkomstig is ; wij hadden nog nooit gehoord van een mooie anti-staart maar zijn bereid er van nu af aan aandacht aan te besteden.  Meer over dit fenomeen, langs HIER.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een economisch oorlogskabinet

 

"Een economisch oorlogskabinet", dat is wat Geert Noels voorstelt aan Van Rompuy om op een efficiënte en kundige manier de huidige crisis te bestrijden.

Uitzonderlijke tijden, vergen uitzonderlijke maatregelen en het zou goed zijn de beste specialisten en experten uit verschillende domeinen samen te brengen, om "onafhankelijk en a-politiek" de regering bij te staan.

Volgens Noels kan zo'n economische urgentieraad op verschillende fronten steun geven. "Ten eerste moeten belangrijke keuzes gemaakt worden voor de financiële sector. Ten tweede is er nood aan een sociaaleconomisch herstelplan, met vooral een luik concurrentiekracht. En ten derde is een objectieve analyse nodig van mogelijke steun- en investeringsmaatregelen".

Wij vinden dit een prijzenswaardig aanbod van een burger die spontaan zijn kennis ter beschikking stelt aan de leiding van het land.  Hij gaat er vanuit, dat de regering zelf niet over de nodige kennis beschikt.  Noch bij de ministers, noch bij de administratie. Dat zal hem niet in dank afgenomen worden en het werpt bij voorbaat een donkere schaduw over zijn voorstel.

De regering heeft uitgedokterd dat de federale begroting voor 2009 een tekort vertoont van 12 miljard euri. Welke structurele maatregelen genomen zullen worden om de crisis het hoofd te bieden, is niet geweten.  Het enige probleem waar deze regering mee aan de gang blijft, is Fortis.

De Vlaamse regering van haar kant, die voorlopig niet gehinderd is door een groot verlies op de jaarbegroting, neemt wel actief enkele bescheiden maatregelen. Bijspringen voor aflossing van hypotheken, Ford Genk ontlasten van een provincietaks van 2 miljoen euri, plus zo vernemen we net deze morgen, zal er een toelage verstrekt worden  van circa 7 miljoen voor verdere investeringen : alleszins een heuglijke vaststelling.  Allemaal druppeltjes, maar helaas geen grote visie.

Peeters, Vandenbrouck en Ceyssens zijn vertrokken naar Detroit om de zaak van Opel te bepleiten bij GM en tegelijk zullen zij proberen een gesprek te hebben met Ford.

Hoe goedbedoeld ook, het zijn panieknummertjes die beladen zijn met electorale bijbedoelingen. Van elke regeringspartij maakt een minister deel uit van de delegatie naar Detroit.

De belgische politiek ietwat kennend zou het ons zeer verbazen, mocht federale Van Rompuy ingaan op het voorstel van Geert Noels.  En mocht er een consensus ontstaan over dergelijk "economisch oorlogskabinet", welk lot zou de voorstellen beschoren zijn ? Ziet u de bende Vlaams-Waalse ruziemakers gratievol akkoord gaan met mekaar ?

De knoeiers willen zelf aan het roer blijven. Trouwens binnenkort komt Yves Leterme terug, dan zijn de problemen zo van de baan.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck op zoek naar stabiliteit

 

mariootje.jpg
met dank aan AAaRGH en www.geenstijl.nl


23-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazet van Antwerpen : een folder van de Lidl

 

De bruine krant

Christine Rombouts

Dit weekend verscheen Gazet van Antwerpen met een totaal nieuwe look. Omdat bij ons geen grafisch ontwerpers wonen, werd daarvoor een beroep gedaan op een Spaans bureau.

Een week lang werd aangekondigd dat Rubens de inspirator was, maar van vlezige vrouwenlichamen geen spoor. Wellicht was de link met Rubens slechts een doorzichtig marketingtrucje om de Antwerpse lezers aan te spreken en hen toch te laten geloven dat GVA nog steeds hùn krant is. Het grafische uitzicht van de Antwerpse krant is nu in harmonie met het peil van de redactie: een folder van de Lidl.

Ondertussen ging de verkochte oplage nog maar eens met meer dan 3% achteruit en is het einde van de neergang niet in zicht.

http://www.eulalie.eu/eula_rpa/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu ? Linksaf of rechtsaf ?

 

Soms hebben we het bekeken hier beneden en dan stappen we in onze luchtballon.  Doei, tot als de crisis voorbij is : wij zijn op weg naar de Orionnevel.Het is maar op 1500 lichtjaar afstand en volgens de reisbrochure valt het klimaat best mee. En geen gedoe met 3-sterren of 4-sterren verblijf, miljoenensterren !  Dus het eten zal het best meevallen.

Credit: NASA, ESA, M. Robberto (STScI/ESA) et al.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar hebben we het Mozart-effect. Of niet helemaal ?

 

In de Volkskrant schrijft een mevrouw Renée Braams over de goede effecten van klassieke muziek in de opvoeding van het kind.

Helemaal niets nieuws, klassieke muziek is een zeer brede term die alles bestrijkt wat overeind gebleven is na eeuwen en wat de dag van vandaag ook ernstige muziek genoemd wordt, wat trouwens een ijselijke term is.  Ik heb bijna nooit zin in "ernstige "muziek, ik wil vrolijk zijn of ontroerd worden, ik wil luisteren naar harmonieuze klanken die beelden oproepen, kleuren schilderen, gevoelens loswoelen, ik wil instrumenten tegen mekaar horen opklinken om in mekaar op te gaan, of uiteen te vallen in schrijnende soli, die weer opgepikt worden door een andere groep instrumenten, die de klanken naar mekaar toespelen als veertjes in de wind of donderende orkanen. U kent het wel. 

Daarover vertelt mevrouw Renée Braams in haar lessen en ze beschrijft het in haar stuk in de Volkskrant onder de verleidelijke titel "Daar hebben we het Mozart-effect".  Het is prachtig en uniek jonge kinderen die wellicht thuis enkel "Oenke-Boenke-Oenke-Doenke" horen en opgevoed zijn met de idee dat dit "muziek" is, te laten kennismaken met de verfijnde klanken van instrumenten en het talent om deze hun verhaal te laten vertellen.

Mevrouw Braams heeft ook allochtone kinderen in haar klas en die gaan gewoon mee op in de wereld van schoonheid die voor hen geopend wordt.

Maar ook hier geldt auto-censuur en omzichtigheid. Laten we vooral de moslimkindjes niet voor het hoofd stoten en onze eigen cultuur wegmoffelen, als ze in aanvaring dreigt te komen met wat aan de overzijde doorgaat voor koeltoer. Luistert u naar mevrouw Braams :

Ik ben zo in de ban van die eenvoudige doelstelling (het brengen van blijheid in het leven van een kind) dat ik besloten heb het aangrijpende lied uit de musical over Jozef, Sluit alle deuren maar, met de heftige regel 'Kinderen van Israël zijn nooit alleen', toch niet te zingen.  Ik wil toch geen nare of onbestemde emoties loswoelen bij de moslimkinderen. Ik kies voor We shall overcome (dank voor de tip) voor One day I’ll fly away (dank voor de tip) voor De uil zat in de olmen en voor Kookaburra. Dat laatste lied over een lachende oerwoudvogel is bij de bovenbouwers favoriet. In canon is het één groot geschater.

In de lezersreacties op dit artikel, dat voor de rest zeer lovenswaardig is, wordt nauwelijks ingegaan op de autocensuur die de lesgeefster zichzelf oplegt.  Velen zijn zo murw geslagen door het poco-denken, dat hen zelfs dit schrijnende gedrag niet opvalt.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mode en moslima's + Aanpassing 14 uur Reactie Filip Dewinter

 

Een panelgesprek op 26 februari in Atlas (Antwerpen)

Staan mode en religie echt zo op een gespannen voet met elkaar? In het straatbeeld is het duidelijk: islamitische mode is aan een sterke opmars bezig. Vele jonge moslima’s willen hun religie tonen én er tegelijkertijd modieus uitzien.

Hoofddoeken heb je tegenwoordig in alle kleuren en maten. Doekjes van Gucci of Burberry, vastgemaakt met glitterspelden van Swarovski, zijn niet langer een uitzondering. Hoofddoeken lijken meer en meer deel uit te maken van een typische jongerencultuur.

Neem deel aan het gratis panelgesprek in Atlas, Carnotstraat 110,  op donderdag 26 februari om 20 uur.

De panelleden zijn: 

  • Annelies Moors, antropologe en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Ze verrichtte onderzoek naar de relatie tussen mode en islam in Europa.
  • Lotte De Bruyn, medewerker van Ladda vzw, kenniscentrum voor jongerenculturen.
  • Birsen Taspinar, psychologe en antropologe.

Malika Abbad modereert.

******

 Aanpassing 14 uur

 “In plaats van integratie en inburgering promoot het stadsbestuur apartheidscultuur voor moslims”.

Filip Dewinter

 Door de hoofddoek te promoten, speelt de stad de islam en de islamitische apartheidscultuur in de kaart. Onder het mom van diversiteit werkt het stadsbestuur de islamisering van Antwerpse samenleving in de hand. Het Vlaams Belang is van oordeel dat niet de diversiteit en de hoofddoek moeten worden gepromoot, maar wel de inburgering en de aanpassing van de allochtonen aan onze waarden en normen en onze manier van leven. De islam botst fundamenteel met de waarden en normen van onze westerse beschaving. Onze beschaving wordt gekenmerkt door de gelijkheid van man en vrouw en daarin heeft de hoofddoek geen plaats. Het is dan ook onaanvaardbaar dat het stadsbestuur met Vlaamse en Antwerpse belastingsgelden de islamitische kledijvoorschriften legitimeert. Filip Dewinter zal ter gelegenheid van de volgende gemeenteraad Antwerps schepen van Diversiteit Monica De Coninck hierover interpelleren.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven in de jaren '30 in het land B : zij die hadden en niet hadden

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De barbaren onthoofden

 

Op de foto de Poolse geofysicus Piotr Stanczak die door de Taliban in Afghanistan gegijzeld werd en begin febuari onthoofd.  Er zijn beelden op internet van deze barbaarse daad, die wij niet willen tonen.  In de regime-aanbiddende media werd er nauwelijks gewag gemaakt van deze zoveelste onmenselijke daad.  De nieuwe strategie bestaat erin dergelijke praktijken dood te zwijgen of af te doen als het werk van moslim-extremisten, die niet representatief zijn.  Anderzijds hoor je weinig afkeuring van de brave moslims over deze barbarijen.  Het vervelende is, dat ze gebeuren uit naam van teksten uit een boek dat onaantastbaar is.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ach, die tjeven toch ...

 

.
.
 
Controverse op RTL-TVI.
.
Controverse



 

Op  februari  waren Eric Donckier (hoofd van de politieke redactie van het Belang van Limburg), Willy De Waele (open-VLD en Burgemeester van Lennik), Eric Van Rompuy (CD&V en broer van de “premier van een anti-Vlaamse regering”) en aan franstalige kant Picqué, Gosuin, Delpérée en waarnemend burgemeester van Wezembeek Van Hoobrouck te gast in het programme Contoverse met moderator Pascal Vrebos.

Tijdens het debat zei François Van Hoobrouck over zijn niet-benoeming als burgemeester het volgende: "In november (2008) stonden wij dicht bij een oplossing voor de benoeming van de burgemeesters. Tenminste, er waren contacten. Maar er was een schot voor de boeg door de Vlaamse minister van binnenlandse zaken, Marino Keulen. Hij heeft de contacten tussen Kris Peeters en Armand De Decker getorpedeerd. Ik heb het rechtstreeks meegemaakt, ik was in het buitenland maar ik was in contact". Op de vraag waarom Keulen dat gedaan had verwees hij naar het antwoord van Eric Donckier en voegde eraan toe dat er contacten waren en die waren positief. "Niet over de benoeming" was de bedeesde repliek van Eric Van Rompuy, waarop Van Hoobrouck droogweg antwoordde: "Ik ga niet akkoord met u. Niet volgens de echo's die ik gehoord heb".
Eric Donckier bevestigde de uitspraak van Van Hoobrouck:" (...) Er is ook een oorlog tussen de Vlaamse partijen. Keulen heeft dat gedaan op vraag van de VLD-voorzitter, en ook een beetje op vraag van Guy Verhofstadt, om Yves Leterme te saboteren (emmerder)". Op de vraag van de moderator: "Van Guy Verhofstadt???" antwoordde Donckier: "Ik zeg u dat (....) dat is al geschreven (...) De dingen mogen gezegd worden". Zou het dan toch zo zijn dat de tjeven van CD&V bereid waren om toe te geven in ruil voor wat borrelnootjes in de communautaire onderhandelingen, goed beseffend dat CD&V anders met lege communautaire handen naar de kiezer moet. Kris Peeters en CD&V zullen op 7 juni de rekening betalen voor de valse beloften, intriges, gekonkelfoes en leugens van Leterme en zijn CD&V-kompanen.

Daarna was het de beurt aan Willy De Waele die een stukje* uit 1832 van de Franse diplomaat Charles-Maurice de Talleyrand wou voorlezen. Toen Eric Van Rompuy gevraagd werd of hij op dezelfde golflengte zat antwoordde Van Rompuy: "Hij is separatistisch. In een discussie met Franstaligen moet u meneer De Waele niet beschouwen als representatief voor de meerderheid van de Vlamingen". Wel beste Eric, je zou nog kunnen verschieten. Afwachten wat de verkiezingen in juni zullen brengen en zien of de partij van de broer van de “premier van een anti-Vlaamse regering” zo representatief zal zijn voor Vlaanderen! Op zijn weblog schrijft Van Rompuy over Willy De Waele het volgende: "Vandaag had ik de handicap om de Burgemeester van Lennik, Willy Dewaele, naast mij te hebben in het debat die van zijn kant een echte karikatuur maakte van onze Vlaamse standpunten". Meneer Eric Van Rompuy vindt het een handicap om samen met een consequente Vlaming in een debat te zitten op een Franstalige zender. Op zijn weblog zegt Van Rompuy nog: "Ik heb het na de uitzending ook aan mijn goede vriend Willy gezegd dat hij niet op het Zangfeest was". Misschien had Eric Van Rompuy toch naar het Zangfeest moeten komen, hij had er samen met zijn wat bleke patijgenoot Michel Doomst kunnen aanhoren wat consequente Vlamingen zoal denken over de fratsen van de VAN ROMPUY's en de Vlaamse Lamme Goedzakken. Beste Eric, misschien toch nog eens goed nadenken over de woorden van de voorzitter Stoffelen op het Zangfeest: "Ik roep alle CD&V-mandatarissen met een Vlaams geweten op om het voorbeeld van deze moedige burgemeesters o.a. Willy De Waele) te volgen totdat hun partij  het verkiezingsbedrog achterwege laat en eindelijk voor Vlaanderen zal kiezen. Laat deze Fransdolle federale regering, Van Rompuy UN, zonder Vlaamse meerderheid dus vallen". Nooit te laat om tot betere inzichten te komen!

* Charles-Maurice de Talleyrand: "De Belgen, ze zullen niet blijven duren. Tweehonderd protocollen zullen er nooit een land van maken. Dat België zal nooit een land worden, het kan niet houden


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schrik zit er goed in voor de BNP in Groot-Brittannië

 

Hieronder staat een artikel over Tante Poco, de Britse EU-commissaris Lady Catherine Ashton  , die in angstzinnetjes de bevolking wijst op de enorme verrijking die GB overkomt dankzij de giga verzameling inwijkelingen die het eiland overstromen.  Tante Poco beweert dat de Britse economie er wel bij vaart en wie het daar niet mee eens is, wordt door haar knarsende tanden vermalen tot xenofobe racist en extremist.

So far, so good. Wij herkennen het fenomeen.

In het land van de charismatische labour-premier Gordon Brown, de portier die Geert Wilders de toegang tot zijn Fantasy-Island ontzegde, heerst geruime tijd onrust over de groei van de British National Party, de non-conformisten die zonder complexen pleiten voor de identiteit van de Britse regio's Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland (dat laatste is een gevoelige zaak, maar daar gaan wij nu niet op in).

Het succes van de BNP wordt in de hand gewerkt door de lamlendige houding van de traditionele partijen inzake de immigratie, de illegalen en de manier waarop deze groepen de Britse samenleving ontwrichten. Ook in Engeland is het een schande om prat te gaan op de eigen nationaliteit en de traditionele symbolen worden alom weggemoffeld en behandeld als overbodige uitingen van een verleden waar men beschaamd moet over zijn. Bovendien wordt in de huidige economische crisis die de tewerkstelling bedreigt, stiekem campagne gevoerd om de immigranten die een job bezitten te bevoordeligen en bij voorkeur niet te ontslagen. De Unions hebben precies zoals bij ons, de kaart getrokken van de regimepartijen en gaan helemaal op in de verdwazing van "vreemd volk eerst".

.

The Battle for Britain Roadshow
.

De media, met de BBC voorop, voeren campagne voor het politiek-correcte denken en schromen zich niet om alle afwijkende meningen te bestempelen als verfoeilijk extremisme, onmenselijk racisme en als het even kan wordt de Heer  Hitler erbij gesleurd, alsof dat kalf welke invloed dan ook zou uitoefenen op de publieke opinie.  Wat een armoede aan argumenten.

De Morgen of het Laatste Nieuws, ik wil het even kwijt zijn, wijdt zelfs een artikel aan de doorbraak van "extreem-rechts"" in Groot-Brittannië, verwijzend naar een stuk in The Independent. Deze krant, "de Onafhankelijke" is even onafhankelijk van het regime als een alkolieker van de fles en de redactie heeft het gepresteerd een artikel met de titel "Alarm over rise of BNP" , waar de Morgen/Het Laatste Nieuws naar verwijst, op te smukken met een foto van een bijeenkomst die niets met de BNP te maken heeft maar die een "verdacht" sfeertje uitstraalt met een kaalhoofd in het zwart die met gespreide armen een toespraak houdt. Alle middelen  van de gebroeders Goebbels en Tobback zijn toegelaten, ook in GB.

De criminaliteit in de grote steden neemt hallucinante vormen aan en de poco's beginnen zich zoals elders in Europa, in te spannen om te propagaren dat ook "wij", de autochtonen, onze eigen misdadigers hebben ... Dit verhaaltje, dat natuurlijk een grond van waarheid bevat, begint stelselmatig op te duiken in politieke tussenkomsten en artikels.   U moet er eens op letten. De bevolking laat zich echter geen oren meer aannaaien en weet perfect hoe de vork aan de steel zit. 

De alom-aanwezigheid van norse, niet aangepaste vreemdelingen (hoofdzakelijk moslims) die hun eigen stadswijken opeisen, wordt niet gewaardeerd door de meeste Britten.  Belachelijke oproepen over de "verrijkende diversiteit" worden niet langer alleen weggelachen in pubs, maar behoren tot de dagelijkse gespreksonderwerpen.

Daar bovenop valt de energie van de militanten van de BNP op : zij vertolken wat de mensen denken en zeggen en ze zijn alom aanwezig.  In een tussentijdse verkiezing in Swanley (Kent) behaalde de BNP met 41% van de stemmen de overwinning voor Labour en de Conservatieven. Een veeg teken aan de wand .

Bij de aanstaande Euro-verkiezingen zou het mogelijk zijn dat de BNP wellicht 1 tot 2 zetels zou behalen. Groot-Brittannië stuurde 78  parlementsleden naar Brussel in 2004. Elke zetel in Europa die afgenomen wordt van de socialisten, de christen-democraten of de liberalen, is een stem voor de oppositie, voor het vrije Europa.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tante Poco uit GB vertelt sprookjes

 

catherine-ashton
.
Deze lieftalligheid is de Britse Euro-commissaris Lady Catherine Ashton (Labour)
.
.
.
Vreemdelingen die werk hebben in GB moeten beschermd en aangemoedigd worden dat werk te behouden. Dit heeft deze Verrukkelijkheid (foto)  verkondigd. Eraan toevoegend "dat politici er werk moeten van maken vreemde arbeiders te verdedigen.  Het is ons aller morele plicht dat we de waarde en het belang inzien van de diversiteit in onze gemeenschappen, de waarde en de voordelen die volkeren uit diverse landen die bij ons vertoeven, ons bijbrengen."
.
"Er zijn voldoende redenen dat we deze toestand aanvaarden  en ons niet laten misleiden door wat de extremisten zouden willen : hun simpele benadering zou leiden tot erg gecompliceerde toestanden. Ik hoop dat de bevolking de  xenofobe ideeën verwerpt die zouden raken aan mensen die leven, werken, studeren of reizen in ons land. Zij brengen de economie veel meer bij dan ze er uit halen".
.
Tante Poco liegt natuurlijk als een zeeman die in elke haven beweert een liefje te hebben. Wij houden er mee op met verder citeren en vertalen.  U kan, indien u bestand bent tegen meer nonsens, via dit overloopbruggetje verder genieten van de de sprookjes van Tante Poco.
.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al Qaeda in Bruxelles ? Allez, zeg ... maar ze doen niets, hoor

 

 

 

22.02.2009 11.19u - Uit een vraag van Vlaams Belang-Kamerlid Bart Laeremans aan minister van Justitie Stefaan De Clerck is zwart op wit gebleken dat er in ons land een cel van Al Qaeda actief is.

Op 11 december vorig jaar werden een aantal huiszoekingen verricht en vonden er arrestaties plaats in het kader van terrorismedreiging. Hoofdverdachte was Malika El Aroud, die
betrokken was bij het Transatlantic Airline Plot, zoals we afgelopen weekend reeds schreven. De Clerck verklaarde nu dat de personen die eind vorig jaar werden gearresteerd, deel uitmaakten van de Belgische tak van Al Qaeda. En er is zelfs meer: “Zo komt uit het onderzoek naar voren dat verschillende personen vanuit België zijn vertrokken naar de regio van Afghanistan en Pakistan om daar deel te nemen aan gevechten of om er een opleiding te volgen in trainingskampen. Het onderzoek toont aan dat er directe contacten bestaan tussen de groep in Pakistan/Afghanistan rond de persoon van M.G. uit België en hooggeplaatste personen in de organisatie van Al-Qaeda,” aldus de minister.

Stefaan De Clerck moest ook toegeven dat de geruchten als zou een van de arrestanten verregaande plannen hebben gehad om een zelfmoordaanslag te plegen, wellicht correct zijn: “Alleszins blijkt nu reeds uit zeer recente informatie in het strafonderzoek dat de derde persoon mogelijk van plan was om een zelfmoordaanslag te plegen. De informatie toont aan dat betrokkene groen licht zou hebben gekregen om een operatie uit te voeren en dat hij van oordeel was van die operatie niet te zullen terugkeren. Uit de informatie blijkt ook dat hij afscheid nam van zijn dierbaren, omdat hij met een gerust geweten naar het paradijs zou kunnen gaan (…) Het is vooralsnog niet geweten waar de zelfmoordaanslag zou plaatsvinden. Het kan gaan om een operatie in Pakistan/Afghanistan, maar het is helemaal niet uitgesloten dat België of Europa het doelwit was.”

Er verblijft dus in dit land een tak van Al-Qaeda, wiens plannen voor een zelfmoordaanslag slechts op het laatste nippertje zijn verijdeld. België blijft echter een vrijhaven voor fundamentalisten en terroristen, kijken we maar naar het onderzoek rond
Abdelkader Belliraj, de Islamitische terreurleider die tevens informant was van de Belgische staatsveiligheid. Het Marokkaanse gerecht vroeg de uitlevering van 14 personen. Slechts zeven van hen werden door de Belgische justitie opgepakt. De andere zeven werden enkel ondervraagd en komen niet in aanmerking om uitgeleverd te worden omdat zij reeds tot Belg genaturaliseerd waren. Genaturaliseerde Marokkanen die zware misdaden gepleegd hebben kunnen dus niet uitgeleverd worden… Voor zes van de zeven aangehouden individuen is de uitleveringsprocedure nog steeds lopende. De zevende mag ook niet uitgeleverd worden en werd inmiddels weer vrijgelaten, “gelet op de verjaring van de strafvordering voor de feiten vastgesteld in het bevel,” aldus De Clerck. Vier van de zes personen die kunnen worden uitgeleverd, zijn in afwachting simpelweg vrijgelaten. Ze kunnen dus gewoon onderduiken als ze dat willen.

@ Vlaams Belang

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkeersveiligheid in 1946

 

 

 Wij beginnen deze nieuwe week in 1946 met veilige verkeerstips 

 


22-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa

 

 

geil3495.jpg

Liever dit dan 1870, 1914 of 1940

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoessein, Hoessein,de mooiprater

 

 
Die Hussein Obama is toch niet veel meer dan een mooiprater, iets wat wij al maanden aan het zeggen waren, tegen de stroom in, want de man moest en zou de nieuwe Wereldheilige worden bij leven, nog veel vlugger dan Jozef de Veuster die er verdorie 120 jaar heeft moeten op wachten.
En die van Tremelo gaan nu president Hussein uitnodigen om de heiligverklaring van de man van Molokai met hen te vieren : wie zo lang heeft zitten nagelbijten, heeft recht op twee heiligen. Een echte voor de kerk en een namaak voor de publiciteit.  Maar in Tremelo is men vooruitziend : als Hoessein op toernee mocht zijn, zijn zij tevreden met Hillary, de Maria-Magdalena van Bill Clinton, de patroon van de huwelijkstrouw.
.
Het is te hopen dat de moslims in de omgeving van Tremelo zich niet gekwetst voelen door al die hatelijk gedemonstreerde christelijkheid.  Jaren geleden, toen de moslims nog onder de grond leefden samen met de kabouters, was Tremelo helemaal opgeschilderd, behangen en elk huisje voorzien van zijn eigen kruisje, want de paus ging komen, maar hij was uitgeschoven in zijn badkamer op een stuk zeep en het feest ging niet door.  Het waren enkel sommige kritische geesten, die zich vragen hebben gesteld op dat ogenblik over de rommel die er in het Vaticaan heerst : als in de badkamer van de paus de zeep zomaar op de grond rondslingert, wat moet het dan zijn in die heilige man zijn slaapkamer ? De sokjes en onderbroeken van vorige week vastgepind op de tiara ?     Het zijn onschuldige vragen die in ons hoofd oprijzen, pietluttig wellicht maar ze getuigen wel van een diepe bekommernis voor en betrokkenheid bij het welzijn van de Groten der Aarde.  Mochten wij moslim zijn (wat tamelijk onwaarschijnlijk is) dan zouden wij ons met een even verontrust hart afvragen, hoe het er in die zwarte steen uitziet in Mekka ? Moet die tussendoor niet opgeblonken worden ? Dat zijn zorgen voor later.
 .
Maar daar gaat het niet om. Hoe kan een mens zo van de hak op de tak springen en toch boeiend aan de gang blijven, nietwaar ? Moet u bij gelegenheid de stukjes lezen van Hugo Concentratiecamps in Het Laatste Nieuws (of is het de Morgen ?) : die man haakt zijn zware lichaam vast boven een rioolmond en begint te spuiten en schimpen zonder variatie. Het is zo ontzettend  saai en voorspelbaar, dat de krant er failliet aan gaat.
 ..
Obama is een mooiprater. Toen hij zijn land predikend  plat reisde en met zijn warme baritonstem Amerika én de wereld veroverde, zei hij om het even wat om stemmen te winnen.
. 
Wij wisten het niet maar aan de Armeniërs had hij beloofd, dat als hij president mocht worden, hij er zou voor zorgen dat hun genocide van 1915 zou erkend worden. U weet wel, die afschuwelijke geschiedenis  waarbij de Turken 1,5 miljoen Armeniërs als een kudde weggevoerd en afgeslacht hebben.  Waarom ? Omdat ze Armeniërs waren, verdorie en de Turken konden daar niet mee over de baan : het leven hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn en je moet geen diepe rimpels in je voorhoofd kweken.  Wij vinden jullie onuitstaanbaar, dus we roeien jullie uit.  Akkoord ?  Dat is geen genocide, dat is een incident in de geschiedenis.
.
Obama had beloofd om de claim van de Armeniërs na bijna 100 jaar te erkennen als volkerenmoord.
 .
Inmiddels heeft men hem na 324 andere emotionele toespraken, laten verstaan dat als hij het groepje Armeniërs gelijk geeft, de Turken met hun kromzwaarden zullen dreigen en Erdogan als een razend-rondtollende derwitsj tot alles in staat zal zijn in die onzalige oorlogsregio. President Hoessein heeft ingezien dat hij met die juichende Armeniërs aan zijn zijde niets is maar dat Turkije een sleutelpositie inzake de oorlog in Afghanistan bekleedt.
 .
Dus de "genocide" wordt afgevoerd en herleid tot het "Armeense incident". Als u ons niet gelooft, wat wij heel erg zouden vinden, u kan het nalezen via onderstaand loopbruggetje bij onze geliefkoosde Turkse gazet.
Hurriyet Daily News

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK-voetbal in Krimi-Zuid-Afrika

 

Onze vriend Peter uit Zuid-Afrika stuurde ons volgend artikel uit de Telegraaf over het WK-voetbal dat in 2010 in zijn land zal plaatsvinden. 

Het Oranjelegioen krijgt volgend jaar tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika speciale politiebescherming vanwege de extreme criminaliteit. Die toezegging heeft de organisatie van de Oranjecamping gekregen van de autoriteiten van het gastland, na bemiddeling door Buitenlandse Zaken. Nederland moet zich nog wel plaatsen voor het hoofdtoernooi. 
       

In dat geval zullen zo’n 15.000 Nederlanders in een lange colonne, voornamelijk met campers en kampeertrucks, tussen de speelsteden reizen onder begeleiding van een speciale konvooibegeleiding, die de supporters onderweg moet beschermen tegen plunderende bendes en moordende straatrovers. Het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CVI) wil met minimaal acht speciaal opgeleide politieagenten naar Zuid- Afrika afreizen.

As ek die ANC is, en ek lees hierdie verslag, sal ek heel erg skaam (embaraseerd) wees.Toe die ANC in 1994 oorgeneem het, was S.A. nog "relatief" veilig, maar nou, nadat "vrede op aarde aangebreek het", is toestande 1 000 maal erger.  Gladnie 'n goeie rapport vir die wonderlike ANC nie.

Peter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toevallig ontdekt

 

 Foto door Johan Mares (@Belgiumview)

 

Antwerpen, wat er komt, wil dit juweel bewaeren

Laat vallen al wat wilt en acht het voor geen kwaed

De Stad zal zijn vermaerd, zoolang de Toren staet

(Balthazar Bouvaert 1685 - 1770)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halali, Halalo, Uw Platenruiter is hiero met een onverwachte keuze

 

De Ierse schrijver James Joyce

en de film NORA

 

Het moet niet altijd muziek zijn in het weekeinde bij Angeltjes, om onze Westerse cultuur op de voorgrond te plaatsen.  Vandaag ontdekten wij een filmfragment over de Ierse schrijver James Joyce en zijn partner, met wie hij later huwde,  Nora Barnacle.

Een woordje uitleg over James Joyce, de auteur van Ulysses, een Ierse katholiek die kennismaakt met Nora Barnacle, een meisje met een "verleden" die in het grote Dublin is komen wonen na enige verwikkelingen in haar woonplaats Galway.  In die dagen had je als vrouw al een verleden als je de zoom van je rok oplichtte om een regenplas te vermijden.  En in Ierland plenst er wat naar beneden.  Nora had alleszins wat meer getoond dan haar enkels.  Hun eerste ontmoeting vond plaats op 16 juni 1904, de datum die Joyce later zal gebruiken in zijn bekendste roman en die nu nog gevierd wordt door de literaire fans als "Bloomsday."  Er bestaat een heftige discussie over de al dan niet platonische afloop van deze "first date" De cineast van Nora heeft er een duidelijke opvatting over : als u het fragment bekijkt, weet u het ook. Wat kan het ons schelen ?

Die twee mensen, James en Nora, hebben hun ganse leven met mekaar doorgebracht, ze zijn in 1931 finaal gehuwd, hadden twee kinderen die ze Italiaanse namen hebben gegeven omdat ze in dat land geboren zijn.  Hun verhouding is er een geweest met pieken en dalen.  Wie zijn wij om daar een oordeel over te vellen ?  De grote schrijver en zijn vrouw met een even grote persoonlijkheid zullen nooit vermoed hebben dat hun passionele relatie aanleiding zou geven tot een Europese film van ontroerende kwaliteit.

Volgende week iets over een ander tumultueus stel : Gustav Mahler en Alma ? U zegt het maar. Zolang het maar niet Napoleon en zijn Trees uit Berlare is, want dat behoort tot het domein van de geschreven redactie vanb deze onvolprezen blog, waar niets is wat het lijkt maar veel een zweem van onwaarheid bevat die stoelt op de realiteit.

De Platenruiter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persmededeling SVP/UDC : Geen minaretten in CH

 

Dit willen de Zwitsers niet.

De Zwitserse Volkspartij (SVP/UDC) steunt het voksreferendum tegen de bouw van minaretten op Zwitsers grondgebied. Minaretten zijn geen religieuze uitingen maar symbolen van macht die uitdrukking geven aan een intolerante levenswijze.

Er is in de koran geen sprake van minaretten. De SVP/UDC verzet zich met kracht tegen de instelling van aparte regels voor moslims, zoals begraafplaatsen, uitzonderingen binnen het schoolonderricht, allerlei opdelingen in de maatschappij die vreemd zijn aan het Zwitserse leefmodel. Binnenkort wordt met de vanzelfsprekendheid eigen aan de arrogantie van mensen die in alles hun zin krijgen,  de inrichting van de eigen sharia-rechtspraak geëist.

De oprukkende islamisering in ons land moet gestopt worden.

Bern, 21 februari 2009

SVP/UDC    

        

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!