Angeltjes
27-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : het leger van het land B

 

Van alle Navo-landen die een leger hebben, investeert België, na Slovenië, het minst in de vernieuwing van zijn militair materieel. Het gaat in ons land om amper 9,3 procent van het Defensiebudget. Dat meldt de Navo


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Flanders House in New York

 

Van het blitzbezoek van de Vlaamse regering aan Detroit, om de auto-assemblage in Vlaanderen te bepleiten bij de giganten GM en Ford, werd gebruikt gemaakt van een ommetje naar New-York.

In de New York Times Building worden op de 44ste verdieping kantoren gehuurd om Vlaanderen een eigen gezicht te laten tonen in de belangrijkste stad van de Verenigde Staten.  De NY Times Building telt 53 verdiepingen en is een recent gebouw dat in 2007 afgewerkt werd. Deze wolkenkrabber staat in Manhattan en het komt Vlaanderen best toe zich in dat prestigieus batiment te vestigen.  Het is ook verstandig van de Vlaamse Gemeenschap om hun vestiging "Flanders House" te noemen en het verwarrende adjectief Flemish omzeild te hebben. In het buitenland is het vreselijk moeilijk zoals velen weten, de complexe situatie van deze regio duidelijk te maken : Belgium, Flanders, Holland, The Lowlands, The Netherlands, Dutch, Flemish ... We doen er goed aan vooral de term Flanders te promoten en dat geldt ook voor andere vreemde talen. 

Een pluim voor ex-minister Bourgeois die aan de basis heeft gelegen van dit initiatief. Het is nog geen happy hour, en wij lijken al in de wind : als het goed is, zeggen we het graag, we hebben Bourgeois voldoende in zijn haar gezeten bij andere dossiers.

.

.

Dat de Vlaamse Gemeenschap een flinke beleidsdaad heeft gesteld, moge blijken uit de rancuneuze reactie van de federale Buza-minister Napoleon de Gucht. Buitenlandse Zaken is een materie die vanuit het wereldcentrum Berlare georganiseerd wordt door de lokale kantoorhouder van Fortis. Vandaar de bitse en nijdige reacties, omdat Vlaanderen zich vanonder de belgische vleugels losmaakt  en met eigen middelen een internationale aanwezigheid afdwingt.

"Verwarrend" noemt Napoleon deze situatie. Het zal wel zijn, er ontstaat iets waar hij niets in de pap te brokkelen heeft. Vlaanderen kan zich hier profileren met al zijn troeven zonder franskiljonse tegenwerking en hatelijke jaloersheden, geuit in schabouwelijk Engels à la Maurice Chevalier.

Hopelijk zal de minister-president voldoende invloed uitoefenen om Flanders Investment & Trade (de Vlaamse Ondernemers in het buitenland) te laten opereren vanuit Flanders House.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. ABDALLAH FAHD ABD AL-'AZIZ AL-NAFISI - Koeweiti professor suggereert biologische aanval Witte Huis -

 

 

Deze video van Memri TV vermeldt helaas geen namen, noch de plaats of datum van opname.  De welsprekende man zou volgens de titel een professor zijn en een Koeweiti.  Hij geniet hoorbaar bijval en op de spaarzame beelden van het publiek zien we een afwijzende enkeling tussen de goedkeurende luisteraars.  Bij de laatste beelden verschijnt een tekst in het Arabisch die wellicht meer zegt over de aard van de manifestatie.  Helaas, onze Arabische tolk is vertrokken naar Brussel om deel te nemen aan een vergadering voor de vreedzame overgave van Molenbeek. We blijven op onze honger. Kan u zich voorstellen dat Rikske Torfs, een universitaire collega van de terroristische mooiprater, een dergelijke spreekbeurt zou houden om Mekka binnen te schuiven met een koffertje antrax plus de rest van de flauwe kul in aangepaste versie ?  Wie zaken als hierboven wegwimpelt als gekkenpraat, verwijzen wij graag naar de realiteit in Grotemensenland, waar de moslims al bij herhaling aanslagen hebben gepleegd die duizenden onschuldige slachtoffers het leven hebben gekost.  Blijft u bij de les ?  Wij wel.

Dankzij enkele scherpzinnige lezers zijn we te weten gekomen dat deze man de welluidende naam draagt van ABDALLAH FAHD ABD AL-'AZIZ AL-NAFISI

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders op CNN

 

 

Op het politiek-correcte CNN wordt het Wilders niet gemakkelijk gemaakt.  De opmerkingen zijn deze die vaker opduiken als argumenten van de politiek-correcten : je moet de minderheid van moslim-extremisten doodzwijgen en wie dat niet doet, zet aan tot haat. Fitna wordt vergeleken met nazi-propaganda en de oude koe van de wreedheden uit het Oude Testament wordt uit de gracht gesleept, m.a.w. de bijbel is even wreed als de koraan.   Wat best juist is, alleen zien wij geen christenen de wereld in vuur en vlam rondtrekken om de maatschappij van Mozes herin te richten.  

 Leerrjk is deze video, omdat hij een inzicht bezorgt in de manier waarop de tegenstanders omgaan met de harde feiten van de realiteit. Wilders heeft genoeg ervaring om deze  non-argumenten te weerleggen.  Je moet het maar doen en bovendien in een vreemde taal.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys - Europarlementslid

 

Van de weblog van Philip Claeys, Europarlementair

Maar Ivo toch!

In De Morgen van vandaag legt CD&V’er Ivo Belet nog eens uit waarom hij wegliep tijdens de speech van de Tsjechische president Vaclav Klaus in het Europees Parlement:

"Weet u wat er zo ergerlijk was aan het optreden van Klaus? Op een ogenblik dat zowat iedereen (de Britten op kop!) het erover eens is dat we de financieel-economische crisis alleen nog met meer Europese samenwerking kunnen aanpakken, komt die man hier doodleuk een speech afsteken waarin hij enkel en alleen de mankementen van de EU in de verf zet. (...)

Ik heb het halfrond verlaten op het ogenblik dat de man luidkeels en minutenlang werd toegejuicht van op de extreem-rechtse en eurofobe banken. De voorzitter van de EU die in het Europarlement exclusief en uitbundig applaus komt halen bij extreem-rechts. Il faut le faire."


Tja. Een beetje zwak. Belet neemt een loopje met de waarheid wanneer hij beweert dat Klaus "alleen de mankementen van de EU" in de verf zette. Dat is manifest onjuist.

Het is ook onjuist dat Klaus exclusief applaus kreeg van ’extreem-rechts’. Het Vlaams Belang applaudisseerde, samen met een aantal fractiegenoten van Belet, onder meer Britse conservatieven. Ook al extreem-rechts? Waarom zitten ze in dezelfde fractie?

Stel dat we eens, for the fun of it, met Ivo Belet zijn voeten zouden willen spelen. Dan organiseren we af en toe een ’exclusief en uitbundig’ applausje van ’extreem-rechts’, en dan is de heer Belet - als een man met principes - verplicht onmiddellijk het halfrond uit te sprinten?
 

26.02.2009 18.30

Philip Claeys


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzaam zicht op de Maan, Mercurius, Jupiter en Mars

 

Alweer 4 voor de prijs van 1.  Foto is genomen in South West Wales, Australië en langs dit bruggetje vindt u het grotere origineel, waarop Mars beter zichtbaar is.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Illegalen - zwart werk - bedrog sociale dienst - verdenking terrorisme

 

Een sterk verhaal : eerlijk verdiend met zwart werk.

http://www.politics.be:80/nieuws/4888/

Voor de Antwerpse strafrechter verschenen donderdag de Pakistaan Mohammad M. (43) en de Colombiaanse Beiby G.-T. (39). Officieel hebben ze niks met elkaar te maken. In werkelijkheid zijn ze een samenwonend koppel met vier kinderen. Daardoor krijgt hij - als illegaal! - een hogere werkloosheiduitkering terwijl hij bekende daarbovenop voltijds zwart te werken, en zij - die eveneens al ruim vijftien jaar illegaal in dit koninkrijk woont - naast het kindergeld jaren lang een onterechte (en dus terug te betalen) OCMW-uitkering als alleenstaande moeder trekt, voor een totaal van 44.912,15 euro. Hij riskeert 18 maanden cel en 4.950 euro boete, zij 12 maanden plus 2.475 euro boete.

Het resultaat van de fraude was dat de Pakistaan via vrienden minstens 27.940 euro kon overschrijven naar zijn ouders in Lahore. Zij kochten er een huis mee, waardoor Mohammad ook terecht staat voor witwassen en dat geld wellicht zal horen verbeurd verklaren. Zijn uitleg aan de rechter: "Hoezo? Ik heb dat geld toch eerlijk verdiend met zwartwerk?" De rechtbank moet, bij een schuldigverklaring, dat bedrag verbeurd verklaren op grond van de witwaswet. Het vonnis wordt volgende week uitgesproken.

"Wat is daar dan fout aan?"

Eerlijk verdiend dus. Hier zit volgens advocate Erica Caluwaerts het probleem: "Deze mensen begrijpen echt niks van ons sociaal systeem. Ze hebben er in hun ogen eerlijk voor gewerkt, onder meer door een teleboetiek te runnen, maar doen dit niet om er zelf rijk van te worden". De repliek van openbaar aanklager Filip Vanneste was er niet naast: "Om het systeem te kunnen oplichten moet je het eerst doorgronden. En daarin waren ze na al die jaren duidelijk geslaagd".

De zaak kwam heel toevallig aan het licht bij een huiszoeking in een ander dossier (een terrorismeonderzoek!). De beide ’echtelieden’ woonden al sedert 1993 in de Gasstraat samen met hun vier kinderen, hoewel hij al die tijd officieel een ander adres had. Dat bleek echter een onbewoonbare krot waarvan hij niet eens een sleutel had. "Ik moest wel, anders kreeg ik minder stempelgeld", zegt hij ook vandaag nog. "En ik moest wel liegen, anders kreeg ik een kleinere OCMW-uitkering", voegt zij daar aan toe. "Ik begrijp echt niet wat ik fout gedaan heb". Samengevat: beiden geven alles grif toe maar zien niet in wat daar strafbaar aan was.

"Geld voor de echte sukkelaars"

Tijdens de huiszoeking stootten de speurders op documenten waaruit bleek dat er 27.940 euro was overgeschreven naar zijn ouders in Lahore. Dat gebeurde via twee vrienden. "Ik kan dat niet zelf, want het geld is afkomstig van zwartwerk en officieel stempel", kregen die vrienden te horen.

Vanneste stoort zich vooral aan "het schaamteloos misbruik van ons sociaal systeem op de rug van de belastingbetaler, geld dat bestemd is voor de échte sukkelaars. Bovendien werd het witgewassen door er een huis mee aan te kopen. En nog steeds proberen ze zich in de slachtofferrol te duwen. Er is geen greintje schuldinzicht".

Dat laatste bleek ook uit het onthutsende antwoord van de vrouw op de vraag van voorzitter Cassiers "waarom ze in 1999 geen gebruik hebben gemaakt van de regularisatiemogelijkheid voor illegalen?": "Dan zou uitkomen dat we samenwonen en dat hij in het zwart werkt".

 

Jan Heuvelmans

Bron(nen):
PagiA-nieuwsgaring
Correctionele rechtbank
Media Services (http://www.mediaservices.be/)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tante Veronica speelt Harmonica in de bussen van de Lijn.

 

 

De elegante, lange harmonicabusen van de Lijn : het is plezierig er mee te rijden, ze zijn fijn maar ze bezorgen de passagiers en het personeel veel ongein.

Zo, over deze inleiding hebben we een hele namiddag nagedacht en helaas hebben we nu verder kommer en kwel mee te delen. Wat blijkt ?  Een aantal verkeersdrempels waar deze lange bussen overheen hossen, beschadigen de onderstellen en veroorzaken scheuren.  De toon is gezet maar de harmonica klinkt vals.  Niets aan de hand zegt minister Van Brempt in het Vlaams Parlement, dat regelen wij even.

Hoe ?  De verkeersdrempels kan ze niet dieper de weg induwen, maar de onderstellen van de bussen kunnen in de hoogte versteld worden.  Wist u dat ?  Er rijden 380 harmonicabussen bij de Lijn en die zijn met zijn alle, om het een beetje een menselijke tint te geven, chirurgisch aangepast. Dat zegt de minister, maar de minister is niet van de eerste leugen gebarsten, zoals het spreekwoord gaat, zij beuzelt. 

Tot haar excuus kan ingeroepen worden, dat zij het ontzettend stressy  heeft, mevrouw Van Brempt, haar hoofd loopt om, vandaar dat ze er regelmatig moet mee schudden om orde op zaken te houden. Zo is ze bijvoorbeeld dezer dagen druk-druk in de weer met de samenstelling van de kandidatenlijst voor de provincie Antwerpen van de zoölogische verzameling, die de partij SP-ànders is. Iedereen wil erop en iedereen wil langs voor.  Op de lijst wel te verstaan. SP-anders, voeg er een "a" aan toe en het zijn Spaanders.

Het liefst willen Caroline Gennez (la Patronne respectueuse)  en Van Brempt (de harmonicaspeelster) iedereen langs de voorant laten opstappen en ze er langs de achterkant uittrappen.  De twee Roodborstjes zijn er zelfs in gelukt op de tiende plaats (net voor Aartsvijand Erik de Bruyn) iemand te zetten, die helemaal niet op die lijst wil staan : de ex-Agalev en ex-Spirit bipatride, maar buitengewoon lieve Talhaoui Fauzaya, die de politiek zo beu is, als een chauffeur van de Lijn herrie in zijn voertuig.

Vlaams volksvertegenwoordiger Marleen Van den Eynde heeft zeer recente foto's gemaakt van harmonicabussen, waarop te zien is, dat je door de scheuren zelfs je been kan wurmen. Een tip voor de drukke ministerin : dat zijn geen scheuren, maar aangepaste airco. 

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pathetisch, belachelijk, slaafs, naief ? 4 voor de prijs van 1

 

http://www.gva.be/blog/standpunt-antwerpen/extern-geen-betutteling-voor-de-jeugd-van-tegenwoordig.aspx

 

"Het tijdperk van angst en cocooning is voorbij, de nieuwe generatie staat weer open voor de samenleving. Maar de jongeren van 2009 zijn niet meer bereid om achter om het even welke vlag aan te lopen. Al dan niet bewust prediken ze een soort sociaal individualisme: ze shoppen in het warenhuis van de samenleving en gooien af en toe een engagement in hun winkelkar. Eigenzinnig, ondernemend, kritisch en met een gezond wantrouwen tegen het establishment. De jonge consument wil zijn eigen keuzes maken.

Antwerpen is nu al een vruchtbare voedingsbodem voor zulke jongeren, en het moet dat nog meer worden. Creatieve vrijheid zorgt voor een dynamiek die de stad verder kan opstuwen tot een van de creatief vernieuwende hoofdsteden van Europa. Dat is niet alleen een aangenaam perspectief, het is ook een noodzaak als we een topregio willen blijven in de globale wereld.

door Lex MOOLENAAR

***

En, Mijnheer Molenaar, hebben we te veel pilletjes genomen ?


26-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modieus ?

 

omfgwtflolbbq_02_468x739.shkl.jpg

foto : www.geenstijl.nl

Terwijl op de Parijzer boulevards een aantal affiches met afbeeldingen van modellen, ter promotie van de modeshows, overschilderd zijn met boerka's, sluiers en hoofdsjaals, lopen de dames parmantig de nieuwe en decadente creaties te showen aan de verwende snobs die het allemaal "erg intressant" vinden.  Als u op het congres van 8 maart achter mijn vrouw zal plaatsnemen in de zaal, zal er niet veel te zien zijn op het podium.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB-Jongeren leren Antwerpse Hoofdcommissaris lesje geschiedenis

 

Lokale Politie Antwerpen

T.a..v. de heer Eddy Baelemans,

korpschef

Oudaan 5

2000 ANTWERPEN

 

 

 Geachte heer Baelemans,

 

 

 

In de  reeks “De 100 van Antwerpen “ die zich wekelijks bij Gazet van Antwerpen bevindt, kwam u op woensdag 25 februari 2009 aan bod.

 

Tot onze verbijstering nam u bij het onderdeel over uw dromen over onze stad een zeer duidelijk politiek standpunt in. U droomt namelijk van een “Cordoba aan de Schelde” als ideale vorm van samenleving.

 

In progressieve kringen is Cordoba het summum van multiculturaliteit. Cordoba was immers vanaf 711 tot 1236 de hoofdstad van het Moorse kalifaat in Andalusië. De mythe wil dat moslims en christenen er broederlijk en in harmonie samenleefden. In de praktijk heerste er een islamitisch terreurbewind waarbij christenen als slaven werden behandeld en massaal over de kling werden gejaagd. Is het dat wat u de Antwerpenaren toewenst?

 

U mag uiteraard uw mening hebben over het toekomstbeeld van uw en onze stad. We hebben daar als voorstanders van de vrije meningsuiting respect voor, zelfs al is dit niet onze visie. Maar als hoofd van de politie wordt u echter geacht om de neutraliteit van uw functie te bewaren. Het is daarom betreurenswaardig dat u zich in een profielschets in de media, die heel duidelijk uw rol als politiecommissaris belicht, openlijk laat verleiden tot het kiezen van kleur en politieke gedachte.

 

Wij zijn er trouwens van overtuigd dat ook heel wat van uw agenten uw mening niet delen. Dagelijks gaan zij de straat op en kunnen u ongetwijfeld talrijke voorbeelden bezorgen dat het multiculturele ideaalbeeld ontkracht. Maar ja, u zal onze reactie wellicht ‘niet gefundeerd, gratuit en populistisch’ vinden. Wie zich niet schaart achter de illusie van de multiculturele meerwaarde, klaagt en zaagt. Zo stelt u het alweer duidelijk in het artikel.

  

Wij rekenen er echter wel op dat u ook voor die ‘klagers en zagers’ die uw politieke mening niet delen het recht op een veilige, harmonieuze en vooral leefbare stad garandeert.

  

Met vriendelijke groeten,

 

Vanwege koepelbestuur Vlaams Belang Jongeren Antwerpen

***

Correct, beschaafd én juist : de multiculturele flik en onderdaan van Janssens krijgt hier een lesje geschiedenis van jonge Vlamingen, die zonder problemen de linkse gemeenplaatsen doorprikken.  Baelemans is een regimeflik, dat weet het korps al langer.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Savat roept in de woestijn

 

Op de lange duur voelen wij ons als roependen in de woestijn. Trouwens de woestijn is een uitgesproken politiek-correct begrip : uit de woestijn komt heel wat  fijne koeltoer overgewaaid. En fijn zand ook, als de sirocco opsteekt.

Terwijl wij roepen over de naderende onheilen die Europa bedreigen, schudden de linksen met korte snokjes hun eencellige hoofdjes, dat wij gek zijn, want onze vrienden uit de Prachtlanden bedoelen het allemaal zeer goed. Het zijn brave vrienden en wij zijn boosaardige ruziezoekers en onverdraagzamen. Zo is dat.

Wij zijn ervan overtuigd in ons leven veel meer contacten te hebben gehad met moslims uit Afrika, het Midden-Oosten en Azië dan de eerste de beste linkse eencellige uit Vlaanderen die enkele keren per jaar een obligaat gesprek voert met een subsidie-Marokkaan of een door links gepousseerde schrijfster die omhoog gestoken wordt als een nieuwe Sheherazade. Trouwens ook in eigen stad praten wij veel en regelmatig met allochtonen op een zeer open en sociale basis. Wij blaffen niet tot mekaar, wij zeggen lachend onze waarheden en dat dwingt meer respect af dan de nederige knievallen van tranerige landverraders. En zo hoor je wat er in die gemeenschappen leeft.

Bij ons moet je niet afkomen met de algemeenheden die van mond tot mond gaan in linkse kringen  en die een status verwerven als waren het citaten uit de koraan. Zowat alle moslims, ook de best geïntegreerden, staan op hun aparte geloofs- en nationaliteitsidentiteit en hebben geen enkele intentie daar van af te stappen.  De doorsnee moslim-uit-de-straat verkondigt dit vriendelijk maar resoluut.  Sommigen neigen enigszins naar een belgisch-vlaams of stedelijk gevoel, maar met ruime voorsprong hangen zij vast, na verschillende generaties aan het moederland.

Hij of zij  weten dat het een kwestie van tijd is vooraleer ze hier talrijk genoeg zullen zijn, om de verwerpelijke Europese cultuur terzijde te schuiven.  Het wordt niet met die woorden gezegd, maar de instelling van een islamitische meerderheid, die wellicht de sociale verworvenheden zal overnemen, is een nabij toekomstbeeld en ideaal.  

Als alternatief voor een geïslamiseerde maatschappij,  valt ook aparte, totaal gescheiden samenlevingskernen te overwegen. Hendrik Verwoerd wordt postuum in ere hersteld, onze linkse vrienden zullen tevreden zijn.

Subsidie-allochtonen zullen deze ideeën die nadrukkelijk leven bij bipatride moslims niet toegeven. Voor Mohamed-met-de-pet is het een evidentie. Daar vind je trouwens ook de reden, dat de radicalisten nauwelijks op enige verbale weerstand stuiten bij de brave moslims : volgens hen overdrijven de terroristen weliswaar maar ze worden zelden afgekeurd.

Soms begaat een van de "gewaardeerde en in de Westerse maatschappij opgenomen allochtonen" een islamitische uitschuiver van belang.  Zoals in Nederland, de gecontesteerde Marcouch (deelraadvoorzitter van de Pracht-Sloterwijk waar auto's branden als fakkels en de gedoodverfde opvolger van Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam) die een subsidie wil voor salafisten,  zeg maar de Opus Dei  van de islam. Met zulke uitspraken verraden de wolven hun schapenvacht.

Net zo in Brent, een Engels district uit Groot-Londonistan met 260.000 inwoners, dus geen dorpje. Daar is een raadslid van de Conservatieven, ene Atiq Malik, in opspraak gekomen naar aanleiding van uitlatingen die hij deed op zijn blog.  Wie doet er nu gevaarlijke uitlatingen op een blog, zal u zeggen, wél wij weten het : Atiq Malik. Het lijkt een artiestennaam, ik wou dat wij het hadden verzonnen als titel voor de blog : "Een prik van Atiq Malik". Neen, het moest "Angeltjes" zijn, ga er maar internationaal mee op stap, de mensen sluiten huiverend hun luiken, denkend dat het een pornosite is, Charly's Angeltjes met Juffrouw Ellen in aanbidding en in aanbieding.

21KB

Brent.

Naar aanleiding van de discussie aangezwengeld (alweer) door de mentaal aangetaste Engelse aartsbisschop over de invoering van de sharia, gooit Atiq Malik alle remmen los en schrijft hij ondermeer het volgende (wij vertalen) uit The Harrow Observer

"Als moslims in de UK gelukkig zijn met de invoering van sharia-rechtbanken, is het toch in orde ? Als bij een echtscheiding de man een groter deel toegewezen krijgt dan de vrouw, dan is dit omdat hij verantwoordelijk is voor het onderhoud van de vrouwelijke leden van zijn familie. Een ongetrouwde vrouw die een affaire heeft ontvangt 100 zweepslagen.  Een getrouwde vrouw daarentegen wordt gestenigd totterdood.  Wat is daar verkeerd aan ?"

Tot daar een fragmentje.  U weet waar u het hele verhaal kan lezen. 

Geconfronteerd met heel wat reacties op zijn uitlatingen, ontkent Maliq achteraf dat hij dit bedoelde op Engeland. Wacht even, zegt hij, het is hier geen islamitisch land, mijn opmerkingen golden enkel voor de islamitische landen, de Prachtlanden. Er zich uitlullen, noemt men dat.

Churchill wist het al lang voor ons met zijn grote internationale kennis, dat moslims er hun hand niet voor omdraaien ongelovigen te beliegen, als het in het voordeel van hun geloof is.  En aangezien àlles in functie van dat geloof staat, is liegen en ontkennen een geoorloofde daad in alle omstandigheden.

Zo.  We hebben weer even geroepen in de woestijn.  Binnenkort zal het makkelijker zijn, als er wat meer minaretten verschijnen in onze straten.  Dan kruipen we de torens in en doen zoals de moeazzin : een blijk van onze integratie. 

 

 Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerken komen zonder papieren, goed hé : dank oe, Europa

 

Europese Hof: Turken zonder visum naar Nederland en de overige Europese kalifaten

.

donderdag 26 februari 2009 10:15

Het Hof van Justitie in Luxemburg heeft bepaald dat Turkse dienstverleners geen visum nodig hebben om naar Duitsland te reizen. In Turkije wordt met groot enthousiasme gereageerd omdat het zou betekenen dat ze voortaan ook zonder visum naar Nederland, Italië, België, Luxemburg en Frankrijk kunnen reizen.

Het protocol stamt uit 1970 en ging in 1973 van kracht. Het is een van de vele uitbreidingen van het associatieverdrag uit 1964 tussen de EEG-landen en Turkije.

Amerika en zijn Europese bondgenoten zagen Turkije toen als belangrijke pion tegen de Russen tijdens de Koude Oorlog.

Het verdrag zorgde later voor problemen. Zo verzet Turkije zich tegen de verplichte Nederlandse
inburgeringstoets in eigen land op basis van de toen gemaakte afspraken.

Het enthousiasme van de Turken is gebaseerd op een uitspraak die het Europese Hof vorige week deed, meldt dagblad Trouw vandaag.

Het Hof bepaalde dat twee Turkse vrachtwagenchauffeurs op basis van een protocol uit 1970 tussen de toenmalige EEG en Turkije geen visum nodig hebben om naar Duitsland te gaan.

De verwachting is dat Turkse zelfstandigen en werknemers in de private sector zonder visum naar de zes oprichters van de EEG kunnen reizen.

Dat zou ook betekenen dat Turken vrije toegang hebben tot Nederland en overige EU-landen van de vroegere EEG.

Tot nu toe wisten de oud-EEG-landen steeds hun eigen regels boven de afspraken in het decennia oude protocol te stellen.

Met de uitspraak van het hoogste rechtsorgaan in Europa zal dat vermoedelijk niet meer mogelijk zijn.

Het Nederlandse ministerie van Justitie laat aan elsevier.nl weten dat de uitspraak van het Hof momenteel wordt bestudeerd.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek en Justitie : kampioenen in het bestraffen van brave Vlamingen

 

Wij blijven ons de beelden herinneren toen jaren geleden zware bulldozers huizen die onterecht ergens gebouwd waren, genadeloos in mekaar geramd werden.  Dit gebeurde in opdracht van de toenmalige Vlaamse minister Steve Stevaert, momenteel gouverneur van Limburg.

Vandaag lezen we in het Belang van Concentra volgend artikel :

Meer dan dertig jaar nadat zijn moeder een vonnis tot afbraak kreeg, moet Andy Jacques (33) uit Godsheide (Hasselt) zijn woning met de grond gelijk maken. Vrijdag organiseert hij de actie Zandloper op de Grote Markt van Hasselt om de “onmenselijke” werkwijze van Stedenbouw aan te klagen. Andy Jacques kwam pas in 2006 via een deurwaarder te weten dat er een vonnis tot afbraak bestond. Zijn moeder had de zaak in de jaren zeventig in der minne geregeld. “Het is toch onmenselijk dat erfgenamen dertig jaar na de feiten vervolgd worden?” vindt Jacques.

 

Vijf rechtszaken brachten geen soelaas. Nu ligt zijn dossier bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. “Terwijl verdachten in veel ernstigere zaken door verjaring de dans ontspringen, vind ik het ongelofelijk dat men in deze zaak de verjaring niet wil aanvaarden”, zegt zijn advocaat Luc Beerden. “Het Europees Hof gaf een halfjaar geleden in een gelijkaardig dossier de Belgische staat al ongelijk.”

Vrijdag wil Jacques zijn zaak onder de aandacht brengen door onder de naam ‘Zandloper’ de Grote Markt in Hasselt te bezetten. Hij start ook een internetpetitie. “Ik maak mij geen illusies, iets nieuws kan ik niet kopen. Ondertussen woon ik met mijn tweejarig zoontje in middeleeuwse toestanden, want verbouwen durf ik niet.”

Volgens advocaat Beerden zijn er een “honderdtal” gelijkaardige dossiers. “In 2007 is er een golf van betekenissen van oude vonnissen gebeurd, net om verjaring te voorkomen.”

***

Als het over een buitenlandse misdadiger gaat, dan worden de fluwelen handschoenen aangetrokken en stapelen de procedurefouten zich op, maar als de eigen brave mensen één keer in hun leven een bouwovertreding begaan dan rukken de bulldozers uit. Dan moeten plots de wetten gerespecteerd worden. Dan worden er grote smoelen opgezet.

Het schijnheilig gouverneurtje van Limburg mag trots zijn dit soort beleid "in het belang van de mensen" te voeren.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex VU-Kamerlid en hoofdcommissaris van politie Emiel van Steenkiste overleden

 

OOSTENDE - Gewezen politiecommissaris Emiel Vansteenkiste is gisteren op 78-jarige leeftijd overleden. Hij leidde het korps vijf jaar en voerde hervormingen door, maar hij zal toch vooral bekend blijven als de commissaris die zijn agenten de baard liet afscheren.

Emiel Vansteenkiste trad in 1956 als agent toe tot de Oostendse politie. Hij maakte snel carrière en was ook politiek actief bij de toenmalige Volksunie. Hij werd tijdens de verkiezingen van 1970 verkozen tot gemeenteraadslid en zou tot begin 1983 in de gemeenteraad zetelen. Tussen 1972 en 1981 was Emiel Vansteenkiste ook volksvertegenwoordiger voor de Volksunie.

Na zijn politieke loopbaan werd hij politiecommissaris en vanaf 1985 hoofdpolitiecommissaris. In die functie hervormde hij de bevorderingen bij de Oostendse politie waarbij niet meer de anciënniteit, maar de capaciteiten een rol speelden bij promoties.

Vansteenkiste werd bij het brede publiek vooral bekend toen bij na zijn aanstelling als korpschef agenten verbood om baarden te dragen. Politiemannen mochten vijf jaar lang om veiligheidsredenen geen baard dragen. De omstreden maatregel zette heel wat kwaad bloed bij de agenten en leidde tot felle discussies.

Onder Vansteenkistes bewind stonden precisie en tucht centraal; voor het publiek zichtbaar tijdens parades in de straten.

Emiel Vansteenkiste bleef commissaris tot 1989 en vertrok vroegtijdig in ziekteverlof. De uitvaartplechtigheid is voorzien op donderdag 5maart om 10uur in de Sint-Jozefskerk.

Emiel van Steenkiste was een overtuigd Vlaams-nationalist.

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe partij , een nieuwe Messias

 

.
Lidé hoopt op 2 zetels in het Vlaams parlement, 2 in Walgië en 1 in het Euro-parlement.
Dit lijkt ons aan de bescheiden kant.  De heer Aernoudt is een rustige, stabiele persoonlijkheid die vertrouwen en geloofwaardighe!id uitstraalt.  "Ik weet het" zegt hij, "ik ben de nieuwe messias maar houd het stil".  Na een voorzichtige bevraging in onze omgeving, durven wij vooropstellen, dat Lidé zeer populair is en gemakkelijk 20 tot 25 zetels zal behalen in Vlaanderen, want al de teleurgestelden van LDD hebben zich aangemeld bij de charismatische Aernoudt. 
Het vertrouwen in de politiek kan  eindelijk hersteld worden, dankzij mensen zoals Jan-Maria Dedecker en Rudy Aernoudt.  7 juni 2009 : een wereld van verschil.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B en zijn Al Qaeda-delegatie

 

Wij leven in een fabuleus sprookjesland.  Met een federale regering die niet regeert.  Met verschillende ministers in functie, een ex-premier en een ex-justitieminister tegen wie er gerechtelijke procedures lopen en parlementaire onderzoeken.

Langs de andere kant zijn wij zowat het enige land ter wereld met een door iedereen gekende dertienkoppige Al Qaeda-afvaardiging in de hoofdstad.  Gekend door de veiligheidsdiensten, want die wandelen vaak rond in de buurt en oberserveren gedurende de kantooruren, gekend door de media want die plegen al eens een stukje over de belgische Al Qaedisten.

De publieke lezende opinie blijft op de hoogte over de gang van zaken in belgisch Terroristenland. Een van de leidinggevende personen, Malika el Aroud, een terroristenweduwe, ontvangt zelfs van de staat een uitkering, daar heeft ze verdorie recht op. De vrouw is steeds gesluierd maar ze is goed van de tongriem gesneden en ze heeft naast een drukgelezen blog op internet, een pagina in Wikipedia.  

 

 

Haar eerste echtgenoot is jammerlijk omgekomen bij een arbeidsongeval, maar ze heeft zich direct een nieuw exemplaar aangeschaft uit dezelfde sector.

Vandaag vervult de kwaliteitskrant de Standaard zijn taak als informant door een fijn artikeltje te plaatsen, wij bouwen een bruggetje voor u : de delegatie vordert en floreert ongehinderd in Brussel, waar Vlamingen niet welkom zijn, maar internationale terroristen en jihadisten hun ding kunnen doen.

Het zou wellicht de uniciteit van het land B goed doen, mochten wij weldra officieel diplomatieke onderhandelingen aanknopen met onze eigen Al Qaedisten. Ze worden financieel onderhouden, het zijn brave mensen, een beetje radicaal, maar wij moeten leren verdraagzaam zijn, verdorie. Met een diplomatieke status worden de Al Qaedisten bevestigd in hun onaantastbaarheid, die ze nu ook genieten.

In andere landen worden die terroristenkernen gadegeslagen, opgepakt en opgesloten. Het land B doet daar niet aan mee : eerst zien, zei de blinde spion, ja en ik wil het horen, zei zijn dove collega, zo lang we maar zwijgen besloot de stomme spion.

En daarom is dit een fijn sprookjesland.  Gelukkig hebben wij de lekkerste pralines ter wereld.  Zeggen wijzelf.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor onze Vrienden uit West-Vlaanderen

 

 

D

Wim van Opbroucke "In de Gloria"

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lulin-komeet op 25 .02. 09

 

 

 http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/astropix.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De PVV doet mee voor Europa

 

 

De Partij voor de Vrijheid zal meedoen aan de aankomende verkiezingen voor het Europese parlement op 4 juni 2009.

 

De Partij voor de Vrijheid gaat campagne voeren Voor Nederland.  De PVV wil minder Europa en meer Nederland. De miljarden die elk jaar naar Europa gaan moeten in Nederland worden besteed, zeker in deze tijden van economische crisis. “Die miljarden moeten naar de Nederlandse burger in plaats van dat we de boeren in Polen, Frankrijk en Portugal subsidiëren”, aldus partijleider Geert Wilders

De PVV wil ook dat de Europese Unie zich weer vooral gaat bezighouden met haar oorspronkelijke taak: economische (en monetaire) samenwerking. Ook wil de PVV geen enkel land er mee bij in Europa en ziet ze corrupte landen als Roemenie en Bulgarije het liefst de EU verlaten. Turkije mag nooit lid worden van de Europese Unie, niet nu, niet over honderd, niet over duizend jaar, helemaal nooit.

 Ook wil de PVV meer zeggenschap van het Nederlandse parlement dat zelfstandig Europese besluiten moet kunnen tegenhouden zodat Nederland een echt soeverein land blijft.

 Wilders: “De PVV gaat voor Nederland Europa in, het Nederlands belang is voor ons het allerbelangrijkste. Als enige partij willen wij al ons geld terug van Europa, het Nederlands parlement een vetorecht geven, Roemenie en Bulgarije uit de EU en Turkije nooit erin!

De kandidatenlijst van de PVV voor de Europese verkiezingen wordt over enkele weken bekend gemaakt.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!