Angeltjes
05-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijke archeologische vondst nabij Luxor

 

Descubren dos nuevas estatuas del faraón Amenhotep III en Luxor
.
Detail van het granieten beeld van Amenothep III dat zonet ontdekt werd nabij Luxor. Deze Egyptische koning leefde van ca. 1379 vC tot 1340 vC.  Er is nog een tweede beeld opgegraven dat de koning voorstelt als sfinx, een mensenhoofd op een leeuwenlichaam. Het leven was toen kort maar er gebeurde tenminste wat.  Helaas was de profeet nog niet geboren en dat is wel een groot minpunt, want hoe wisten die oude Egyptenaren wat mocht en niet mocht ?   Amenothep was de papa van Echnaton.  Dit is zeer belangrijk voor de amerikaanse musicus Philip Glass die een vervelende opera heeft gecomponeerd over het gefantaseerde leven uit die tijd. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wonderbaarlijke herrijzenis van Graaf Maurice Lippens - door Cyrano

 

Maandag 9 maart komen ze het, de bankiers, M.Lippens, J.P Votron, K. de Boeck, F.Dierckx en  H. Verwilst, achter gesloten deuren uitleggen hoe zij het een andere keer beter zullen doen. Een vrijblijvende causerie hoe de bankwereld, en uw Fortisgeld, beter kan opbrengen en hoe om te gaan met de bankrisico's . Zelfs Dhr. Prot zal komen vertellen hoe hij zijn deal mislopen is. Er waren toch reeds zoveel beloften aan iedereen. En nu dit verziekte dossier. Er is niks meer aan verdiend.

Op deze exclusieve vergadering zullen enkele bevoorrechte parlementaire Fortisbeleggers mogen vragen hoe dat het godgeklaagd zo ver is moeten komen met het Belgische bankjuweel (en waar hun geld heen is ?).  Niet dat deze dure heren de waarheid zullen spreken.  Dit hoeft niet.  Geen eden en ze mogen antwoorden weigeren. Bankieren is een stiel van vertrouwen, nietwaar. Waarom zouden zij enkele tips geven als er geen vette bonussen te vangen zijn. Voor niet gaat de zon op en Fortis ten onder. 

Is er tegen deze schertsbankiers, die zich in de doeken lieten doen met hun rommelkredieten, reeds een gerechtelijke klacht ingediend ?  Waarschijnlijk niet, want dan zou de commissie de rechtsgang verstoren.  Welke rechtbank durft het aan de 'crème de la crème' of ‘het schuim van het schuim' aan pakken. Ofwel zijn het notoire oplichters, geldhaaien ofwel zijn het te hoog gepromoveerden en te hoog betaalde dommeriken. Laat een echt proces dit duidelijk maken. Dan kunnen zoals het hoort de slachtoffers, u en ik,  Fortisaandeelhouder of belastingbetaler, aanwezig zijn in een open proces waar vonnissen zullen vallen en straffen uitgesproken. 

Ach, misschien deden ze niets fout buiten het incasseren van hun armoeloontje en liep het fout met die verdomde ABN-Amro Hollanders, met die Russische miljardair en die Chinezen met te veel geld. Misschien begrepen de beleggers niet goed wat kapitaalverhogen betekent. Hadden ze ons wat meer geld gebracht dan hadden we het echt zelf kunnen redden.  Wij hebben het nog zo goed uitgelegd op TV.  Maar het is nu eenmaal zo bij bankieren. Er moet vertrouwen zijn en dat had u niet.

Cyrano

P.S. De schrijver is geen bankier en heeft Fortis aandelen gehad en er aan verdiend.  U kan hem dus van geen rancune verdenken. Aan de miljardenschuld zal hij mee betalen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lage pensioenen ? Tevreden Oudjes. En hier is Robbie Williams

 

Weet u wie de federale verantwoordelijke voor pensioenen is ?  Ministerin Marie Arena van de rode Waalse garde, de vrouw die er uitziet als een wulpse zigeunerin en die om een of andere duistere reden steeds door de Parti Socialiste een lucratieve broodwinning wordt gegund in het openbare leven.  In al die jaren is Arena er niet in geslaagd een behoorlijke Nederlandse zin uit te spreken. Ce n'est qu'un détail. Oewiens brood men eet, diens oewoord men niet spreekt.

Weet u dat wij een Nationale Pensioenconferentie bezitten in dit land ?  Mevrouw de ministerin heeft die in het leven geroepen, zegt zij  en wat meer is, deze Nationale Pensioenconferentie denkt na. Het staat vandaag in de Standaard en dan twijfelen wij niet aan het waarheidsgehalte van deze mededeling. 

Gisteren werd met veel omhaal rondgetoeterd door Covive, iets waar Bea Cantillon achterzit, dat de belgische pensioenen de laagste zijn van Europa met een gemiddelde score van 12000 euri per jaar. De meeste West-Europese landen bereiken bedragen tussen 14.000 en 18.000 euri. Die landen hebben echter geen Waalse aanhangwagen.

11% van de gepensioneerde Vlamingen leven onder de Europese armoedegrens, in de EU is dit 8% en bij onze bovenburen 4%

Maar tegelijk zijn onze ouderen nummer 1 in het uitgeven van geld, omdat zij een eigen spaarpot hebben vergaard. Wie dat niet bezit, is een arme drommel.

En wat zegt nu Marie Arena ?   "Oewij kijken niet op van die gegevens, oewant die kennen oewij."  Als vervelende zaken of lastige dossiers uitlekken, zijn er twee soorten reacties bij politici : ofwel heftig ontkennen, ofwel de schouders ophalen en zeggen "Pffft, dat oeweten oewij al lang." Minimaliseren, doen alsof het onbelangrijk is.

Uit de reactie op het Covive verslag blijkt overduidelijk dat de Nationale Pensioenconferentie geen kant op kan, omdat er geen geld is en dat de situatie enkel maar zal verergeren.  Dat wil zeggen : de pensioenen zullen uitbetaald blijven op het huidige niveau met kleine aanpassinkjes en de jaartekorten worden bijgepast door de schatkist, die daarvoor leningen moet aangaan. De totale RSZ, omvattende ziekteverzekering, pensioenen, werkloosheid en kindjesgeld vertoont een tekort van zowat 4%, dat geruisloos bijgepast wordt, ten laste van de toekomst.

In haar mededeling legt ministerin Arena er voortdurend de nadruk op dat de laagste pensioenen te laag zijn en dat deze regering en de voorgaande al geld uittrok om die te verhogen. Dat klopt. Anderen zeggen dat dat juist een van de problemen is: door alléén oog te hebben voor de allerlaagste pensioenen, zijn bijna alle pensioenen intussen laag geworden.

En dan is er nog deze slotvraag : ooit hadden wij een minister die afkomstig was uit Palermo aan de Noordzee, den Baard, die in het begin van deze eeuw een Zilverfonds in het leven riep.  Een dikke appel voor de dorst van de gepensioneerden, een reservekas.  Daar zouden nu al ettelijke tientallen miljarden moeten in zitten in dat fameuze Zilverfonds. 

Wij hebben in het verleden al meermaals de bedriegerstechniek van dat fonds uiteengezet.  Er zit juist niets in die koffer, tenzij een wit blad papier met theoretische berekeningen van wat er zou kunnen inzitten.  En met dat blad papier kan de regering op zoek gaan naar een bereidwillige bank die nog niet bijna failliet is,  om tegen een zware intrest dat geld te lenen. Met waarborg van de belgische staat.  Die bijn failliet is.

Lage pensioenen ? Tevreden oudjes. En nu zingt Robbie Williams voor u : My Way

Savat

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Napoleon loopt een blauwtje bij Hillary en nog wat ander nieuws

 

Clinton geen tijd voor Napoleon De Gucht

Het geplande persoonlijk gesprek tussen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en collega Napoleon De Gucht is niet kunnen doorgaan. Clinton is woensdagavond aangekomen in Brussel voor een tweedaags bezoek. Ze had vertraging en is meteen na haar aankomst naar het Egmontpaleis gegaan voor een diner met de andere ministers van Buitenlandse Zaken van NAVO-landen.

Toch hield Napoleon een goed gevoel over aan de ontmoeting met Clinton.  "Ik vind haar beter dan de vorige" sprak de belgische Eerste Ruziemaker.

Hij had voordien in het Egyptische Sharm-El Sheikh beloofd 50 miljoen euri ter beschikking te stellen van de Palestijnen uit de Gaza-strook.  "La belgique vous aime bien" had hij gezegd in het Engels uit Berlare.  Zijn liberale Waalse collega Michel van ontwikkelingshulp, die uitzonderlijk niet in Kinshasa verbleef maar voor enkele dagen op vakantie is in Brussel, verbaasde zich over de belofte van Napoleon : "Hij heeft maar 16 miljoen, en hij belooft drie maal zo veel", sprak Michel, na overleg met zijn papa, de ouwe Michel, die ook in Ontwikkelingshulp doet, maar Europees.

Intussen zaten Herman Van Rompuy (eerste minister) en Didier Reynders (bijna minister-af) te overleggen hoe ze de magistraten die in de Fortiscommissie de regering komen zwart maken, het zwijgen kunnen opleggen.

Het gaat excellent met de belgische staat.  Nous sommes fiers d'être belges.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saturnus

 

Op 8 maart zal Saturnus het dichtst bij de Aarde zijn in dit jaar. Deze nabijheid van de  ringenplaneet zal  een gunstige  invloed uitoefenen op het verloop van partijcongressen welke die dag plaatsgrijpen.

Met het blote oog is Saturnus een gelig licht, met een kleine telescoop kan men de ringen zien en de afgeplatte vorm van de gasplaneet.  De gedrongen vorm is te wijten aan de snelheid waarmede de planeet rondtolt.  Een dag duurt ongeveer 11 uur, een jaar daarentegen 29 jaar.  Deze foto werd gemaakt door een telescoop van 1 meter op de Pic du Midi in de Franse Pyreneeën op 28 februari.  1 meter lang of 1 meter doormeter, dat vermelden de astronomen niet : zij gaan er vanuit dat iedereen dat wel weet. Astronomen leven met hun hoofd in de wolken en dan zijn ze verbaasd dat charlatans uit de astrologie zich meester maken van hun wetenschap. Astrologen en leden van de loge : saus uit het zelfde kommetje. Meestal is het intressanter in de ruimte te kijken, dan de Vlaamse kwaliteitskranten te lezen of de 0000 te bekijken.  Dit was ons wetenschappelijk praatje van de week.

Professor Vanderschele


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Channel 4 : A jihad for love

 

 

Het Ongelovige Ongedierte van de Britse Televisiezender Channel 4 wordt terecht met de dood bedreigd door brave moslims.

Het Ongelovige Ongedierte heeft een documenteaire uitgezonden "A jihad for love" over homoseksuele moslims en zoals wij allemaal weten, die bestaan niet. Kussende mannen, die elkanders handje vasthouden en hopen te kunnen trouwen met mekaar, dat is laster en leugen.  Want het staat niet in de keraan en wat niet in de keraan staat, bestaat niet. En wie zegt dat het wel bestaat, moet de keel overgesneden worden.  Zo is dat.

En onder de rode letters staat hetzelfde als hierboven maar in het Engels.uit the Daily Star.  We zullen een stukje vertalen in het Arabisch. Want wij zijn nu eenmaal braaf Ongelovig Ongedierte.

الشذوذ الجنسي والمسلمين لا وجود له

Een kusje ?  Ho neen, dat mag niet. Een hand, ook niet. Wat dan ?  Een kickboxtrap onder het neuriën van Fly me to the moon ... ?

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne Figuren : de helden van de multikul

 

Op de foto : de Brits-Pakistaanse Lord Ahmed die dreigde met 10.000 brave soortgenoten Londen op stelten te zetten als Geert Wilders in het Hogerhuis zijn film Fitna zou vertonen. De witter dan witte DASH-man is de president van Soedan, Omar Hassan al-Bashir.  Tegen den Omar werd vandaag door het Intenationaal Strafhof (ICC) te Den Haag  een arrestatiebevel uitgevaardigd wegens oorlogsmisdaden en wandaden tegen de mensheid.  De Britse Lord werd vorige week veroordeeld om zes weken te gaan brommen, nadat hij een voetganger had doodgereden. Fijne figuren, helden van de multikul.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdenkingsdag slachtoffers islamitisch geweld

 

Van de weblog van Euro-parlementslid Philip Claeys

Samen met de collega’s Frank Vanhecke en Koen Dillen diende ik vandaag volgende motie (schriftelijke verklaring) in:

Het Europees Parlement, gelet op artikel 116 van het Reglement,

A. Overwegende dat het Europees Parlement terecht reeds meerdere initiatieven nam om de slachtoffers van totalitaire systemen op gepaste wijze te herdenken,

B. Overwegende dat er geen hiërarchie mag bestaan tussen slachtoffers van totalitair geweld,

C. Overwegende dat het geen zin heeft de slachtoffers van ter ziele gegane regimes zoals die van het communisme en het nationaal-socialisme te herdenken, maar tegelijkertijd de ogen te sluiten voor die van een actuele totalitaire dreiging zoals het islamisme,

D. Overwegende dat een veroordeling van de politieke islam geen veroordeling inhoudt van individuele moslims in Europa die zich schikken naar de regels, waarden en normen van een democratische rechtsstaat en voor wie het geloof een privé-zaak is,

E. Overwegende dat het totalitaire islamisme niet minder, maar juist meer kritiek nodig heeft,

F. Overwegende dat de politieke islam wereldwijd vele slachtoffers blijft maken, niet alleen in en door islamitische staten, maar ook door terreurorganisaties zoals Al-Qaeda en aanverwanten,

1. Voert een dag in ter nagedachtenis van de slachtoffers van het islamitisch geweld, zij het op 11 maart, datum van de bomaanslag van Al-Qaeda in Madrid, op 7 juli, dag van de bomaanslagen van Al-Qaeda in Londen of op 2 november, datum van de moord op de Nederlandse cineast Theo Van Gogh.
Philip Claeys


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkish Airlines

 

Dutch officials say faulty altimeter played role in Turkish plane crash

 

Onze favoriete Turkse krant Hürriyet brengt in zijn Engelstalige woensdaguitgave correct verslag uit van de vaststellingen over de oorzaak van het neergestorte vliegtuig van Turkish Airlines. Het was de hoogtemeter die het liet afweten.

Niet iedereen is echter tevreden met de uitslag van dit onderzoek. Bij de Turkse pilotenvereniging weerklinkt twijfel : in een verklaring laten zij weten, dat zelfs een amateurpiloot op de hoogte waarop de feiten zich voordeden, beter zou gereageerd hebben.  De drie omgekomen piloten werden tot hiertoe als helden betreurd,  want het zou aan hen te danken zijn geweest dat het vliegtuig in de gegeven omstandigheden nog vrij rustig neerkwam en er niet meer dan negen doden vielen.

De vereniging laat weten dat ze bevredigender antwoorden had verwacht na een onderzoek van bijna een week. De nationale trots overstijgt zelfs in tragedies als deze de werkelijkheid.

Bron : Spitsnieuws.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clint Eastwood : politieke correctheid, niets voor hem

 

 

 

De ouwe knapperd van 79, de legendarische Dirty Harry, vindt dat politieke correctheid de moderne maatschappij humorloos maakt.  De jongere generaties brengen veel tijd door met te vermijden iets verkeerds te zeggen.

Volgens Eastwood in the Daily Express,  is er niets fouts met het vertellen van een onschuldige grap over iemands nationaliteit. Als je dat nu durft, word je  onmiddellijk gebrandmerkt als een racist.

"Wij vertelden vroeger moppen over Sam de Jood of José de Mexicaan, maar we hadden daar geen enkele racistische gedachte bij.  Er was niets offensiefs aan het spotten met mekaars ethnische achtergrond. Ik wil helemaal niet politiek correct zijn" zegt de filmvedette.

Clint Eastwood is niet alleen een legendarische acteur en in zijn latere periode een bekwaam filmregisseur maar hij is ook een tijd lang burgemeester geweest in zijn woonplaats Carmel in Californië.

Als de kleine Trommeljongen Ben Crabbé dit verneemt, kan hij weer briesen in zijn versleten tv-spelletje over een nieuwe rechtse zak.

Ray

 


04-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU richt Europese Gendarmerie op

 

 

Als de EU erbij betrokken is, is de stront nooit veraf.

 

Den Haag - De Tweede Kamer stemt in met de oprichting van een Europese gendarmeriemacht. Alleen de SP en de PVV zijn tegen.

Het nieuwe orgaan moet gaan bestaan uit achthonderd politiemensen. Ze moeten optreden bij crisissituaties waarbij inzet van het leger te ver gaat, maar de nationale politie het niet alleen af kan. Het korps mag alleen in actie komen als er een VN-resolutie is, of als een nationale regering er om vraagt.

Nederland wil veertig tot zestig marechaussees beschikbaar stellen. Naast initiatiefnemer Frankrijk, doen verder Italië, Portugal en Spanje mee. Mogelijk komen Polen, Roemenië en Turkije er ook bij. Er is al een hoofdkwartier opgericht van de Europese gendarmerie; dat staat in het Italiaanse Vicenza.

@ Wereldomroep


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf nu zijt gij een doelwit sprak de Peetvader.

 

Van Buggenhout : het is er weer een met gevouwen handjes. Als curator van Sabena werd hij van zijn taak ontheven na onduidelijke uitgaven met zijn Visa-kaart. In het Fortisdossier treedt hij op als advocaat van deoverheid en bedreigt hij, in aanwezigheid van derden, substituur D'Haeyer.  Althans volgens deze laatste onder ede verklaarde. Mooi en Fraai. 

Dames en heren, wij worden geregeerd door maffiatroepen die mekaar afdreigen als ordinaire gangsters.

Christian Van Buggenhout, die we nog kennen als vereffenaar van Sabena,  treedt op als advocaat van de overheid in de Fortiszaak en sist in de lift tegen de substituur Paul D'Haeyer "Vanaf nu zijt gij een doelwit." Alsof hij sprak uit naam van een heuse Peetvader. 

Voorheen was diezelfde D'Haeyer getelefoneerd door een kabinetsslaaf van Leterme, Pim van Walleghem,  die de substituut wees op zijn grote verantwoordelijkheid. Als de uitspraak niet zou zijn wat de regering welgevallig is, zou dat nare consequenties kunnen hebben. Geen afgehakte handen of zo, neen, neen, dat niet,wij zijn beschaafde mensen maar misschien iets anders, het is geen dreiging, het is een verwittiging, nietwaar.  Er zijn misschien gevolgen voor de rest van de carrière, voor de familie, wie weet ?

Alsof dat nog niet volstond, wist D'Haeyer ook nog te vertellen dat de kabinetschef van de brave minister Van Deurzen, Herman Dams, een telefoontje had gepleegd met de patron van D'Haeyer, de procureur Bulthé, om te informeren naar "de politieke kleur van die vervelende D'Haeyer".

Dit werd vandaag vernomen in de parlementaire onderzoekscommissie.  Het zijn niet rechtstreeks Leterme, Vandeurzen of Reynders die hun mannetjes aanporren om het gerecht een poot uit te vijzen, het is het systeem dat de mannetjes in beweging brengt en hen buiten elke norm en wet doet handelen als gangsters.

De politiek heeft zich meester gemaakt van alle geledingen van het openbaar leven  : de administraties, het gerecht, de openbare omroep, de universiteiten met opleidingen en onderzoeken in functie van het regime, en de circusclowns van het artistiek gebeuren.  Wie er nog mocht aan twijfelen, vandaag werd het zowat voor de eerste keer officieel in het openbaar verteld.

Vooraleer Dewael wegvluchtte als minister, heeft hij maandenlang zijn politieke verantwoordelijkheid  afgewenteld op zijn kabinetswedewerkers. Leterme & C° zullen het niet anders doen : zijzelf pleiten onschuldig, zij hebben kabinetten met vijftig of meer medewerkers, maar ze zijn niet verantwoordelijk voor de politieke daden en handelingen van dat zootje. Zij willen alleen verantwoordelijk zijn voor hun eigen daden en acties : in feite voor zeer weinig, want ze dragen nog niet eens hun eigen aktentas en zij zitten nooit achter het stuur van onze auto.

"Vanaf nu zijt gij een doelwit" ... de maffia kan hier een lesje komen leren.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fortis dossier verhuisde geruisloos naar van Deurzen zonder inventaris

 

Op vrijdag 12 december 2008 oordeelde het Hof van Beroep dat de deal tussen Fortis en BNP Paribas tijdelijk “bevroren” moest worden, tot men de aandeelhouders had geraadpleegd. Voor de regering was dat een lelijke streep door de rekening, want zij had die deal bekokstoofd.

Voor het grote publiek kwam dat misschien als een verrassing, maar voor de regering niet. Via een lek bij het Hof van Beroep was de regering al op voorhand ingelicht over de teneur van het arrest. Dat was al een eerste schending van de scheiding der machten: het zogenaamde “geheim van de beraadslaging” is een hoeksteen van het gerechtelijk systeem. In een land met een echte scheiding der machten zou de regering zelfs niet wéten wat de magistraten onderling bespreken bij het voorbereiden van een vonnis of een arrest. In dit geval mobiliseerde de regering enkele mannetjes die moesten proberen het arrest tegen te houden. De details daarover kennen wij dankzij het getuigenis van Ghislain Londers, die als eerste voorzitter van het Hof van Cassatie de hoogste magistraat van het land is. Ghislain Londers was de magistraat die in een brief aan toenmalig Kamervoorzitter Van Rompuy zijn beklag deed over die schending van de scheiding der machten. En die brief leidde tot de ondergang van de regering Leterme I. Leterme is minstens schuldig door nalatigheid: toen hij vaststelde dat er een lek was bij het Hof van Beroep had hij minstens onmiddellijk aan de alarmbel moeten trekken. Waarschijnlijk hebben leden van de regering-Leterme daarnaast ook een actieve rol gespeeld in die pogingen van de regering om de uitkomst of het tijdstip van het arrest van het Hof van Beroep te beïnvloeden.

Ghislain Londers voegde aan deze al bekende feiten nog een opzienbarende bijzonderheid toe. Toen hij het dossier over de Fortis-zaak op de avond van 18 december opvroeg, bleek dat onvindbaar te zijn. Het was niet meer in het gerechtsgebouw. Het lag op het kabinet van Jo Vandeurzen, die toen minister van Justitie was. Ghislain Londers noemde dat een “merkwaardige situatie”. Volgens sommige juristen mág een minister in zo’n geval een dossier opvragen, zeker als hij beïnvloeding of onregelmatigheden vermoedt. Maar het blijft merkwaardig dat het dossier naar het kabinet werd gebracht zonder dat het eerst geïnventariseerd was, en zonder dat dit gemeld was aan de eerste voorzitter van het Brusselse Hof van Beroep. Een procedurefout? Of een slinks manoeuvre?
 

De échte democratische partijen zijn zéér blij met dit onderzoek : "Wij proberen zoveel mogelijk onder de mat te vegen, om de democratie te dienen" aldus een anoniem rechtvaardig lid van de onderzoekscommissie.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boek.be boycot de verkoop uitgaven van Uitgeverij Egmont

 

Doelstellingen

Boek.be is de confederatie van de belangenverenigingen van het Vlaamse boekenvak: de Vlaamse boekverkopers (VBB), uitgevers (VUV) en boekenimporteurs (VBI). Van de totale verkoop van nieuwe boeken in Vlaanderen vertegenwoordigen de leden van Boek.be zo’n 90% van de markt, en dit zowel aan producenten- als aan verkoopszijde. De kerntaak van Boek.be is het bevorderen van het boek in Vlaanderen door haar ledenverenigingen een optimale inhoudelijke en logistieke steun te verlenen.

,

De voorzitter van boek.be, de charismatische superdemocraat Jos Geysels

 

De vereniging boek.be is nu reeds bezig met de selectie van de werken die zullen tentoongesteld worden tijdens de jaarlijkse boekenbeurs te Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag over Inch'Allah ? uit Nederland (www.hetvrijevolk.com)

 

http://www.hetvrijevolk.com/

 

Avondje "Islamofobie"




Lodewijk Nasser        3 maart 2009

Goede morgen,

 

Gisteravond was de boekpresentatie van het boek Inch Allah? De islamisering van Europa van Filip Dewinter in LaRiva in Antwerpen.

 

Hier komt een kort verslag:

Er waren zeker 250 mensen afgekomen op dit avondje "Islamofobie".

Mensen van diverse pluimage, uit werkelijk alle lagen van de bevolking. Het was een avondje Islamofobie omdat Dewinter vindt dat Islamofoob zijn een plicht is voor de Westerse mens.

 

Na een inleidend praatje door de uitgever werd Geert's film FITNA vertoond op groot scherm.

Dat was een bijzonder aangename verrassing.

 

Na de film hield Dewinter een vlammend betoog waarin hij een zwart toekomstbeeld schetste van een geïslamiseerd Europa. Wat er nu gaande is, is volgens Dewinter een sluipend gif wat we toegediend krijgen en hij noemt het de derde islamitische invasie in de geschiedenis van Europa waarbij hij de nadruk legde op het feit dat de islam uit is op wereldheerschappij en dat een gematigde Europese islam een illusie is. 

Dewinter haalde er de slag bij Poitiers en de slag bij Wenen bij om duidelijk te maken hoe Europa deze derde islamitische invasie kan keren.

 

Na het betoog was er de mogelijkheid om het boek te kopen en te laten signeren.

Het boek, net zoals alle boeken van Filip Dewinter, wordt geboycot en is zodoende niet in de reguliere boekhandel in België te koop, het kan via Uitgeverij Egmont worden gekocht.

 

Tijdens een gesprekje van mij met Dewinter pleitte hij sterk voor veel meer samenwerking tussen de PVV en het Vlaams Belang omdat de overeenkomsten tussen beide partijen volgens Dewinter toch veel sterker zijn dan de verschillen. Volgens Dewinter moet er op Europees niveau veel meer eensgezind worden samengewerkt om de islam te stoppen. Verschillen zullen er zeker zijn maar als elke partij het terugdringen van de islam als prioriteit stelt, zou samenwerking zeker mogelijk moeten zijn. Eendracht maakt macht. 

 

Ter afsluiting: Het was een prima bijeenkomst met enthousiast publiek, veel pers en in tegenstelling tot onlangs in Waddinxveen met de PVV, geen tegendemonstraties of andere ongeregeldheden. Geen detectiepoortjes, geen politie, geen fouillering Niks!

We hebben ook nog kennisgemaakt met een aantal bloggers van o.a. Het Vrije Volk.

  

“We moeten de multicultuur stoppen en de superioriteit van onze beschaving durven uitdragen. Europa is een continent van belforten en kathedralen, niet van moskeeën en minaretten.”

 

Boek:

In dit boek beschrijft Dewinter hoe de radicale islam Europa islamiseert en verovert. Tevens wordt in Inch Allah? uitgelegd waarom de islam niet zomaar een godsdienst is maar een gevaarlijke en totalitaire politieke ideologie die haaks staat op de Europese vrijheden, waarden en normen. Terwijl Europa zich in slaap laat wiegen door het multiculturalisme dient de massa-immigratie als het paard van Troje van de islam.

Via de gettostrategie waarbij moslimenclaves in onze grootsteden worden gevormd, creëert de islam bruggenhoofden van waaruit het enige ware geloof wordt gepredikt en verspreid. De radicale islam bewandelt de weg van de bekering, de infiltratie, de agitatie, de intimidatie en desnoods van het geweld om zijn slag thuis te halen. De demografische, culturele en militaire jihad moeten van Europa, Eurabië maken.

De derde islamitische invasie is volop aan de gang. Filip Dewinter duidt aan hoe het tij gekeerd kan worden: in plaats van de multicultuur en de islam te omarmen moet Europa ruggengraat en karakter tonen, de immigratiekraan dichtdraaien, de islam terugdringen en de eigen identiteit opnieuw centraal durven stellen.

 

De Antwerpse lijsttrekker van Vlaams Belang beoordeelt de islam als een roofdier dat de zwakke prooi Europa aanvalt. In zijn boek viseert Filip Dewinter naar eigen zeggen niet de moslims, wel de islam als ideologie. 'De islamisering is een tijdbom', schrijft Dewinter. 'De radicale moslims willen heel Europa onderwerpen. Momenteel beleven we de eerste fase, waarin moslims in alle steden getto's vestigen en verdraagzaamheid veinzen. Dit is het begin van de derde islamitische invasie van Europa, na die van de achtste en de zeventiende eeuw. Alleen gebeurt het nu niet met geweld, maar via immigratie, gezinshereniging en importhuwelijken.'

Dewinter wil de radicalisering afremmen door een streng beleid inzake schotelantennes, internet en andere digitale communicatie. De Vlaamse en lokale overheden moeten strenger zijn bij de erkenning en subsidiëring van moskeeën.

 

***

 

***


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is geen sprake van politieke druk in de Fortis zaak : waar haalt u zoiets ?

 

Altijd maar lachen 

Na het opstappen van de regering-Leterme over de Fortis-affaire is  Stefaan De Clerck gevraagd als minister van Justitie het Fortis-arrest te laten verbreken. Die weigerde op dat regeringsverzoek in te gaan. Zijn voorganger, Jo Vandeurzen, was al zwaar onder druk gezet om als minister van Justitie in te grijpen in de Fortis-rechtszaak.

Artikel 1088 van het Gerechtelijk Wetboek geeft de minister van Justitie de hoogst uitzonderlijke bevoegdheid om een rechtszaak, zelfs nadat alle beroepsmogelijkheden zijn uitgeput, te laten verbreken door het Hof van Cassatie. Dat kan als de rechters hun bevoegdheid zouden hebben overschreden.

Verschillende bronnen bevestigen hoe Jo Vandeurzen net voor de val van de regering-Leterme zwaar onder druk is gezet om het artikel 1088 toe te passen om het Fortis-arrest onderuit te halen. Vandeurzen kreeg onder andere van minister van Financiën Didier Reynders (MR) te horen dat het beter was voor de geloofwaardigheid van de regering én voor de relaties met BNP Paribas dat de minister van Justitie de totstandkoming van het Fortis-arrest zou aanvechten, eerder dan een cassatieberoep door de staatsholding FPIM als betrokken partij in de rechtszaak.

De druk op Vandeurzen was zo groot dat op een bepaald moment is voorgesteld dat hij zijn bevoegdheid als minister van Justitie tijdelijk zou overdragen aan een meer welwillende minister, net als koning Boudewijn in de abortuskwestie. Maar Vandeurzen nam ontslag en de regering-Leterme viel.

Het ziet er gezond uit, niet collega-burgers ?  Wij worden gerold door die bende arrangeurs en profiteurs en dan houden zij vol dat zij de democratie dienen.  Wat een zootje.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is geen nieuws meer : het is koeltoer

 

Twee controleurs (47 en 31 jaar) van De Lijn zijn zondag het slachtoffer geworden van agressie. Ze stapten op aan de Noorderlaan om de vervoersbewijzen op bus 730 te controleren. Op dat moment stapte een 24-jarige jongeman uit de bus en gaf één van de controleurs een stevige duw in een poging de controle te ontlopen. De collega-controleur snelde te hulp, maar raakte zelf gewond. De 47-jarige controleur is drie dagen arbeidsongeschikt. De verdachte ontkent de feiten en beweert het slachtoffer te zijn van racisme. Hij had wel geen geldig vervoersbewijs en is ook geen onbekende voor het parket. Op 19maart moet hij voor de correctionele rechtbank verschijnen

@ Het Nieuwsblad  (nieuwe opmaak)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrouwt u electronisch stemmen ?

 

Vertrouwt u electronisch stemmen ?

http://www.gva.be/

De Gazet van Antwerpen vraagt uw gedacht

Iedereen mag electronisch op een bolletje duwen.

De uitslag wordt berekend bij Digipolis en wordt door

Linda de Win kenbaar gemaakt (met enige vertraging) vanuit

het stadhuis op de Grote Markt

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een boodschap, een advertentie, publiciteit ? KIJKEN !

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de EU zot geworden ? door Frank Vanhecke

 

Enkele maanden geleden werd het aantal werklozen in de Europese Unie geraamd op 20 miljoen mensen. We mogen er jammer genoeg van uitgaan dat de economische crisis inmiddels dag na dag dat cijfer op dramatische wijze de hoogte injaagt. Maar voor de Europese Unie zijn er blijkbaar nog geen werklozen genoeg.

Voormalig Eurocommissaris Frattini (geen kleine garnaal, eurocraat pur sang, vice-voorzitter van de Europese Commissie, bevoegd voor justitie, veiligheid en samenwerking) liet zich nog niet zo lang geleden opmerken met het hoogst officiële standpunt dat Europa de grenzen moet openstellen voor op zijn minst 20 miljoen "nieuwe" vreemdelingen - per toeval maar wel veelbetekenend het aantal EU-werklozen. We hebben blijkbaar nog geen werklozen, milieuproblemen, files en dichtstbevolkte landen ter wereld genoeg.

.

mali-crowd

.
 En dus gaat de EU actief op zoek naar nieuwe immigranten. In West-Afrika bijvoorbeeld waar in landen als Mali, Senegal en Mauritania EU-centra worden opgericht om nieuwe immigranten te lokken - de kosten worden betaald door Europees geld voor ontwikkelingssamenwerking, uw en mijn belastinggeld dus. Op dit ogenblik besteedde de EU reeds ongeveer 25 miljoen euro om nieuwe Afrikaanse immigranten aan te trekken. De diensten van Euro-commissaris Louis Michel melden triomfantelijk dat wellicht "tienduizenden Afrikanen" van de diensten van de Europese Commissie zullen gebruik maken om wettig Europa binnen te geraken.

Ik stelde daarover een aantal parlementaire vragen en val van de ene verbazing in de andere. In Mali bijvoorbeeld werd 10 miljoen euro geïnvesteerd in zo'n recruteringscentrum, en daarnaast begroot men nog eens 2 miljoen euro werkingskosten voor de eerste jaren. Iedereen weet nochtans dat er méér Malinese dokters in Frankrijk verblijven dan in heel Mali, maar voor de EU volstaat dat blijkbaar nog niet.

Is de EU zot geworden? In elk geval: de officiële Europese Unie is gewoon géén Europees project meer, heeft niets meer te zien met het idealistische project dat moest dienen voor welvaart door samenwerking en vrede tussen de Europese volkeren.

.

 http://frankvanheckevb.skynetblogs.be/




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!