Angeltjes
09-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steekpartijen in Stad van Allah zijn kleine feitjes : doodzwijgen

 

Tijdens de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 maart deed er zich opnieuw een zoveelste feit van zware criminaliteit voor in Antwerpen. Tijdens een schermutseling ter hoogte van café Park Avenue aan de Antwerpse Grote Markt werd een jonge Antwerpenaar door allochtonen neergestoken. Het slachtoffer kreeg twee messteken in de rug. Het slachtoffer is levenslang verlamd aan het onderlichaam en verblijft momenteel nog in het ziekenhuis.

 

Het Vlaams Belang is geschokt door dit zoveelste feit van agressie. Opvallend is dat de Antwerpse politie en het Antwerpse parket voor de zoveelste keer de feiten proberen dood te zwijgen. Op de persbriefing van de Antwerpse politie werd met geen woord over deze poging tot doodslag gerept. Filip Dewinter reageert geschokt: “De Antwerpse politie verzwijgt alweer criminele feiten. Feiten waarbij allochtonen betrokken zijn, worden blijkbaar systematisch doodgezwegen”.

 

Filip Dewinter zal naar aanleiding van de komende gemeenteraadscommissie veiligheid de burgemeester ondervragen over het communicatiebeleid van de Antwerpse politie.

 

Intussen maakt de criminaliteitswebsite van het Vlaams Belang www.criminaliteit.org de feiten wereldkundig en wordt er gevraagd dat eventuele getuigen zich melden bij hun lokaal politiekantoor.

@ Filip Dewinter

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beelden én muziek uit de Crisisjaren 1930

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Europa en de Stier

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persoverzicht Congres Vlaams Belang

 

 

    SP-a met "Nu Zeker" naar de stembus

 

   Vlaams Belang profileert zich als anti-EU

 

  Morel pakt congresgangers in

 

  SP-a met dure rusthuisbelofte naar kiezer

 

    Hitler is ne zot

 

   Ik droeg gelukkig waterproof mascara

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tevreden met een heel kleine vis in de pan - Filip de Man

 

NVA pro immigratie

08.03.2009 12.45u - De Nieuw-Vlaamse Alliantie is een groot voorstander van de import van ‘Nieuwe Vlamingen’. De partij schrijft letterlijk: “Vlaanderen wil nochtans vorm geven aan een beleid dat migranten kansen geeft en een positief verhaal maakt dat migratie ombuigt in meer Vlaamse welvaart. Wie wil werken en actief participeren aan onze samenleving levert een bijdrage tot een sterker Vlaanderen. Met die opvatting hebben landen zoals Canada ons al lang de weg gewezen hoe je van migratie een verhaal van kansen maakt. “ Het is zeer de vraag of 'Vlaanderen' dat inderdaad wil, maar deze paragraaf biedt wel het voordeel van de duidelijkheid. Bij de NVA blijkt men dus niet te begrijpen dat er geen gastarbeiders nodig zijn in een land met een half miljoen werklozen. En zeker niet in tijden van economische recessie.


De zogenaamde rechtse en Vlaamse partij is voorts bijzonder trots op het ‘inburgeringsbeleid’, dat naar haar eigen zeggen door de NVA is ingevoerd. Alleen overtuigen de resultaten niet echt. In de voorbije vier jaar kwamen meer dan 113.000 vreemdelingen Vlaanderen binnen (op vier jaar tijd!), daarvan sloten 27.895 een inburgeringscontract. Waaruit dus mag blijken dat de NVA zeer tevreden is met het feit dat zo’n 85.000 vreemdelingen hun middenvinger opsteken naar het integratiebeleid.
Dat is niet alles: de allochtoon die een ‘contract’ afsluit (eigenlijk: cursus zal volgen), moet natuurlijk ook effectief gaan om een inburgeringsattest te behalen. Welnu, er zijn in de periode 2004-2007 slechts 12.731 dergelijke attesten afgeleverd. Meer dan de helft van de vreemdelingen met contract gaat dus niet eens naar de cursus, is onwillig of gewoon te dom.


Sommige mensen zijn nogal snel tevreden, zelfs met een heel kleine vis in de pan.

Filip de Man

Federaal volksvertegenwoordiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begeerte heeft ons aangeraakt - (uit de Internationale)

 

 

Tijdens het SP-a congres zong de heer Anciaux uit volle borst de Internationale meee, die hij in de voorbije weken had ingestudeerd. De geheven vuist bleef nog achterwege. Voor de oningewijden, een fragment uit het strijdlied, met zijn vaak in werkelijkheid toegepaste slotzin van de eerste strofe  : "Begeerte heeft ons aangeraakt".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een verhaal uit Bagdad

 

De vroegere rechterhand van Saddam Hoessein, die de voorbije week werd vrijgesproken van misdaden tegen de mensheid, heeft politiek asiel aangevraagd in Groot-Brittannië. Tarik Aziz was gedurende twintig jaar minister van Buitenlandse Zaken en vice-premier onder de fijne heerschappij van de inmiddels naar de hemel verhuisde Saddam. 
 
Het waren geweldige tijden toen : de regering van het prachtland Irak werd vaak in beeld  gebracht door de Iraakse staatstelevisie (uiteraard gretig overgenomen door onze eigen 0000, die alles wat links, Arabisch en islamitisch is, grenzeloos toegewijd is). Het waren telkens boeiende opnames van een aantal in elegant-groen geklede heren met een baret op het hoofd en een dikke zwarte moustache onder de neus.  Ieder die in de Baathpartij iets wilde betekenen, probeerde er uit te zien als een kloon van de Leider.  Gelukkig heeft in eigen land de SP-a die vereiste afgeschaft, alhoewel het in de SP-a niet wenselijk is de elegantie van de voorzitter naar de kroon te steken.
 
Tarik Aziz wil zich met 8 leden van zijn familie in Engeland vestigen.  Indien de asielaanvraag goedgekeurd wordt, zou hij 2 huizen nodig hebben en een vergoeding voor levensonderhoud met alles erop en eraan inzake gezondheidszorgen, want Aziz is 72 en dan durft er al eens wat haperen.  Hij is bovendien gedurende zijn zes jaar gevangenschap voortdurend ziek geweest.
 
Tarik Aziz verkiest GB voor alle andere mogelijke landen en hij vreest voor zijn leven als hij zou bevrijd worden en in Irak verder moet leven. Er moeten nog twee klachten tegen hem onderzocht worden, maar de verdediging schijnt ook voor die affaires uit te gaan van vrijspraak.
 
Tarik Aziz  is geen moslim maar een katholiek van Syrische oorsprong.  Vraagt u ons geen verdere details. Wij hebben zeer veel respect voor religie maar we zijn geen geen professors in de theologie, we verschijnen ook niet op televisie in grappige programma's.
.
Ray
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red het Vaderland : Verkoop uw aandeel in de staatsschuld aan de staat !

 

 

Proficiat !

U bent aandeelhouder in de belgische openbare schuld van

300 miljard euri ad 28.300 euri per persoon

Schrijft u vandaag aan de minister van Financiën dat u er mee

stopt en uw aandeel verkoopt aan de Staat.

Laat ook de leden van uw gezin en familie hun aandeel verkopen

Op deze manier draagt u bij aan het herstel van de economie

van uw vaderland en stijgen koopkracht en consumentenvertrouwen

naar ongekende hoogtes.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie van deze dames vertegenwoordigt VL het best in EU ?

    

Visuele toelichting bij onze opiniepeiling

                                                                  

 

                                

 

Boven : Meyrem Almaci (Groen - belgië-turkije) - Kathleen van Brempt (SP-a) - Frieda Brepoels (N-VA)

Onder : Rose-Marie Morel (VB-VLOTT) - Annemie Neyts (VLD) - Marianne Thyssen (CD&V)

Deze peiling blijft zolang staan tot we de gewenste uitslag bekomen.  U mag slechts één maal stemmen, tenzij u bij Digipolis werkt of Janssens heet.  

 


08-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De foto's

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Congres Vlaams Belang : Turkije nooit bij Europa

 

De zon heeft heel de namiddag over Gent geschenen, maar ook in het ICC was ze aanwezig in de harten bij een enthousiaste schare VB-congresgangers.  Overeenkomstig de brandweeronderrichtingen, die terecht verbieden plaats te nemen op trappen en in gangen, waren honderden aanwezigen verplicht op grote schermen buiten de zaal het gebeuren te volgen.

Voorzitter Philip Claeys was bondig, keurig en zeer duidelijk : Claeys is een man van rationele ideeën, gezond verstand, onkreukbare degelijkheid en noeste arbeid.  Als je de huidige drie Euro-parlementairen van Vlaams Belang naast mekaar ziet, lijken het  wel  broers. Drie keurige  heren, galante, welbespraakte en beschaafde ambassadeurs van Vlaanderen.  Plaats daarnaast de dikke speknek uit Vilvoorde of de kwakkelende, onopgevoede liberale moede-overste, Annemie uit Brussel, en het verschil in stijl ontgaat niemand.

Frank Vanhecke, de lijstaanvoerder hekelde onder meer het democratisch deficit van de Europese Unie. “Neem bijvoorbeeld die kwestie Turkije,” zo klonk het. “Men wil ons binnen afzienbare tijd opzadelen met een nieuwe lidstaat die voor 97 procent niet eens geografisch in Europa ligt, die historisch nooit tot de Europese beschaving heeft behoord tenzij als wrede bezetter, die economisch aan geen enkel criterium voldoet en dat bovendien een islamitisch land is waarvan binnenkort 100 miljoen inwoners straks vrijelijk ons continent zullen overspoelen.” Voor de erevoorzitter van het Vlaams Belang is het duidelijk : Turkije mag nooit ofte nimmer toetreden tot de Europese Unie.

Er is maar één partij is die er trots op is niet op de theekransjes van het koninklijk paleis geïnviteerd te worden, en die misprijzend kijkt naar zogenaamde republikeinen die plots afkomen met een dertig jaar achterhaald "met België als het kan" en dankbaar de felicitaties van de koning in ontvangst nemen.  LDD legt zich neer bij de open grenzen, pleit voor meer immigratie en voor Turkse toetreding.

Vlaams Belang is sociaal rechts en bekommerd om de gewone Vlaamse man en vrouw die werkloos is of het straks dreigt te worden. Rechts, maar huiverend van het blinde roofdierkapitalisme dat sociale puinhopen veroorzaakt.  Vlaams Belang verkoopt zijn ziel en overtuiging niet om onderstaatssecretaris van sport en vermaak te worden.” Die zàt, en aan  het stormachtig gejuich te merken, deelden de aanwezigen de visie van Frank.

In een kort heen-en-weer gesprek, dat geleid werd door de provinciale lijstaanvoerder van Oost-Vlaanderen, Karim van Overmeire, belichtten Marijke Dillen (de nummer twee op de Eurolijst, omdat de kieswet een afwisseling tussen M/V oplegt), Hugo Coveliers van Vlott, Koen Dillen en Filip Dewinter een aantal eurokritische vaststellingen toe.  Er werd ondermeer gewezen op de gigantische waanzin van de verhuizingen tussen Brussel en Straatsburg die jaarlijks 200 miljoen euri verslepen (8 miljard frank), het ondemocratische karakter van de Europese Commissie en het beleid dat zij eigenmachtig voert, buiten alle parlementaire controle om.

De meeste aandacht ging naar Marie-Rose Morel, die de zaal in vuur en vlam zette met haar frele verschijning maar evenzeer met een passionele toespraak.  Marie-Rose Rebel sprak als de onvervalste Vlaams-nationaliste die zij is,  haar bewondering uit voor het Ierse volk dat zich niet liet ompraten, noch omkopen en resoluut de verknechting door de EU, vervat in het Verdrag van Lissabon, afwees. Ierland sprak voor ons allemaal, die niet de kans kregen via een referendum onze mening te laten kennen. De zaal hing aan haar lippen toen zij het had over de rijke culturele identiteit van Europa.   “Dit door de eeuwen gegroeide, mooi Europees lappendeken is duizendmaal waardevoller en leefbaarder dan de artificiële eenheidsworst die Louis Michel en de voorstanders van de uitverkoop van ons continent voor ogen hebben.” 

Partijvoorzitter Bruno Valkeniers noemde “het ondemocratische Europa de bondgenoot van het ondemocratische België.” Volgens Valkeniers is Europa als de dood voor onafhankelijkheidsbewegingen in Catalonië, Baskenland, Bretagne, Schotland én Vlaanderen. “De toekomst is duidelijk : het Europa van de volkeren, en daar moet en zal Vlaanderen een leidende rol in spelen!”. De Vlaams Belang-voorzitter maakte duidelijk waar onze partij voor staat: “Geen halfslachtige oplossingen, geen staatshervorming, maar een staatsvórming. Tegenover de ongeloofwaardigheid van de andere partijen, tegenover hun geilheid om erbij te zijn, staan wij… het Vlaams Belang. Wij zijn zoals u ons kent: geen enkele macht toebehorend en juist daarom het vertrouwen van de kiezer waard.”

Later in de avond of morgen volgt een foto-reportage.

Ray

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Fortis

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben ook maar een mens.

 

Anne Schiettekatte
Deze vrolijk lachende dame is Anne Schiettekatte, gewezen gemeenteraadslid der Socialistische Partij van de stad Gent,  die ontslag nam nadat ze een valse verklaring had afgelegd om Kameraad-Commissaris De Wolf, die dronken een verkeersongeval veroorzaakte, te beschermen. Zij loog, zoals dat gebruikelijk is bij de Rode Kameraden, want zei ze : "Ik ben ook maar een mens".
Anne is een tolerante vrouw, vernemen wij  intussen van Gentse vrienden, ondermeer gespecialiseerd in de Vlaamse Beweging.  "Het zijn allemaal zwartzakken, collaborateurs en verraders". Bondiger kunnen wij het zelf niet zeggen.  Voor de slogan "Eigen Volk Eerst" had ze nochtans een boontje in de variant  : "Eigen rode kameraden eerst".  Ook de slogan van Tobback was haar niet vreemd :  "Alle middelen zijn goed om onze rode zatlappen te beschermen". 
Baai-Baai, Anne !  Nog veel onverdraagzaamheid toegewenst : de meeste van uw kiezers zitten al lang bij Vlaams Belang. Zwaai-zwaai. Tot nooit meer !
.
Savat (helaas, ook maar een mens)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Tobback, de moderne sos

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engels op de universiteit

 

Rotterdam, 7 maart. De opmars van het Engels aan de Nederlandse universiteiten leidt tot kritiek onder wetenschappers. Sommigen spreken van een „gekte” rond het Engels.

 „Met een Engelstalige mastersopleiding bij filosofie krijg je de idiote situatie dat onze Duitse studenten Kant in het Engels moeten lezen”, zegt Douwe Draaisma, hoogleraar geschiedenis van de psychologie in Groningen.

Aan de universiteiten in Maastricht, Eindhoven en Twente is het nauwelijks nog mogelijk een Nederlandstalige master te doen. In Wageningen en Delft zijn alle masters in het Engels. De universiteit van Leiden heeft nu 76 Engelstalige masterprogramma’s op een totaal van 89, Groningen heeft er 65 op 118 masters.

De verengelsing hangt samen met de internationalisering die het hoger onderwijs nastreeft en die breed wordt gedragen, maar is harder gegaan dan de universitaire talencentra konden bijhouden.

@ NRC

En hoe is het in Vlaanderen ?

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL ministerin wil geen blanke politiechef benoemen

 

 

Ni vir Blankies

 http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8058

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizenden Catalanen betogen te Brussel voor Onafhankelijkheid

 

Klik op de afbeelding voor een grotere versie  Naam:  P1000186.JPG Bekeken: 1 Grootte:  786,2 KB ID: 46544 

Catalonië is één van de 17 autonome regio's van Spanje. De vier provincies Barcelona, Girona, LLeida en Tarragona hebben samen ongeveer 7 miljoen inwoners. De hoofdstad en verreweg grootste stad is Barcelona. Catalonië is de meest welvarende regio van Spanje, en heeft twee officiële talen: Catalaans en Castellano (Spaans)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halali, Halalo : uw Platenruiter is hiero met Anna Netrebko

 

Opgedragen aan Victor van Vosselaer

Halali, Halalo !  Ik heb de lievelings-gilbezem van vele Angeltjes-fans meegebracht : de bloemmooie Russische Anna Netrebko.  Ze bezit de stem van een nachtegaal, het lichaam van Aphrodite, ze beweegt als een tijgerkat en wie door één van haar blikken getroffen wordt, is voor de rest van zijn dagen een verloren man.  En wie dit allemaal overdreven vindt, zoekt het zelf uit. 

Het fragment komt uit La Traviata van Giuseppe Verdi, naar de roman La Dame aux Camélias van Alexandre Dumas.  De wulpse courtisane Violetta beleeft een passionele liefde met Alfredo, een rijkeluiszoon die ook niet veel meer kan dan rondhangen in de Parijse salons : fuiven, zuipen, gokken en jagen achter de rokken.  Een succesvolle hangjongere avant-la-lettre, maar braaf en dom.  De papa van Alfredo, de oude Germont, verzoekt Violetta haar onstuimige romance met zonemans te stoppen, want de naam van de familie staat op het spel, en tsjik en tsjak, en si en la : u weet hoe oude mannen kunnen zeuren en zeveren.  Zo gezegd, zo gedaan, Violetta laat Alfredo aan zijn lot over en zij trekt in bij een vroegere oude minnaar : veel poen, weinig harpoen.  Het kind heeft inmiddels vliegende tering gekregen en net voor ze het tijdige met het eeuwige zal verwisselen, komt Alfredo nog even goededag zeggen met zijn oude vader, die plots spijt heeft gekregen dat hij dit stel -een nietsnut en een poenjaagster- uit mekaar haalde.  Violetta flakkert nog even op, maar helaas, het sprookje is uit. Doek !

Toen deze opera in première ging in 1853 te Venetië, vond het publiek dit maar niks.  In die tijd was de thematiek actueel en daar hield men niet van ; opera behandelde steeds verhalen uit het verleden, of uit de wereld van de goden.  Deze confrontatie, uit het leven gegrepen, stond het puik van de bevolking niet aan. Intussen behoort La Traviata tot de kaskrakers.  Dit is een opvoering uit de Salzburger Festspiele van 2005 met de Wiener Philharmoniker in de orkestbak. Een strakke regie en een tijdloos, kil decor.  Dit kan enkel boeien met grote zangers en acteurs. En die zijn er : Netrebko en Villazon. Na de scheiding ontmoeten de twee gelieven elkaar toevallig tijdens een avondfeest  en de verwijten vliegen heen en weer.  Libiamo of "laten we vrolijk wezen..." Als wij Anna zien, zien we altijd vrolijk.

Uw Platenruiter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij wijze van spreken

 

 

 


07-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaudi

 

Gaudi : als u op de groene tekst links onderaan klikt, verschijnt een schitterende diavoorstelling met geluid. Om de beelden te laten verschijnen, moet u wel telkens even doorklikken.  Iets moet nog manueel gebeuren, anders worden we te lui.

 

Bijlagen:
gaudi.pps (4.7 MB)   




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!