Angeltjes
10-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interview met Pat Condell

 

 

.
.

“Wat is er geworden van de Nederlandse reputatie van tolerantie en ruimdenkendheid? Zijn jullie alleen ruimdenkend voor zaken waar je het mee eens bent? Verbieden jullie alles wat kwetst, of mogen alleen moslims niet worden gekwetst? De koran bevat meer haat dan deze film, die alleen stelt dat het islamitische heilige boek wordt gebruikt door terroristen om massamoord te rechtvaardigen. Dat feit kan niemand ontkennen. Een letterlijke uitleg van de koran geeft moslims het recht om mensen te doden, en de daders hebben dit herhaaldelijk als rechtvaardiging aangevoerd. Die kwestie moet worden benoemd en besproken, niet verboden.”

 

Lees verder bij onze collega's van

http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8078

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eed is een Meineed.

 

Wat een toestanden gisteren in het hart van de belgische democratie. Twee parlementaire onderzoekscommissies aan de slag : de kamercommissie die nagaat of de politiek het gerecht heeft beïnvloed en de gemengde kamer-& senaatscomissie die bekijkt of het Fortisdossier correct en verstandig is aangepakt door de regering.

Dergelijke parlementaire onderzoekscommissies zijn de triomf van de democratie. Zij bewijzen dat de verkozenen des volks ook de wil van datzelfde volk laten respecteren en weten af te dwingen. Gewapend met de macht van een onderzoeksrechter, ondervragen volksvertegenwoordigers/senatoren god en klein Pierke. 

Graaf Lipmans

In de Fortiscommissie ging de aandacht vooral naar Graaf Lipmans : na maanden ondergedoken geleefd te hebben , wilden de media hun publiek verrassen met een fotootje van een afgetakeld wrak, dat de Graaf intussen zou geworden zijn. Het is niet gelukt, want Lipmans is misschien afgetakeld maar zijn lepe streken heeft hij niet afgeleerd : een nobele lafaard, als u ons vraagt, die de pers en de publieke opinie ontvlucht. En mocht u ons nog iets willen vragen, wij antwoorden niet meer. Wij staan onder ede maar dat is niet meer dan een formaliteit : mijn eed is een meineed.

De gemengde Fortiscommissie poogt na te gaan of er nog wat nieuws te rapen valt bij de arrogante bende van de Fortistop. Wat verwachten die naiëve politici ? Dat uit de zelfvoldane smoelwerken, waarop sommigen zelfs een eeuwige glimlach van superieure verhevenheid hebben gebeiteld, een verrassend  mea culpa  zou opklinken ?  Trouwens, wat zou de bevolking daar mee opschieten? Daarom fixeren de schrijvende en fotograferende loopjongens van het regime zich op de fysiek van Graaf Lipmans : hoe ziet iemand die er miljarden euri door gesluisd heeft en honderdduizenden landgenoten in de financiële afgrond heeft gestort, er uit ?  Is hij vermagerd, heeft hij zijn gebit verloren, is zijn cholesterolgehalte gezakt, heeft hij zijn biologische verlangens gedumpt ? We worden op de hoogte gehouden : nu al staat vast, dat de fotograaf die de eerste afbeelding zal brengen van Graaf Lipmans in zijn nieuwe situatie, een persprijs in de wacht zal slepen.

Tolken (tussen haakjes)

In de Beïnvloedingscommissie traden Van Deurzen, Reynders en Leterme op. Wij hebben stukjes gevolgd dankzij de 0000 die rechtstreeks verslag uitbracht. (Tussen zeer belangrijke haakjes deze dringende vraag :  heeft de VRT geen geld om enkele behoorlijk klinkende tolken te kopen, alstublieft ? Telkens een Franstalige aan het woord komt, snerpt een vrouwelijke ambtenaar met een fors accent en een stem die onze keel en oren pijn doet, haar vertaling de microfoons in. Het is diezelfde mevrouw, die klinkt als de directrice van een bejaardeninstelling, die ook de Kamervertalingen doet. Doe eens, wat, vrienden van de VRT : ontsla enkele overbodige managers en werf jonge en beëdigde tolken aan met een radiofone stem. Desnoods deeltijds.)

Liegen

Net vandaag verschijnt in Het Nieuwsblad een artikel over "liegen" en dat doen we gemiddeld vijftig per week.  Behalve als we er belang hebben, dan verdubbelt dat aantal. Zonder wetenschappelijke onderbouwing, gaan wij er van uit dat je bij  politici die getallen met tien mag vermenigvuldigen.

De man die zich emotioneel het best verdedigde was ex-minister van Justitie, Jo van Deurzen.  Die Jo is ongetwijfeld de meest waarachtige van het trio.  Hij bezit het imago van zijn fysieke verschijning en bijna ben je geneigd te geloven dat hij niet 500 keer per week liegt, maar slechts de helft. En in een aantal gevallen, beseft hij niet dat hij de waarheid een poot uitvijst, omdat volgens hem een poot uitvijzen nu eenmaal tot zijn taken behoort. Als Van Deurzen zegt dat hij zijn kabinetschef op de vingers heeft getikt, beschouwt hij dat als een daad waarmede hij, de minister 10 op 10 verdient. 

Helaas klopt dat niet.  Hij geeft daarmede expliciet toe, dat er achter zijn rug geknoeid wordt en het is niet met een vermanende vinger op te steken, dat justitie terug op het rechte pad komt.  De ex-minister beroept zich op zijn hoog moreel gezag en zijn goede bedoelingen. "Hoe kan ik mijn boekje te buitengaan, als ik een goed mens ben ?".  Jammer, mijnheer Van Deurzen, u bent ongetwijfeld een goed mens maar dat volstaat niet om de daden van uw medewerkers waar u verantwoordelijk voor bent, af te dekken. Verantwoordelijk voor de daden en voor de mensen. Ook als u een slachtoffer mocht zijn van complotten die uitgevoerd worden door perfiede figuren achter de schermen, dan bewijst dit dat u niet geschikt bent voor de functie die u bekleedde. Jammer. Jammer. Maar helaas is dat onze affaire niet.

Reynders : altijd present, nooit op de hoogte

Voor Reynders is het allemaal simpel en eenvoudig : die man dekt heel zijn bestaan en carrière af met de bewering, dat alles wat hij doet in het belang van de staat en het land  is.  Liegen en bedriegen, hoort daar ontegenzeggelijk bij.  En als Gerolf Annemans dat ànders wil percipiëren dan moet hij dat zelf weten. Reynders denkt anders dan Annemans.  Incident gesloten.

Over de houding van Leterme willen we niet veel zeggen, want we zagen hem nauwelijks.  Hij leek bij het binnenkomen zeer zenuwachtig, onzeker en schichtig. Zoals we hem kennen. Natuurlijk bevestigde ook hij onder ede wat van hem verwacht werd.

Een Spaanse herberg of een modern bordeel ?

Iedereen die voor de commissie verschijnt, verdedigt zijn waarheid en geeft zijn visie op zijn aandeel en verantwoordelijkheid in de beïnvloeding van de magistratuur.  De liegende politici ontkennen en hun topmedewerkers spreken mekaar tegen.  De magistraten onderling spreken mekaar ook tegen.  Rechters verwijten mekaar dat ze niet het recht dienen maar de partijpolitiek.  Verontwaardigde echtgenotes van rechters die toevallig ook prominente partijleden zijn, dissen de commissieleden  dramatische verhalen op.  Alsof wij, domme burgers, nog niet lang doorhebben dat justitie niet beter functioneert dan een Spaanse herberg en heel wat minder goed dan een modern bordeel.

Advocaten bedreigen ambtenaren van justitie zoals Al Capone, Elliot Ness naar het leven stond. In de lift, buiten het oog en oor van camera's en microfoons : "Gij zijt van nu af aan een Doelwit" ... Die woorden worden gesproken door een advocaat die leeft van staatsopdrachten. Die hij soms kwijtspeelt door kwistige uitgaven met weer een van die verdomde maar zo verleidelijke Visakaarten.

Arrogante kabinetschefs, die aan de hefbomen van de politiek zwengelen en  om hun ministers ter wille te zijn zwendelen als crimineeltjes. Een zaak hebben ze allen gemeen : uit naam van het staatsbelang, is wat zij doen, altijd verantwoord.

Onze minachting voor het belgische systeem en regime is weer toegenomen. En dat is verheugend.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit (eindelijk) William Shakespeare ?

 

 

Bard

 

Dit zou William Shakespeare zijn op zijn 46ste levensjaar, geschilderd in 1610, zes jaar voor zijn overlijden. Tot hiertoe is er zeer weinig geweten over het leven van de man die in ons aller collectief Europees geheugen zit.  Wie zou Prins Hamlet uit Denemarken kennen, mocht Shakespeare hem niet beschreven hebben ?  Of de ontroerende en trouwe Desdemona die door de stikjaloerse Turk Othello gewurgd wordt ? 

Het portret van de tot hiertoe onzichtbare toneelauteur én acteur is ontdekt door restaurateur Alec Cobbe in de kunstcollectie van zijn familie. Hoe is zoiets mogelijk ?

De vooraanstaande Shakespeare-kenner Stanley Wells staaft de bewering dat het om een portret van Shakespeare gaat. Cobbe en Wells wijzen erop dat het schilderij een opvallende gelijkenis vertoont met een buste en een ets die na Shakespeares dood zijn gemaakt met behulp van mensen die de bard tijdens zijn leven hebben gekend.  Zij hebben samen bijna drie jaar onderzoek gedaan naar de authenticiteit met alle beschikbare wetenschappelijke moderne middelen.. Deze mensen zijn geen charlatans die hun reputatie op het spel gaan zetten.Deze mensen zijn geen

Dit is alleszins het portret (al dan niet geflatteerd) van een man met een heldere, pientere blik die met veel wijsheid het gewriemel van zijn medemensen gadesloeg, ontleedde en dit met enorme wijsheid en kennis beschreef in adembenemende verzen die na vier eeuwen levensecht overeind blijven. 

Ray

Bron : http://earmarks.org/

PS : Bij ons vindt u een frontale opname van het schilderij, omdat wij ons de moeite getroosten te zoeken naar de meest sprekende afbeelding.  In de Vlaamse kwaliteitsmedia stelt men zich tevreden met een scheef portretje.  Verschil moet er zijn.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anjem Choudary leg uit hoe islam GB zal veroveren

 

Deze man is niet om het even wie.  Anjem is advocaat (weliswaar geschrapt door de balie) maar hij heeft een reputatie in Londonistan bij de extremistische moslims zo hoog en luid als Big Ben. Zijn uitspraken en opvattingen zijn stuitend (hij wil ondermeer de paus doden), betreurt de slachtoffers van extremistische aanslagen voor zover het moslims zijn, hij is shariarechter in Londen en zet in dit videofragment uit mekaar hoe de islam Groot-Brittannië zal veroveren. Wikipedia weet ook een en ander af van deze vredelievende gek. Aan de vrienden van de tamme linkerzijde : het is allemaal niet waar, hoor. Het is Filip Dewinter die zich verkleed heeft en de opname is gebeurd door Geert Wilders.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarlijks 5000 vrouwen vermoord door eerwraak in Turkije

 

Een groep Turkse vrouwen gooide gisteren aan het einde van de middag na een korte demonstratie met spandoeken rozen in de Rijn bij Arnhem ter herinnering van alle vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van eerwraak. De actie vond plaats ter gelegenheid van internationale vrouwendag 8 maart.
De demonstranten droegen portretten mee van vrouwen die de laatste jaren zijn omgebracht. "Ook in Nederland of dicht bij Nederland", vertelt Nuray Kanik van het vrouwennetwerk Huiselijk en Eergerelateerd Geweld HEG dat opereert in Arnhem, Almelo, Deventer en Enschede. "Er zijn de afgelopen tijd vrouwen vermoord in Alkmaar, Utrecht en Almelo. Zaterdag kwam nog een vrouw door eerwraak om het leven in Rees in Duitsland, net over de grens."

Foto Hans Broekhuizen/De Gelderlander

Eergerelateerd geweld komt voort uit woede van de hele familie over 'te schande makend' gedrag van vrouwen of dochters. Het gaat vaak mis als de vrouw zich los wil maken van knellende tradities of uithuwelijking. Maar ook verlies van maagdelijkheid of simpelweg het contact met jongens kan al tot spanningen en geweld lijden, zo constateerde de Arnhemse wethouder Barth van Eeten eerder. Naar schatting worden jaarlijks 5.000 vrouwen in Turkije vermoord. HEG timmert sinds 2007 in Arnhem aan de weg om het taboe rond eergerelateerd geweld bespreekbaar te maken. Het netwerk kreeg veel belangstelling nadat het met een groep vrouwen Turkse koffiehuizen in het Spijkerkwartier bezocht om met klanten in discussie te gaan. Onlangs waren ze nog in actie te zien in zo'n koffiehuis bij het actualiteitenprogramma Nova. "We gaan hiermee door, we zijn ervan overtuigd dat we dit taboe in de Turkse gemeenschap kunnen doorbreken."

Hulp aan vrouwen die vrezen slachtoffer te zullen worden van eerwraak staat bovenaan bij HEG. Van groot belang is dat ze een goed heenkomen kunnen vinden in anonimiteit, benadrukt Kanik. HEG wordt gesteund door Hera Vrouwenopvang Gelderland, de gemeente Arnhem, de politie en tal van andere organisaties.

@ De Gelderlander

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten in Noord-Ierland

 

 

Helaas ... zolang de Britten daar blijven, zal het nooit wat worden

 


09-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslima protest op Vrouwendag tegen onderdrukking islam

 

 

Noors Syrische moslima verbrandt hoofddoek op Vrouwendag als protest tegen onderdrukking vrouwen door de islam.  Dat ze voor de rest voorzichtig moge zijn, want de Baardmansen hebben dit niet graag. 

Waar stillen wij onze multiculturele honger beter dan bij Angeltjes ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitsers Referendum tegen bouw minaretten

 

In Zürich staat er al eentje

113.540 Zwitsers hebben in juli 2008 een referendum aangevraagd om de bouw van minaretten te verhinderen op het confederale grondgebied, omdat dit geen religieuze ornamenten zijn.  In de koran is nergens sprake van dergelijke torens, die veeleer een uiting zijn van macht en overheersing.  Gevreesd wordt bovendien, dat eens deze gebouwen voltooid zijn, zij gebruikt zullen worden om oproepen en boodschappen rond te roepen, zoals in sommige Duitse staten nu al het geval is.

Er leven zowat 350.000 moslims in Zwitserland, die tot hiertoe best hun godsdienst hebben kunnen belijden zonder minaretten. Momenteel lopen er bouwaanvragen in de kantons van Solothurn, Bern, Sankt Gallen en Winterthur.

Het originele artikel van de SVP/UDC vindt u via het rode bruggetje.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steekpartijen in Stad van Allah zijn kleine feitjes : doodzwijgen

 

Tijdens de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 maart deed er zich opnieuw een zoveelste feit van zware criminaliteit voor in Antwerpen. Tijdens een schermutseling ter hoogte van café Park Avenue aan de Antwerpse Grote Markt werd een jonge Antwerpenaar door allochtonen neergestoken. Het slachtoffer kreeg twee messteken in de rug. Het slachtoffer is levenslang verlamd aan het onderlichaam en verblijft momenteel nog in het ziekenhuis.

 

Het Vlaams Belang is geschokt door dit zoveelste feit van agressie. Opvallend is dat de Antwerpse politie en het Antwerpse parket voor de zoveelste keer de feiten proberen dood te zwijgen. Op de persbriefing van de Antwerpse politie werd met geen woord over deze poging tot doodslag gerept. Filip Dewinter reageert geschokt: “De Antwerpse politie verzwijgt alweer criminele feiten. Feiten waarbij allochtonen betrokken zijn, worden blijkbaar systematisch doodgezwegen”.

 

Filip Dewinter zal naar aanleiding van de komende gemeenteraadscommissie veiligheid de burgemeester ondervragen over het communicatiebeleid van de Antwerpse politie.

 

Intussen maakt de criminaliteitswebsite van het Vlaams Belang www.criminaliteit.org de feiten wereldkundig en wordt er gevraagd dat eventuele getuigen zich melden bij hun lokaal politiekantoor.

@ Filip Dewinter

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beelden én muziek uit de Crisisjaren 1930

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Europa en de Stier

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persoverzicht Congres Vlaams Belang

 

 

    SP-a met "Nu Zeker" naar de stembus

 

   Vlaams Belang profileert zich als anti-EU

 

  Morel pakt congresgangers in

 

  SP-a met dure rusthuisbelofte naar kiezer

 

    Hitler is ne zot

 

   Ik droeg gelukkig waterproof mascara

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tevreden met een heel kleine vis in de pan - Filip de Man

 

NVA pro immigratie

08.03.2009 12.45u - De Nieuw-Vlaamse Alliantie is een groot voorstander van de import van ‘Nieuwe Vlamingen’. De partij schrijft letterlijk: “Vlaanderen wil nochtans vorm geven aan een beleid dat migranten kansen geeft en een positief verhaal maakt dat migratie ombuigt in meer Vlaamse welvaart. Wie wil werken en actief participeren aan onze samenleving levert een bijdrage tot een sterker Vlaanderen. Met die opvatting hebben landen zoals Canada ons al lang de weg gewezen hoe je van migratie een verhaal van kansen maakt. “ Het is zeer de vraag of 'Vlaanderen' dat inderdaad wil, maar deze paragraaf biedt wel het voordeel van de duidelijkheid. Bij de NVA blijkt men dus niet te begrijpen dat er geen gastarbeiders nodig zijn in een land met een half miljoen werklozen. En zeker niet in tijden van economische recessie.


De zogenaamde rechtse en Vlaamse partij is voorts bijzonder trots op het ‘inburgeringsbeleid’, dat naar haar eigen zeggen door de NVA is ingevoerd. Alleen overtuigen de resultaten niet echt. In de voorbije vier jaar kwamen meer dan 113.000 vreemdelingen Vlaanderen binnen (op vier jaar tijd!), daarvan sloten 27.895 een inburgeringscontract. Waaruit dus mag blijken dat de NVA zeer tevreden is met het feit dat zo’n 85.000 vreemdelingen hun middenvinger opsteken naar het integratiebeleid.
Dat is niet alles: de allochtoon die een ‘contract’ afsluit (eigenlijk: cursus zal volgen), moet natuurlijk ook effectief gaan om een inburgeringsattest te behalen. Welnu, er zijn in de periode 2004-2007 slechts 12.731 dergelijke attesten afgeleverd. Meer dan de helft van de vreemdelingen met contract gaat dus niet eens naar de cursus, is onwillig of gewoon te dom.


Sommige mensen zijn nogal snel tevreden, zelfs met een heel kleine vis in de pan.

Filip de Man

Federaal volksvertegenwoordiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begeerte heeft ons aangeraakt - (uit de Internationale)

 

 

Tijdens het SP-a congres zong de heer Anciaux uit volle borst de Internationale meee, die hij in de voorbije weken had ingestudeerd. De geheven vuist bleef nog achterwege. Voor de oningewijden, een fragment uit het strijdlied, met zijn vaak in werkelijkheid toegepaste slotzin van de eerste strofe  : "Begeerte heeft ons aangeraakt".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een verhaal uit Bagdad

 

De vroegere rechterhand van Saddam Hoessein, die de voorbije week werd vrijgesproken van misdaden tegen de mensheid, heeft politiek asiel aangevraagd in Groot-Brittannië. Tarik Aziz was gedurende twintig jaar minister van Buitenlandse Zaken en vice-premier onder de fijne heerschappij van de inmiddels naar de hemel verhuisde Saddam. 
 
Het waren geweldige tijden toen : de regering van het prachtland Irak werd vaak in beeld  gebracht door de Iraakse staatstelevisie (uiteraard gretig overgenomen door onze eigen 0000, die alles wat links, Arabisch en islamitisch is, grenzeloos toegewijd is). Het waren telkens boeiende opnames van een aantal in elegant-groen geklede heren met een baret op het hoofd en een dikke zwarte moustache onder de neus.  Ieder die in de Baathpartij iets wilde betekenen, probeerde er uit te zien als een kloon van de Leider.  Gelukkig heeft in eigen land de SP-a die vereiste afgeschaft, alhoewel het in de SP-a niet wenselijk is de elegantie van de voorzitter naar de kroon te steken.
 
Tarik Aziz wil zich met 8 leden van zijn familie in Engeland vestigen.  Indien de asielaanvraag goedgekeurd wordt, zou hij 2 huizen nodig hebben en een vergoeding voor levensonderhoud met alles erop en eraan inzake gezondheidszorgen, want Aziz is 72 en dan durft er al eens wat haperen.  Hij is bovendien gedurende zijn zes jaar gevangenschap voortdurend ziek geweest.
 
Tarik Aziz verkiest GB voor alle andere mogelijke landen en hij vreest voor zijn leven als hij zou bevrijd worden en in Irak verder moet leven. Er moeten nog twee klachten tegen hem onderzocht worden, maar de verdediging schijnt ook voor die affaires uit te gaan van vrijspraak.
 
Tarik Aziz  is geen moslim maar een katholiek van Syrische oorsprong.  Vraagt u ons geen verdere details. Wij hebben zeer veel respect voor religie maar we zijn geen geen professors in de theologie, we verschijnen ook niet op televisie in grappige programma's.
.
Ray
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red het Vaderland : Verkoop uw aandeel in de staatsschuld aan de staat !

 

 

Proficiat !

U bent aandeelhouder in de belgische openbare schuld van

300 miljard euri ad 28.300 euri per persoon

Schrijft u vandaag aan de minister van Financiën dat u er mee

stopt en uw aandeel verkoopt aan de Staat.

Laat ook de leden van uw gezin en familie hun aandeel verkopen

Op deze manier draagt u bij aan het herstel van de economie

van uw vaderland en stijgen koopkracht en consumentenvertrouwen

naar ongekende hoogtes.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie van deze dames vertegenwoordigt VL het best in EU ?

    

Visuele toelichting bij onze opiniepeiling

                                                                  

 

                                

 

Boven : Meyrem Almaci (Groen - belgië-turkije) - Kathleen van Brempt (SP-a) - Frieda Brepoels (N-VA)

Onder : Rose-Marie Morel (VB-VLOTT) - Annemie Neyts (VLD) - Marianne Thyssen (CD&V)

Deze peiling blijft zolang staan tot we de gewenste uitslag bekomen.  U mag slechts één maal stemmen, tenzij u bij Digipolis werkt of Janssens heet.  

 


08-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De foto's

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Congres Vlaams Belang : Turkije nooit bij Europa

 

De zon heeft heel de namiddag over Gent geschenen, maar ook in het ICC was ze aanwezig in de harten bij een enthousiaste schare VB-congresgangers.  Overeenkomstig de brandweeronderrichtingen, die terecht verbieden plaats te nemen op trappen en in gangen, waren honderden aanwezigen verplicht op grote schermen buiten de zaal het gebeuren te volgen.

Voorzitter Philip Claeys was bondig, keurig en zeer duidelijk : Claeys is een man van rationele ideeën, gezond verstand, onkreukbare degelijkheid en noeste arbeid.  Als je de huidige drie Euro-parlementairen van Vlaams Belang naast mekaar ziet, lijken het  wel  broers. Drie keurige  heren, galante, welbespraakte en beschaafde ambassadeurs van Vlaanderen.  Plaats daarnaast de dikke speknek uit Vilvoorde of de kwakkelende, onopgevoede liberale moede-overste, Annemie uit Brussel, en het verschil in stijl ontgaat niemand.

Frank Vanhecke, de lijstaanvoerder hekelde onder meer het democratisch deficit van de Europese Unie. “Neem bijvoorbeeld die kwestie Turkije,” zo klonk het. “Men wil ons binnen afzienbare tijd opzadelen met een nieuwe lidstaat die voor 97 procent niet eens geografisch in Europa ligt, die historisch nooit tot de Europese beschaving heeft behoord tenzij als wrede bezetter, die economisch aan geen enkel criterium voldoet en dat bovendien een islamitisch land is waarvan binnenkort 100 miljoen inwoners straks vrijelijk ons continent zullen overspoelen.” Voor de erevoorzitter van het Vlaams Belang is het duidelijk : Turkije mag nooit ofte nimmer toetreden tot de Europese Unie.

Er is maar één partij is die er trots op is niet op de theekransjes van het koninklijk paleis geïnviteerd te worden, en die misprijzend kijkt naar zogenaamde republikeinen die plots afkomen met een dertig jaar achterhaald "met België als het kan" en dankbaar de felicitaties van de koning in ontvangst nemen.  LDD legt zich neer bij de open grenzen, pleit voor meer immigratie en voor Turkse toetreding.

Vlaams Belang is sociaal rechts en bekommerd om de gewone Vlaamse man en vrouw die werkloos is of het straks dreigt te worden. Rechts, maar huiverend van het blinde roofdierkapitalisme dat sociale puinhopen veroorzaakt.  Vlaams Belang verkoopt zijn ziel en overtuiging niet om onderstaatssecretaris van sport en vermaak te worden.” Die zàt, en aan  het stormachtig gejuich te merken, deelden de aanwezigen de visie van Frank.

In een kort heen-en-weer gesprek, dat geleid werd door de provinciale lijstaanvoerder van Oost-Vlaanderen, Karim van Overmeire, belichtten Marijke Dillen (de nummer twee op de Eurolijst, omdat de kieswet een afwisseling tussen M/V oplegt), Hugo Coveliers van Vlott, Koen Dillen en Filip Dewinter een aantal eurokritische vaststellingen toe.  Er werd ondermeer gewezen op de gigantische waanzin van de verhuizingen tussen Brussel en Straatsburg die jaarlijks 200 miljoen euri verslepen (8 miljard frank), het ondemocratische karakter van de Europese Commissie en het beleid dat zij eigenmachtig voert, buiten alle parlementaire controle om.

De meeste aandacht ging naar Marie-Rose Morel, die de zaal in vuur en vlam zette met haar frele verschijning maar evenzeer met een passionele toespraak.  Marie-Rose Rebel sprak als de onvervalste Vlaams-nationaliste die zij is,  haar bewondering uit voor het Ierse volk dat zich niet liet ompraten, noch omkopen en resoluut de verknechting door de EU, vervat in het Verdrag van Lissabon, afwees. Ierland sprak voor ons allemaal, die niet de kans kregen via een referendum onze mening te laten kennen. De zaal hing aan haar lippen toen zij het had over de rijke culturele identiteit van Europa.   “Dit door de eeuwen gegroeide, mooi Europees lappendeken is duizendmaal waardevoller en leefbaarder dan de artificiële eenheidsworst die Louis Michel en de voorstanders van de uitverkoop van ons continent voor ogen hebben.” 

Partijvoorzitter Bruno Valkeniers noemde “het ondemocratische Europa de bondgenoot van het ondemocratische België.” Volgens Valkeniers is Europa als de dood voor onafhankelijkheidsbewegingen in Catalonië, Baskenland, Bretagne, Schotland én Vlaanderen. “De toekomst is duidelijk : het Europa van de volkeren, en daar moet en zal Vlaanderen een leidende rol in spelen!”. De Vlaams Belang-voorzitter maakte duidelijk waar onze partij voor staat: “Geen halfslachtige oplossingen, geen staatshervorming, maar een staatsvórming. Tegenover de ongeloofwaardigheid van de andere partijen, tegenover hun geilheid om erbij te zijn, staan wij… het Vlaams Belang. Wij zijn zoals u ons kent: geen enkele macht toebehorend en juist daarom het vertrouwen van de kiezer waard.”

Later in de avond of morgen volgt een foto-reportage.

Ray

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Fortis

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!