Angeltjes
14-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eva Brems (Amnesty International VL) is weer heerlijk objectief

 

Het is niet terecht dat de overheid de SGP (Staatkundig Gereformeerde Partij) uitsluit van subsidie, omdat deze partij vrouwen weert van de kieslijst. Dat zei Eva Brems, hoogleraar mensenrechten en niet-westers recht aan de Universiteit Gent en voorzitter van Amnesty International Vlaanderen, vrijdag tijdens de jaarlijkse Artikel 1-lezing. Aan de hand van de juridische uitspraken over de SGP en de Belgische oordelen over het Vlaams Blok ging ze in op het probleem van botsende grondrechten. Brems schetste een kader waarbinnen botsende grondrechten kunnen worden beoordeeld. Als bijvoorbeeld een internationaal verdrag het ene grondrecht laat prevaleren boven het andere, kan dat gevolgd worden. Zo vond ze een juridische veroordeling van het Vlaams Blok wél terecht. Het internationale Anti-Racismeverdrag schrijft namelijk voor dat deelname aan een organisatie die rassendiscriminatie bevordert, verboden moet worden.

Het internationale Vrouwenverdrag schrijft echter niet voor dat vrouwenrechten moeten prevaleren boven grondrechten als de vrijheid van vereniging en godsdienst. Daarom moet die afweging door de Nederlandse rechter worden gemaakt. Brems vindt dat daarin moet worden meegewogen dat er geen enkele vrouw binnen de SGP een rechtszaak wil voeren, maar dat enkel buitenstaanders dit doen. Ook is het algemeen belang om de SGP te straffen gering, omdat het gaat om een kleine partij, die ook een klein potentieel heeft in de Nederlandse samenleving. Tenslotte heeft Brems moeite met het ,,bevrijden van vrouwen buiten hun eigen wil om''.

Jit Peters, hoogleraar staatsrecht aan de Universiteit van Amsterdam, gaf een reactie op de lezing van Brems. Hij kwam tot een tegenovergestelde conclusie. Het intrekken van subsidie voor de SGP is terecht, omdat de SGP vrouwen feitelijk discrimineert. Partijen als het Vlaams Blok en in Nederland de PVV van Geert Wilders zijn volgens hem niet in overtreding, omdat zij niet daadwerkelijk discrimineren, maar slechts discriminerende uitlatingen doen. ,,Schelden doet geen zeer, slaan veel meer'', zei Peters. Een verbod op de SGP gaat hem wel te ver, omdat dat de pluriformiteit van het politiek bestel zou aantasten.

Brems zei zich erover te verbazen dat er in Nederland nooit iemand bereid is gevonden een zaak te beginnen tegen de uitgedragen beginselen van de SGP. ,,Nederland kent een traditie waarin politieke partijen worden verboden vanwege standpunten die ze uitdragen'', zei ze, verwijzend naar onder meer het verbod op de centrumpartij CP'86 in 1998. ,,Er is nu alleen maar geprocedeerd, omdat de SGP vrouwen uitsluit van de kieslijst. En er zijn alleen buitenstaanders te vinden die zo'n proces willen aanspannen tegen de partij. Maar de SGP heeft in zijn beginselprogramma staan dat de man het hoofd is van de vrouw en daarom elk emancipatiestreven bestreden moet worden. Dat is in strijd met vrouwenrechten.''

Volgens Peters heeft dat mogelijk te maken met het feit dat de SGP in tegenstelling tot extreemrechtse partijen altijd als fatsoenlijk wordt beschouwd. ,,Mensen zien de partij als iets dat hoort tot de folklore van Nederland. Bovendien wordt de bijdrage van SGP-Kamerleden gewaardeerd en komen ze in aanmerking voor prijzen voor de beste parlementariër.''

De Artikel 1-lezing wordt vanaf 2003 jaarlijks gehouden om het juridische en politieke debat te stimuleren over de grondwettelijke anti-discriminatiebepaling, zoals verwoord in artikel 1 van de Grondwet. Eerder werd de lezing gehouden door onder meer Ernst Hirsch Ballin, de huidige minister van Justitie, en Ben Vermeulen die nu lid is van de Raad van State.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de Tijdcapsule naar Bleeke Bet uit 1934 met Johan Heesters

 

 

In 1934 werd in Vlaanderen de eerste eigen geluidsfilm opgenomen, de succesvolle "De Witte" van de regisseur Jan Van der Heyden, een jaar later gevolgd door de eerste muzikale Vlaamse film "Alleen voor U" met bijna dezelfde cast en muziek van Renaat Veremans.  De film werd opgenomen in de Berlijnse UFA-studios en via het bruggetje ziet enhoort u het titellied met de charmante Pola Cortez en Frits Vaerewyck. Dit is echt uit de oude doos ...

poster 'Bleeke Bet' © 1934 Monopole Film

In Nederland was de eerste succesvolle film "Bleeke Bet", ook een muzikale comedie met een Duitse regisseur en met de legendarische Johan(nes) Heesters, die nu op zijn 105de nog sporadisch optreedt. Een fenomeen, we hebben het al meermaals over Heesters gehad die ook in de Antwerpse revuewereld een ster was ; hij was ondermeer getrouwd met de knappe sinjoorse Louise (Wiske) Ghys.* In het fragment zingt hij de onsterfelijke "Ode aan de Westertoren"

Bleek Bet is een zogenaamde Jordaanfilm; een vrolijk genrestuk in een kleinburgerlijk milieu met allerle verwikkelingen, maar met een gegarandeerd happy end. Ook het Amsterdamse levenslied ontbreekt niet, getuige de krakers 'ik heb rooie en witte radijs' en 'Ode aan de Westertoren'. Naar het gelijknamige toneelstuk van Herman Bouber.

De regie was in handen van de Duitse regisseur Richard Oswald, om volgens Monopole-film NV ''de eenvoudige reden, dat wij hier ten lande niet beschikken over technici, die over voldoende ervaring en routine beschikken, om een film van kwaliteit te maken, die een vergelijking kan doorstaan met de producten van landen waar sinds jaren filmindustrieën zijn gevestigd''. Het Jordaanstraatje was nagebouwd in de Cinetone-studio's, de buitenopnamen vonden plaats in Amsterdam en de bollenvelden. Aaf Bouber wordt in de film geen enkele keer Bleeke Bet genoemd, zodat de titel gerust veranderd had kunnen worden. In 1941 werden bij de herkeuring coupures geëist waar het de joodse spelers betrof.

De Platenruiter

* Wiske Ghys : het bruggetje is gesloten gedurende een aantal uren na middernacht, wegens onderhoudswerken bij het AMVC, de bron van onze verwijzing.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laten we het eens over Prachtland Marokko hebben

 

RABAT (ANP) - Marokko leek lange tijd immuun voor de extremistische politieke islam. De koning is in de islamitische monarchie Marokko tenslotte ook een autoriteit op het gebied van religie. Hij is een nakomeling van de profeet en aanvoerder van de Marokkaanse gelovigen.  

Maar niet alle Marokkaanse gelovigen menen dat de vorst zijn religieuze taken naar behoren uitvoert. De komst van fundamentalistische predikers uit Saoedi-Arabië in de jaren zeventig bleek een bron van inspiratie voor de puristen die met hart en ziel en vooral wapens en explosieven het verderfelijke ongeloof en de vijanden van de Islam, meestal westerse mogendheden en Israël, willen bestrijden.

In de jaren zeventig was er al een groepje islamisten met een eigen gewapende tak die zich Islamitische Jeugd noemde. In de jaren tachtig dook de Organisatie van Marokkaanse Strijders op. Veel leden van deze groepjes zouden zich later in Europa vestigen.

Geschikte uitvalsbasis

Sinds begin jaren negentig geldt de Islamitische Strijdgroep van Marokko (GICM) als een van de actiefste terroristische netwerken. De GICM is blijkens onder meer bloedige aanslagen, zoals die in maart 2004 in Madrid, in Europese landen genesteld.

De extremisten vinden de Marokkaanse gemeenschap in Europa al heel lang een geschikte uitvalsbasis en goed recruteringscentrum voor terroristische projecten. Al in augustus 1994 schoten drie jihadisten wild in het rond in een hotel in Marrakech. Het waren Fransen van Marokkkaanse origine die tot een pril Marokkaans netwerk van terroristen behoorden.

veiled-muslim-women

De meiden van Rabat

Opsporing

De opsporing van de terroristische groepjes is moeilijk. De GICM zou zelfs geen centraal gezag kennen. De terroristen beginnen steeds vaker voor zichzelf. Ook de Marokkaanse politie heeft volgens een politiewoordvoerder steeds meer problemen met het traceren van deze extremisten.

Veel jonge jihadisten uit de sloppenwijken hebben geen specifiek fundamentalistisch verleden. Ze vinden elkaar ook steeds vaker via het internet. De moderne media spelen zo een steeds grotere rol bij het opzetten en handhaven van netwerken.

Eerder verzamelden extremisten en kandidaat-jihadisten zich vooral rond haatpredikers van formaat die voor de veiligheidsdienst of de politie relatief eenvoudig te vinden waren. Nu kunnen ze elkaar overal ontmoeten.

@ Trouw


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dijken worden langzaam gedicht - Martine Hafkamp

 


Ben Bernanke heeft al laten weten dat de Fed nog meer geld in de economie zal pompen als dat nodig zal zijn. De Europese Centrale Bank zal er niet voor terugdeinzen de rente naar 0% te verlagen als dat noodzakelijk zou blijken. Het besef dat het toezicht moet worden versterkt en verzwaard om het financiële systeem op orde te krijgen is nu wel tot een ieder doorgedrongen. Berouw komt altijd na de zonde, zullen we maar zeggen. Maar, het is wel van het grootste belang om verdere debacles te voorkomen en een herstel in zicht te krijgen.
 
Jaren ‘30
 
Langzamerhand lijkt het dan ook te lukken de dijken te dichten. Daarmee komt er waarschijnlijk een einde aan het proces van geldvernietiging. Natuurlijk, de afgelopen tijd zijn er door stormen steeds weer nieuwe gaten ontstaan en steeg de zeespiegel meer dan oorspronkelijk verwacht. Daardoor is het proces om de laatste sluitgaten te sluiten vertraagd, maar lukken zal het wel.
 
Met het sluiten van de Afsluitdijk kwam in de jaren’30, een periode waarmee de huidige tijd te pas en te onpas wordt vergeleken, een einde aan het vissersbestaan van veel mensen in de dorpen en stadjes rond de voormalige Zuiderzee. De bakens moesten letterlijk worden verzet. Er kon wel een paar jaar overheen gaan, maar er kwamen andere bronnen van inkomsten voor de werkloos geworden vissers. Een aantal van hen verlegde het werkterrein naar de Noordzee en de Atlantische Oceaan, anderen investeerden in andere netten om voortaan andere soorten vis te kunnen vangen, terwijl er ook een aantal mensen iets anders ging doen voor de kost.
 
Excessen elimineren
 
De huidige crisis is op het eerste gezicht dan wel anders, maar toch is het niets anders dan een herhaling van zetten. Ook dit keer worden excessen geëlimineerd, zal er herstel optreden en een nieuw evenwicht ontstaan. Dat is ook precies de functie van een crisis.
 
De aandelenkoersen zijn wereldwijd voortdurend gedaald en er is door beleggers volop geanticipeerd op een teruglopende economische activiteit. Denk hierbij in eigen land alleen al aan de fors lagere overslag in de Rotterdamse haven en de gevolgen van de dalende huizenprijzen.
 
Het economische nieuws zal nog wel een tijdje slecht blijven, daar kan ook ik niets aan veranderen. Daardoor zijn we met z’n allen met de neus op de feiten gedrukt.  Maar in plaats van altijd te zoeken naar het negatieve loont het naar mijn mening de moeite oog houden voor zaken die wel goed gaan. Natuurlijk, er is heel veel geld in rook opgegaan, maar gelukkig zijn er nog genoeg sectoren en bedrijven die gewoon doordraaien en winst maken, zij het misschien dan iets minder.
.
Martine Hafkamp
 .


13-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Fortis-onderzoekscommissie besluit

 

Rapport onderzoekscommissie Fortis: werkwijze luidt einde van parlementair onderzoek in België in – Vlaams Belang geweerd bij opstellen rapport


13.03.2009 10.57u - Gisteravond laat is op initiatief van Bart Tommelein binnen de parlementaire onderzoekscommissie ‘Scheiding der machten’ besloten dat het ontwerprapport zal worden opgesteld door hemzelf in samenwerking met het zogenaamde bureau van de commissie, zijnde alle stemgerechtigde partijen van de commissie behalve het Vlaams Belang. Dit bureau dient normaal voor organisatorische kwesties maar dat Tommelein het nu ook in stelling brengt om de (politieke) eindbesluiten op te stellen wijst er volgens het Vlaams Belang op dat in de slotfase zal gewerkt worden in de richting van een politiek compromis waarbij dan op eis van de Franstaligen het Vlaams Belang niet meer betrokken wordt. Het Vlaams Belang had nochtans zonder vooroordelen en intellectueel eerlijk de technische werking van de commissie loyaal ondersteund. Dat dit in de slotfase nu gebeurt, politiseert natuurlijk de commissie en brengt voor het Vlaams Belang de hele commissie in diskrediet.

Het Vlaams Belang vreest dan ook dat de fundamentele problemen van de commissie onder de mat zullen geveegd worden en dat gelet op het overleg in dat zogenaamd bureau de voltallige commissie bij het opstellen van het rapport voor voldongen feiten zal geplaatst worden.

Het rapport dreigt een klaagzang te worden over de conflicten met andere (tuchtrechtelijke en strafrechtelijke) onderzoeken met nauwelijks meer dan enkele aanbevelingen en wat theoretische bespiegelingen. Dat de meerderheid op deze slinkse manier via de constructie van het zogenaamd bureau van de commissie, probeert de zoektocht naar de waarheid een eersteklas begrafenis in het geheim te bezorgen, is zeer bedenkelijk. Deze onderzoekscommissie is volgens het Vlaams Belang in meerdere opzichten het begin van het einde van het parlementaire onderzoek in dit land. België is verworden tot een land waar geen enkele waarheid nog bovenkomt wanneer de machtspartijen hebben besloten dat ze toegedekt moet blijven.

Gerolf Annemans
Volksvertegenwoordiger

Barbara Pas
Volksvertegenwoordiger

Voor zover we het hebben kunnen nagaan, heeft Annemans, noch Barbara Pas tijdens de openbare zittingen zich oncollegiaal, ondemocratisch of unfair opgesteld.  In vele episodes was Annemans de drijvende kracht, de man met stevige dossierkennis en menselijk doorzicht.  Het is evident dat de meerderheidspartijen er niet op uit waren om de waarheid te achterhalen. In geen geval wilde men in de besluiten lezen,  dat de politiek de rechters heeft willen sturen.

Het parlement heeft zich nog verder laten onderdrukken  door de partijtucht.  De democratie bevlekt zichzelf en vindt het gans normaal.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilfried aan de bedelstaf

 

 Klik hier voor de foto in originele afmetingen.

 

Wat een onaangepaste kerel, is die Wilfried Martens toch. Wij proberen meestal de privacy van politici te ontzien, in zover ze er zelf niet mee te koop lopen.  In het geval Martens wordt het extreem moeilijk de man en de politicus uit mekaar te houden.

Martens is altijd een enthousiast liefhebber geweest van vrouwelijk schoon, wat niet wil zeggen, dat hij als een losbol door het leven is gegaan. Misschien had hij beter gevolg gegeven aan zijn impulsen in zijn jonge jaren, dan was hij nu niet de lichtjes ridicule ouderling die bij vele landgenoten gniffelende commentaren oplevert.

Zolang hij als eerste minister telkens zichzelf bleef opvolgen, was hij een gesloten sfinx : rond Martens zweemde een aureool, als was hij van buitenaardse oorsprong.  Hij praatte bovendien ook Buitenaards. In de week konden we vernemen dat zijn tweede huwelijk, verre van een feest moet geweest zijn en zijn dochter An, uit het eerste huwelijk, liet duidelijk blijken dat Wilfried zeker niet de eerste prijs zou verdienen als ideale papa.  Op televisie gebeurde die bekentenissen in een of ander voyeuristisch programma van de Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep. Schaamte kennen ze daar niet, hoe bloter hoe liever en hoe intiemer, hoe dieper.  De wereldvreemde Martens schijnt niet te beseffen, hoe gênant dergelijke uitzendingen overkomen en hoezeer hij zichzelf daarmede schaadt. Martens, als de Pipo's van de VRT u nog eens een loer willen draaien en u opvoeren als een ouwe zonderling, vraag eerst eens advies aan uw vrienden.  Of hebt ge die niet meer ? 

Enkele dagen later dook dan het verhaal op van de financiële problemen ten huize van deze bizarre man.  Hij komt niet toe met een pensioen van 2.500 euri, want hij moet alimentatie betalen voor zijn twee voorbije huwelijken en in de nieuwe verbintenis is Miet niet tevreden met elke dag boterhammetjes met chocopasta. Is Wilfried Martens seniel aan het worden, dat hij al die persoonlijke geheimen en privé problemen plots op straat gooit ?  Verwacht hij begrip en medelijden ?  Heeft hij zelfs niet in de smiezen, dat de mensen hem uitlachen ?  Ik krijg bijna medelijden.  Vlaams Belang suggereert een Steunfonds op te richten.  Wie schrijft er in ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toneelhuis brengt weer eens échte kunst

 

.
(foto Gazet van Antwerpen)
In de Otto Veniusstraat nabij de Meir vloog een "reuzenmus" zich te pletter : u ziet het resultaat op de foto.  Deze fantastische smaakvolle stunt is een van de componenten in een langlopend project van het Toneelhuis, de vroegere Koninklijke Nederlandse Schouwburg. Wij zijn nooit tegenstanders geweest van artistieke vrijheid, wel integendeel,  en een uitschuiver kan zich al eens voordoen.  Het Toneelhuis is nog nauwelijks een repertoire theater te noemen dat een culturele opdracht voor de gemeenschap vervult.  Net zoals de Koninklijke Vlaamse Schouwburg te Brussel, heeft het zich ingeschakeld als politieke loopjongen van het regime dat er op uit is te schokken en vruchteloos de multicul-maatschappij te promoten.  Steeds voor hetzelfde zootje applaudisserende snobs van de linkerzijde, aangevuld met enkele onwetende liberale fantasten en och arme de bijzonder kleine katholieke aanhang van Het Sprekend Kostuum.
Voor ons niet gelaten, maar dan niet met de enorme hap gemeenschapsgelden die er aan besteed worden.  Wat vinden de heren intendanten van "Verantwoordelijke Artistieke Vrijheid"  ?  Cassiers ?  Goossens ?  Niemand thuis, net wat we dachten.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kientjesgeld bespreken ies taboe doorbreken

 

 

In Marokko constateerde de SVB bij 54 procent van de onderzochte gevallen onrechtmatigheden, in Turkije 31 procent.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Export van kindjesgeld : ies koeltoer

 

 

DEN HAAG - Farida, moeder van een jonge zoon, verschijnt aan het loket van de Sociale Verzekeringsbank. Haar jongste telg, zo deelt ze de SVB-medewerker mee, verhuist binnenkort naar Marokko.

Farida (niet haar echte naam) wil dat hij, net als haar andere kinderen, in haar vaderland naar school gaat. De jongen zal daarvoor bij zijn opa en oma intrekken. Haar echtgenoot zal voortaan de kinderbijslag aanvragen, deelt ze nog mee.

Als de vader later wordt opgeroepen om aan te tonen dat hij zijn kinderen onderhoudt – een voorwaarde voor het verkrijgen van kinderbijslag – geeft hij niet thuis.

Ook Farida moet verstek laten gaan. Ze is ziek, zegt ze. Als de SVB in Marokko onderzoek doet naar het gezin, blijkt de moeder samen met haar jongste kind naar Marokko te zijn vertrokken. Ze blijkt al jaren bij haar 'uitwonende' kinderen te wonen.

Het voorbeeld is afkomstig uit een tot dusver geheim gebleven rapport van de Sociale Verzekeringsbank over fraude met kinderbijslag in Marokko en Turkije. Uit controles die de SVB in beide landen uitvoerde, blijkt dat tientallen Marokkaanse en Turkse ouders mogelijk jarenlang teveel kinderbijslag hebben ontvangen door hun kinderen als 'uitwonend' in te schrijven. De reden: thuiswonende kinderen tot en met zeventien jaar zijn goed voor één keer kinderbijslag, uitwonende kinderen hebben recht op het dubbele. Tijdens hun studie in het buitenland zouden de kinderen intrekken bij familie, zo deden de ouders de SVB geloven. In werkelijkheid bleek één van de ouders - soms allebei - in het buitenland bij de kinderen te verblijven.

Het is niet de eerste affaire met de 'export' van kinderbijslag naar het buitenland. In 2000 ontstond een grote rel toen bleek dat gezinnen in Turkije op grote schaal kinderbijslag hadden ontvangen voor niet bestaande kinderen. De fraude kwam aan het licht toen bleek dat er opmerkelijk veel tweelingen waren geregistreerd.

Ook in Marokko was toen sprake van gesjoemel met kinderbijslag door valse schoolverklaringen, waardoor zestien- en zeventienjarige kinderen die niet meer op school zaten onterecht twee jaar langer kinderbijslag ontvingen. Volgens Harrie Verbon, hoogleraar openbare financiën en sociale zekerheid van de Universiteit van Tilburg, 'wil iedereen meer uit de ruif eten dan de bedoeling is'. In het buitenland is dat lastiger te controleren dan in Nederland. "In Marokko moet je huisbezoeken afleggen. Ik vind dat daar meer geld en energie in moet worden gestoken." Verbon vindt dat fraudeurs niet alleen alles moeten terugbetalen. "Er moeten hogere sancties komen. Fraudeurs zouden eigenlijk moeten worden gekort op hun uitkering, zodat daar een waarschuwend effect vanuit gaat."

 Brabants Dagblad

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen maagden maar halaldruiven in het paradijs ?

 

Misschien heeft de profeet Mohammed wel nooit bestaan, en wachten in het hiernamaals geen maagden maar druiven. Deze zeer onorthodoxe conclusies trekken dissidente islamwetenschappers uit hun onderzoek. Arabist Thomas Milo en Trouw-journalist Eildert Mulder schreven een boek over de omstreden bronnen van de islam, dat zojuist is verschenen.

 

„Volgens de islamitische wetenschappelijke doctrine is de Koran zoals we die nu kennen letterlijk uit de mond van Mohammed opgetekend”, aldus Mulder. „Er wordt daarom principieel geen onderzoek gedaan naar het ontstaan van de Koran en de islam.”

Samen met Milo bestudeerde hij onderzoek van dissidente islamologen, die gedurfde vragen stellen bij de mythe over de begintijd van Koran en islam. Het boek moet een oproep zijn tot het plegen van achterstallig onderhoud. „Er bestaat nog geen wetenschappelijke teksteditie van de Koran, en evenmin een etymologisch woordenboek van het Arabisch,” legt Milo uit.

Een taalkundige analyse van de Koran bracht de Duitse onderzoeker Luxenberg tot de conclusie dat in het paradijs geen maagden, maar druiven wachten. Ook archeologische vondsten spreken de gangbare doctrine soms tegen. Milo: „Normaal zou je de theorie aanpassen. In de islamologie draait men de bewijsvoering om en zorgt dat de vondsten binnen de bestaande theorie passen.”

Eildert Mulder en Thomas Milo, ’De omstreden bronnen van de islam’. Uitgeverij Meinema, ISBN 9789021142104, €25.

Bekijk hier het interview met de auteurs van het boek: http://www.trouw.nl/meer/article2044903.ece

***

Wij nemen dit stukje schandjournalistiek over om aan te tonen welke slinkse redeneringen gevolgd worden om de islam te beschadigen. De profeet zou niet bestaan hebben ... welk een blasfemie. De maagden zouden druiven zijn ... ja, de druiven zullen te zuur zijn. Laat u niet bedonderen : de islam zal Europa overheersen. Inch'Allah en basta.

Uw collaborerende en politiek-correcte redactie van Angeltjes.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Kardinaal Danneels & Erwin Mortier

 

 

  Manten voegt er aan toe :

 "Iemand die durft opstaan tegen Vlamingenboycotter Danneels verdient enige waardering"

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meiden van halal : kakelende kippen

 

We hebben met lichte tegenzin het televisieprogramma bekeken waarin enkele Nederlandse moslima's een discussie aangingen met Filip Dewinter.

Het was bij voorbaat duidelijk, dat dit een dovemansgesprek zou worden. De zogenaamde meiden van halal zijn behoorlijk van de tongriem gesneden bipatride moslima's. Zij zijn géén exclusief Nederlandse vrouwen, zoals zij het rondbazuinen. Strikt juridisch gehoorzamen zij de koning van Marokko én het Nederlandse staatshoofd. Je zou van minder schizofreen worden.

En voor de rest pakken zij niet alleen hun hoofden in maar ook een deel van de linkse goedgelovige Nederlandse publieke opinie, die gecharmeerd is door deze radde praatsters, helaas met weinig background.

Typisch voor de moslimcultuur in Europa is dat de islam zich laat verdedigen door  jonge vrouwen, terwijl die zogenaamde godsdienst een typische mannenaangelegenheid is, waarin de vrouw herleid is tot een ondergeschikte fysieke banaliteit. Ook in eigen land ervaren we dat de moslimmeisjes vaak de mannen intellectueel overtroeven : die laatsten ondergaan enigszins verbaasd, dat hun godsdienstgebruiken fanatiek verdedigd worden door de "zusters". Mogen we een ietwat manke vergelijking maken met de Dolle Mina's uit de jaren '70 ?  Met deze belangrijke correctie, dat de vrouwenbeweging terechte eisen stelde binnen ons maatschappelijk bestel en dat de islam lak heeft aan dit bestel en het zo vlug mogelijk compleet wil islamiseren. 

Buiten enkele verbale toegevingen is er nooit sprake van om het even wat uit de koran te minimaliseren. Ze mogen kakelen wat ze willen, die zogenaamde light-versie van de tolerante islam is een term die ooit gelanceerd is geworden door een of andere linkse halve zool en waar de moslims niets mee te maken hebben.

Er werd gisteravond verwezen naar het gekende interview met Hans Teeuwen, terwijl er met geen woord gerept werd over dat andere incident bij Sonja.  Daar werden de meiden geconfronteerd met het thema seksualiteit en de "vlotte" juffrouwen stapten op : hun geloof werd beledigd. Ook bij andere gelegenheden als de gesprekken een wending nemen die hen niet aanstaat, grijpen zij terug naar de gewone moslimverwijten, dat ze tegenover racisten staan en wordt de grote paraplu van hun geloof geopend.

Het is veelzeggend dat de islam in de Lage Landen tegen het degelijke boek Inch'Allah van Dewinter, enkel kakelende kippen opvoert zonder veel inhoud, noch kennis. Om Pim Fortuyn te parafraseren : ga toch halal koken, meiden.

Ray

Uitgerekend op de dag dat deze uitzending opgenomen werd, waren in Amsterdam de ordediensten in fase Rood Alarm getreden en druk doende een 10-tal Marokkaanse terroristen op te pakken, die op het punt stonden een vreedzame aanslag te plegen. Met Halalbommen, of course.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie, lekker bakkie koffie

De voorpagina van de International Herald Tribune brengt vandaag het hilarische verhaal van de luxe-koffieapparaten in het Berlaymontgebouw van de Europese Commissie. De Commissie liet 21 van die apparaten (kostprijs: tussen 5.000 en 6.400 euro per stuk) plaatsen voor haar topambtenaren, maar de kwaliteit van de koffie bleek maar minnetjes.

De Italiaanse firma die de apparaten leverde, heeft nu een heus ’actieplan’ uitgewerkt om beterschap te brengen. Een aantal eurocraten zullen een opleiding volgen over de "theorie van het koffieproeven", over "zintuiglijke technieken" en "recepten en tips" (geen gezwans!).

De apparaten zullen ook speciaal aangepast worden zodat ze niet zo vaak moeten gereinigd worden, want dat bleek een probleem.

De Commissie vond het nodig de espresso-apparaten aan te kopen zodat topambtenaren en hun gasten niet moeten aanschuiven in de cantines op andere verdiepingen van het gebouw.

Noblesse oblige.

http://www.philipclaeys.be/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrees voor rassenrellen in Sheffield (GB)

 

Sheffield is een van de grootste Britse steden. Sinds drie weken vinden daar rassenonlusten tussen islamitische en niet-islamitische bevolkingsgroepen plaats. Speciale eenheden van de politie beschermen intussen ouders en scholieren op weg naar school. Want er staan bendes tegenover elkaar die tot de tanden gewapend zijn.

Sheffield heeft ongeveer 520.000 inwoners. En Sheffield staat bekend als de groenste stad van Engeland. Kelten, Romeinen en Vikingen hebben hun sporen in de stad achtergelaten. Tegenwoordig geldt de in Yorkshire gelegen stad als dichtbevolkt industriegebied met de laagste criminaliteitsstatistiek in het hele land. Dat echter verandert sinds enkele dagen in toenemende mate.

 

Sinds ongeveer een jaar vormen zich – net zoals in alle Britse steden – ook in Sheffield razendsnel steeds meer jeugdbendes, die vol haat en vijandig tegenover elkaar staan: aan de ene kant pure islamitische jeugdbendes en aan de andere kant de kinderen van etnische Britten. Niemand kan tegenwoordig meer zeggen waarom welke groep eigenlijk waar ontstaan is. Er zijn intussen teveel van deze jeugdbendes. Een feit is: er bestaan nu al meer dan 1400 vijandige jeugdbendes in het hele land. Ze werden bijna allemaal opgericht uit puur racistische redenen. En de meeste zijn zwaar bewapend.

 

In Sheffield was er tot nu toe geen openlijke oorlog tussen zulke groepen. Tot eind februari. Toen hebben leden van een jeugdbende op een christelijke school de islamitische medeleerlingen Ghurri (14) en Ibrahim Ali (15) hun neusbeentjes gebroken en ze behoorlijk toegetakeld. Beide liggen sindsdien in het ziekenhuis. In de moskeeën van Sheffield hebben de ouders met elkaar overlegd wat ze moeten doen. En nog voordat ze hun overleg beëindigd hadden namen speciale eenheden van de politie posities in de stad in. De regering in Londen is bang dat het tot rassenonlusten zou kunnen komen tussen moslims en niet-moslims, zoals destijds in Bradford. Daar hadden in 2001 uit Azië afkomstige moslims de ergste rassenonlusten in de geschiedenis van het land op touw gezet. De regering is op dit moment zeer gespannen, want pas enkele dagen heeft de belangrijkste politieman van het land haar meegedeeld dat er nog dit jaar zware binnenlandse onlusten in het land worden verwacht.

 

Scholen zoals de Sheffield Park Academy staan nu onder observatie van de politie en politici, oudervertegenwoordigers, sociaal werkers en religieuze groeperingen komen bij elkaar in gespreksrondes om een uitweg uit de zich escalerende situatie te zoeken. Enkele dagen geleden nog moesten ouders met hun kleuters voor een groep van 50 opgefokte scholieren vluchten, die in hun schooluniformen van de Sheffield Park Academy in het oosten van de stad aan het rellen was, autoruiten insloegen en mensen aanviel. Sindsdien trekken na de lessen blanke scholieren met honkbalknuppels door Sheffield en zoeken ruzie met islamitische scholieren die messen als wapens hebben. En de politie rijdt er met blauw zwaailicht en sirenes achteraan. ”Riot cops at school” – dat is een opschrift waaraan de Britten kennelijk gewend zullen moeten raken.

 

En ook de voorname Britse Times heeft de merkwaardige ontwikkeling in Sheffield intussen meegekregen en laat haar lezers aan het einde van een lang bericht over onderwijspolitiek weten: ”Last week dozens of boys from a Sheffield academy, wearing their uniforms, went on a vandalism spree, smashing up cars and fighting. Eventually, they had to be driven off by police in riot vans.”

 

Op internetforums discussiëren de inwoners van Sheffield sinds eind februari over de ontwikkeling voor hun huisdeuren. Een oplossing voor de problemen echter is ook daar in de commentaren tot nu toe niet te vinden.

 

Bron: www.info.kopp-verlag.de

 

Overgenomen van Het Vrije Volk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag poll : dames in het Euro-parlement

 

Door wie van deze dames zoudt u Vlaanderen graag vertegenwoordigd zien in het Euro-parlement ?

Eindstand

Meyrem Almaci (Groen ! - België-Turkije)  1 % (4)
Kathleen van Brempt (SP-a)  1 % (2)
Frieda Brepoels (N-VA)  4 % (10)
Marie-Rose Morel (VB-VLOTT)  80 % (219)
Annemie Neyts (Open-VLD)  2 % (6)
Marianne Thyssen (CD&V)  1 % (3)
Die van ons  11 % (29)

Totaal aantal stemmen: 273

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willem Elsschot, de Bourgondiër en de gevoelsmens

 

 

 

Als schrijver had Elsschot een veilig onderkomen gevonden in een burger;  Hij leidde exact het leven waar elke burger van droomt: een oerdegelijk huis in een met zijn stand overeenstemmende buurt, een goed lopende reclamezaak, vakantie aan zee, kinderen in goeden doen, een uitgebreide, zeer heterogene vriendenkring, een goede sigaar, en als het even kon een borrel teveel op.

Hij was dan ook een geslaagd zakenman: hij was een van de belangrijkste vernieuwers van de reclamesector en professionaliseerde het vak. Hij verdiende goed en hield ook een aandachtig oog op zijn rekening. Alleen bij het begin van de Tweede Wereldoorlog vielen zijn inkomsten fors terug. Hij raakte in paniek, want als hoofd van een kroostrijk gezin moest hij er voor zorgen dat er brood op de plank kwam. En wat ook meespeelde was zijn Bourgondische levensstijl, die hij alleen met regelmatige inkomsten kon in stand houden. Op een bepaald moment werd hij zodanig bang dat hij zijn huisje aan zee verkocht, vermoedelijk fel onder de prijs. Hij is die terugval echter snel te boven gekomen.

Maar er was ook de mens De Ridder, de door Fine verwende gastronoom en niet minder de  liefhebber van alcoholische verversingen. In zijn huis aan de Antwerpse  Lemméstraat hield Elsschot wijnfuifjes voor zijn vrienden. Het huis was weelderig ingericht, met veel tapijten, schilderijen en beelden, veel porselein en glaswerk op de buffetten en….een vat wijn in de kelder. Kortom de woning van een welstellende burger die het niet aan zijn hart liet komen.

Wijn drinken betekende voor hem vooral het smeden en aanhalen van vriendschapsbanden. Hij was een ware kenner, had een verfijnd palet, maar wilde niet de snob zijn en bottelde ook wel de goedkopere soorten. Zijn wijnavonden waren berucht.  Uit een ton beaujolais kwamen ongeveer 100 flessen.  En na zo’n avondje schoten er nog amper 10 tot 15 flessen over, die dan door Fine zorgzaam werden weggeborgen.

Maar ook Nederlandse jenever viel bij Elsschot niet slecht in de smaak.  Hij had zijn eigen ritueel bij het bestellen van een nieuwe kruik. Dan draaide hij eenvoudig het nummer van kruidenier Gillis, die hooguit op een vijftigtal meters van hem woonde op de hoek van de Lemméstraat en de Van Schoonbekestraat, en zei niets anders dan: “Ik begin nu te tellen”. Tegelijkertijd liep hij naar de voordeur.  Wanneer hij die opentrok, ongeveer 25 seconden later, stond de hijgende kruideniersbediende op de stoep.

Zijn grootste zwakheid bestond echt in het nuttigen van alcoholische dranken, maar weinigen zullen hem ooit echt dronken gezien hebben, in het slechtste geval was hij licht euforisch aangeschoten. En heel opmerkelijk: hij dronk wel mee, maar niemand zag hem ooit lachen.  Hij zat geniepig uit zijn ooghoeken te kijken. Zelfs tijdens de legendarische wijntapperijen in zijn kelder, waar volop gezongen en gedanst werd, bleef hij pienter uit zijn ogen kijken. Hij hield alles scherp in de gaten en zorgde er voor dat ieder glas op tijd werd bijgeschonken. Hij bleef toch in de eerste plaats een toeschouwer op zijn eigen feest, een binnenvetter die op zijn manier genoot.

Qua interne communicatie met Fine ging het er weleens hilarisch aan toe. Dan stond hij met een vriend te borrelen bij dat buffetje en ze kon hem nooit op de gepaste manier aan tafel roepen. Op alle methoden had hij wat aan te merken. De ene keer riep ze: “Fons, komde ge ete”, waarna hij begon te mompelen: “Wat is dat voor een vraag, dat vraag je toch niet. ’t Is middag, natuurlijk kom ik eten”.  Een andere keer riep ze: “Fons, ete”. Dat vond hij dan weer afsnauwen: “Goed voor ne soldaat”. Waarna zij als ultiem middel naar de bel greep en dat vond hij dan weer fantastisch.  Dat was iets wat hij niet had verwacht.  Vanaf die dag heeft ze altijd gebeld.

Achter de Bourgondiër ging evenwel ook de gevoelsmens schuil.  Meermaals gebeurde het dat hij met een zachte door ontroering verstikte stem uit eigen werk voorlas waarna hij in huilen uitbarstte. Bekend is ook het verhaal dat hij in Diest eens voor een meisjesklas een lezing moest houden over “Kaas”.  Hij was toen zodanig ontroerd over zijn eigen werk dat de tranen hem over de wangen rolden. Waarna die meisjes massaal in snikken uitbarstten en hij er niet beter op vond dan het op een lopen te zetten.

Willem Elsschot had ook niet de allures van de letterkundige die schrijverscongressen bezoekt en over literatuur correspondeert met vakgenoten.  Ook de torenhoge bibliotheek die bij dit type past, ontbrak in zijn huis. Hij bezat slechts twee boeken: de bijbel en een dundrukeditie van Shakespeare. Ook zijn eigen werken zou men in de Lemméstraat vergeefs zoeken. Alleen wanneer hij er ergens een lezing moest over houden deed hij beroep op zijn zoon Walter, die ze wel bezat.

Meer over dit schrijvend genie in een volgende bijdrage.

Raymond


12-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdam ontsnapt aan grootschalige aanslag

 

Amsterdam ontsnapt aan grootschalige aanslag

donderdag 12 maart 2009 21:30

De politie heeft zes Marokkaanse mannen en een Marokkaanse vrouw in de leeftijd van 19 tot en met 64 jaar gearresteerd op verdenking van 'voorbereidingshandelingen met een terroristisch oogmerk'. De verdachten zouden een aanslag 'met veel slachtoffers' op de IKEA en de Arenaboulevard in Amsterdam Zuid-Oost hebben willen plegen.

Dat hebben burgemeester Job Cohen (PvdA) van Amsterdam, hoofdofficier van justitie Herman Bolhaar en korpschef Bernard Welten van de politie Amsterdam-Amstelland vanavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Terrorist
Eén van de arrestanten is een familielid van een inmiddels overleden terrorist die betrokken was bij de aanslagen in Madrid in 2005, aldus Bolhaar.

De politie benadrukt dat de directe dreiging door de arrestaties is verminderd, maar dat 'niets kan worden uitgesloten'. Daarom blijven alle bedreigde filialen plus de Pathé bioscoop en de Heineken Music Hall in de buurt gesloten. Het is onbekend wanneer de winkels weer open kunnen.

Brussel
Om middernacht ontving de politie een telefonische melding dat drie mannen explosieven in de IKEA en een andere winkel wilden plaatsen met als doel zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Het dreigtelefoontje bleek met een prepaid gsm te zijn gepleegd vanuit Brussel.

Volgens korpschef Welten vertelde de beller waar de mannen verbleven en gaf hij een vaag signalement. Al snel bleek er een link te zijn met de aanslagen in Madrid.

De politie is daarop, in samenwerking met de Belgische politie, direct een onderzoek gestart. Er zijn huiszoekingen verricht in Brussel en Amsterdam. Na contact met de AIVD werden de Marokkaanse verdachten op verschillende locaties in Amsterdam aangehouden. De eerste werd rond 12.00 uur vanmiddag opgepakt en de laatste om 17.45 uur.

@ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al Qaida terreur in Amsterdam en Brussel ? Dat kan niet, hoor !

 

Het filiaal van Ikea in Amsterdam Zuid-Oost wordt ontruimd.   Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer
foto : NRC

Al Qaida terreur in Amsterdam

Weirde shit in 020 Amsterdam aan de hand, mensen. Vanmiddag hadden we natuurlijk al de 'serieuze bomdreiging' bij de Ikea en het gezellige winkelgebied in ASD Zuid-Oost, daar bij de Mediamarkt. Even later werden er aanhoudingen verricht en op dit moment is een grote inval aan de gang in een pand aan de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord. Mannen in witte pakken, en met terrorhonden onderzoeken de woning. Niemand die weet wat er nou precies gaande is, feit is dat de Heineken Music Hall uit voorzorg dicht blijft. Maar na 21:15 uur krijgen we meer duidelijkheid van burgemeester Job Cohen, de politie en het Openbaar Ministerie (OM). Want rond die tijd geeft de Driehoek een gezamenlijke persconferentie. Stay tuned...
Update: AT5 zendt de persco live uit. Dat is in de provincie wel op je digitale tvkanaal te vinden.
Update 2:Verschillende aanhoudingen verricht, huiszoekingen bezig. Vannaocht melding dat drietal mannen met explosieven een aanslag wilden plegen in Amsterdam. Op de Ikeavestiging, de Mediamarkt en een 'niet nader gespecificeerde grote winkel'. Na overleg met de AIVD bleek er verband te zijn met dader van aanslagen in Madrid.
Update 3 De melding werd doorgebeld vanuit Brussel met prepaid GSM. Ook in Brussel zijn aanhoudingen en huiszoekingen verricht. De dreiging is 'verminderd' maar we kunnen niets uitsluiten.

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Fortiscommissie : reactie van Gerolf Annemans

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoolreisje naar Marokko, dankzij Wilders.

 

Het Broeklandcollege uit Hoensbroek (NL) vertrekt donderdag met 22 leerlingen en 7 docenten op een tiendaagse reis naar Marokko. Om "iets te doen aan de vaak negatieve stempel die allochtonen in Nederland opgeplakt krijgen".  Een verslaggever van de Limburger, die ook meereist, noemt als negatieve stempel  "Wilders met zijn Fitna, de vooroordelen die autochtonen hebben ten opzichte van 'die buitenlanders'. De leerlingen moeten in Marokko een opdrachtenboekje invullen over zaken als oase-landbouw, economie, milieu en onderwijs.

Onderwijswoordvoerder Martin Bosma van de Partij voor de Vrijheid heeft meteen schriftelijk Kamervragen ingediend. "Waarom gaat er belastinggeld naar reclame voor de islam en om vmbo-scholieren op te zetten tegen Geert Wilders?"

Geschiedenisdocent en Marokkoreis-coördinator Erik Molnar schrijft op de site dat het "belangrijk is dat jongeren zelf ervaren dat er ook positieve kanten zijn aan de overwegend negatieve beeldvorming die jongeren hebben van Marokkaanse Nederlanders"

En zo vallen er dagelijks allerlei gekkigheden te noteren, om toch maar per se te bevestigen dat de diversiteit een prachtig iets is.  Altijd met geld van de gemeenschap. En dankzij Wilders.

Bron : de Telegraaf




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!