Angeltjes
16-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten en koopt milieuvriendelijke producten

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iran schuldig aan sjiitische infiltratie van Marokko

 

Ruzie in het huishouden : Ahmadinejad & Koning Mohammed VI
.
.
Iran probeert in Marokko te infiltreren en wil er de sjiitische variant van de islam invoeren. Dat heeft het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zondag gezegd.

Marokko is overwegend soennitisch. Volgens het ministerie probeert Teheran door middel van culturele instellingen en organisaties het sjiitisch geloof te promoten. In Marokko leven volgens het ministerie slechts enkele honderden sjiieten.

De kritiek komt ruim een week nadat Marokko de diplomatieke betrekkingen met Iran had verbroken. Aanleiding was een uitspraak van een Iraanse regeringsfunctionaris die de soevereiniteit in twijfel trok van de naburige Golfstaat Bahrein. Marokko nam het voor het eveneens soennitische Bahrein op.

http://www.omroepbrabant.nl:80/anp.aspx?mode=bui&id=150309201

Waarom al die problemen, broeders en zusters van de islam ?  Kom toch naar het ontginningsgebied  Europa : plaats zat, enorm veel goede wil tot onderwerping, ruime sociale voorzieningen, soepsidies in ruil voor de islamitische koeltoer en geen weerstand.


15-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Resultaat Poll : Afknappers en Lievelingen

 

Wie van deze politici is een absolute afknapper ?

Eindstand : 20 uur


Servais Verherstraeten  34 % (74)
Mieke Vogels  15 % (33)
Een dee-jay uit Wilrijk  12 % (27)
Gerolf Annemans  9 % (19)
Napoleon de Gucht  10 % (21)
Patrick Janssens  21 % (46)

Totaal aantal stemmen: 220

 

Wie van deze politici geniet uw voorkeur ?

Eindstand : 20 uur


Servais Verherstraeten  4 % (10)
Mieke Vogels  0 % (1)
Een dee-jay uit Wilrijk  1 % (2)
Gerolf Annemans  92 % (231)
Napoleon de Gucht  2 % (5)
Patrick Janssens  1 % (2)

Totaal aantal stemmen: 251

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV weer een zetel bij in peiling 15.03.09 + de grootste in NL

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horowitz, de ondermijning van het universitair systeem



David Horowitz is een ex-Marxist en auteur van het boek "One Party Classroom". Hij praat in dit interview bij FOX News over hoe marxisten de universrtaire opleidingen beïnvloeden en samenwerken met islamisten.

Radicale professoren en hun cursussen worden door Horowitz ontmaskerd : hij is goed vertrouwd met de materie en was lange bevriend met Bill Ayers, de terrorist-marxist die Obama in de politiek lanceerde. "Deze man, Ayers, is een sufferd" zegt Horowitz. Sufferds zijn er genoeg in de wereld, daar niet van.  Deze kreeg echter de kans te doceren en een van zijn cursussen werd omschreven als "bedoeld om te leren hoe een revolutie moet georganiseerd worden".

Jarlijks worden door dergelijke professoren duizenden cursussen verspreid bij honderdduizenden studenten, die de unief verlaten met maatschappelijke opvattingen die geslepen zijn op de afbraak-theorieën van communisten.

Wat wij horen en zien is allemaal niet nieuw, maar het is wel goed om er aan herinnerd te worden en vooral om de grote stilzwijgende meerderheid van de vele onwetenden die de schouders ophalen te wijzen op wat er aan de hand is. Helaas, komen die onwetenden niet tot op deze blog.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslimadviseur GB-regering beschuldigd van moordpoging.

 

U kent het verhaal van de brave moslims die vredig in Europa leven en hun sociale bijdragen leveren aan de verrijking van onze gemeenschap. 

Zoals de wijze Vlaamse politicus, BdW, het deze week nog treffend verwoordde : "Wij sluiten deze mensen niet uit, wij sluiten ze in". Treffender zouden wij het niet kunnen formuleren. Preciezer alleszins wel, wij zijn dan ook geen Vlaams politicus.

Ook in GB, het land dat volgaarne moslims in de armen sluit en mispunten als Geert Wilders uitsluit, leeft de ferme overtuiging dat we er met zijn allen beter van worden, als we ons wat meer zouden inleven in de mooie gewoontes en tradities van de islam en er godverdoeme mee stoppen onze eigen witte beschaving op te hemelen.

Soms loopt er nog eens wat mis, maar dat is onvermijdelijk.

Een van de moslim-adviseurs van de regering Brown, een lid van de MCB (de Muslim Council Britain) werd in december opgepakt, nadat hij een vermeende steekpartij had gehouden in de woning bij een onbekende man. De beschuldigde is nu vrij op borgtocht.

Hij geniet de reputatie van een gematigd moslim te zijn, alhoewel hij voor de aanslagen op de WTC torens in New York, Osama Bin Laden bestempelde als een vrijheidsstrijder.  Daar is hij inmiddels van afgestapt. Hij wordt ook betrokken in de onderzoeken naar de metro- en busaanslagen in Londen.

Laat het nogmaals duidelijk zijn : de moslims klagen dat zij vaak gecriminaliseerd worden.  In een aantal gevallen  worden zelfs hun gematigde woordvoerders genoemd in duistere zaakjes. Spreek het tegen, minimaliseer het : de feiten zijn er. Ook als men ze doodzwijgt.

Bron : Daily Mail

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partijvoorzitter fluit minister terug

 

Het is niet makkelijk om liberaal te zijn bij de Open VLD, een partij die al jaren aan het opschuiven is naar de linkerzijde van het politieke theater, waar zij op de socialisten van de sp-a stuit die ook schuiven naar de rechterkant.  Waarom niet fuseren ? Er is nauwelijks nog verschil. Tradiitonele partijen willen slechts één zaak : deelnemen aan de macht.

Alhoewel er in dit land nauwelijks geregeerd wordt (er wordt "genoteerd") komen bij de zeldzame beslissingen de ideologische meningsverschillen binnen één zelfde partij om de hoek kijken.  Wij hebben het over de aangekondigde BTW-verlaging in de horeca.  De 21% belastingstoeslag zou verminderd worden tot 6%.  Dat is een goede zaak voor de consument die 15% minder moet uitgeven en voor de horeca-uitbater, die hopelijk meer klanten over de vloer zal krijgen.

Voor de federale staat is het nadrukkelijk een slechte zaak, want de BTW-inkomsten uit de horeca dalen met 15%, dit op een moment dat àlle staatsinkomsten naar beneden duikelen en vele uitgaven stijgen. Zolang men de tekorten "noteert" is echter alles in orde.

De zogenaamde liberaal Van Quickenborne dacht met zijn BTW-vermindering een grotere greep op de sector te krijgen door de consument te verplichten te betalen met een kredietkaart, dus geen cash geld. Alle verrichtingen laten verlopen via kredietkaarten sluit het wegsluizen langs zwarte kanalen van contant geld uit. Want die inkomsten kunnen gecontroleerd worden.  Althans zo wordt het dreigend gezegd.

Zonder nadrukkelijk te pleiten voor een zwart nevencircuit, is het wel opmerkelijk dat uitgerekend een liberaal, een voorstander van de vrije markteconomie en van zo weinig mogelijk betutteling door de staat, zich opwerpt als controleur van de kleine centen. Het voorstel Van Quickenborne vermindert trouwens de inkomsten van de horeca.

Een voorbeeld :

U betaalt NU cash € 121 - Daarvan krijgt de horeca-uitbater € 100 en de staat € 21

In het nieuwe systeem dat de minister wil na de BTW aanpassing tot 6% :

U betaalt met de kaart € 106. Daarvan verhuist € 6 naar de staat en € 2,12 (2%) naar de kredietkaartmaatschappij en naar de horeca-uitbater € 97,88.

De horeca heeft minder officiële inkomsten dan voorheen.

Net voor verkiezingen een dergelijke maatregel in het vooruitzicht stellen, is niet slim-slim. Van Quickenborne werd door zijn partijvoorzitter aangepord met deze dwaze maatregel te wachten tot na de electorale afstraffing in juni.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eeuwigheid - Bart Moeyaert

 

 

Eeuwigheid

Er zijn plekken
waar ik zonder glimlach
niet meer langs kan.
Ooit is daar een grap
verteld, een kus geroofd,
iets voor het eerst gedacht.
Ter hoogte van mijn oor,
bijvoorbeeld,
heb jij me op een nacht
beloofd dat eeuwigheid
een leugen is, maar dat het
daarom tussen ons niet
minder lang gaat duren.
Meer woorden waren er
niet nodig – een mond
spreekt van zichzelf al mooi
en huid heeft een geheugen.
Jij blijft mijn hals, mijn navel,
mijn holte van mijn knie
voor altijd bij.
Zonder glimlach kan ik
aan geen plek voorbij
.

Bart Moeyaert

Verzamel de liefde, Bart Moeyaert, Em. Querido’s Uitgeverij B.V.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Brug, een Brug, maain keuninkraaik veur een Brug

 

Als u ooit de stad van Allah met een bezoek vereert, moet u proberen een gesprek aan te knopen met een inwoner van dit voorgeborchte van het paradijs.  Dat is niet moeilijk,  Antwerpenaars zijn best aanspreekbaar als u, bereid bent uw oren te laten teisteren door scherpe klinkers die als nagels door uw hersens boren en als u bovendien aanvaardt, dat iedere Antwerpenaar u een beetje meewarig behandelt, omdat u het ongeluk had ergens op de buiten geboren te zijn of te verblijven. 
 
Het is typisch in dat verband de ervaring op te diepen die de vorige stadsdichter, Bart Moeyaert meemaakte toen hij 25 jaar geleden zijn mooie Brugge verliet om zijn geluk te beproeven in de stad van Willem Elsschot.  Bart, die een brave en beleefde jongen is, stelde zich na zijn verhuizing voor aan een van zijn buurvouwen, die hem zeer vriendelijk welkom heette en hem ondermeer vroeg :  "En hedde gaai pleuts gevongde in de stroat veur uwen tractor ?" De Spaanse Brabander van Bredero leefde ook in deze stad.
 
Als u op een goed blaadje wil staan met om het even welke Antwerpenaar, moet u zich terloops laten ontvallen, hoe jammer u het vindt dat de machtige, prachtige stroom, die de Schelde is (u mag ook  't Scheld zeggen als blijk van bereidwillige inburgering) niet overspannen is door een brug, en u spreekt dat laatste best uit met hoofdletters :  een BRUG.  U raakt daarmee de ziel van elke sinjoor,ook die van de grootste atheïst die normaal het bestaan van een ziel verloochent,  en hij of zij zal door de knieën gaan om u te feliciteren met uw verstandige inzicht, ook al bent u dan geen inboorling. Een brug is namelijk al generaties lang de droom die alle inwoners van deze stad gemeenschappelijk dromen : Patrick Janssens en Filip Dewinter zijn bereid tot een mystiek huwelijk, als daarmee de linker- met de rechteroever verbonden zouden worden  via een sierlijke oversteek.
 
Toen dezer dagen uit een onderzoek bleek, gevoerd bij een aantal vreemdelingen die in diverse steden wonen, dat de stad van Allah de aangenaamste is om in te vertoeven, mochten een aantal bekenden hier commentaar op leveren. Jan Verheyen, de filmregisseur die op het  Antwerpse Zuid zijn stek heeft en die een Temsenaar is, bevestigde de waarheid van het onderzoek en lichtte extra toe, dat het nog beter en knapper zou zijn, mocht er een brug over de Schelde liggen.  Ofwel is Jan een fleemkous ofwel is hij totaal geïntegreerd.
.
 
Overzichtsbeeld Lange Wapperbrug Straatsburgdok. Dit is een simulatie uit de offerte van THV Noriant. Fotograaf: Kristien Daem
.
.
U weet dat in Antwerpen een heftige discussie woedt over de Oosterweelverbinding. Jarenlang heeft men daar weinig over gehoord, niettegenstaande er voor miljoenen euri voorstudies verricht zijn. De Oosterweelverbinding is echter een Vlaamse aangelegenheid : de enorme verkeersstromen die zich in, uit en omheen de Antwerpse haven bewegen, verlammen de doorgang van en naar  haven en stad. De economische impact treft gans Vlaanderen. In Antwerpen doet men gewichtig alsof het om een plaatselijk probleem gaat, zoiets als het al dan niet plaatsen van verkeerslichten op de overgang van de de Keyserlei naar de Meir. Het project wordt op ruim 3 miljard euri geraamd (120 miljard frank) en met hun typisch bescheiden instelling vinden die van 't stad het normaal dat iedereen meebetaalt, maar zij beslissen.  De stad Antwerpen torst een schuld van bijna 2 miljard euri, ofwel een dikke 4000 euri per inwoner.  Antwerpen is zo blut dat het zich binnenkort moet laten inschrijven bij het eigen OCMW voor een leefloon,  maar er wordt  grote sier gevoerd en gehandeld alsof  het Aards Paradijs met Adam en Eva zich aan de Schelde bevond.
 
De publieke aandacht voor de Oosterweelverbinding is pas ontstaan toen de media plannen toonden van een brug die de naam Lange Wapper kreeg. We zullen de beelden nooit vergeten van Mieke Vogels die danste van vreugde naast de maquette van de sierlijke en gebogen brug die over het landschap zwiepte.  Sedertdien is er veel gebeurd.  Er kwamen protesten tegen de ondemocratische wijze waarop de plannen tot stand zijn gekomen in een kleine groep van onduidelijke figuren.  Ook tegen de hoge prijs en de gevolgen voor het milieu rijst de weerstand.  Langzaam drong het door dat de Lange Wapper een viaduct was die zich slingerde over woongebied in het noorden van de stad en geen sierlijke brug die de Schelde overspande. Mieke Vogels danst niet meer, ze draait enkel nog met de kont naar de kant van het electoraal profijt.
 
In Antwerpen treft u nu zeer veel ingenieurs aan, architecten, bruggenbouwers, tunnelgravers, verkeersdeskundigen, planologen, sociologen, aannemers van grote bouwwerken, milieudeskundigen, bestrijders van fijn stof, verontruste-en-gefrustreerde-deskundigen-over-alles.  En dit allemaal naar aanleiding van de plannen waar BAM al jaren mee aan de slag is.  BAM (afkorting van Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel  ) is een groep zielige betweters die in de geest van de oud-zonnebank-gouverneur, Camille Paulus,  geheimzinnig en gesloten als een Loge-team geopereerd hebben.  Op zeker moment, ondervraagd in het Vlaams Parlement, weigerde de BAM directie hautain in te gaan op financiële vragen : geld ging de Vlaamse volksvertegenwoordigers geen barst aan.  Uitgaven worden goedgekeurd en er worden geen details gevraagd, noch verstrekt.  Een arrogante houding van Antwerpse regenten die deze stad haar terechte slechte reputatie oplevert. Niet in het minste met een burgemeester die in datzelfde Vlaams Parlement vooral aanwezig is in het zicht van de camera's van Villa Politica en voor de rest een dutje doet en zijn maandelijkse wedde opstrijkt. 
 
Het Oosterweelproject is verzand in partijpolitieke tegenspraken en belangen. BAM is een onbekwaam en onhandig regisseur gebleken voor dit miljardenontwerp.  Niet in het minst door een met fraudespatten besmeurd figuur als Noël Slangen onzichtbare opdrachten toe te vertrouwen.  Hoe dom en wereldvreemd zijn die mensen ?  Het gaat al lang niet meer over de dringende economische noodzaak om te remediëren aan de dreigende verkeersinfarct.  Het gaat om de gunst van de Antwerpse kiezers.
 
Wij verklaren ons onbevoegd om pro of contra dit ontwerp te kiezen.  Dat is ongebruikelijk maar tenminste eerlijk.  Onze grote vrees is dat heel de politieke discussie die véél te laat op gang gekomen is, het mobiliteitsplan met jaren zal vertragen.  De verantwoordelijkheid van het Antwerpse stadsbestuur is in deze verpletterend. 
 
En bij al die Antwerpenaars, zoals we ze hierboven beschreven hebben met hun diverse specialiteiten, zijn er nog verrassend veel die ervan overtuigd zijn, dat de Lange Wapper een brug over de Schelde is ...
 
Ray
.
Wij wilden bij dit artikel de video plaatsen die BAM heeft uitgegeven om het project te visualiseren. Deze video staat op Youtube, maar hij mag niet overgenomen worden  : "embedding is disabled upon request". Het zijn onze centen, het gaat over onze toekomst maar de onverbeterlijke regenten houden alles bij zich.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regeren zonder de moed van een overtuiging

 

Zowel in het land B als in het land NL zijn de respectieve regeringen niet bij machte, al ware het maar pro-forma, oplossingen aan te reiken voor de economische en financiële crisis.

Zeer typerend voor de huidige klasse van politici : lintjesknippen, de populaire bink of trien uithangen tijdens televisieshows, tussendoor wat meegraaien uit de publieke schatkisten maar de bevolking een enthousiasmerend plan voorhouden, dat kan niet. Waar ze ook behoorlijk in scoren : politieke tegenstanders, die laten horen wat een ruim deel van de bevolking denkt, voor de rechters slepen. Wilders in NL en Vanhecke in VL.

Natuurlijk is de huidige toestand een mondiaal fenomeen en zijn het niet de christen-democraten Van Rompuy of Balkenende met hun respectieve liberale of socialistische financieministers Reynders en Bos, die van de Benelux een Welvaartseiland kunnen maken.

In Nederland stuit men op ideologische barrières : investeren, wat de linkerzijde wil, of besparen om de schuldenlast niet verder te laten oplopen, volgens het CDA. Men zoekt naar een middenweg en stelt uit, want er dreigt een tekort van 20 miljard euri.

In het land B, is de onderstroom van de gedachten gelijkaardig maar beperkt de regering zich tot de mededeling dat het geld op is. En we wachten tot tegen Pasen, als de klokken komen, dan is de crisis welicht opgelost.

Wij hadden in het land B ooit een Waal, die minister van begroting speelde. Mathot, een smoezelige socialistische graaier -alhoewel dat een pleonasme is- die zegde : "de staatsschuld is vanzelf gekomen en zal ook vanzelf verdwijnen."

Iedereen lachte met die uitdrukking maar het trio Van Rompuy-Reynders en De Gucht, past de gedachtengang van Mathot toe : de evolutie van de begroting noteren en zien wat er van komt. Volgens de laatste gegevens gaat het om een begrotingstekort van 3,4%, dat is bijna 12 miljard euri. Dat getal is het resultaat van hogere uitgaven en lagere inkomsten.

Over welke sectoren gaat het ? Wat is de impact op de federale jaarbegroting 2009 van de tussenkomsten bij Fortis, Dexia, Ethias, KBC en mogelijk andere financiële instellingen ? Mogen wij dat weten ? Wat zijn de meer-uitgaven in de sociale zekerheid ? Bijvoorbeeld inzake werkloosheidsuitkeringen ? En wat zijn de mindere inkomsten inzake sociale bijdragen door de toegenomen werkloosheid ?

Vorige week vrijdag waren naast de socialistische gouverneur van de Nationale Bank, Quaden en de liberale voorzitter van de Hoge Raad van Financiën, Coene, nog enkele economen op bezoek bij de regering. Hebben die mensen een hele tijd stilzwijgend bij mekaar gezeten ? Gezucht ? Mekaar aangekeken met verdrietige ogen ? Port gedronken ? De lotto ingevuld, want het was vrijdag de dertiende.

De CD&V is echt wel een partij van en voor pechvogels. Eerst verlappen ze Leterme aan de naieve kiezers en die man lijkt de auteur van het Blunderboek te zijn. Daarna verplichten ze een ascetische partijmilitant om eerste minister te worden, iets wat die man totaal niet wil. Nu zit hij in de Zestien te staren naar het gewriemel om hem heen, zijn portefeuille is leeg en hij toont zijn notaboekje : "ik zal het opschrijven" zegt hij. En dan zijn er nog mensen die bij hoog en bij laag beweren, dat de tjeven geboren zijn om te regeren. Een van hun oud-premiers is op zijn 72ste moeten trouwen, niet om de kerk in het midden te houden, maar om aan de bedelstaf te ontsnappen. Dat was nota bene de man, die verantwoordelijk is voor de enorme staatsschuld, waar ons nageslacht nog generaties zal mogen aan afbetalen.

En tot slot van dit vreugdevol stukje "Hoop en Geloof in de Toekomst" : wat hebben wij, Vlaamse burgers in de ongelukkige belgische natie, misdaan om dit soort mensen zonder moed van een overtuiging, de leiding in handen te geven ?

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbele Poll : lastig en moelijk

 

Wie van deze politici vindt u een absoluut ongeloofwaardige afknapper ?

In wie heeft u daarentegen best vertrouwen ? 

Beantwoordt de beide polls in de linkerkolom van de blog

 

Boven :  Servais Verherstraeten - Mieke Vogels - De Disc-jockey

Onder : Gerolf Annemans - Napoleon de Gucht - Patrick Janssens (hebde-mijn-neuzeke-gezien ?)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw Platenruiter vist vandaag parels

 

 

Altijd staan wij voor u klaar om de zondag van de enen op te fleuren en van de anderen te verknallen : zo is het leven, beste lezers van deze onvolprezen blog.  Daarom laten wij nu een zeer gekend duet horen van Bizet uit zijn opera "De Parelvissers" (les pêcheurs de perles) : Au fond du Temple Saint.  Twee tenoren brullen tegen mekaar op maar zij behoren tot de besten in hun vak : Placido Domingo en Rolando Villazon. Zij bezingen de verschijning van een wondermooie godin.  Wie zou dit zijn, denkt u ?  Marianne Thyssen ?  Mieke Vogels ?  Caroline Gennez ?  Neen, het is Leila en als ze zo mooi is als de muziek, dan wordt het een Tien.

De Platenruiter, steeds tot uw dienst.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge die Scone

 

DSC WEBN0000522  2  4526

http://p-tersfotos.skynetblogs.be/post/6100421/brugge-bij-valavond

 en nog veel meer mooie foto's op dit adres


14-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben waardevol, knap, briljant en een beetje onbetrouwbaar

 

@ http://www.bloggen.be/ginodecraemer/archief.php?ID=237734

Lijstvorming LDD West-Vlaanderen!

In DS staat vandaag te lezen dat ik nerveus word omtrent de lijstvorming van de LDD in West-Vlaanderen! 

"Gino De Craemer (LDD) maakt zich grote zorgen over zijn politieke toekomst. Hij neemt het niet dat LDD-ondervoorzitter Ivan Sabbe als eerste opvolger voor de West-Vlaamse lijst genoemd wordt. 'Vreemd bericht in DS. Ik ben alleszins kandidaat voor de eerste opvolgersplaats in West-Vlaanderen. Logisch toch als uittredend parlementslid die zijn taken op een degelijke manier uitvoert! Of niet?', sms'te De Craemer gisteren." 

Wel, als ik al redenen zou hebben om nerveus te worden dan is het wél van de reactie van onze ondervoorzitter hierop:
 
'Gino is kandidaat? Waarvan akte', reageert Ivan Sabbe. 'Hij moet consequent zijn. Bij zijn overstap van N-VA naar ons heeft hij zelf gezegd dat hij het deed voor ons programma. Dan moet je ook rekening houden met een moeilijkere plaats op de lijst. We zijn flexibel, maar we zijn niet gek.'

Dergelijk antwoord vind ik beneden alle peil en getuigt alleszins van een gebrek aan respect voor het parlementair werk dat ik momenteel doe. Door vriend en vijand (tot de dag van mijn overstap ook bij de N-VA) word ik beschouwd als iemand die sterk inhoudelijk werk levert in de commissievergaderingen en de plenaire zittingen van het Vlaams Parlement. Maar niet door mijn ondervoorzitter dus! Onbegrijpelijk! Hij weet bovendien reeds weken dat ik wel degelijk kandidaat ben voor deze plaats op de lijst. Dat hij daar moeite mee heeft omdat hij zélf die plaats ambieert...daar kan ik  nog inkomen. Maar hij moet zeker niet uit de lucht vallen omtrent mijn kandidatuur!

Ik ben inderdaad om inhoudelijke redenen naar de LDD gestapt maar dat slui mijns inziens totaal niet uit dat ik mijn kandidatuur zou stellen om mijn mandaat als Vlaams parlementslid te verlengen! Het één heeft niets te maken met het andere zoals Ivan Sabbe laat uitschijnen. Maar goed, als men een zetelend parlementslid die goed zijn job doet, wil uitschakelen dan moet men dat doen. Gelieve er echter wél rekening mee te houden dat de mensen die het parlementair werk volgen nogal verbaasd zullen opkijken en dat ook de partij hier schade zal van ondervinden in de campagne en verkiezingsuitslag!
 
Wordt dus wellicht nog vervolgd!

13-03-2009 om 17:49 geschreven door Gino De Craemer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell over de terugkeer van Britse troepen uit Irak

 

 

Wij hadden het voor enkele dagen over de terugkeer van Het Anglian Regiment uit Irak en hoe een deel van de moslimbevolking uit de stad Luton hen uitschold voor moordenaars en andere lieflijkheden.  Pat Condell reageert, kort ditmaal, op deze feiten.  Met dank aan Stradi, die onze aandacht vestigde op dit fragment.  Ook de oorverdovende stilte gemerkt in de regimepers over deze schaamtevolle toestanden ? 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wachtlijsten Gehandicaptenzorg : alweer een verbroken belofte van CD&V

 

Naar aanleiding van de Vlaamse verkiezingen in 2004, was één van de loze CD&V-beloftes dat de lange wachtlijsten in de gehandicaptensector als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen. In november 2006, toen er nog niets veranderd was, kondigde Yves Leterme – als Vlaams minister-president – met veel poeha een nieuw plan aan tegen de wachtlijsten. “Twee jaar later is dat plan nog niet eens door de parlementaire molen geraakt,” zo schrijft De Morgen vandaag.

Leterme is inmiddels weg, maar de wachtlijsten zijn er nog steeds. Erger nog, ze zijn in die tijd volgens dezelfde krant maar liefst met zestig procent gestegen. Inmiddels wachten al 10.000 gehandicapten op aangepaste zorgverlening.

De christendemocraten blinken dus niet alleen uit in het overboord gooien van hun communautaire beloftes, ook op andere vlakken is enige vorm van ‘goed bestuur’ ver te zoeken.

Ook Kris Peeters, die zich dagelijks ongevraagd anbiedt in onze livings, is een veelbelover en mooiprater van hetzelfde kaliber als zijn voorganger. 

Politici  die aan de macht zijn, moeten uitsluitend afgerekend worden op hun daden en niet op hun woorden en charmante verschijning.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eva Brems (Amnesty International VL) is weer heerlijk objectief

 

Het is niet terecht dat de overheid de SGP (Staatkundig Gereformeerde Partij) uitsluit van subsidie, omdat deze partij vrouwen weert van de kieslijst. Dat zei Eva Brems, hoogleraar mensenrechten en niet-westers recht aan de Universiteit Gent en voorzitter van Amnesty International Vlaanderen, vrijdag tijdens de jaarlijkse Artikel 1-lezing. Aan de hand van de juridische uitspraken over de SGP en de Belgische oordelen over het Vlaams Blok ging ze in op het probleem van botsende grondrechten. Brems schetste een kader waarbinnen botsende grondrechten kunnen worden beoordeeld. Als bijvoorbeeld een internationaal verdrag het ene grondrecht laat prevaleren boven het andere, kan dat gevolgd worden. Zo vond ze een juridische veroordeling van het Vlaams Blok wél terecht. Het internationale Anti-Racismeverdrag schrijft namelijk voor dat deelname aan een organisatie die rassendiscriminatie bevordert, verboden moet worden.

Het internationale Vrouwenverdrag schrijft echter niet voor dat vrouwenrechten moeten prevaleren boven grondrechten als de vrijheid van vereniging en godsdienst. Daarom moet die afweging door de Nederlandse rechter worden gemaakt. Brems vindt dat daarin moet worden meegewogen dat er geen enkele vrouw binnen de SGP een rechtszaak wil voeren, maar dat enkel buitenstaanders dit doen. Ook is het algemeen belang om de SGP te straffen gering, omdat het gaat om een kleine partij, die ook een klein potentieel heeft in de Nederlandse samenleving. Tenslotte heeft Brems moeite met het ,,bevrijden van vrouwen buiten hun eigen wil om''.

Jit Peters, hoogleraar staatsrecht aan de Universiteit van Amsterdam, gaf een reactie op de lezing van Brems. Hij kwam tot een tegenovergestelde conclusie. Het intrekken van subsidie voor de SGP is terecht, omdat de SGP vrouwen feitelijk discrimineert. Partijen als het Vlaams Blok en in Nederland de PVV van Geert Wilders zijn volgens hem niet in overtreding, omdat zij niet daadwerkelijk discrimineren, maar slechts discriminerende uitlatingen doen. ,,Schelden doet geen zeer, slaan veel meer'', zei Peters. Een verbod op de SGP gaat hem wel te ver, omdat dat de pluriformiteit van het politiek bestel zou aantasten.

Brems zei zich erover te verbazen dat er in Nederland nooit iemand bereid is gevonden een zaak te beginnen tegen de uitgedragen beginselen van de SGP. ,,Nederland kent een traditie waarin politieke partijen worden verboden vanwege standpunten die ze uitdragen'', zei ze, verwijzend naar onder meer het verbod op de centrumpartij CP'86 in 1998. ,,Er is nu alleen maar geprocedeerd, omdat de SGP vrouwen uitsluit van de kieslijst. En er zijn alleen buitenstaanders te vinden die zo'n proces willen aanspannen tegen de partij. Maar de SGP heeft in zijn beginselprogramma staan dat de man het hoofd is van de vrouw en daarom elk emancipatiestreven bestreden moet worden. Dat is in strijd met vrouwenrechten.''

Volgens Peters heeft dat mogelijk te maken met het feit dat de SGP in tegenstelling tot extreemrechtse partijen altijd als fatsoenlijk wordt beschouwd. ,,Mensen zien de partij als iets dat hoort tot de folklore van Nederland. Bovendien wordt de bijdrage van SGP-Kamerleden gewaardeerd en komen ze in aanmerking voor prijzen voor de beste parlementariër.''

De Artikel 1-lezing wordt vanaf 2003 jaarlijks gehouden om het juridische en politieke debat te stimuleren over de grondwettelijke anti-discriminatiebepaling, zoals verwoord in artikel 1 van de Grondwet. Eerder werd de lezing gehouden door onder meer Ernst Hirsch Ballin, de huidige minister van Justitie, en Ben Vermeulen die nu lid is van de Raad van State.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de Tijdcapsule naar Bleeke Bet uit 1934 met Johan Heesters

 

 

In 1934 werd in Vlaanderen de eerste eigen geluidsfilm opgenomen, de succesvolle "De Witte" van de regisseur Jan Van der Heyden, een jaar later gevolgd door de eerste muzikale Vlaamse film "Alleen voor U" met bijna dezelfde cast en muziek van Renaat Veremans.  De film werd opgenomen in de Berlijnse UFA-studios en via het bruggetje ziet enhoort u het titellied met de charmante Pola Cortez en Frits Vaerewyck. Dit is echt uit de oude doos ...

poster 'Bleeke Bet' © 1934 Monopole Film

In Nederland was de eerste succesvolle film "Bleeke Bet", ook een muzikale comedie met een Duitse regisseur en met de legendarische Johan(nes) Heesters, die nu op zijn 105de nog sporadisch optreedt. Een fenomeen, we hebben het al meermaals over Heesters gehad die ook in de Antwerpse revuewereld een ster was ; hij was ondermeer getrouwd met de knappe sinjoorse Louise (Wiske) Ghys.* In het fragment zingt hij de onsterfelijke "Ode aan de Westertoren"

Bleek Bet is een zogenaamde Jordaanfilm; een vrolijk genrestuk in een kleinburgerlijk milieu met allerle verwikkelingen, maar met een gegarandeerd happy end. Ook het Amsterdamse levenslied ontbreekt niet, getuige de krakers 'ik heb rooie en witte radijs' en 'Ode aan de Westertoren'. Naar het gelijknamige toneelstuk van Herman Bouber.

De regie was in handen van de Duitse regisseur Richard Oswald, om volgens Monopole-film NV ''de eenvoudige reden, dat wij hier ten lande niet beschikken over technici, die over voldoende ervaring en routine beschikken, om een film van kwaliteit te maken, die een vergelijking kan doorstaan met de producten van landen waar sinds jaren filmindustrieën zijn gevestigd''. Het Jordaanstraatje was nagebouwd in de Cinetone-studio's, de buitenopnamen vonden plaats in Amsterdam en de bollenvelden. Aaf Bouber wordt in de film geen enkele keer Bleeke Bet genoemd, zodat de titel gerust veranderd had kunnen worden. In 1941 werden bij de herkeuring coupures geëist waar het de joodse spelers betrof.

De Platenruiter

* Wiske Ghys : het bruggetje is gesloten gedurende een aantal uren na middernacht, wegens onderhoudswerken bij het AMVC, de bron van onze verwijzing.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laten we het eens over Prachtland Marokko hebben

 

RABAT (ANP) - Marokko leek lange tijd immuun voor de extremistische politieke islam. De koning is in de islamitische monarchie Marokko tenslotte ook een autoriteit op het gebied van religie. Hij is een nakomeling van de profeet en aanvoerder van de Marokkaanse gelovigen.  

Maar niet alle Marokkaanse gelovigen menen dat de vorst zijn religieuze taken naar behoren uitvoert. De komst van fundamentalistische predikers uit Saoedi-Arabië in de jaren zeventig bleek een bron van inspiratie voor de puristen die met hart en ziel en vooral wapens en explosieven het verderfelijke ongeloof en de vijanden van de Islam, meestal westerse mogendheden en Israël, willen bestrijden.

In de jaren zeventig was er al een groepje islamisten met een eigen gewapende tak die zich Islamitische Jeugd noemde. In de jaren tachtig dook de Organisatie van Marokkaanse Strijders op. Veel leden van deze groepjes zouden zich later in Europa vestigen.

Geschikte uitvalsbasis

Sinds begin jaren negentig geldt de Islamitische Strijdgroep van Marokko (GICM) als een van de actiefste terroristische netwerken. De GICM is blijkens onder meer bloedige aanslagen, zoals die in maart 2004 in Madrid, in Europese landen genesteld.

De extremisten vinden de Marokkaanse gemeenschap in Europa al heel lang een geschikte uitvalsbasis en goed recruteringscentrum voor terroristische projecten. Al in augustus 1994 schoten drie jihadisten wild in het rond in een hotel in Marrakech. Het waren Fransen van Marokkkaanse origine die tot een pril Marokkaans netwerk van terroristen behoorden.

veiled-muslim-women

De meiden van Rabat

Opsporing

De opsporing van de terroristische groepjes is moeilijk. De GICM zou zelfs geen centraal gezag kennen. De terroristen beginnen steeds vaker voor zichzelf. Ook de Marokkaanse politie heeft volgens een politiewoordvoerder steeds meer problemen met het traceren van deze extremisten.

Veel jonge jihadisten uit de sloppenwijken hebben geen specifiek fundamentalistisch verleden. Ze vinden elkaar ook steeds vaker via het internet. De moderne media spelen zo een steeds grotere rol bij het opzetten en handhaven van netwerken.

Eerder verzamelden extremisten en kandidaat-jihadisten zich vooral rond haatpredikers van formaat die voor de veiligheidsdienst of de politie relatief eenvoudig te vinden waren. Nu kunnen ze elkaar overal ontmoeten.

@ Trouw


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dijken worden langzaam gedicht - Martine Hafkamp

 


Ben Bernanke heeft al laten weten dat de Fed nog meer geld in de economie zal pompen als dat nodig zal zijn. De Europese Centrale Bank zal er niet voor terugdeinzen de rente naar 0% te verlagen als dat noodzakelijk zou blijken. Het besef dat het toezicht moet worden versterkt en verzwaard om het financiële systeem op orde te krijgen is nu wel tot een ieder doorgedrongen. Berouw komt altijd na de zonde, zullen we maar zeggen. Maar, het is wel van het grootste belang om verdere debacles te voorkomen en een herstel in zicht te krijgen.
 
Jaren ‘30
 
Langzamerhand lijkt het dan ook te lukken de dijken te dichten. Daarmee komt er waarschijnlijk een einde aan het proces van geldvernietiging. Natuurlijk, de afgelopen tijd zijn er door stormen steeds weer nieuwe gaten ontstaan en steeg de zeespiegel meer dan oorspronkelijk verwacht. Daardoor is het proces om de laatste sluitgaten te sluiten vertraagd, maar lukken zal het wel.
 
Met het sluiten van de Afsluitdijk kwam in de jaren’30, een periode waarmee de huidige tijd te pas en te onpas wordt vergeleken, een einde aan het vissersbestaan van veel mensen in de dorpen en stadjes rond de voormalige Zuiderzee. De bakens moesten letterlijk worden verzet. Er kon wel een paar jaar overheen gaan, maar er kwamen andere bronnen van inkomsten voor de werkloos geworden vissers. Een aantal van hen verlegde het werkterrein naar de Noordzee en de Atlantische Oceaan, anderen investeerden in andere netten om voortaan andere soorten vis te kunnen vangen, terwijl er ook een aantal mensen iets anders ging doen voor de kost.
 
Excessen elimineren
 
De huidige crisis is op het eerste gezicht dan wel anders, maar toch is het niets anders dan een herhaling van zetten. Ook dit keer worden excessen geëlimineerd, zal er herstel optreden en een nieuw evenwicht ontstaan. Dat is ook precies de functie van een crisis.
 
De aandelenkoersen zijn wereldwijd voortdurend gedaald en er is door beleggers volop geanticipeerd op een teruglopende economische activiteit. Denk hierbij in eigen land alleen al aan de fors lagere overslag in de Rotterdamse haven en de gevolgen van de dalende huizenprijzen.
 
Het economische nieuws zal nog wel een tijdje slecht blijven, daar kan ook ik niets aan veranderen. Daardoor zijn we met z’n allen met de neus op de feiten gedrukt.  Maar in plaats van altijd te zoeken naar het negatieve loont het naar mijn mening de moeite oog houden voor zaken die wel goed gaan. Natuurlijk, er is heel veel geld in rook opgegaan, maar gelukkig zijn er nog genoeg sectoren en bedrijven die gewoon doordraaien en winst maken, zij het misschien dan iets minder.
.
Martine Hafkamp
 .




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!