Angeltjes
16-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Marchés de Provence - u kent het nog ?

 

Ik heb mooie herinneringen aan de Var maar ik zal er nooit meer heengaan.

(Regus Patoff)

 Eerst is er de video met het liedje van Gilbert Bécaud "Les Marchés de Provence".

En dan is er een korte, actuele PPS-presentatie over Zuid-Frankrijk nu : u moet telkens klikken om de beelden te laten verschijnen.

 

Bijlagen:
chri.Hy_-res_aujourd-huiPB.TOUS.pps (489 KB)   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat heeft Geert Versnick te maken met Louis/Louise ?

 

In het  mooie witte huis op de achtergrond huurt Geert Versnick, Gents OCMW-voorzitter, schepen, federaal volksvertegenwoordiger en nog een en ander een flat.   Dat huis verschijnt regelmatig in de populaire VTM-serie Louis/Louise.

Het privé-adres van volksvertegenwoordiger en lid van de parlementaire Fortiscommissie, schepen en OCMW-voorzitter Geert Versnick,is gesitueerd in een prachtig gelegen gehuurde loft, Korenlei 21 Gent (zie foto).
Hoewel wettelijk verplicht,  zijn er geen huurcontracten geregistreerd op dit adres. Geert Versnick  was  voorzitter tot 31.12.06 en is nu ondervoorzitter van de dienst Stadsontwikkeling Gent. Op zijn huidige en vorige privéadressen huist telkens de zetel van de nv Fleming Corporation waarvan zijn moeder Aline Bailleul (76) hoofdaandeelhouder en afgevaardigde-beheerder is en die ongeveer dezelfde commerciële doelstellingen heeft als Stadsontwikkeling Gent, waar politicus Versnick de touwtjes in handen heeft.
.
Volgens de huidige kiezerslijst van  Sint-Martens -Latem is Aline
Bailleul, weduwe Versnick, officieel gedomicilieerd in een prachtig landhuis, Voordelaan 11 te Deurle - eigendom van de nv Fleming Corporation- maar in werkelijkheid woont  zij  in de Weegbreestraat 3 te Drongen - ook eigendom nv Fleming Corporation- samen met de ongehuwde tweelingzusters  Uyttendaele, van wie de onlangs overleden Rita schepen van bevolking te Gent was en beëdigd ambtenaar Burgerlijke Stand Gent . Deze drie dames zijn tevens de enige  aandeelhouders van de nv Fleming Corporation en zoon Geert is de enige erfgenaam.
.
Op de tiende verdieping van een appartementsgebouw in Knokke-Heist bezitten de beide families een gezamenlijk appartement, eigendom van dezelfde nv.

Volgens de Burgerlijke Stand  is in de Weegbreestraat 3 te Drongen nog steeds de ex-echtgenote van Geert Versnick, VTM-nieuwslezeres Linda (Lynn) Wesenbeek,  ingeschreven maar zij woont elders.

Tot 2006 had Geert Versnick in de Witte Telefoongids een telefoonnummer met verwijzing naar zijn "Ombudsdienst G. Versnick" op voornoemd adres, Weegbreestraat 3 te  Drongen, wat volgens de deontologische code van Stad Gent niet toegelaten is.
.
Onmiddellijk na een officiële klacht van het Vlaams Belang bij diezelfde Deontologische Commissie Gent annuleerde Versnick  deze aansluiting bij Belgacom. Het was zogenaamd een vergeten faxnummer. Hij betaalde wel al sinds jaren maandelijks de telefoonrekening zonder opmerkingen. De meerderheid in de Deontologische Commissie seponeerde daarop  de klacht. Het was een klucht, zegden ze stilletjes.

Het is wel vreemd dat de  vorige hoogst beëdigde ambtenaar van de Burgerlijke Stand Gent  sinds jaren valse domiciliegegevens over haar eigen woonsituatie met o.a. Aline Bailleul en Wesenbeek heeft doorgegeven aan de Dienst Bevolking en het Rijksregister.

Of het de nv Fleming Corporation is of privé-huurder Geert Versnick  die maandelijks de huur voor de peperdure appartementsuite betaalt op de locatie Korenlei 21 app. J . is bij de buitenstaanders niet geweten. VTM huurt deze site als locatie voor de opnames van de serie Louis/Louise.
 
Wij roddelen niet, wij vertellen geen onwaarheden, noch fantasieën, enkel weetjes over een politiek figuur dat graag in het zonnetje staat en u weet het, bij ons schijnt het vaak.
Fats
.
Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik had het Lagerhuis kunnen laten ontploffen ...

 

Ali Dizaei is een hoge Metropolitan politie-ambtenaar die nu even geschorst is en die met een illegale asielvrager vriendschap sloot.  De Iraniër Ace Bakhtyari die Engeland was binnengekomen in de laadbak van een vrachtwagen in 2002 is het land uitgezet omdat hij rondliep met een vals paspoort, een belachelijke reden tot uitwijzing als u ons vraagt.  Gedurende een hele tijd werd hij mee op sleeptouw genomen door Ali die zijn vriend introduceerde in het Lagerhuis en zelfs tot bij Scotland Yard.  "Niemand controleerde mij, want ik was met Ali, ik had best een bom kunnen meenemen in het Lagerhuis..."
U leest het verhaal hier in News of the World
.
NOT SO SHY: Dizaei's wife poses for Ace in hat
 
De charmante echtgenote van Ali Dizaei met Ali's pet en een boezem die mag gezien worden.
 
COMMONS DO: Ali Dizaei, left, with MP Keith Vaz and top cop Tarique Ghaffur
 
Ali Dizaei op bezoek in het Lagerhuis met een moslim-parlementair en een moslim-collega : een fijn bipatride trio
 
BELLY LAUGHS: Dizaei enjoying a night out
 
Ali ontspant zich na een stressy dag politiewerk
Ray
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes gaat vreemd : het moest er van komen.

 

angeltjes

 

Het moest er ooit eens van komen : ook wij gaan vreemd. Heel de wereld zakt af naar Vlaanderen, wij verlaten ons vaderland niet, maar virtueel openen wij een bijhuis in den vreemde, een Flanders House in Groot-Brittannië met de onvervalste, oorspronkelijke naam "Angeltjes"

Wij blijven weliswaar ruziemaken met de rest van de Weireld vanuit onze hoofdzetel in Antwerpen en wij behouden onze weelderige kantoren bij het Seniorennet maar we hebben nu een echt buitenverblijf : Geert Wilders mocht er niet in, wij vermomden ons als moslim-terroristen en waren direct "Welcome !"

Wat betekent dit nu ?

De blog die u kent en nu bezoekt, blijft gewoon bestaan : wij zwieren hier onze teksten, tekeningen, commentaren en filmpjes op zoals steeds.

Op onze nieuwe blog verschijnen soms dezelfde stukken maar ook àndere. En hier leest u soms stukken die niet op de nieuwe blog komen. Wij vragen dat u regelmatig overschakelt van de een naar de ander en we plaatsen daarvoor aan de linkerkant een bruggetje.

Het lijkt ingewikkeld en overbodig maar we willen gewoon een vluchthuis, voor het geval de brave lieden van Seniorennet afgedreigd worden, zodat wij onze blog moeten afsluiten. Omdat bijvoorbeeld iemand zich beledigd of gekwetst voelt, omwille van een woord dat hier geschreven werd of een gedachte die toegelicht werd en die niet in de smaak valt bij de aanhangers van de uniforme dictatuur. Het regime eist dat de burgers zich schijnheilig gedragen, het regime kan de boom in.  En er blijven hangen aub.

Laat het duidelijk zijn, wij hebben geen enkele intentie om aan te zetten tot haat of geweld, wij maken gebruik van ons grondwettelijk recht op het uiten van onze mening. En die gaan we niet aanpassen, omdat over dit land een politiek-correcte kille wind stormt.

De technische mogelijkheden van ons buitenverblijf zijn geringer dan deze van Seniorennet, maar wij passen ons aan en wij behouden deze blog als onze Hoofdblog, het hoofdhuis, de zenuwknoop, de kern van ons  blogbestaan.

Mettertijd zal u merken dat er reclame-banners zullen verschijnen bij ons buitenverblijf.  De bedoeling is evident : op die manier verwerven wij enkele luttele inkomsten, als u tenminste nieuwsgierig genoeg bent om na te gaan wat de adverteerders te vertellen hebben.  Door te klikken op de banners, rijven wij de dollars en euri binnen, zodat we onze eigen financiële crisis kunnen starten. U wil toch ook eens medewerken aan een zelf georganiseerde crisis ?

"Deze blog leeft niet van de wind alleen"

is een lokroep die we gracieus weggepikt hebben bij onze collega's van Het Vrije Volk.  Wij werken met een bescheiden budget om onze blogs aan de gang te houden en om de Vlaams-nationale stem te laten weerklinken op de manier die u inmiddels kent.

Gaat u naar

www.angeltjes.net

en plaats ons onmiddellijk bij uw favorieten.

Angeltjes groeit, dankzij u waarvoor onze dank.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schermutselingen in Parijs, Ontploffingen in Goteborg

 

" ... Onze kattenkwaadjongeren snakken naar de lente en de zon. Na de lange, grijze en kille winterdagen, die onze actieve en energieke jeugd gedurende maanden aan huis heeft gekluisterd, gebogen over de studieboeken, wordt het tijd dat vrouw Laura regelmatig door het zwerk zwoegt en met haar warme stralen het jeugdige temperament streelt en tot stille genieten in de weidse natuur aanzet..." 

Na deze flauwe kul, de harde realiteit.  In Göteborg (Zweden) vonden vannacht enkel ontploffingen plaats, waarvan een  nabij een politiebureau. Die Zweden toch, nietwaar. Ze zijn verdorie de meest politiek-correcte zwanslappen uit heel Europa, ze worden dagelijks uitgedaagd en getergd door allerlei import-tuig en als zij even uithalen, worden hun politie-agenten bedreigd als waren het militairen zonder wapens op wandel in Bagdad. 

Zweden verdienen eigenlijk  niet beter.  Sorry.  Vorige week brandden verschillende winkelbedrijven uit, vandaag is het wat anders. De moslims voelen zich sterk, omdat er nauwelijks weerstand is, de Zweden roepen tegen iedereen die een waarschuwende stem laat horen, dat hij een nazi is, het ergste scheldwoord in Scandinavië.

In Parijs was het zaterdagnacht ook van dattum : la jeunesse musulmanne en action.  Dat leest u bij ons filiaal, die willen ook wel eens wat.

Pour Paris, par ici.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gevoel van overbodigheid

 

Er ontstaat een gevoel van "overbodigheid" in dit land. 
 
Het is overbodig en onnodig ons als Vlaming te manifesteren, want als puntje bij paaltje komt, zijn we belgen.  Het staat op onze  identiteitspapieren en we zijn zo geboekstaafd in officiële dossiers.  Nieuwe landgenoten die hier arriveren, behouden tenminste hun oorspronkelijke nationaliteit en krijgen er bovenop, als een soortement jobkorting, een belgische persoonlijkheid aangemeten.  Met alle maatschappelijke,  financiële en morele voordelen vandien.  Nieuwe landgenoten met dubbele nationaliteit kunnen uitpakken met een nieuwe dure status : bipatride.  Op de vraag "Welke nationaliteit hebt u ?" kunnen zij hautain antwoorden : "Ik ben bipatride".  "O, waar ligt, dat Bipatricië. ?  Wij zijn maar Vlamingen, hoor, wij zijn niet van de slimsten maar we zijn braaf en onderdanig.  Heeft u het naar uw zin ?"
 
Wij zij natuurlijk niet écht totaal overbodig, want we moeten blijven zorgen voor de nodige afdrachten om de zaken in het land B aan de gang te houden vooral naar de appendix Wallonië.  Sociale bijdragen en fiscale afdrachten op onze arbeid, die maandelijks of wekelijks doorgestort worden aan de heer Reynders en zijn belastinginners en aan mevrouw Onkelinx en haar sociale  tafelschuimers.  Op alles wat wij nodig hebben om te leven, ons te voeden, te kleden, te beschutten tegen het kille klimaat, betalen wij "belasting op de toegevoegde waarde".  U kan het zo gek niet bedenken, of de staat en zijn ophalers zitten in onze portefeuilles.  De compleet overbodige, nutteloze, inhoudloze provincies sturen elk jaar een dringende aanmaning rond om u te laten betalen, omdat u "verblijft" waar u verblijft.
 
Eens al die fnanciële verplichtingen vervuld, zijn wij echter overbodig.  Misschien nog even om met zijn allen een figurantenrol te vervullen tijdens de "feesten van de democratie" die men verkiezingen noemt : op een zondag tussen 8 en 15 uur mogen wij deelnemen aan de verkiezing van Prins Carnaval. Een opgefokte en hectische bedoening is het, want de Overbodige, Onvlaamse Openbare Omroep (de 0000) heeft gedurende maanden de gemoederen opgehitst om er een heuse populariteitswedstrijd van te maken.  De 0000 heeft zijn eigen mannetjes en vrouwtjes die regelmatig opdraven, opdat u hen graag zoudt zien en voor hen kiezen.  Het is geen makkelijke opdracht, die promotie van de eigen vriendjes door de 0000, want er lopen een aantal ongeschikte figuren of ronduit hufters tussen.  Maar kom, het is tenslotte Prins Carnaval of Prinses Schuddenbol die zullen zorgen dat het systeem blijft draaien, ook als het knarst. En als de uitslag niet meevalt, bestaat nog altijd de mogelijkheid om correcties aan te laten brengen door een andere bevriende maar discrete instantie, die de gedigitaliseerde uitslagen van de Polis bijstelt.
 
Overbodigheid is iets wat men ook ervaart in de Fortiscommissie. De lieden die daar gingen spitten naar de waarheid over de officieuze invloeden van de partijpolitiek op het verloop van het gerecht, zijn er aan voor hun moeite.  Daar is een schijnvertoning opgezet van een enorm amateuristisch gehalte.  Het Toppunt van parlementaire overbodigheid. Het was zelfs niet cynisch maar simpel en stuntelig. 
Je behoort als verkozene des volks tot de meerderheid of tot de oppositie en daar valt niet aan te ontsnappen.  De partijvoorzitters (desnoods bijgestaan door een pro-forma partijbestuur) bepalen de spelregels en niet het amechtige zootje verkozenen.
Iedereen weet dat justitie volgestouwd zit met afhankelijke rechters en magistraten, die benoemd zijn op basis van partijpolitieke criteria.  Iedereen weet dat het zelfs niet nodig is om de rechters discreet vingerwijzingen te geven, want de dames en heren togadragers zitten  gevangen in de netwerken van de macht.  Als het fout loopt, zoals met het Fortisdossier, en de Kamer, in een ridicule poging de schijn op te houden, een onderzoek wil doen, verhinderen de meerderheidsvoorzitters deze intentie. "Het is overbodig" zeggen zij.  Het regime mag niet verder onderuit gehaald worden.
 
Ik vraag mij af wanneer het regime zal vaststellen dat het zelf overbodig is. Lang gaat het niet meer duren.
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent op de scheve schaats

 

Kijk eens wie we hier hebben ...

OCMW-voorzitter, schepen en volksvertegenwoordiger Blauwe Geert Versnick op de scheve schaats met ex-raadslid  Rode Anne Schiettekatte, de vrouw die ontslag moest nemen omdat ze gelogen had, valse verklaringen afgelegd maar zichzelf verontschuldigde met de woorden "Ik ben ook maar een mensch".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten en koopt milieuvriendelijke producten

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iran schuldig aan sjiitische infiltratie van Marokko

 

Ruzie in het huishouden : Ahmadinejad & Koning Mohammed VI
.
.
Iran probeert in Marokko te infiltreren en wil er de sjiitische variant van de islam invoeren. Dat heeft het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zondag gezegd.

Marokko is overwegend soennitisch. Volgens het ministerie probeert Teheran door middel van culturele instellingen en organisaties het sjiitisch geloof te promoten. In Marokko leven volgens het ministerie slechts enkele honderden sjiieten.

De kritiek komt ruim een week nadat Marokko de diplomatieke betrekkingen met Iran had verbroken. Aanleiding was een uitspraak van een Iraanse regeringsfunctionaris die de soevereiniteit in twijfel trok van de naburige Golfstaat Bahrein. Marokko nam het voor het eveneens soennitische Bahrein op.

http://www.omroepbrabant.nl:80/anp.aspx?mode=bui&id=150309201

Waarom al die problemen, broeders en zusters van de islam ?  Kom toch naar het ontginningsgebied  Europa : plaats zat, enorm veel goede wil tot onderwerping, ruime sociale voorzieningen, soepsidies in ruil voor de islamitische koeltoer en geen weerstand.


15-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Resultaat Poll : Afknappers en Lievelingen

 

Wie van deze politici is een absolute afknapper ?

Eindstand : 20 uur


Servais Verherstraeten  34 % (74)
Mieke Vogels  15 % (33)
Een dee-jay uit Wilrijk  12 % (27)
Gerolf Annemans  9 % (19)
Napoleon de Gucht  10 % (21)
Patrick Janssens  21 % (46)

Totaal aantal stemmen: 220

 

Wie van deze politici geniet uw voorkeur ?

Eindstand : 20 uur


Servais Verherstraeten  4 % (10)
Mieke Vogels  0 % (1)
Een dee-jay uit Wilrijk  1 % (2)
Gerolf Annemans  92 % (231)
Napoleon de Gucht  2 % (5)
Patrick Janssens  1 % (2)

Totaal aantal stemmen: 251

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV weer een zetel bij in peiling 15.03.09 + de grootste in NL

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horowitz, de ondermijning van het universitair systeem



David Horowitz is een ex-Marxist en auteur van het boek "One Party Classroom". Hij praat in dit interview bij FOX News over hoe marxisten de universrtaire opleidingen beïnvloeden en samenwerken met islamisten.

Radicale professoren en hun cursussen worden door Horowitz ontmaskerd : hij is goed vertrouwd met de materie en was lange bevriend met Bill Ayers, de terrorist-marxist die Obama in de politiek lanceerde. "Deze man, Ayers, is een sufferd" zegt Horowitz. Sufferds zijn er genoeg in de wereld, daar niet van.  Deze kreeg echter de kans te doceren en een van zijn cursussen werd omschreven als "bedoeld om te leren hoe een revolutie moet georganiseerd worden".

Jarlijks worden door dergelijke professoren duizenden cursussen verspreid bij honderdduizenden studenten, die de unief verlaten met maatschappelijke opvattingen die geslepen zijn op de afbraak-theorieën van communisten.

Wat wij horen en zien is allemaal niet nieuw, maar het is wel goed om er aan herinnerd te worden en vooral om de grote stilzwijgende meerderheid van de vele onwetenden die de schouders ophalen te wijzen op wat er aan de hand is. Helaas, komen die onwetenden niet tot op deze blog.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslimadviseur GB-regering beschuldigd van moordpoging.

 

U kent het verhaal van de brave moslims die vredig in Europa leven en hun sociale bijdragen leveren aan de verrijking van onze gemeenschap. 

Zoals de wijze Vlaamse politicus, BdW, het deze week nog treffend verwoordde : "Wij sluiten deze mensen niet uit, wij sluiten ze in". Treffender zouden wij het niet kunnen formuleren. Preciezer alleszins wel, wij zijn dan ook geen Vlaams politicus.

Ook in GB, het land dat volgaarne moslims in de armen sluit en mispunten als Geert Wilders uitsluit, leeft de ferme overtuiging dat we er met zijn allen beter van worden, als we ons wat meer zouden inleven in de mooie gewoontes en tradities van de islam en er godverdoeme mee stoppen onze eigen witte beschaving op te hemelen.

Soms loopt er nog eens wat mis, maar dat is onvermijdelijk.

Een van de moslim-adviseurs van de regering Brown, een lid van de MCB (de Muslim Council Britain) werd in december opgepakt, nadat hij een vermeende steekpartij had gehouden in de woning bij een onbekende man. De beschuldigde is nu vrij op borgtocht.

Hij geniet de reputatie van een gematigd moslim te zijn, alhoewel hij voor de aanslagen op de WTC torens in New York, Osama Bin Laden bestempelde als een vrijheidsstrijder.  Daar is hij inmiddels van afgestapt. Hij wordt ook betrokken in de onderzoeken naar de metro- en busaanslagen in Londen.

Laat het nogmaals duidelijk zijn : de moslims klagen dat zij vaak gecriminaliseerd worden.  In een aantal gevallen  worden zelfs hun gematigde woordvoerders genoemd in duistere zaakjes. Spreek het tegen, minimaliseer het : de feiten zijn er. Ook als men ze doodzwijgt.

Bron : Daily Mail

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partijvoorzitter fluit minister terug

 

Het is niet makkelijk om liberaal te zijn bij de Open VLD, een partij die al jaren aan het opschuiven is naar de linkerzijde van het politieke theater, waar zij op de socialisten van de sp-a stuit die ook schuiven naar de rechterkant.  Waarom niet fuseren ? Er is nauwelijks nog verschil. Tradiitonele partijen willen slechts één zaak : deelnemen aan de macht.

Alhoewel er in dit land nauwelijks geregeerd wordt (er wordt "genoteerd") komen bij de zeldzame beslissingen de ideologische meningsverschillen binnen één zelfde partij om de hoek kijken.  Wij hebben het over de aangekondigde BTW-verlaging in de horeca.  De 21% belastingstoeslag zou verminderd worden tot 6%.  Dat is een goede zaak voor de consument die 15% minder moet uitgeven en voor de horeca-uitbater, die hopelijk meer klanten over de vloer zal krijgen.

Voor de federale staat is het nadrukkelijk een slechte zaak, want de BTW-inkomsten uit de horeca dalen met 15%, dit op een moment dat àlle staatsinkomsten naar beneden duikelen en vele uitgaven stijgen. Zolang men de tekorten "noteert" is echter alles in orde.

De zogenaamde liberaal Van Quickenborne dacht met zijn BTW-vermindering een grotere greep op de sector te krijgen door de consument te verplichten te betalen met een kredietkaart, dus geen cash geld. Alle verrichtingen laten verlopen via kredietkaarten sluit het wegsluizen langs zwarte kanalen van contant geld uit. Want die inkomsten kunnen gecontroleerd worden.  Althans zo wordt het dreigend gezegd.

Zonder nadrukkelijk te pleiten voor een zwart nevencircuit, is het wel opmerkelijk dat uitgerekend een liberaal, een voorstander van de vrije markteconomie en van zo weinig mogelijk betutteling door de staat, zich opwerpt als controleur van de kleine centen. Het voorstel Van Quickenborne vermindert trouwens de inkomsten van de horeca.

Een voorbeeld :

U betaalt NU cash € 121 - Daarvan krijgt de horeca-uitbater € 100 en de staat € 21

In het nieuwe systeem dat de minister wil na de BTW aanpassing tot 6% :

U betaalt met de kaart € 106. Daarvan verhuist € 6 naar de staat en € 2,12 (2%) naar de kredietkaartmaatschappij en naar de horeca-uitbater € 97,88.

De horeca heeft minder officiële inkomsten dan voorheen.

Net voor verkiezingen een dergelijke maatregel in het vooruitzicht stellen, is niet slim-slim. Van Quickenborne werd door zijn partijvoorzitter aangepord met deze dwaze maatregel te wachten tot na de electorale afstraffing in juni.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eeuwigheid - Bart Moeyaert

 

 

Eeuwigheid

Er zijn plekken
waar ik zonder glimlach
niet meer langs kan.
Ooit is daar een grap
verteld, een kus geroofd,
iets voor het eerst gedacht.
Ter hoogte van mijn oor,
bijvoorbeeld,
heb jij me op een nacht
beloofd dat eeuwigheid
een leugen is, maar dat het
daarom tussen ons niet
minder lang gaat duren.
Meer woorden waren er
niet nodig – een mond
spreekt van zichzelf al mooi
en huid heeft een geheugen.
Jij blijft mijn hals, mijn navel,
mijn holte van mijn knie
voor altijd bij.
Zonder glimlach kan ik
aan geen plek voorbij
.

Bart Moeyaert

Verzamel de liefde, Bart Moeyaert, Em. Querido’s Uitgeverij B.V.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Brug, een Brug, maain keuninkraaik veur een Brug

 

Als u ooit de stad van Allah met een bezoek vereert, moet u proberen een gesprek aan te knopen met een inwoner van dit voorgeborchte van het paradijs.  Dat is niet moeilijk,  Antwerpenaars zijn best aanspreekbaar als u, bereid bent uw oren te laten teisteren door scherpe klinkers die als nagels door uw hersens boren en als u bovendien aanvaardt, dat iedere Antwerpenaar u een beetje meewarig behandelt, omdat u het ongeluk had ergens op de buiten geboren te zijn of te verblijven. 
 
Het is typisch in dat verband de ervaring op te diepen die de vorige stadsdichter, Bart Moeyaert meemaakte toen hij 25 jaar geleden zijn mooie Brugge verliet om zijn geluk te beproeven in de stad van Willem Elsschot.  Bart, die een brave en beleefde jongen is, stelde zich na zijn verhuizing voor aan een van zijn buurvouwen, die hem zeer vriendelijk welkom heette en hem ondermeer vroeg :  "En hedde gaai pleuts gevongde in de stroat veur uwen tractor ?" De Spaanse Brabander van Bredero leefde ook in deze stad.
 
Als u op een goed blaadje wil staan met om het even welke Antwerpenaar, moet u zich terloops laten ontvallen, hoe jammer u het vindt dat de machtige, prachtige stroom, die de Schelde is (u mag ook  't Scheld zeggen als blijk van bereidwillige inburgering) niet overspannen is door een brug, en u spreekt dat laatste best uit met hoofdletters :  een BRUG.  U raakt daarmee de ziel van elke sinjoor,ook die van de grootste atheïst die normaal het bestaan van een ziel verloochent,  en hij of zij zal door de knieën gaan om u te feliciteren met uw verstandige inzicht, ook al bent u dan geen inboorling. Een brug is namelijk al generaties lang de droom die alle inwoners van deze stad gemeenschappelijk dromen : Patrick Janssens en Filip Dewinter zijn bereid tot een mystiek huwelijk, als daarmee de linker- met de rechteroever verbonden zouden worden  via een sierlijke oversteek.
 
Toen dezer dagen uit een onderzoek bleek, gevoerd bij een aantal vreemdelingen die in diverse steden wonen, dat de stad van Allah de aangenaamste is om in te vertoeven, mochten een aantal bekenden hier commentaar op leveren. Jan Verheyen, de filmregisseur die op het  Antwerpse Zuid zijn stek heeft en die een Temsenaar is, bevestigde de waarheid van het onderzoek en lichtte extra toe, dat het nog beter en knapper zou zijn, mocht er een brug over de Schelde liggen.  Ofwel is Jan een fleemkous ofwel is hij totaal geïntegreerd.
.
 
Overzichtsbeeld Lange Wapperbrug Straatsburgdok. Dit is een simulatie uit de offerte van THV Noriant. Fotograaf: Kristien Daem
.
.
U weet dat in Antwerpen een heftige discussie woedt over de Oosterweelverbinding. Jarenlang heeft men daar weinig over gehoord, niettegenstaande er voor miljoenen euri voorstudies verricht zijn. De Oosterweelverbinding is echter een Vlaamse aangelegenheid : de enorme verkeersstromen die zich in, uit en omheen de Antwerpse haven bewegen, verlammen de doorgang van en naar  haven en stad. De economische impact treft gans Vlaanderen. In Antwerpen doet men gewichtig alsof het om een plaatselijk probleem gaat, zoiets als het al dan niet plaatsen van verkeerslichten op de overgang van de de Keyserlei naar de Meir. Het project wordt op ruim 3 miljard euri geraamd (120 miljard frank) en met hun typisch bescheiden instelling vinden die van 't stad het normaal dat iedereen meebetaalt, maar zij beslissen.  De stad Antwerpen torst een schuld van bijna 2 miljard euri, ofwel een dikke 4000 euri per inwoner.  Antwerpen is zo blut dat het zich binnenkort moet laten inschrijven bij het eigen OCMW voor een leefloon,  maar er wordt  grote sier gevoerd en gehandeld alsof  het Aards Paradijs met Adam en Eva zich aan de Schelde bevond.
 
De publieke aandacht voor de Oosterweelverbinding is pas ontstaan toen de media plannen toonden van een brug die de naam Lange Wapper kreeg. We zullen de beelden nooit vergeten van Mieke Vogels die danste van vreugde naast de maquette van de sierlijke en gebogen brug die over het landschap zwiepte.  Sedertdien is er veel gebeurd.  Er kwamen protesten tegen de ondemocratische wijze waarop de plannen tot stand zijn gekomen in een kleine groep van onduidelijke figuren.  Ook tegen de hoge prijs en de gevolgen voor het milieu rijst de weerstand.  Langzaam drong het door dat de Lange Wapper een viaduct was die zich slingerde over woongebied in het noorden van de stad en geen sierlijke brug die de Schelde overspande. Mieke Vogels danst niet meer, ze draait enkel nog met de kont naar de kant van het electoraal profijt.
 
In Antwerpen treft u nu zeer veel ingenieurs aan, architecten, bruggenbouwers, tunnelgravers, verkeersdeskundigen, planologen, sociologen, aannemers van grote bouwwerken, milieudeskundigen, bestrijders van fijn stof, verontruste-en-gefrustreerde-deskundigen-over-alles.  En dit allemaal naar aanleiding van de plannen waar BAM al jaren mee aan de slag is.  BAM (afkorting van Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel  ) is een groep zielige betweters die in de geest van de oud-zonnebank-gouverneur, Camille Paulus,  geheimzinnig en gesloten als een Loge-team geopereerd hebben.  Op zeker moment, ondervraagd in het Vlaams Parlement, weigerde de BAM directie hautain in te gaan op financiële vragen : geld ging de Vlaamse volksvertegenwoordigers geen barst aan.  Uitgaven worden goedgekeurd en er worden geen details gevraagd, noch verstrekt.  Een arrogante houding van Antwerpse regenten die deze stad haar terechte slechte reputatie oplevert. Niet in het minste met een burgemeester die in datzelfde Vlaams Parlement vooral aanwezig is in het zicht van de camera's van Villa Politica en voor de rest een dutje doet en zijn maandelijkse wedde opstrijkt. 
 
Het Oosterweelproject is verzand in partijpolitieke tegenspraken en belangen. BAM is een onbekwaam en onhandig regisseur gebleken voor dit miljardenontwerp.  Niet in het minst door een met fraudespatten besmeurd figuur als Noël Slangen onzichtbare opdrachten toe te vertrouwen.  Hoe dom en wereldvreemd zijn die mensen ?  Het gaat al lang niet meer over de dringende economische noodzaak om te remediëren aan de dreigende verkeersinfarct.  Het gaat om de gunst van de Antwerpse kiezers.
 
Wij verklaren ons onbevoegd om pro of contra dit ontwerp te kiezen.  Dat is ongebruikelijk maar tenminste eerlijk.  Onze grote vrees is dat heel de politieke discussie die véél te laat op gang gekomen is, het mobiliteitsplan met jaren zal vertragen.  De verantwoordelijkheid van het Antwerpse stadsbestuur is in deze verpletterend. 
 
En bij al die Antwerpenaars, zoals we ze hierboven beschreven hebben met hun diverse specialiteiten, zijn er nog verrassend veel die ervan overtuigd zijn, dat de Lange Wapper een brug over de Schelde is ...
 
Ray
.
Wij wilden bij dit artikel de video plaatsen die BAM heeft uitgegeven om het project te visualiseren. Deze video staat op Youtube, maar hij mag niet overgenomen worden  : "embedding is disabled upon request". Het zijn onze centen, het gaat over onze toekomst maar de onverbeterlijke regenten houden alles bij zich.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regeren zonder de moed van een overtuiging

 

Zowel in het land B als in het land NL zijn de respectieve regeringen niet bij machte, al ware het maar pro-forma, oplossingen aan te reiken voor de economische en financiële crisis.

Zeer typerend voor de huidige klasse van politici : lintjesknippen, de populaire bink of trien uithangen tijdens televisieshows, tussendoor wat meegraaien uit de publieke schatkisten maar de bevolking een enthousiasmerend plan voorhouden, dat kan niet. Waar ze ook behoorlijk in scoren : politieke tegenstanders, die laten horen wat een ruim deel van de bevolking denkt, voor de rechters slepen. Wilders in NL en Vanhecke in VL.

Natuurlijk is de huidige toestand een mondiaal fenomeen en zijn het niet de christen-democraten Van Rompuy of Balkenende met hun respectieve liberale of socialistische financieministers Reynders en Bos, die van de Benelux een Welvaartseiland kunnen maken.

In Nederland stuit men op ideologische barrières : investeren, wat de linkerzijde wil, of besparen om de schuldenlast niet verder te laten oplopen, volgens het CDA. Men zoekt naar een middenweg en stelt uit, want er dreigt een tekort van 20 miljard euri.

In het land B, is de onderstroom van de gedachten gelijkaardig maar beperkt de regering zich tot de mededeling dat het geld op is. En we wachten tot tegen Pasen, als de klokken komen, dan is de crisis welicht opgelost.

Wij hadden in het land B ooit een Waal, die minister van begroting speelde. Mathot, een smoezelige socialistische graaier -alhoewel dat een pleonasme is- die zegde : "de staatsschuld is vanzelf gekomen en zal ook vanzelf verdwijnen."

Iedereen lachte met die uitdrukking maar het trio Van Rompuy-Reynders en De Gucht, past de gedachtengang van Mathot toe : de evolutie van de begroting noteren en zien wat er van komt. Volgens de laatste gegevens gaat het om een begrotingstekort van 3,4%, dat is bijna 12 miljard euri. Dat getal is het resultaat van hogere uitgaven en lagere inkomsten.

Over welke sectoren gaat het ? Wat is de impact op de federale jaarbegroting 2009 van de tussenkomsten bij Fortis, Dexia, Ethias, KBC en mogelijk andere financiële instellingen ? Mogen wij dat weten ? Wat zijn de meer-uitgaven in de sociale zekerheid ? Bijvoorbeeld inzake werkloosheidsuitkeringen ? En wat zijn de mindere inkomsten inzake sociale bijdragen door de toegenomen werkloosheid ?

Vorige week vrijdag waren naast de socialistische gouverneur van de Nationale Bank, Quaden en de liberale voorzitter van de Hoge Raad van Financiën, Coene, nog enkele economen op bezoek bij de regering. Hebben die mensen een hele tijd stilzwijgend bij mekaar gezeten ? Gezucht ? Mekaar aangekeken met verdrietige ogen ? Port gedronken ? De lotto ingevuld, want het was vrijdag de dertiende.

De CD&V is echt wel een partij van en voor pechvogels. Eerst verlappen ze Leterme aan de naieve kiezers en die man lijkt de auteur van het Blunderboek te zijn. Daarna verplichten ze een ascetische partijmilitant om eerste minister te worden, iets wat die man totaal niet wil. Nu zit hij in de Zestien te staren naar het gewriemel om hem heen, zijn portefeuille is leeg en hij toont zijn notaboekje : "ik zal het opschrijven" zegt hij. En dan zijn er nog mensen die bij hoog en bij laag beweren, dat de tjeven geboren zijn om te regeren. Een van hun oud-premiers is op zijn 72ste moeten trouwen, niet om de kerk in het midden te houden, maar om aan de bedelstaf te ontsnappen. Dat was nota bene de man, die verantwoordelijk is voor de enorme staatsschuld, waar ons nageslacht nog generaties zal mogen aan afbetalen.

En tot slot van dit vreugdevol stukje "Hoop en Geloof in de Toekomst" : wat hebben wij, Vlaamse burgers in de ongelukkige belgische natie, misdaan om dit soort mensen zonder moed van een overtuiging, de leiding in handen te geven ?

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbele Poll : lastig en moelijk

 

Wie van deze politici vindt u een absoluut ongeloofwaardige afknapper ?

In wie heeft u daarentegen best vertrouwen ? 

Beantwoordt de beide polls in de linkerkolom van de blog

 

Boven :  Servais Verherstraeten - Mieke Vogels - De Disc-jockey

Onder : Gerolf Annemans - Napoleon de Gucht - Patrick Janssens (hebde-mijn-neuzeke-gezien ?)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw Platenruiter vist vandaag parels

 

 

Altijd staan wij voor u klaar om de zondag van de enen op te fleuren en van de anderen te verknallen : zo is het leven, beste lezers van deze onvolprezen blog.  Daarom laten wij nu een zeer gekend duet horen van Bizet uit zijn opera "De Parelvissers" (les pêcheurs de perles) : Au fond du Temple Saint.  Twee tenoren brullen tegen mekaar op maar zij behoren tot de besten in hun vak : Placido Domingo en Rolando Villazon. Zij bezingen de verschijning van een wondermooie godin.  Wie zou dit zijn, denkt u ?  Marianne Thyssen ?  Mieke Vogels ?  Caroline Gennez ?  Neen, het is Leila en als ze zo mooi is als de muziek, dan wordt het een Tien.

De Platenruiter, steeds tot uw dienst.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugge die Scone

 

DSC WEBN0000522  2  4526

http://p-tersfotos.skynetblogs.be/post/6100421/brugge-bij-valavond

 en nog veel meer mooie foto's op dit adres




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!