Angeltjes
27-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beaufort aan Vlaamse Kust : Krot & Ce in Blankenberge

 

 

De stad Blankenberge schreef zich in bij het kunstparcours Beaufort dat van 28 maart tot 4 oktober opgezet wordt langsheen de Vlaamse kust om de toeristen in contact te brengen met hedendaagse kunst. Blankenberge betaalde 55.000 euri en werd bedacht met onderstaand kunstobject dat opgetrokken werd in de Weststraat.  Het is een erg gedetailleerd uitgevoerde bouwval van een burgerwoning door de Poolse kunstenaar Kusmirowski. De gevel contrasteert met de buurtwoningen die normaal goed onderhouden huizen zijn.  Het stadsbestuur van Blankenberge is zeer opgezet met het project dat de bijnaam verdient van "een kat in een zak".  Ook de buurtbewoners zijn enthousiast met deze kunstzinnige herwaardering.

De controversiële 'krotwoning' van Robert Kusmirowski.Koen de Waal

Beaufort 2009

De derde editie van Beaufort, het driejaarlijkse kunstparcours langs de Belgische kust, blikt nostalgisch terug. Vanaf 28 maart kan u zich door de ogen van dertig kunstenaars laten terugvoeren naar de periode tussen 1830 en 1958. De kunstwerken spelen met de geschiedenis en het erfgoed van de kust. Meer info vindt u op

http://www.beaufort03.be/

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lepe Arabieren

 

 

In Arabië, het Prachtland der prachtlanden, mogen enkel mannen in winkels werken, omdat de scheiding der geslachten (ongetwijfeld, een beladen woord in het Arabisch) dat nu eenmaal voorschrijft. Het vervelende is dat ook in  lingeriewinkels de vrouwen zich moeten laten helpen door mannen.  Het behamaatje, de cup grootte, de kleur, de versiering, het moet allemaal genoteerd worden door een mijnheer.

In een land waar preutsheid opgelegd wordt tot in het absurde, beschamende en onmenselijke toe en waar de bevolking gebukt loopt onder de complexen en neurosen, rijst nu verzet tegen deze absurde toestand. Arabische vrouwen hebben een campagne opgezet om lingeriewinkels te boycotten tot er een wet komt die vrouwelijk personeel toelaat. 

En binnen dertig jaar of zo, komt er wellicht een wetgeving zodat vrouwen auto's mogen besturen.  Als die er nog zijn en als er nog olie is.

Bron : Evening Standard

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV (Geert Wilders-) verlaat Kamerdebat

 

 

De PVV-fractie heeft donderdag in protest het debat over de maatregelen ter bestrijding van de economische crisis verlaten. De fractie besloot hiertoe nadat CDA-fractievoorzitter Van Geel verklaarde dat er geen ruimte was voor wijzigingen in het coalitieakkoord. Daarmee zette de CDA'er de Tweede Kamer buiten spel. "We zitten hier voor Piet Snot. Ik blijf hier niet zitten als een circuspaard. Als wij ons als parlement serieus nemen, stappen we op bij dit debat," aldus PVV-fractievoorzitter Geert Wilders. "De kern van het debat is dat je als oppositie ook invloed kunt uitoefenen. Als van tevoren gezegd wordt dat daar bijster weinig kans voor is, dan zijn we hier een Noord-Koreaans parlement."  Opmerkelijk is dat Femke Halsema (Groen-Links) en ook lid van de oppositie de meerderheid uitnodigt (Mariëtte Hamer van de PvdA) om te doen alsof het moeizaam verworven regeringsakkoord vatbaar zou zijn voor wijzigingen voorgesteld door de oppositie. Halsema is het prototype van het extreem-links en blind geloof in het regime, zolang het maar niet de bestaande orde bedreigt, zoals de PVV dit doet.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware racistische mop door acteur David Jason

 

 

David Jason, de Engelse acteur die de rol van politie-inspecteur vertolkt in A Touch of Frost, heeft een zware racistische mop verteld   dinsdagochtend op de radio. Zet u neer, want u zal omver vallen van verontwaardiging : Jason vroeg  hoe een Pakistaanse garderobebediende heet. Het antwoord was een woordspeling op de uitspraak van 'mijn hoed, mijn jas' in het Engels: 'Mahatma Coat'. Uit de podcast van de uitzending op de website van de zender is het bewuste fragment weggeknipt. Er zijn nog geen klachten binnengelopen, maar nu de mop in de pers is verschenen, kan men er zich aan verwachten dat een of andere kierewiet zich gekwetst en benadeeld zal voelen.  Als het een Chinese zinspeling zou geweest zijn, was het makkelijk om een eis in te dienen voor ping-ping. 

 


26-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar Maria ?

 

Op zoek naar Maria ?

Een schitterende, vrolijke en originele aankondiging van een nieuw televisieprogramma

door VTM in het statige Centraal Station te Antwerpen : schitterend !

Moet u wel even

hier klikken

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poll poll, poll ... Moet het zomeruur worden afgeschaft ?

 

In 1977 werd de zomertijd voor de eerste keer ingevoerd : tijdens de laatste zondagochtend van de maand maart wordt om 02.00 uur de klok een uur vooruitgezet, het wordt 3 uur, wat op zich niemand wat kan schelen, behalve 's ochtends bij het opstaan.

Nog steeds zijn de meningen over de zomertijd verdeeld. De pro's zien vooral de ecologische voordelen, de dagen zijn langer, er wordt minder electriciteit verbruikt, er zouden minder ongevallen gebeuren en het is gezelliger om lang op te blijven als het zonnetje schijnt. Dit is de periode dat de weervoorspellers de afgrijselijke gemeenplaats "terrasjesweer" zullen opdiepen. 

De contra's klagen over een gestoord bioritme, er zijn meer hartinfarcten, slaperige momenten overdag (sommigen vallen zelfs in slaap tijdens plenaire zittingen van het parlement, echt waar, normaal gezien in de winter zijn dat actieve en wakkere geesten  en tijdens het zomeruur zitten ze te dutten, straf verhaal, met eigen ogen gezien op televisie in de zomer als Linda  de Win een fleurig kort rokje draagt).

Het gewezen VRT-reportertje dat op zijn voorhoofdje een klevertje heeft zitten met het geweldige tekstje "Ik ben graag een Tjeefje" wil het ganse jaar door het zomeruur handhaven.  Het is niet alleen graag een tjeefje, het is graag een eigenzinnig tjeefje, dat denkt alles beter te weten dan de domme burger. Daarom zit het ook in het Euro-parlement. Trouwens de Europese Nazicommissie is een groot voorstander van de zomertijd, die zeker tot in 2011 in zwang blijft, want dat is goed voor de menschen, zeggen de democratisch niet-verkozenen.

Bij Angeltjes is het anders. En simpel, vooral dat laatste : wij vragen uw mening.

Moet het zomeruur worden afgeschaft ?

Hiernaast in de linkerkolom vindt u onze peiling en kan u antwoorden. We zullen de uitslag aan "Ik ben graag een Tjeefje" opsturen.

Uw redactietje.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Beaucour naar LDD, de deejay naar de WC

 

 

 De deejay kan zijn geluk niet op !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Pen, opnieuw ... door Frank Vanhecke

 

Jean-Marie Le Pen (binnenkort 82!) geniet er ongetwijfeld van: hij staat weer eens in het midden van 't gewoel, met heel veel media-aandacht. Deze keer was het de socialistische fractievoorzitter in het Europees Parlement, Martin Schultz, die Le Pen de kans bood de Europese praatbarak op stelten te zetten. Een kans die de "menhir" vanzelfsprekend niet zou missen.

Eerst iets over die Martin Schultz. De man is nooit beter getypeerd dan door de Italiaanse premier Berlusconi die hem geschikt achtte voor de rol van "Kapo" (een soort hulpbewaker gerecruteerd onder de concentratiekampgevangenen, niet zelden oud-communisten en meestal bijzonder wreed jegens hun medegevangenen) in een film over de concentratiekampen. Martin Schulz is een bijzonder arrogant en onverdraagzaam manneke dat zichzelf het middelpunt van de wereld acht en zich daar ook naar gedraagt. Of hij ook echt voor de rol als Kapo zou geschikt zijn weet ik niet. Maar mocht ik een film over de Oost-Duitse Stasi maken...

Bon, die Schulz heeft dus een probleem met het feit dat de kans bestaat dat de straks 82-jarige Jean-Marie Le Pen op 14 juli 2009, wanneer het nieuw verkozen Europees Parlement voor het eerst in plenaire vergadering bijeenkomt, de ouderdomsdeken zou kunnen zijn en dus eventjes de vergadering zou voorzitten. Stel U daar tussen haakjes niet te veel van voor. Sinds de Franse cineast Claude Autant-Lara in 1984 als ouderdomsdeken het parlement kon toespreken en daarvan gebruik maakte om een schitterende eurokritische rede te houden, heeft men maatregelen genomen: de ouderdomsdeken mag het parlement niet meer toespreken, en kan enkel technisch de verkiezing van de nieuwe voorzitter regelen. Maar zelfs dàt is voor Schulz al ondraaglijk, en dus moet voor alle zekerheid het reglement veranderd worden om het één-minuut-voorzitterschap van Le Pen te vermijden. Jongens jongens, wat een azijnmanneke die Schulz. Heeft hij echt niet beters te doen? 

Le Pen reageerde meteen als een stier of de rode lap, of wat dacht U? Op het verwijt van Schulz dat hij een "oude fascist" en een "negationist van de holocaust" was antwoordde Le Pen met de vaststelling dat hij tot 200.000 euro boete veroordeeld was, enkel om te stellen dat de holocaust een "detail" van de wereldgeschiedenis was.

Wat dat alles betreft, in willekeurige volgorde, enkele bedenkingen:

1. Niets dan misprijzen voor onverdraagzame en in wezen bijzonder totalitaire politici van het genre Martin Schulz. Zelfs een rechtse oppositieman die stommiteiten verkondigt ligt me nauwer aan het hart dan al die machtspolitici die ons land en ons continent naar de knoppen helpen. Het is niet Le Pen die de massale immigratie of de potentiële EU-toetreding van Turkije (om maar twee voorbeelden uit een lange rij te noemen) op zijn geweten heeft.

2. Le Pen heeft weer eens de kans gemist om te zwijgen. Het is duidelijk dat hij tot àlles bereid is om in het nieuws te komen, ook wanneer dat zijn eigen partij bij het grote publiek nogmaals diskrediteert. We leven in 2009 en het wordt toch stilaan duidelijk dat die fameuse "clash of civilisations" steeds acuter wordt. We moeten vechten voor onze beschaving en voor onze identiteit en voor onze materiële welvaart. Op zo'n ogenblik nog eens naar het grote gelijk of ongelijk van de 2de wereldoorlog teruggrijpen is eigenlijk politiek misdadig. Of neen, "c'est pire qu'un crime, c'est une faute". (Fouché, hoofd van politie onder Napoleon over de moord op Henri de Bourbon.)

3. Le Pen heeft wél gelijk wanneer hij stelt dat het een schande is dat mensen in het vrije Europa tot miljoenenboetes worden veroordeeld (en tot effectieve gevangenisstraffen!) omwille van gecontesteerde uitspraken over de geschiedenis van de 2de wereldoorlog in het algemeen en de jodenvervolging is het bijzonder. We hebben geen muilkorfwetten, geen miljoenenboetes en geen kerkers nodig om te weten dat die vervolging verschrikkelijk was en door niets of niemand goed te praten valt. De vrije meningsuiting is voor mij heilig, ook over àlle aspecten van de geschiedenis. En wie het leed van mensen bespot zet zichzelf buiten de beschaafde wereld, daar zijn geen wetten voor nodig.

4. Het is nogmaals aangetoond dat ook politici van ophouden moeten weten. Had Le Pen na zijn succes bij de Franse presidentsverkiezingen van 2002 afscheid genomen van het partijvoorzitterschap en eindelijk voor opvolging gezorgd, hadden we hem als een grote mijnheer herinnerd, met fouten en gebreken weliswaar maar met enorme kwaliteiten, enorme moed en enorme verdiensten. Maar Le Pen bleef, slachtte zowat iedereen af die geschikt zou zijn om hem op te volgen en verzinkt in een verhaal van nepotisme dat elke dag pijnlijker wordt.

En zo komen we weer eens tot hetzelfde besluit. Ik volg als dertig jaar de "rechtse" politiek in binnen- en buitenland, en kan enkel maar besluiten: een partij als het Vlaams Belang is uniek. En daar mogen we best trots op zijn.

Frank Vanhecke

http://frankvanheckevb.skynetblogs.be/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China en Japan da's allemaal gelijk : het zijn rijstkakkers

Met dank aan lezer Louis H. die ons attendeerde op dit stuk

Het Belangske van Limburg moet helaas ook werken met de nieuwe generatie" journalisten" die van geschiedenis, aardrijkskunde of wetenschappen enkel afweten, dat het saaie begrippen zijn, zo mogelijk nog erger dan wiskunde.  Taal is ook lastig, maar kom, er zijn spellingprogramma's op het net, waar we kunnen op rekenen. En voor de rest : journalist of ober, zolang we maar centjes verdienen.

Een grappig stukje uit het Belang van vandaag :

China erkent enige man die twee atoombommen overleefde - In Japan is een 93-jarige man erkend als de enige persoon die zowel de atoombom op Hiroshima als die op Nagasaki overleefde.

http://www.hbvl.be:80/nieuws/in-de-rand/china-erkent-man-die-twee-atoombommen-overleefde.aspx


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zou Churchill lid van de BNP geweest zijn ?

 

 

Wij zouden niet weten of Churchill lid zou geweest zijn van de BNP.

De voorzitter van die partij heeft alleszins heel wat argumenten voor die stelling

en de politiek-correcte Britten huilen van verontwaardiging.

Bekijkt en beluistert u even de video van 5 minuten door te klikken op onderstaande foto

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ward de Bever door de mangel van Filip de Man gehaald

 

Ward De Bever, bekend van teevee èn van de domste uitspraak aller historici ("ik geloof niet in de clash of civilizations”) heeft geen last van bescheidenheid. Vandaag eist hij in De Standaard “het succes van de inburgering op”. Wardje is blij dat zoveel “nieuwkomers” (let op de politiek correcte taal) zich aanmelden bij het onthaalbureau.
Volgens WdB is het dankzij hem dat de tienduizenden vreemdelingen die Vlaanderen jaarlijks binnenkomen (mede dankzij zijn partij) “het recht en vaak ook de plicht kregen om cursussen Nederlands en maatschappelijke oriëntatie te volgen”.

Let op het woord 'vaak', WdB kent blijkbaar niet de betekenis van dit nochtans eenvoudig woordje. Vaak staat voor veelvuldig, frequent en dat is nu juist NIET het geval in deze context. Immers, wat zeggen de cijfers: vorig jaar werden dankzij CD&V, Open! VLD, SP.a èn NVA bijna dertigduizend nieuwkomers binnengelaten. Daarvan stak slechts twee derden zijn neus binnen in zo’n onthaalbureau, een kleine helft sloot een inburgeringscontract af en een kwart behaalde een attest.

Zelfs de Nederlanders “hebben de inburgering intussen ontdekt” aldus een opgetogen WdB. Welk nut het heeft om een Nederlander maatschappelijke oriëntatie en Nederlandse les aan te bieden, blijft geheel onduidelijk.

Maar goed, volgens de NVA mag men spreken van “een bemoedigend resultaat”. Bemoedigend ? Uit de cijfers blijkt eigenlijk dat de grote meerderheid van de vreemdelingen vierkant zijn laars lapt aan de ‘inburgering’.


Zelfs in deze materie raakt WdB zijn kritische geest kwijt, wellicht een gevolg van zijn onweerstaanbare drang om opnieuw met CD&V “in bed te kruipen”. Vandaar ook dat hij - die beweert op te komen voor de Vlamingen - zonder scrupules laat optekenen: “De kansen van de bezitters van een inburgeringsattest zijn niet slechter dan die van onze eigen langdurig werklozen.”

Dàt is tenminste duidelijk,  Ward!

Filip de Man

Federaal volksvertegenwoordiger

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevraagd : vervanger voor dee-jay

 

Bij LDD Antwerpen zit het al lang verkeerd met de discjockey uit Wilrijk.  De man is niet enkel politiek een lichtgewicht, zo zijn er meerderen, maar zijn egoïsme en mateloze pretentie kunnen zelfs bij Jan-Maria Dedecker niet door de beugel.  "Er is maar plaats voor één dikke nek in mijn partij, en dat is de mijne " is een van de one-liners van Dedecker.  Verstrepen zit al van eind vorig jaar te toeteren en te foeteren dat hij Groot Nieuws heeft, want hij zal in de kieskring Antwerpen de lijst voor het Vlaams Parlement aanvoeren.  De jongen neemt zijn wensen voor werkelijkheid zonder te  beseffen,  dat de meerderheid van de publieke opinie die de politiek enigszins volgt, met compassie op hem neerblikt. En dat hij in eigen rangen heel wat krediet verspeeld heeft.
 
Precies hetzelfde wat Verstrepen bij Vlaams Belang aanrichtte, namelijk de partij financieel melken voor allerlei diensten die zouden geleverd zijn voor media-opdrachten, heeft hij ook gepresteerd bij Lijst Dedecker.
Dat is in bijzonder slechte aarde gevallen bij Boudewijn Bouckaert en Ivan Sabbe die er niet kunnen mee lachen dat de zelfingenomen blaaskaak zijn nieuwe partij van bij de aanvang misbruikt voor eigen gewin.  Dat was het begin van de bekoeling in de relaties.  Het schandboekje dat het intellectuele lichtgewicht publiceerde over zijn ervaringen met de partij op wiens zetel hij nog steeds zit in het Vlaams parlement, werd evenmin in dank afgenomen door Dedecker en de partijtop.  Laat ze zijn wie zij zijn bij LDD, op het vlak van minimaal respect voor het privé-leven, gedragen zij zich alleszins correct.
 
Voor de rest is men er al lang achtergekomen dat Verstrepen een politieke nul in het kwadraat is, iemand die snel een begrip opslorpt, en daar behendig omheen weet te praten. Verder is er weinig ideologische noch maatschappelijke visie, buiten wat sloganeske praat.  De vierkoppige fractie van LDD in het Vlaams Parlement, bestaand uit louter overlopers, is een zielig kwartet van hoog met zichzelf oplopende kwieten die elke avond in hun stamkroeg uitgelachen worden. Wie ooit een gesprek heeft gevoerd van meer dan vijf minuten met Verstrepen, weet welk vlees hij in de kuip heeft. 
 
LDD is koortsachtig op zoek naar een Antwerpse lijsttrekker.  Dokter Luc Beaucourt zou een goed alternatief zijn maar die heeft net af te rekenen met zijn spectaculaire imagobeschadiging door  tegen 174 km/u gevat te zijn op de snelweg. Is er al geronseld in de discotheken ?  In de Begijnenstraat ?  Op de zwarte markt ?
Ray
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De minister gaat vrijuit, leve de minister !

 

De minister en zijn charmante echtgenote

 

Het blijft gonzen van de geruchten rond mogelijk malafide financiële handelingen door  Buza-minister Napoleon de Gucht.

Het onderzoek dat het Gentse hof van beroep heeft uitgevoerd naar de verkoop van (och arme) 2000 Fortisaandelen is afgesloten en pleit de minister vrij.  Had iemand iets anders verwacht ? 

Op de cruciale datum van vrijdag 3 oktober 2008 beslist de belgische regering de deal die afgesloten was met de Nederlandse regering te wijzigen en zij ontmantelt Fortis door het Nederlandse luik + ABN-AMRO te verkopen voor 16,8 miljard euri.  Op maandag 6 oktober wordt 75% van de belgische rest verkocht aan BNP-Paribas en tegelijk wordt de handel in het aandeel op de beurs geschorst voor meer dan een week.

Op die vrijdag 3 oktober hebben in het Fortiskantoor van Berlare, waar De Gucht burgemeester is, een aantal personen hun bankaandelen laten verkopen tegen de prijs die ze ervoor konden krijgen, zonder limiet, wat duidt op paniek.  Er was ook enig druk telefoonverkeer en de vrouw van de minister, politierechter Mireille Schreurs,  heeft 2000 stuks buitengekieperd.  Later vertelde de schoonbroer van de Gucht dat hij die verkoop had geregeld en dat het ging over het kapitaal van zijn oude moedertje.

Precies in de periode dat een parlementaire onderzoekscommissie er alles aan doet om de netwerken tussen politiek en justitie vooral niet bloot te leggen, pleit het gerecht de minister vrij van mogelijk misbruik van voorkennis inzake aandelenhandel. 

De ex-ministers Leterme en Vandeurzen van de CD&V bekenden halvelings dat er contacten waren met hun katholieke rechtvaardige rechters. De vrijmetselaar De Gucht ontkent tegen zijn vrijmetselende rechters van het Gentse hof van beroep met een stalen gezicht dat hij zijn ministriële kennis over het Fortisdrama aanwendde in eigen voordeel.  De Loge is zijn kasteel en de vrienden met het schortje beschermen mekaar door dik en dun.

In de Standaard wordt er vandaag aan herinnerd dat de minister een van de vier aandeelhouders is van de beursvennootschap Merit Capital,  in Berchem, een bedrijf dat handelt in aandelen en een aantal afgeleide producten, waar u terecht kan voor financiële adviezen, vermogensbeheer en kunst.  Daar is niets mis met dergelijke bedrijven. 

In de periode dat Fortis op instorten stond, zouden er verschillende telefoongesprekken gevoerd zijn geweest tussen een logevriend bij Merit Capital en de minister.  Ook op die fameuze derde oktober.  De Gucht zou toen (houd u vast) geïnformeerd hebben bij het bedrijf waarvan hij financier is (hij is teruggetreden als aandeelhouder) "hoe het met Fortis gaat ? " ... terwijl hij als lid van het kernkabinet de onderhandelingen volgde om datzelfde Fortis van de ondergang te redden. De pijnbank bestaat niet meer en de zaak is hiermede afgesloten.De minister gaat vrijuit.

Dat is een hele opluchting en ons geloof in de onkreukbaarheid van instellingen en politici is hersteld.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Rompuy : een regering die tegelijk haar eigen oppositie is

 

De regering 

 

U leest het bizarre en uniek verhaal van dit wereldfenomeen dat zich voordoet in het land B.  Volg de weg over deze brug.

 

De oppositie

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerk wordt verplaatst om moslims terwille te zijn

 

Kerk wordt verplaatst om relaties met moslims te verbeteren

Bosnië, maart 2009

De orthodoxe kerk in Bosnië laat een kerk een halve mijl verhuizen. De kerk wordt in een week tijd met grote trucks verplaatst. De kerk is moslims een doorn in het oog omdat die is gebouwd op een plaats waar ooit een moskee stond.

De verhuizing van de kerk moet de relaties met de islamitische gemeenschap verbeteren en kost ca. 108.000 euro.

Austrian Times, 25 maart 2009


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiling van beroemd kunstschilder

 

 

Landschapsschilderijen van de bekende kunstschilder Adolf Hitler zullen volgende maand geveild worden in het Britse Ludlow. De dertien schilderijen werden onlangs gevonden in een garage.

De meeste van de werken, waarvan het grootste deel bestaat uit aquarellen, zijn ondertekend met de initialen van de kunstenaar. Op een van de aquarellen staat een man op een stenen brug. Het zou gaan om een zelfportret. Eerder werden al schilderijen van Hitler gevonden. Die 21 werken werden voor in totaal zo'n 176.000 euro van de hand gedaan.  Vermoedelijk zal de bekende Franse kunstkenner Jean-Marie Le Pen, een fervent bewonderaar van de Duitse schilder, een ruim bod doen. Het is ook mogelijk dat hij het bestaan van de schilder en de doeken ontkent.

Fats


25-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is het fijn in dit land minister te zijn.

 

Als wij, domme burgers, verdomme, eens onze plaats zouden kennen op de maatschappelijke ladder, zou het voor de Grote Dames en Heren van het Beleid al een stuk makkelijker zijn om in rust en vrede voor ons Geluk te werken en tegelijk hun eigen zakken te vullen en hun privé zaakjes te regelen.  Op de maatschappelijke ladder, of beter nog er naast, om ze vast te houden.  En niet schudden noch wiebelen met die ladder, mestkevers !

Onze nationale Napoleon de Gucht heeft bij gebrek aan andere internationale vijanden van het moment, de oorlog verklaard aan de pauselijke nuntius van Vaticaanstad.  Is dit een oorlogsverklaring uit naam van het land B of als representant van de mannen met de voorschot van de Loge ?  Er is weliswaar scheiding tussen kerk en staat, maar als er verkiezingen op til zijn, stoppen we graag een pastoor tussen onze boterham. Dàt is een ouderwets vrijzinnig gebruik en de hoofdpaster uit Rome laat zich graag schofferen door moslims, wat zou hij bezwaar hebben tegen een bolwassing door een logebroeder uit Berlare ?

In Nederland werkt de regering gedurende weken aan een aantal maatregelen om de grote economische crisis te bestrijden (of dat iets zal uithalen, valt nog te bezien maar er gebeurt wat). In het land B houdt de regering zich onledig met het al dan niet aanpassen van een condoom over het Kruis van de paus.  

Er is ook overeengekomen dat de kleine poenpakker uit Berlare vrijuit gaat in de zaak van verkoop van Fortis-aandelen met voorkennis. Het ministertje had eerst verklaard niet getelefoneerd te hebben met het Fortiskantoor in zijn dorp, maar achteraf dan weer wel, zij het laat in de avond.  Dat gesprek ging echter niet over aandelen maar over een hypotheek voor zonemans, senator Jean-Jacques. 

Alles is in orde.  De crisis bestrijden, dat doen we niet, want die crisis lost zichzelf op.  De minister van financiën zegde het vandaag aan de pers : "Er zijn landen die oewat doen,  en oewij doen niets, oewant het is crisis..." Je gelooft je oren niet. En toen kwam nadien Joëlle Milquet voorbij, die er uitzag alsof ze al zeventien jaar ongesteld is, met de blaffende mededeling "Laat me gerust, ik oeweet niks"

Verdomme, wat is het fijn, in dit land een minister te zijn.

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europeanen zijn veel alerter t.o.v. vreemdelingen dan men het laat uitschijnen

 

In plaats van Europa af te korten tot EU zou men het beter GS noemen : Grootste Statistiekbureau. 
 
Op 23 maart werd een document gepubliceerd Second European Quality of Life Survey (Tweede  Europees Levenskwaliteit Onderzoek) dat gegevens bevat uitgezocht in de 27 lidstaten en 3 kandidaten-landen, onderwie het onvermijdelijke Turkije.  Er werden 32.000 mensen ondervraagd op een totaal van 500 miljoen, dus het is flink in orde met de representatitviteit, daar kunnen we gerust in zijn. 
 
Met dit soort onderzoeken zijn gedurende lange tijd een hele boel mensen in de weer en die bewijzen daardoor hun nut voor de Europese bureaucratie .  De 1000 geïnterviewden per land wordt het hemd van het lijf gevraagd over hun gevoelens en ervaringen in het leven : geluk, vrije tijd, arbeid in het gezin, vriendschappen in het leven met andere nationaliteiten, we kennen het beperkte vocabularium van de politiek-correcte verzuurden zonder identiteit. Minzaam glimlachen tegen elke vreemdeling, het eigen volk bestraffend toespreken. En vooral alles wat niet te meten valt, onder het mom van wetenschappelijke ernst voorzien van een etiket. 
 
De politiek-correcte Regimebazen beweren steeds bij hoog en bij laag, dat het er prima voorstaat met onze multiculturele samenleving : geen noemenswaardige problemen, veel kleuren, veel lachen en gieren, veel couscous en tajine smullen, onszelf effaceren en de anderen op het podium hijsen, want zij verzekeren door hun noeste werken onze toekomst.  Maar toch worden er voortdurend en overal peilingen verricht, om na te gaan hoe de domme bange en blanke burgers de diversiteit verteren. Gerust is men er niet in. 
 
Zo ook in dit Levenskwaliteitsonderzoek. Tussen de tientallen onderwerpen, duikt  de vraag op of er veel spanningen gevreesd worden tussen rassen en etnische groepen.  In de 15 oorspronkelijke EU-landen, zeg maar West-Europa, is een gemiddelde van 41% geneigd dit te bevestigen. Veel meer raciale en etnische spanningen dan botsingen tussen armen en rijken of tussen religies.
 
Het land B bevindt zich met 43% net boven het gemiddelde. Bij onze buren scoort Frankrijk 52%, Duitsland 33%, Verenigd Koninkrijk 41% en Nederland 57%.
 
Het is intressant om vast te stellen, dat uit dit onderzoek (wat het ook moge waard zijn) alleszins blijkt dat Fransen en Nederlanders heel wat alerter reageren dan de voortdurend als racisten bestempelde Vlamingen.  De 43% omvat weliswaar het ganse keuninkrijk, maar zal voor de rest niet veel verschil opleveren tussen VL en W.
 
Tot slot nog deze cijfers over de manier waarop in West-Europa (de 15 oorspronkelijke EU-landen) gedacht wordt over het toelaten van vreemdelingen :
 
11% : altijd en overal om het even wie toelaten
51% : enkele toelaten als er werk is
31% : onder strikte voorwaarden over de aantallen die men toelaat
7%  :  niemand - nooit
.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet toegeven aan emo-politiek inzake euthanasie.

 

De Vlaams Belang-Vlottfractie in de Antwerpse OCMW-raad reageert op de hongerstaking van een 93-jarige vrouw die levensmoe is en vraagt om te sterven. Dit zijn steeds zeer delicate en persoonlijke overwegingen. De politiek heeft in dit land modaliteiten geschapen om euthanasie mogelijk te maken binnen bepaalde grenzen.  Moet de gemeenschap ingaan op elke individuele vraag tot levensbeëindiging ?  Het getuigt o.i. van politieke moed in deze sfeer van "alles kan en mag" in te gaan tegen dergelijke onherroeplijke vragen. Deze stelling bewijst bovendien dat de voor-en tegenstanders niet uitsluitend door godsdienstige overwegingen gescheiden worden. De vragen van leven en dood raken ons allen.

De redactie van Angeltjes

NIET TOEGEVEN AAN EMOPOLITIEK: GEEN UITBREIDING VAN DE EUTHANASIEWET
WEL UITBREIDING MOGELIJKHEDEN PALLIATIEVE ZORG
 
 
De 93-jarige Antwerpse dame die verblijft in een Merksems rusthuis en besloot in hongerstaking te gaan omdat ze haar niet willen doden, haalt al sinds enkele dagen uitgebreid de pers. Vele stemmen gaan nu op om op basis van dit ene geval de euthanasiewet uit te breiden. De familie van de dame geeft trouwens openlijk toe dat dit hun bedoeling is.
 
De behandelende arts heeft overschot van gelijk om niet toe te geven aan de wens van de dame. Wie vertrouwd is met de werking van een rusthuis, weet immers dat er vele Amelie's in onze rusthuizen verblijven. Mensen op hoge leeftijd kunnen ook eens depressief zijn en het niet meer zien zitten. Deze mensen hebben dan nood aan veel liefde van familie, vrienden, vrijwilligers en personeel van het rusthuis. Wat een schande van deze kleinzoon om zijn grootmoeder te misbruiken om euthanasie bespreekbaar te maken.
 
Euthanasie is en kan NOOIT een oplossing zijn voor mensen die levensmoe zijn, die dementerend zijn of in een depressie zitten. Laten we werken aan een cultuur van het leven en van de naastenliefde. Laten we ervoor zorgen dat er meer mogelijkheden komen voor palliatieve zorg. Maar laten we vooral niet toegeven aan de emopolitiek en de cultuur van de dood die ertoe leidt dat alsmaar meer mensen en bevolkingsgroepen die niet over een perfecte gezondheid beschikken om euthanasie kunnen vragen.
 
 
Philippe Van der Sande,
fractievoorzitter Vlaams Belang-Vlott
in de Antwerppse OCMW-raad
Lid Raad van Bestuur Zorgbed


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste Pat Condell over de gek Choudary

 

 

Het laatste Pat Condellpraatje

over de fijne, ongewenste Brits-Pakistaanse

advocaat Choudary : klikken op de foto

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!