Angeltjes
28-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeenteraadsverkiezingen Turkije zullen Erdogan's positie bevestigen

 

 

Met een dramatische klap kwamen de campagnes van de Turkse premier Tayyip Erdogan donderdag even tot stilstand, drie dagen voordat de Turken hun burgemeesters en raadsleden zullen kiezen. Een helikopter met aan boord de leider van de kleine Eenheidspartij (BBP) was neergestort in de besneeuwde, mistige bergen in de provincie Kahramanmaras in het zuidoosten van het land.

De op dat moment nog levende cameraman die met hem meereisde, belde twee keer het nationale noodnummer. ‘Mijn been is ernstig gebroken. Mevrouw, heeft u ons nog niet gelokaliseerd? We zullen doodvriezen’, zei hij in het tweede gesprek, dat op tv werd uitgezonden.

Erdogan en andere politieke leiders besloten daarop, uit respect voor BBP-leider, de campagne op te schorten. Waarna Erdogan naar het gebied toog om toe te zien op de reddingsactie – die vrijdag eindigde met de vondst van vijf doden, onder wie de cameraman.

Zo kreeg Erdogan de kans om zijn menselijke kant te laten zien, in een campagne waarin zijn partij, de Gerechtigheids- en Ontwikkelingspartij (AKP), het al goed doet. Afgaand op twee recente peilingen voor de provinciale raden, krijgt zijn partij tussen de 40 en 48 procent van alle stemmen. Daarmee lijkt de uitslag van 47 procent die de AKP kreeg bij de landelijke verkiezingen van 2007 zo ongeveer te worden geëvenaard.

De lokale verkiezingen in Turkije worden gezien als een belangrijke test voor de populariteit van Erdogan. Zijn partij, wier wortels liggen in de politieke islam, is mikpunt van het kemalistische establishment en het leger, die vrezen voor het seculiere karakter van de republiek. Een poging de partij verboden te krijgen, strandde vorige zomer in het Constitutionele Hof.

Vandaar dat Erdogan veel gelegen is aan een goede uitkomst zondag. Hij heeft in het hele land actief campagne gevoerd, waarbij zijn partij vooral de armen paaide met gratis kolen, voedsel en zelfs koelkasten.

Zijn partij richtte zich speciaal op de Koerden, eenvijfde van het electoraat, in de hoop in het zuidoosten stemmen te veroveren op de pro-Koerdische partij DTP.

De Koerden – die veelal in het Zuidoosten wonen – krijgen voor het eerst in decennia meer ruimte . Zo is er een Koerdische tv-zender gekomen, mocht de imam van Diyarbakir begin maart in het Koerdisch preken, en zal de Koran in het Koerdisch worden vertaald.

Het geel, groen en rood van de ooit verboden Koerdische driekleur, wappert ongestoord tijdens campagnebijeenkomsten. En president Abdullah Gül doorbrak deze week nog een groot taboe door van Iraaks ‘Koerdistan’ te spreken tijdens een op zich al revolutionair bezoek aan Bagdad, waar hij sprak met leiders van de autonome Koerdische regio.

Maar toen eind februari de Koerdische DTP-parlementariër Ahmet Türk tijdens een live uitgezonden Kamerdebat aankondigde in het Koerdisch over te gaan, ging het scherm van de nationale televisie op zwart. Het bracht de herinnering boven aan de jarenlange onderdrukking van hun taal en cultuur, als onderdeel van de strijd tegen de afscheidingsbeweging PKK.

De DTP blijft populair in het zuidoosten, waar ze nu de helft van de burgemeesters levert. Diyarbakir, de grootste stad daar, behoudt vermoedelijk zijn Koerdische burgemeester. Istanbul en Ankara blijven waarschijnlijk in handen van de AKP, terwijl de derde stad, Izmir, mogelijk gaat naar oppositiepartij CHP, die landelijk staat op een kwart van de stemmen.

Dat de AKP nauwelijks hinder lijkt te ondervinden van de economische crisis en de recordwerkloosheid van 13,6 procent, toont hoezeer ze de massa’s aanspreekt. Het geeft Erdogan het mandaat politieke en economische hervormingen door te voeren en het land dichter langszij de EU te brengen.

@ de Volkskrant

foto  digifotofan.web-log.nl/.../dagboek/index.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet het zomeruur worden afgeschaft ?

 

Moet het zomeruur worden afgeschaft ?

Einduitslag van de Angeltjes opiniepeiling



Ja  63 % (381)
Neen  37 % (222)

Totaal aantal stemmen : 603

 

***

We hadden het niet gemeld,  maar deze bevraging hadden wij overgenomen van Gazet van Antwerpen die haar resultaat op donderdag 26 maart gepubliceerd heeft en de twee uitkomsten zijn bijna identiek

Totaal aantal stemmen GvA : 447

Ja : 62%

Neen : 38%

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar Maria : Hoe het gemaakt werd ...

 

 

Iedereen die de video heeft bekeken van de onverwachte danspartij in het Centraal Station te Antwerpen, is even enthousiast.  Vermoedelijk gaat het initiatief ook plaatsvinden in Amsterdam, als inleiding voor hetzelfde televisieprogramma in Nederland.  Op deze video krijgen we een kijkje achter de schermen en van de voorbereidingen, die niet gering waren.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Napoleon de Gucht en de pauselijke nuntius

 

In het raam van de scheiding tussen kerk en staat zal  Buza-minister Napoleon de Gucht de pauselijke nuntius de les lezen.


27-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Stijl doet het ! + AANPASSING 20.15 UUR

 

 

Geen Stijl doet het !

Proficiat !

 

 

KLIKKEN

 

+ AANPASSING 20.15 UUR

 

 

Dat wordt druk in het PowNed-café (HIER) vanavond! We hebben de 50.000 leden binnen!

Een dag van daverende successen voor de stijlloos roze omroep PowNed. Eerder vandaag werd bekend dat de geweldige single P. O. W. N. E. D. op nummerrr een staat in de hitlijsten, zojuist heeft GeenStijl-baas Dominique Weesie in De Wereld Draait Door verteld dat PowNed 58.000 leden heeft.

Jullie zijn helaas lichtelijk in de maling genomen met de ledenteller, om een marge te creëren. PowNed is nu officieel een aspirant-omroep. Hilversum, here we come!

 

@ WWW.GEENSTIJL.NL

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar Maria (herhaling)

 

We vonden dit zo'n geslaagde actie in het Centraal Station van Antwerpen die gisteren geplaatst werd door ons bijhuis, dat we ze vandaag hier hernemen.

 

.

Voor de aankondiging van een televisieprogramma waarbij de zender VTM op zoek gaat naar de hoofdrol van Maria in The Sound of Music, werd de majestueuze hall van het gerenoveerde Centraal Station te Antwerpen, buiten medeweten van de aanwezige reizigers en passanten, plots ingenomen door 200 dansers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnnie Vrancken : Toedeloe ! En waar nu heen ?

 

Vlaams volksvertegenwoordiger stapt op      
Nationaal - Persberichten nationaal
vrijdag, 27 maart 2009 16:25
Persmededeling

  Vlaams volksvertegenwoordiger John Vrancken stapt uit Lijst Dedecker en neemt niet deel aan de Vlaamse parlementsverkiezingen. “De manier waarop Lijst Dedecker momenteel aan plat politiek opportunisme doet is er voor mij over. De Beaucourt affaire – die uiteindelijk in een sisser eindigde - is hier een illustratie van. Het “Gezond Verstand”, de slogan waarmee de partij de inhoud van haar politieke boodschap pleegt te willen uitdragen, is totaal zoek. Jean-Marie Dedecker is nu volop op zoek naar BV’s om zijn lijsten aan te voeren. Of deze mensen nu inhoud hebben of niet, maakt blijkbaar niet veel uit, als ze maar een leuk snoetje hebben of ‘bekend’ zijn. Hierdoor verliest de partij heel haar geloofwaardigheid. Ik ben naarstig op zoek naar de rechtlijnigheid en de politiek consequente houding van de partij, waarvoor ik verleden jaar de overstap deed. Mijn ontgoocheling wordt gevoed door de manier waarop de hardwerkende partijleden - van hoog tot laag - opzij worden gezet voor nieuwkomers, die opeens de partij naar een overwinning zullen moeten brengen. Ik heb daar persoonlijk mijn grootste twijfels over. Ik blijf dus zeer consequent in mijn beslissingen en ik vertrek. Ik vrees echter voor Lijst Dedecker dat nog anderen om deze redenen de partij zullen verlaten. In Limburg zit het er in alle geval al bovenarms op en stuikt de werking nu al vóór de campagne in elkaar. Spijtig van al de inspanningen die ik indertijd als interim-voorzitter leverde om de partij terug op de sporen te zetten.Ik ga terug het bedrijfsleven in: een meer rationele en eerlijker wereld dan de politiek.”  

John Vrancken

Vlaams volksvertegenwoordiger 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Informatie is belangrijk

 

.
Niet iedereen weet dat er een nieuwe president is in de VS
(foto : Spitsnieuws)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speedy Arts Luc Beaucourt doet het niet

 

"Ach, ik blijf liever arts" zegt dokter Luc Beaucourt, die in het begin van deze week nog met veel bombarie liet aankondigen dat hij "zou opkomen" bij LDD. Opkomen en direct afgaan : de rol van politicus ligt hem niet en vandaag wordt de bombarie opgeborgen in de dokterstas en Luc blijft bij zijn leest.  Na de CVP, de VLD en heel even de LDD, nu terug het AZ.

In de discotheek van Wilrijk zet de deejay een vrolijk plaatje op : "Worstjes op mijn borstjes, preitjes op mijn dijtjes" en hij schenkt uiteraard kundig een glaasje ijsgekoelde sjardonee en klinkt op deze eerste eliminatie.  Olé, olé, olé, ik ben een toffe pee. Nu nog het vrouwtje Moniek Denhaen een poot uitvijzen en de zaak is geklonken. De deejay wordt lijstaanvoerder bij gebrek aan beters, een man zonder eer en zeker geen grote mijnheer.

In de kieskring Antwerpen wordt voor 24 zetels gevochten.  LDD rekent op 5 stuks.  Indien minder, wordt de rest bij mekaar geroofd van andere partijen, dé specialiteit van de tafelschuimers, zeteldieven en goudzoekers, die hun kans ruiken bij deze ruggengraatloze eenmanspartij. Olé, olé, olé, wie doet er nog mee ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U heeft een reis gewonnen naar ons Bijhuis !

 

Wat hebben ze in Engeland bij Angeltjes-net te vertellen ?

- Human Bomb Class Afghanistan

- VN-Raad Menrechten zwicht opnieuw voor moslims

- Onhandige Bom-zelfmoordenaar

- Bondig internationaal nieuws uit Pakistan, Washington en Brasschaat

 

HIER IS DE BRUG

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op vraag van onze vriend Regus Patoff een ijltekening van Manten

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabottorens in Gent verdwijnen + Aanpassing 10 uur

 

De sociale huisvestingsmaatschappij Wooningent heeft na lang aarzelen de knoop finaal  doorgehakt over het lot van de Rabottorens. De eerste toren gaat in 2012 tegen de vlakte. De appartementen zijn verouderd en er circuleerden verschillende plannen, van renovatie tot afbraak. De 800 bewoners van de drie torens zullen  een ander onderkomen krijgen.  Op de plaats van de torens zullen 400 nieuwe appartementen worden gebouwd. Op internet vonden wij onderstaand artikel voor de geïntresseerden.

 

http://membres.lycos.fr/architectuur/rabot/begijnhoflaan.html

Rabottorens

In de vroege jaren '70 bereikte het na-oorlogse modernisme in Gent een eerder pijnlijk hoogtepunt met de bouw van de 3 Rabottorens tussen de Begijnhoflaan, het Griendeplein, de Opgeëistenlaan en de Filips van Cleeflaan.

Foto Gert Defever

Al in 1953 stelde het Gentse Schepencollege voor om de terreinen van het voormalige Rabotstation en de Gasfabriek voor te behouden voor sociale woningbouw.  Er werd geopteerd om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de bestaande bebouwing in de Rabotwijk via laagbouw met maximaal 3 verdiepingen.  De plannen bleven evenwel op de tekentafel liggen.

De Gentse Maatschappij voor de Huisvesting koos in de vroege jaren '70 voor een radicaal ander project.  Architect Jules Trenteseau ontwierp drie kolossale torens die elk 17 verdiepingen met samen 573 appartementen tellen.  De drie torens zouden schuin op het terrein ingeplant worden.  Ir. Vander Haeghen van de stedelijke Stedenbouwdienst greep in en stelde voor om de centrale toren (Filips van Cleeflaan 4-396) dwars te plaatsen.  Op die manier werd het effect op de nabijgelegen Rabotsluis wat ingeperkt.  De beide andere blokken (Begijnhoflaan 182-358 en 4-180, Opgeëistenlaan 1-393) behielden de geplande oost-west-oriëntatie. De drie torens werden uiteindelijk tussen 1972 en 1974 gerealiseerd.

Architectuur in Gent

 

+ AANPASSING 10 UUR 

De voorzitter van Wooningent is Guy Reynebeau (socialist-tot-in-de-kist)  die zopas gemeenteraadslid werd in opvolging van Anne Schietekatte. U kent haar nog : "Ik ben toch ook maar een Mensch, daarom mag ik liegen en bedriegen, want dat doen alle rooie kameraden om mekaars geknoei te verbergen."

Hij heeft een klacht van VB en CDenV aan zijn broek omdat hij een database bijhield waar ook een VB-lid op stond dat hem daar nu over aanpakt. DE CdenV-er Van Laecke  vraagt zelfs zijn ontslag.

En zo ziet u hoe ook in de Arteveldestad de   politiek dikwijls een verhaal is van kleinmenselijkheid, fanatisme en bedrog. Gelukkig zijn er heel wat trotse Stroppen die minachtend neerkijken op de politieke mesthoop.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spannende voorselectie bij LDD

 

La Perla show 004.JPG
.
Gisteravond greep in de gekende cultuurtempel Red & Blue  te Antwerpen een voorselectie plaats voor de lijstsamenstelling van LDD in de havenstad.  Na de intellectuele proeven, die ruim zes minuten in beslag namen, werden de kandidaten getest op hun fysieke eigenschappen. Foto : een actiemoment tijdens het onderdeel : "Hoe klamp ik mij vast aan een zetel die mij niet toekomt ?" Alle kandidaten scoorden hier meer dan behoorlijk.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beaufort aan Vlaamse Kust : Krot & Ce in Blankenberge

 

 

De stad Blankenberge schreef zich in bij het kunstparcours Beaufort dat van 28 maart tot 4 oktober opgezet wordt langsheen de Vlaamse kust om de toeristen in contact te brengen met hedendaagse kunst. Blankenberge betaalde 55.000 euri en werd bedacht met onderstaand kunstobject dat opgetrokken werd in de Weststraat.  Het is een erg gedetailleerd uitgevoerde bouwval van een burgerwoning door de Poolse kunstenaar Kusmirowski. De gevel contrasteert met de buurtwoningen die normaal goed onderhouden huizen zijn.  Het stadsbestuur van Blankenberge is zeer opgezet met het project dat de bijnaam verdient van "een kat in een zak".  Ook de buurtbewoners zijn enthousiast met deze kunstzinnige herwaardering.

De controversiële 'krotwoning' van Robert Kusmirowski.Koen de Waal

Beaufort 2009

De derde editie van Beaufort, het driejaarlijkse kunstparcours langs de Belgische kust, blikt nostalgisch terug. Vanaf 28 maart kan u zich door de ogen van dertig kunstenaars laten terugvoeren naar de periode tussen 1830 en 1958. De kunstwerken spelen met de geschiedenis en het erfgoed van de kust. Meer info vindt u op

http://www.beaufort03.be/

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lepe Arabieren

 

 

In Arabië, het Prachtland der prachtlanden, mogen enkel mannen in winkels werken, omdat de scheiding der geslachten (ongetwijfeld, een beladen woord in het Arabisch) dat nu eenmaal voorschrijft. Het vervelende is dat ook in  lingeriewinkels de vrouwen zich moeten laten helpen door mannen.  Het behamaatje, de cup grootte, de kleur, de versiering, het moet allemaal genoteerd worden door een mijnheer.

In een land waar preutsheid opgelegd wordt tot in het absurde, beschamende en onmenselijke toe en waar de bevolking gebukt loopt onder de complexen en neurosen, rijst nu verzet tegen deze absurde toestand. Arabische vrouwen hebben een campagne opgezet om lingeriewinkels te boycotten tot er een wet komt die vrouwelijk personeel toelaat. 

En binnen dertig jaar of zo, komt er wellicht een wetgeving zodat vrouwen auto's mogen besturen.  Als die er nog zijn en als er nog olie is.

Bron : Evening Standard

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV (Geert Wilders-) verlaat Kamerdebat

 

 

De PVV-fractie heeft donderdag in protest het debat over de maatregelen ter bestrijding van de economische crisis verlaten. De fractie besloot hiertoe nadat CDA-fractievoorzitter Van Geel verklaarde dat er geen ruimte was voor wijzigingen in het coalitieakkoord. Daarmee zette de CDA'er de Tweede Kamer buiten spel. "We zitten hier voor Piet Snot. Ik blijf hier niet zitten als een circuspaard. Als wij ons als parlement serieus nemen, stappen we op bij dit debat," aldus PVV-fractievoorzitter Geert Wilders. "De kern van het debat is dat je als oppositie ook invloed kunt uitoefenen. Als van tevoren gezegd wordt dat daar bijster weinig kans voor is, dan zijn we hier een Noord-Koreaans parlement."  Opmerkelijk is dat Femke Halsema (Groen-Links) en ook lid van de oppositie de meerderheid uitnodigt (Mariëtte Hamer van de PvdA) om te doen alsof het moeizaam verworven regeringsakkoord vatbaar zou zijn voor wijzigingen voorgesteld door de oppositie. Halsema is het prototype van het extreem-links en blind geloof in het regime, zolang het maar niet de bestaande orde bedreigt, zoals de PVV dit doet.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware racistische mop door acteur David Jason

 

 

David Jason, de Engelse acteur die de rol van politie-inspecteur vertolkt in A Touch of Frost, heeft een zware racistische mop verteld   dinsdagochtend op de radio. Zet u neer, want u zal omver vallen van verontwaardiging : Jason vroeg  hoe een Pakistaanse garderobebediende heet. Het antwoord was een woordspeling op de uitspraak van 'mijn hoed, mijn jas' in het Engels: 'Mahatma Coat'. Uit de podcast van de uitzending op de website van de zender is het bewuste fragment weggeknipt. Er zijn nog geen klachten binnengelopen, maar nu de mop in de pers is verschenen, kan men er zich aan verwachten dat een of andere kierewiet zich gekwetst en benadeeld zal voelen.  Als het een Chinese zinspeling zou geweest zijn, was het makkelijk om een eis in te dienen voor ping-ping. 

 


26-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar Maria ?

 

Op zoek naar Maria ?

Een schitterende, vrolijke en originele aankondiging van een nieuw televisieprogramma

door VTM in het statige Centraal Station te Antwerpen : schitterend !

Moet u wel even

hier klikken

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poll poll, poll ... Moet het zomeruur worden afgeschaft ?

 

In 1977 werd de zomertijd voor de eerste keer ingevoerd : tijdens de laatste zondagochtend van de maand maart wordt om 02.00 uur de klok een uur vooruitgezet, het wordt 3 uur, wat op zich niemand wat kan schelen, behalve 's ochtends bij het opstaan.

Nog steeds zijn de meningen over de zomertijd verdeeld. De pro's zien vooral de ecologische voordelen, de dagen zijn langer, er wordt minder electriciteit verbruikt, er zouden minder ongevallen gebeuren en het is gezelliger om lang op te blijven als het zonnetje schijnt. Dit is de periode dat de weervoorspellers de afgrijselijke gemeenplaats "terrasjesweer" zullen opdiepen. 

De contra's klagen over een gestoord bioritme, er zijn meer hartinfarcten, slaperige momenten overdag (sommigen vallen zelfs in slaap tijdens plenaire zittingen van het parlement, echt waar, normaal gezien in de winter zijn dat actieve en wakkere geesten  en tijdens het zomeruur zitten ze te dutten, straf verhaal, met eigen ogen gezien op televisie in de zomer als Linda  de Win een fleurig kort rokje draagt).

Het gewezen VRT-reportertje dat op zijn voorhoofdje een klevertje heeft zitten met het geweldige tekstje "Ik ben graag een Tjeefje" wil het ganse jaar door het zomeruur handhaven.  Het is niet alleen graag een tjeefje, het is graag een eigenzinnig tjeefje, dat denkt alles beter te weten dan de domme burger. Daarom zit het ook in het Euro-parlement. Trouwens de Europese Nazicommissie is een groot voorstander van de zomertijd, die zeker tot in 2011 in zwang blijft, want dat is goed voor de menschen, zeggen de democratisch niet-verkozenen.

Bij Angeltjes is het anders. En simpel, vooral dat laatste : wij vragen uw mening.

Moet het zomeruur worden afgeschaft ?

Hiernaast in de linkerkolom vindt u onze peiling en kan u antwoorden. We zullen de uitslag aan "Ik ben graag een Tjeefje" opsturen.

Uw redactietje.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Beaucour naar LDD, de deejay naar de WC

 

 

 De deejay kan zijn geluk niet op !




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!