Angeltjes
01-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Zweden mogen de homo's huwen

 

Zweden heeft het huwelijk opengesteld voor homo's, precies acht jaar nadat in Nederland het eerste huwelijk ter wereld wereld tussen homo's werd gesloten. Een grote meerderheid in het Zweedse parlement stemde vandaag voor de gelijkstelling met hetero's.Van de coalitiepartijen waren alleen de christen-democraten tegen. De regeling gaat op 1 mei in. Behalve in Nederland, was het huwelijk voor homo's de afgelopen jaren al mogelijk geworden in het land B, Spanje, Canada, Zuid-Afrika, Noorwegen en de Amerikaanse staten Massachusetts en Californië. In deze laatste staat buigen rechters zich over de toekomst van de regeling na een referendum tegen de openstelling.

Als de moslims de zaak overnemen, zal deze wet vlug afgeschaft zijn. Dat de homo's zich haasten om veel te trouwen en tijdig te scheiden.  Tenzij de koran tegen die tijd zou toelaten dat homo's ook vier (officiële) partners mogen hebben in een schattig roze harempje.

Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Frut van Koekestad is back

 

En zoals te verwachten van die kerels, vindt hun terugkeer plaats op de meest geschikte dag van het jaar 1 april. 
Alleszins, welkom beste collega's en vol goede moed er tegenaan.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willem Elsschot, de stilist

 

 

Handschrift van Elsschot.

Klik op de afbeelding voor het artikel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UK Minister voor EU heeft nooit Lissabonverdrag gelezen ...

 

caroline-flint-dunce

Domkop Caroline Flint

 

Hier hebben we nog een mooi stukje om uw geloof in de traditionele politici definitief te begraven, mocht dat nog niet eerder gebeurd zijn.

In het Britse Lagerhuis gaf Labour-ministerin Caroline Flint gisteren toe, dat zij het Verdrag van Lissabon, dat zij uit naam van haar land  ondertekend heeft, nooit gelezen heeft. Wel een beetje doorbladerd en zo, links en rechts een flard weggelezen, maar helemaal tot zich genomen, neen dat heeft zij niet gedaan.  Die bekentenis kwam er stamelend uit en werd aangevuld met "Ja maar, men heeft mij voorgelicht...' Deze ministerin heeft slechts één enkele bevoegdheid : Europa.  Mevrouw is socialiste, zoals allen in de regering van Gordon Brown.  Het zit ze niet mee de laatste tijd, de rakkers van rood.

Dat Verdrag IS onleesbare knudde en  het hangt aan mekaar met oppervlakkigheden, vervat in saaie teksten met verwijzingen en voetnota's naar andere ingewikkelde teksten, maar daar gaat het niet om.  Het is uitgerekend de taak en verantwoordelijkheid van een hoge Mie met een dikke wedde en veel praats, om die saaie lectuur tot zich te nemen en te begrijpen.

Zeker omdat Caroline Flint in oktober vorig jaar in het Lagerhuis stond te toeteren als een marktkraamster, dat het Verdrag van Lissabon een absolute noodzaak betekent voor de soepele werking van de Unie, en dat er patati en patata redenen zat zijn om die unieke kans niet te laten voorbijgaan. De hoge Mie deed bijna alsof zij eigenhandig de nonsens bij mekaar had geschreven. Er van uitgaande dat het verschrikkelijk verwarrende teksten zijn, klonk dit zelfs niet onwaarschijnlijk.

Hoeveel van onze parlementairen hebben dat Verdrag van Lissabon gelezen, denkt u ?  En dan kijken de politici verontwaardigd op, dat de bevolking hen de middenvinger geeft. 

Savat

@ BNP

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windmolenpark Zeebrugge

 

Vandaag is Aspiravi begonnen met het proefdraaien van de 14 nieuwe windturbines op de oostelijke havendam van Zeebrugge. Het oudste windmolenpark van België wordt hiermee vernieuwd.

De bouw van de eerste windturbines op de strekdam bij Knokke-Heist begon in 1986. Het was toen het eerste park in België en één van de eerste in Europa.

De nieuwe turbines hebben een totaal vermogen van zowat 12 MegaWatt, tegenover 8 MegaWatt voor het oude park. De 14 vervangen machines zullen elders in Europa en de Verenigde Staten nog dienst doen.

Aspiravi heeft in België 56 windturbines in gebruik, met een totaal vermogen van 72 MegaWatt. Er staan nog verschillende projecten op stapel, onder meer in de Noordzee, in Ieper, Izegem, Oekene, Tielt en Bastenaken.

@ 0000


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karel de Stoute in Brugge

 

Karel de Stoute - Pracht en praal in Bourgondië

Karel de Stoute (1433–1477), de hertog die koning wilde worden, een ambitieus man op een keerpunt in de Europese geschiedenis. In zijn stoutste dromen zag hij zijn Bourgondische rijk van Brugge tot Dijon reiken. Hij holde van de ene oorlog naar de andere maar ging al vroeg aan zijn ambitie ten onder, op het slagveld van Nancy. In zijn korte leven was hij een van de rijkste vorsten van Europa geworden, symbool van de pracht en praal van Bourgondië, exponent van een verfijnde cultuur.

Deze tentoonstelling plaatst deze belangrijke figuur in de schijnwerpers. Het Brugse Groeningemuseum laat de pracht en praal weer schitteren aan de hand van de eigen Vlaamse Primitieven en uitzonderlijke bruiklenen uit de belangrijkste museumcollecties ter wereld, onder meer schilderijen, harnassen, wandtapijten, manuscripten en schitterende objecten van edelsmeedkunst. Het is voor het eerst in meer dan 500 jaar dat de befaamde Burgunderbeute (Bourgondische buit) Zwitserland mag verlaten, de duizelingwekkende kunstschat die Karel de Stoute kort voor zijn dood aan de Zwitsers verloor.

Het Groeningemuseum is het perfecte decor voor deze prestigieuze tentoonstelling. Niet alleen is het de thuishaven van de Vlaamse Primitieven, net om de hoek, in de Onze-Lieve-Vrouwekerk, bevinden zich ook de praalgraven van Karel de Stoute en zijn dochter Maria van Bourgondië.

 

Het huwelijk van Arnolfini door Jan van Eyck bevindt zich in het Groeninghemuseum te Brugge

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen op bezoek in Gent

 

Gazet van Antwerpen publiceert vandaag 1 april een aantal moppen die geselecteerd werden door Gaston Berghmans. We zullen in de komende dagen nog enkele malen uit de voorraad putten. Mercikes, dadakes en salukes.

Twee Antwerpse dames gaan shoppen naar Gent en na een vermoeiende dag gaan ze nog iets drinken in een gezellige gelegenheid nabij de Kouter. Ze luisteren met veel genoegen naar het sappige dialect van de Gentenaars die om hen heen zitten, tot de ene Antwerpse tot haar vriendin zegt : "Das aaigelàk spaaiteg da waai in 't stad gien dialect emme hé".

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB : uittredingesvergoedingen Eurocommissarissen reduceren

 

Enkele dagen geleden maakte de Britse denktank "Open Europe" bekend dat leden van de Europese Commissie een ontslagvergoeding van ongeveer 1,1 miljoen euro opstrijken indien hun mandaat na de komende Europese verkiezingen niet verlengd wordt. De Belgische EU-commissaris Louis Michel kon schijnbaar zijn oren niet geloven en beweerde van deze regeling niet op de hoogte te zijn.

Nochtans werden door Europarlementslid Frank Vanhecke reeds talrijke parlementaire vragen aan dit onderwerp gewijd. Daaruit bleek onder meer dat de voormalige Europese Commissarissen, zelfs wanneer zij bijvoorbeeld maar enkele maanden in functie waren, gedurende drie jaar een uittredingsvergoeding krijgen van minimaal 40% en maximaal 65% van hun bijzonder groot basissalaris van ongeveer 16.000 euro per maand. Zo kreeg ex-Europees Commissaris Busquin (PS) gedurende drie jaar 50% uitbetaald, en Karel van Miert (SP) 60%. De diensten van de Europese Commissie weigerden steeds juiste bedragen op deze procenten te plakken, onder meer omdat ook andere vergoedingen bovenop de normale uittredingsvergoeding worden uitbetaald, slechts onderhevig aan een zeer lage Europese belasting, en er bovendien riante pensioenrechten worden opgebouwd.

Voor Louis Michel komt dit neer op een maandelijks basisbedrag van ongeveer 8.000 euro per maand, gedurende drie jaar, maar daar komen dus talrijke andere vergoedingen en uitkeringen bij, zodat er voor de belastingbetaler inderdaad ruim 1 miljoen euro mee gemoeid is. Bovendien zijn deze uitkeringen perfect combineerbaar met het uitoefenen van een nieuwe job want pas wanneer uitkeringsvergoeding + nieuwe verloning hoger zou uitvallen dan de inkomsten van een zetelend eurocommissaris wordt een andere regeling voorzien.

Deze bijzonder schaamteloze vorm van zelfbediening is des te minder aanvaardbaar nu politiek en media terecht de bonussen en uittredingsvergoedingen van CEO’s van door de staten gesteunde ondernemingen aanklagen. Frank Vanhecke heeft dan ook heden bij het Europees Parlement een resolutie voorgelegd om de Raad op te roepen hieraan paal en perk te stellen. Een uittredingsvergoeding van 25%, beperkt tot maximaal één jaar kan best volstaan.

@ Philip Claeys





Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deutscher Fitna von pro Köln - Deel 1

 

 

Deel 2 vindt u bij ons bijhuis : klikken


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 17 moskeetjes : dringend erkennen aub !

 

 

 

Gisteren ondervroeg Vlaams volksvertegenwoordiger Wim Van Dijck Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Keulen in het Vlaams Parlement over de nieuwe erkenningsronde van moskeeën. Vlak voor de Vlaamse verkiezingen wil de Vlaamse regering nog kost wat kost een ganse reeks van 17 bijkomende moskeeën erkennen en dus subsidiëren. In het najaar van 2008 stuurde de Vlaamse overheid de 17 dossiers van de nieuw te erkennen moskeeën door naar gemeenten en provincies voor advies. Zo goed als al deze dossiers waren onvolledig.

Dat deze dossiers in behandeling worden genomen zonder dat ze volledig zijn, is manifest onwettelijk. Artikel 3, paragraaf 2, van het erkenningsbesluit van 30 september 2005 stelt immers: “Is het aanvraagdossier niet volledig, dan deelt de Vlaamse overheid dit aan de aanvrager mee en verzoekt hem het dossier te vervolledigen. Zij neemt de aanvraag in behandeling na ontvangst van al de ontbrekende dossierstukken”. In de omzendbrief B.A. 2006/04 van 10 maart 2006 wordt het nog scherper gesteld: “Als één of meer stukken of inlichtingen die vermeld worden in artikel 2, §2 in het dossier ontbreken, wordt het dossier als ‘onvolledig’ beschouwd, met als gevolg dat de aanvraag niet geregistreerd wordt en dus ook niet in behandeling genomen wordt. Een behandeling wordt pas mogelijk vanaf het ogenblik dat de ontbrekende stukken en inlichtingen zijn toegevoegd”.

Bovendien blijkt uit de dossiers dat de moskeeën ook inhoudelijk niet kunnen voldoen aan de wetgeving. Zo blijken van diverse moskeeën de imams Nederlandsonkundig te zijn, terwijl het erkenningsbesluit voorziet dat de moskeeën de taalwetgeving moeten respecteren. Ook blijkt uit de dossiers dat een aantal moskeeën zich manifest vrouwonvriendelijk opstelt en zelfs in enkele gevallen vrouwen botweg de toegang weigert tot de moskee. Zo stelt de Oostendse moskee Jamia Islamia in een schrijven: “Omdat mannen en vrouwen volgens het islamitische geloof niet in dezelfde ruimte hun geloof mogen uitoefenen, is er in de huidige moskee geen plaats voor vrouwen. De vrouwelijke moslims kunnen dus niet naar de diensten”.

Voor het Vlaams Belang is het duidelijk dat Keulen er blijkbaar zo op gebrand is te scoren bij moslimkiezers dat hij zijn eigen wetgeving schaamteloos aan de kant schuift en zelfs een loopje neemt met de fundamentele waarden en normen van onze samenleving. De capitulatie voor de islam is volledig. 

Vlaams Belang zal erkenning aanvechten bij Raad van State

@ Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De redactie van Angeltjes

 

Het is ons al dikwijls gevraagd, om een foto te publiceren van onze redactie-medewerkers.  Juffrouw Ellen, die heeft u al vaak gezien, maar wie zijn de anderen ?  Wij laten ons voor een keer vermurwen door de vele vragen en smeekbedes : hier zijn we dan, de redactie van Angeltjes

Ray
               Savat           Juffrouw Ellen        Fats                            
    
 
 
De Platenruiter

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam Liane Bruylants (1921 - 2009)

 

Liane Bruylants
.
Gisteren lazen wij het overlijdensbericht van Liane Bruylants in de krant. Onder haar naam stond "Letterkundige", geboren te Berchem in 1921 en enkele versregels van haar hand :
. 
"Ach, alles is zo lief en zo broos
de wind en het kleine leven van de schuchtere roos"
.
Of mevrouw Bruylants het over zichzelf had, weten we niet, maar écht schuchter is zij zelf denkelijk niet geweest tijdens haar leven, dat soms turbulent is verlopen, zoals dat met gevoelige kunstenaars meer het geval is. Wij hebben het op deze blog nog over deze vrouw gehad, die jarenlang de partner is geweest van de Waaslandse dichter en schrijver Frans Buyle.  Hem kennen we nu nog  dankzij één gedicht "De gek in de Regenton".  Jarenlang hebben beide mensen geprobeerd van hun pennenvruchten te leven en dat was niet steeds evident.  Frans Buyle is overleden in  1977 en  jarenlang is het stil gebleven rond Liane.
.
Tot zij plots terug in het nieuws is gekomen door de Elsschotbiografie "Man van Woorden" van de hand van Martine Cuyt, literatuur-verantwoordelijke bij Gazet van Antwerpen.  Cuyt was er achtergekomen, met het nodige speurneuzenwerk ,dat Willem Elsschot wel eens van een amoureus avontuurtje genoot. Na WO II had de gevierde schrijver kennis aangeknoopt met het meisje dat bijna 40 jaar jonger was dan hij (en die samenwoonde met een getrouwd man).  Deze affaire die misschien bekend was in beperkte kring, zou vermoedelijk nooit naar buiten gekomen zijn, mocht Liane Bruylants er zelf niet over gesproken hebben tegen Martine Cuyt. Ach, vermoedelijk was het voor haar een gelegenheid om nog even in de publieke aandacht te komen, want haar literaire werk was bescheiden van kwaliteit.
.
.
.
Liane Bruylants met haar partner Frans Buyle voor de "blokken van Luchtbal" in Antwerpen-Noord waar zij een flatje betrokken.
.
Morgen is onze literaire medewerker, Raymond, aan het woord met een piekfijne analyse over het ontstaan van het boek dat Elsschot schreef over zijn kleinzoon, Jan.
.
Ray
PST : Bij dit artikel is een foto geplaatst uit de verzameling van het AMVC - deze afbeelding verdwijnt enkele uren in de loop van de nacht wegens updating van het systeem van het AMVC.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamid Karzai , president van Afghanistan, vriend van het Westen

 

Foto verwijderd in verband met rechten van de auteur.

Karzai begroet Nederland op 31 maart 2009. De mevrouw met rood haar, helemaal links op de foto, is lid van de beveliging, zij gaf het signaal dat de auto met de Afghaanse president in aantocht was.  Hoe weten wij dat allemaal ?  Tja ... Relaties stoppen niet aan de grens.

 

 

Op 28 april vinden in Afghanistan (vervroegde) presidentsverkiezingen plaats.  De kans dat Karzai herverkozen zal worden is zeer groot .  Deze man heeft in een ver verleden nauw aangeleund bij de Taliban, en als krijgsheer gaf hij blijk  van militair-strategisch inzicht,  terwijl hij evenmin diplomatiek overleg schuwde.  Hij weigerde destijds op te treden als ambassadeur voor de Taliban, wat die hem niet in dank afnamen. Later werd Karzai beloond voor zijn bemiddelende houding door de internationale gemeenschap die hem als voorlopig president aanstelde in 2002.  Intussen werd zijn mandaat via een officiële, democratische (?) verkiezing in 2004 bevestigd.  Op 28 april aanstaande zal de Afghaanse bevolking zich opnieuw uitspreken over een nieuwe termijn voor president Karzai. 

Dat de internationale gemeenschap op hem rekent, bleek duidelijk tijdens de voorbije Afghanistan-Top in den Haag. Of de vele miljarden steun die gegeven worden aan dit strikt islamitische land iets zullen milderen aan de houding van de fanatieke moslim-extremisten, zal de toekomst uitwijzen.  De vaak in de mond genomen term "Gematigde Taliban-aanhangers" is even geloofwaardig als "socialisten die niet geïntresseerd zijn in geld" want de harde realiteit in het Prachtland blijft vaak mensonwaardig voor de man en vooral de vrouw in de straat.

De geroemde Karzai is in zijn binnenlandse politiek ver van gematigd, laat staan progressief.  Zo ligt er een wet klaar,  die de positie van de vrouw nog meer onderuit haalt dan men in het Westen vermoedt. Hierin staat expliciet vermeldt, dat vrouwen enkel werk mogen  zoeken, studeren of zelfs een afspraak maken met de dokter als mijnheer de echtgenoot zijn toestemming verleent. In plaats van echtgenoot kan men net zo goed eigenaar zeggen.  Vaders en grootvaders zijn de enige verantwoordelijken over de kinderen.  Het ministerie van Justitie bevestigt dat de wet ondertekend is en zal gepubliceerd worden na het opruimen van enkele technische details.  Karzai heeft deze discriminerende wet laten goedkeuren om een bepaalde gemeenschap (de Shia's die zowat 10% van de bevolking uitmaken) te vriend te houden.  Met het oog op zijn herverkiezing.

Uiteraard heeft de grote voorvechtster van de vrouwenrechten, de Amerikaanse Buza-ministerin Clinton, met geen woord gerept over deze kaakslag tijdens het Top-overleg. Evenmin als de Nederlandse Maxime Verhagen die zich bijna in tweeën plooide van onderdanige blijdschap met al deze belangrijke buitenlandse gasten. Wie evenmin ontbrak op het appel was onze bloedeigen Napoleon die het -terecht- had over de schandelijke veroordeling van een Afghaanse journalist. Met dit protest zal niemand rekening houden. Het zal weer gezellig zijn bij de terugkeer in Brussel op het kabinet.

 Ray

Bron : The Telegraph 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De slechte, stoute schoonmoeder : hier is ze

 

Naseebah Bibi

 Dit is Naseeba Bibi (63) van Pakistan, maar gelukkig levend in Blackburn (Lancashire).  Ze hield haar 3 schoondochters, die een gearrangeerd huwelijk waren aangegaan met de zonen van Bibi, gevangen in haar huis. De vrouwen moesten niet alleen het huishouden doen maar ook naaiwerk verrichten van in de vroege ochtend tot voor middernacht.   Voor de oudste schoondochter duurde deze calvarieberg 13 jaar.Bibi klopte er ook op los, trok aan de haren en uitte bedreigingen als het niet naar haar zin verliep.  Finaal is de zaak aan het licht gekomen en de vrouwelijk tiran staat nu terecht voor een Britse rechtbank. De zonen trokken zich van het gebeuren niets aan, want ze waren al getrouwd, wat niet verhinderde dat ze wel eens hun echtelijke rechten kwamen opeisen bij de tweede echtgenotes. Ach ja, die diversiteit, nietwaar.

Bron : Daily Mail


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het weer in april (en mooie foto's van Parijs, toen het nog Paris was)

 

De zegswijze ‘Aprilse grillen' verraadt al dat tijdens deze maand nog tamelijk lage temperaturen kunnen voorkomen. De normale maandwaarden voor de minimumtemperatuur liggen rond de 5°C in laag- en midden-België en rond de 1°C op de hoogplateaus van de Ardennen. In Ukkel is vorst nog altijd mogelijk: gemiddeld telt de maand april in Ukkel nog 0,2 vorstdagen. Het kwik daalde er tot de recordwaarde van -4,7°C voor die maand op 12 april 1986. Elders in het land komen nog temperaturen voor van rond -10°C in de Ardense valleien en in de Hoge Venen. In Ukkel liggen de normale waarden voor de daggemiddelden van de maximumtemperatuur tussen 10 en 15°C. Nochtans komen ook temperaturen van meer dan 20 graden tamelijk vaak voor: in Ukkel overschreed de temperatuur deze drempel gedurende vier opeenvolgende dagen en bereikte zelfs 26°C de 4de van de maand. Het kwik steeg tot de recordwaarde van 28,7°C op 17 april 1949. De temperatuurschommelingen kunnen groot zijn tijdens de maand april. In 1991 bijvoorbeeld registreeerden we aan het begin van de tweede decade zeer aangename maxima (23,4°C op de 12de). Enkele dagen later, de 19de, bedroeg de maximumtemperatuur slechts 7,1°C en de minimumtemperatuur bedroeg op de 21ste slechts -2,4°C. Tijdens deze tijd van het jaar kan de late vorst nefast zijn voor de vegetatie, temeer daar de temperaturen aan de grond nog lager kunnen zijn.

De normale waarden voor het maandelijks neerslagtotaal zijn relatief laag, rond 50 mm in laag- en midden-België en rond 90 mm op de Hoge Venen. Gemiddeld gaat de neerslag in het land ongeveer 6,6 dagen gepaard met onweerachtige fenomenen. In die gevallen kunnen de dagelijkse neerslagtotalen groot zijn: op 24 april 1903 viel er in Ukkel 36,6 mm in de pluviometer.

Ook sneeuwbuien kunnen nog voorkomen tijdens deze maand: gemiddeld tellen we in Ukkel nog 2,4 sneeuwdagen. In 1970 waren er daar zelfs 9 sneeuwdagen.

De normale zonneschijnduur in Ukkel bedraagt 155 uur. In 1976 werd de recordwaarde van 255 uur geregistreerd en de laagste waarde werd in 1970 waargenomen en bedroeg 67 uur.

@ KMI


31-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vincent Gounod et sa belle copine

 

De briljante auteur van een schitterende biografie van François Mitterand, de heer Vincent Gounod, op handen gedragen door Canvas, Klara en alle linkse intellectuelen uit Vlaanderen is hier in gezelschap van een jonge vrouw die verdacht veel lijkt op een Vlaams Belang politica.  Het is vanzelfsprekend uitgesloten dat onze briljante schrijver, Vlaams-nationale politici in zijn vriendenkring zou hebben. Klikt u even op de foto, dan vertellen wij u meer.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even terug naar een schitterende Kamerspeech van Geert Wilders

 

 

Naar aanleiding van de Rijksbegroting 2009 in Nederland, de zogenaamde Miljoenennota, zorgde Geert Wilders voor een opmerkelijke tussenkomst.  De regering in Vak A zat er bij en luisterde ernaar.

HIER KLIKKEN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De islam in de USA, van hetzelfde brood een snee

Photo taken in June 2007. Click for more details.

 

Ook in Boston (USA) zijn de moslims druk in de weer om zich te installeren. Dit is de grootste van de diverse moskeeën uit de stad. Gebouwd met milde bijdragen van Arabië en andere Golfstaten, dankzij de oliedollars van de gulle sjeiks. Hoe groter de moskee, hoe aantrekkelijker ze wordt voor extremistische predikers om er hun haatboodschappen te laten weerklinken. In een geestig Amerikaans artikel met de titel "A funny thing happened on the way to completing the mosque" vernemen we dat net zoals bij de oprichting van gelijkaardige complexen in Europa, dit gepaard gaat met aftroggelarijen, bedrog en gesjoemel.


En wat vindt u van bovenstaan pareltje ? Dat is het Islamic Centre in Washington, de minaret is zowat 50 meter hoog. Als u langs dit bruggetje erheen wil, kan u nog meer genieten. Zet u vooral uw geluid aan, want er valt wat muzikaals te snoepen. Maar ook hier is er sprake van enige financiële verwarring. De directeur van dit centrum zou een klein half miljoen dollar versast hebben. Het verhaal staat in The Washington Post, het zijn wij niet die het uitvinden uit boosaardigheid of islamofobie. We zouden niet durven.

Fats, de vriend van de keraan


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in West-Vlaanderen bloeit de groeit de islam - Frank Vanhecke

 

 

betoging

Wie herkent u allemaal op dit portretje ?

Gisterenavond dus, samen met zo'n 350 andere moedige Vlamingen, betoogd tegen de nieuwe moskee in Kortrijk. De geplande moskee zal 1200 tot 1500 gelovigen kunnen ontvangen en wordt ingepland in een zeer volkse, wat verloederde (maar wat is oorzaak en wat is gevolg?) wijk. Het wordt een groot gebouw, compleet met minaret - en daarmee meteen een symbool voor de opmars van een  veroverende islam. Symbool ook voor de veroverende islam, de figuur van de imam: regelrecht ingevoerd uit het buitenland, spreekt énkel Arabisch. De voorzitter van de moskeevereniging echter is een "goed geïntegreerde" Belg van vreemde afkomst; hij woont al 35 jaar in Vlaanderen en spreekt Arabisch én... Frans! In het dossier voor zo'n mega-moskee, niet eens een behoorlijk buurtonderzoek of een mobiliteitsplan - niets mag de islam in de weg gelegd worden. En gisteren ook zeer opvallend: enkele honderden opgehitste jonge vreemdelingen, duidelijk op incidenten uit, vastbesloten om in "hun" wijk geen vreedzame tegenspraak te dulden. Het werd zelfs als een "provocatie" beschouwd dat het Vlaams Belang vergaderde in een zaal die zij wel eens voor sportmanifestaties gebruiken. Hun wijk, hun zaal, hun moskee: een duidelijker illustratie van het failliet van de integratie-illusie kan moeilijker gevonden worden. De Vlaams Belang-manifestanten werden gisteren op een bepaald ogenblik (toen de leiding van de politie op onvoorstelbare wijze in gebreke bleef en erger enkel voorkomen werd door het kordate ingrijpen van onze eigen ordedienst - proficiat en dank mannen!) bekogeld met stenen en stokken. Reactie van een journalist: "maar allé, mijnheer Vanhecke, jullie hebben toch al érger dan dat meegemaakt". Een mens zou beginnen begrijpen dat zoveel moslims zoveel minachting hebben voor dat lakse en luie en laffe volk dat plat op de buik gaat en de eigen lafheid en besluiteloosheid verbergt achter de dooddoener "verdraagzaamheid". Werd er gisterenavond in Kortrijk geschiedenis geschreven? Zover gaan we heus niet. Maar een ijkpunt werd het wel. West-Vlaanderen gaat in snel tempo "multicultureler" worden, met alle grote problemen vandien. Wie wil weten wat er op ons afkomt moet van Kortrijk heus niet tot Borgerhout of Molenbeek reizen; veel dichter bij huis: Tourcouing, Roubaix, en ook al hele wijken van Rijsel. Wanneer gaan de ogen open? We zijn de vijf voor twaalf al lang voorbij. In elk geval hebben we gisteren het signaal gegeven dat alvast één partij nog Vlaamse waarden en normen, rechten en vrijheden zal verdedigen.

http://frankvanheckevb.skynetblogs.be/ 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VLD in Oost-Vlaanderen

 

Onze medewerker Fats heeft in zijn pastiche over de wijziging van de Oost-Vlaamse provinciehoofdstad (Berlare vervangt Gent)  de vinger op de wonde gelegd : het liberale Gent betaalt een politieke tol , na de verwoestende doortocht van Verhofstadt. De ex-premier heeft jaren gewogen op het partijleven en nu wordt de tegenaanval ingezet, geleid door het machtige kliekje uit Berlare.
 
De stad Gent die in Oost-Vlaanderen goed is voor circa 20% van de VLD-stemmen zal in het Vlaams parlement vertegenwoordigd worden door de piepjonge zoon van Napoleon de Gucht, senator Zean-Zacques, 26 jaar, beau garçon met blonde krullen en voor de rest valt alles nog te bewijzen.  Het is duidelijk dat deze jongen zijn lijstleiderschap enkel en uitsluitend te danken heeft aan zijn familienaam. Of de grote stad Gent gediend is met dit uitgesproken geval van nepotisme, is niet belangrijk.
 
Op twee komt Trientje Moerman (Sint Martens-Latem) de gebuisde ex-ministerin van economische zaken die ontslag moest nemen nadat haar eigen kabinetschef, de vrij labiele Rudy Aernoudt, klacht tegen haar had ingediend. Dit kan allemaal.
 
De eeuwige eerste schepen van Gent, de niet onverdienstelijke Sas van Rouveroij, die eind vorige week fel van leer trok omdat hij weer eens bij de bok gezet wordt bij de lijstvorming, heeft vandaag zijn verzet opgegeven en zoals het een brave Strop betaamt, heeft hij zich laten ompraten door zijn jeugdvriend Guynokkio en aanvaardt hij dat de stad Gent in het Vlaams Parlement nauwelijks zichtbaar zal zijn in de VLD-fractie.
 
Het onbegrijpelijke in het geval Moerman is, dat die vrouw een aantal maanden na haar smadelijk ontslag terug in dat zelfde parlement haar herintrede deed als plaatsvervangend verkozene en op handgeklap onthaald werd door een bende sufferds.  Zijn alle verkozenen van de traditionele partijen in Vlaanderen, echt principeloze en domme marionetten ?  Het lijkt er alleszins naar. De zaken die geleid hebben tot het ontslag van Moerman, zijn bij ons weten helemaal niet opgeklaard of uitgezocht.  Of stoemelings geregeld, dat zou kunnen , want wat wij in Vlaanderen doen, verschilt nauwelijks van wat er in het zieke belgië allemaal kan.
 
Bijvoorbeeld : tussen 9 en 14 november 2006 reisde de ministerin met 3 medewerkers naar Seattle wat een uitgave betekende van € 90.000, waarvan € 10.000 persoonlijke representatiekosten en € 15.000 onvoorziene uitgaven. Is dat normaal  ?    Hallo ?
 
Wordt de affaire van de toekenning  voor een kabinetsdoorlichting en -werking aan het "consulentenbureau" (ahum) Public Business Service van partijgenoot Serraes en zijn mama, beschouwd als een vergeeflijke uitschuiver ? Wat met het dossier van de Herculesstichting, opgericht door Trientje om onderzoek te doen naar investeringen in het wetenschappelijk onderzoek met duidelijke linken naar liberale vrienden en verwaarlozing van de vereiste procedures ? 
 
Uiteraard is er  meer, maar we beperken ons. Het is een schande, wat er in dit land allemaal kan en mag.  En hoe elke corrupte affaire na enkele dagen storm in de media, vervolgens stilletjes afgevoerd wordt. Jan-Maria Dedecker  hield zich destijds intens bezig met het corrupte winkeltje van Moerman, want hij stond in nauw contact met Aernoudt.  Inmiddels is de belangstelling van Dedecker geluwd.   Wil hij in aanmerking komen als regeringslid, dan moet hij zich uiteraard koest houden en zich neerleggen bij de gang van zaken in die kringen : graaien, grabbelen en voor zichzelf en  de familie zorgen. 
 
In de fractie van Dedecker zullen zich weinig aanpassingsproblemen voordoen aan die mentaliteit  : voor ze goed en wel bij de vleespotten zitten, wordt de partijkas nu al geplunderd door somigen.
 
VLD en LDD, het rijmt en het bezit dezelfde mentaliteit.
 
Savat




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!