Angeltjes
03-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een roddeltje over Prachtland Arabië

 

Het is een waarheid als een koe : zet de stier erbij en er komt een kalfje van.  Dat is zeker het geval in het decadente Westen, waar de vrouwen allemaal sletten zijn, dus laten we in Allahs naam de Prachtlanden behoeden voor seksuele ontsporingen.  Althans openbaar.  In huiselijke kring  is het zoals Bertold Brecht, de lieveling van links, vaststelde : Erst das Fressen, dann die Moral. Zolang we het maar in het Duits kunnen zeggen, zijn wij best tevreden, nietwaar linkse zuurpruimen en jullie ook.

Arabië (u weet het, uit besparingen vermelden wij niet meer het voorspel Saoudie) heeft een Religieuze Politie en die kijken meer dan streng toe op de voorschriften inzake moraal, zoals gedicteerd in het heilige boek van de profeet. Mannen en vrouwen samen in het openbaar, dat mag niet. Stelt u zich die waanzin maar eens voor, tot wat dat allemaal kan leiden.

Tijdens de opnames van een populaire televisieserie in een hotel (daar begint het al te ontsporen) in Riyad werden enkele acteurs, een actrice en de productiestaf opgepakt, omdat ze de wet overtreden hadden. De vrouw had zich in het openbaar vertoond met de mannen.  Na ondervraging werden de acteurs op vrije voeten gesteld, mevrouw Sahar (foto) zal een heropvoedingscursus moeten volgen.

Laat ons duidelijk zijn : ieder doet in zijn land wat hij wil. Dus als de Arabieren de hypocrisie van de scheiding der seksen op deze manier willen doorvoeren, is dat hun zaak.  Zoals het ook onze zaak is, om ànders te leven.  Zij bij hen, wij bij ons. En zonder gezeur om het bij mekaar te veranderen.

Ray

 sahar2.jpg image by amitabhmitra

 http://www.asianews.it/index.php?l=en&art=14893&size=A

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straatsburg, een bezette stad

 

 

Na de rellen in Londen deze week tijdens de vergadering van de G20 is het vandaag en morgen de beurt aan Straatsburg, waar de top van de Nato bijeenkomt en de vrees voor betogingen zeer nadrukkelijk aanwezig is.

De beslissing om de bijeenkomst  in Straatsburg te houden is vorig jaar genomen in Boekarest. Het waren opnieuw Merkel en Sarkozy, het stilaan  mystieke en symbolische Europese  stel, dat aangedrongen had op de locatie Straatsburg in Frankrijk -in samenwerking met  Kehl  en Baden-Baden aan de overzijde van de Rijn in Duitsland-  om de 60ste verjaring van de Nato-Top te vieren. Het symbolisme achter deze beslissing is duidelijk.

Morgen zaterdag worden 27 staatshoofden ontvangen door de gekende Franse acteur Nicolas Sarkozy nabij de fameuze voetgangersbrug van de architect Marc Mimram (zie foto).

Naast al deze symbolen is er nog de bijeenkomst zelf die bij voorbaat overschaduwd wordt door aangekondigde manifestaties van beroepsbetogers van links, dromers van een communistische heerschappij en vechtjassen voor wie het leven vooral keetschoppen inhoudt.

Frankrijk, dat zich in 1966 uit de militaire structuur heeft teruggetrokken maar politiek lid is gebleven van de Nato, doet er uiteraard alles aan om te zorgen dat deze bijeenkomst niet besmeurd zou worden door terroristische wandaden. De inwoners van Straatsburg die al veel ervaringen hebben opgedaan als tweede hoofdstad van de EU met betogingen en rellen , worden ditmaal geconfronteerd met een machtsontplooiing van 10.000 manschappen ordestrijdkrachten die  de opdracht hebben niet met zich te laten sollen en de militaire organisatie van het Westen in gevaar te laten brengen.

Voor Sarkozy is dit een zoveelste gelegenheid te schitteren maar ook de Amerikaanse Veiligheid is meer dan prominent aanwezig in Straatsburg met helikopters en manschappen, dit tot ongenoegen van vele Franse St(r)aatsburgers die zich in een bezette stad wanen.  Nu hebben ze, naast 25 staatshoofden ook nog eens twee Wereldpresidenten binnen hun stad : een van over de plas, en een van eigen bodem.

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De linkse stad en haar rechtse rand door de linkse regimereporter Lex

 

Het was weer feest bij Gazet van Antwerpen, gisteren.

Molenaar-let-op-uw-wieken heeft met vreugde vastgesteld dat bij een debat in  de middelbare school, Pius X te Antwerpen, de linkse partijen 80% van de sympathie van de leerlingen verwerven.  In een andere instelling te Kapellen daarentegen zijn het de rechtse partijen die met de electorale winst aan de haal gaan. Vandaar de titel van zijn stuk "De linkse stad en haar rechtse rand".

Hoogst verwonderlijk is het, zegt de Gazet, dat VB hierbij een kwart van de jongeren aanspreekt in de gemeente Kapellen. Oekandana ?  U weet dat Molenaar een felle voorstander is van de multicriminele maatschappij en beste maatjes is met het Antwerpse schepencollege, dat zoals geweten, bestaat uit één persoon en één partij. 

Het Vlaams Belang is de nagel aan de doodskist van Lex Molenaar en als hij op die nagel kan kloppen, heeft de partij prijs. Zo ook nu.  Het verzet tegen de islamisering is voor Molenaar het enige programmapunt van de partij van Valkeniers en Dewinter.  Daarom begrijpt hij niet wat de jeugd in de rand van de stad, waar Molenaar geen moslims ontwaart, bezielt om voor VB te sympathiseren. 

De regime-journalist verstaat het niet.  Waarom ervaart iedereen de samenleving niet zoals Lex, die zijn democratische legitimatie zoekt in de schaduw van Patrick Janssens ? Waar het begrip identiteit onbestaand is.  Precies dàt wat gelukkig een aantal jongeren wél aanspreekt. : een evident Vlaams zelfbewustzijn.   Niet per se elke dag een moslim tussen de boterham, zoals Molenaar dit venijnig laat uitschijnen, maar zonder misprijzen voor anderen door het leven gaan, overtuigd van de eigen waarden.  Een karakteriële instelling waarvoor men dankbaar mag zijn in deze tijden van vervlakking en ontreddering. 

Is het verwonderlijk dat met dit soort tegennatuurlijke journalistiek de Gazet van Antwerpen al jaren over  geen greintje geloofwaardigheid meer beschikt ?

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stefaan de Clerck zit zich in voor de jubilarissen

De minister van justitie vraagt aan de burgemeesters van het arrondissement Kortijk hem de namen van jubilarissen te bezorgen, om dezen te kunnen feliciteren. Dankzij onze goede relaties met de arrondissementscommissaris van Kortrijk, konden wij de hand leggen op de modelbrief die de heer De Clerck zal rondsturen aan al wie een jubileum viert.

 FOD JUSTITIE

                                                                                              

Geachte Mevrouw en Mijnheer,

Beste Jubilarissen,

Zoals u ziet, denk ik aan u op deze belangrijke dag in uw leven en feliciteer ik u oprecht uit naam van de ganse regering, de leden van mijn partij (CD&V) en mijzelf.

Mag ik u nog vele jaren van geluk toewensen ? Als u even trouw aan uw land blijft als aan mekaar dan zal ik mij nog lange jaren met plezier voor u en de uwen inzetten. Bij de familie De Clerck zit trouw aan land en koning en het volk dienen, in de familie. 

Weet u al wat u op 7 juni aanstaande  zal doen ? Juist, uw burgerplicht vervullen door voor een democratische partij te stemmen. Wil u misschien gebruikmaken van mijn chauffeur en dienstwagen om u te laten vervoeren naar uw stemlokaal nummer ... (in te vullen) in de .... straat (in te vullen) ?  Wij zijn er om de burgers die weten wat trouw betekent, eens een extraatje te bezorgen. 

U zult niet onopgemerkt uw stemplicht vervullen en u mag gerust aan uw vrienden en kennissen vertellen wie u naar het stemlokaal voert.

Ik wens u nog een aangename dag en blijft u trouw aan mekaar en aan uw verkleefde

Stefaan de Clerck

Minister van Justitie & Burgemeester & CD&V-lid

***

PS : er mag getwijfeld worden aan de echtheid van dit document


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het tweetalige land B : Frans en Engels

 

Vraag van Frank Vanhecke aan de Europese Commissie

Op de webstek http://ec.europa.eu/youreurope/business/index_nl.htm biedt de Commissie informatie aan voor ondernemers of ondernemers in spe over de mogelijkheden in de verschillende lidstaten.  Na het doorklikken op een onderwerp verschijnt aan de rechterkant een overzicht van de verschillende EU-lidstaten. Na het klikken op de vlag van een land verschijnen de talen waarin de informatie over de mogelijkheden in het betreffende land beschikbaar is.  Voor elke EU-lidstaat verschijnt naast de officiële taal ook informatie in het Engels.  Voor België verschijnt de informatie in het Frans en in het Engels.  De verdere doorverwijzingen naar de verschillende pagina's van de federale overheid zijn enkel in het Frans gesteld.

 

Kan de Commissie mij meedelen waarom de informatie over de EU-lidstaat België enkel in het Frans en in het Engels is gesteld en niet in het Nederlands, een van de drie officiële talen van België én meerderheidstaal van deze lidstaat?  Vindt de Commissie dit een aanvaardbaar beleid ten aanzien van de Vlamingen die met 6 miljoen inwoners de meerderheid van de bevolking in België uitmaken ? 

Frank Vanhecke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palestijn vermoordt Joods kind met bijl

 

Een Palestijn heeft donderdag enkele Israëlische kinderen met een bijl aangevallen op de Westelijke Jordaanoever. Een 13-jarige jongen werd gedood en een 7-jarige jongen raakte gewond. Dat hebben medici laten weten.

De dader sloeg na de moord op de vlucht. Hij is nog op vrije voeten. De aanval had plaats in de joodse nederzetting Bat Ayin, in de buurt van de stad Hebron. In de nederzetting wonen ongeveer duizend Joden.

De verantwoordelijkheid voor de aanval is opgeëist door de al-Aqsa Martelaren Brigades, een gewapende groep die is gelieerd aan de Palestijnse beweging Fatah. In een verklaring liet de organisatie weten dat het een antwoord was op Israëlische ,,bezettingsmisdaden''.

@ Spitsnieuws.nl


02-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders over Europa

 

 

 

 

 Als u op de afbeelding van deze blonde Mozart klikt, komt u uit op een videofragment van de NOS waarin de leider van de PVV zijn ideeën over Europa uiteenzet.  En dat moet u even vergelijken wat wat Frank Vanhecke vertelt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag in Vlaanderen's mooiste

 

BRUGGE
Vandaag waren wij met de Angeltjes op bezoek in de mooiste stad van Vlaanderen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog meer maatregelen ter bestrijding economische crisis

 

 

De G20 besliste niet enkel dat het IMF zijn goudvoorraad op de markt zal gooien, er kwamen nog een aantal andere maatregelen aan bod.

"Ik denk te mogen zeggen, dat wij op deze belangrijke conferentie een erg goed, bijna historisch compromis hebben gesloten om deze unieke crisis te lijf te gaan," zei Angela Merkel. "Deze keer reageert de wereld niet zoals in de jaren '30 van de vorige eeuw werd gedaan."

Frankrijk en Duitsland vormden een verenigd front in de aanloop naar de top in een poging hun agendapunten erdoor te krijgen.

Merkel zei ook dat de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) een lijst zal publiceren van belastingparadijzen. Dat is louter een politieke beslissing, die met de financiële crisis an sich niet veel te maken heeft. Maar goed, men grijpt gewoon de kans aan om elke natie op een zelfde principiële lijn te krijgen. 

Het Internationaal Monetair Fonds gaat 250 miljard dollar aan Special Drawing Rights (SDR’s) uitgeven, de eigen munteenheid,die kunnen worden omgeruild in dollars, ponden, euro’s of yens. Deze komen ten goede aan de allerarmste landen, die deze SDR’s tegen gunstige voorwaarden - de rente is net zo hoog als op een Amerikaanse staatsobligatie - mogen lenen.

Daarbovenop wordt ook het reguliere IMF-budget verdriedubbeld. Er moet in totaal 500 miljard dollar bij om landen overal ter wereld te hulp te kunnen schieten. Tot slot willen de landen 250 miljard dollar opzij zetten om de wereldhandel op gang te houden.

De internationale toezichthouder die Sarkozy zo vurig wenste om het Angelsaksich vrijemarktkapitalisme aan te pakken, lijkt er niet te komen.

Over de omvang van de stimuleringsmaatregelen zullen de landen waarschijnlijk geen consensus bereiken. Sommige landen (de VS, Japan en in mindere mate Groot-Brittannië) geloven sterk in de heilzame werking van belastingverlaging en extra overheidsinvesteringen. Europa is daar veel terughoudender in en houdt meer vast aan de begrotingsdiscipline. Het land B doet noch het een, noch het ander : "Als de crisis opgelost is, zien wij wel hoe we verder niets zullen doen" aldus een belgische diplomaat.

De grootste eensgezindheid is er op het gebied van de wereldhandel. Iedereen is het erover eens dat protectionisme koste wat het kost vermeden moet worden. Hier is het land B het volkomen mee eens : "Geen protectionisme, lekker niets doen is de beste manier, wachten tot het overwaait." Gelukkig was het land B niet aanwezig bij de vergaderingen en werden de commentaren ten persoonlijken titel gegeven.

Bron : Algemeen Dagblad,  Financieel dagblad en eigen redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staking in de bouwsector : VB reageert

 

Recht op werken moet gerespecteerd worden.

.
Vandaag voeren de verschillende erkende en traditionele kleurvakbonden actie in de bouwsector. Naast een algemene stakingsoproep, blokkeren stakersposten verschillende grote bouwwerven en betoncentrales.

.
In Brussel ging de actie van de vakbonden vaak zeer rumoerig te keer. Verschillende groepen vakbondsmensen bedreigden bouwvakkers die wel aan de slag waren en dwongen hen manu militari om het werk neer te leggen. Op een bouwwerf werd een hoge bouwkraan bestormd omdat de kraanmannen niet snel genoeg naar beneden kwamen, op een andere werf werden de bouwvakkers verplicht om zich ter plaatse te ontkleden (het uitdoen van de werkkledij) en op andere werven werden bouwvakkers vaak met geweld naar buiten gehaald. Verschillende ploegbazen en werfleiders melden vernielingen en beschadigingen gepleegd door vakbondslui.
Voor het Vlaams Belang is deze vorm van actie voeren meer dan een brug te ver. Uiteraard respecteert onze partij het stakingsrecht en onderschrijven wij zelfs de eisen van de vakbonden (zoals het verkrijgen van een betere CAO, hospitalisatieverzekeringen, etc.), maar vinden wij ook dat de vakbonden het recht op werken moeten respecteren. Wie geen lid is van de vakbond en/of niet wenst deel te nemen aan de acties van de vakbonden moet het recht hebben om gewoon zijn of haar werk uit te oefenen, zonder daarbij het slachtoffer te worden van geweld en bedreigingen.
Door zich te gedragen als ordinaire relschoppers schieten de vakbonden trouwens in hun eigen voet. Vernielingen en geweld leiden immers meestal niet tot constructief overleg.

.
Guy D’Haeseleer Joris Van Hauthem
Kamerlid Senator - woordvoerder


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goud : zolang de voorraad strekt.

 

De G 20 heeft ondermeer beslist dat het IMF zijn goudvoorraad gaat verkopen om de ontwikkelingslanden een helpende hand te reiken in deze benarde tijden.

Het IMF beschikte in 2008 over 3200 ton goud waarvan het toen 403 ton verkocht heeft wat een opbrengst vertegenwoordigde van USD 12 miljard. Zal men de ganse goudvoorraad van 2800 ton nu op de markt gooien ?  Wat een tegenwaarde moet opleveren van circa $ 100 miljard.

Opnieuw denken wij dan aan de situatie van de goudvoorraad van de Nationale Bank van belgië en wij brengen nogmaals de toestand in herinnering zoals die gekend is tot in 2005 :

Toen de Belgische overheid de goudkoffers van de NBB ontgrendelde smolt de goudvoorraad als sneeuw voor de zon.

1988 goudvoorraad 1303 ton
1989 min 127 ton -> 1176 ton
1992 min 202 ton -> 973 ton
1995 min 175 ton -> 799 ton
1996 min 203 ton -> 596 ton
1998 min 299 ton -> 297 ton
1999 min 11 ton (Lux) -> 286 ton min 27 ton (ECB) -> 258 ton
2000-2004 giften Munt -> 257 ton
beschikbaar voor de Munt (9,3 ton) 248 ton
2005 min 30 ton -> 218 ton

De verkopen van de goudvoorraad dienden natuurlijk om de overheid aan extra inkomsten te helpen, daar waar de BNB ook een beursgenoteerd bedrijf is. 

Als er geknoeid moet worden en aan machtsoverschrijding gedaan, dan is men in dit Sicilië-aan-de-Noordzee altijd paraat.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mr Brown and Mr President

 

Hoe Gordon Brown ongenadig in het kruis wordt gevat omwille van zijn schaamteloze gatlikkerij bij Barrack Obama

Lees het artikel langs deze brug naar The Telegraph

(met dank aan regus Patoff)

Spontaan ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pijn van het eigen (politieke) zijn - door Savat

 

Je zou verwachten dat uitgerekend politici met hypergevoelige antennes uitgerust zijn om de verlangens en noden van de gemeenschap op te vangen, te verklanken en te proberen er wat mee aan te vangen.  Soms ontmoet je zulke mensen in de politiek met een groot empatisch vermogen ; wat ze er dan verder mee aanvangen, is nog wat anders. En ze zijn zeldzaam. Empathie is trouwens geen synoniem met leiderschap, doorzicht of grote intelligentie.
 
De grote vijand van de politiek, is de politicus zèlf, die door het systeem de hoogte wordt ingestoken en dan neerblikt op de wriemelende massa onder hem/haar.  Bovendien speelt de menselijke ijdelheid hem/haar vaak parten.  Politiekers zijn omringd door raadgevers, ambtenaren, ondergeschikten, allerlei mensen die wat nodig hebben of die graag vertoeven in de omgeving van de macht en na verloop van tijd beginnen de dames en heren verkozenen écht te geloven, dat zij superbekwaam, extra-intelligent en vooral alwetend zijn. U kent ze, de gefrustreerde politici die zich graag vergelijken met bedrijfsleiders en zich daarom zoveel mogelijk bijbaantjes veroorloven.
 
Iemand die al lange tijd met zichzelf geen blijf meer weet, is Bert Anciaux.  De man is van bij de aanvang van zijn politieke loopbaan de hemel ingeprezen door zijn jongensachtige charme, zijn gevoelige snaren en een behoorlijk gespeelde eenvoud waarachter hij een sterke overtuiging liet doorschemeren.  We weten allen wat er met Bert gebeurd is en we gaan dat niet opnieuw door de molen draaien. Damienne, de vrouw van Bert, die al jaren overal verkondigt, dat de wereld haar man niet begrijpt en waardeert, vertelt in Dag Allemaal hoe enorm Bert heeft afgezien van de hele mediastorm en hoe zij zijn pijn en machteloosheid heeft aangevoeld. "Ik zag dat Bert echt ongelukkig en gekwetst was en het enige wat ik me afvroeg, was : Waarom ?  Wat heeft hij die mensen misdaan ? Het leek wel een vernietigingsstrategie" aldus Damienne. "Hij heeft geen enkele keuze gemaakt die vreemd of inconsequent was", enz.
 
Daar kunnen wij twee zaken uit besluiten : Damienne is een trouwe vrouw die in moeilijke omstandigheden haar man bijstaat.  Die twee mensen hebben echter totaal geen idee van de maatschappelijke chaos die Bert veroorzaakt in de posities die hij bekleedt.  Hij heeft in het verleden al eens zijn job van minister laten staan, omdat hij niet opgewassen bleek tegen de problemen die hij moest oplossen in de emotionele, egoïstische wereld van cultuur en kunst.  Ditmaal is hij vooral gestruikeld over ideologische onzekerheden en persoonlijke conflicten binnen zijn partij.  De familie Anciaux praat alleen over de eigen wondes zonder dat het bij hen opkomt, dat anderen wellicht ook wat meegemaakt hebben. Totaal geen oog voor de schare volgelingen en kiezers die ook opvattingen hebben en niet per se als een kudde schapen achter de Herder aanhollen.
 
Hoeveel mensen heeft Bert ontgoocheld en pijn gedaan ?  Hoe heeft hij als een onbehouwen egoïst omgegaan met het speelgoedje dat zijn partij was ? En wij hebben het niet over de luxe-madame van de 0000 met de hoofddoek en de Porsche.   Bert Anciaux is het type politicus dat de partij-ideologie  al lang geruild heeft voor de eigen wispelturige inzichten.   La société c'est moi.
 
Een gelijkaardig geval doet zich voor aan de andere kant van het politieke spectrum met de Antwerpse liberaal Van Campenhout, die zich dezer dagen in de krant beklaagt dat er tegen hem een heksenjacht ontketend wordt.  Nog zo iemand die al jaren de boel aan het verzieken is, het lot voortdurend tart en als hij tegen de vlakte ligt, huilt  dat hij een slachtoffer is.  Zoals we bij Anciaux niet zijn ingegaan op de gekende details, zullen we deze ook bij Van Campenhout laten voor wat ze zijn.  Het zijn alleen sterke benen die de macht kunnen dragen.  Omringd door vrienden, die flemen, vleien, paaien en naar de mond praten, is het niet makkelijk om overeind te blijven en aan de verleidingen te weerstaan. 
 
Politiek is een zaak van overtuiging, visie, bescheidenheid, trouw, leidinggeven en intelligentie. Wie die eigenschappen bezit, mag er een dosis ambitie bijhebben en desnoods een beetje pretentieus zijn.  Vele verkozenen die zich bescheiden ten dienste stellen van de maatschappij en hun rol vervullen, hebben niet te vrezen dat er op hen zal "gejaagd" worden.  Het zijn vooral de ego-trippers en politieke avonturiers die voor de bijl gaan.  Politici buiten de realiteit, die enkel de eigen opvattingen en normen kennen,  die moeten maar eens doen wat onze Alice Nahon  geschreven heeft.
 .
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije, de verliezers van de AKP worden doodgezwegen in het Westen

 

In de Westere poco-pers, kwaliteitskranten op kop, is het deze week verrassend stil geweest over de plaatselijke verkiezingen in Turkije. Martine Tanghe verkondigde tijdens de Nacht van de Televisiesterren, dat ze bij de VRT "de lat hoog leggen, omdat de kijkers daar recht op hebben". Mijn vrouw holde naar het medicijnkastje om mij enkele bloeddrukverlagers te laten innemen. Het Journaal van de VRT had bij een overwinning van de AKP Veli Yüksel uit het CD&V-serail willen halen, om de Vlaamse Turk uitgebreid de objectieve lof te laten zingen van Erdogan.

Helaas, het is anders gelopen, de wolf in schapenvacht die Turkije stiekem op het pad van de islamitische staat wil zetten, heeft een vervelende nederlaag geleden.

Het wantrouwen onder de Turkse bevolking is gegroeid en verschillende belangrijke steden zijn in handen van de oppositie gevallen.

Ten minste 47% van de stemmen moest de regerende AKP binnenhalen, minder betekende een nederlaag. Het is heel wat minder geworden. De AKP blijft weliswaar de grootste partij maar behaalde slechts 39% van de stemmen.

Na de verkiezingsoverwinning  van 2007 kwam het islamitische karakter van de partij meer naar voren. De onderhandelingen met de EU verliepen stroever, de regerende partij was bezig met afstand te nemen van de quasi heilige erfenis van Atatürk die een lekenstaat uittekende. Het leger, de waakhond van de natie,mocht zich weliswaar uitleven tegen de Koerdische opstandelingen in Irak, maar tegelijk liet het zich niet ringeloren door een premier en een president die een geheime agenda bleken uit te voeren.

Terwijl de overgrote meerderheid van de Turken zichzelf als moslim ziet, is het aantal inwoners dat een islamitische wetgeving wil naar de richtlijnen van de sharia sterk gedaald, van ruim een kwart tot niet meer dan tien procent. Bovendien wil driekwart van de kiezers van de grootste vier partijen een verdere democratisering van het bestuur. En het aantal Turken dat de aansluiting bij de EU steunt, is gestegen van 54 procent in 2006 naar 71 procent nu. Dat laatste element zou normaal in het voordeel van Erdogan moeten gespeeld hebben, maar vreemd genoeg keren de voorstanders van een aansluiting bij Europa zich af van hun regeringsleider.

Erdogan was  zwaar geïrriteerd door de zege van de Kemalisten, die hij als 'abnormaal' betitelde. In Antalya heeft zijn partij de meerderheid verloren, niettegenstaande de premier deze stad gedurende de laatste 5 jaar maar liefst 28 keren bezocht heeft ... En toch volstond dat niet om de ondankbare inwoners voor hem te laten stemmen.  We zien direct wat voor soort autoritaire slechte verliezer deze snorremans is. Pedante, ambetante vent.

Het zal er niet makkelijker op worden in dat seculiere en tweeslachtige moslimland met zijn vaak misplaatste arrogantie en nationale trots.  Niet alleen de problemen omtrent de vrije uiting van een mening blijven bestaan, ook het bezitten van een andersluidende mening leidt tot straffen, opsluiting en uitsluiting.  De schandelijke bezetting van de Noordelijke helft van Cyprus, de weigering om Griekse schepen toegang te verlenen tot de havens ...

We hebben weliswaar recht op al deze info, volgens Martine Tanghe, maar daarom niet langs de VRT.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Londen, 1 april : Geeuw 20 en het was prachtig weer

 

 

De manifestanten vragen jobs, zodat ze kunnen staken. Ze eisen ook dat de banken geen openbaar geld meer krijgen, zodat ze failliet zullen gaan en het volk zijn geld kwijt is. De anarchisten zijn tegen alles : als er niets meer over is, zijn ze daar weer tegen en willen ze wat Anders om Tegen te zijn.   De communisten vechten tegen de politie, maar niet te fel, want als zij aan het bewind komen, hebben ze nog veel meer agenten nodig om de bevolking onder de knoet te houden. En die van het Warme Klimaat zijn er ook bij ; als er wat te doen is, stappen ze mee : het is de schuld van de Menschen dat Moeder Aarde zo heet staat.  Moslims waren er niet : als de pleitbezorgers van links betogen, lachen de moslims in hun vuistje.  Laat u maar goed gaan, idioten, hoe vlugger het afgelopen is met het decadente leventje, hoe beter voor ons. Dan nemen wij de zaak over .  En dan is gedaan met betogen.

En de G 20ers zaten zich af te vragen, waarom in 's hemelsnaam zij in een stad als Londen moesten vergaderen ? Zal Sarkozy in stemming zijn om weer een komisch nummer op te voeren ?   Zitten de rijke boezemvruchten van Angela  Merkel in een kanten beha, cup F ?  Is Gordon Brown in het echt even lelijk als op televisie ?  Obama is echt een zwarte neger, heb je dat gezien en hij heeft gelige tanden ?  Er is toch genoeg politie in Londen om ons te beschermen, niet ?

Geeuw 20 op 1 april en het was prachtig weer.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Tarantulanevel op 180.000 Lichtjaar

 

 Oorspronkelijk gecatalogiseerd als een ster is 30 Doradus in werkelijkheid een enorm stervormingsgebied in het nabije melkwegstelseltje dat beter bekend staat als De Grote Magelhaanse Wolk. Aan zijn spinachtige uiterlijk dankt het gebied zijn populaire naam, de Tarantulanevel, zij het dat deze vogelspin een afmeting van ongeveer 1000 lichtjaar heeft en zich op een afstand van 180.000 lichtjaar in de richting van het zuidelijke sterrenbeeld Dorado (Goud- of Zwaardvis) bevindt. Als de Tarantulanevel zich op dezelfde afstand vanaf de Aarde als de dichtstbijzijnde sterrenkraamkamer zou bevinden, namelijk de Orionnevel op 1500 lichtjaar afstand, dan zou deze ongeveer 30° aan de hemel opspannen, oftewel 60 volle manen. De dunne armen van de Tarantulanevel omringen NGC 2070, een cluster die enkele van de intrinsiek allerhelderste, massiefste sterren bevat waarvan we weten. Tot de verbeelding sprekende details van de kern van de nevel zijn te ontwaren in dit opmerkelijke hemellandschap, een composiet van afbeeldingen met een totale belichtingstijd van maar liefst 31 uur. Deze kosmische Tarantula bevindt zich tevens nabij de plek van de dichtstbijzijnde recente supernova.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VL-transfers naar W + de staatsschuld door Bruno Valkeniers

 

De Tijd maakt op 1 april melding van een achtergehouden transferstudie van de Vlaamse administratie (Abafim). Uit de studie blijkt dat elk jaar 4,77 miljard euro van Vlaanderen naar Wallonië wordt getransfereerd. Een verschillende berekeningswijze maakt dat de transfercijfers van de Vlaamse administratie een miljard lager liggen dan die van de Nationale Bank (september 2008).

De studie van de Vlaamse administratie onderzocht bovendien enkel de transfers via de sociale zekerheid, de federale begroting en de financiering van de deelstaten, maar houdt geen rekening met de transfers via de staatsschuld. Het Vlaams Belang maakte die berekening wél: de geldstromen via de staatsschuld en de intresten bedragen meer dan 6 miljard euro, wat de totale jaarlijkse transfersom volgens berekeningen van onze Studiedienst op minstens 12,6 miljard brengt.

Het is verbazend dat geen enkele van de officiële studies rekening houdt met de transfers via de staatsschuld. Nog meer verbazend is het feit dat de Vlaamse regering de studie al in november vorig jaar in de lade had liggen, maar besliste de cijfers niet vrij te geven “om geen olie op het communautaire vuur te gooien”. De miljardenstroom naar het zuiden van het land zou voor Vlaamse politici net een extra argument moeten zijn om te nemen wat Vlaanderen toekomt. De lamlendige houding van de Vlaamse regering staat helaas in schril contrast met het zelfbewuste ‘Vlaams geld in Vlaamse handen’-standpunt van het Vlaams Belang.

In het Vlaams Parlement zal het Vlaams Belang verdere navraag doen over de beweegredenen van de Vlaamse regering om de transferstudie achter te houden.


Bruno Valkeniers
Voorzitter Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarrapport van het Spionnencentrum

 

Het Jaarrapport 2008 van het CGKR begint met een vaststelling: “Het aantal toestromende vreemdelingen heeft een historisch hoog peil bereikt. In 2007 werden iets minder dan 110.000 buitenlandse immigraties geregistreerd”. Een kleine helft daarvan komt van buiten de Europese Unie (ruim de helft als men de asielzoekers meetelt). Bijna de helft van de visums (47%) wordt toegekend op basis van de zogeheten gezinshereniging (eigenlijk gezinsvorming, die blijkbaar altijd hier moet plaatsvinden). De top 5 van landen met ‘gezinsherenigers’ wordt gevormd door Marokko, Turkije, Algerije, Tunesië en Ghana. Slechts 15% van de immigranten krijgt een visum als werknemer.

Deze massale immigratie volstaat echter niet voor het CGKR, vele tientallen ‘aanbevelingen’ moeten het aantal vreemdelingen nog vergroten. Zo pleit het Rapport op blz. 50 tegen het repatriëren van illegalen die aan ziektes zoals AIDS lijden, omdat ze in hun land onvoldoende medische hulp kunnen krijgen. Concreet gevolg van deze aanbeveling zou zijn dat bijna iedereen van de 40 miljoen AIDS-lijders in de wereld die er in slaagt ons grondgebied te betreden, hier mag blijven. Zelfs criminele illegalen en terroristen mogen volgens het Centrum niet teruggestuurd worden indien zij risico’s lopen in hun herkomstland. Dus ook hier: iedere crimineel of terrorist die er in slaagt ons grondgebied te betreden, moet volgens het CGKR kunnen blijven. Of multicultureel masochisme op zijn best. Nog een aanbeveling (blz. 88) stelt dat regularisatie moet vergemakkelijkt worden wanneer een vreemdeling “het centrum van zijn affectieve, sociale en/of economische belangen in België heeft gevestigd”.

Inzake naturalisaties beveelt het CGKR aan om de voorwaarde van integratiebereidheid te laten vallen (blz. 97) omdat die “een gevaar van willekeur inhoudt”. Net zo verzet men zich (blz. 108) tegen twee wettelijke voorwaarden voor ‘gezinsherenigers’: voldoende huisvesting en de aansluiting bij een mutualiteit. Ook voorstellen om bij ‘gezinshereniging’ integratiebereidheid en voldoende bestaansmiddelen te eisen, vinden geen genade bij het Centrum. Voorts zijn systematische controles naar schijnhuwelijken en het intrekken van de verblijfsvergunning na ontbinding van zo’n huwelijk ook al uit den boze (blz. 120). De boodschap van het Centrum is dus duidelijk: mèèr immigratie, mèèr regularisatie en mèèr naturalisatie.

Dat onze identiteit daardoor dreigt te verdwijnen, is voor deze multikulprofeten geen punt en wellicht zelfs de bedoeling. Het Vlaams Belang ziet dat anders: dit is ons land en moet dat ook blijven

Filip De Man
Volksvertegenwoordiger

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer buschauffeur afgeslagen

 

 

Alweer een mishandelde buschauffeur. Deze keer in de buurt van het Amstelstation in de hoofdstad. Wij vragen ons af, wat die mensen voor speciaaals hebben, dat hen aantrekkelijk maakt voor mishandeling door jongeren.  Want dat zijn meestal de daders.

De chauffeur van lijn 40 sprak gistermorgen een zwartrijder aan. De jongen en een aantal andere passagiers pakten vervolgens de bestuurder vast en mishandelden hem, zo meldt AT5. De politie hield later op de dag één van de vermoedelijke daders aan in een bus.

@ Spitsnieuws.nl



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL baby wordt Turks in Amsterdamistan

 

Suzan en Vincent van Saase uit Amsterdam hebben plotseling een Turkse baby. De gemeente heeft Friso bij Turkije aangemeld omdat Suzan een Turkse vader en een Nederlandse moeder heeft.

De ouders zijn woest op de in hun ogen overijverige ambtenaren.

"De gemeente zei dat wij hierin geen keuze hebben", zegt Vincent van Saase tegen De Telegraaf.

Turkse leger

Het Amsterdamse echtpaar wil absoluut voorkomen dat hun zoon Friso over achttien jaar wordt ingezet voor het Turkse leger.

Maandag bleek al dat kinderen van Nederlands Marokkaanse stellen automatisch ook als Marokkaans burger worden aangemeld en dat je niet meer van die nationaliteit afkomt.

Schokkend

Amsterdam seint het buitenlandse consulaat van in dit geval Turkije in. "Schokkend", aldus VVD-Kamerlid Paul de Krom en het Amsterdamse gemeenteraadslid Robert Flos. "Dit betekent dat gegevens van Nederlandse staatsburgers aan buitenlandse mogendheden worden verstrekt. Dat moet acuut stoppen."

@ Spitsnieuws.nl





Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!