Angeltjes
10-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee Leeuwen van Vlaanderen



Twee  Leeuwen van Vlaanderen 

 

De leeuw van Vlaanderen Jean-Pierre Coopman samen met Filip Dewinter.  Als overtuigd Vlaming steekt bokslegende JP Coopman zijn sympathie voor het Vlaams Belang niet onder stoelen of banken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er gebeurt wel eens wat in dit weireldje


Een week nadat er in Frankrijk een huwelijk tussen 2 moslims nietig werd verklaard omdat de vrouw geen maagd bleek te zijn, is er opnieuw ophef rondom een huwelijk. De bruid stond volkomen perplex toen bleek dat de toekomstige bruidegom geen man maar een vrouw is.

De 23-jarige bruidegom Stéphane blijkt Stephanie te zijn. Ze was al twee jaar samen met haar partner, die ze liet geloven dat ze een man was. Volgens de Franse krant L’Union heeft ze deze twee jaar haar partner misleid door gebruik te maken van  hulpmiddelen.

Het enige dat ze kon overhandigen bij de burgerlijke stand van Vitry-le-François in Oost-Frankrijk, was een kopie van haar identiteitsbewijs. Daar viel ze door de mand. De letter M van masculin, mannelijk dus, was getypt met een ander lettertype dan de andere letters van het paspoort.

Om deze reden nam het gemeentehuis contact op met het gemeentehuis van de geboorteplaats van Stéphane/Stephanie. Daar werd een kopie opgevraagd van de geboorteakte. Daaruit bleek dat de bruidegom niet van het mannelijke geslacht was.

@ Holebi.nl


09-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat, Oranje



Grote afbeelding

Euro 2008, Italia-Olanda 0-3

Eurosport | mar, giu 10, 22:39

La Nazionale di Van Basten umilia gli azzurri

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Algemeen Nederlands



Bourgeois wil geen ondertitels meer voor Nederlandse programma's.


Het is inderdaad dwaas en onbegrijpelijk dat de Vlaamse televisiezenders Nederlandse programma's voorzien van ondertiteling en Nederlandse zenders hetzelfde doen met Vlaamse programma's.  Baantjer en Flikken zijn type-voorbeelden.

Wij spreken dezelfde taal, zij het met soms grote accentverschillen, en de ondertiteling is een belachelijke toegifte aan de mensen die geen inspanning willen/kunnen leveren.  Tot bij de opkomst van VTM keek Vlaanderen massaal naar de Nederlandse zenders ; wat toen kon, zal nu niet anders liggen, zeker.

Het probleem heeft ook te maken met de manier waarop de openbare omroep in Vlaanderen zich opstelt tegenover het algemeen Nederlands.  Behalve door de omroepers en de journalisten wordt er lustig op los gekwèkt in dialectisch gekleurd verkavelingsvlaams.  Het zou derhalve goed zijn, dat de Vlaamse Gemeenschap de VRT oplegt om in alle uitzendingen de standaardtaal te gebruiken.

Afwijkingen kunnen  altijd gebeuren als bijvoorbeeld de burgemeester van Antwerpen gevraagd wordt of de simpele Decroo. 

Minister Bourgeois kan rekenen op onze bijval. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zenzaasie ...

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 juni 2008 : u hebt gedaan met werken voor de staat


Proficiat !  Morgen 10 juni is het de 162ste dag van het jaar 2008 en al wat u verdiend hebt tot hiertoe, kwam de staat u aftroggelen.  Van morgen af, heeft u tot 31 december nog 203 dagen om voor u en de uwen een centje te verdienen.

Het zijn de internationale audit- en bedrijfsboekhoudingexperten van Price Waterhouse & Cooper die dit rekensommetje voorleggen, dus we kunner er meer geloof aan hechten dan aan verklaringen van Bart Somers of Didier Reynders,  om het bij deze twee zwargewichten te houden.

Een kort overzicht van hoe het zit met onze buurlanden, op welke datum zij dit jaar voor eigen rekening zullen verdienen : 14 april Zwitserland, 23 april USA (dat is geen buurland natuurlijk), 27 mei Nederland, 2 juni Engeland, 7 juni Frankrijk en een dag voor ons 9 juni Duitsland.

En morgen met zijn allen naar de supermarkt en daarna een volle tankbeurt !

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schelde loopt leeg maar overstroomt



De aarde warmt op, en wie dat niet aanvaardt, is een incorrecte domoor. De polen smelten, het water in oceanen en zeeën stijgt, vlakke kuststreken lopen onder en Waver neemt de fakkel over als nieuwe, mondaine badplaats van Palermo aan de Noordzee.

In Antwerpen, bij de Schelde, zit er tussen de honderden plannen op het stadhuis, eentje om de waterkeringsmuur met één meter te verhogen. De oude kernstad (de omgeving van de Grote Markt) is gebouwd op een kleine heuvel, straten daaromheen hellen af en bij springtij waren er vroeger regelmatig overstromingen.  In de jaren '60 werd daarom de waterkeringsmuur aangelegd en nu met het oog op de dreigende watersnood, zullen de kaaien een (vermoedelijk)  aarden dam te torsen krijgen.  Met beplantingen bekomt men alzo een kuierzone naast de stroom.  Aantrekkelijke tekeningen laten de burger watertanden.



Op de linkeroever van de Schelde (dat is de kant  van Oost-Vlaanderen, waar zich het bijna-mooiste-dorp-van-Vlaanderen bevindt, Bazel) is men bezig met gigantische graafwerken om de bestaande polders om te vormen tot overstromingsgebied. Hetzelfde geldt trouwens voor de gronden die zich voorbij Sint Annastrand uitstrekken richting industriegronden van Zwijndrecht : ook daar wil men een overstromingsbied om het aanstormende water een uitlaatklep te geven en de stad te behoeden.

Antwerpenaars, alom gekend en gewaardeerd voor hun bescheiden aard, zitten hoog en droog.  Zij gaan er van uit, het schepencollege op kop, dat Vlaanderen niet alleen  hun schulden moet afbetalen maar tegelijk  miljarden investeren in aanvechtbare projecten.  Zoals de gigantische Lange Wapperbrug, waar in het begin iedereen stond bij te dansen van opwinding, Mieke Vogels incluis.  Nu men aan de definitieve toewijzing zal beginnen, wordt de rechter ingeschakeld om het project te stoppen, Mieke Vogels heeft zich bedacht.

En wat vindt u hiervan : de Schelde zal opdrogen ?  Dus al die grootse projecten komen op de helling, omdat een andere geleerde plots een nieuwe theorie aankleeft.  De aarde warmt weliswaar op, het zeeniveau zal stijgen, ook het Scheldewater, maar niet verder dan Gent.  Van aan de bron in het Noorden van Frankrijk tot bij de Artveldestad zal het niveau dalen, ingevolge de droogte. Tot aan de Noordzee blijft er echter veel water binnenstromen...

Wie is er nu gek ?  Mieke Vogels alleszins, dat is niets nieuws.  Maar ook Van Brempt, want zij is er inmiddels van overtuigd dat er te veel fijnstof zal verspreid worden door de Lange Wapper ...een project waar zij steeds ijverig knikkebollend heeft achter gestaan.

Laat ons tot slot en consequent met onszelf dit vooropstellen : de haven biedt werkgelegenheid  aan ruim zeventigduizend mensen en is voor een groot stuk verantwoordelijk voor de welvaart van Vlaanderen.  Momenteel stelt zich een enorm mobiliteitsprobleem, dat opgelost moet worden.  Dat kan deze stad niet alleen, vandaar de oprichting van BAM.  Als in deze organisatie plots de naam opduikt van Noël Slangen, schaadt dit de geloofwaardigheid en keert een stuk van de openbare opinie zich tegen de projectleiders van BAM.  Als bovendien allerlei politieke figuren en figuurtjes zich in het nieuws praten, omdat zij hebben vernomen dat er kans op extra-verkoudheden dreigt omwille van de aanleg van een noodzakelijke verkeersas, dan levert men het zoveelste bewijs van onrijpheid en onkunde.  Als dan tenslotte een nutty professor zijn duit in het zakje komt doen, zijn we helemaal vertrokken met de trein der verdwazing.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat als de Ieren neen zeggen ?









Syp Winia van Elsevier blikt vooruit.  Als u op de pijl drukt, krijgt u beeld en geluid.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toekomstfonds, Zilverfonds, Afzuipfonds


Tijdens de VLD-bijeenkomst dit voorbje weekeinde werd de idee geopperd om een Toekomstfonds ofte spaarkas voor vergrijzing in te stellen, dat pas in 2015 mag aangesproken worden.
 
Deze idee is gebaseerd op de louter theoretische redenering dat van de jaarlijkse verhoging van 4,5% voor de ziekteverzekering, slechts 2,8% zou gebruikt worden en het saldo van 1,7% wordt in de spaarpot gestopt.  Als politici over sparen en het aanleggen van reserves beginnen, worden wij wantrouwig.  De belastingen verlagen, terwijl de tekorten zich opstapelen, is een illusie. Ook in de Zevende Dag werd tijdens het voorzittersdebat door de VLD het voorstel van de "besparing " aangehaald en er werd zowaar een zijsprong gemaakt naar het Zilverfonds.
 
Telkens de naaam Zilverfonds valt, hopen wij dat iemand de moed zou hebben deze massale misleiding van de openbare opinie te ontmaskeren, maar er schijnt een stilzwijgend akkoord te bestaan in de Wetstraat om dat vooral niet te doen.
 
Het Zilverfonds is grote misleiding.  Wij hebben dit al geschreven op 20 februari 2008 : "Klop, Klop !  Wie daar ? Ho, 't is de Liegeman" en wij herhalen het vandaag.  Zowat elke burger denkt dat de staat een spaarpot heeft aangelegd sedert 2001 met de aantrekkelijke naam Zilverfonds, een reserve-appel voor de toekomst, als er financiële problemen komen omwille van de vergrijzing en verkaling van de bevolking.  
 
Alle burgers, en vermoedelijk ook vele politici, zijn ervan overtuigd dat zich "geld" bevindt op een rekening of in een grote kluis, dat de overschotten bevat van de begrotingen sedert 2001.  Zo werd het ons voorgesteld.

De man in de straat gelooft in het bestaan van deze reserves, omdat destijds den Baard van Palermo aan de Noordzee jarenlang de oren van onze kop heeft gezaagd over zijn geweldige uitvinding, die het Zilverfonds is.  Gezien parlementairen ooit ook gewone burgers waren, accepteren zij als vanzelfsprekend deze feitelijkheid.
 
Wij zullen het nogmaals herhalen, tot iemand ons van het tegendeel overtuigt, dit reservefonds  is een fata-morgana, een bewuste misleiding, een hersenschim. Ziehier wat in december 2005 Peter Vandenhoute, Chief Economist,  ING-belgië  neerschreef in de Standaard :
 
"Voor wie de discussies rond het Zilverfonds wat volgt, is het geen verrassing dat België soms de bakermat van het surrealisme wordt genoemd.
 
Wat we zeker weten is dat het Zilverfonds in 2001 werd opgericht zogezegd om reserves aan te leggen om de weerslag van vergrijzing te financieren. Dit moet echter onmiddellijk met een korrel zout worden genomen. In werkelijkheid stelt het Zilverfonds de afbouw van de overheidsschuld voor als de opbouw van een spaarpot. Sterk vereenvoudigd zou je kunnen zeggen dat wanneer de overheid schuld terugkoopt (b.v. wanneer ze geld uit een privatisering heeft verworven) ze deze schuldbewijzen niet vernietigt, maar in het Zilverfonds stopt. Resultaat is dat de schuld wordt afgebouwd, maar van een spaarpot kan men helemaal niet spreken (het klinkt alleen beter voor "de mensen"). De 13,5 miljard EUR die daar zogezegd zou inzitten is dan ook fictief (een schuld die de overheid aan zichzelf moet). Het enige voordeel van deze omslachtige constructie is het feit dat de regering de door de afbouw van de schuld uitgespaarde interestbetalingen niet over de balk kan gooien, maar aan het Zilverfonds te betalen, waardoor de schuld nog sneller daalt."
 
Ziet u het mechanisme van het Zilverfonds ?  Als de staat een van zijn leningen vervroegd afbetaalt, vermindert de totale staatsschuld.  Dat is een goede zaak.  Deze schuld-afkopen worden voorgesteld als effectieve bedragen die in een reservefonds gestort worden, wat dus niet kan, want dan zit men met een DUBBELE uitgave, enerzijds de schuld afkopen en anderzijds dat bedrag opzijzetten voor de toekomst. Er wordt eennieuwe "schuld"  gecreëerd, een verplichting zo u wil van de staat aan zichzelf.
 
Hebben wij het ditmaal duidelijk uitgelegd ?  Zit er een fout in onze redenering ?  Zijn wij fantasten ? Soms wel, niet in dit geval.   

Als de VLD of om het even wie op de proppen komt met de aanleg van nieuwe reservefondsen is er reden genoeg om aan de haalbaarheid van zo een voorstel te twijfelen.  Dit is pure volksverlakkerij, precies zoals het Zilverfonds of het Afzuipfonds.
 
Ray
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flitspalen




Volgende foto

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja, wij willen Turkije erbij ! Wij willen problemen.


U weet dat het voor ons allemaal veel te lang duurt : Turkije MOET toetreden tot de Europese Unie, desnoods met terugwerkende kracht van zeker 10 jaar, om  de intussen gemiste subsidies binnen te rijven. Die mensen verdienen dat.
Wij willen ook, dat Europa zijn modernste troepen opzendt naar Noord-Irak om daar de Koerdische terroristen en andere lastposten af te maken : uitgeroeid staat proper. Verder bepleiten wij dat de EU zou verhuizen naar Ankara of Istanboel, dat mogen de Turken kiezen.  En als er nog iets is, dat ze het gerust eisen, het is toegestaan. We zwieren Grieks-Cyprus en Griekenland uit de EU en volgend jaar wint Turkije het Eurovisiesongfestival.




Nu terug naar de ernst.  In afwachting heeft Turkije af te rekenen met zware interne politieke problemen.  De strijd tussen de Kemalisten en de aan de machtzijnde regering van de AKP is in volle ontwikkeling.  Het machtige leger en het gerecht waakt over de erfenis van  Kemal Atatürk die een scheiding tussen geloof en staat bewerkstelligde.  De huidige partij van Erdogan,  de AKP,   veinst naar de wereld toe een moderne islamitische natie na te streven, maar drukt langzaam de oude, traditionele gebruiken terug op de voorgrond in de samenleving. De AKP was voorheen onder een andere naam een verboden fundamentalistische partij.
 
Het symbool van deze politiek van verschuiving naar fundamentalisme, is de beslissing over het dragen van de hoofddoek aan de universteiten en in openbare gebouwen.  Atatürk zag de hogere opleiding van jonge vrouwen als een voorbeeld voor hun emancipatie en verplichtte hen om die reden hun hoofddoek af te laten. Zo konden zij ontsnappen aan de familiale druk van de patriarchen thuis en  de imams in de moskeeën. 

De AKP wijzigde deze maatregel en werd door het Constitutionele Hof teruggefloten.  Vandaag briest de AKP-parlementsvoorzitter dat hij de bevoegdheden van dat Hof gewijzigd wil zien.
 
Men stevent af op een harde confrontatie en de vraag is, zal zoals in het verleden, het leger ingrijpen of worden de militairen gesust door hen vrijspel te verlenen met het opjagen, bevechten en doden van Koerden ?




In de Europese Unie wordt er naar buitenuit met geen woord woord gerept over de ongunstige ontwikkelingen in Turkije. De simpelen van dienst doen of er geen vuiltje aan de lucht is en celebreren Erdogan als de bekwaamste staatsman sedert Genghis Khan. 

Sarkozy die voor zijn verkiezing uitriep dat hij Turkije nooit  zou laten toetreden tot de EU, wist enkele maanden later van niets meer en hij volgde braafjes Merkel en de andere Europese slapjanussen.  De partij van Sarkozy heeft inmiddels haar standpunt over de niet-toetreding herbevestigd, zeer tegen de zin van de president.  Of het iets zal uithalen, valt te betwijfelen. De leiders van Europa hebben beslist dit continent over te leveren aan de islam, Welvaart, comfort, sociale welstand veroorzaken overmoed en zwakheid.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intellectuele armoede en het verschil tussen links en rechts.



Zondagmorgen vond op de plaatselijke rode televisiezender, ATV, een gesprek plaats tussen Monica Deconinck en Bettina Geysen als vertegenwoordigers van de linkerzijde en Filip Dewinter en een LDD-er ter rechterzijde uit naam van de oppositie.

Het thema was de diversiteitsnota die deze week uitgelekt was in de pers en waar wij reeds het een en ander over verteld hebben  naar aanleiding van de stalinistische maatregel die de stad  Antwerpen zal opleggen aan leveranciers die moeten aantonen dat ze godverdoeme holebi's en allochtonen in dienst hebben. Als dat niet het geval is, krijgen ze geen bestellingen.  Fidel Castro had het niet beter kunnen bedenken.

We laten deze waanzin voor wat hij is en we kunnen u verzekeren dat Filip Dewinter degelijk en correct als steeds defiguurlijke spijkers met de glimlach in de koppen dreef van de twee dames.  Deconinck krijgt altijd een jankstem, als ze in het nauw gedreven wordt en ze schudde zo fel met haar hoofd, dat we dachten dat haar permanent uit haar kapsel  zou vliegen. 

Het was de eerste keer dat we de gewezen televisie-omroepster Bettina Geysen in een politiek debat hoorden.  Ze had zich mooi opgetut en behangen met een goudkleurige ketting die zeker drie kilo woog  en rond haar schouders was een grote ivoorkleurige sjaal gedrapeerd die ze in geval van nood direct kon omtoveren tot een hoofddoek. Ze praatte alsof ze de Verzamelde Werken van Yves Desmet uit het hoofd aan het reciteren was, een beetje zoals je de koran voorleest met trillende intonaties en sacrale verontwaardiging.  Filip stond haar galant  een stuk van zijn  spreektijd af, wat Bettina niet verwacht had van de Vlaams Belanger,  zoals ze zelf verrast toegaf.   Monica Deconinck keek verongelijkt, want haar had Dewinter net een venijnige streep door haar rekening verkocht.

Op het eind van het debat loste de opgedirkte vrouw  nog even een losse flodder met de woorden : "Wij zijn voor een uniform Vlaanderen en niet voor een Vlaanderen met uniformen".

Dergelijke uitspraken onderstrepen de intellectuele armoede van deze partij  en haar boegbeeld . Niet te verwonderen dat de Vlaamse Progressieven geen enkele verkozene bezitten in de Kamer. 

De LDD-er had in de loop van het gesprek een voorstel gedaan tot samenwerking met Bettina, maar vermoedelijk lag dat meer op het persoonlijke vlak dan politiek, tenzij hij zich herkende in de intellectuele oppervlakkigheid van mevrouw Geysen. Naderhand zal Filip Dewinter hem wel uitgelegd hebben wat het verschil is tussen links en rechts. Soms is Filip véél te braaf voor deze wereld.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egypte : een flink progressief land


Het Egyptische "parlement" heeft na woelige debatten beslist dat vrouwenbesnijdenis niet langer toegelaten is. Wie nog verslaafd is aan clitoris-knippen kan tot twee jaar in de cel zuchten of 5000 Egyptische ponden neertellen.

De Moslimbroederschap, de grootste oppositiepartij in het land, beweert dat 'niets in de islam de besnijdenis verbiedt'. Ook betoogden voorstanders van vrouwenbesnijdenis dat de praktijk nodig is, om de eerbaarheid van de vrouw te beschermen.

'Bij medische noodzaak' is vrouwenbesnijdenis nog wel toegestaan.

Dokter ?  Geeft u eens een medische noodzaak op ?  

De vereniging "Knipt hem weg, dan is ons probleem ook weg" betreurt uitermate de onmannelijke beslissing van het Verradersland Egypte, net nu  een akkoord in de maak was om de  Westerse ziekenkassen deze ingreep te laten terugbetalen.

Fats, uw medische redacteur


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een afgrijselijke moord op een 15-jarige jongen uit Glasgow



Kriss Donald, een tengere 15-jarige scholier is op 14 maart 2004 opgepakt in de straten van Pollockshields, Glasgow.  Zijn ontvoerders waren  Britse moslims van Pakistaanse oorsprong die weerwraak wilden nemen op een blanke man - om het even welke blanke- naar aanleiding van een vechtpartij die ze hadden meegemaakt tijdens het voorafgaande weekeinde.  Ze reden uren rond met Kriss terwijl ze hem op de grond hielden in hun auto en hem pijnigden. Ze brachten hem uiteindelijk naar een braakliggend stuk grond waar hij werd afgemaakt.  Voor hij het leven liet, werd hij verbrand met sigaretten, gecastreerd, zijn ogen werden uitgehaald en hij kreeg veertien messteken. Met benzine overgoten, werd hij levend in brand gestoken. Hij kon nog enkele meters over de grond kruipen, vooraleer hij genadevol de geest gaf.

De onmensen werden levenslang veroordeeld voor de racistische moord op een onschuldige jongen uit Glasgow.

U had over  dit ijselijke verhaal, dat wij met tegenzin brengen, natuurlijk uitgebreid gelezen in onze onvolprezen media, indien blanke mannen een jonge moslim op deze manier hadden omgebracht.


08-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nooit genoeg


Toryleider Europarlement stapt op na fraude

De voorzitter van de Britse Conservatieve partij in het Europees Parlement heeft gisteren zijn ontslag ingediend nadat hij had bekend parlementaire betalingsregels te hebben overtreden.

Giles Chichester betaalde als Europarlementariër honderdenduizenden ponden aan een bedrijf waarvan hij zelf directeur was en waar hij op de loonlijst stond. Chichester zegt dat het om „een technische fout” gaat maar dat hij altijd „in goed vertrouwen” heeft gehandeld.

Chichesters aftreden volgt op vragen van Torypartijleider David Cameron.

@ NRC


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Milquet over haar Eerste Minister



De Franstalige Minister Milquet over haar Vlaamse Eerste-Minister :

" De populariteitsval in een VLAAMSE opiniepeiling is wellicht een goed teken.  Dit zou betekenen dat Yves Leterme bezig is zich te hullen in een federaal kostuum"



@ la libre belgique


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan de heer Servais Verherstraeten


Geachte Heer Servais Verherstraeten,

Wij hebben niet de gewoonte ons rechtstreeks tot de verkozenen des volks te richten, zeker niet als ze behoren tot een politieke formatie die niet in onze bovenste schuif ligt.

U bent na uw partijgenoot, Bart Dewever, de tweede uitzondering op deze regel en wij maken u deelachtig aan onze verbazing, omtrent uw gewaardeerde optreden in de Zevende Dag van 8 juni.

Fractievoorzitter zijn van de regeringspartij die de premier levert, na 8 jaar in de oppositie vertoefd te hebben, zou een feestelijk gebeuren moeten zijn.  U heeft trouwens de allure van een ceremoniemeester die met distinctie hooggeplaatst bezoek aankondigt en u bent een hoffelijk man.   Jammer dat naast u, de op elk feest onvermijdelijke morsige oom zat, Nonkel Bart uit Oostende, die zonder zweem van schroom zijn bord vollaadt met de lekkerste brokken en uit de pudding al de rozijnen pulkt.  "Het es oal 't minne" 

Nonkel Bart uit Oostende is zoals de triseksueel van dienst :  hij vreet uit alle ruiven.  Al de goede daden uit het verleden van paars komen op zijn rekening en al de profijten die in de toekomst door de huidige  regering zullen gerealiseerd worden, slaat hij ook op zijn bil. En als hij 's avonds zat wordt, zingt Nonkel Bart Duitse liederen, want hij was vroeger Vlaamsgezind en dàt was zijn vorm van rebellie.

Uw positie, geachte Heer Verherstraeten is niet begerenswaardig, iedereen die de politiek wat volgt, weet dat.  Alnaargelang waar we ons bevinden op de schaal van de partij-aanhankelijkheid, verweert u zich manhaftig, verkeert u in een moeilijk parket, of vecht u voor een verloren zaak.  U ziet, wij houden het deftig, want uw partijvoorzitter, die aan ons niets te vertellen heeft natuurlijk, eiste gestreng dat er meer respect moet komen in de politiek.  Tegen wie zegt zij het !  Als er één partij in Vlaanderen is, die nergens en van niemand respect krijgt, is het de partij die wij hier door dik en dun verdedigen.  Maar die wel de steun geniet van véle kiezers, niettegenstaande ze voortdurend verketterd wordt.

Onze verbazing over u  deze morgen,   gold uw spontane bekentenis, dat u "niet goed bent in wiskunde".  Zoiets kan je verwachten van een parlementair uit de middenmoot, een vakbondspersoon, een vrijgestelde ambtenaar uit de sociale sector, een verpleegster, een leraar houtbewerking, enz.  Maar geen fractievoorzitter die tijdens de begrotingsdebatten met cijfers moet goochelen en cijfers moet vertalen in beleid.  U hebt natuurlijk een groot voorbeeld, uit een andere politieke formatie weliswaar, maar niet van de minste : de vorige begrotingsminister Freya Vandenbossche, bekende giechelend op de dag van haar aanstelling tot begrotingsminister "dat ze niet kon rekenen".




Wellicht door die cijferkundige handicap heeft u niet goed begrepen wat Nonkel Bart u en ons terloops doorschoof : een belastingverlaging van 4 miljard euro, is de eis of de wens van zijn familie.  Dat is om het u even makkelijk te maken 160 miljard frank, of 160.000 miljoen frank.  Hallo ?  Bruno Valkeniers wist u te vertellen van zijn Vlaamse kant uit, dat de lopende begroting momenteeel 640 miljoen euri in het rood zit, we zullen dat vlug omrekenen voor u : dat is 25,6 miljard frank en het jaar is nog niet half voorbij. Wellicht door uw onwiskundig gehoor, is de betekenis van deze getallen niet tot u doorgedrongen.

Dat u er prat op gaat dat de regering 1500 gevangeniscellen zal bouwen, wat u met de nodige trots verkondigde, begrijpen we. Alhoewel dat ook niet meer is dan een intentie, want in de begroting van justitie (1607 miljoen euri) voor dit jaar is er enkel sprake van een intentie. Eigenlijk zijn wij niet verbaasd dat dit Schandland naar de haaien gaat. Het nationaliteitenprobleem keelt B en als dat niet volstaat, hebben we genoeg wiskunde-analfabeten om ons naar het financiële bankroet te begeleiden.

Wij wensen u persoonlijk  en de uwen het beste toe.  Uw partij helaas, die maakt bij ons geen kans.

Savat-van-Angeltjes 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het woord is aan de reageerders



Zal het land B nog lang bestaan ?


Is Yves Leterme de beste premier ooit ?


Wordt het toch nog wat met de samenwerking ter rechterzijde ?








Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil u ons verontschuldigen ? Richard Wagner is hier.

's Zondags proberen wij telkens een fragment uit onze rijke Europese cultuur te brengen. Dat intresseert niet iedereen, maar we verwittigen  elke keer : NIET KIJKEN, NIET LUISTEREN, behandel ons alsof wij de VRT waren.

Vorige maal werden we flink uitgelachen, omdat we het gezocht hadden bij de zwierige operettecomponist Emmerich Kalmàn en dat is natuurlijk erg caramel, maar wel lekker. Om het goed te maken, gaan we ditmaal zwaar aan de haal met Richard Wagner en dan verliezen we weer andere lezers en vrienden.  Het is echter geleden van Pasen 2007 dat wij een stukje Wagner (Parsifal) hebben gebracht.  En het opzoeken bij Youtube naar het beste fragment (volgens ons) is een feest.

Zes instrumentale minuten en een snuif uit Götterdämmerung of Godendeemstering  (een van de drie opera's die de Ring der Nevelingen vormt) : de dood van Siegfried,  uit een onbekende productie.  

U wil ons verontschuldigen voor dit intermezzo?   U mag ons altijd uw voorkeur laten kennen, dan proberen we dat voor volgende maal.  (Ook die ene lezer  die deze week in de reacties gepleit heeft om de opera weg te geven.)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ondernemer is een verdachte in Wallonië
 
 

Na 30 jaar voorzitterschap  van de "Union des classes moyennes" (UNizo) geeft Roger Mené er de brui aan.  In een lang interview in de Libre Belgique spreekt hij onomwonden over zijn land, Wallonië.

- Ik ben geen pessimist.  Ik heb vertrouwen in de Waalse jeugd.  Maar ze is nog te veel geneigd een carrière op te bouwen onder een grote paraplu.  Al te dikwijls stuit een jongere die zijn eigen onderneming wil starten op vooroordelen bij zijn ouders die hem zeggen : "Ben je zeker dat je geen carrière wil maken bij de spoorwegen, de Post of de politie, want de jobzekerheid gaat voor alles ?"  Het is gewoon dramatisch. (...)  Deze regio heeft steeds de blik gevestigd op de ondernemer.  Hij die gelukt, is een profiteur en wie mislukt is een onbekwaam iemand.

******************************************************

Dit is een ander geluid dan het triomfalisme van een Elio di Rupo die Google naar zijn geboortestad wist te lokken, met ruime interventies door het Waalse Gewest.  Dit werd zelfs deze week door  Vlaams minister Patricia Ceyssens (VLD) openlijk bevestigd. 




"Het drakengevecht " in Mons
Politie en Brandweer zijn uitgebreid aanwezig.

 
http://www.lalibre.be/actu/belgique/article/426229/en-wallonie-l-entrepreneur-est-suspect.html

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!