Angeltjes
24-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet lastig doen, Morelleke

 

Onderzoek naar studiereis Vlaamse maatschappij voor watervoorziening

Vlaams minister van Milieu Hilde Crevits heeft de regeringscommissaris bij de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening ingeschakeld om tekst en uitleg te vragen over de reis naar China die toplui van het drinkwaterbedrijf met hun partner maakten in 2006. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Standaard. Alles samen kostte de reis 39.461 euro.

Marie-Rose Morel (Vlaams Belang) wou tijdens de plenaire zitting van het Vlaamse Parlement over de kwestie een actuele vraag stellen. Parlementsvoorzitter Marleen Vanderpoorten weigerde dat omdat de feiten dateren uit 2006. Eerder had Morel al een schriftelijke vraag daaromtrent gesteld. Volgens Vanderpoorten kan Morel volgende week in commissie haar vraag wel stellen. Twee leden van de raad van bestuur van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) en drie kaderleden van het grootste drinkwaterbedrijf van Vlaanderen maakten tussen 8 en 23 september 2006 een vijftiendaagse rondreis door China. Aan een vierdaags congres koppelde de delegatie een achtdaagse "congrestour" met alle toeristische hoogtepunten van het land, zo ontdekte Morel. (BEH)

Met dank overgenomen van De Tijd


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Illegale immigratie wordt legaal : dank u, Europa ! (Frank Vanhecke)

 

 

http://www.angeltjes.net/#home

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rappen, electric boogie en graffiti cursussen voor senioren

 

Dit multifunctionele gebouw kan gebruikt worden om te leren rappen en electric boogie uit te voeren. Nadien kan de gevel bespoten worden.

Hier kan Pascal Vyncke en zijn Seniorennet een puntje aan zuigen : het distcrict Deurne (Antwerpen) richt cursussen in voor 55-plussers om vertrouwd te geraken met het ontwerpen van graffiti.  Eerst wordt een wandeling gemaakt door het oude centrum van de stad om kennis te maken met de verschillende soorten graffiti. En er zijn er wat.  Waarom geen beroep doen op de politie, die met vriendelijke en artistieke aandacht deze bespuitingen van privé eigendommen en openbare gebouwen en monumenten opvolgt ?  Na de wandeling mogen de ouderlingen zelf aan de slag met de spuitbus.

Ook senioren die willen kennismaken met rappen of electric boogie zijn welkom. Een lid van de Sint-Andries MC's leert de Deurnese senioren de juiste ademhalingstechniek en ritmische geluiden aan. De eerste les is gepland op 19 mei. De lessen worden gegeven in Den Tip. Deelnemen kost 10euro. Info: cultuurcentrum Deurne, tel. 03-360.85.50

PST : dit is geen grap.

Bron : Het Nieuwsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus

 

Uittreksel van een "bevriende" webstek

Philip zei...

LDD is niet het VB, maar zichzelf aan het uitroken. Grappig.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkaanbiedingen

 

 
 " Goed betaalde werkaanbiedingen bij Mijnheer Den Dekker : 1 euro per uur"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : belgische militairen in Afghanistan

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dehaene, dikke poenpakker - Van de blog van Filip de Man
Klik op de afbeelding om de link te volgen



23.04.2009 15.49u - Tegenwoordig heerst bij de bevolking een zeer groot ongenoegen over de schandelijk hoge vergoedingen van topbestuurders bij banken. Daarom vandaag in de Kamer de premier ondervraagd over de bezoldiging van Jean-Luc Dehaene bij Dexia. De Grote Poenpakker wordt daar voor vier jaar voorzitter van de Raad van Bestuur en de terechte vraag rijst hoeveel hij daarmee in de wacht sleept.


Herman Van Rompuy (eveneens CD&V) gaf een onvolledig antwoord over de basisvergoeding en de zitpenningen (een kleine honderdduizend euro per jaar), maar weigerde in te gaan op mijn vraag of er ook aandelen, aandelenopties, een pensioenplan, extra verzekeringen, voordelen in natura, onkostennota’s, winstdeelnames en tenslotte een eventuele ontslagvergoeding (de zogeheten ‘gouden parachute’) zijn voorzien.
Nochtans is de overheid mede-aandeelhouder van Dexia sedert zij een paar miljard € in Dexia pompte en moet de premier van dit land derhalve zeer goed weten wat er van aan is.


Maar onder vrienden beschermt men elkaar nietwaar en dus mag men niet weten hoeveel oud-ACW’er Dehaene mag bijtanken in zijn reeds zwaar gespekte beurs. Deze oud-premier is ideologisch links, maar vult zoals bekend wel rechts zijn zakken als bestuurder bij multinationals als Inbev en Umicore en verdient ook nog een dikke 100.000 euro als Europees parlementslid.


23-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhofstadt wordt voorgedragen door de links-liberale D 66 : duidelijk genoeg ?

 

D66 wil Verhofstadt als voorzitter Europese Commissie

De Belgische oud-premier Guy Verhofstadt moet de nieuwe voorzitter worden van de Europese Commissie. Dat willen oud-minister van Economische Zaken Laurens Jan Brinkhorst en kandidaat-Europarlementslid Gerben Jan Gerbrandy (beiden D66).De D66'ers zeiden dat dinsdag tijdens een bijeenkomst van hun partij
De 56-jarige Verhofstadt is op dit moment lijsttrekker voor de Europese verkiezingen voor de partij Open VLD. In 2004 deed Verhofstadt al eens tevergeefs een gooi naar het leiderschap van de Europese Commis
De regeringsleiders van de EU-landen beslissen waarschijnlijk in juni wie voorzitter van de Europese Commissie wordt. De meesten hebben zich al uitgesproken voor de Portugees.

Het onthullende van dit nieuws is, dat niet de klassieke liberale VVD uit Nederland, Guynokkio voordraagt maar wel de in linkse wateren laverende D66, de geestelijke evenknieën van de SLP van Geert Lambert.  Nog even en de communisten van Groen-Links springen bij.

Wat wij altijd beweerd hebben, wordt bewaarheid : de liberalen zijn helemaal opgeschoven naar de linkerzijde van het politieke toneel.  Er is in Vlaanderen slechts één Vlaamse liberale partij en dat is VLOTT van Hugo Coveliers.  Of is er nog iemand zo naief te geloven in het detective-liberalisme van de Oostendse Roeper ?

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japan betaalt vreemdelingen om het land te verlaten,

 

 
japan-foreign-workers
 
De Japanse regering biedt aan vreemdelingen een contante vergoeding aan als zij beslissen het land te verlaten en uiteraard niet meer zullen terugkeren. Deze maatregel heeft te maken met de economische crisis en de stijgende werkloosheid van 4,4% in het land van de rijzende zon. Migranten ontvangen 300000 yen ( € 2500)  en 200.000 yen (€ 1600)  voor ieder familielid als zij de koffers pakken. Een ideetje voor Joëlle Milquet ?
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flanders Interest

 

 

.

 Deze schitterende video bestaat in een Nederlandstalige én een Engelstalige versie. Wij plaatsen op de beide Angeltjesblogs de Engelse versie, omdat we weten dat niet-Nederlandstaligen hier soms komen kijken.  We hebben zelf de video doorgestuurd aan kennissen in Nederland, Groot-Brittannië en Zweden.  We roepen ieder van u op : als u mensen kent in het buitenland, stuur hen de contactgegevens hieronder door, opdat men zou weten wat er aan de hand is in dit land van de schande.

http://www.youtube.com/watch?v=MjoLqlJDgGI

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : de misdaadstatistieken van 't Stad dalen nogal

"Bij aangifte van diefstal uit een wagen bv. worden mensen van buiten Antwerpen, systematisch verwezen naar hun eigen woonplaats, waardoor uiteraard de misdaadcijfers kunstmatig lager worden gehouden dan ze in werkelijkheid zijn. De meeste mensen weten blijkbaar niet, dat eender welk politiekantoor verplicht is, elke klacht te noteren van slachtoffers van criminaliteit, vanwaar ze ook afkomstig zijn. Naar aanleiding van de recent opgesmukte misdaadcijfers, zou dit gegeven wel eens een hele andere uitkomst kunnen laten zien. Uiteraard mag dit niet geweten worden..."

Janssens en Baelemans, de vrienden van de crimi's.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruno Valkeniers : een heer van standing

 

.
Wil u weten wat deze Mijnheer denkt over de democratie in dit land ?  Klikt u op zijn afbeelding


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer een aanwinst voor LDD : den benny !

 

 

 

.

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in Noorwegen krijgt de bevolking het op de heupen

 

Siv Jensen, voorzitter van de Vooruitgangspartij

 

Ook in Noorwegen, dat geen lid is van de Europese Unie, verhevigt het politieke debat over de aanwezigheid van de islam die een steeds grotere impact eist op het tolerante Noorse leven. Over zes maanden grijpen er verkiezingen plaats  en de belangrijkste oppositiepartij waarschuwt voor de oprukkende islamisering.  Woordvoerders van de moslims zeggen, dat zij het slachtoffer zijn van toenemende vervolgingen.
 
Het verhitte debat toont alleszins aan dat  Noorwegen, een van de verdraagzaamste naties ter wereld, geconfronteerd wordt met dezelfde beschavingsproblemen als de rest van Europa. 
 
Mevrouw Siv Jensen, de leider van de Vooruitgangspartij  verzet zich tegen de speciale maatregelen die de moslims opeisen om hun gewoontes en tradities in te voeren : "Wij moeten hier een halte aan toeroepen" aldus de voorzitter.
 
Peilingen wijzen uit dat de Vooruitgangspartij 30% van de stemmen zou kunnen behalen bij de verkiezingen in september voor de samenstelling van het parlement, de Storting.
 
"Als onze partij de regering zal vormen, zullen wij de Noorse wetten verstevigen en de Noorse gebruiken ondersteunen.  Wij zullen niet ingaan op specifieke vragen van groepen uit de samenleving voor uitzonderlijke behandelingen".
.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gematigde Taliban doet het goed in het prachtland Afghanistan

 

 
Taliban-militanten hebben hun greep op het leven in Noordwest-Pakistan verstevigd.  De officiële Afghaanse regering heeft toegegeven om de islamitische wet in de ganse regio van de Swatvallei toe te passen en Talibancontrole toe te laten op een afstand van minder dan 100 kilometer van de hoofdstad Kaboel.  De politie en alle officiële instanties zijn uit het gebied verdwenen.  De radio zendt preken en onderrichtingen uit voor de bevolking. Dit laatste klinkt ons vertrouwd in de oren. Gevreesd wordt dat zich hier een mogelijke uitvalbasis voor Al Qaeda zal vestigen, indien dit al niet het geval is.  De Amerikaanse president Hoessein Obama zal hier ongetwijfeld heel wat gematigde Talibangesprekspartners aantreffen. De belgische minister van Oorlog en Ambras, Oppermaarschalk De Crem, heeft aan het Nato-Opperbevel een telegram laten versturen door zijn ordonnans Tjevenhans met de mededeling : "Houd me tegen, of ik vlieg er in."  Zijn boodschap werd geklasseerd bij de stapel "te negeren"
(foto en bron  : Fox News)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brillendragers wekken meer vertrouwen dan hoorndragers.

 

 
In opdracht van de Europese Commissie werd een studie verricht door de Universiteit van Vulmizakkie in Corruptië over de indruk die mensen met bril maken op hun medemenschen.  Een zeer boeiend onderwerp.  Het blijkt dat  mannelijke brillendragers hoog intellectueel ingeschat worden en vertrouwen wekken.  Vrouwen met brillen daarentegen schrikken af  en ervaren problemen met relaties. Dank u, Commissie voor deze boeiende studie. Hoe zouden wij zonder Europa met mekaar omgaan ?
 
hypnose477.jpg
 
PST : Dat van die studie is een graptje. We wilden enkel foto's tonen.


22-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boilingpoints op weg naar wat nieuws

 

Onze goede Nederlandse collega André van Boilingpoints geeft er de brui aan. Wij copiëren de aankondiging die hij op zijn webstek plaatst :

Landgenoten… Ik stop er nu definitief mee. Ik heb geen zin meer om over dit land in verval te schrijven. Er zijn nog zo veel onderwerpen om over te tikken, maar aangezien dit een soort one-issue weblog is, is daar geen plaats voor.
Ik dacht er al een tijdje over na, maar twijfelde nog. Ik heb de knoop nu dan echt doorgehakt. Boilingpoints is dood sinds heden.

Ik dank een ieder die een bijdrage geleverd heeft aan dit weblog: Commenters, lezers, you name it.
Ik denk dat het tijd geworden is voor iets nieuws en daar ben ik al mee bezig.

Tezijnertijd maak ik mijn nieuwe blog bekend. Ik blijf gewoon actief op internet, alleen niet wat u van mij gewend bent.

Nogmaals, hartelijk dank voor uw aandacht en bijdragen. U hoort snel van mij.

André.

Wij hebben met genoegen Boilingpoints geïntrodcueerd in Vlaanderen en hen onmiddellijk bij onze "favorieten" geplaatst.  De maatschappelijke visie én de unieke, voortreffelijke schrijfstijl van André waren de pijlen in ons hart.

Bedankt ook, André, dat je Angeltjes in Nederland verspreidde.  Je weet het, wij hechten zeer veel waarde aan de vriendschap en samenwerking tussen onze gekneusde naties in verval : landen kunnen stuk gaan, maar mensen blijven overeind.

Het ga je goed, evenals diegenen die jou dierbaar zijn. En hou ons op de hoogte van je verder plannen : jou lezen is een verademing.

Namens Angeltjes,

Ray, Hoofdredacteur


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekoekburgemeester Linkebeek houdt zich niet aan de Regelgeving

 

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen (Open Vld) tikt waarnemend burgemeester Damien Thiery van faciliteitengemeente Linkebeek nogmaals op de vingers omdat hij zich in de nieuwe gemeentelijke informatiebrochure "Ontdek Linkebeek" ten onrechte burgemeester noemt. Dat blijkt uit het antwoord van Keulen op een schriftelijke vraag van Luk Van Nieuwenhuysen (Vlaams Belang).

"Ik wijs er Thiery nogmaals op dat een waarnemend burgemeester de titel van burgemeester niet mag voeren vooraleer hij benoemd is en de eed als burgemeester heeft afgelegd. Het correct naleven van de regelgeving en van de richtlijnen die de Vlaamse overheid uitvaardigt bij toepassing van deze regelgeving, zijn elementen die in aanmerking genomen worden bij de beoordeling van de kandidaturen voor het ambt van burgemeester die de gemeenteraden voordragen", aldus Keulen.

Directe juridische gevolgen op vlak van de geldigheid van de aldus ondertekende documenten zijn er evenwel niet.

@ Belga - Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Laeremans wil afschaffing van alle Leopoldsordes

 

In India is grote deining ontstaan over de toekenning van het ereteken van Grootofficier in de Orde van Leopold aan Sonia Gandhi, omdat de naam “Leopold” zeer kwalijke herinneringen oproept aan de koloniale periode. Er werd in India zelfs een onderzoekscommissie opgericht om na te gaan of Gandhi niets kon aangewreven worden. Blijkbaar schept niet louter de naamsverwarring problemen voor mevrouw Gandhi, maar wel en vooral de loyaliteit die zij betoont aan een vreemde staat en diens monarchie. Volksvertegenwoordiger Bart Laeremans heeft een mondelinge vraag ingediend aan minister De Gucht over de gerezen problemen rond deze toekenning van de Leopoldsorde.

Het is in elk geval duidelijk dat Belgische eretekens buitenlandse prominenten in hun thuisland in een vervelend parket kunnen brengen. Het Vlaams Belang wenst om deze en andere redenen komaf te maken met deze erkenningen. Bart Laeremans diende met zijn collega’s Van den Eynde en Colen een voorstel van resolutie in tot afschaffing van de Leopoldsorde, Kroonorde en Orde van Leopold II.

@ http://www.politiek.net:80/hermes/29193


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met wat parler vrai gaan we er niet komen

 

Gisteren lieten wij met de nodige gratis  pub en verwijzingen naar de Morgen (notre journal de haute qualité et de mauvaise inspiration) Benno Barnard aan het woord met zijn artikel, onder de literaire  titel "De zoete likeur van het linkse zelfbedrog".  Barnard waarschuwde zijn linkse medestanders tegen de oprukkende islamisering (een groter gevaar dan de roep naar zelfstandigheid door de Vlaams-nationalisten, mag ik dat zo bondig samenvatten ?) en in het voorbijwandelen nam hij geen aanstoot aan  het boek "Inch'Allah" van Filip Dewinter. Slik.

In ijltempo, met spoeddienst komt er een reactie van Geert Buelens, auteur en professor moderne Nederlandse Letterkunde aan de universiteit van Utrecht.  De professor had zijn stuk beter met de postkoets opgestuurd en wat meer tijd genomen om zich te wapenen met betere argumenten, want zijn verweer tegen BB is oppervlakkig, gelardeerd met de nodige losse flodders en als u ons toelaat het te zeggen, een beetje zwakjes.

Wat ons al geruime tijd opvalt bij de voorstanders van de open grenzen  en de mentaliteit "met de islam loopt het wel los",  is dat zij vragen "Hoe moeten we het oplossen ? Zeg het eens, met uw grote smoelen en uw kritiek ?"  Alsof diegenen die al jààren eisen dat er strenge immigratiemaatregelen komen, verantwoordelijk zijn voor de chaos en die nu zelf moeten oplossen. Logica en links ?

Onze vriend en reageerder Jade heeft dat jaren geleden al eens kernachtig uitgedrukt : "Grenzen dicht, koppen tellen en maatregelen treffen".

Daar wil regerend links echter niet aan. Links wil nog liever de eigen maatschappij tenonder zien gaan dan toegeven dat het zich dertig jaar geleden (en ook gisteren) vergist heeft. Links vaart met de Titanic, het begint te dagen maar links houdt het orkest achter de hand voor moeilijke momenten. Logica en links ?

Op dit ogenblik zijn er in Antwerpen acties aan de gang met medewerking van het ACW, de Karel de Grote-Hogeschool, het Toneelhuis en het cultureel centrum De Singel. Mensen zonder papieren eisen een regularisatie.  Vlaams Belang wil dat de stad Antwerpen een einde maakt aan de bezetting van openbare gebouwen.  Janssens doet of zijn neus bloedt (en het is een kanjer net zoals die van Cyrano).

De Turtelboom (foto Het Nieuwsblad)

Een van de ACV-woordvoersters roept met de nodige pathos uit : "Is zoeken naar een beter leven dan een misdaad "  Neen, natuurlijk niet, Trien ! Dat wil iedereen toch. Maar je moet wel rekening houden met regels en wetten. We kennen de situatie van illegalen en wat velen van deze lieden hebben doorgemaakt. Het is echter niet met "Och arme" te roepen dat wij deze gevallen gaan oplossen, want er staan files aan te schuiven bij elke regularisatie om ook binnen  te komen in het zogenaamde land van patekes en friet.  Deze afwijzing is niet hardvochtig, zij is omzichtig zijn en geeft blijk van verantwoord optreden voor de mensen die hier leven, werken en wonen. Ja zeggen en de nieuwelingen verder laten verkommeren met een identiteitskaart om naar te staren,  is makkelijk en zogenaamd menslievend ; in werkelijkheid wordt een nieuwe generatie van sociaal zwakken in het leven geroepen, die wij niet kunnen onderhouden.

Wij wijken weer eens af, want we waren begonnen bij de broederstrijd in het linkse kamp over de islam : een godsdienst of een politieke ideologie.  En meer zelfs : als er kritiek gegeven wordt op de islam, geven we Vlaams Belang gelijk. En dat kàn niet. Logica en links vinden mekaar eindelijk in het Grote Ongelijk. Oef !

Langs dit bruggetje komt u terecht bij de altijd lachende en stralende gezichtjes van de Morgen.

Iefendief Smetje, er komt een lading Angeltjeslezers naar jullie onvolprezen on-linekrant. Zet het raampje open voor wat frisse lucht.

Ray

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!