Angeltjes
27-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek-correcte muggenzifters over Moeders voor Moeders

 

 

Wil u een staaltje lezen van vooringenomenheid en zeikerig geneuzel dan verwijzen wij u langs dit bruggetje naar het studentenblad Dwars van de Universiteit Antwerpen

Dat worden de zogenaamde intellectuelen van morgen, geen snars wijzer dan die van vandaag


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten wet van Wanten : LDD verliest kamerlid aan VLD

 

 

Liberalen onder mekaar doen graag stuivertje wisselen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen boerka ? Niet vliegen

 

 

.

Nu we toch over de islam en zo bezig zijn, nog even dit verhaaltje  weggeplukt bij onze collega's van www.hetvrijevolk.com . U kent ze, het zijn kleppers die niet opgeven met af te geven op onrecht en vooral nieuws dat door anderen verzwegen wordt, weg te geven.

Stewardess ”vliegt” eruit: boerka-weigering


Lisa Ashton is door de Britse luchtvaartmaatschappij BMI op staande voet ontslagen, omdat ze weigerde om uit respect voor de Saoedische cultuur een boerka te dragen zodra ze het vliegtuig uitstapte in Saoedi-Arabië.

Lisa Ashton had een middelmatig betaalde baan als stewardess bij BMI, een Britse luchtvaartmaatschappij die tevens lid is van de Staralliance (Staralliance is een netwerk van luchtvaartmaatschappijen waar o.a. ook Lufthansa en SAS deel van uitmaken).

Sinds 1996 werd ze ingezet op langeafstandsvluchten. In de zomer van 2005 werd haar verteld dat ze spoedig ook op de nieuwe BMI-vlucht naar Saoedi-Arabië zou worden ingezet. Tegelijkertijd deelde het management van BMI mee dat vrouwelijke vluchtbegeleiders bij reizen naar Saoedi-Arabië bij het verlaten van het vliegtuig een, het hele lichaam bedekkende, boerka zouden moeten dragen en achter hun mannelijke collega’s zouden moeten lopen. Dit en het toenmalige negatieve reisadvies van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken voor reizen naar Saoedi-Arabië waren voor Lisa Ashton aanleiding om vluchten naar dit land af te wijzen. Dit leidde tot ontslag op staande voet.

Een BMI leidraad voor werknemers die naar Saoedi-Arabië vliegen, stelt:

”Van het vrouwelijke vliegpersoneel wordt in de openbaarheid verwacht dat het achter de mannelijke collega’s loopt, zonder rekening te houden met rang of stand.”

Medewerksters kregen een abaya (zie foto!) en kregen opdracht deze bij het verlaten van het vliegtuig te dragen. Lisa Ashton, een praktiserend christen, werd door vertegenwoordigers van de vakbond geïnformeerd dat deze kleding onderdeel zou uitmaken van het uniform en dat ze disciplinaire maatregelen zou kunnen verwachten als ze de kleding niet zou dragen.

Lisa Ashton bevestigde dat ze niet meer naar Saoedi-Arabië, maar nog wel op andere langeafstandsvluchten wilde vliegen. Er werd haar overplaatsing naar korteafstandsvluchten aangeboden, verbonden aan een loonderving van 20%. Dit werd door haar van de hand gewezen. Op 13 juni 2007 kwam ze erachter dat ze was ingepland voor een vlucht van Londen naar Saoedi-Arabië. Ze weigerde te vliegen en werd ontslagen. In de ontslagbrief houdt BMI vast aan de ”gepastheid” – vrouwelijke medewerkers dienen onder de boerka achter hun mannelijke collega’s te lopen – uit respect voor de Saoedische cultuur.

LINK: http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article6169989.ece

Bron: www.pi-news.net

Bovenstaand artikel werd uit het Duits vertaald door:

E.J. Bron


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU wenst sharia-wetgeving in Europa te introduceren

 

Rechters kunnen in een aantal gevallen verplicht worden de sharia "wetten" in sommige echtscheidingsprocedures toe te passen.  Dit wordt niet met zoveel woorden gezegd in een EU-plan, dat overal in de Unie familie-hoven wil oprichten, maar deze maatregel zou wel aangegrepen wordne om de moslims terwille te zijn.

Het zou er op neerkomen dat een gemengd huwelijk van een Brit met een Française dat op de klippen loopt, volgens de Franse rechtspraak zou kunnen berecht worden. Maar ook, het weze terloops aangehaald, een Arabisch stel zou zich kunnen beroepen op de wetgeving uit dàt Prachtland.  En zo loodst men ongezien en ongehinderd de islamitische gebruiken officieel Europa binnen. In Groot-Brittannië zijn er al een aantal zogenaamde rechtbanken van islamitisch recht die in familie- en gezinsbetwistingen de Britse rechtspraak negeren.

Holala, wat is het fijn in Europa een moslim te zijn.

Dit  verheugende bericht vonden wij in The Daily Mail.

Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes' verantwoording (nog maar eens)

 

Zoals het nodig is regelmatig het stof af te nemen, het bed op te maken en het ongesorteerde huisvuil voor de deur van de buren te plaatsen, zo ook moeten wij bij Angeltjes tussendoor terugkomen op onze basisprincipes.

Wij zagen graag belgië barsten. Ook als deze uitdrukking sommigen niet aanstaat, ze is symbolisch en wat ons betreft duidelijk. Dus : Vlaamse onafhankelijkheid zonder verder gezeur en gezanik met de Franstaligen. De Volksunie heeft het geprobeerd en is  er aan tenonder gegaan (wij zijn er zeer lang bij gebleven en dat was een verkeerde inschatting), de geschonden maagden van de NV-A hebben het nog eens dunnetjes, of dikjes zo u wil, overgedaan. Elke dag weer wordt bewezen dat belgië onregeerbaar is.  Dus : laat het Vlaams parlement de onafhankelijkheid uitroepen en als dat gebeurd is, kunnen er onderhandelingen plaatsvinden.  We zullen het nog één keer in de taal van Voltaire zeggen : un fait accompli.  Een voldongen feit is een betere uitgangspositie voor een volk dat zich bij gesprekken met de tegenpartij  steeds laat rollen.

Er is slechts één politieke  partij die ondubbelzinnig  in haar vekiezingsprogramma wil : 

- de Vlaamse onafhankelijkheid zo snel mogelijk gerealiseerd zien ;

- dat de Vlaamse regering - bij verdere weigering van Wallonië om de belgische federatie grondig te hertekenen op basis van de zogenaamde 5 resoluties - meteen overgaat tot de realisatie van de Vlaamse onafhankelijkheid.

Onze tweede boodschap (?) geldt de immigratie en de islamisering, samengevat in enkele slogans :

- een waterdichte immigratiestop ;

- aanpassing van de wetgeving inzake politiek asiel, nationaliteit, veiligheid en uitwijzing ;

- stimulering van de Westerse waarden en schrapping van de islam als erkende godsdienst.

Verder zijn wij zéér Eurokritisch, want wij zien dat de belgische ondemocratische sfeer en structuren zich genesteld hebben in de oncontroleerbare Europese Unie.  Elke zetel die ontfutseld kan worden aan de fantasten van de traditionele partijen, inclusief de milieupriesters, is winst voor de identiteiten van Europa en winst voor de democratie.

En voor het overige strijken wij met onze angeltjes graag over allerlei tekortkomingen (volgens ons) in de media, met op kop de absoluut door elke bewuste Vlaming te mijden VRT. Dat laatste is een persoonlijk Angeltjes standpunt dat door geen enkele politieke fractie bijgetreden wordt. Wij zijn zo grootmoedig dat wij begrijpen dat de politici aan sommige structuren niet durven raken.

Wat de grote dreiging van de islam betreft : wij willen waarschuwen, verwittigen en signaleren.  Wij ondersteunen volledig de visie van Filip Dewinter maar net als hij roepen wij nooit op tot geweld of ondersteunen we nooit acties die zich richten tegen moslims. In godsnaam, mensen, wij zijn geen Mexicaans rebellenleger dat de varkensgriep verspreidt. Onze woorden kunnen scherp klinken voor sommigen en voor anderen te slap. Wij huiveren van geweld en haat en van dat standpunt wijken we niet af. Voor de rest : ieder zijn waarheid, ieder zijn blog en ieder zijn politieke partij.

De politiek-incorrecte maar correcte redactie van Angeltjes.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwalitijtskrant De Standaard + Aanpassing

 

Titel in de kwalitijtskrant De Standaard :

Van Cau junior ontkent aanteigingen

  • zondag 26 april 2009
  • Bron: belga

Vermoedeleik zit Van Cau met een ij en Vandermeersch is blei.

+ AANPASSING 10 UUR :

De stommitijt is verbeetert

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondankbare Nederlanders negeren Turks feest

 

geplaatst: 27-4-2009, 06:52 door

Internationaal kinderfeest vooral Turks onderonsje

Mustafa Kemal Atatürk, stichter van de staat Turkije, was een kindervriend. De feestdag van de Turkijes soevereiniteit droeg hij dan ook op aan hen. In Het Jaar van het Kind (1979) riep Unesco die 23e april uit tot Internationaal Kinderfeest. Om de jeugd duidelijk te maken dat we vredig met elkaar kunnen leven. Ook Haaksbergen viert dit deze zaterdagavond, georganiseerd door volksdansgroep Zwarte Zee en Platform Integratie. Theater De Kappen is gevuld met zo'n tweehonderd ouders en kinderen. Prima sfeertje. Maar wat is bedoeld als een multicultureel kinderfeestje, wordt een hoofdzakelijk Turks onderonsje. Jammer dat slechts een handjevol autochtone Haaksbergenaren gehoor gaf aan de gastvrijheid van hun Turkse plaatsgenoten. Ondanks uitnodigingen naar scholen. "Dit moet groeien", zegt medeorganisator Mevlüt Deniz.
Toegegeven: het kinderfeest is anders van opzet dan Nederlanders verwachten. Beetje veel toespraken. Kinderen die uit volle borst het Turkse volkslied zingen en gedichten voordragen (met Nederlandse vertaling op een scherm) aan Turkije en Atatürk. Turkse mopjes. Jeugd die zich vol overgave stort op folkloristische muziek en dans. Herkenbaar is een playbackshow, wel vooral met Turkse idolen.
Ondankbare Nederlanders !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugse Metten op het Antwerpse Kiel

 

t kiel likt zijn wonden na zware rellen en vandalisme
.

 

Na de voetbalwedstrijd tussen Germinal Beerschot en Club Brugge is het vrijdagnacht tot zware rellen gekomen aan het Beerschotstadion. Voetbalfans en allochtonen uit de buurt gingen met mekaar op de vuist. Uiteraard werden ook de gebruikelijke vernielingen aangebracht : twintig auto's, vier politiecombi's, verlichtingspalen, verkeersborden, bloembakken, enkele cafés en particuliere woningen moesten eraan geloven.

De Antwerpse politie werd vrijdag iets na middernacht "compleet verrast" toen op het Kiel groepjes GBA- en Club Brugge-supporters slaags raakten met jonge allochtonen. Het Beerschotstadion bevindt zich middenin een wijk waar allochtonen quasi een meerderheid vormen. Hoe de politie zich "compleet laat verrassen" is voor ons "een compleet raadsel".

De rellen speelden zich af in de Abdijstraat, de De Bosschaertstraat en zijstraten. Zaterdag hing er een gespannen sfeer in de Kielse straten. De wijkwerking van de politie was zichtbaar aanwezig om vragen van mensen te beantwoorden. Ook zaterdagavond was de politie present. Groepjes allochtonen bevolkten enkele kruispunten, maar alles bleef rustig.

Een zoveelste blamage voor het duo Janssens-Baelemans.

Bron : Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ecuador, olie, bananen, schulden en veel praats

 

U herinnert zich nog de kleine Anjelica  uit het land van president Correa ?  Klikken op de afbeelding

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van De Ridder tot Elsschot

 

.

.

Met zoon Jan De Ridder sluiten we de rij van vraaggesprekken die door Martine Cuyt, literair redactrice bij Gazet van Antwerpen, werden afgenomen in de aanloop van het Elsschotjaar 2000 van de toen nog overgebleven kinderen van Willem Elsschot.

Zeer binnenkort volgen er nog interviews van kleinzonen Tsjip Jan Maniewski en van reclameman Walter De Ridder. Ook hun getuigenissen dragen in aanzienlijke mate bij aan een uniek portret van de huisvader Alfons De Ridder. Als dusdanig zijn ze ook  moeilijk weg te denken als aanvulling bij een eerbetoon aan het schrijvend genie dat Antwerpenaar Willem Elsschot was.

  

“ELSSCHOT WAS GEEN LEZER”

                          Zoon Jan De Ridder.

 

  

Wat was vaders geliefkoosde bezigheid? 

Zijn geliefde bezigheid was met vrienden een vat bordeaux, Pontet-Canet, openmaken  in de kelder. Daar waren altijd kameraden bij zoals zeeloods Piet Collard en de bekende beeldhouwer Suske Claessens, samen met een hoop anderen. Dat was pas een evenement! Al liep het gros van het vat vaak alles behalve in flessen. 

Mocht u meenippen?

Op latere leeftijd, of stiekem. Aan tafel was het water drinken. Op mijn vijftiende kreeg ik wijn versneden met water. Na een tijdje verdween het water uit de wijn. Ik spreek over ’s middags. ’s Avonds dronken we altijd thee. En dan was er porto natuurlijk, de koning van de wijn noemde hij die drank. Zo heb ik eens met drie vrienden vier flessen porto leeggedronken voor we naar het bal gingen van Antwerpen Boven. Daar heeft hij nooit wat over gezegd. 

Waar had hij een zwak voor?

Hij had voor heel wat zaken interesse. 1. Oude meubelen 2. Klassieke muziek, al heeft hij van mij veel jazz moeten verteren. Ik was met Willem Dolphyn, de zoon van Anna, naar een concert van Louis Armstrong geweest, meteen coup de foudre. En toen ben ik meteen platen beginnen kopen. Pa liet mij de platen spelen. 3. Een glaasje wijn -  met een voorkeur voor rode bordeaux – aan tafel. Een borrel mocht hij ook graag, maar ik heb hem nooit dronken gezien. 4. Rust, hij ging geweldig graag naar zee, hield van de zeelucht en van vissen. 5. Hij was een groot liefhebber van oude, mooie schilderijen. Hij had veel van Dolphyn. 6. Oosterse tapijten. 

Las hij veel?

Hij was geen lezer. Had hij een boek, dan gaf hij het weg. In deze kast, die nog van hem is geweest, stonden welgeteld twee boeken: de bijbel en Guido Gezelle. En dat voor een vrijdenker! Hij las ook in die bijbel en heeft er gebruik van gemaakt voor het Bormsgedicht. 

Hoe was hij als student?

Elsschot was exceptioneel intelligent. Kun je zeggen, waarom heeft hij dan de zesde en de zevende gedubbeld en de vijfde slechts met de hakken over de sloot gehaald? Hij is van school gestuurd wegens wangedrag. Dan is hij twee jaar leegloper geweest, maar ondanks die achterstand heeft hij later zijn examen voor de middenjury gehaald en is hij vervolgens aan de Handelshogeschool met grote onderscheiding afgestudeerd.

 

Is hij nu van school gestuurd of gegaan?

Gestuurd. Ik zal je dit voorbeeld van wangedrag vertellen. Hij had een goede vriend, een reus van een kerel, die meer op straat zat dan op de schoolbanken. Op een zeker moment hadden ze afgesproken dat die vriend eerst een baksteen door de ruiten van vaders klas zou gooien en daarna vice versa. Er is een geweldige herrie van gekomen. Stel u eens voor hoe onverantwoord van mijn vader: die baksteen had evengoed hem kunnen treffen. Hij wist alleen wanneer die door het raam zou komen. Ik weet niet meer of die jongen is aangehouden, wat ik wel weet is dat Elsschot zelf geen baksteen heeft gegooid.

 

Welk beeld van Elsschot prikt op uw netvlies?

Ik zie hem in zijn stoel zitten terwijl hij ’s middags zijn dutje doet. Aan zee ook, in zo’n plooistoel. Zelfs in de zomer had hij zijn frak aan en zijn baret op.

Wie lijkt het meest op vader?

Walter. Iedereen zegt dat. Misschien ook Anna en Ida, qua gelaatstrekken.

 

Wat heeft u gemeen met uw vader?

De voorkeur voor klassieke muziek want naast jazz ben ik ook de klassieke componisten gaan appreciëren. Mijn oudste zuster Adèle speelde prachtig op de piano: Beethoven, Bach. Ze bereidde haar examens voor met Mozart, Schubert en Chopin. De fijne humor, ja, die zit in de familie. Weet je wat we allemaal met hem gemeen hebben? We zijn allen een beetje emotioneel. Als hij een gedicht over zijn  moeder voorlas of naar muziek luisterde, dan stonden de tranen hem vaak in de ogen. Hij was geweldig gemakkelijk te ontroeren.

 

Kon u gemakkelijk met hem praten? 

Als Ida en moeder al slapen waren – en de anderen getrouwd – zaten wij twee nog vaak te praten. Ik had altijd vragen over mijn studies. Of ik vroeg hem wat een bepaald woord in het Engels was, want dan hoefde ik het woordenboek niet open te slaan. Op mijn vragen over het Nederlands heeft hij altijd kunnen antwoorden. Altijd. Hij kende vlot zijn talen.

 

Praatten jullie ook over literatuur? 

Over de buitenlandse letterkunde wel. Zo heeft hij me Edgar Allan Poe aangeraden toen ik op zoek was voor een boek voor Engels. Hij had een grote bewondering voor Flaubert en voor Victor Hugo. Bij de laatste had dat wel meer te maken met zijn rol als revolutionair dan met diens werk, denk ik. Multatuli, Vondel, Gezelle. Van Walschap heeft hij  “Genezing door aspirine” vertaald, maar hij vond Walschap niet zo goed, denk ik. Over zijn werk? Neen. Wij durfden niet. Hij was bedeesd en wij ook. 

Wat was zijn lievelingsgerecht?

Bonen met stukjes spek en gekookte aardappelen. En rode kool.

 

Welk boek van Elsschot is u het liefst?

“Kaas” en niet alleen omdat het ook het lievelingsboek van vader was. Er zit volgens mij een filosofie in die kan worden samengevat in dit spreekwoord: “Schoenmaker, blijf bij uw leest.”

En vervolgens “Een ontgoocheling.” Elsschot is het Keizerke over wie het boek gaat.

 

Wat heeft u van hem geleerd?

Een zekere levenswijsheid, een filosofie. En zwemmen. Hij was heel sportief en heeft alle kinderen leren zwemmen. Dan moesten we met onze buik op een stoel gaan liggen en de bewegingen leren.

 

Wordt Elsschot naar waarde geschat?

Op het ogenblik wel, voeger niet. In Vlaanderen en Holland is hij goed gekend. Hij wordt gelezen, er worden films gemaakt. Ik hoop overigens dat  die films niet zo’n catastrofe worden als “Het Dwaallicht”. Ik heb hem niet gezien, maar die moet erg zijn geweest.

Wat doet u op 15 mei 2000?

Da’s nu nog een beetje te vroeg om te zeggen. Het kan zijn dat ik nog eens naar Antwerpen kom, voor het Elsschotjaar. Kan ik me ook eens laten onderzoeken door mijn neef, Jan Maniewski. Hij is een goede dokter. En in de Franse dokters heb ik geen vertrouwen.

 (Nota van Raymond: dit interview werd afgenomen in 2000. Jan De Ridder, die sinds 1946 in Parijs woonde, is intussen overleden).

                                                                                    Raymond


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beangstigende statistieken

 

 

.


26-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw zetelwinst voor Geert Wilders

 

 

Details ?

 

HIER KLIKKEN

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle komme naar belgique, goede land zijn

 

foto Joods Actueel

26.04.2009 10.41u - Tijdens de verkiezingscampagne van 1999, nu tien jaar geleden, kantte de VLD zich sterk tegen de – toen reeds – te soepele nationaliteitswetgeving. Die gaf, zo luidde het toen, een verkeerd signaal aan de hier verblijvende vreemdelingen. “In plaats van hen duidelijk te maken dat ze er belang bij hebben om zich in te burgeren, wordt het Belgische staatsburgerschap een loutere formaliteit”, zo stond toen in het VLD-verkiezingsprogramma te lezen. Tijdens de campagne voegde het toenmalige blauwe boegbeeld Verwilghen er nog aan toe dat er in het verleden “met de naturalisaties gesmeten werd.” Dat alles belette zijn partij niet om, eens in het regeringspluche genesteld, de Vlamingen te trakteren op een regelrecht kanonnade van Belgische paspoorten. Met de ‘Snel Belg’-wet kreeg dit land immers de soepelste nationaliteitswetgeving ter wereld.

En die heeft haar effect niet gemist. Sinds de invoering van de ‘Snel Belg’-wet in maart 2000 spreken we in totaal over niet minder dan 445.143 ‘Nieuwe Belgen’, zoals blijkt uit het antwoord op een vraag van Vlaams Belang-Kamerlid Hagen Goyvaerts. De productie van ‘Nieuwe Belgen’ moet ondertussen zowat de enige tak van de economie zijn die niet lijdt onder de economische recessie.

De waanzinnige wet werkt bovendien de immigratiestroom nog verder in de hand. Voor ‘Nouveaux Belges’ gelden inzake gezinshereniging immers soepeler voorwaarden dan voor personen die niet over de Belgische nationaliteit beschikken. Een koppel dat de Belgische nationaliteit verwerft, kan in het kader van de gezinshereniging familieleden laten overkomen. Die kunnen op hun beurt eveneens vrij snel de Belgische nationaliteit verwerven en op hun beurt naasten laten overkomen. Dat maakt, samen met de veel voorkomende trouwpartijen met mensen uit het land van herkomst, dat hier een heuse immigratiesneeuwbal die aan het rollen is gegaan, waardoor elk jaar opnieuw meer vreemdelingen het land binnenkomen.

De CD&V, die zelf nochtans meermaals de nationaliteitswet versoepelde, kantte zich sterk tegen de ‘Snel Belg’-wet en kondigde tijdens de federale verkiezingscampagne van 2007 aan de nefaste wet te zullen afschaffen. Ondertussen zijn we reeds twee jaar verder en is daar – net zoals van de vele andere beloften – niets van terecht gekomen. De ‘Belgenfabriek’ draait onverminderd en op volle toeren verder.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe geldig stemmen ?

 

Gisteren nog een discussie gevoerd met een goede vriend over hoe je een geldige stem kan uitbrengen.  Het is gemakkelijk : zolang je binnen een en dezelfde lijst blijft, zijn al je aangestipte bolletjes geldig : dus zowel bovenaan de lijst, als naast de effectieve en plaatsvervangende kandidaten. Makkelijker kan het niet. De lijststem die u uitbrengt bovenaan vervalt als u ook naamstemmen uitbrengt.

U moet enkel het nummer van de lijst van uw voorkeur onthouden. We maken geen melige grapjes over dit onderwerp, om verwarring te voorkomen. Dat wil zeggen, dat we ons erg inhouden en vrij gefrustreerd zijn.

Hierna de officiële uitleg van de webstek van het Vlaams parlement : (en voor de EU geldt hetzelfde : wil u bijvoorbeeld meer migranten in Europa, dan stemt u voor Frieda Brepoels)

http://www.vlaamsparlement.be/vp/informatie/verkiezingen/geldigstemmen.html

Basisprincipes

 

  • Een kiezer kan een stem uitbrengen op een lijst, op een of meer personen, of tegelijkertijd op een lijst en een of meer personen.
  • Alle stemmen die men uitbrengt moeten binnen dezelfde lijst vallen.

 

Mogelijkheden om geldig te stemmen

De volgende manieren van stemmen zijn geldig:

  • een stem in het vak bovenaan de lijst (lijststem);
  • een stem in het vak naast de naam van één of meerdere effectieve kandidaten op de gekozen lijst (naamstemmen);
  • een stem in het vak naast de naam van één of meerdere effectieve kandidaten en één of meerdere kandidaat-opvolgers op de gekozen lijst (naamstemmen);
  • een stem in het vak naast de naam van één of meerdere kandidaat-opvolgers op de gekozen lijst (naamstemmen);
  • een stem in het vak bovenaan de lijst en in het vak naast de naam van één of meerdere effectieve kandidaten of kandidaat-opvolgers (zodra een naamstem wordt uitgebracht, is de lijststem overbodig en wordt geen rekening gehouden met die lijststem).

 

Waar wordt gestemd met de computer?

De manier waarop gestemd wordt, met potlood en papier of met de computer, is in alle stembureaus van een kieskanton hetzelfde. De beslissing om geautomatiseerd te stemmen (per computer) heeft dus telkens betrekking op een volledig kieskanton. Voor de verkiezing van het Vlaams Parlement wordt in 143 (van 308) Vlaamse gemeenten en in de 19 Brusselse gemeenten gestemd met de computer:

  • In de provincie Antwerpen: de kieskantons Antwerpen, Arendonk, Boom, Brecht, Duffel, Herentals, Hoogstraten, Kapellen, Kontich, Mechelen, Mol, Puurs, Turnhout, Westerlo en Zandhoven.
  • In de provincie Limburg: de kieskantons Beringen, Genk, Hasselt, Maasmechelen, Neerpelt, Peer en Voeren.
  • In de provincie Oost-Vlaanderen: de kieskantons Dendermonde, Evergem, Kaprijke, Nevele, Sint-Niklaas, Temse, Waarschoot, Zele en Zomergem.
  • In de provincie Vlaams-Brabant: de kieskantons Asse, Glabbeek, Haacht, Leuven, Vilvoorde, Zaventem en Zoutleeuw.
  • In de provincie West-Vlaanderen: het kieskanton Veurne.
  • In het administratief arrondissement Brussel-Hoofdstad: de kieskantons Anderlecht, Brussel, Elsene, Schaarbeek, Sint-Gillis, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node en Ukkel.

Hoe stemmen met de computer ?

  • Je krijgt van de voorzitter van het stembureau een magnetische stemkaart, waarop je stem zal worden geregistreerd. Daarmee ga je naar het stemhokje.
  • In het stemhokje staat een stemmachine met een beeldscherm. Je stopt de magnetische kaart in de stemmachine.
  • Je klikt op het scherm, met behulp van een leespen de lijst en/of de kandidaten van je keuze aan.
  • De uitgebrachte stem wordt geregistreerd op de magneetkaart. Je bevestigt je stem.
  • De stemmachine geeft de magnetische kaart terug, je krijgt geen papieren bewijs van de stem die je uitgebracht hebt.
  • Je steekt de magneetkaart in de elektronische stembus bij de voorzitter.

4. Stemmen bij volmacht

Wie mag een volmacht geven?

Soort kiezerBenodigd attest
wie wegens ziekte of een handicap niet naar het stembureau kan gaan of er naartoe gevoerd kan worden medisch attest
wie om beroeps- of dienstredenen niet naar zijn stembureau kan gaan attest van de werkgever
Wie op de dag van de verkiezing om beroeps- of dienstredenen in het buitenland is opgehouden
(en de leden van zijn gezin die daar met hem verblijven)
attest van de werkgever
schippers, marktkramers of kermisreizigers en de leden van hun gezin die met hen samenwonen. attest van de burgemeester van de gemeente waar de betrokkene in het bevolkingsregister is ingeschreven: burgemeester bevestigt dat de betrokkene dat beroep uitoefent
wie op de dag van de verkiezing ten gevolge van een rechterlijke maatregel in een toestand van vrijheidsbeneming verkeert attest van de directie van de instelling waar de betrokkene verblijft
wie zich door zijn geloofsovertuiging niet in het stembureau kan aanmelden attest van de religieuze overheid
studenten die om studieredenen niet naar het stembureau kunnen gaan attest van de studie-instelling
wie om een andere reden op de dag van de stemming tijdelijk in het buitenland verblijft en zich niet in het stembureau kan aanmelden attest van de burgemeester: de burgemeester stelt, op grond van bewijsstukken (vervoersbewijzen, reservatie van buitenlands verblijf e.d.) of wanneer de kiezer dergelijke bewijsstukken onmogelijk kan voorleggen (bv. autovakantie zonder gereserveerde verblijfplaats) op grond van een verklaring op erewoord, vast dat de kiezer zich op de dag van de verkiezingen niet in het stembureau kan aanmelden

Wie kan een volmacht krijgen?

  • Je mag vrij kiezen wie je stem bij volmacht uitbrengt (de gemachtigde): de gemachtigde hoeft geen familielid te zijn of niet in dezelfde gemeente te wonen.
  • De gemachtigde moet zelf stemgerechtigd zijn.
  • Een gemachtigde mag maar één volmacht hebben. Met andere woorden: als je met verschillende personen op reis gaat, moet elke medereiziger een andere gemachtigde aanduiden.

Procedures

De volmacht krijgen:

  • de volmacht wordt opgesteld op een standaardformulier dat kosteloos verkrijgbaar is bij het gemeentebestuur
    Formulier voor volmacht om te stemmen (pdf)
  • de volmacht vermeldt de verkiezingen waarvoor ze geldig is, de naam, de voornamen, de geboortedatum en het adres van de volmachtgever en van de gemachtigde
  • het volmachtformulier wordt door de volmachtgever en de gemachtigde ondertekend  

Gaan stemmen met een volmacht:

  • op de dag van de stemming ga je naar het stembureau dat op de oproepingsbrief van de volmachtgever vermeld staat: de stem van de volmachtgever moet uitgebracht worden in het stembureau dat vermeld staat op de oproepingsbrief van de volmachtgever
  • je toont aan de voorzitter van het stembureau de volgende documenten: de oproepingsbrief van de volmachtgever, de volmacht, je identiteitskaart, je eigen oproepingsbrief en het attest.

Meer informatie over stemmen bij volmacht

Website van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken (http://www.ibz.rrn.fgov.be/index.php?id=1195&L=1).


 
 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen internationaal

 

whathitthefan
Beat: National News
Joined: February 26, 2008
Last Sign In: 5 hours ago
Videos Watched: 15,407
Subscribers: 251
Channel Views: 11,478

 

 

 

 

Onder de titel

The emergence of a dictatorship, see how freedom of speech and democracy are suspended in Belgium

hebben onze Zweedse vrienden van "What hit the fan" (zie logo) de Engelstalige versie van de Vlaams Belang video op hun Youtube kanaal geplaatst.  Uitsluitend  positieve commentaren tot hiertoe, ook uit Groot-Brittannië en Zuid-Afrika.

De Franstaligen besmeuren Vlaanderen via de vetbetaalde postjes in internationale instellingen ; langs internet moet Vlaanderen internationaal zien terug te slaan, ook al zal dit weer een moeizame weg zijn om te bewandelen.

http://www.youtube.com:80/watch?v=64CuRPWsQpI&feature=sdig&et=1240710957.53

   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang en de VRT

 

.
Volgens de nieuwsmanipulatoren van de Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep; alias de 0000, was er gisteren 25 april enkel een congres van de CD&V als officiële start van de verkiezingscampagne.  Dat Vlaams Belang in het parlement een gelijkaardige manifestatie inrichtte, werd toevallig vergeten tijdens het Journaal.  Het was trouwens weer eens grappig te zien op welk een amateuristische wijze de kneuters van de VRT hun reportages in mekaar boksen.  Een van de geïnterviewde tjeven was de overigens sympathieke en tolerante Ann Vijlders, districtsschepen van Antwerpen.  Zij werd betiteld als Ann Wijfels door de prutsers.
.
Enkele grepen uit het VB programma inzake de openbare overbodigheid :
. 
-intrekken overheidsdotatie bij schending neutraliteit.( mocht deze maatregel consequent toegepast worden, dan kan de VRT stante pede opgedoekt worden) ;
- annulering van de nota "de VRT en de democratische samenleving" van Bert De Graeve, waarbij VB verbannen wordt uit het nieuwsaanbod ;
- zuivere financiering van de 0000 zonder publiciteitsinkomsten en sponsoring (zijn ze merchandising vergeten ?) ;
- betere financiële controle en duidelijke afspraken inzake onkosten ;
- 50% Nederlandstalige programma's voor de televisie, 20% Nederlandstalige muziek per radiozender en een aparte zender voor uitsluitend Nederlandstalige muziek.
.
Dit zijn een aantal basiselementen die we terugvinden in het partijprogramma. 
.
Savat 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dirkje Sterckx rukt op uit de achterhoede op de Chinese Muur

 

Dirkje Sterckx op de Chinese Muur.
Wie durft beweren dat die man niet hard werkt in het Euro-Parlement ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De socialisten doen het goed

 

 

  De Franstalige toplui van de Socialistische Mutualiteiten hebben twaalf jaar dubbele vergoeding opgestreken.

Meer moet dat niet zijn.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dirkje Sterckx een sterkhouder uit de achterhoede van de Euro-broekverslijters
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

We hadden het met ons bericht va 24 april over een rangschikking van de EP-leden met betrekking tot de uitoefening van hun mandaat. Op zich zijn dat niet direct zaken die ons stemgedrag zullen beïnvloeden maar in dit geval was de meting klaarblijkelijk gebeurd aan hand van objectieve criteria door een voor de rest onbekende instelling parlorama.eu

We zeggen objectieve criteria omdat de 3 VB-mandatarissen op de totale meting van 920 leden respectievelijk uitkwamen op de plaatsen 31 (Philip Claeys) 36 (Frank Vanhecke) en 48 (Koen Dillen). Als enkele redacteurs van kwaliteitsmedia onder mekaar een rangschikking regelen zou die er alleszins anders uitzien.

Onder druk van onbekende omstandigheden én klachten is de webstek gesloten. Een van onze aandachtige lezers was  vooruitziend en heeft een fragmentje van de slechtst scorenden vastgelegd.   Er staat geen rangnummer bij maar het is wel grappig dat uitgerekend Dirkje Sterckx bij de nitwits eindigt.

 

 

De worsten gerankeerd van groot naar klein


25-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB-parlementairen betrapt tijdens schofferen bange, blanke man

 

 

Onze onderzoeksjournalist Volglas De Koninck betrapte een meute Vlaams Belang parlementairen die in Antwerpen een arme man onder honende commentaren bedolven.  U weet niet wat u ziet ...

Klik op de gekleurde tekst




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!