Angeltjes
10-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier is ze dan : de vlam van onze Manten

 

  Tot 7 juni is Hildeke op stap om la belle chique te redden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toemaatje Poperinge

 

Poperinge en Kortrijk 0905209 021

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poperinge

 

O. -L. -Vrouwekerke Poperinge

De Sint Janskerke

 Weeuwhof - eigendom van het OCMW Poperinge

  Het Weeuwhof (Begijnenhof of weduwenhof) met de Onze-Lieve-Vrouwekerke

Talbot House - Poperinge

Talbot House : Ontmoetingsplaats voor de Britten tijdens de Grote Oorlog

Aan de Stedelijke Kunstacademie - Poperinge

Aan de naleving van het rookverbod wordt streng de hand gehouden met Poperingse humor

De Sint Janskerke - Poperinge

 De Sint Bertinuskerk

Ghybe - Poperinge

Ghybe, de Middeleeuwse rebel uit Poperinge. Het Graafschap werd achterstevoren bestuurd, daarom zit Ghybe ook achterstevoren op zijn ezel, beladen met een grote kei, symbool van de Keikoppen van Poperinge.  

Foto's : Gerda

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hedendaagse bouwvakker door Pion Liber

  

Hoera! De barre winter met zijn sombere lange dagen is intussen al meer dan een maand het land uit. De lente heeft intussen volop haar intrede gedaan, het blijft langer licht, de lentekriebels hebben na een ietwat tastend begin definitief hun weg gevonden in een tintelend lichaam en een stralend zonnetje heeft een opbeurend effect op ons gemoed. Alles lijkt gemakkelijker,onze tred wordt zwieriger, onze gezichtseinder verruimt en we leven nog net niet in het Aards Paradijs.

Met het zuiderse klimaat van de laatste dagen jeuken de benen en kan ik er niet aan weerstaan de fiets van stal te halen om er een stukje wereld met te verkennen. Al tweewielend  kijkt men al eens meer rond dan gewoonlijk en hoort en ziet men dingen die u vroeger ontgingen.

Zo brengt mijn ijzeren ros me soms langs een bouwwerf. Wat me daar telkens bij treft is de opgewektheid van die kerels terwijl zij boven op hun stelling staan te metsen.  Naarstig doorwerkend, fluiten en zingen ze dat het een lust is om er naar te luisteren.  En als dan beneden toevallig een eerder schaars gekleed jong meisje voorbijgaat, wordt dat vanzelfsprekend nageroepen of nagefloten. Gezonde mannen, weet u wel! Het is evenwel niet eens zeker dat zij daardoor een steentje minder leggen, in acht genomen dat voor hen vrouwelijk schoon klaarblijkelijk eerder stimulerend werkt dan remmend. Wat ik daarmee zeggen wil? Dat die mensen het duidelijk nog zo slecht niet hebben. Want ik heb beroepsmatig gedurende enkele jaren tamelijk frequent de voet binnengezet in kantoren bij firma’s en openbare diensten van allerlei slag.  Zelden of nooit heb ik daar iemand horen zingen of fluiten. Als dat toch al eens een zeldzame keer gebeurde, was het de werkvrouw of de ruitenwasser die buiten toevallig de ramen aan het lappen was!

Wat een schril contrasterend schouwspel wanneer ik omstreeks negen uur ’s morgens  passeer voorbij enkele poepchique kantoren in onze eigenste Antwerpse stede!  Piekfijn uitgedoste heren en dames met een voor dit ochtendlijke uur toch al tobberige blik, vanuit hun luxewagen op stap richting werkvloer. Onder de arm enkele lijvige dossiers torsend waar ze zich kennelijk de avond voordien thuis moeizaam hebben doorgeworsteld. En als het een klein beetje meezit ziet men warempel iemand een wagentje voorttrekken, volgestouwd met dossiers en dat vermoedelijk speciaal voor dit doel werd ontworpen.. Ze mogen dan met een dik loonzakje huiswaarts keren, vrolijkheid is wel het laatste wat ze uitstralen.

Bouwvakkers riepen vroeger niet steeds ten onrechte het beeld op van mannen die meer in een café zaten dan dat ze werkten. De laatste steen van de ruwbouw was pas gelegd of ze stonden ergens al aan de toog van een staminee. Dat hoorde een beetje bij de gebruiken van het vak. Niet zelden liepen die drankpartijen uit de hand en zag moeder de vrouw manlief slechts enkele dagen later weer. Totaal beschonken en berooid. Met alle miserie van dien. Een goede reputatie hadden ze zeker niet. Misschien bestaat het gebruik de dag van vandaag nog en zwermen ze nog wel eens uit naar een café. Of dat als voorheen tot uitspattingen leidt?  Vroegere vakmensen zijn zeer formeel: heel zelden en zeker niet meer dan bij het “meer verfijnde bureauvolk” op kroegentocht. Daar wordt dus best niet te zwaar aan getild. De bouwvakker van vandaag is echt geen dagen (en nachten) meer onderweg. Hij drinkt integendeel zijn pintjes ‘s avonds thuis in plaats van in zijn café. Braaf gezeten voor zijn tv samen met moeder de vrouw en kinderen. Fris en monter. De tijd dat er stakkerds bij waren die bij dag en dauw en bijna de godganse dag niets anders deden dan met de schop mortel gereedmaken en hem vervolgens samen met een vracht bakstenen op de  schouder ladder- op- ladder -af  sleurden (een echt beulenwerk!) ligt al wat jaren achter de rug. Tegenwoordig ontwaart men voor de werf van om het even welk bouwaannemertje- van- het- zevende- knoopsgat wel een betonmolen en een kraan. Zodat het echte labeurwerk niet meer hoeft. Met de oorring die ze veelal dragen zien ze er op het eerste gezicht misschien een beetje ruig en onbehouwen uit. Niet meteen het type man dat moeders hun dochter toewensen. Maar “in het gebruik” vallen ze vermoedelijk mee. Het is zelfs niet onwaarschijnlijk dat een bouwvakker ’s avonds een meer genietbaar iemand voor zijn huisgenoten is dan het meer piekfijn in de klederen zittend directeurstype dat een dag in de weer is geweest met de balansen en omzetcijfers van zijn bedrijf.  Die brengt  -zeker met de druk onder dewelke er tegenwoordig ook op zijn niveau dient gewerkt te worden- de kopzorgen van het werk nogal eens gewillig mee de huiskring in. Wat nu niet precies van aard is om de boel op te vrolijken en daarentegen eerder verkillend werkt. Mee aan de vaat zie ik de bouwvakker ’s avonds nog niet meteen staan. Zoals ik ook denk dat hij af en toe wel eens opspeelt omdat er op televisie een documentaire loopt in plaats van een sexprogramma. Dat neemt het vrouwtje er evenwel volgaarne bij. Die aanvaardt haar leukerd zoals hij is. Met al zijn gaven en gebreken. Met alles erop en eraan. En met of zonder oorring…

  Pion Liber            

 


09-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor of tegen het land B ?

 

 

De vraag stellen, is niet alleen lachen maar ze ook beantwoorden. U kan dit langs onderstaand bruggetje

http://www.belgieofniet.be/index.php?reponse=2


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Oppositieleider in het Vlaams Parlement

 

 

.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De prijs voor de Lul van het Jaar gaat naar : De Lul van het Jaar !

 

 Gêne en plaatsvervangende schaamte vechten om de voorrang

Hieronder staat het bruggetje naar de originele video op Youtube : het is de moeite om de commentaren te lezen.  De man in kwestie zal er prat op gaan hoeveel bezoekers of "viewers"( in zijn taaltje) hij ontvangt.  We gunnen hem de Angeltjes-nieuwsgierigen met plezier.

http://www.youtube.com:80/watch?v=AHL3-wubprc 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag : rustdag

 

 

 

 

Vandaag zaterdag 9 mei 2009

West-Vlaanderen, weest op uw hoede :

die van de stad van Allah vertoeven in uw contreien. 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rondleiding door Gerolf Annemans in de Riolen van de Wetstraat

 

 

Op de afbeelding van de heer Annemans KLIKKEN
(laarzen en gasmaskers worden ter plekke uitgedeeld door ... u zal verrast zijn)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhofstadt, een bruut op weg naar de macht

 

 

"In ieder geval, tijdens zijn eerste-ministerschap is Verhofstadt steenrijk geworden, en al verdient een eerste minister goed zijn brood, je koopt er geen landgoederen in Umbrië, een prachtig pand in een goede buurt van Gent en nog wat appartementen aan de Franse kust mee."

Tot zover dit fragment uit een artikel uit Journaal van Mark Grammens met de duidelijke titel

"Verhofstadt, een bruut op weg naar de Macht"

dat u door HIER TE KLIKKEN in extenso kan lezen.

 

Mark Grammens in de jaren 1970 - Vader Flor Grammens in 1927

 

(Foto's uit het Archief & Museum van het Vlaams Cultuurleven (AMVC) verdwijnen gedurende enkele uren na middernacht wegens back-up van het archief.) 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen in Bamyan (Afghanistan)

 

Vlaams-nationalisten,  of gewoon Vlaamsgezinden,  worden door tegenstanders graag afgeschilderd als nostalgische folkloristen die met de wereld niets te maken willen hebben en hun dagen doorbrengen met vendelzwaaien, marcheren als landsknechten en trommelen in de schaduw van de IJzertoren. Wij zijn nochtans gewone mensen die met beide benen in de realiteit staan en velen van ons zetten zich sociaal  in op diverse niveaus. Eén van onze lezers, vorig jaar op bezoek in Afghanistan, bezocht verscheidene scholen in het raam van een onderwijsproject aldaar en bezorgde ons een kleine fotomontage. We laten hem zelf aan het woord :

 

 

In de provincie Bamyan ( De “stad” van de vernielde boeddha’s) zitten Hazarakinderen in een gemengde klas. De Hazara’s vormen de derde grootste bevolkingsgroep van Afghanistan en zijn van Mongoolse komaf. Zij werden steeds als tweederangsburgers beschouwd door de Pashtun, de heersende klasse (Lees het boek “De  vliegeraar”), en hadden zwaar te lijden onder de Taliban, ook al omdat de meeste Hazara’s sjiieten zijn in een overwegend soennietisch land. ( http://wapedia.mobi/nl/Hazara )

Veel scholen werden door de Taliban vernield  maar door toedoen van Japan (als wederdienst voor het massaal leveren van Toyota’s ?) werden de meeste terug opgebouwd. Deze school stond centraal in een afgelegen gebied en er werd les gegeven in twee shiften. De kinderen kwamen van heinde en ver, soms méér dan drie uur stappen. Waar in Kaboel nog veel kinderen ingezet worden om met bedelen of klusjes het gezinsinkomen met een paar dollar te verhogen, is dit minder het geval bij de Hazara’s. De slechtbetaalde leerkrachten hadden zelf een zeer beperkte opleiding, beschikten over weinig lesmateriaal maar hadden toch het beste voor met de kinderen. Een gezegde aldaar: “Wij (Hazara’s) hebben onze kalashnikovs ingeruild voor boeken.” Zij waren zeer dankbaar dat Westerlingen naar hun toe kwamen en wat wilden doen om het onderwijs te verbeteren. Nu, bijna één jaar later, heeft ons bezoek resultaat opgeleverd en is met veel succes een afstandsonderwijsproject (voor de opleiding van de leerkrachten)  gestart in die afgelegen middelbare scholen.

De regering in Kaboel, die voornamelijk uit Pashtun bestaat, heeft weinig belangstelling voor de slecht bereikbare binnenlanden. Ook de Westerse NGO’s steken liever hun energie in grootschalige projecten in Kaboel die méér publiciteitswaarde hebben en méér sponsorgeld opbrengen.

Op een van de foto's ziet u de gehuurde 4x4 die op de terugweg panne kreeg door de slechte staat van de weg. De school ligt links achter de fotograaf en in de verte zie je de leerlingen huiswaarts keren. Het is een uitgestrekt bergland, een kruising tussen de Alpen en de Pyreneeën en moest daar ooit de vrede uitbreken, zou het land over heel wat toeristische troeven beschikken. 

Ludo 

 


08-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bert Schoofs heeft ervaring met integratie in Limburg
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

U kent ongetwijfeld het actieve Limburgse kamerlid Bert Schoofs. 

In zijn woonplaats Beringen heeft Bert al jaren te maken met vreemdelingen van de meeste uiteenlopende nationaliteiten die zich in de toenmalige mijnstreek gevestigd hebben. Velen zijn behoorlijk ingeburgerd en maken zeer vanzelfsprekend deel uit van onze Vlamse gemeenschap.  Echter niet allemaal.

Leest u even wat in ons bijhuis Bert te vertellen heeft over de erkenning van moskeeën.

 

http://www.angeltjes.net/#home


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil u ook méér migranten ?

 

.
Wil u ook méér migranten ? Klik maar op de lekkere poep
van een van de beide dames


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beschaamde Vlaams Belangkiezers en Onbeschaamde Politieke commentatoren + AANPASSING 18.30 uur

 

We zijn vertrokken.  Het media-cordon wordt vandaag  doorbroken : het journaille stort zich op Vlaams Belang.

Vandaag verschijnt in de Standaard een stukje riooljournalistiek waarover we het hieronder al hebben gehad.  De Morgen is een permanent anti-VB pamflet. Daar valt mee te leven, omdat het soms komisch is.

Ook andere kranten doen vandaag hun duit in het zakje :  volgens Het Laatste Nieuws hebben de gevestigde partijen – inbegrepen VB – van de politiek een soort syndicaat gemaakt. Ze verdelen onder elkaar de posten en het geld, dat ze van de burger opeisen, en proberen te beletten dat een indringer zich ertussen wringt.” Kan Van der Kelen zeggen over welke posten het eigenlijk gaat wanneer hij het over het Vlaams Belang heeft ? En dat van de gevestigde partijen, is zeker om te lachen.

In de Pravda van Linkeroever (GvA) doet Paul Geudens er nog een schep bovenop door in zijn hoofdcommentaar de VB kiezers de stempel te bezorgen van schijnheiligaards die niet open en vrank voor hun gedacht durven uitkomen bij peilingen.

Hoe zou dat nu komen, Geudens ?

Een partij waarvan de politieke acties doodgezwegen worden, de aanhangers en mandatarissen  bezwadderd en beschimpt, de leden en sympathisanten gebrandmerkt als idioten, racisten en "slechte mensen"   ... Je moet over een stevige overtuiging en een pak moed beschikken om je tot die partij te bekennen. Wij kennen ETTELIJKE mensen die stilletjes knipogen, de duim opsteken of een goedkeurend knikje geven maar die hun sympathie op geen enkele wijze durven, willen of mogen exterioriseren.

Voor elke verkiezing worden allerlei scenario's toegepast om de Vlaams-nationalisten te treffen.  Daar doen àlle kranten en weekbladen aan mee ('t Pallieterke niet) ; er worden duidelijk afspraken gemaakt, want het kan geen toeval zijn dat de gazetten samen op een zelfde dag afkomen met elk zijn eigen smerig verhaaltje.

Ray

 Hier klikken voor het dommige artikel in de Pravda

+ AANPASSING 18.30 UUR

Een lezer stuurde volgende reactie naar' Paul Geudens (NAW bekend bij de redactie)

Aanklacht tegen GVA en Paul Geudens

Uw artikel bewijst niets...integendeel.
U geeft hier enkel het bewijs van de enorme zwakte van elke peiling.
 
Denkt u nu echt dat een Vlaams Belang-kiezer die elke dag via de geschreven pers en de audio-visuele media wordt uitgescholden als een racist en tutti quanti..
denkt u dan echt dat hij op jullie vraag eerlijk gaat antwoorden.
Op dat punt wint u inderdaad. De gewone kiezer wordt inderdaad geïntimideerd,
en dat werkt...totdat zij het kiesgordijn achter zich sluiten...
dan kunnen zij in alle eerlijkheid hun eigen gedacht zeggen, los van alle manipulatie die hier dagelijks op hen wordt losgelaten
 
Uw artikel is een zuivere aanklacht tegen uw eigen 'duidende' media, met de VRT aan kop.
 
Vriendelijke groeten van
 
LouisLouise, Thomas, Lotje en Vic

08-05-2009, 18:23 geschreven door Louise

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa : wie van deze heren ziet u het liefst in het Euro-parlement ?

        

 

     Zie ook onze poll aan de linkerzijde van de blog (slechts 1 x stemmen - Digipolis zal bijsturen)

     
   

 

Op een persconferentie heeft Jean-Luc Dehaene, Europees lijsttrekker van CD&V, vandaag erkend dat zijn Europese koers perfect inwisselbaar is met die van Guy Verhofstadt, Europees lijsttrekker van de VLD.

Het Vlaams Belang vindt de bekentenis van Jean-Luc Dehaene dat zijn kritiekloze pro-Europese koers eigenlijk dezelfde is als die van Guy Verhofstadt, alleszins een goede zaak voor de Vlaamse kiezer. Meteen wordt duidelijk waar de Vlaamse partijen voor staan. CD&V, VLD en SP.A staan op dezelfde kritiekloze lijn. Tegenover de traditionele partijen staat het Vlaams Belang als enig eurokritisch alternatief. Onze partij maakt van de strijd tegen de Europese verspilling en fraude een speerpunt, net als van het verzet tegen de toetreding van Turkije en ons pleidooi voor bindende referenda. Bovendien meent het Vlaams Belang dat Vlaanderen, om zijn belangen te verdedigen, in Europa eindelijk met een eigen stem moet kunnen spreken en dus onafhankelijk moet worden.

Het Vlaams Belang kant zich tegen de naïeve en zelfs ongeloofwaardige roep naar ‘meer Europa’. Dit Europa kan de economische crisis helemaal niet aanpakken, zoals Verhofstadt en Dehaene menen. Het Europa van Dehaene en Verhofstadt wordt – nog meer dan vandaag al het geval is – een logge, inefficiënte en ondemocratische constructie, een soort ‘België in het groot’. Een kritiekloos pleidooi voor ‘meer Europa’, bovendien gebracht door iemand die de voorbije legislatuur voornamelijk uitblonk in nietsdoen, is allesbehalve geloofwaardig.

Bruno Valkeniers
Voorzitter Vlaams Belang

Frank Vanhecke
Europees parlementslid


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Schandaard over VB : kwaliteitsvolle info

 

 

ANALYSE. Vlaams Belang
.
In een schuimbekkend artikel stelt de kwaliteitskrant de Standaard in een reeks over de diverse politieke partijen, Vlaams Belang voor op een manier die de collega's van de Morgen jaloers maakt. Enkele fragmentjes :
.

Vlaams Belang graait voor deze verkiezingen nog eens diep in de ton met extreemrechtse klassiekers: immigratie, criminaliteit, de Waalse diefstal, corruptie, islamisering of de rotte politiek. Voorlopig komt de patij in de campagne ook amper aan bod, anders dan Lijst Dedecker, uitgerekend de grote concurrent.

.

Het is met dergelijke partijdige vooringenomen journalistiek dat de media hun sérieux verliezen.  De Standaard vergeet te vermelden dat deze verkiezingen gaan over een Vlaams parlement dat de moed zal hebben Vlaamse Onafhankelijkheid uit te roepen. En voor het overige... ja, het is juist dat de subsidie-regering van Kris Peeters en zijn voorganger Yves Leterme weinig ondernomen hebben tegen de verloedering van de maatschappij.  En vermoedelijk is Vlaams Belang wat blij in deze campagne niet aan bod te komen zoals LDD met allerlei wanpraktijken, detective-verhalen, parlementairen die van hot naar her hollen en partijleden-tafelschuimers die genoemd worden in allerlei finaciële schandalen. Dank aan de politieke redactie van deze krant : u bezorgt VB weer een aantal kiezers.

De Schandaard over Vlaams Belang : Kwaliteitsvolle info


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te weinig allochtonen en gehandicapten Vlaamse overheidsdienst

 

'Leidinggevenden moeten veel meer afgerekend worden op de inspanningen die ze doen om kansengroepen aan te werven', zegt emancipatieambtenaar Ingrid Pelssers. 'Formeel is dat nu al zo, maar in de praktijk speelt het te weinig mee. Waarom geen financieel beloningssysteem uitwerken voor wie goede resultaten kan voorleggen? Hogere budgetten voor hun entiteit, bijvoorbeeld. Er moeten ook meer gerichte wervingskanalen worden opgericht. En een aantal barrières moet worden weggewerkt: diplomavereisten en nationaliteitsvoorwaarden, bijvoorbeeld.'

Vraagt u even aan de kandidaten van de partij voor wie u denkt te stemmen op 7 juni of zij het eens zijn met deze prachtige politiek-correcte stelling :   Aanwervingen op basis van allochtone origine zonder hinderlijke diplomavereisten.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internet aan banden

 

 

Rupert Murdoch: "Gedaan met gratis nieuwssites"

 

Mediamagnaat Rupert Murdoch wil mensen laten betalen om nieuwswebsites van News Corporation te bekijken. "Het internet van vandaag zal verdwijnen" aldus Murdoch.

@ Knack

Goed zo, Mijnheer Murdoch :  Voor massabeïnvloeding moet verdorie betaald worden !  Internet aan banden, is de droom van de nieuwsgiganten. En de hoop van de  kaboutertjes van kwaliteitskranten met als hoofddoel het regime handhaven en de partijbureaus bewieroken.  Daar willen de burgers wat graag centen voor neerleggen. 

Een cent voor deze glimlachende heren aub

 

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pandemiepaniek

 

Bon, het schijnt de verkeerde kant uit te gaan met de Mexicaanse Varkenspandemie.  Alles was in gereedheid gebracht om een wereldpaniek te regisseren maar het wil nauwelijks lukken.  We moeten ons voor het ogenblik tevreden stellen  met de vaststelling, dat de pandemie nog jaren sluipend kan rondwaren vooraleer genadeloos toe te slaan.  Maar dàn kan ze zeker 2 miljard mensen aantasten. Pandemiepaniek is goed voor de mensheid.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 juni 2009 : Donkere Zondag. De naam is al gevonden

 
Als de verkiezingen naderen, zijn er steeds personages die de trappers verliezen.  Het kan de besten overkomen, zelfs ons. Wij hebben zelfs geen verkiezingen nodig, om met zwabberende benen ons evenwicht proberen te bewaren.  Punt is, dat wij dit beseffen en over enige zelfrelativering beschikken.
 
In de kwalitatieve Leugenkrant de Morgen verscheen een stuk  over "Hoe het land afstevent op een Donkere Zondag". Denkelijk een voorgenerale-repetitie voor wat er na 7 juni zal geraaskald worden in de kolommen van de Morgen, die van dan af definitief in de zorgen zal verkeren. De titel voor de verkiezingsdag is nu al bepaald : "Donkere Zondag". Want bruin met donkerblauw geeft een vies kleurtje schrijven de linkse broekschrijvers.
 
Ik zou beschaamd zijn, als ik mijzelf zou betitelen als een van de beste pennen uit het land, en dan dergelijke goedkope vergelijking op papier zetten.  Maar ja, de wanhoop is groot, het verdriet tomeloos en de inspiratie dof, mat en plat. De 3 vermaledijden : VB, LDD en NV-A samengeteld,  bedreigen het Rode Regime van de Kameraden evenals dat van de meehollende linkse liberalen en de veelbelovende ja-knikkers en fantasten van de CD&V, alias de tjeven.   Als het doemscenaro zich voltrekt op 7 juni, is het gedaan met de weireld.  De brulboeien aan de macht. Gedaan met het knoeien, graaien, niet besturen en de democratie verpulveren. 
 
Er is veel voor te zeggen dat Vlaanderen politieke brulboeien kweekt. Omdat ruwheid stilaan de boventoon voert in onze samenleving  (de Morgen)
 
In een school ergens in het Antwerpse had een politiek debat plaatsgevonden met de grote politieke kanonnen en wat bleek ?  Sp-a en Groen behaalden bij de aanwezigen nog geen 10%.  Als vergoelijking wordt er bij verteld dat er veel Davidsfondsers onder het publiek waren.  Hoeveel de Vermaledijden opstreken, werd niet specifiek vermeld in de Kwaliteitskrant, want exacte informatie die vervelend is, wordt best verzwegen : "Als de tijger jaagt, brult hij niet, anders gaat zijn prooi op de vlucht" . Het zou een van de vele spreuken van Mao kunnen zijn, daarom bieden wij ze graag aan de Bezorgde Morgen.  We bedoelen gewoonweg : de schrik zit er diep in bij diegenen die gedurende jaren ons land (Vlaanderen) en onze samenleving naar de verdoemenis hebben geholpen.
 
En dat alles in een samenleving waarin onbeschoftheid stilaan gepromoot wordt als normaal, en onbeleefdheid zelfs gewenst gedrag.  Verbaast het dan als straks ook de kiezer straks de middenvinger opsteekt? (de Morgen)
.
Er wordt ook nagegaan in het artikel welke de reden is, dat de domme burger zijn vertrouwen schenkt aan de Vermaledijden. Dat heeft te maken met de verruwing van de maatschappij, ziet u.  De zedenverwildering, zeg maar. De onbeschoftheid, die u overal om u heen ontwaart.  En weet u, beste domoren, dat  mannen als Dewinter, Dewever of Dedecker ,ordinaire brullers als u ons vraagt, inspelen op deze ruwe beschaving die de onze geworden is ?   Echt waar, die populisten maken misbruik van wat eens een fijne samenleving was met hoffelijk sociaal verkeer, en zij gaan nu als wilde honden te keer om dit fatsoenlijke regime omver te kegelen.
 
De socialisten en de fijne progressieve lieden hebben steeds aangedrongen op discipline, beheersing, keurig optreden, beleefde omgangsvormen, geen uitspattingen, beheersing, fatsoen, respect voor de culturele waarden en eigenheid en vooral GOED onderwijs !  Onze kindjes spreken nu met mekaar zoals Winnetou met Old Shatterhand, en dankzij de vele hervormingen in het onderwijs, weten zij dat Napoleon in 1302 in Waterloo de Eburonen heeft verslagen die aangevoerd werden door Hitler, de zoon van Maria van Boergondië, die een oudtante is van Bartje Somers van de Paarse socialistische Partaai . 
 
Wij hebben nog maar zelden in de onvolprezen de Morgen zulk een opeenstapeling van wanhopige argumenten bij mekaar gelezen.  Links is in paniek.  En dan zijn ze gevaarlijk.  Maar belachelijk blijven ze altijd.
 
Savat
 
 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!