Angeltjes
16-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belevenissen van een koe.

 

Een Turkse boer heeft zijn koe laten onderduiken. Hij is bang dat het dier een zware straf tegemoet kan zien, omdat ze tijdens een uitbraak een standbeeld van Mustafa Kemal Atatürk heeft omgestoten. Atatürk is de grondlegger van het moderne Turkije. Hij stichtte de Turkse republiek en voerde onder meer de strenge scheiding tussen kerk en staat in. In Turkije staan zware straffen op het beledigen van de vader des vaderlands.

In Vlaanderen voert een socialistische ministerin een kiescampagne met de slogan : "Ik wou dat ik een koe was".  Zij bedoelt dat Europa meer geld overheeft voor landbouw dan voor armoede bij kinderen. Als zij een koe was, zou ze subsidies weigeren en ze aan de arme kindjes geven. Ja, zo zijn socialisten.

Intussen kauwt de koe voort, onbewust van haar trieste einde.

Fats


15-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Hol van Pluto : Petropavlovsk

 

Weet u waar het einde van de Weireld is ?  Het Hol van Pluto, zoals ze dat in  West-Vlaanderen zeggen ?  Hier, op het kaartje uit Wikipedia ziet u waar Petropavlovsk zich bevindt, op 9000 km van Moskou :

 

 

 

 Onderstaande afbeelding bevestigt dat  het een aangename, gezellige Russische stad is. Ook op het vlak van klimaat, zijn de circa 200.000 inwoners verwend : een jaargemiddelde van 2,4° C en een behoorlijke temperatuur in de zomermaanden van 12° C, met pieken tot 30° C maar dan rommelt de vulkaan.

 Bestand:The Avachinsky volcano and my town.jpg

 Na de val van de Sovjet-Unie heeft de stad een aantal toeristische faciliteiten aangelegd. Er bevinden zich ongeveer 20 grote toeristische bedrijven die activiteiten aanbieden van berenjacht tot paragliding. Door het ontbreken van verbindingen met de rest van Rusland is reizen naar de stad erg duur, waardoor er vooralsnog geen massatoerismeis ontstaan. Wel komen er steeds meer toeristen af op het uitzonderlijke natuurschoon op het schiereiland die Petropavlovsk-Kamtsjatki gebruiken als uitvalsbasis. Met name Amerikanen vliegen veel op de stad vanuit Alaska maar ook komen er steeds meer Japanse toeristen. De vulkanen van Kamtsjatka zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst 

Op ons Bijhuis vindt u nog enkele foto's genomen vandaag 15 mei 2009. Verser kan u ze nergens vinden. HIER KLIKKEN

Met dank aan de fotograaf en zijn gezelschap en onze eigen technische Ti-Ta-Tovenaar

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag de 0000 belgië sponsoren ?

 

Mag belgië gesponsord worden door de 4 nullen ?

Natuurlijk, we zijn toch allemaal snullen.

(volgens de 0000) 

http://www.knack.be/poll#

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter feliciteert Wilders

 

België op 152ste plaats op imago-index van East West Global Index. België scoort slechter dan Eritrea en Zuid-Ossetië!

Geert Wilders wil meewerken aan opheffing België en vraagt Nederlandse ambassadeur voor Vlaanderen

Filip Dewinter feliciteert Geert Wilders met zijn initiatief

 

Filip Dewinter is verheugd met het initiatief van de Partij voor de Vrijheid om aan minister-president Balkenende en minister Verhaegen van Buitenlandse Zaken te vragen een Nederlandse ambassadeur voor Vlaanderen aan te stellen, in plaats van bij België. De PVV bepleit de medewerking van Nederland aan de opheffing van België zodat Vlaanderen en Nederland in de toekomst nauwer kunnen samenwerken.

België scoort steeds slechter in het buitenland. Geert Wilders baseert zich op onderzoek waaruit blijkt dat het imago van België in het buitenland  nog slechter is dan dat van Eritrea en Zuid-Ossetië. Zowel volgens de Europese rangschikking van ‘Simon Anhalt GFK Roper Brands Index’ als de wereldwijde ‘East West Global Index’ van het Amerikaanse adviesbureau Eastwestcommunications blijkt dat het met het imago van België in het buitenland pover gesteld is.  

De driemaandelijkse East West Global Index – dat zijn nationale ‘merkenrangschikking’ samenstelt op basis van positieve en negatieve vermeldingen in internationale media – plaatst België op de 152ste plaats op 200. Net na Libië. Twee plaatsen na Zuid-Ossetië. Drie achter Roemenië. Net daarvoor nog: Eritrea (148) en Liberia (147). Bovenaan staat Singapore, net voor Nieuw-Zeeland en de Verenigde Arabische Emiraten. Nederland staat 35ste.

De Partij voor de Vrijheid zegt vandaag in een mededeling “verheugd te zijn met de uitkomsten, die wederom aangeven dat het federale België een kunststaat is waar niemand om geeft. De PVV hoopt dat de minister-president zich nu actief gaat inzetten om Vlaanderen te helpen”. Geert Wilders verklaarde vandaag: “België is bijna verleden tijd. Mooi! De toekomst is aan het onafhankelijke Vlaanderen. Daarom moeten we een ambassadeur hebben bij onze partner Vlaanderen en niet bij het bijna stervende België”.

Filip Dewinter feliciteert Geert Wilders met zijn initiatief. Nederlandse steun voor een onafhankelijk Vlaanderen is zeker welkom.  De reactie van Geert Wilders toont volgens Filip Dewinter aan dat er ook in Nederland steeds meer rekening wordt gehouden met de splitsing van België.

 

Philippe Van der Sande,

Persverantwoordelijke Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis PUB

  

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa roept op om te kiezen

 

 

Voor elk van de 27 landen zijn er filmpjes gemaakt (ook in de onderscheiden talen per natie) om de burgers aan te zetten aan de verkiezing voor het Euro-parlement deel te nemen.  Eens die democratische formaliteit achter de rug, worden de écht belangrijke functies onder mekaar verdeeld zonder dat de commissarissen verkozenen hoeven te zijn.  Dit is het filmpje voor Vlaanderen. Daarnaast zijn er ook nog "grappig" bedoelde video's : wij besparen ze u. Ze zijn van een bedroevend niveau.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders : hef belgië op en benoem NL-ambassadeur in Vlaanderen

 

België opheffen, ambassade voor Vlaanderen
 

http://www.pvv.nl/index.php?option=com_deeppockets&task=catShow&id=71&Itemid=22

De Partij voor de Vrijheid vraagt Minister-President Balkenende actief mee te werken aan het opheffen van België, zodat Vlaanderen en Nederland kunnen worden herenigd. Dit na onderzoekingen waaruit blijkt dat het imago van België nog slechter is dan dat van Eritrea en Zuid-Ossetie. PVV-Kamerleden Geert Wilders en Martin Bosma willen daarom een Nederlandse ambassadeur voor Vlaanderen, in plaats van bij België.

Zowel volgens de Simon Anhalt GFK Roper National Brands Index als de Eastwest Global Index blijkt dat het met het imago van België in het buitenland pover is gesteld. Volgens dit laatste onderzoek is België gezakt naar de 152e plaats, op een totaal van 200 landen.

De Partij voor de Vrijheid is verheugd met de uitkomsten, die wederom aangeven dat het federale België een kunst-staat is waar niemand om geeft. De PVV hoopt dat minister-president Balkenende zich nu actief gaat inzetten om Vlaanderen te helpen. De Partij voor de Vrijheid streeft als enige partij naar de hereniging van Vlaanderen met Nederland. Geert Wilders: “België is bijna verleden tijd. Mooi! De toekomst is aan het onafhankelijke Vlaanderen dat zich in een federatie verbindt met Nederland. Daarom moeten we een ambassadeur hebben bij onze partner Vlaanderen en niet bij het bijna-stervende België.”

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Matthijs Weststrate

Persvoorlichter
Tweede Kamerfractie Partij voor de Vrijheid
Binnenhof 1a
2513 AA Den Haag
T: 070-318 38 64
F: 070-318 38 36
E:
pvv.pers@tweedekamer.nl
W:www.pvv.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een pluim voor Hendrik Bogaert van CD&V

 

 

...
Zij wij soms ziek ? Neen, heel uitzonderlijk zijn we objectief. 
Dat zal echter geen gewoonte worden.  Klikt u op de afbeelding hierboven van de belgische ambassadeur in Tokyo en u leest  (uitgeleende) lof bij Angeltjes over de brave Hendrik Bogaert.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Generaal Kuypers van Herent ten oorlog tegen Israël

 

Ondergetekenden, Willy Kuijpers, burgemeester, Jos Bex, Jo De Clercq, Luk Draye, Arlette Caes, Els Demol, Marleen Pattyn, schepenen van Herent vragen de voorzitter en de raad van bestuur van dexia bank om alle leningen voor de uitbouw van nederzettingen in de bezette gebieden van Palestina langs dexia public finance Israel stop te zetten conform de uno resoluties van de veiligheidsraad (resoluties 446, 452, en 465 met verwijzingen naar de schendingen van de Conventie van Geneve).

 

 

Gesprek afgeluisterd in café 't Schuurke :
- Is Willy nu helemaal zot ?
- Nog niet, maar nu zal het niet lang meer duren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bert Schoofs over Turkije

 

Video-fragment van TV-Limburg waarin Bert de degens kruist met de Turkse Sp-a schepen : twee politieke tegenstanders die mekaar respecteren. 
Federaal volksvertegenwoordiger Bert Schoofs is lijstduwer voor het Vlaams parlement-, kieskring Limburg.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig is er ook nog verkiezingsfolklore

 

De zoveelste veldslag in de lokale plakoorlog, woensdag in Antwerpen. Deze keer stonden N-VA en Vlaams Belang tegenover elkaar. N-VA-militant Willy Eeckhout en zijn vrouw wilden in Deurne affiches van Bart De Wever (N-VA) hangen en botsten op een Vlaams Belang-ploeg. 'Ze waren met vijf en hadden al drie van de vier borden volgeplakt, maar wij wilden ook een plaatsje. Meteen werden onze affiches afgescheurd en werden we geïntimideerd. Toen mijn vrouw Marie-José in paniek de politie belde, stoven ze weg. Maar ze stalen wel mijn emmer met lijm, zodat ik niet meer kon plakken', zegt Eeckhout. De politie stelde een proces-verbaal op van de feiten.

'Dit soort incidenten moet ophouden', zegt Bart De Wever. 'Ik laat dit niet zomaar gebeuren met een van mijn militanten. Wij dienen een klacht in met burgerlijke partijstelling voor intimidatie en diefstal. En dat terwijl we woensdagavond een plakakkoord met Filip Dewinter hadden gesloten om elkaars affiches te laten hangen in Antwerpen. Maar toen wisten we nog niets van dit incident.'

'Van de versie van die N-VA-plakkers klopt niets', reageert Albrecht Cleymans, VB-militant in Deurne. 'Wij waren met drie militanten aan het plakken, toen plots een N-VA'er opdook en agressief een plaats op het bord eiste. Wij zouden bondgenoten moeten zijn , probeerde ik hem te kalmeren. Maar hij begon onze affiches af te trekken. En die emmer, ik weet echt niet waar die naartoe is, maar wij hebben die niet.'

'Ik weet van niets, maar wat ons betreft, blijft het plakakkoord met N-VA gelden', zegt Filip Dewinter. 'En als De Wever absoluut een emmer lijm wil hebben, dan mag hij die komen halen.

@ Het Nieuwsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij kunnen er niets aan doen ... Redactionele mededeling + Aanpassing 8.30 uur

 

Wij kunnen er niets aan doen, wij kunnen het echt niet verhelpen ...

Het lijkt wel een plat excuus van een politieke partij, die in een of ander schandaal verwikkeld zit, maar dat is het voor een keer niet.  Wij hebben het over de inhoud van sommige reclameboodschappen die op deze blog verschijnen. 

Wij staan een stuk van onze ruimte af en die wordt volledig autonoom ingevuld door Google. 

Het kan zijn dat er annonces verschijnen in de taal van de erfvijand.  Wij maken ons daar niet druk om, doet u dat ook niet ?  Het systeem zit zo in mekaar, dat met een zoekrobot de inhoud van de blog onderzocht wordt die bepaalde thema's naar boven haalt. Dan wordt aan de kant van de adverteerders nagegaan wie baat heeft om zijn boodschappen kenbaar te maken op deze blog.  Dat gebeurt allemaal automatisch.

Als wij bijvoorbeeld dagen na mekaar lopen te zeuren over "Ho nee, alweer een moskee" dan worden wij en u  overstroomd met boodschappen om op reis te gaan naar de Prachtlanden, er grond en villa's aan te kopen, ons desnoods te bekeren tot de leer van ... enz. 

De redactionele en publicitaire mededelingen staan volkomen los van mekaar.  En nu maar hopen, dat we weer niet op de vingers getikt worden, omdat we het systeem toelichten, zonder het te willen beïnvloeden uiteraard.

Als u bijvoorbeeld  uitkijkt naar een liaison, met een amourette van boven de 50 : u kan het avontuur vinden bij ons , maar kom achteraf niet klagen, dat zij u niet begrijpt. Idem voor de villa die u zich wil aanschaffen in het mediterrane bekken van Turkije ; informeer u desnoods bij Sabine Appelmans.  Zij behoort tot onze politieke tegenpolen (althans volgens de VTM-test) linksig en belgisch maar vriendelijk.

La Rédaction des petits Hameçons

+ AANPASSING 8.30 uur (uit een binnengelopen reactie van een lezer, waarvoor dank):

je vertaalt "angeltjes" als "hameçons" en dat is op zich correct. Maar ik denk dat jouw "angeltjes" meer te maken hebben met de angels van stekende bijen of  wespen dan met vishaakjes (hameçons). Daarom is "dard" (of ook "aiguillon"), zijnde het stekend instrument van een insect, misschien een vertaling die beter aansluit bij de geest van de blog ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland had beter deze groep naar Eurovisie Braak Festival gestuurd

 

 

Nu onze Platenruiter nog met vakantie is, profiteren wij van de gelegenheid onze muzikale politiek-incorrecte smaak op u uit te testen : Middle of the Road, middelmatige muziek, mooie benen, aardig snoetje, witte laarsjes, mooie herinneringen. (Nooit geweten wat Soley, Soley betekende.)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk nog eens SPORT !

 

Spaanse bekerfinale: publiek trakteert koning en hymne op fluitconcert

MADRID 14/05 (AFP) = In Valencia is woensdag de finale van de Copa del
Rey, de Spaanse voetbalbeker, gespeeld. En naar goede Iberische gewoonte
werden sport en politiek nog eens duchtig vermengd: de supportersclans van
het Catalaanse FC Barcelona en het Baskische Athletic Bilbao trakteerden
koning Juan Carlos en zijn vrouw Sofia en nadien ook het Spaanse nationale
volkslied op een striemend fluitconcert.
Catalonië draagt het centrale gezag in Madrid niet meteen een warm
hart toe en Bilbao is dan weer het centrum van de Baskische
afscheidingsbeweging ETA.
De Spaanse televisiezender TVE, die de finale uitzond, had de
problemen zien aankomen en zond het volkslied niet rechtstreeks uit. Dat
werd zwaar overstemd door een striemend fluitconcert van beide
supporterskernen.
Uiteindelijk zond de zender de beelden uit tijdens de rust. Volgens de
nationale radio wilde TVE de feiten niet verdoezelen, maar gaat het om een
"menselijke fout".
Barcelona won de match met 4-1./.LOR/MAE


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zijn allemaal hoeren ...

 

Ahmeds droom is een buitenlandse vrouw. Een Egyptische vrouw, zo weet hij, is de komende jaren onmogelijk. Zijn werk als taxichauffeur brengt nou eenmaal niet genoeg op om de onderhandelingen te openen.

 

 

Seks voor het huwelijk met een Egyptische is –in zijn sociale klasse helemaal– uitgesloten. Buitenlandse (lees: Westerse) vrouwen doen niet zo moeilijk. Ze zijn minder gevoelig voor (of bekend met) de sociale strata en hebben natuurlijk seks voor het huwelijk. „Ze zijn vrij, hè?”, is de eeuwige retorische vraag die jonge Egyptenaren aan je stellen. Ik hoor het bijna dagelijks.

Vrij betekent in de eerste plaats dat ze seks kunnen hebben, maar ook dat ze veel minder aandacht en geld eisen.

De buitenlandse vrouwendroom houdt menig Egyptische jongeman op de been. De meesten van hen blijven in de droomfase hangen. Maar als de gelegenheid zich aandient –ze loopt alleen op straat!– proberen ze de droom alsnog te realiseren. Omdat de geslachten in Egypte apart van elkaar opgroeien –en ze dus weinig ervaring met elkaar hebben– is de poging vaak krampachtig. De gebruikelijke strategie is ze gewoon beet te pakken. Tot hun verbazing werkt dat meestal niet, maar schuldig hoef je je daar niet door te voelen. Het zijn immers toch allemaal hoeren.

Sommige jongens leren van hun fouten– en kiezen uiteindelijk voor een subtielere aanpak. Vooral de jongemannen die in de toeristische gebieden werken, raken na verloop van tijd (relatief) bedreven in hun omgang met buitenlandse vrouwen. Ze leren hun morele afkeuring goed te verbergen en weten deze vaak uit te stellen tot de buit al binnen is.

De handige jongens leggen er eentje vast. Op sommige plekken in Egypte is het verworden tot een ware industrie– en geldt het als de belangrijkste manier om vooruit te komen. Het gaat, in eerste instantie, niet eens om een inkomstenbron en eventueel een paspoort– dat komt later. Het is een uitweg voor de seksualiteit die deze jongens in de Egyptische samenleving wordt onthouden.

Er zijn altijd genoeg naïeve buitenlandse vrouwen die het cultuurverschil onderschatten, en zich door zoete praatjes (want dat kunnen ze...) laten inpakken. In eigen land –waar de lat van de mannen meestal hoger ligt– krijgen ze immers nooit zo veel aandacht. En zo creëren ze hun eigen droom.

Op een gegeven moment komt die romantische droom van de vrouwen ten einde, meestal met een klap (‘Hij is zo veranderd’), en meestal te laat (‘Ik kan mijn kind toch niet achterlaten’). En dan staan ze huilend voor de poorten van de ambassade– waar ze ooit nog vochten voor zijn verblijfsvergunning.

@ Trouw, een van de betere kranten van onze bovenburen : dank u.

http://www.trouw.nl/achtergrond/Specials/midden-oosten/article2753150.ece/Het_zijn_allemaal_hoeren.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Didier Donfut : ontslag wegens gesjoemel en toch PS-kandidaat tegen wil en dank.

 

De Waalse socialistische minister Didier Donfut nam gisteren ontslag, nadat uitgelekt was, dat hij privé jaarlijks ruim 120.000 euri ontving voor niet zo duidelijke prestaties.  Het aantal socialistische mandatarissen uit Wallonië dat in de voorbije jaren betrapt is geworden op financiële (en andere) malversaties valt niet bij te houden.  Een zaak pleit steeds in het voordeel van de Parti Socialiste : het is een democratische partij.

Donfut die ook kandidaat is bij de verkiezingen van 7 juni, wordt op de lijst gehandhaafd, niettegenstaande de partij dit niet wenste.  De juridische tijd ontbrak echter om alle formaliteiten te vervullen zodat Donfut verwijderd zou worden. 

In de regio van Hoei, waar Anne-Marie Lizin, de burgemeesteres die eveneens tot ontslag gedwongen werd wegens financiële misbruiken, de lakens uitdeelde,  blijkt uit een peiling dat heel wat linkse stemmen verschuiven naar Ecolo :  van zowat 10% naar 35%. 

Fats

  


14-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazet van Antwerpen popelt om verkiezingsuitslag te publiceren

 

In de loop van deze week vroeg de stadsredactie van de Gazet van Antwerpen zich zenuwachtig af, welke knappe campagne Patrick Janssens ditmaal aan het bedenken was voor zijn succesvolle herverkiezing tot Vlaams Parlementsdutter.  We hebben u op de hoogte gebracht van de onrust die door de kantoren op Linkeroever waarde.  En nog steeds waart, want Pétrick zit verwoed te schrijven en een originele campagne te bedenken vanop zijn statig kantoor in het Stadhuis op de Grote Islamitische Markt.

Als het aan Lex Molenaar ligt, de persoonlijke hygiënische verzorger van de burgemeester, dan wordt het een heuse knaller de rode campagne met als campagnelied :"Ziede gij me gere" (zonder vraagteken), gezongen door de temperamentvolle chanteuse Andrea Croonenberghs met op de achtergrond een bromkoor van de Socialistische Acteursbond met Gène Bervoets, Jan Decleir (in het midden, want als hij te veel gedornken heeft, moet er ondersteuning zijn) en Stanny Crets.  Ja, wie zoiets kan bedenken, verdient verkozen te worden.

Trouwens de Gazet is echt bekommerd.  Vandaag staat er een verhelderend artikel over "De felle strijd om 33 Antwerpse zetels". De redactie laat halvelings  doorschemeren iets meer te weten.  We overlopen samen de voorspellingen, prognoses of kortom de uitslag zoals die vastligt bij Digipolis.

Hurry up, met de geit : de cijfers zoals wij ze geven zitten verpakt in een voorzichtige en voorwaardelijke uitleg

CD&V  :  7 (- 2)

Sp-a  : 4 (- 2)

VLD  : 5 (- 1)

LDD  : 4 (+ 4)

N-VA  : 3 (+ 3)

Groen  : 3 (+ 1)

VB  :  6 (- 4)

En dan is er eentje tekort, maar dat is om de spanning er in te houden. Grappig is ook dat de redactie in sommige gevallen namen toevoegt (altijd in de voorwaardelijk wijze), zoals de acteur Karel Deruwe bij LDD of Fatima Bali voor Groen. Van deze laatste herinneren we ons een televisiegesprek samen met wijlen Karel Dillen.  De Marokkaanse vrouw stelde zich onmiddellijk offensief op met de mededeling "Ik heb een belgisch paspoort, weet u", waarop Dillen onverstoorbaar met zijn diepe bariton : "Dat maakt op mij geen enkele indruk, juffrouw". 

7 juni zal een formaliteit zijn. Maar de campagne van Pétrick die mag u niet missen : véél muziek, pintjes en hop met de beentjes.

Fats

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dehaene & Dexia : Hoeveel is het nu eigenlijk ? En is het genoeg, jongen ?

 

14.05.2009 12.00u - Gazet van Antwerpen bracht gisteren op pagina 11 van de economische pagina’s een onthutsend verhaal over de riante vergoeding van Jean-Luc Dehaene als voorzitter van Dexia. Die jaarlijkse vergoeding zou – nog steeds volgens de krant – opgetrokken worden van 400.000 euro tot 800.000 euro. Hallucinant, maar achteraf lijkt het bericht toch wat overtrokken…

De journalist baseerde zich blijkbaar op de vergoeding die de voorganger van Dehaene opstreek bij Dexia. En dat bedrag zou intussen verdubbeld zijn. Vandaag nuanceert Gazet van Antwerpen zelf de cijfers en stelt dat de vergoedingen voor bestuurders aangepast werden op 1 januari 2009. “Ze krijgen nu 10.000 euro op jaarbasis plus 2.000 euro per vergadering. Voor de voorzitter van de raad van bestuur worden die bedragen verdubbeld.”

Het jaarverslag van Dexia begroot de totale vergoeding voor de raad van bestuur op 9.731.000 euro. Veel wijzer worden we daar ook niet van. Maar De Standaard schrijft nu dat Dehaene jaarlijks 56.000 euro krijgt voor zijn voorzitterschap, zonder het aandelenpakket dat hij daarbovenop nog krijgt van de bank.(* zie hieronder NvdR)

Ruim twee miljoen Belgische frank. Voor de modale Vlaming is dat nog altijd een bom geld. In een reportage over de bankcrisis (VRT-Journaal 13.05.09) en de situatie bij Dexia, reageerde Jean-Luc Dehaene bijzonder korzelig op de berichtgeving over zijn poenpakkerij. Hij sprak de persberichten niet tegen, maar ging zwaar tekeer tegen de ‘stemmingmakerij’: “Ik stel vast dat de vakbonden zich nu ook al bezondigen aan populisme. Ze zouden zich beter focussen op de goede resultaten van de bank.” Ziezo, dat weten we ook weeral: wie zich vragen stelt bij de vorstelijke vergoeding die bestuurders krijgen, is een ‘populist’… Wie of wat houdt Dehaene tegen om zelf open en bloot te zeggen wat hij opstrijkt bij Dexia en in al zijn andere bestuursmandaten ?

Tot hier de mededeling die we wegplukten bij de webstek van Vlaams Belang.

We zijn nog even op zoek gegaan bij Dexia zelf en daar vinden we enkele aanvullende gegevens.

Dehaene is tevens voorzitter van het Benoemings-& Bezoldigingcomité (vergaderde 4 x in 2008) en voorzitter van het Strategisch Comité (vergaderde 1 x in 2008)

Er van uitgaande dat de Raad van Bestuur 11 x per jaar bijeenkomt + de 5 extra comitévergaderingen, verdient de harde werker uit Vilvoorde plusminus het volgende bij Dexia :

Vaste jaarvergoeding € 20.000 + 16 vergaderingen ad € 4.000 of € 64.000 : totaal € 84.000 (omgerekend oude franken 3.360.000 per jaar of BEF 280.000 per maand).

Er zijn in totaal 17 dierbaren die lid zijn van de Raad van Bestuur.  Bij een aantal onder hen staat vermeld, dat zij ofwel géén aandelen bezitten, ofwel het juiste aantal.  Bij de voorzitter staat niets. Vermoedelijk is dat element nog in onderhandeling. Zullen het aandelen worden of opties ?

En nu we toch met cijfers aan de slag zijn : als het juist is dat het jaarverslag van Dexia de vergoedingen van de Raad van Bestuur op € 9.731.000 raamt (dat is 390 miljoen frank) : waar wordt dat geld aan besteed ? 

De vraag is dan ook terecht : Dehaene, stop met aan uw broek te sleuren, laat ze zakken en vertel aan uw landgenoten hoe het zit.  Zelfs uw eigen vrienden van de Syndicale Uitsluiting zijn verbolgen. 

 http://www.dexia.com/n/discover/directors_board.php



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse lijstverbinding : communisten en N-VA-ers samen tegen VB

 

 

Belgicisten en N-VA’ers : één front ? Marxisten en liberalen : één strijd?

Brusselse lijstverbinding : verarming van de democratie.

 

Het Vlaams Belang neemt akte van de lijstverbinding tussen 10 Vlaamse partijen die opkomen voor de verkiezingen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Blijkbaar hebben partijen zoals PVDA+ en ook de N-VA toegegeven aan de chantage van Open VLD en CD&V : meestappen in de lijstverbinding van de machtspartijen, in ruil voor een handtekening om te kunnen opkomen. Het systeem van lijstverbindingen werd trouwens met slechts één enkel doel in het leven geroepen : het counteren van de grootste Vlaamse partij in Brussel : het Vlaams Belang. Het mag dan ook duidelijk zijn dat bijvoorbeeld de Open VLD niet de nodige handtekeningen heeft gegeven aan de PvdA+, BUB en SLP om deze partijen te helpen, maar wel om schaamteloos de stemmen van deze dwergpartijen in te pikken.

Dit alles creëert in een Brussel een meer dan absurde situatie. Wie er stemt voor de communistische PvdA+ geeft zijn stem de facto aan de liberale Open VLD. Wie stemt voor de Vlaamse N-VA geeft zijn stem dus ook aan de extreem Belgicistische BUB of de CD&V.

Het resultaat van dit alles is een enorme verarming van de democratie. De Brusselaar heeft – ondanks een enorm aanbod aan lijsten – nog slechts de keuze tussen drie partijen : Vlaams Belang, LDD, en de Grote Pot Nat.

Deze lijstverbinding die extreem-links en liberaal, maar ook Belgicisten en N-VA’ers samenbrengt, toont aan dat een maand voor de verkiezingen de angst voor een nieuwe verkiezingsoverwinning van het Vlaams Belang in Brussel er bij de traditionele machtspartijen diep in zit.

 

Dominiek Lootens - Fractievoorzitter Vlaams Belang Vlaamse Gemeenschapscommissie

Frédéric Erens - Brussels Volksvertegenwoordiger

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Vrij Onderwijs volgt liever de communist Jos Geysels dan de verdedigers van de Vlaamse waarden

 

Vandaag donderdag 14 mei  organiseert het Directiecomité van het katholieke basisonderwijs een “Wees Wijs”-dag in de Antwerpse Arenbergschouwburg. Tijdens die dag wordt er vanaf 10 uur tevens een politiek debat georganiseerd met Mark Van de Looverbosch (VRT) als moderator. In de uitnodiging die gericht is aan “alle leerkrachten, ouders en schoolbesturen van het katholiek basisonderwijs” staat vermeld dat “alle voorzitters en hun onderwijsspecialisten van de democratische partijen” uitgenodigd zijn. Na telefonisch contact met de organisatoren blijkt dat het Vlaams Belang doelbewust niet werd uitgenodigd.

Vlaams Belang heeft een uitgesproken en duidelijk partijprogramma over het onderwijs, dat getuigt van kennis over en bekommernis met de onderwijswereld.  Als samenvattend geheel kan gezegd worden, dat Vlaams Belang uiteraard een fatsoenlijke opvoeding voorstaat die rekening houdt met overdracht van kennis, een kordate aanpak van geweld en drugsgebruik in de scholen, respect voor de eigen cultuur (wat niet impliceert dat men blind is voor andere gebruiken) en nog een boel meer, waar wij binnenkort op zullen terugkomen.

Klaarblijkelijk is de leiding van het Katholiek Onderwijs meer geïntresseerd in de introductie van de islamgebruiken die fervent verdedigd worden door uitgenodigde politieke partijen zoals Groen, Sp-a, VLD en de onvermijdelijke fantasten van CD&V met in hun kielzog hun kleine parasiet, de N-VA. Kortom de ideeën  van de communist Jos Geysels zijn meer waard dan deze van de ouders van vele leerlingen uit datzelde vrij onderwijs.

Prevel maar samen een wees-gegroetje voor 7 juni,  fanatieke inquisiteurs.

Fats

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!