Angeltjes
18-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije zou helemaal niet misstaan in Europa, weet u ...

 

Gul tegen Merkel : "Als het af is met de Sarko, kunnen wij dan eens afspreken ?"

 

ANKARA (ANP) - Een Turkse rechtbank heeft maandag bepaald dat president Abdullah Gül moet terechtstaan wegens misbruik van overheidsgeld. De beschuldigingen aan het adres van, de als president onschendbare, Gül stammen uit de jaren negentig.

Ze gaan over vermeend misbruik van geld bestemd voor verkiezingscampagnes door kopstukken van de toenmalige Welvaartspartij. Gül behoorde daar destijds toe. Hij werd vervolgens een prominent bij de opvolger van de Welvaartspartij, de huidige regeringspartij AK. Gül werd in 2007 tot president van Turkije gekozen.

Het wereldlijke establishment in Turkije, onder wie veel militairen en magistraten, vrezen dat de stroming die AK vertegenwoordigt, het stelsel dat sinds de jaren twintig in Turkije bestaat, met behulp van de politieke islam ondermijnt. De strijd tussen die stroming en de oude garde leidt regelmatig tot ernstige politieke crises in Turkije.

In 1997 schoof het leger premier Necmettin Erbakan (Welvaartspartij) aan de kant. De huidige premier Erdogan (AK-Partij) heeft het geregeld met conservatieve magistraten aan de stok.

 @ De Stentor


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Dommelein

 

Bart Dommelein : Resoluties zijn een vergissing
 
“Het stemmen van die resoluties was een vergissing. Ik zou ze dus niet opnieuw stemmen en zeker niet opnemen in een nieuw regeerakkoord.”

Zegt Bart Tommelein, Kamerfractieleider van Open VLD. Hij  maakt duidelijk wat hij vindt van de vijf Vlaamse resoluties die in 1999 door het Vlaams Parlement werden gestemd. (P-Magazine, 12.05.2009). Bart komt uit de VU. Moi aussi.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mediakalender, opgesteld door Mijnheer Wim

 

Mediakalender

  • Maandag 18/5: Hans Verreyt in Terzake09 (Canvas, 20 uur).
  • Woensdag 20/5: Frank Vanhecke in Terzake09 (Canvas, 20 uur).


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Onvoltooide Land : een eenzijdige visie van de VRT

 

 
Gisteravond was de vierde en laatste uitzending op Canvas te zien van de reportage van Jos Bouveroux over de communautaire problemen van na WO II tot nu. We hebben zitten kijken naar dit "Onvoltooide Land" met nieuwsgierigheid, scepticisme, ontroering en verbolgenheid : het is een film van een deel van ons eigen leven.
 
In de jaren '70 cicrculeerde in VU-kringen het gerucht dat Jos Bouveroux
sympathie koesterde voor de partij.  Er gingen toen veel stille boodschappen rond : het was niet aangewezen om nog veel over het Vaams-nationalisme te zeggen, want dat lag niet goed in de Wetstraat en bij de andere partijen. Hector de Bruyne, de VU-minister van buitenlandse handel nam dit zo letterlijk, dat hij zich niet meer herinnerde dat hij tijdens de oorlog even langs het Oostfront was gereden. 
In de vierdelige reeks wordt commentaar geleverd door Bouveroux, professor Luc 
Huyse en een Waalse evenknie Vincent de Coorebyter.  Er is geput uit het rijke BRT-archief en elke aflevering opent met een beeld uit een straat op de taalgrens, gefilmd in Westouter.  De dorpsstraat wijzigt per aflevering : van de bevrijding en repressie af, tot de opening van een Turks groentewinkeltje dat een vrouw de bemerking ontlokt "en 't zin varsche groente, weeje ..." De RTBF zendt samen met de VRT deze groots opgezette documentaire uit ; zouden de geacteerde scènes in het  Waals of  het Frans verlopen ?   Men wil  alleszins de beide gezichtspunten op de staat belgië belichten.
 
Wij verwachten niet dat de VRT, die politiek nog nooit neutraal is geweest maar wel uitgesproken regimetrouw,  een programma zou maken op basis van Vlaams-radicale revendicaties.  Mocht men echter in de recente geschiedenis duiken van de milieuproblematiek, het zou ondenkbaar zijn dat Agalev en Groen niet aan bod zouden komen.  Als het over de staatshervorming gaat, kan men dit wel doen zonder de voorstanders van de Vlaamse onafhankelijkheid één keer aan het woord te laten.
 Klik hier voor een weergave op volledige grootte
De Vlaamse standpunten, die aan bod kwamen, werden weergegeven door Wilfried Martens (die ik liever bezighoor over de orgasmes van zijn vrouwen), Dehaene en Verhofstadt.  Heel even kwam Dewever er bij te pas om tegen te wringen in twee korte zinnetjes tijdens de regeringsonderhandelingen van 2007. De Franstaligen kwamen minzaam aan het woord bij monde van Philippe Moureaux, Gérard Deprez en heel even Spitaels. Deprez en Moureaux interpreteerden naast de eigen standpunten, voor de onwetende kijkers de gedachtengang van de Vlamingen. En werden bijgestaan door de linksige  Luc Huyse, die er patent blijft uitzien, maar daar gaat  het niet om, het is geen programma voor fitte 75-ers.
 
Wij zagen beelden van de repressie, de koningskwestie, de schoolstrijd en de eenheidswet in de eerste aflevering onder de hoofding "De onschendbare taalgrens".  Het uit mekaar groeien van de gemeenschappen was rechtstreeks gevolg en oorzaak van die conflicten. Aflevering twee kreeg de evidente titel mee : "De unitaire staat is achterhaald". Er komt een eerste grote staatshervorming, onder premier Gaston Eyskens. De Vlamingen leveren definitief hun numerieke meerderheid in met de Grendelgrondwet in ruil voor een papieren tweetaligheid in Brussel.  Deze laatste zin is onze interpretatie, want ze werd door niemand als dusdanig gefomuleerd. 
 
We denderen vervolgens onder de titel "Daar is het federalisme"  voorbij het Egmontpact en de oprichting van eigen parlementen en regeringen. Over de diepe verscheurdheid in de politieke Vlaamse Beweging worden enkele beelden getoond met de inmiddels bekende spandoek :  "Nous avons été VUs" .  In "De weg naar de splitsing" wordt  even de implosie van de VU aangehaald, met een mij onbekend beeld van een wenende Hugo Schiltz.  Zwarte Zondag wordt vernoemd, zonder enige duiding, men had net zo goed Blauwe Maandag kunnen zeggen.
En intussen rollen de koppen van de drie belgische ex-premiers over het scherm.  Ieder bepleit de eigen waarheid en roemt de eigen verwezenlijkingen.  Waarom deze finale "De weg naar de splitsing" genoemd wordt, is ons een raadsel, want elke deelnemer aan het programma  houdt mordicus staande dat er geen splitsing komt.   Dat Dehaene zich een belgische splitsing niet kan  voorstellen, kunnen we begrijpen maar dan gaat de VRT/RTBF volledig uit de bocht en laten ze hun ware bedoelingen zien. Eerst grappig :  enkele uittreksels van de gespeelde documentaire Bye-Bye Belgium met de Brusselse tram die stopt aan een fictieve grens, een Franstalige die de drie bogen van het Jubelpark verdeelt onder de drie gewesten en dan een zware tegenaanval van Luc Huyse, bijgesprongen door zijn Franstalige geleerde collega.
.
Er worden in mitrailleur-tempo vragen en stellingen afgevuurd op de kijkers om hen te  overtuigen, dat de Big Bang onverklaarbaar is : 90% van de Vlamingen wenst géén afsplitsing, de boedelscheiding is juridisch onhaalbaar ; wat doen we met de staatsschuld ? welke rol zal Brussel krijgen ? hoe verdelen we de gemeenschappelijke bezittingen ? Europa zal in mekaar storten .
.
Kortom, er is geen sprake van splitsing. Heb je het beet ?  Dit was uitgerekend hét moment geweest om de partij die al dertig jaar aan een stuk roept om een einde te maken aan belgië aan het woord te laten komen.  Om ze desnoods te confronteren met de "onoverkomelijke" problemen.  Maar neen, plots kreeg de ogenschijnlijk objectieve benadering van de documentaire Hollywood-allures.  De camera scheerde over Brussel, we zagen het prestigieuze Europaparlement, de statige gebouwen, het paleis van de Keuning en zijn gevolg, het scheelde geen haar of op de achtergrond hoorden we de Tararaboem van de Brabançonne roffelen.
 
Nog één correctie : de Vlaams-nationalisten van Vlaams Blok kwamen even in beeld.  In de federale kamer stond Filip Dewinter te briesen tegen Vic Anciaux (met als tussenschot de brave kolonel Herman Candries die even later zou  overstappen naar de CVP, met kolonels in de politiek haal je zelden mannen van eer binnen, het zijn dezelfde zeteldieven als dee-jays). En toen flitste de camera naar Louis Tobback, die brulde "Dat is het crapuul van Vlaams Blok". Met andere woorden, Vlaams Belang mag niet klagen : ze zijn genoemd.
 
Er zijn verschillende commentaren bij de VRT om de vier uitzendingen te downloaden voor les-doeleinden.  Het Ministerie van de Openbare Omroep weigert dit echter, want zij laten auteursgelden gelden.  Ook eenzijdige, gekleurde en subjectieve producten hebben rechten in dit onvoltooide land, dat weldra het verdwenen land moge heten.
.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst protesten tegen Hoessein Obama

 

Klikken op het fotootje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We moeten die mensen hun koeltoer respecteren

 

Neus en oren van vrouw afgesneden bij 'eremisdaad' in Turkije

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DMF20090517_015

Een Turkse van 23 jaar raakte zwaar verminkt bij een zogenaamde "eremisdaad", waarbij ze de eer van de familie zou hebben geschonden en hiervoor werd gestraft. De oren en de neus van de vrouw werden afgesneden. De gruwelijke feiten speelden zich af in Agri, in Koerdisch gebied in het oosten van Turkije. De vrouw werd ervan verdacht haar man te hebben bedrogen.

 

Het slachtoffer Y. A. werd teruggevonden op een braakliggend terrein, haar oren en neus waren weggesneden. Ze had ook messteken in de buik en werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de dokters is haar toestand nog kritiek. De politie heeft acht verdachten ondervraagd.

Volgens de Turkse kranten Milliyet en Hürriyet, hebben familieleden van de echtgenoot de vrouw gemarteld. De schoonfamilie verdenkt haar ervan haar man te hebben bedrogen toen die op reis was naar Izmir, in het westen van het land. De echtgenoot zou volgens de kranten op de vlucht zijn geslagen.

De Turkse regering doet de laatste jaren inspanningen om de praktijk van eremisdaden uit te roeien, maar elk jaar zijn er nog tal van vrouwen het slachtoffer. Vooral in Anatolië in het zuidoosten van Turkije is de praktijk nog gangbaar. Turkije heeft onder druk van Europa wel strengere straffen ingevoerd tegen daders van eremisdaden. Ze riskeren een levenslange gevangenisstraf.

***

Dit artikel verschijnt ook op de blog van Filip de Man  onder de titel  "Turkije bij de EU "met volgende commentaar door de volksvertegenwoordiger :

Zoals de overjaarse Annemie Neyts (vandaag nog steeds 2e plaats op de Europese lijst van Open! VLD) dertig jaar geleden reeds predikte: "Men moet open staan voor culturele verrijking".
Dag Mie, daaàg!


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Belgavox Charade

 

Het verraad van een intellectuele klasse en van de kunstenaars en artiesten ten opzichte van de belangen van een meerderheid van de bevolking, juste pour pouvoir lècher le cul des riches, heeft mij altijd verwonderd. Zelf ben ik een voldoende bevoorrechte waarnemer geweest van de wijze waarop de belgicistische liefde bij intellectuelen en kunstenaars ontstaat. Meestal weten deze mensen niet goed waar zijzelf vandaan komen en aan wie ze het te danken hebben dat ze onderwijs hebben kunnen genieten op een hoger niveau dan in staten als Frankrijk of Wallonië die door zuivere machiavellisten en plunderaars worden geregeerd. Maar ze weten wel dat, als ze het willen maken binnen hun overbodige branche, waarvoor per definitie - gelet op de grootte van de niche - Vlaanderen te klein is, ze dat enkel goed kunnen doen door t gat te likken van diegenen die de meeste invloed in en het meeste macht hebben over in de Belgische en Europese intellectuele en artistieke wereld. Ook binnen een meer high brow-milieu, geldt dat muzikanten en kunstenaars aangewezen zijn op de steun van de baronnessen en andere francofielen, gojim of niet, die de beheerraden en jurys van de Prix de la Jeune Peinture belge of de Concours Reine Elisabeth bevolken en de uitslag mede bepalen. Zo zal een museumconservator die ooit nog een keer een tentoonstelling wil organiseren waarvoor hij werk uit Franse musea nodig heeft, zich er wel voor hoeden te herinneren aan de door de Fransen gestolen Vlaamse kunst. Of hij zal daar, als hij zich toch nog tot uitspraken verplicht zou voelen, zich in ieder geval zeer relativerend over uitlaten. En Andreas en Adelheid Glatt voelen zich in Beernem te goed om hun 'internationale' cd-producties met oude muziek van een Nederlands inlegboekje te voorzien, hetgeen veel minder een probleem is voor het Spaanse label Glossa of het Waalse Musique en Wallonie.  

Ik weet dat als artiesten opgaan in de belgitude, dit niet op grond van redelijke argumenten is, maar op grond van emotionele. Ze verdienen nu eenmaal meer met solidariteit met de rijken, dan door een lans te breken voor de geminachte gemiddelde Vlaming. Tenslotte zijn zij de elite, nietwaar? De Dansaertstraat-Vlaming die zijn kerktoren zou zijn ontvlucht, is de eerste om de autochtone Nederlandstalige voor het oog van de barones te ridiculiseren, om zo kredietwaardigheid te verwerven bij de Franstalige meesters. De kringen waar de dochter van Open-VLD'er Demal zich in beweegt, Axelle Red dus, zijn kringen waarin men zich er kreupel mee lacht als een Axelle de UNESCO-mensenvriendin uithangt om daarmee op perverse, zelfs ronduit satanische wijze de rijken te helpen verrijken. En dan zo onschuldig kijken Alsof er niets aan de hand is Alsof ze niet zou weten hoe cynisch alles in elkaar zit Wie tegenwoordig zijn geld nog geeft aan organisaties die zouden inzitten met en zich zouden inzetten voor de Derde Wereld, geeft zijn geld rechtstreeks aan de bankiers en grootindustriëlen die achter een Sarkozy staan. De stortingen van allochtonen naar het thuisland via Western Union, zullen 'completer' toekomen en meer ten goede komen aan de lokale bevolking en economie, dan het één procent van de officiële ontwikkelingshulp dat ook echt terecht komt, terwijl het grootste deel van het budget voor het overige ten goede komt aan allerlei mensen, van wie de huichelaars die de NGO's bemannen, nog het meest zichtbaar zijn.

 

En het grootkapitaal is in België nog steeds Franstalig en niet VlaamsDeelneming als artiest aan het Belgavox-concert is daarom niets meer of minder dan een knieval voor de rijken, waar allesbehalve moed voor nodig is. Men geeft er integendeel veeleer blijk van, angstig te zijn en bang voor verandering, én goed te weten waar het geld zit, en de macht.

 

Anoniem

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.60 miljoen mee immigranten in Europa tegen 2050

 

17.05.2009 11.50u - Ofschoon de werkloosheid in Europa opnieuw de pan uitswingt en elke dag opnieuw blijkt dat de vorige immigratiestroom nog steeds niet verwerkt is, klinkt vanuit bepaalde hoeken steeds meer de roep om de immigratiepoorten nog verder open te zetten. Zo werd onlangs in het Europees Parlement het zogenaamde verslag-Busutill goedgekeurd over een gemeenschappelijk Europees immigratiebeleid, waarin wordt gepleit voor een nieuwe, massale immigratiegolf van liefst 60.000.000 (zestig miljoen!) vreemdelingen tegen 2050. Nieuw was bovendien dat de immigratie niet beperkt zou mogen blijven tot (hoog)opgeleide werknemers, maar ook mogelijk moet zijn voor de “overige arbeidscategorieën”. Het verslag-Busutill werd op een drafje gestemd, met 485 stemmen voor en slechts 110 stemmen tegen. Onder de pro-stemmers bevonden zich – met uitzondering van het Vlaams Belang uiteraard – alle aanwezige vertegenwoordigers van de CD&V, de VLD, de SP.A, Groen en… de N-VA!

We zegden het eerder reeds: in hun pleidooi voor een lakse immigratiepolitiek vormen linkse multiculturalisten en liberale globalisten en helaas een zogenaamde Vlaams-nationale fractie een perfecte coalitie: Een coalitie met name tegen onze Vlaamse en Europese samenleving.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willem Elsschot en zijn kleinzoon Tsjip (Jan Maniewski)

 

Wij publiceren vandaag als voorlaatste in de rij, een interview van Jan “Tsjip” Maniewski, de oudste kleinzoon van Willem Elsschot. Vooraf in deze reeks verschenen er reeds gesprekken van de dochters Anna en Ida en de zonen Jan en Walter, alsook van Elsschots kleindochter Ida Dequeecker. Samen vormen zij een indringend portret van de unieke man die Alfons De Ridder was. Weldra 49 jaar na zijn dood zijn ze tegelijkertijd een onlosmakelijk onderdeel van een eerbetoon aan de onvolprezen schrijver Willem Elsschot.

 

.
Jan Maniewski (uiterst links), Elsschots kleinzoon "Tsjip"

WILLEM ELSSCHOT IS NIET MIJN GROOTVADER

 

 “Mijn grootvader heet niet Willem Elsschot”, begint dokter Jan Maniewski, kleinzoon van Willem Elsschot, met een oneliner die kan tellen. “Mijn grootvader heet Alfons De Ridder. Een droom van een grootvader overigens. Ik bedoel: ik heb hem veel meer als grootvader gekend dan als schrijver…..Liefhebbend en zeer attent.”

“Er werd niet over literatuur gepraat, wel over alles wat een kind, later een scholier en nog later een student in de geneeskunde aanbelangt. Hij heeft me spijtig genoeg niet meer als arts in Antwerpen gekend. Daar zou hij als geboren Antwerpenaar ongetwijfeld erg opgezet mee zijn geweest. Elsschot was een fier man, zonder pretentie weliswaar.”

“Mijn grootvader viel niet op door zijn uiterlijk”, vervolgt Jan. “Hij was altijd gekleed met das, zwarte schoenen, hoed. Hij werkte zich niet in de belangstelling door protesterend op de straat te gaan. Als hij iets wou aanklagen, dan schreef hij het neer. Denk maar aan de gedichten over Borms en Van der Lubbe. Instinctmatig stond hij altijd aan de kant van de zwakkere.”

“Zijn beroep was de reclame”, zegt Jan. “Zijn oeuvre moest zijn weg vinden zonder publiciteit. Ik heb Elsschot ooit horen zeggen: “Een goed teken dat de jeugd mij leest, daar zal wel iets van overblijven.”

Jan Maniewski was de lievelingskleinzoon van De Ridder, al wil Maniewski dat niet echt horen.

“Ik was het reizende kind. Veel in Polen en Parijs gezeten. Op aanraden van mijn grootvader is moeder mij overigens bij mijn vader in Polen komen schaken. “Adèle, ga die kleine daar weghalen. Er zijn spanningen tussen Duitsland en Polen, daar komt oorlog van en dan zijt gij de kleine kwijt.” zei hij.

Het verhaal van “de ontvoering” is een boek op zich, sterk, net als de herinnering aan de grootvader die geregeld de kleine Jan van Bennek overnam in Keulen.

“We zaten een keer vlak naast de restauratiewagen en door een bepaalde koppeling maakte de locomotief een serieuze schok, waardoor nogal wat glas en goed sneuvelden. Tegelijk maakte mijn grootvader zo’n kabaal. “Pats, boem” en lachte hij hardop. Ik had de tijd niet om bang te zij. Een schitterende psychologische zet. Het werd “ons” verhaal, “samen” meegemaakt.”

In Brussel kwam grootvader elke donderdag op bezoek.

“En die donderdag is belangrijk, want ’s namiddags waren we vrij. Kwam pa mij ophalen van school. Elke keer als pa kwam, was het feest. ’s Zondags gingen wij naar Antwerpen.”

Een jaar of 15, 16 was de oudste kleinzoon van de schrijver toen hij de schok van zijn leven kreeg.

“Ge gaat verschieten”, had mijn moeder gezegd. Toen las ik het boek dat over mij ging, Tsjip. Ik was totaal verrast. “Is dat allemaal wel waar”? vroeg ik haar. “De grote lijnen toch”, knikte moeder.”

Nooit heeft Tsjip er met de schrijver over gepraat. Door alle vrienden van zijn grootvader werd Jan, Tsjip genoemd. De rest van de familie, Elsschot incluis, noemde hem Moena, omdat Moena dat als kind over zichzelf had gezegd. “ça, Moena, ça” en ook Elsschot had daar respect voor.

“Wat mijn moeder mij heeft verteld: op een zondag stond hij voor de deur bij ons in Parijs en ’s maandags vertrok hij weer. Zonder schijnbare aanleiding. Toen ze boodschappen moest doen, zei hij: “Doe maar, ik blijf wel bij de kleine.” Ik was toen drie of vier. Toen mijn moeder terugkwam en vroeg wat we hadden gedaan, zei hij: “We hebben gewandeld en steentjes in het poeltje gegooid. Mijn moeder schreef een brief naar haar moeder waarom hij zo op en neer was gekomen.

Enkele weken later kreeg ze het boek “Tsjip” in de bus. Hij had gewoon nog even alleen willen zijn met mij.”

                                                                  

                                                          

We willen u niet op uw literaire honger laten en stelden te uwen behoeve een “The Best of Willem Elsschot”-zinnen samen waaruit we onder meer volgende pareltjes puurden.

Uit De Leeuwentemmer: 

In haar angst draait zij om me heen als een verkleumde satelliet.

Uit Tsjip

Opeens staan mijn ouders aan mijn zijde en kijken mij aan. Ik neem mijn pijp uit de mond maar durf hen niet begroeten want ik heb indertijd mijn aandeel gehad in ’t breken van hun harten. Zij spreken mij toe. Samen hebben zij nog slechts één stem:“Zie je wel, jongen, dat er nog goede dagen komen. Laat ze allen trouwen. Laat ze alles medenemen. Als ze maar kinderen verwekken die je verkleumd hart zullen opwarmen.”

Nog uit Tsjip: (over dochter Adèle die liefdesverdriet heeft)

Zij zat stijf, als doodgebliksemd, haar armen opengespreid, de rechterhand op de sopraantoetsen, de linker- op de bassen, daar waar zij het laatste akkoord had aangeslagen. Eindelijk hoorde ik een geluid als van een orgelpijp dat haar uit de keel scheen te komen. En plotseling stond zij op en vluchtte het salon uit.

Nog over dochter Adèle aan haar piano: (het is terug aan met haar geliefde)

Ze speelt alles veel te vlug, want Allerseelen krijgt iets van een one-step.

Raymond                                                      

 


17-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste belgen zijn niet de eersten de besten + Aanpassing 20.10 u

 

Brussel kreunde vanmiddag onder een donker oewolkendek en een kille oewind en toen Bart Peeters zijn nummer 'La Belle Gigue' bracht met de Laatste Showband, oewaren er slechts enkele tientallen trouve Belgen aanoewezig. Veel animo viel er niet te beleven aan het begin van het  meer dan 4 uur durende evenement. Oewie dat oewou, kon zonder problemen tot aan het podium oewandelen.

Nadien kwam er toch oewat meer publiek opdagen, zodat Boogie Boy, de man die altijd vals speelt en tiert als hij zingt en Didier Odieu en, nog iets later, Johan Verminnen, de grote friend van de socialistische en neo-Belgische familie Anciaux en Marka toch voor een relatief gevulde esplanade konden optreden. Zeker 100 brave Belgen keken toe.  Het oewas me oewat, dit feest.

Het Belgavox Concert oewil  bijdragen tot het versterken van de solidariteit, de dialoog, het respect, het samenhorigheidsgevoel en de multiculturele diversiteit in Belgique en veel centjes transfer van de sales flamins naar de Oewalen.  Het oewordt gesponsoreerd door de BRT

 Deze Belgische artiesten treden nog op : Olala ! Adamo, Arno, Baloji, Julos Beaucarne, Boogie Boy, A Brand, Koen Buyse (Zornik), Stef Kamil Carlens (Zita Swoon), The Catatonics, Clouseau, Daan & Telex, Jasper Erkens, Delphine Gardin (Monsoon), Rocco Granata, Jeronimo, Joshua, Sandra Kim & Les Gauff, Steven & Stijn Kolacny (Scala), Flip Kowlier, Laura Lynn, Machiavel, Marka, Maurane, Stijn Meuris (Monza), Paul Michiels, Jef Neve, Didier Odieu, Patrick Ouchène, Bart Peeters, An Pierlé, Tom Pintens, Axelle Red, Gabriel Rios, Rival CNN, Roland, Kate Ryan, Saule, The Scabs, Selah Sue, Sioen, Eté 67, Jasper Steverlinck, Sttellla, Suarez, Toots Thielemans, Sacha Toorop, Stash, Triggerfinger, Will Tura, Luna Twist, Frank Vander Linden, Johan Verminnen, Marie Warnant, Yevgueni en Joost Zweegers (Novastar).

Votre reporter musical

+ Aanpassing 20.10 uur - De media (BRT op kop) spreken over 35.000 aanwezigen

Als het er 5.000 geweest zijn, zal het behoorlijk zijn. Voortgaande op de beelden op tv. De cijfers zijn afkomstig van de Brusselse politie. 

Dat zijn diezelfden die bij de Mars voor belgië plots oversprongen van 7.000 deelnemers naar 35.000 ... tiens : hetzelfde getal als nu.

Is dat misschien hun maximum in wiskunde ?  Ze kunnen beter op Vlamingen kloppen dan tellen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT en de Standaard hebben een nieuwe peiling in mekaar gebokst

 

Het is meer om enig tegengewicht te verlenen aan de informatie die de publieke opinie over het hoofd gegoten wordt, dan uit reële behoefte wat nieuws te vertellen, dat we melden dat de peiling van de maand april gepubliceerd wordt vandaag. Drie weken voor de verkiezingen.

Bij de VRT zal er met triomfantelijke ernst gewezen worden op de winst van Groen en de geweldige klim van SLP.  Jammer dat de socialisten niet mee mogen stijgen ... daar moet nog even aan gewerkt wordern door de 0000.

Voor de cijfers en de tendentieuze commentaar van de Standaard : HIER KLIKKEN

CD&V 22%

VLD 17,6%

VB 16,2%

Sp-a - 14,2%

LDD 10,5%

Groen - 9,2%

N-VA 7,3%

SLP 1,9%

 

Nog heel wat onbesliste kiezers

Een kwart van de kiezers weet nog niet aan wie hij zijn stem geeft op 7 juni. Net geen 30% heeft een lichte voorkeur voor een partij of politicus. 45% is al vrij zeker van zijn zaak.

Wij horen bij de onbeslisten, want we zijn weer niet gevraagd om deel te nemen aan deze peiling.De "kwaliteitskrant" de Standaard spreekt over 3% onbeslisten ... Terwijl de 0000 het heeft over 25%.
De waarde van dergelijke peilingen is zoals de waarde van de "kwaliteitsmedia" die ze bestellen. 
.
Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootse manifestatie Scheldekaaien : LDD's verkiezingsmeeting 500 aanwezigen

 

"Alleen de partij van het gezond verstand heeft het antwoord op alle vragen." Zo klonk het zondag op de nationale verkiezingsmeeting van Lijst Dedecker  in Antwerpen bij de Scheldekaaien. De andere partijen kregen allemaal een veeg uit de pan.

"Als je ziet hoe nu al afspraken gemaakt worden om deze Vlaamse regering voort te zetten, dan is het duidelijk dat ze helemaal niet bekommerd zijn om het beeld van de politiek", zei voorzitter Jean-Marie Dedecker. "De afspraak was, dat wij mochten meeregeren en niet de socialisten. Ikzelf zou minister van Sport worden en Anneke de Baetzelier minister van Onderwijs, bijgestaan door haar twee spruiten".

Dirk Vijnck, die recent overstapte naar Open Vld, maar daarna weerkeerde naar LDD trok, werd "welkom thuis" geheten en voorgesteld als een symbool van de nieuwe politieke moraal.

Lijst Dedecker trekt met vijf punten naar de kiezer : het wegwerken van de files. Hoe dat moet gebeuren is nog niet duidelijk, vermoedelijk door autoverkeer voor te behouden aan mensen met een inkomen boven de 100.000 euri.  Ook het wegwerken van de wachtlijsten in de gezondheidszorg is een prioriteit, namelijk door ze AF TE SCHAFFEN !  Ook de onroerende voorheffing moet AFGESCHAFT worden. LDD heeft geen idee wat dit kost, maar daar gaat het niet om. Er is  ook één nieuw punt, speciaal voor deze bijeenkomst bedacht :  LDD wil ervoor zorgen dat een werkloze die zelfstandige wil worden verder gebruik kan maken van zijn werkloosheidsuitkering, van zes maanden tot één jaar en als het nodig is nog langer ook. Over een zelfstandige die werkloos wordt, moet nog verder nagedacht worden.

Er waren zeker 500 militanten aanwezig.

PST : De muzikale omlijsting werd verzorgd door een gekende dee-jay uit Wilrijk.

PST bis : het zou kunnen dat wij omwille van het lawaai en gejoel sommige punten van het programma niet juist begrepen hebben, maar dat is niet erg : het zijn tenslotte maar beloftes. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen kandidaat noemt sp.a. campagne kneuterig

 

Het gaat om Erik de Bruyn, de 11de kandidaat op de Antwerpse sp.a lijst die de socialistische campagne beschrijft als "kneuterig".

De Pravda van Linkeroever (alias de Frut, of Gazet van Antwerpen) was al weken aan het hengelen naar de fantastische campagne die Burgemeester Slaapmans uit zijn slaapmuts zou toveren om met de a.s. verkiezingen een nieuwe verpletterende overwinning te boeken.  De slogan van die campagne is inmiddels gelanceerd : "Ploeg van 't Stad".

Hierover zegt De Bruyn, dat het slechts om een fractie van 't stad gaat, namelijk over de rode lijfeigenen van Janssens, want De Bruyn (die ook in 't stad woont) ontbreekt in de campagne. "Bovendien is al dat getouwtrek tussen de stad en het platteland totaal irrelevant.  Het Vlaams parlement is meer dan een platform om de stad te verkopen, zoals sommigen dat willen (pak vast, Slaapmans !) : hoe we bijvoorbeeld Opel moeten redden of het havenbeleid bepalen, dàt zijn de problemen die die van het ploegje van 't stad overstijgen". Die laatste zinsnede is niet letterlijk, maar we hebben ze ingekort om de geest te bewaren.

De uitsmijter : "Zich beperken tot de stad en verder niets, is een teken van kneuterigheid en provincialisme."

Het is van de eigen "partaaigenoten" dat we de waarheid vernemen. Het zal stilletjes zijn in de gangen van het Stadhuis volgende week.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo organiseren de socialisten de transfers

 

 

 DSC_6093

(Foto : Hendrik - met dank)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische Ontwikkelingshulp in NL : militairen delen munitie uit aan NL kinderen

 

Tijdens een grote militaire oefening in Den Helder deelden gulle belgische militairen munitie uit aan Nederlandse kinderen.

"We hadden geen snoepjes bij" verdedigde de compagnie-overste zijn manschappen "dus gaven we hulzen en ook ongebruikte kogels aan het kleine grut".  Een jongetje van 11 liep met de zakken vol te pochen bij zijn vriendjes, die ook naar de brave militairen kwamen toegelopen.

"U moet dit zien als een vorm van ontwikkelingshulp" sprak een van de  officieren.  "De Nederlanders moeten niet vervelend doen, in Afghanistan delen zij zelf geld uit aan de dorpsoversten, dat gebruikt wordt om de kweek van papavervelden te bevorderen". Dit feit staat vast en wordt door de NL-regering schoorvoetend toegegeven.

De burgemeester van Den Helder is boos en heeft het ABL de toegang tot zijn stad ontzegd.  De belgische legerleiding heeft klacht neergelegd bij de belgische  justitie om de gulle militairen te laten vervolgen.

Het wachten is nu nog op een reactie van de Heer Wilders van de PVV.  Zal hij "woest" zijn, wat al eens vaker voorkomt, of aanvaardt hij de geste van ontwikkelingshulp van zijn benedenburen ?  De ontslagnemende Europese Commissie zal nog vlug-vlug een aantal richtlijnen uitvaardigen om de in de toekomst dergelijke daden die kunnen leiden tot militaire conflicten tussen de lidstaten te vermijden.

Bron : La Libre

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuninklijk nieuws

 

oranjekassa.jpg

D199 miljoen euri, dit kost de Nederlandse monarchie aan de gemeenschap.  Het gaat ons niet aan.  De NL-koningin behoort tot de rijkste mensen ter wereld : eerlijk verdiend met hard werken.

@ www.geenstijl.nl

Wat de belgische keuninklijke genieën kosten, is niet geweten.  Soms sijpelt er een bedrag door voor een specifiek onderdeel van deze Overbodigen. De kosten, los van de Civiele Lijst,  zitten verspreid (en verborgen) over diverse departementen. Een voorzichtige raming door een N-VA-er leverde een totaal op van circa 55 miljoen euri.   Wij kunnen u wel een overzicht bieden van de personen die deel uitmaken van het belgische hof :

  • Zijne Majesteit Koning Albert II, Koning der Belgen, Prins van Luik
  • Hare Majesteit Koningin Paola, Koningin der Belgen, Prinses van Luik, Prinses Ruffo di Calabria
  • Hare Majesteit Koningin Fabiola, Koningin van België, Gravin de Mora y Aragón
  • Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Filip, Hertog van Brabant, Prins van België
  • Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mathilde, Hertogin van Brabant, Prinses van België, Gravin d'Udekem d'Acoz
  • Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Elisabeth, Prinses van België
  • Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Gabriël, Prins van België
  • Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Emmanuel, Prins van België
  • Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Eléonore, Prinses van België
  • Hare Koninklijke en Keizerlijke Hoogheid Prinses Astrid, Prinses van België, Aartshertogin van Oostenrijk-Este
  • Zijne Koninklijke en Keizerlijke Hoogheid Prins Lorenz, Prins van België, Aartshertog van Oostenrijk-Este, keizerlijke Prins van Oostenrijk, koninklijke Prins van Hongarije en Bohemen
  • Zijne Koninklijke en Keizerlijke Hoogheid Prins Amedeo, Prins van België, Aartshertog van Oostenrijk-Este, keizerlijke Prins van Oostenrijk, koninklijke Prins van Hongarije en Bohemen
  • Hare Koninklijke en Keizerlijke Hoogheid Prinses Maria Laura, Prinses van België, Aartshertogin van Oostenrijk-Este, keizerlijke Prinses van Oostenrijk, koninklijke Prinses van Hongarije en Bohemen
  • Zijne Koninklijke en Keizerlijke Hoogheid Prins Joachim, Prins van België, Aartshertog van Oostenrijk-Este, keizerlijke Prins van Oostenrijk, koninklijke Prins van Hongarije en Bohemen
  • Hare Koninklijke en Keizerlijke Hoogheid Prinses Luisa Maria, Prinses van België, Aartshertogin van Oostenrijk-Este, keizerlijke Prinses van Oostenrijk, koninklijke Prinses van Hongarije en Bohemen
  • Hare Koninklijke en Keizerlijke Hoogheid Prinses Laetitia Maria, Prinses van België, Aartshertogin van Oostenrijk-Este, keizerlijke Prinses van Oostenrijk, koninklijke Prinses van Hongarije en Bohemen
  • Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Laurent, Prins van België
  • Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Claire, Prinses van België
  • Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Louise, Prinses van België
  • Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Nicolas, Prins van België
  • Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Aymeric, Prins van België
  • Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Alexander, Prins van België, Prins van Réthy
  • Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Léa, Prinses van België, Prinses van Réthy
  • Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Marie-Christine, Prinses van België, Prinses van Réthy
  • Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maria-Esmeralda, Prinses van België, Prinses van Réthy

Het aanspreken/ begroeten van leden van de Koninklijke Familie gebeurt best met:

  • Koning - met Sire
  • Koningin - met Mevrouw
  • Prinsen (van Koninklijke bloede) - met Monseigneur
  • Prinsessen (van Koninklijke bloede) - met Mevrouw

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yves Leterme in Matongéwijk Brussel

 

Net als zijn voorganger, Kuifje in Congo

wordt Yves Leterme in de Matongéwijk enthousiast onthaald

Er is nog een toekomst

 


16-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Verrassende winnares van het Eurovisie-Braakfestival is bekend

 

Gaat u uw gang : klikt u maar op Juffrouw Ellen

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keien van de Wetstraat

 

 

http://www.marie-rosemorel.be/

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bereidheid en angst van Bart om Hugo te imiteren
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

En er is dus dat stille verlangen bij CD&V dat ook de voormalige kartelpartner N-VA niet voorgoed verloren is voor zo'n staatshervorming. De christendemocraten kijken daarvoor naar één man: Bart De Wever. Die heet 'gematigder' te zijn dan Geert Bourgeois, de man op wie Kris Peeters het kartel eigenhandig brak in september. Juister gezegd, De Wever leek volgens velen de voorbije twee jaren en ook vandaag nog best wel bereid om de rol te spelen die ook de Volksunie in eerdere staatshervormingen heeft gespeeld. Alleen moet hij met zulke gedachten uiterst behoedzaam omgaan in eigen kring. Daar is de 'vloek van Hugo Schiltz' (meedoen en beschuldigd worden van verraad aan de Vlaamse zaak) een begrip.

Als CD&V uitkijkt naar de uitslag van N-VA op 7 juni, is het niet alleen om te zien wat de kartelbreuk CD&V zelf zal hebben gekost. Zoals een CD&V'er zegt: "Ik denk dat Bart wel zou willen meewerken aan een ernstige staatshervorming, maar alles hangt af van 7 juni. Als hij wordt geplebisciteerd in Antwerpen en N-VA blijft steken in West-Vlaanderen (wingewest van Geert Bourgeois, FR) kan De Wever misschien de sprong naar het staatsmanschap maken." Als op 7 juni de partij De Wever wordt en omgekeerd kan hij zich iets meer veroorloven.

@ De Morgen





Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!