Angeltjes
24-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het OCMW zoals het is : Sint Niklaas doet zijn naam eer aan.

 

De afbeelding “http://img99.imageshack.us/img99/580/paardzz7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Daar is de goede sin in Sinterklaas met vele cadeautjes

Deze week maakte het VB op een persconferentie bekend dat de immigratie ons land jaarlijks 2 miljard euro kost.  Ik zou dat nogal abstracte getal even concreet willen maken.  Gisteren besliste het OCMW van Sint-Niklaas weer over een hele reeks steunaanvragen, waarvan traditiegetrouw meer dan de helft door allochtonen.

Eén van de dossiers zag er als volgt uit:  een vrouw woont samen met haar illegale man en ontvangt voor haar kind 100 euro kindergeld en een OCMW-steun van 950 euro.  Haar zoon van 30 jaar is op hetzelfde adres ook gaan samenwonen met een illegale vrouw, krijgt voor zijn 4 kinderen 1150 euro kinderbijslag en doet nu een aanvraag voor een OCMW-steun van 950 euro.  Ondanks verzet van ons VB keurden SP.a, VLD en CD&V dat goed, met als resultaat: een uitkering van 3150 euro op één adres, zonder dat er iemand daar ook maar een minuut (officieel) werkt.

En dan houd ik nog geen rekening met de mogelijkheid van een goedkope lening via het Vlaams woningfonds, de verminderde tarieven voor gas en electriciteit, de terugbetaling van medische kosten, de tussenkomst in schoolkosten, enz, enz...

Nee, de mensen die een beroep doen op het OCMW zijn geen profiteurs.  Maar door onze lakse wetgeving is ons sociaal systeem op deze manier wel een ware magneet voor nieuwe vreemdelingen geworden.  En wie beweert dat die allemaal hierheen komen 'om te werken', droomt met zijn ogen open. 

(PS omdat ik ervoor moet zorgen dat niemand de betrokken mensen kan herkennen, heb ik de gegevens van het dossier wat veranderd;  de bedragen en het eindbedrag zijn echter authentiek!)

@ Vrijheid en Recht - Rob Verreycken

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gucht nodigt N-VA uit tot regeringsdeelname, zoals de CVP destijds de VU lokte

 

Verkiezingsperiodes in parlementaire democratieën worden normaliter voorafgegaan door campagnes, waarin de partijen hun programma's meedelen en aanprijzen.

"Wij staan in voor uw geluk, wij zorgen dat u weinig belastingen zal betalen, met ons bent u zeker,  uw spaarcentjes zijn bij ons in goede handen." Speciaal voor Bartje Somers :"Eerlijkheid voor alles : ECHT WAAR"

Alle voorgaande regeringen zijn verantwoordelijk voor wachtlijsten, vergissingen, slechte wegen, verkwistingen, niet vervulde beloftes, kortom het ontbrak telkens aan vijf minuten politieke moed.  Met ons wordt het anders.  Ook al maakten wij telkens deel uit van de vorige regeringen, maar wij mochten niet van de anderen.

Dàt is politiek : liegen, bedriegen, naaien en onkunde zaaien.  En telkens zeggen, dat het de schuld is van de anderen.

Slogans domineren en  partijprogramma's worden door niemand gelezen.  De media nemen bovendien de taak op zich om de domme burgers te wijzen op welke partij zij moeten kiezen met zogenaamd wetenschappelijke stemtesten.  Kiezen is een leuk spelletje, een korte quiz die u met uzelf speelt : vragen beantwoorden alsof u een eerste-minister was en dan krijgt u de uitslag.  U bent ofwel een christen-democratische socialist, een liberale socialist, een socialistische socialist, een groene socialist en anders vertoeft u in de rechtse a-sociale hoek, waar enkele duistere partijen een gevaar betekenen voor de samenleving.  Dààr wil u beslist niet bijhoren.

Omdat programma's er niet meer toe doen, is de voornaamste opdracht voor politici : het regime overeind te houden.  Men gaat niet langer voor verheven maatschappelijke idealen in de clinch met mekaar, men gaat "samen voor de leiding" van het land, de gemeenschap, de provincie of de gemeente. En voor een sterk autoritair Europa zonder kritische pottenkijkers.

Zaterdag had Gazet van Antwerpen  een vraaggesprek met Napoleon de Gucht.  We besparen u de meeste saaie details, behalve twee.

Op het ministerie van buitenlandse zaken schalt om 13 uur door het  ganse gebouw een loeiharde melodie van Vivaldi (we nemen het de journalist van dienst niet kwalijk dat hij geen titel specifieerde, het zal vermoedelijk een melodietje van voor zijn tijd geweest zijn).  Dit muzikale sein betekent dat iedereen moet stoppen en dat het tijd is om te eten.  Zoals in de kazerne. Wij zweren u, dit is geen melige grap van ons.   Het Poenpakkertje uit Berlare is verdorie een militarist !

Het tweede detail uit het vraaggesprek handelt over de samenstelling van de volgende Vlaamse regering.  De Gucht wil deze vormen met CD&V en N-VA : de socialisten mogen branden in de hel van de oppositie.  Vorig jaar heeft De Gucht al laten horen, dat Bart Dewever bij hem op een goed blaadje staat, want "deze man is een cynicus", beweerde hij toen.

Zo gaat het er tegenwoordig aan toe.  Er wordt niet eens gepraat over het regeringsproject dat men wil realiseren.  Het gaat over de persoon. De Gucht heeft al lang de voorzitter van N-VA gepeild en hij weet dat deze man tot veel toegevingen bereid is. Als hij maar mag meeregeren. 

De N-VA is uiteindelijk wat Dewever zich in een onbewaakt moment heeft laten ontvallen : een tweede Volksunie.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ottorino Respighi - Le Fontane di Roma

 

 

Ottorino Respighi (1879 - 1936) is een klassiek Italiaans componist van wie vooral de symfonische gedichten of beschrijvingen die hij componeerde over zijn indrukwekkende Rome tot het concertrepertoire blijven behoren.  Respighi levert een rijk instrumentaal geluid af en een delicaat klankcoloriet. Dit werk gaat over de fonteinen van Rome ; het wordt gespeeld door het Orchestra dell' Academia di Santa Cecilia en ,kijk eens wie dirigeert : Antonio Pappano, gedurende vele jaren muziekdirecteur van de Munt te Brussel, een voortreffelijk musicus en een charmant man. In dit geval is muziek er om naar te luisteren en niet om te kijken, alhoewel u dit natuurlijk mag. Mocht u wensen hebben voor volgende week : wij zijn er om u te behagen en te dienen.  Precies zoals die van de politiek, maar toch anders.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samenvallende verkiezingen, samenvallende coalities

 

We hoorden deze week nog verschillende keren met gloed de idee verdedigen, om de federale en gewestelijke verkiezingen op één zelfde datum te laten plaatsgrijpen.  En als men toch bezig is, draai er dan de gemeenteraads- en provincieverkiezingen ook ineens door : op die ene en zelfde dag. Misschien zou dat ook het moment zijn om de legislatuur-periodes te verlengen : tot 6 jaar, of waarom niet tot 10 jaar ?  Voor het comfort van de burgers ?  De eerstvolgende keer in 2020 ?

Stel u echter even voor,   dat we in juni 2007 waren gaan kiezen voor de federale én Vlaams parlementen.  Het was fraai geweest : nu bleven tenminste de gewestelijke regeringen voortwerken onder toezicht van hun parlementen. In het geval van samenvallende verkiezingen, waren die even lang geïmmobiliseerd geweest en werden ze meegsleurd in de stroom van onbestuurbaarheid.

We weten dat de klassieke partijen gehinderd worden in hun machtsdrift door bepaalde wetten en regels, die nog in voege zijn om een ietsje de schijn van de democratie op te houden. 

Al wie geluisterd heeft naar de uitlatingen van de CD&V-er vice-premier Van Acker tijdens de Rerum Novarumviering vorige donderdag, beseft dat voor dergelijke figuren slechts één zaak telt : het politieke bestuur ten dienste  stellen van grote organisaties zoals het ACW/ACV die aan niemand verantwoording verschuldigd zijn. 

Renders en Van Cortebeeck glunderden. En dat is geen mooi gezicht.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanter : Lijst Ongezond Verstand

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willem Elsschot en de Mosterdverzen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

De huidige successchrijvers zouden er hun neus voor optrekken, maar Willem Elsschot was er niet te beroerd voor: hij wendde zijn literair talent aan voor het voeren van reclamecampagnes waarmede hij heel goed zijn brood verdiende. In 1949 schreef hij in Snoecks Almanak: “Alle lekkerbekken weten: er is geen smakelijk eten als er geen mosterd wordt bijgedaan. Dan pas is men voldaan.” Ook in de volgende uitgaven werd met soortgelijke karamellenverzen een ode aan het mengsel gebracht.

Het vers  “Lofzang van de Mosterd”,  dat in 1959 werd gepubliceerd in opdracht van het Gentse bedrijf Ferdinand Tierenteyn, werd slecht onthaald door de Belgische Vereniging van Adverteerders omdat Elsschot er een omschrijving in geeft van de werkwijze van andere fabrikanten: “Zij doen het met een ernstig gezicht als deden zij zowaar hun plicht door zaden te malen en te mengen in de hoop mosterd voort te brengen. Maar tot hun allergrootst verdriet gelijkt dat goedje op mosterd niet. Het doet een mens niet niezen maar braken en kreten van verwensing slaken.”

De opstekende kritiek vormde voor de auteur geen enkel probleem. Hij had immers geen enkele concurrent bij naam genoemd. Daarbij benadrukte hij dan nog dat alle adverteerders zichzelf de hemel in prijzen en anderen indirect verwensen.

Dat de Lofzang van de Mostaard wel degelijk aansloeg wordt bewezen door het feit dat in 1999 – dus vele jaren later – de zaakvoerder van het bedrijf het omstreden gedicht op niet minder dan 50.000 glasverpakkingen van de Stropkesmosterd van Ferdinand Tierenteyn liet afdrukken En hij wilde er nog een afbeelding van Willem Elsschot himself bij. En zo geschiedde.

Stropkes mosterd van Tierenteyn

Ten behoeve van de Angeltjes-lezers volgt hierna de inhoud van het bekritiseerde vers.

 LOFZANG OP DE MOSTERD.

De armste man en de rijkste vent

Zijn zonder MOSTERD niet kontent.

Het beste eten is zonder smaak,

maar met mosterd is het een andere zaak,

als het er is mijn beste vriend,

die waarlijk de naam van mosterd verdient.

En onder ons gezegd en elders gezwegen,

ga langs grote en kleine wegen,

gij vindt er maar één in heel het land

die echt van mosterd heeft verstand.

Hoe hij het doet is niet geweten

maar men proeft het dadelijk bij het eten.

- Wat zegt gij vriend? Wie mag dat zijn?

- Weet gij het niet, gij stom konijn?

Hij is bekend bij groot en klein

en woont in Gent op ’t Bisschop Seghersplein.

’t Is daar dat men voor mosterd moet zijn.

Zijn naam is Tierenteyn FERDINAND.

Wacht geen dag, wordt direct zijn klant.

Moge hij ons zijn hele leven

den mostaardzegen blijven geven.

  

Wij vragen u niet het onmogelijke, u hoeft deze reclameboodschap niet te koesteren, maar om ze verteer- en waardeerbaar te maken raden wij u wel aan ze met uw alleroudste bril te bekijken. En voor de rest zand erover. Of om het te zeggen met de woorden van de meester zelf: “Zwijgen kan niet verbeterd worden.”

 

                                                                                              Raymond

 


23-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europeanen plegen aanslag in Caïro

 

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DMF20090523_023

De Egyptische autoriteiten hebben zeven leden van een terroristusche groep opgepakt. Ze worden verdacht de daders te zijn van de bomaanslag van 22 februari in de hoofdstad Caïro waarbij een 17-jarige Française om het leven kwam. Onder de verdachten bevindt zich een Belg van Tunesische origine. Dat heeft het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdag bekendgemaakt.

Naast de Belg van Tunesische oorsprong, pakte de politie een Fransman van Albanese origine, een Brit van Egyptische oorsprong, twee Palestijnen en twee Egyptenaren op. Onder hen bevindt zich één vrouw.

De terroristische cel met banden met al-Qaida laat zich "Islamitisch leger van Palestina" noemen. De verdachten waren tijdens hun arrestatie in het bezit van wapens en explosieven, zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Leden van de cel krijgen militaire opleidingen in de Gazastrook.

De terreuraanslag van 22 februari met een zelf gemaakte bom vond plaats vlakbij een toeristische soek in de Egyptische hoofdstad. Het was de eerste aanslag sinds 2006 die toeristen viseerde in Egypte. Bij de ontploffing raakten 24 mensen, onder wie zeventien Franse jongeren, gewond. Een 17-jarig Frans meisje overleefde de aanslag niet.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpens tweede kathedraal : het Centraal Station

  

Centraal Station6.JPG - Centraal station Antwerpen

 http://www.photographypace.be/

De gevel van het Centraal Station aan de De Keyserlei moet vanaf dinsdag weer haar vroegere grandeur uitstralen. Dan zullen de twee bronzen leeuwen en de monumentale klok weer hun oorspronkelijke plaats innemen. 'Het wordt een drukke week, zelfs de Zwitserse televisie komt filmen', zegt NMBS-woordvoerder Paul Van Aelst.

Tien jaar lang lag het Centraal Station onder het stof, maar daar lijkt nu stilaan een einde aan te komen. Dinsdagmorgen worden de bronzen leeuwen, die tijdens WOII uit veiligheid werden weggehaald en tot voor kort huisden voor de ingang van het dierenpark Planckendael, weer op hun oorspronkelijke plaats gehesen. Een groot moment. Voor Paul Van Aelst, woordvoerder van de NMBS, is het de kroon op het werk. Letterlijk, ook. Want vanaf volgende week wordt de 'Middenstatie' opnieuw de 'toert', zoals Sinjoren vroeger hun station liefkozend noemden. 'De leeuwen zullen de klok flankeren en krijgen opnieuw de eer en de glorie die ze verdienen', zegt hij. 'Tegelijkertijd worden ook de wijzerplaten van de klok gemonteerd in de gerestaureerde monumentale toren.'

Foto : gallery.zoom.nl

Aan de hand van oude foto's maakte klokkenbedrijf Meridiaan, uit Menen, een perfecte kopie van hoe het vroeger was. 'Het is een dertiendelig uurwerk met een diameter van 2 meter en 30 centimeter', zegt zaakvoerder Marc Desimpelaere, die eerder al verantwoordelijk was voor de renovatie van het Gentse Sint-Pietersstation. 'Het gevaarte weegt 120 kilo en het zal ettelijke dagen duren vooraleer we de metaalgelaste wijzerplaten en de Arabische cijfers met bladgoud zullen geplaatst hebben', klinkt het. 'Diezelfde klok maken we ook voor de gevel van het Astridplein en zal in juni het oude uurwerk vervangen.'

Twee jaar lang werd er gewerkt aan de Antwerpse spoorwegkathedraal langs de kant van de De Keyserlei en de hoek van de Pelikaanstraat. Vaklui van aannemersbedrijf Verstraete & Vanhecke, uit Wilrijk, hebben er alles aan gedaan om de gevel, die de Brugse architect Louis de la Censerie tussen 1899 en 1905 bouwde, in haar oorspronkelijke staat te herstellen. Voor die ultieme renovatie, die liefst 8,75miljoen euro kost, krijgt de gevel nu haar kroonstukken terug: het fronton en de indrukwekkende toren met de klok, geflankeerd door twee kleinere torens, die in 1958 om veiligheidsredenen werden afgebroken.

'Dat beeld van vroeger hebben we proberen te herstellen aan de hand van 3D-tekeningen. Met kunstbeton hebben we alles gereconstrueerd. Dinsdag hopen we dat het weer helemaal tot leven komt', aldus Paul Van Aelst. 'Ook de koperen torenspitsen, twee prachtige sierstukken, zullen opnieuw blinken vanop de De Keyserlei. En als dat allemaal achter de rug is, kunnen de stellingen en de omheiningen verwijderd worden.'

Maar volledig 'werkenvrij' is het Centraal Station niet, want in februari startte de grote kuis van de ramen - 44.000vierkante meter groot - in de centrale spoorweghal. De schoonmaakoperatie kost 3 miljoen euro en zal nog tot augustus duren

@ Het Nieuwsblad

Centraal Station5.JPG - Centraal station Antwerpen

 http://www.photographypace.be/

Het weekblad Newsweek heeft  het pas gerenoveerde Centraal Station bij de absolute wereldtop geklasseerd. De Amerikanen bezochten een aantal prestigieuze stations en kwamen tot de conclusie dat de Antwerpse spoorwegkathedraal een vierde plaats waard is.

PST : op de webstek van www.photographyspace.be  vindt u ademebenemnd mooi beelden ver dit onderwerp. Warm aanbevolen voor de chauvinisten van 't stad.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van een Eurodebat door Stradi

 

Gisteren, 22 mei 2009,  het verkiezingsdebat bijgewoond georganiseerd door de Vlaamse Volksbeweging afdeling Schoten in het teken van Europa. Deelnemers waren de uittredende EU-parlementsleden Frieda Brepoels (N-VA), Dirk Sterckx (Open VLD) en Koen Dillen (Vlaams Belang) met als thema "Welk Europa willen wij?"

De opkomst was eerder magertjes te noemen : lag dat aan het verlengde eekeinde, of interesseert Europa de kiezers geen bal? Ik opteer voor het laatste.

Sterckx was de papegaai van Pinocchio.  Hij pleitte voor meer Europa, een confederatie met een sterk gezag met alles erop en eraan, ministers van defensie, economie, buitenlandse handel, hij noemde net niet cultuur omdat hij wist dat hij dan de zaal over zich zou krijgen, maar wel een minister van migratie. De vraag uit het publiek wat we moesten aanvangen met 60 miljoen nieuwe ongeletterde Noord-Afrikanen die onze vergrijzing zouden moeten bekostigen werd met zichtbare afschuw weggewuifd door Sterkcx.

Brepoels verdedigde het verdrag van Lissabon, het had er al veel eerder moeten komen poneerde ze, helemaal gelezen had ze het nog niet, het dikke gedrocht lag in haar keuken, zo dik liet ze zien, geschreven op flinterdun papier.

Zoals ik mocht verwachten verdedigde Koen Dillen het Europa met zijn doelstellingen van het eerste uur beperkt tot het economische aspect met vrij verkeer van mensen en goederen binnen de EU.

Het is niet de bedoeling hier een volledig verslag te geven van dit debat, dat zal wel gebeuren door het VVB voor wie het interesseert, wat ik onthouden heb uit de uitspraken van Sterckx en Brepoels, ook uit wat ze listig omzeilden op de vragen achteraf, is dat Vlaanderen en alle kleine regio's in Europa die opkomen voor volksgebonden economische zelfstandigheid, al hun verworvenheden en inspanningen zullen teniet zien gaan door meer Europa.

Om maar even te veronderstellen dat de Europese minister van economie een chauvinistische Fransman of een Waal zou zijn, zal die plots Europees denken ? ik zie al de EU-overheidsopdrachten die zouden toegekend worden aan de deelstaat belgië naar wallonië gaan. Kunnen de Walen terug heer en meester worden in de deelstaat belgie, frans zal dan de voertaal worden, terug naar 1830.

Europa met één grondwet (verdrag) zoals de VS is een utopie, een toren van babel geïnspireerd en geënt op de feodale mentaliteit van les rois de soleil.

Aan dit debat was door de poco-deelnemers enkel deelgenomen om reclame te maken voor hun eigen winkel en bescheiden inkomen. Zij konden niemand bezielen of begeesteren, en dat zullen ze nergens in Europa kunnen

In de geesten van de onmachtige Europeanen worden stilletjes de guillotines gebouwd, dat is wat die machtswellustige kliek bereikt.

Dat ze daar maar rekening mee houden.

Stradi

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nog meer PUB ...

 

Het enige zuivere en correcte liberale alternatief in Vlaanderen


Vlott_Logo[1]

  • Een sterk Vlaanderen
  • Een snelle realisatie van de Vlaamse Onafhankelijkheid
  • Minder regelneverij en bureaucratie
  • Nultolerantie in probleemwijken
  • Een democratisch Europa
  • Een maximale fiscale druk van 25%

Ook tijdens de verkiezingen van 7 juni aanstaande blijft het kartel Vlaams Belang - VLOTT functioneren. U kan via DEZE LINK terecht voor meer info

                                                                        
 
Philip Maes (10) & Suzy Lismont-Cools (20)
 VLOTT kandidaten  Vlaams Parlement - Antwerpen
op lijst 7

Voor verdere info over de kandidaten van VLOTT :

http://www.philipmaes.be/

http://www.vlottantwerpen.be/home/index.php

Over senator Hugo Coveliers volgt in de komende dagen nog een extra-bijdrage

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schandalig dik betaalde PUB

 

Voor onderstaande publicitaire mededeling (gedurende de sperperiode !) lieten wij ons schandalig dik betalen. De heer Bruno Valkeniers zette de formele belofte  op papier  dat wij in de toekomst tenminste de wedde van Peter Vandermeersch zullen verdienen en elke dag BROODJES mogen leveren aan de fracties van zijn partij. Wij moesten weliswaar zweren dat we van nu af zouden stoppen met onze verdoken reclame-boodschappen om de N-VA te steunen. Pfft,  voor een handvol euri en misschien biedt de N-VA meer ?  Hallo, Bartje ?

Op onderstaande data vindt u kandidaten van het Vlaams Belang in de media:

24.05.2009 om 11.00u   .....   Philip Claeys op één (De Zevende Dag)
24.05.2009 om 21.30u   .....   Frank Vanhecke op één (Europese verkiezingsshow)
25.05.2009 om 20.00u   .....   Marie-Rose Morel op Canvas (Terzake09)
27.05.2009 om 20.00u   .....   Gerolf Annemans op Canvas (Terzake09)
28.05.2009 om 20.00u   .....   Chris Janssens op Canvas (Terzake09)
31.05.2009 om 20.20u   .....   Filip Dewinter op één (Kopstukkendebat)
01.06.2009 om 20.00u   .....   Filip Dewinter op Canvas (Terzake09)
02.06.2009 om 22.00u   .....   Barbara Bonte op één (De Stemming)
03.06.2009 om 19.00u   .....   Filip Dewinter op één (Het journaal)
03.06.2009 om 20.00u   .....   Marijke Dillen op Canvas (Terzake09)
04.06.2009 om 08.00u   .....   Marie-Rose Morel en Filip Dewinter op Radio 1 (De Ochtend09)
04.06.2009 om 22.00u   .....   Marie-Rose Morel op één (De Stemming)
05.06.2009 om 20.00u   .....   Filip Dewinter op één (slotdebat)
05.06.2009 om 22.00u   ..... 
Gerolf Annemans op één (De Stemming)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldleiders ontmoeten mekaar

 

Op haar eigen ontspannen en natuurlijke wijze begroet Hilary de burgemeester van Berlare, die zijn zondags pak aangetrokken heeft, versierd  met zilveren Bic en zwarte viltstift in de pochette.

De twee wereldleiders bespreken gedurende ruim een halfuur de economische wereldcrisis, de toestand in Afghanistan en Irak, de evolutie van de Fortis-aandelen, de Europese verkiezingen die een loutere formaliteit zijn, de match Standard-Anderlecht, de snelle islamisering van Amerika, de toestand van de automobielnijverheid, de opwarming van de aarde, welke aandelen het best zullen renderen in het eerstkomende jaar, de uitschakeling van internet voor particulieren, de heiligverklaring van Obama, de nieuwe politiek van de USA ten overstaan van Cuba en de overdracht van de Guantanamo-bewoners naar de gevangenis van Dendermonde.

Date: 05/22/2009 Description: Secretary of State Hillary Rodham Clinton and Belgian Deputy Prime Minister Karel De Gucht. State Dept Photo

 

 

 

 

 Op foto klikken voor verslag

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Deftige Dame voorspelt

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 



De Procureur-Generaal bij de Hoge Raad heeft het verzoek tot het instellen van cassatie in het belang der wet tegen de vervolging van Geert Wilders naast zich neergelegd.


PVV-fractievoorzitter Geert Wilders: “Ik ben erg teleurgesteld. Er komt nu dus definitief een politiek proces. Ik word vervolgd omdat ik over de islam heb gezegd wat miljoenen Nederlanders denken. De vrijheid van meningsuiting dreigt in Nederland te worden geslachtofferd op het altaar van de islam. Dat is diep triest. Maar ik ben superstrijdbaar en ga met opgeheven hoofd terugvechten!”

@ www.hetvrijevolk.com


22-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franstalige imperialisten druipen af in ons Vlaamse Halle

 

 Klik hier voor de foto in originele afmetingen.
De voortdurende kuiperijen in de Vlaamse Rand zijn het rechtstreekse gevolg van het feit dat de Franstaligen nog steeds het Nederlandstalige karakter van Vlaanderen weigeren te aanvaarden en delen van Vlaams-Brabant willen omvormen tot tweetalig gebied.

Eerder deze week verstuurden de Franstalige burgemeesters van Kraainem, Wezembeek-Oppem en Linkebeek
opnieuw oproepingsbrieven voor de verkiezingen in het Frans, waarmee zij andermaal manifest de (taal)wetgeving overtraden. Vandaag volgde een nieuwe provocatie. In het Vlaams-Brabantse Halle – niet eens een faciliteitengemeente ! – probeerden kandidaten van de Franstalige lijst Union des Francophones (UF) Vlaamse verkiezingsaffiches te overplakken om te protesteren tegen het feit dat een aantal Vlaams-Brabantse gemeenten enkel aanplakborden ter beschikking stelt voor Nederlandstalige propaganda.

De Franstalige provocateurs kregen echter lik op stuk. Zij stootten immers op een cordon van tientallen Vlaamse actievoerders van het Taal Aktie Komitee en Voorpost. Ook het Vlaams Belang was present met een ploeg militanten en onder meer de parlementsleden Frank Vanhecke,  Joris Van Hauthem, Filip De Man en Bart Laeremans. Een emmer lijm en een pak affiches armer, droop de UF-ploeg onverrichter zake af.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse politie en moslims vechten in Athene

 

Muslims protest alleged defacement of Quran
 
Athene is  eens te meer het decor van multiculturele opstanden.
Ditmaal treden de moslims publiek in het strijdperk. De aanleiding is een koran die door een politieagent oneerbiedig tegen de grond zou gesmakt geweest zijn. Voor de tweede dag op rij wordt er met geweld geprotesteerd tegen dit heiligschennend optreden. 
(met dank aan Jos)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dirk Vijnck terug in de bres voor LDD. Maar voor hoe lang ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

“Hebben en vraag als we mss een logo-bord mogen zetten in u voortuin van lijst dedecker. Indien u dat wens gelieve ons iets te laten weten dan komen we deze week nog zetten. En als u zegd daar of daar dan wordt dat ook zo gedaan (…)”

Deze woorden, die Het Nieuwsblad (15.05.2009) afdrukt, zijn niet afkomstig van een of andere gebuisde inburgeringskandidaat, maar blijken van de hand van LDD-volksvertegenwoordiger Dirk Vijnck. Krasser nog dan het gebruikte ‘Nederlands’, is wel het feit dat de recordoverloper zijn schrijven nog steeds ondertekent als volksvertegenwoordiger voor… Open VLD!


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel, hoofdstad van Vlaanderen ?

 

Brussel hoofdstad van Vlaanderen ?

Woensdag jl. werd op de grens tussen Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem) – op het Woluwedal - een tweedelig verkiezingsbord (NL-FR) geplaatst. Het bord staat op het grondgebied van Sint-Lambrechts-Woluwe, machtsgebied van burgemeester en Vlaminghater Olivier Maingain (FDF). Bovenaan het bord volgende tekst in het Frans en het Nederlands : “Panneaux réservés aux listes francophones scandaleusement et illégalement privés du droit d’ affichage électoral par les autorités flamandes” - "Borden voorbehouden voor de franstalige lijsten die op schandalige wijze het affichagerecht  voor de verkiezingen werd afgenomen door de vlaamse overheden". En ik die dacht dat Brusselse gemeenten de wettelijke tweetaligheid moeten respecteren. Met dank aan de lichtgelovige deelnemers van BELGAVOX, de zogezegd Vlaamse ministers van de Brusselse regering Guy VANHENGEL (open-VLD) en Pascal SMET (sp.a) en staatssecretaris Brigitte GROUWELS (CD&V) voor het versterken van de solidariteit, de dialoog, het respect, het samenhorigheidsgevoel en het versterken van de Belgische identiteit.

 

 

Foto's Ludo Monballiu.

@ http://www.johanslembrouck.be:80/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke debatten zonder VB zijn veel intressanter

 

Brussels Hoofdstedelijk Gewest organiseert verkiezingsdebat zonder Vlaams Belang

(22/05/2009) Op 26 mei organiseert Atrium een verkiezingsdebat in de Brusselse Sint Gorikshallen. Atrium is een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en wordt dus ook gefinancierd met Brussels belastinggeld.

Daarom is het dan ook totaal onaanvaardbaar dat Atrium (en dus het Brussels Hoofdstedelijk Gewest) voor het debat vertegenwoordigers uitnodigt van de PS, Cdh, MR, Ecolo, Open VLD, SPa, CD&V en Groen; maar geen vertegenwoordiger van het Vlaams Belang – nochtans de grootste partij langs Nederlandstalige kant in Brussel !

Het Vlaams Belang stelt vast dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest via Atrium belastinggeld misbruikt om champagne te voeren tegen het Vlaams Belang. Blijkbaar zit de schrik voor een nieuwe Brusselse verkiezingsoverwinning voor het Vlaams Belang bij de traditionele machtspartijen er diep in !

Het Vlaams Belang sluit dan ook niet uit dat het op 26 mei actie zal voeren in de Sint Gorikshallen.

Frédéric Erens

Brussels Volksvertegenwoordiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Napoleon in Amerika

 

Om samen met Hillary Clinton gefilmd te worden doet Napoleon de Gucht de gekste voorstellen en beloftes. In eigen land blaft het arrogante ettertje iedereen, die niet voor hem buigt, af. Op het televisiejournaal zagen we hem zonet naast Hillary Clinton staan glunderen en blinken. Bereid tot de meest onwaarschijnlijke hand- en spandiensten om vooral gunstig opgemerkt te worden. "Stuurt u de terroristen van Al Qaeda die voorlopig nog in Guantanamo-Cuba vastzitten, naar belgië. We hebben plaats zat, want wij boeken voor ons eigen geboefte kamers in Nederland."

Hieronder een officiële reactie.

Vlaams Belang is van mening dat ons grondgebied al meer dan genoeg potentiële islamfundamentalisten herbergt. Als er vandaag ergens in de wereld terroristen gearresteerd worden, blijkt er dikwijls een link met België te bestaan. Het heeft dan ook geen enkele zin om de veiligheid van de inwoners van dit land nog meer in gevaar te brengen, enkel en alleen om de Amerikaanse president ter wille te zijn.

Ten tweede wijst Vlaams Belang erop dat de Belgische overheid nauwelijks in staat zal zijn om die vrijgelaten Guantanamo-gevangenen op te volgen. Minister De Gucht schijnt het geblunder van de staatsveiligheid in de zaak Fehriye Erdal al vergeten te zijn. Bovendien worden onze politiediensten elke dag opnieuw geconfronteerd met recidiverende  ex-gedetineerden , waarmee aangetoond is dat de Belgische overheid er niet in slaagt haar ‘eigen’ figuurlijke kruimeldieven op te volgen, laat staan dat ze dat zal kunnen doen voor de Amerikaanse ex-gedetineerden.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!