Angeltjes
25-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu iets helemaal anders : Susan Boyle

 

 

Heel de wereld kent haar inmiddels.  Nu ja, in de woestijn of de jungle waarschijnlijk niet. Susan Boyle ging moeiteloos door de halve finale met Memories uit Cats. Ze heeft enkel een slechte start maar herneemt zich binnen de 3 seconden.  Geweldige stem, die Schotse dame.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een story die ongeloofwaardig klinkt en toch waar is

 

Het doet zich sporadisch wel eens voor, dat een moslim die in aanraking gekomen is met justitie, enige tijd in een gevangenis moet doorbrengen.  Het is geen gewoonte, maar het kan. Zo ook in Groot-Brittannië.

Opgesloten of niet, de goede moslims verrichten  hun godsdienstige plichten, zoals het vrijdaggebed.  Het vervelende daarbij in de gevangenis van West York is, dat ze tijdens dit gebed in het oog gehouden worden vanachter een beglaasde ruimte, door zowel mannelijke als vrouwelijke cipiers.

En dat kan niet.  Vrouwen die toekijken, schenden de religieuze privacy van de gevangenen.  Een van hen is Kamel Bourgass die een politie-agent vermoord heeft.  Een detail, en de agent zal het gezocht hebben.  Kamel is een held in de jail en hij treedt op als woordvoerder van een zestigtal medegevangenen, bij de directie.

De godsdienstige plechtigheden worden gehouden in een ruimte die voorzien is voor de verschillende religies, maar de moslims kunnen niet aanvaarden dat deze plaats gebruikt wordt door ongelovigen. Zij eisen dat er een moskee zou gebouwd worden. (Neen, beste lezers, wij vinden dit niet uit, het staat in een serieuze Engelse krant).

Er wordt gevreesd dat de moslims zich met hun klacht tot het Europese Hof voor Mensenrechten zullen wenden, gezien zij gediscrimineerd worden.

En nu is het weer aan de heer en mevrouw Tolero.

 @ Mirror.co.uk.news

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingscongres 24 mei 2009

 

 

 

Beeldverslag hier klikken

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FDF : Vlaamse pendelaars zijn woekerend ongedierte

 

Brussel - Verschillende FDF-personaliteiten zijn lid van de Facebookgroep ‘Bruxelles élargie, libérée et surtout francisée'. De groep vertolkt niet enkel politieke standpunten maar bestempelt Vlamingen ook als ‘woekerend ongedierte’.

De communautaire uitlatingen worden steeds ranziger. De Facebook-groep Bruxelles élargie, libérée et surtout francisée. (Brussel uitgebreid, bevrijd en vooral verfranst) beschrijft de Vlaamse pendelaar als volgt: hij is “woekerend ongedierte," zo staat te lezen in de groepsomschrijving, "die we elke ochtend de Brusselse arbeidsmarkt zien overspoelen om ‘s avonds bij de vijand het geld af te geven.” 

Opvallend is dat de – overigens in pover Frans geschreven- Facebook-groep ondertekend is door tal van FDF-personaliteiten als parlementsleden Caroline Persoons en Amina Derbaki Sbaï en ook Brussels gemeenteraadslid Jean-Louis Péters. 

@ Brussel Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even tussendoor over verdraagzame haat en tolerante nijd

 

Het leek wel een programma over kermisattracties gisteravond bij de 0000, maar het bleek over de Euroverkiezingen te gaan.  De presentatie was in handen van de immer opgeruimde Martine Tanghe, in elegant mantelpakje en Rob Heirbaut, de journalist die Europa volgt.

Professor Hendrik Vos leverde tussendoor commentaren, waarmede hij zeker niet het regime wilde beschadigen maar evenmin de Kennedy's kon evenaren, alhoewel hij qua fysiek alleszins de castingselectie voor dit komisch duo zou doorstaan.

Over de Grote Clash tussen de twee premiers die het land B naar de filistijnen hebben geholpen (waarvoor onze dank) kunnen wij niets vertellen : dit shownummer zien wij liever met echte commerciële catchers dan deze uitvoering vol fake en eigenwaan.

Het voorprogramma was veelzeggender : Katheen Van Brempt die meende Derk-Jan Eppink van na de eerste gongslag te kunnen vloeren, mispakte zich deerlijk aan de geslepen Nederlander die voor LDD optrad.  Plots sprak Madame Schuddenbol niet meer met de diepe stem van de verleidster maar ze schakelde spontaan over naar de hoge octaven, eigen aan het linkse gelijk.  In het Frans zegt men "chassez le naturel et il revient au galop" , verjaag het natuurlijke en het komt in galop terug.

De overreguleringen van Europa werden goedgepraat als onvermijdelijk : zo hoort het nu eenmaal in het voordeel van de consumenten. Op zich is dat een stelling als een andere maar opmerkelijk was de haat die uit haar houding bleek. Dit is dus de échte Vlaamse minister van Gelijke Kansen en Verdraagzaamheid : Madame Tolero, de gilbezem.

Iets gelijkaardigs deed zich voor met Bart Staes van Groen, die zijn woede niet wist te verbergen tegen Vanhecke en Brepoels, omdat die niet goedschiks de aanvaarding van Turkije slikten.  Staes, de man die zich zalig voelt als een communist die het Rode Boekje mag voorlezen, gromde als een nijdige jakhals wiens prooi bedreigd wordt. Ook bij hem een overschakeling naar een hoger stemregister, als blijk van nauwelijks verholen woede.

De twee politici van links hebben zich laten kennen als onverdraagzame, kille ondemocraten die geen tegenspraak dulden. Meer hebben we niet nodig om ons goed te voelen.

Fats

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het Spionnencentrum failliet ?

 

.
Wil u meer weten over dit sensationele bericht ?  Klikt u dan even op de afbeelding van Monseigneur Luc van Balberghe


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gulle gevers

 

Wij Vlamingen genieten de reputatie onverbeterlijke, ouderwetse nationalisten te zijn, die met strenge oogopslag de eigen grenzen bewaken en eisen dat elke vreemdeling accentloos Schild en Vriend kan uitspreken, vooraleer onze heilige met bloed doordrenkte bodem te betreden.

De Franstaligen spannen zich behoorlijk in om via de internationale instellingen en media  dit beeld van hun mede-landgenoten te verspreiden. "De democratische rechten van de francofonie worden onder de voet gelopen door de Vlaamse imperialisten ; drie koekoekburgemeesters worden niet benoemd en de Franse taal wordt geweerd." Enzovoort.

Er is bij al deze jammerklachten nog nooit één woord gezegd over het feit dat Wallonië meer dan behoorlijk gesponsord en onderhouden wordt door Vlaanderen.  De transfers bedragen op jaarbasis zowat 12 miljard euri.  Er bestaan mildere studies die zich beperken tot de helft maar zelfs daar wordt niet over gerept.  Dat is de zogenaamde solidariteit.  En daar hoort geen dankwoord bij.  Het kan volstaan, dat de Vlamingen betalen, zich braaf en stilletjes gedragen en als ze lastig doen, worden ze uitgemaakt voor nazi's. Of denkt u dat wij de Franstalige media niet lezen ?

Uit naam van de solidariteit draagt een gemiddeld Vlaams gezin bestaande uit 4 personen een 8000 euri af voor de Waalse buren. 12 miljard gedeeld door 6 miljoen Vlamingen = 2000 lappen per persoon.  Niet slecht voor Vlaamse egoïsten.

Maar er is meer. Er werd becijferd door de VB-fractie in het Europarlement dat wij ook voor die instelling behoren tot de gulste gevers van de Unie : bijna 300 euri per jaar, per inwoner.  De hoogste bijdrage van de ganse EU komt van de Vlaamse racisten.

U kan het verslag lezen door HIER TE KLIKKEN

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtoffer van roofmoord te Borgerhout overleden

 

BORGERHOUT - De 73-jarige François Budts is afgelopen dinsdag overleden nadat hij op 13 april het slachtoffer werd van een brutale overval. Twee jongeren belden die woensdagnamiddag aan bij zijn woning aan de Kattenberg. Zodra Budts de deur opendeed, sloegen de daders hem in elkaar. Ze stalen zijn bankkaart en bleven klappen uitdelen tot hij zijn pincode gaf. De minderjarige en meerderjarige dader lieten het slachtoffer halfdood achter en haalden meteen 600 euro af. Het slachtoffer kon nog de politie bellen. Hij belandde in het Stuivenbergziekenhuis, waar hij in een kunstmatige coma werd gebracht om zijn overlevingskansen te verhogen. Dinsdag bezweek hij echter aan zijn verwondingen. De daders zijn opgepakt en worden wellicht vervolgd voor roofmoord.

Bij aanvang van VB congres te Antwerpen werd 1 minuut stilte in acht genomen voor de heet Budts, wiens familie aanwezig was  in de zaal.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guynokkio komt ter hulp

 

Guynokkio wil als Europees lijsttrekker zijn politieke carrière voortzetten in Europa. Daar moet nog veel geregeld worden, iets waar de voormalige premier zeer beslagen in is : organiseren.

Daarnaast is hij echter bereid om in de Belgische politiek actief te blijven teneinde aan een nieuwe staatshervorming te werken. Dat zei de man zondag in het RTBF-programma "7e jour".

"Ik ben niet ongevoelig voor het feit dat de politieke crisis in België nog steeds doorgaat. Ik ben beschikbaar om voor die crisis een uitweg te zoeken."

Voor de Open Vld'er is het zeker mogelijk een oplossing te vinden voor de communautaire en institutionele problemen, maar moet er eindelijk met onderhandelingen begonnen worden.

"Het probleem in België is niet dat er geen oplossing is. Het probleem is dat men niet begint te onderhandelen over oplossingen. We trappelen momenteel ter plaatse", luidde het.

"Soms is het nodig om tot 5 of 6 uur in de ochtend te onderhandelen", verwees Verhofstadt op de Franstalige openbare omroep tenslotte naar de vele 'marathons' die hij tijdens zijn succesvol premierschap leidde.

Bron : alle kwaliteitsmedia uit Vlaanderen


24-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld is misschien van iedereen, maar dit is ons land

 

.
In de Antwerpse Stadsschouwburg greep deze namiddag het verkiezingscongres plaats van Vlaams Belang, onder het motto "Dit is ONS land".
.
Als u mocht twijfelen aan deze woorden,  de ruim 2000 aanwezigen in de zaal, deden dat alleszins niet en de verschillende sprekers onderstreepten met hun redevoeringen, zowel de weloverwogen posities uit het partijprogramma als de miskleunen van de traditionele partijen.
Congresvoorzitter Marijke Dillen, de immer correcte politica gewaardeerd door vriend en tegenstrever, legde de nadruk op de maatschappelijke noodzaak van het kortwieken van de wachtlijsten in de diverse sectoren van de gezondheidszorg. Vlaanderen moet volledig bevoegd worden voor welzijn en het recht op zorg is een basisrecht dat decretaal moet verankerd worden. Het gezin heeft een kerntaak in onze samenleving en de mentaliteit van "alles mag, alles kan" leidt tot een maatschappij vol onzekerheden. Uit deze  toespraak onthouden wij vooral dat Vlaams Belang zich in de loop van zijn bestaan ontwikkeld heeft tot een ernstige, sociaalbewogen partij.
.
Filip Dewinter in Antwerpen laten spreken op een congres van zijn partij, is als een goudvis laten zwemmen in een zilveren bokaal. Met humor, afgewisseld met diepe ernst en oprechte bekommernis, had Dewinter het niet moeilijk om te bewijzen dat het Belang dé sociale partij is van de gewone man en vrouw.  Hij verwees naar de Chanel Babes van de sp.a, en was zo genereus er zelfs Caroline Gennez bij te betrekken : zij zal hem daar dankbaar voor blijven.  Over de oprukkende islamisering werden opnieuw de cijfers aangehaald die de partij deze week kenbaar had gemaakt : 2 miljard euri worden er jaarlijks doorgedraaid om de immigratie aan de gang te houden.  Dat zijn 2 miljard die anders zouden kunnen gebruikt worden om heel wat sociale noden te lenigen.  Toen Filip uitriep "Waar is de poen van mijn pensioen ? In de pocket van Mohammed !"  waren alle televisiecamera's ingeschakeld en juichte de zaal.  Dit fragment zullen de politiek-correcten met hun verzuurde smalle lippen nog vaak laten horen en zien. Zoveel te beter.
.
De vier overige provinciale lijsttrekkers, Karim van Overmeire, Linda Vissers, Johan de Mol en Joris van Hauthem kleurden hun toespraken  met eigen accenten en prioriteiten.
Frank Vanhecke kwam op voor de identiteit van Vlaanderen in de Europese Unie. Terwijl Europa 20 miljoen werklozen telt, worden er plannen gemaakt om tussen nu en enkele decennia 60 miljoen migranten toe te laten.  Ook niet-opgeleiden worden met open armen ontvangen om in de respectieve lidstaten onmiddellijk doorverwezen te worden naar de sociale uitkeringskassen. De klassieke partijen, inclusief de N-VA vinden dit een prima voorstel. Dat het enorme islamitische Turkije hier niet thuishoort, is voor Vlaams Belang een uitgemaakte zaak. Van de 27 lidstaten is Vlaanderen de grootste netto-betaler, het zou dus niet meer dan normaal zijn dat de bevolking zou weten wat er met dat geld aangericht wordt. Verspillingen in de EU zijn legio en bemoeienissen met ons aller leven gaan zeer ver.  Dit Europa is een ondemocratische club en het is enkel een onafhankelijke, rebelse en ongebonden partij als Vlaams Belang die dit durft te stellen : de andere partijen, inclusief LDD en N-VA  willen per se tot de elite behoren, want daar vallen de profijten te rapen.
. 
Tot slot kwam de nationale voorzitter Bruno Valkeniers aan het woord met een striemend betoog, dat herhaaldelijk onderbroken werd door applaus en instemmend gejoel.  Valkeniers onderstreepte de ernst van zijn partij, die doodgezwegen wordt door de media omdat men nu eenmaal de weg van de uitsluiting gekozen heeft en terwijl de zondebok beladen wordt, kan men zwijgen over de tekortkomingen bij diegenen die dit land herleiden tot een puinhoop.  Het tij keert echter, sprak Valkeniers : bij een aantal linkse vooraanstaanden dringt het door, dat de multiculturele maatschappij niet de verwachte zegeningen brengt (doelend op de petitie, onderschreven door 36 intellectuelen) en hij citeerde de Vlaamse  communist Jef Turf die stelt,  dat het normaal is dat een samenleving in nood eerst voor de eigen mensen zorgt en die tevens onderstreepte dat de vrijheid van godsdienst nooit kan ingeroepen worden om een sectaire religie de samenleving te laten ondermijnen.
De evolutie die Vlaams Belang heeft doorgemaakt sedert zijn spectaculaire groei op Zwarte Zondag was duidelijk merkbaar op dit volwassen,  vrijheids en sociale verkiezingscongres.  7 juni wordt een Zwart-Gele Zondag.
.
Het congreswerd bijgewoond door een aantal leden van de kartelpartner VLOTT, uiteraard senator Hugo Coveliers maar we zagen ook Philip  Maes en Suzy Lismont-Cools. En vele vrienden van Angeltjes.
.
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders en de vrije meningsuiting of de Islam en censuur.

 

Nadat een laatste verweer van Geert Wilders deze week werd verworpen, is de weg vrij om hem voor de rechter te brengen. Voor een goed begrip: de voorman van de Nederlandse Partij voor de Vrijheid (PVV) wordt niet vervolgd voor diefstal, doodslag of mishandeling, maar louter en alleen omwille van een opinie. Concreet: enkele uitspraken over de islam, waaronder de vergelijking die hij maakte tussen de koran en Mein Kampf.

Het feit dat Wilders moet terechtstaan, is des te opmerkelijker aangezien het Nederlandse openbaar ministerie eerder besloot dat de verklaringen van Wilders binnen de grenzen van de vrije meningsuiting vielen. Een en ander geeft de indruk, aldus Mia Doornaert in De Standaard (22.05.2009), dat tot vervolging besloten werd “uit schrik voor felle reacties van sommige moslims.” De vervolging, zo gaat de redactrice buitenland van De Standaard verder, geeft ook de indruk dat met twee maten en twee gewichten wordt gewerkt: “Een verband leggen tussen de koran en Mein Kampf kan volgens de Nederlandse rechter niet. Maar tal van moslims en ook niet-islamitische verdedigers van de Palestijnse zaak vergelijken Israël vaak met nazi-Duitsland en ‘de joden’ met nazi’s.” “Worden die voortaan ook vervolgd?”, vraagt Doornaert zich af. Ze voegt eraan toe dat “deze schijnbaar dubbele maatstaf” veel Nederlanders dreigt te schokken die “het absoluut niet eens zijn met Wilders’ denkbeelden, maar wie het ten zeerste ergert dat men ongebreideld mag spotten met autochtone godsdiensten en instellingen, terwijl men op de knieën moet gaan voor de islam.”
@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samsung van 1938 tot nu

 

 

Samsung 1938

.
Op 1 maart 1938 startte Byung-Chull in Taegu, Korea een zaak met 30.000 won, een mini-bedrag zeg maar. Hij exporteerde naar Mantsjoerije en Peking gedroogde vis, groenten en fruit. In 1951 introduceerde hij de naam SAMSUNG, wat wil zeggen DRIE STERREN in het Koreaans : 1) om de natie te dienen dankzij handel 2) om de menselijke inbreng (the human resource) te laten primeren op het materiële 3) doelgericht beheer.
.
In januari 1969 werd de naam SAMSUNG Electronics Manufacturing Incorporated gelanceerd en in 1985 afgekort tot Samsung  Electronics. In 2005 zou Samsung het grootste electronische bedrijf ter wereld worden met 123.000 werknemers.
.
.
Hoe iemand met een klein zwart Samsung dingetje in de hand stralend gelukkig kan zijn.  Dank u, Samsung.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het land van gouverneur Sarah Palin
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

 

Het is er verdraaid mooi en groen

Hier klikken aub


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Een slechts voorteken voor Bartje S.

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Myriam Rolin, een Franstalige tjeef

 

Myriam Delacroix-Rolin (CdH - Franstalige CD&V) -  Burgemeesteres van Sint Genesius-Rode

De Eerste Prijs voor "moed en zelfopoffering" zal mevrouw Rolin vermoedelijk niet krijgen, wel die van  "behoorlijke lafheid en ontvluchten van verantwoordelijkheid".

De faciliteitengemeente Sint Genesius Rode ligt in Vlaanderen en moet zich schikken naar de decreten en reglementen van de Vlaamse overheid.  Dat wil ondermeer zeggen, als er verkiezingen zijn, worden de inwoners opgeroepen deel te nemen met een brief van de organiserende gemeente. De Franstalige die dat niet begrijpt, kan aan het gemeentebestuur laten weten dat niet bij machte is, om die simpele boodschap te vatten en krijgt vervolgens een Franstalige oproep. Zo is de wet : men houdt er rekening mee dat Franstaligen niet van de snuggersten zijn.

Omdat het overwegend Franstalige Sint Genesius Rode echter niet wil achterblijven bij de obstructie-politiek van de 3 niet-benoemde koekoekburgemeesters van Kraainem, Linkebeek en Wezembeek-Oppem, past Rolin een echte tjevenstreek toe. Zij wil aan haar Franstalige gemeentenaren direct een brief sturen in hun eigen taal, zodat hun ogen niet besmet geraken door het zicht van Nederlands en daarom schuift ze haar verantwoordelijkheid door naar  10 gemeenteraadsleden die de oproepingsbrieven moeten versturen.  Op die manier blijft zij uit de wind.  Over een laf mens gesproken, dit is er een.

 Als je de pretentie hebt om burgemeester te zijn, pas de wet toe, zo verdien je respect voor je gemeente.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het OCMW zoals het is : Sint Niklaas doet zijn naam eer aan.

 

De afbeelding “http://img99.imageshack.us/img99/580/paardzz7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Daar is de goede sin in Sinterklaas met vele cadeautjes

Deze week maakte het VB op een persconferentie bekend dat de immigratie ons land jaarlijks 2 miljard euro kost.  Ik zou dat nogal abstracte getal even concreet willen maken.  Gisteren besliste het OCMW van Sint-Niklaas weer over een hele reeks steunaanvragen, waarvan traditiegetrouw meer dan de helft door allochtonen.

Eén van de dossiers zag er als volgt uit:  een vrouw woont samen met haar illegale man en ontvangt voor haar kind 100 euro kindergeld en een OCMW-steun van 950 euro.  Haar zoon van 30 jaar is op hetzelfde adres ook gaan samenwonen met een illegale vrouw, krijgt voor zijn 4 kinderen 1150 euro kinderbijslag en doet nu een aanvraag voor een OCMW-steun van 950 euro.  Ondanks verzet van ons VB keurden SP.a, VLD en CD&V dat goed, met als resultaat: een uitkering van 3150 euro op één adres, zonder dat er iemand daar ook maar een minuut (officieel) werkt.

En dan houd ik nog geen rekening met de mogelijkheid van een goedkope lening via het Vlaams woningfonds, de verminderde tarieven voor gas en electriciteit, de terugbetaling van medische kosten, de tussenkomst in schoolkosten, enz, enz...

Nee, de mensen die een beroep doen op het OCMW zijn geen profiteurs.  Maar door onze lakse wetgeving is ons sociaal systeem op deze manier wel een ware magneet voor nieuwe vreemdelingen geworden.  En wie beweert dat die allemaal hierheen komen 'om te werken', droomt met zijn ogen open. 

(PS omdat ik ervoor moet zorgen dat niemand de betrokken mensen kan herkennen, heb ik de gegevens van het dossier wat veranderd;  de bedragen en het eindbedrag zijn echter authentiek!)

@ Vrijheid en Recht - Rob Verreycken

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gucht nodigt N-VA uit tot regeringsdeelname, zoals de CVP destijds de VU lokte

 

Verkiezingsperiodes in parlementaire democratieën worden normaliter voorafgegaan door campagnes, waarin de partijen hun programma's meedelen en aanprijzen.

"Wij staan in voor uw geluk, wij zorgen dat u weinig belastingen zal betalen, met ons bent u zeker,  uw spaarcentjes zijn bij ons in goede handen." Speciaal voor Bartje Somers :"Eerlijkheid voor alles : ECHT WAAR"

Alle voorgaande regeringen zijn verantwoordelijk voor wachtlijsten, vergissingen, slechte wegen, verkwistingen, niet vervulde beloftes, kortom het ontbrak telkens aan vijf minuten politieke moed.  Met ons wordt het anders.  Ook al maakten wij telkens deel uit van de vorige regeringen, maar wij mochten niet van de anderen.

Dàt is politiek : liegen, bedriegen, naaien en onkunde zaaien.  En telkens zeggen, dat het de schuld is van de anderen.

Slogans domineren en  partijprogramma's worden door niemand gelezen.  De media nemen bovendien de taak op zich om de domme burgers te wijzen op welke partij zij moeten kiezen met zogenaamd wetenschappelijke stemtesten.  Kiezen is een leuk spelletje, een korte quiz die u met uzelf speelt : vragen beantwoorden alsof u een eerste-minister was en dan krijgt u de uitslag.  U bent ofwel een christen-democratische socialist, een liberale socialist, een socialistische socialist, een groene socialist en anders vertoeft u in de rechtse a-sociale hoek, waar enkele duistere partijen een gevaar betekenen voor de samenleving.  Dààr wil u beslist niet bijhoren.

Omdat programma's er niet meer toe doen, is de voornaamste opdracht voor politici : het regime overeind te houden.  Men gaat niet langer voor verheven maatschappelijke idealen in de clinch met mekaar, men gaat "samen voor de leiding" van het land, de gemeenschap, de provincie of de gemeente. En voor een sterk autoritair Europa zonder kritische pottenkijkers.

Zaterdag had Gazet van Antwerpen  een vraaggesprek met Napoleon de Gucht.  We besparen u de meeste saaie details, behalve twee.

Op het ministerie van buitenlandse zaken schalt om 13 uur door het  ganse gebouw een loeiharde melodie van Vivaldi (we nemen het de journalist van dienst niet kwalijk dat hij geen titel specifieerde, het zal vermoedelijk een melodietje van voor zijn tijd geweest zijn).  Dit muzikale sein betekent dat iedereen moet stoppen en dat het tijd is om te eten.  Zoals in de kazerne. Wij zweren u, dit is geen melige grap van ons.   Het Poenpakkertje uit Berlare is verdorie een militarist !

Het tweede detail uit het vraaggesprek handelt over de samenstelling van de volgende Vlaamse regering.  De Gucht wil deze vormen met CD&V en N-VA : de socialisten mogen branden in de hel van de oppositie.  Vorig jaar heeft De Gucht al laten horen, dat Bart Dewever bij hem op een goed blaadje staat, want "deze man is een cynicus", beweerde hij toen.

Zo gaat het er tegenwoordig aan toe.  Er wordt niet eens gepraat over het regeringsproject dat men wil realiseren.  Het gaat over de persoon. De Gucht heeft al lang de voorzitter van N-VA gepeild en hij weet dat deze man tot veel toegevingen bereid is. Als hij maar mag meeregeren. 

De N-VA is uiteindelijk wat Dewever zich in een onbewaakt moment heeft laten ontvallen : een tweede Volksunie.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ottorino Respighi - Le Fontane di Roma

 

 

Ottorino Respighi (1879 - 1936) is een klassiek Italiaans componist van wie vooral de symfonische gedichten of beschrijvingen die hij componeerde over zijn indrukwekkende Rome tot het concertrepertoire blijven behoren.  Respighi levert een rijk instrumentaal geluid af en een delicaat klankcoloriet. Dit werk gaat over de fonteinen van Rome ; het wordt gespeeld door het Orchestra dell' Academia di Santa Cecilia en ,kijk eens wie dirigeert : Antonio Pappano, gedurende vele jaren muziekdirecteur van de Munt te Brussel, een voortreffelijk musicus en een charmant man. In dit geval is muziek er om naar te luisteren en niet om te kijken, alhoewel u dit natuurlijk mag. Mocht u wensen hebben voor volgende week : wij zijn er om u te behagen en te dienen.  Precies zoals die van de politiek, maar toch anders.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samenvallende verkiezingen, samenvallende coalities

 

We hoorden deze week nog verschillende keren met gloed de idee verdedigen, om de federale en gewestelijke verkiezingen op één zelfde datum te laten plaatsgrijpen.  En als men toch bezig is, draai er dan de gemeenteraads- en provincieverkiezingen ook ineens door : op die ene en zelfde dag. Misschien zou dat ook het moment zijn om de legislatuur-periodes te verlengen : tot 6 jaar, of waarom niet tot 10 jaar ?  Voor het comfort van de burgers ?  De eerstvolgende keer in 2020 ?

Stel u echter even voor,   dat we in juni 2007 waren gaan kiezen voor de federale én Vlaams parlementen.  Het was fraai geweest : nu bleven tenminste de gewestelijke regeringen voortwerken onder toezicht van hun parlementen. In het geval van samenvallende verkiezingen, waren die even lang geïmmobiliseerd geweest en werden ze meegsleurd in de stroom van onbestuurbaarheid.

We weten dat de klassieke partijen gehinderd worden in hun machtsdrift door bepaalde wetten en regels, die nog in voege zijn om een ietsje de schijn van de democratie op te houden. 

Al wie geluisterd heeft naar de uitlatingen van de CD&V-er vice-premier Van Acker tijdens de Rerum Novarumviering vorige donderdag, beseft dat voor dergelijke figuren slechts één zaak telt : het politieke bestuur ten dienste  stellen van grote organisaties zoals het ACW/ACV die aan niemand verantwoording verschuldigd zijn. 

Renders en Van Cortebeeck glunderden. En dat is geen mooi gezicht.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanter : Lijst Ongezond Verstand

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!