Angeltjes
05-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Verenigde Staten, een der grootste moslimlanden

 

"Les Etats Unis, un des plus

grands pays Musulmans"

Met President Hoessein Obama hebben we het laatste nog niet

meegemaakt, de Amerikanen ook niet.

 Le Figaro

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Land in staat van ontbinding - Bruno Valkeniers

 


Nog enkele dagen te gaan en we trekken met zijn allen naar de stembus voor de Vlaamse en Europese verkiezingen. Als we de peilingen mogen geloven, zou CD&V daarbij nog steeds met voorsprong de grootste partij in Vlaanderen zijn. Vrolijk wordt je niet van die voorspelling en eigenlijk is het ook volstrekt onbegrijpelijk. De partij en het kartel met de N-VA hebben immers geen enkele verkiezingsbelofte waar gemaakt. De mislukking stond in de sterren geschreven van het ogenblik dat CD&V en N-VA hun dure eed om niet in de regering te stappen zonder een grote staatshervorming en de onvoorwaardelijke splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde overboord kieperden. Van het beloofde goed bestuur kwam al even weinig in huis. Niets dus. Intussen leidt Herman Van Rompuy een regering van stilstaande zaken. Een regering die gedomineerd wordt door de Franstaligen. Een regering die onze laatste ‘kroonjuwelen’ aan soldenprijzen verpatst aan Parijs en die koppig plannen klaarstoomt om een aantal regionale bevoegdheden weer over te hevelen naar België. Maar dat alles lijkt de trouwe CD&V-achterban weinig te deren. Sommige mensen willen blijkbaar bedrogen worden.

In Wallonië vechten de Parti Socialiste en de liberale MR een strijd uit op leven en dood. Een niets ontziende strijd om de politieke macht. Na de recente golf van politieke, financiële en nu ook zedenschandalen is de PS een vogel voor de kat, denk je dan. Maar ook dat zou wel eens een zware misrekening kunnen zijn. Volgens de meest recente peilingen zou de PS in Wallonië wel licht achteruit gaan, maar nog altijd de grootste politieke formatie blijven. Het geeft te denken.

   

Dat CD&V en PS in de peilingen stand houden, zou er op kunnen wijzen dat beide partijen hun bodem hebben bereikt. Niet alleen qua geloofwaardigheid maar ook qua verkiezingsresultaat. De populariteit van een pathologische leugenaar als Guy Verhofstadt of de vleesgeworden arrogantie Jean-Luc Dehaene, stemt tot nadenken. Het doet soms denken aan het wielerpeloton. Iedereen wéét dat die renners in de Ronde van Frankrijk niet op boterhammekes met choco drie weken lang cols op en af rijden. Iedereen vermoedt wel dat ze slikken, maar de wielerliefhebber blijft in dichte drommen opdagen om hun favorieten toe te juichen. Wat er ook gebeurt. Inderdaad, het lijkt er wel op of sommige mensen willen bedrogen worden…

Meer Europa? Meer België? Waar gaan de verkiezingen van 7 juni over? Willen we – zoals Dehaene, Verhofstadt en al de rest – “méér Europa”? Wij in elk geval niet. Wij willen vooral een ander Europa. Met minder corruptie en geldverspilling, met meer transparantie en een efficiënte besteding van het geld. Met meer inspraak en democratie. Met meer respect voor de eigenheid van de Europese volkeren en lidstaten. Meer respect ook voor de wil van de kiezer. Een superstaat naar Belgisch model? Nee, dank u !



 

 

De keuze gaat ook over meer België of méér Vlaanderen. Onze keuze is duidelijk. Meer Vlaanderen! En wat ons betreft: véél meer. Omdat alleen Vlaanderen kan zorgen voor een efficiënte justitie, voor een gezondheidsbeleid op maat, voor kwaliteitsonderwijs, kortom voor werk, welvaart en welzijn.

En ja, deze verkiezingen gaan – al zullen de media en de traditionele partijen het niet graag horen – over geloofwaardigheid. En neen, dan hebben we het niet alleen over politieke overlopers of het beschamende moddergevecht tussen LDD en VLD, of tussen PS en MR. Neen, dan hebben we het in de eerste plaats over de leugens en het kiezersbedrog van de voorbije jaren. Over de arrogantie van de macht, gisteren in een blauw VLD-jasje, vandaag in een oranje vestje van de CD&V. Over het gemak waarmee politieke kopstukken hun principes begraven en hun kiezers verraden. Iedereen zal verkiezingsbeloftes wel met een korrel zout nemen, maar de boulevard van gebroken beloftes die Verhofstadt én Leterme hebben achtergelaten is zó lang dat het toch alleen maar een fikse afstraffing verdient in de stembus.



Status quo Het schijnt dat mensen in tijden van onzekerheid kiezen voor zekerheid. Voor traditionele partijen dus. Welnu, mag ik dan een keer het volgende vragen: welke zekerheid bieden CD&V, VLD, SP.A en de anderen? Toch alleen de zekerheid dat alles straks weer bij het oude blijft: de Belgische status quo. Terwijl Vlaanderen, onze economie, onze mensen snakken naar verandering. Wie vandaag het einde van het Vlaams Belang voorspelt, neemt zijn dromen voor werkelijkheid. Want al die problemen die wij op de politieke agenda hebben gezet, zijn nog altijd niet opgelost, nog altijd even acuut. Welke zekerheid bieden CD&V, VLD en SP.A? Zij zijn verantwoordelijk voor het tekort aan gevangeniscellen, de ontsnappingen en de vervroegde vrijlatingen, voor het klimaat van straffeloosheid. Zij zijn verantwoordelijk voor de mislukte integratie van grote groepen vreemdelingen en de massale aanwezigheid van illegalen. Zij zijn verantwoordelijk voor de wachtlijsten in de gehandicaptenzorg, voor het gat in de schatkist en de totale ontsporing van de begroting. Zij zijn verantwoordelijk voor de jaarlijkse miljardenstroom van Vlaanderen naar Wallonië. Die milde ontwikkelingshulp (12,5 miljard euro per jaar) heeft de Waalse economie geen vleugels gegeven, maar alleen het corrupte regime van de Parti Socialiste in het zadel gehouden. En met die partijen zou het straks “anders” moeten worden?

 

Ontbinding Het voorbije jaar was Brussel het schouwtoneel van tricolore oprispingen. Her en der verschenen Belgische vlaggen aan balkons en appartementsgebouwen. Er trok een pro-België betoging door de straten. En artiesten en BV’s deden hun duit in het zakje met een Belgicistisch muziekfeestje, onder het mom van de ‘solidariteit’. “Een zoveelste poging om de jaarlijkse shot door Vlaanderen gesponsorde pijnstillers voor Wallonië te verwarren met geneesmiddelen, alsof onze zuiderburen hulpeloze terminale patiënten zijn in de palliatieve vleugel van het Belgische huis”, merkte Peter De Roover (VVB) gevat op. Het Belgische wanhoopsoffensief kan niet verdoezelen dat het erg snel bergaf gaat. In een internationale merkenenquête eindigde België achter Libië, Eritrea en Zuid-Ossetië. Om maar te zeggen… Karel de Gucht moest toegeven dat België een gigantisch ‘imagoprobleem’ heeft. Voor het buitenland is ons land “in staat van ontbinding”. Maar eerlijk gezegd: het is géén imagoprobleem. België is het probleem!

 

“Vlaams frietkot”

België is het probleem. Maar wat is dan de oplossing? In elk geval niet nog eens een rondje staatshervorming. Dat recept hebben ze nu genoeg geprobeerd en – zo moet ook de N-VA toegeven – een gematigde opstelling van de Vlamingen en hun ‘participatiestrategie’ hebben niets maar dan ook niets opgeleverd. Ook Bart De Wever gelooft niet meer in onderhandelingen met de Franstaligen. Dat zegt hij tenminste in Vlaamsgezinde of –radicale kringen. In televisiedebatten klinkt het heel wat minder scherp, al is het maar om de brave achterban van de CD&V niet te bruuskeren en de kansen op de herrijzenis van het kartel of regeringsdeelname niet te hypothekeren… Onze boodschap is tenminste duidelijk en ze luidt ook overal hetzelfde. Van het kleine café, tot de nokvolle schouwburg voor een verkiezingscongres, van publicaties voor de leden tot het debat in de televisiestudio. Bij ons geen dikke mist, maar Vlaamse onafhankelijkheid !

 

 

Louis Tobback haalde vorige week nog eens zwaar uit in de kranten. Hij verlustigde zich in het beeld van “een Vlaams Parlement dat zich de allures van een viersterrenrestaurant aanmeet, terwijl het slechts de bevoegdheden heeft van een ordinair frietkot.” Dat klinkt niet fraai, maar Tobback heeft natuurlijk wel een punt. Vlaanderen heeft lang genoeg gewacht. Het Vlaams Parlement moet zelf ons lot in handen nemen en een doorbraak forceren. Bart De Wever zegt (in Vlaamse kringen) dat “de klassieke manier van staatshervorming voorbij is” en dat het ‘non’ van de Franstaligen niet meer doorbroken kan worden aan de onderhandelingstafel. “Wij zullen dus het Belgische legalisme moeten doorbreken en op eigen kracht de condities van het samenleven veranderen.” Kijk eens aan. Het berouw komt na de zonde, nietwaar. Wij hebben Bart De Wever en de N-VA gewaarschuwd. Wij geloven al lang niet meer in Belgische onderhandelingen. Het fameuze ‘consensusmodel’ is begraven. Wij zeggen al lang dat Vlaanderen – in navolging van de Franstaligen – moet kiezen voor het confrontatiemodel. Als de Franstaligen perse België willen redden, zullen ze zich moeten schikken naar de wensen van de Vlaamse meerderheid. Het is buigen of barsten.

De vraag is of Bart De Wever en Jean-Marie Dedecker straks na de verkiezingen kiezen voor Vlaanderen of braaf binnen de Belgische lijntjes blijven kleuren. Of zij een vrijage met CD&V en VLD verkiezen boven het vormen van een Vlaams politiek front dat een koevoet kan zijn om de deur open te breken naar een vrij en bevrijd Vlaanderen. De N-VA pleit officieel voor een onafhankelijk Vlaanderen, maar ze maken helaas wel een omweg langs Europa of de Belgische onderhandelingstafel. Onze GPS maakt géén omweg. Wij kiezen de kortste weg naar Vlaamse onafhankelijkheid. Er is genoeg tijd verloren. Wij gaan alleen aan de onderhandelingstafel zitten om de boedelscheiding te regelen. Als de Walen niet meewillen, moet het maar zonder hen. Dan moet het Vlaams Parlement onze welvaart en de toekomst van Vlaanderen veilig stellen. Dan moeten we – onverwijld – werk maken van een E.O.V., de eenzijdige onafhankelijkheidsverklaring. De boodschap voor 7 juni is duidelijk: kies voor Vlaanderen. Bezorg de opiniepeilers, de media en het Belgische establishment een kater. Zorg voor een zwart-gele zondag. Stem Vlaams Belang!



Bruno Valkeniers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Vanhecke feliciteert Geert Wilders
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Frank Vanhecke feliciteert Geert Wilders en zijn PVV met de behaalde klinkende verkiezingsoverwinning.

Met de massale keuze voor de PVV heeft Nederland terecht stelling genomen tegen de islamisering en tegen de toetreding van Turkije, die onze gemeenschappelijke Europese waarden en vrijheden bedreigen.

Tegelijk heeft Nederland terecht de evolutie naar een EU-superstaat afgewezen, die de nationale soevereiniteit onderuit haalt en leidt naar massale verspilling van belastinggeld.

De Nederlanders hebben als eerste Europeanen een sterk signaal gegeven voor ‘minder Europa’. Dat is een terechte afwijzing van mensen als Verhofstadt en Dehaene, die met de holle kreet ‘meer Europa’ de belangen van hun volk verkwanselen in de hoop op een Europese topjob voor zichzelf. Het Vlaams Belang hoopt dat de Vlamingen dat moedige voorbeeld van de Nederlanders zondag massaal volgen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter op campagnetoer

 

Dit is ONS land: geen megamoskee op de Sint-Bernardsesteenweg!
Filip Dewinter op stap met een deel van zijn campagneteam : Inch'Allah


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de harten van de mensen zijn we niet verdwenen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 
Volgens Vlaams Belang-kopstuk Gerolf Annemans hoeft zijn partij niet te vrezen voor de versnippering van het rechtse politieke veld. "Wij maken duidelijk het verschil", zei hij in Vandaag op Radio 1. Dat er veel kleine partijen zijn, vindt Annemans net goed.

"Wat ziet u aankomen, meneer?"
Jean-Luc Dehaene (CD&V) riep de kiezer eerder vandaag nog op om niet voor kleine partijen als de N-VA te stemmen, maar daarentegen zijn eigen partij "groot te maken". Gerolf Annemans stoort zich niet aan al die kleine partijen: "Ik zie daar geen probleem in, het is vooral een probleem van de traditionele partijen die liefst onder elkaar de koek willen verdelen", zei hij in Vandaag.

Voor Annemans is het dan ook niet nodig om maatregelen te nemen tegen de versnippering van het politieke landschap, zoals het verhogen van de kiesdrempel. "Wij zijn altijd tegen de kiesdrempel geweest, van in de tijd toen we zelf probeerden groot te worden. Wij gunnen de kleine partijen dan ook het levenslicht."

De versnippering van het politieke landschap speelt nochtans ook in het nadeel van Vlaams Belang, al gelooft Annemans daar zelf niet in. "Wij maken het verschil met de andere partijen duidelijk. In de harten van de mensen is Vlaams Belang niet verdwenen", meent een strijdvaardige Annemans. "Volgens ons ziet het er wel goed uit voor zondag. Vlaams Belang zal de grootste rechtse partij blijven en loopt niet leeg."

"De Wever en Dedecker zullen ooit moeten kiezen"
Vlaams Belang blijft ook dromen van een rechtse meerderheid, ook al zeggen de N-VA en LDD dat ze daar niet aan willen meewerken. "Zij distantiëren zich om aanvaardbaar te blijven voor de andere partijen. Wij blijven pleiten voor datgene wat historisch al bezig is." De Vlaamse kiezer stemt voor rechts, bedoelt Annemans en "op een gegeven moment zullen Dedecker en De Wever moeten kiezen wat ze willen doen".

@ de redactie.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Rebel

 

 

Zondag is het zover.
Dan worden we weer met zijn allen geacht naar het stemlokaal te trekken om ons vertrouwen aan politieke partijen of politici te geven.
En heel wat mensen hebben daar absoluut geen zin in.
Het absenteïsme neemt van verkiezing tot verkiezing toe en als we de peilingen mogen geloven, zullen deze zondag velen zich nog een keertje omdraaien in bed in plaats van naar de bollekenskermis af te zakken.

Kan je het de mensen kwalijk nemen ?
Neen.
Je krijgt toch echt het gevoel dat "wat je ook stemt" de dames en heren in Brussel gewoon hun zin doen.
Het woord "volksvertegenwoordiger" bevat nog wel het woordje "volk", maar vertegenwoordigt het al lang niet meer.

En toch ga ik u proberen te overtuigen om zondag op te staan en u mee te scharen achter de enige partij die rechtlijnig en onomkoopbaar, al meer dan dertig jaar lang.
De enige partij die vecht en zal blijven vechten om uw stem in Brussel oorverdovend te laten klinken.
De partij die zich nooit heeft laten kopen en nooit zal laten kopen maar volhardend doorvecht voor haar idealen.

Op 7 juni verdient het Vlaams Belang uw stem omdat ze de enige Vlaamse Partij is die:
- onomwonden pleit voor een onafhankelijke Vlaamse Staat zonder Belgische diefstal.
- nog durft zeggen dat Vlaanderen in Europa ligt en dat wie hier een leven wil opbouwen zich moet aanpassen.
- tégen de import van 60 miljoen nieuwe niet-Europese vreemdelingen in Europa heeft gestemd in het Europees Parlement.
- met Turkije de beste handelsrelaties wil, maar deze islamitische staat nooit in de Europese Unie wil.
- resoluut neen zegt tegen drugs en criminelen ook daadwerkelijk van de straat wil halen.

En omdat dit vijf zinnen zijn die de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen mee zullen bepalen, MOET u zondag uit bed om het Cordon Sanitaire opnieuw een knauw van formaat te geven.
U kan op ons rekenen, mogen wij zondag op U rekenen ?

Marie-Rose

Lijstduwer Europese Lijst
Vlaams Belang



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk commentaarstuk over de NL verkiezingen

 

Een geweldige uitslag

http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8548

Joost Niemöller        4 juni 2009

Een bijzonder verkiezingsavond, deze keer, want tegen alle verwachtingen in heeft dit keer iedereen gewonnen. Overal stralende gezichten en een fantastische energie. Daar word je toch hartstikke blij van. Wat een feest!



Een stralende Marianne Thieme heeft het over een verdriedubbeling van haar partij, alleen helaas nog geen zetel. Maar ze hebben een “planeetbrede visie,” want ze zijn “een partij voor non-humans.”

Helemaal top is het voor Ivo Opstelten, de voorzitter van de VVD: “Ik vind het een mooie uitslag voor ons. Een begin van herstel. Grote verliezers zijn de PvdA en het CDA. Het is allemaal beter voor ons dan de peilingen van de laatste tijd. We hebben een hele goede, afgewogen , gefocuste campagne gevoerd. U weet het, we waren per dag twee keer op de buis.” Ook Mark Rutte is buiten zinnen: “Vrienden, de VVD heeft een goeie avond, met een goeie uitslag. Hans, dit is echt grote klasse.”

Laurens Jan Brinkhorst, van D66, meldt bedachtzaam als immer: “Wij hebben onze euren niet laten hangen naar populisten van rechts en van links. Er zijn heel veel mensen bang voor de toekomst, maar er zijn genoeg redenen om dat niet te zijn. D66 heeft dat geluid laten heuren. De PVV wordt de volgende keer vermeurzeld.”
Wim van der Camp van het CDA: “Wij zijn veruit de grootste partij gebleven. Ik ben blij met m’n vijf zetels.” Jan Peter Balkenende: “We wilden graag de grootste blijven, dat is gebeurd, zelfs met afstand.”

Peter van Dalen van de CU: “We zitten aan de kop van de winnaars. Onze eurorealistische koers is beloond. We hebben een campagne gevoerd, gericht op onze achterban.”

Jan Marijnissen van de SP: “We zijn een positieve partij, we hebben erg leuke mensen. We hebben weer gewonnen, procentueel dan hè.”

Femke Halsema: “We waren verrast. Wow! We hebben een goeie stijging gemaakt, we zijn groter geworden dan de SP, wat opvallend is. We zijn heel tevreden, heel tevreden.”

Wouter Bos: “We hebben gerekend op vier, vijf zetels, dat is het ook geworden.”

Geert Wilders: “Fantastisch. Ik geloof dat we de tweedste partij van Nederland zijn. De kiezer heeft gelijk.” Barry Madlener: “Het belooft een fantastische avond te worden.”

Alle lieve, heerlijke partijen van Nederland, echt, nee echt hoor, van harte met jullie grandioze overwinning. Jullie hebben de klus super geklaard. Dat doet niemand jullie na, ik meen het hoor, echt, een dikke zoen voor iedereen.

http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8548

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland straft kabinet en traditionele partijen af : PVV, grote overwinnaar

 

Barry2.jpg

Van 0 naar 4 zetels : tijd om te feesten !

(foto : geenstijl.nl)

 

Deze zetelverdeling is gebaseerd op exit-polls na de sluiting van de stembureaus om 21 uur.

Opmerkelijke vaststelling  in de uitzending op Nederland 1 is,  dat alle partijen blij zijn, om een of andere futiele reden.  Het CDA omdat zij maar 2 zetels verloren hebben, de socialistische PvdA straalt omdat er 4 zetels overblijven van de 7 en geen 3.  De liberale oppositiepartij, VVD is opgetogen omdat de militanten het schitterend hebben gedaan en dat ene zeteltje verlies is verwaarloosbaar.  De verzuurde Brinkhorst van D 66 (een intieme  vriend van Koningin Beatrix) kon het niet nalaten, niettegenstaande zijn partij van 1 naar 3 zetels vooruitsprong, te sneren dat de PVV volgende keer een eendagsvlieg zal blijken te zijn.  En al de overige communistische groepjes (SP, Groen Links, de Partij van de niet-menselijken) juichten omdat het het nu enmaal zo hoort.

Wij wachten graag de definitieve uitslag af.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op wie wil u stemmen ?

 

 

Stel dat u erg onder de indruk bent van de twee vorige premiers die uw vaderland belgië definitief in de vernieling hebben gereden en u wil graag dat zij die stunt ngmaals herhalen met Europa, dan kiest u voor een van hen.  U kent hun lijstnummers niet  ? Geen probleem : bovenaan lijst 7 en u zit goed.

Heeft u, zoals de voorzitter van een bepaalde partij veel klein grut in huis rondlopen en u wil meer kindjesgeld ontvangen, dan stemt u onbekommerd voor de kleine of de grote tjevenpartij eveneens op lijst 7 helemaal bovenaan.

Wil u een duidelijk signaal afgeven, dat er een eind moet komen aan de belgische komedie en het afschuiven van uw belastingsgeld naar Wallonië, dan kan u terecht bij de vrouwen en de mannen van

"Nummer Zeven, voor een beter Leven"

Hoe u moet kiezen, hebben we u in een artikel hieronder of hierboven uiteengezet. Wij weten nooit bij het ingeven van een artikel, als er ook andere klaarstaan in de wachtrij welk waar verschijnt. 

Nog een stukje bekommernis van ons afschrijven : zelf nemen wij altijd een papiertje mee naar het stembureau met daarop de namen van de dames en heren die wij een extra stem willen geven.  Dat geheugensteuntje mag u interpreteren als een dreigende Alzheimer, maar wij weten uit ervaring, dat zo'n hulpmiddel handig kan zijn en vergetelheden uitsluit, zeker aangezien wij voor een hele trits mensen stemmen.  U doet wat u wil, het was maar een hint.

Hieronder leggen wij bruggetjes aan naar de onderscheiden kandidaten per kieskring van lijst 7. Denk wel, beste Vlaamse medeburgers dat elke stem die niet op nummer 7 uitgebracht wordt, u binnenkort door uw kinderen en kleinkinderen kwalijk zal genomen worden. 

Europa

Vlaams Parlement West-Vlaanderen

Vlaams Parlement Antwerpen

Vlaams Parlement Oost-Vlaanderen

Vlaams Parlement Limburg

Vlaams Parlement Vlaams Brabant

Brussel voor het Vlaams Parlement

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe geldig stemmen ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Wij hernemen het artkel dat wij op 26 april laatstleden geplaatst hebben.

Gisteren nog een discussie gevoerd met een goede vriend over hoe je een geldige stem kan uitbrengen.  Het is gemakkelijk : zolang je binnen een en dezelfde lijst blijft, zijn al je aangestipte bolletjes geldig : dus zowel bovenaan de lijst, als naast de effectieve en plaatsvervangende kandidaten. Makkelijker kan het niet. De lijststem die u uitbrengt bovenaan vervalt als u ook naamstemmen uitbrengt.

U moet enkel het nummer van de lijst van uw voorkeur onthouden. We maken geen melige grapjes over dit onderwerp, om verwarring te voorkomen. Hierna de officiële uitleg van de webstek van het Vlaams parlement : (en voor de EU geldt hetzelfde) http://www.vlaamsparlement.be/vp/informatie/verkiezingen/geldigstemmen.html

Basisprincipes

 

  • Een kiezer kan een stem uitbrengen op een lijst, op een of meer personen, of tegelijkertijd op een lijst en een of meer personen.
  • Alle stemmen die men uitbrengt moeten binnen dezelfde lijst vallen.

 

Mogelijkheden om geldig te stemmen

De volgende manieren van stemmen zijn geldig:

  • een stem in het vak bovenaan de lijst (lijststem);
  • een stem in het vak naast de naam van één of meerdere effectieve kandidaten op de gekozen lijst (naamstemmen);
  • een stem in het vak naast de naam van één of meerdere effectieve kandidaten en één of meerdere kandidaat-opvolgers op de gekozen lijst (naamstemmen);
  • een stem in het vak naast de naam van één of meerdere kandidaat-opvolgers op de gekozen lijst (naamstemmen);
  • een stem in het vak bovenaan de lijst en in het vak naast de naam van één of meerdere effectieve kandidaten of kandidaat-opvolgers (zodra een naamstem wordt uitgebracht, is de lijststem overbodig en wordt geen rekening gehouden met die lijststem).

 

Waar wordt gestemd met de computer?

De manier waarop gestemd wordt, met potlood en papier of met de computer, is in alle stembureaus van een kieskanton hetzelfde. De beslissing om geautomatiseerd te stemmen (per computer) heeft dus telkens betrekking op een volledig kieskanton. Voor de verkiezing van het Vlaams Parlement wordt in 143 (van 308) Vlaamse gemeenten en in de 19 Brusselse gemeenten gestemd met de computer:

  • In de provincie Antwerpen: de kieskantons Antwerpen, Arendonk, Boom, Brecht, Duffel, Herentals, Hoogstraten, Kapellen, Kontich, Mechelen, Mol, Puurs, Turnhout, Westerlo en Zandhoven.
  • In de provincie Limburg: de kieskantons Beringen, Genk, Hasselt, Maasmechelen, Neerpelt, Peer en Voeren.
  • In de provincie Oost-Vlaanderen: de kieskantons Dendermonde, Evergem, Kaprijke, Nevele, Sint-Niklaas, Temse, Waarschoot, Zele en Zomergem.
  • In de provincie Vlaams-Brabant: de kieskantons Asse, Glabbeek, Haacht, Leuven, Vilvoorde, Zaventem en Zoutleeuw.
  • In de provincie West-Vlaanderen: het kieskanton Veurne.
  • In het administratief arrondissement Brussel-Hoofdstad: de kieskantons Anderlecht, Brussel, Elsene, Schaarbeek, Sint-Gillis, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node en Ukkel.

Hoe stemmen met de computer ?

  • Je krijgt van de voorzitter van het stembureau een magnetische stemkaart, waarop je stem zal worden geregistreerd. Daarmee ga je naar het stemhokje.
  • In het stemhokje staat een stemmachine met een beeldscherm. Je stopt de magnetische kaart in de stemmachine.
  • Je klikt op het scherm, met behulp van een leespen de lijst en/of de kandidaten van je keuze aan.
  • De uitgebrachte stem wordt geregistreerd op de magneetkaart. Je bevestigt je stem.
  • De stemmachine geeft de magnetische kaart terug, je krijgt geen papieren bewijs van de stem die je uitgebracht hebt.
  • Je steekt de magneetkaart in de elektronische stembus bij de voorzitter.

Website van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken (http://www.ibz.rrn.fgov.be/index.php?id=1195&L=1).


04-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL-verkiezingsuitslagen

 

 

Na het sluiten van de stembussen begint het tellen, een wat langduriger proces dan in andere jaren omdat er weer met potlood en stembiljet wordt gekozen en niet met een stemcomputer. In zoverre zijn deze verkiezingen anders dan die in andere jaren. Wat niet is veranderd, is dat telegraaf.nl de uitslagen per gemeente publiceert, zodra deze bekend zijn. Dat zal dan na 21 uur zijn.  De uitslagen zijn te vinden op

http://www.telegraaf.nl/verkiezingen/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vechten om LDD binnen te halen ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Jean-Marie Dedecker: Open VLD houdt ons uit Europese fractie

“In het Europees parlement moeten we een fractie kiezen, we worden
daar een stuk opgevrijd. Bij de liberale fractie ELD is er verzet van
de Open VLD waar Annemie Neyts daar openlijk voor lobbyt en dat
terwijl wij wel gevraagd worden. Ik ga uit de biecht spreken, de ELD
heeft gezegd: “Jullie zijn welkom maar je kan geen kritiek geven op
je zusterpartij in eigen land.” Dat kan ik niet doen natuurlijk, ik
kan moeilijk hier in de oppositie zitten en geen kritiek geven op de
liberale partij. Maar wij worden gevraagd, bijvoorbeeld door Dave
Cameron, die wellicht de nieuwe premier van Groot-Brittanië wordt en
die een nieuwe fractie vormt in het Europees parlement, die vraagt aan
ons om bij hem te komen. Wij hebben geweigerd aan te sluiten bij de
Ierse eurosceptici. Maar ik doe daar nog allemaal niet aan mee. Dat is
precies hetzelfde als ze hier al coalities aan het maken zijn. We
moeten eerst verkozenen hebben.”

Vandaag op Actua-TV, Actua-Kopstukken met Jean-Marie Dedecker, 18u00
en daarna in carrousel.

PST : wie Jan-Maria Deddecker binnenhaalt, kan volgend jaar zijn fractie opdoeken. Ruzie, ambras, vechtscheiding, overloperij, afkoop, omkoop, privé-detectives, kontdraaien, van rechts naar links en terug.  Doèn, mannen : vecht voor LDD !

(met dank aan Christina)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris Lomme met sekspop in auto door Brussel

 

Chris Lomme, de weduwe van Nand Buyl

Gisteren bekende de Vlaamse actrice Chris Lomme tijdens een televisieprogramma dat ze zich in Brussel niet veilig voelt. Lomme bekende dat ze – na al drie keer overvallen geweest te zijn – nu een opblaasbare sekspop naast haar in de wagen zet als ze door Brussel rijdt, om zo de indruk te wekken dat ze niet als alleenstaande vrouw op pad is. Dit toch wel opmerkelijk initiatief bewijst volgens Brussels parlementslid Valérie Seyns dat – desondanks de overheid die altijd maar beweert dat de criminaliteit daalt – de Brusselaars zich helemaal niet veilig voelen. Zelf is Seyns ook al herhaaldelijk slachtoffer geweest van criminele feiten. Toeval of niet, maar Valérie Seyns en Chris Lomme wonen in elkaars onmiddellijke buurt. De Brusselse volksvertegenwoordiger kreeg al 4 keer inbrekers over de vloer, was herhaaldelijk het slachtoffer van vandalisme, auto-inbraken en één keer van een sacjacking die plaatsvond op nauwelijks enkele meters van Lomme’s voordeur.

Volgens Valérie Seyns is dit een niet mis te verstaan signaal, ook naar de nieuwe Brusselse regering die niet mag doen alsof ze zelf helemaal niets kan ondernemen. Het verzamelen van cijfers en statistieken zal Brussel niet onmiddellijk veiliger maken. Het Brussels gewest moet actie ondernemen om het gezag van de politie te herstellen en door organisatorische maatregelen te nemen en/of deze financieel t.a.v. de Brusselse gemeenten te ondersteunen. Zo denkt Seyns aan betere openbare verlichting, camerabewaking, meer buurttoezicht etc. Daarenboven moet de nieuwe Brusselse regering bij haar federale collega’s aandringen om de Brusselse politiezones te hervormen naar 1 zone onder gewestelijke bevoegdheid.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guynokkio Verhofstadt : U kent mij ...

 

Als men denkt mij nodig te hebben om moeilijke dossiers vooruit te helpen, om mijn schouders onder een staatshervorming te zetten en het land uit de communautaire impasse te halen, zal ik dat met veel plezier en volle inzet doen.”

Klikken op de gele tekst aub en u verneemt hoe de moeilijke dossiers door Guynokkio werden opgelost.  Proesten of wenen ?  Daar beslist u zelf over.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zijn de Nederlandse tjeven Netjes, vooral Rena + AANPASSING 13.30 u

 

 

Kijken en luisteren wat ze zegt ... en dan stemen voor Wilders hoor

+ AANPASSING 13.30 U

"MOSLIMLANDEN ZIJN GEZELLIGER"

De Amsterdamse kandidaat op de CDA-lijst voor de Europese verkiezingen, islamkenner Rena Netjes, lijkt er de mening op na te houden dat handen schudden niet hoeft in Nederland en dat het in moslimlanden "eerlijk gezegd gezelliger is dan in Nederland".

 http://www.telegraaf.nl/binnenland/4074380/___Moslimlanden_zijn_gezelliger___.html?p=8,1

Als het in moslimlanden zo gezelligis, waarom zitten de moslims dan bij ons ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franky Verkest springt onze parlementaire democratie bij

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het politieke theater in een oogopslag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Laat het duidelijk zijn, beste lezers, het wil niet zeggen omdat wij een visie hebben op de politiek dat wij verwachten, dat iedereen ons volgt.  Alhoewel dat natuurlijk een aanlokkelijke idee is.

Het gaat voor ons om twee hoofdzaken die nauw met mekaar verbonden zijn en die we niet meer zullen omkleden met argumenten : er staan op onze 3 blogs bijna 9000 stukken en artikels en u heeft ongeveer 35000 maal gereageerd. Daar kan de superbelgische grote zangeres Laura Lynn met haar 1000 maal beliegen en bedriegen, een puntje aan zuigen.

De zelfstandigheid van Vlaanderen staat bovenaan onze maatschappelijke verlanglijst.  En deze wens is onlosmakelijk verbonden met het behoud van de Vlaamse identiteit in Europa en een stop aan de immigratie en islamisering van onze gemeenschap.

Dit zijn de toetsstenen voor onze politieke keuze.  Er zijn er meer en andere van economische en sociale aard maar die kunnen perfect behandeld worden in de republiek Vlaanderen.

Wij gunnen voor de rest iedereen zijn eigen visie en voorkeuren, het lappendeken van de democratie wordt niet door ons opgevouwen en weggemoffeld.  Wij  zijn veeleer het slachtoffer van dergelijke eenzijdige interpretatie van de democratie, die andersluidende meningen uitsluit.

Dit gezegd zijnde, moet u even naar de speerpunten kijken die  Vlaamse politieke partijen naar voor schuiven in de strijd om uw gunst. Met andere woorden, wat biedt men u in ruil voor uw stem ?

- De grote tjevenpartij CD&V :  € 300 kindjesgeld gedurende 5 jaar.

- De kleine tjevenpartij N-VA : € 500 kindjesgeld zonder tijdsbeperking

- De VLD : jobkorting en vlug sterven, want de successierechten dalen

- De sp-a : meer kinderopvang voor onze allochtoonse kiezers en tweeverdieners zonder kinderen. Frank Vandenbroucke : Minister-voor-altijd en de Antwerpse Zoo, hét Volkshuis va Vlaanderen.

U kan niet zeggen, dat u niet verwittigd bent.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaamteloze sjoemeltrientje

 

Nederlandse goede vrienden van ons die de belgische politiek van nabij volgen, verbazen zich al jaren over de vlotte manier waarop politieke oplichters in dit land een stap opzij zetten en na enige tijd terugkeren alsof er niets gebeurd is.

Wie in Nederland met name genoemd wordt en aangewezen als oplichter, verdwijnt van het politieke toneel en de kans op terugkeer is onbestaand.  Het gaat dan niet alleen over financieel bedrog maar over aperte leugens of fantasietjes : een populair tv-journalist die staatssecretaris wordt en liegt over zijn diploma's, is afgebrand voor de rest van zijn dagen.  Een vooraanstaand fractievoorzitter van wie plots bekend geraakt dat hij in zijn vlegeljaren lid was van de Hitlerjugend kan het schudden, hoe bekwaam de vent overigens ook was.

De Nederlandse publieke opinie is rechtlijnig en stelt hoge morele eisen aan haar politieke vertegenwoordigers.  Wat niet wil zeggen dat er geen verdoken onfatsoen bestaat ...

We lazen vandaag in Het Laatste Nieuws volgende stukje :

Gewezen minister Fientje Moerman (Open Vld) is niet vergeten hoe Jean-Marie Dedecker en haar vroegere kabinetschef Rudy Aernoudt haar ten val hebben gebracht in de zaak rond de toewijzing van een consultancycontract aan een bevriend studiebureau. Toen Moerman gisteren op Radio 1 in 'De Ochtend 09' de keuze kreeg tussen Dedecker of Aernoudt, antwoordde ze spontaan: "Alle twee samen in een zak steken en dumpen." Fientje Moerman en Jean-Marie Dedecker zullen dus niet zo gauw samen in een regering zitten, meent Het Laatste Nieuws.

Moerman heeft inderdaad ontslag moeten nemen als Vlaams minister van Economische Zaken, nadat haar eigen kabinetschef Rudy Aernoudt klacht tegen haar had neergelegd.  Mevrouw liet "onderzoeken" uitvoeren door een bedrijf van een politieke vriend over de organisatie van haar kabinet en nog andere dubieuze overbodigheden.  Verder bleek ook dat zij bij een missie naar Canada schandalig hoge onkostennota's indiende en de schatkist liet opdraaien voor frivole en onduidelijke aankopen. Dat is maar wat bekend geraakte.

De grabbeltante moest opstappen maar ... een aantal maanden later kwam zij opnieuw terecht in diezelfde Vlaamse praatbarak als opvolgster.  In plaats van uitgejouwd te worden, werd zij op een hartelijk applaus verwelkomd door de sukkels die ons vertegenwoordigen ... (niet iedereen was opgezet met dit schaamteloze vertoon). "Hebde gezien, zij is terug, onze Fien". Het overigens weinig sympathieke mensje werd gezoend en geknuffeld alsof ze bevrijd was uit een Oostenrijkse gruwelkelder.

En vandaag prijkt die sjoemelvrouw op de tweede plaats van de liberale lijst in Oost-Vlaanderen. Zij wordt geïnterviewd op radio en tv en zij krijgt kritiekloos de kans haar aanklagers af te schilderen als verwerpelijke mensen. 

Een normaal iemand die betrapt wordt op oplichterij, zou zich beschaamd terugtrekken.  Zimbabwe, here we come.

Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hup, Holland, Hup !

 

 

Gisteren was het lijsttrekkersdebat bij EénVandaag. Ondanks de woeste grauw van VVD-er Hans van Baalen en het hatelijke studenten-applaus dat iedere deelnemer kreeg als deze een bangmakerige sneer in de richting van Barry Madlener deed won de PVV-er volgens de kijkers het debat. Een fiks deel van de kijkers laat zich kennelijk niet bang maken door insinuaties en regelrechte leugens van de andere partijen.

Leest u verder HIER KLIKKEN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.54 redenen waarom u voor Jan-Maria Dedecker moet stemmen ! DOEN !

 

Deze tekst is weggeplukt van een internet webstek die wij met onze zorgvuldig gecultiveerde wanorde, helaas niet hebben teruggevonden. Indien een van onze lezers het adres en de auteur kan noemen, zullen wij deze gegevens onmiddellijk publiceren. Er staan enkele taalfouten in de tekst, die niet echt storend zijn en die we behouden om de oorspronkelijkheid niet te schaden.  Onze corrector treft geen enkel blaam.  Dank .

Intussen is de auteur opgedoken (dank u Jos en Duplo ) : Il Falco op onderstaand adres

 http://www.politicsinfo.be/viewtopic.php?f=1&t=51845


1) Dedecker ging naar eigen zeggen in de politiek om "extreem-rechts te bestrijden" (bron standaard oktober 1998)

2) Dedecker stemde 10 jaar lang alle paarse en anti-vlaamse wetten en zou dat nog doen ware het niet dat Slangen en co hem liever andere zaken lieten doen. DD stapte nooit zelf uit de open VLD en steunde dus vreemdelingenstemrecht, torpederen splitsing b-h-v, snel belgwet. Tot hij aan de deur gezet werd.

3) vandaag de dag is zijn doelstelling " het uitroken van het VB" en hij wil daarvoor vet beloond worden hij zei dat letterlijk in HLN eind 2008.

4) Dedecker noemde zich ooit separatist , zonder dat dat voor een liberaal ooit enige verbindtenis inhoudt...vandaag noemt hij zichzelf "[u][b]un vrai belgician" [/b][/u] en iemand die ten strijde trekt tegen het extremisme van het VB. Zie la libre belgique.

5) Dedecker kwam vroeger in aanvaring inzake het cordon met de partijtop van de VLD. Dedecker was toen tegen ( al dan niey uit opportunisme).> als zijn partijideoloog echter tegen het cordon pleit wordt hij teruggefloten. Nu mag men zelfs niet praten met het VB zie schoten.

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/333895/2008/07/02/Lijst-Dedecker-ruziet-over-cordon-sanitaire.dhtml
ook duidelijk dat DD's wil wet is bij LDD.

Dedecker is mateloze hypocriet. hij is in de praktijk VOOR het cordon om salonfähig te zijn en in theorie om de stemmen tegen...en hij geeft dat zelfs toe.

6) De Decker was binnen de open VLD 10 jaar lang één van de grootste pleitbezorgers van de turkse toetreding.

7) DD sloeg zijn vrouw en anderen bont en blauw. Dit is mssch niet relevant maar is nu niet meteen iets om mee uit te pakken. Als hij judoka's de mantel uitveegde en zij durfden stellen dat hij zelf zelfs op nationaal vlak niet top was kregen ze ook lappen...

8) Dedecker kuste de leider van Hamas op de mond en steunde onrechtstreeks de djihad. banalisering terrorisme.

10) Dedecker wil de
gegarandeerde vertegenwoordiging van de Vlamingen in Brussel opgeven in ruil voor de splitsing van b-h-v. Dat die gegarandeerde vertegenwoordiging samenhangt met de pariteit op federaal niveau blijkt hij niet te snappen. Ook wil hij de taalrechten van de Vlaming in Brussel opgeven.

http://www.brusselnieuws.be/artikels/politiek/dedecker-zoekt-oplossing-splitsing-b-h-v-in-brussel

11) LDD is links-liberaal. Cultureel links... open grenzen,pro homoadoptie + pro homohuwelijk, totale legalisering soft drugs, pro eutahanasie bij kinderen en zwakbegaafden etc.

http://www.jgv.be/persberichten/jgv-ple ... drugs.html

12) LDD is een OPEN GRENZEN partij. De grenzen zijn open en gaan nooit meer dicht verklaarde DD herhaaldelijk. Multicul is realiteit we moeten ons bij massale migratie neerleggen.

13) Dedecker is een geboren leugenaar. Zo zei hij herhaaldelijk dat hij zelf uit de open vld stapte. Jazeker, nadat ze hem met zijn klikken en kalkken hadden buitengegooid, is hij opgestapt. En zei hij ook dat overlopers spontaan naar hem kwamen terwijl hij ze in realiteit tot 10 keer toe belt en brieven schrijft en aan meerderen dezelfde lijstrekkersplaatsen belooft.

14) Dat dit tot interne problemen leidt is evident. In Limburg zijn de provinciale voorzitters die opstapten, niet langer op 2 handen te tellen. Men heeft de indruk dat elk Limburgs LDD-lid al eens voorzitter geweest is.

15) Dedecker omringt zich met BV's die meestal geen enkele inhoudelijke band hebben met LDD (wie eigenlijk wel?) en die enkel uit zijn op een riant loon. Ulla werbrouck zei letterlijk" ik deed mee omdat JM mij een riant loon in het vooruitzicht stelde en nu heb ik dat".

16) Dedecker als gepatenteerde windhaan was er trots op dat hij ontvangen werd op het paleis. Nog trotser was hij dat de koning zijn frans verstond en dat ze het eens waren qua visie ! "De koning was zo blij om eens iets slims te horen ...

17) LDD wil een minister van horeca... Ze zijn zogezegd tegen een minder vet bestuur. maar je raadt het al...

http://www.hln.be/hln/nl/3624/Verkiezingen-2009/article/detail/835177/2009/04/28/LDD-wil-minister-voor-horecazaken.dhtml

18) V€rstr€p€n maakt deel uit van LDD. Die man vond zijn riant parlementariersloon niet voldoende en factureerde exuberante bedragen aan het VB en bestal het VB voor veel geld. Straffer nog ...hij doet nu hetzelfde bij LDD.http://groups.google.be/group/be.tv/browse_thread/thread/39313173a7bab173

Verstrepen is bovendien nog inhoudslozer dan LDD zelf. Faut le faire !

19) LDD is tegen vlaamse onafhankelijkheid. Toen jong LDD voor onafhankelijkheid pleitte werden ze teruggefloten. Co-voorzitter Sabbe hield vervolgens pleidooi voor nostalgisch belgie met een meerwaarde in een interview in de standaard.

20) DD is zelfs niet rechtlijnig als het over de maximum snelheid gaat op de autostrade. DD stond jarenlang bekend als voorvechter van hogere max snelheid.... Maar op zijn eigen partijcongres stelde hij een veto tegen het verhogen van de max snelheid zoals gevraagd door zijn partijleden.  Straf!

21) Dedecker slaagde er in om eerst een petitie te organiseren tegen een dopinghetze en jacht tegen sporters. Om nadien als verkiezingsstunt samen met een HLN journalist zelf een hetze te ontketenen. Van wat toen werd beweerd, is nadien niets bewezen. Ontluisterend is dat DD enkel in de media wil komen ongeacht het thema, en steeds naar de mond pratend van het publiek.

22) De decker pleitte recent in Knack voor een coalitie tussen Open VLD-CDenV en LDD en sprak zich uit tegen een coalitie met VB en N-VA.
Toen een provinciale voorzitter daartegen protesteerde dan kon hij opstappen.

http://www.knack.be/tag/JO+CLAUS

23) Dedecker verlaagt zich herhaaldelijk in zijn politieke mandaat door als clown op te treden bvb als kapitein iglo of eender welke andere act. Een clown die aan PC touwtjes hangt en als fuik voor protestemmen moet dienen.

24) Dedecker werpt zich graag op als witte ridder en corruptiebestrijder.
Blijkt dat hij zelf helemaal niet zuiver op de graat is. Zo ontwikkelde hij met nog wat andere politici( michel landuyt open vld'er etc) een constructie waarbij één van de schimmige vzw's van DD een ijspiste huurde om ze nadien veel duurder te verhuren aan de stad. Straffer nog, hij graaide zelfs 300.000 e uit integratie fonds voor leveren ijspiste en liet ze voor 1€/uur op en afbouwen door illegalen ...met goedkeuring van VDL( SPA)-. Daarvoor zijn al die vreemdelingen dus nodig.

25) Dedecker ving voordien ook 250.000 € uit het fonds voor bouw sportacademie die er in werkelijkheid nooit kwam. Wat is het toch fijn om liberaal te zijn. kappen op de minder begoeden maar zelf gemeenschapsgeld graaien ....

26) men kan discuteren of het inzetten van een privé detecive tot de geplogenheden hoort van de politiek. Zeker als men zogezegd libertijn is...
Maar wat helemaal niet kan is dat de opdrachtomschrijving vervalst wordt en de factuur als onkost in de boekhouding van de  firma van de zoon belandt.

27) De zoon van DD krijgt aanbesteding bvb voor ijspiste aan het hoei van lizin. ik stel me de vraag? iemand die via constructies allerlei financiele belangen heeft bij overheidsopdrachten ook in wallonie hoe onafhnakelijk kan die zijn?

28) Ten tijde van het paarse bedrog hoorde we DD vooral klagen over een gemiste ministerpost die hem beloofd was. met inhoud heeft dat maar weinig te doen.

29) DD ging herhaaldelijk [url]lopen in commissies [/url]toen bleek dat er weer een inquisitiewet gestemd werd. Coveliers moest toen als fractieleider als enige dissident optreden. DD ging lopen ...of soms zelfs tafelen in India! hij was dus ook laf!
Coveliers noemt DD "verhofstadt in het quadraat" of " poetin aan de noordzee".

30) LDD is een eenmanspartij die draait rond een persoon. eenmanspartijen zijn nooit lang leven beschoren.

31) LDD is zo heterogeen als maar zijn kant. Aan iedereen werden postjes beloofd. Er kwamen VLD'ers , VB'ers ,SPA'ers , tsjeven etc

32) mimout bousakla noemde verstrepen ooit de meest walgelijke persoon die ze ooit tegen kwam in de politiek. toch staan ze op dezelfde lijst.

33) De linkse media en DD sloten duidelijk een pact. Er gaat geen dag voorbij of hij wordt opgevoerd. Bij belga TV geeft hij zelfs commentaar op dameshockey... En toen hij even wat minder op de buis kwam riep hij " ik heb meer mediasteun nodig in strijd tegen het VB".

34) Rudy Aernoudt notoir belgicist en niet echt vriend van vlaanderen is persoonlijke vriend van DD en schreef mee aan het partijprogramma.


35) DD droomde van een waalse tegenhanger voor LDD. Terug naar unitaire partijen?
[url]
http://www.hbvl.be/nieuws/binnenland/wa ... heten.aspx[/url]

36) Dedecker noemde de mandatarissen van het VB herhaaldelijk onbenullen, extremisten of randdebielen..... maar DD recruteerde wel zeer gretig uit de laagste echelons van het VB. Hij bood zowat iedereen dezelfde functies of postjes aan. Vreemd dat ze in zijn partij plots transformeren in goede krachten. :D Een vrancken bvb haalde voor zijn overstap nog keidhard uit naar LDD.... toen hij zijn plaatsje niet kreeg op de lijst stapte hij ook op bij LDD. mijns inziens is het meredeel van het politiek personeel op zoek naar postjes.

37) Dedecker zei in zijn lijfkrant de morgen dat hij in 1995 voor de sossen stemde ...waarom? simpel omdat ze te zwaar waren afgestraft volgens hem voor de agustaschandalen. in het licht van zijn eigen graaipoterij krijgt dit plots andere betekenis.

38) onlangs zei DD in humo " in onze partij leven geen VB ideeen" en "VB ideeen zijn niet welkom". tiens , tiens, en al die overlopers die hebben niets in hun hoofd zitten of wat? Zodra bij LDD zijn ze die ideeen kwijt?

39) plaatselijk voorzitter tony soetaert die recent opstapte spreekt van een gebrek aan interne democratie en de facto interse dictatuur. de lijsten worden door DD opgesteld en goedgekeurd. Er verschijnen zelfs mensen op die geen LDD lidkaart hebben...

40) in zijn senaatsperiode( kan makkelijk gecontroleerd worden) vinden we bij DD geen enkel initatief voor meer vlaanderen, meer veiligheid, minder migratie, tegen islamisering etc. DD hield zich ledig met futiliteiten en vooral met achterpoortjes creeeren voor ondernemers.

Etc

41) LDD bevat met de clan de maght , van Ermen , stef goris , bousakla etc tal van notoire belgicisten waarvan sommigen zelfs lid waren van b-plus.

42) DD ziet zelf geen graten in vergaande samenwerking of coalities met groen” ten tijde van paars –groen had ik goede contacten met tavernier en aelvoet... vooral inzake ethische dossies zaten we op dezelfde golflengte....

43) DD was er trots op dat di rupo hem kwam vragen voor steun voor een wetsvoorstel” kijk ik word anvaard”.

44) LDD werkt mee aan de snel-belg machine die enkel bestaat om de vlaamse identiteit weg te vagen en de creatie van onuitputtelijk vreemd kieslegioen. Zo stemden ze voor de naturalisatie van enkele afghaanse mensensmokkelaars...ect

45) DD is ultra-liberaal en pleit voor een loopbaan van 40 jaar waarna men mx 30% van het laatste loon als pensioen krijgt.... hij pleit bovenal voor pensioensparen via 2de en derde peiler. Dat dit voor veel mensen onmogelijk is dert hem niet. Als we dan weten dat hij zelf rijk werd met gemeenschapsgeld...

46) Dedecker houdt zijn beloftes niet. Na de verkiezingen in 2007 beloofde DD dat zijn partij van naam ging veranderen en niet langer zijn naam zou dragen om zo uiit te groeien tot volwaardige partij...u kent het vervolg.


47” Jean-Marie Dedecker is geen Robin Hood. Het is een man met een onmiskenbaar communicatief talent maar zonder echte idealen; tenzij men eigenbelang als een ideaal gaat beschouwen. Hij doet zich voor als de witte ridder tegen de "sale and lease back"-operaties die hij verdorie in het parlement mee goedkeurde. Hij speelt de koene republikein maar kirt als een verliefde puber, een lakei, als hij in Laken op de koffie mag. Hij beweert corruptie te bestrijden maar in Oostende en brede omgeving gonst het van de verhalen over zijn bijzonder lucratieve vermenging van privé-belangen en politieke bezigheden. De historie van de schaatspiste voor de Afrikaanse asielzoekers (zie deze blog 8 februari 2009) is in dat opzicht bijzonder kenschetsend - al geef ik toe dat zelfs ik niet op de hooge was van het feit dat JMDD zijn arbeiders... 1 euro per uur betaalde. Dedecker verandert ook van standpunt als van onderbroek: voor én tegen vreemdelingenstemrecht, voor én tegen de EU-toetreding van Turkije, een windhaan is een stabiele vaste constructie in vergelijking met de opeenvolgende overtuigingen van JMDD


48) LDD stemde voor subsidiering nieuwe moskeeen in kortrijk , oostende etc


49) Dedecker liegt ...naar de buitenwereld deed hij alsof hij niet opgezet was met roddelboek van verstrepen...in realiteit feliciteerde hij verstrepen op een voorstelling voor leden LDD en liet hij daar blijken er wel opgezet mee te zijn.


50) Bv’s ipv idealisten... in de aanloop naar de verkiezingen trok DD een hele rits bv’s aan waarvoor partijleden plaats moetsetn maken. Ondermeer debaetselier, mathias danneels , karel de ruwe, beaucourt etc werden aangezicht. Zelfs linkiwinkie ben carbbé zou herhaaldelijk door DD gevraagd zijn. Een bekende kop is belangrijker bij LDD dan een idealist.

51) Boudewijn bouckaert partijideoloog van LDD was naar eigen zeggen in het verleden al
republikein, royalist, confederalistn, marxist, libertijn, conservatief, atheist, katholiek, protestant.... Enfin de ideale ideoloog van een windhanen partij zeg maar.

52) LDD is pro partijfinanciering door bedrijven.... Dat is aanleiding geeft ntot belangenvermenging en fraude lijkt me nogal logisch. Dat DD het onderscheid tussen politiek en zaken maar moeilijk kan maken werd in het verleden al duidelijk.

53) ook andere leden van LDD lijken niet vies van fraude.... rob van de velde was betrokken in frauduleuze faillisementen wavan bedrijven waar hij comemrcieel directeur was. Voorzitter LDD wvelgem deed aan valsmunterij ism bodart en co....

54) senatrice van Ermen noemt zichzelf meest multiculturele en meest sociale liberale.... wat dat ook moge inhouden...

http://74.125.77.132/search?q=cache:aRjIfoO5xwkJ:www.gva.be/Archief/guid/lieve-van-ermen-trekt-senaatslijst-voor-lijst-dedecker.aspx%3Fartikel%3Db9088ced-1285-4a74-ac8a-6549b3f52584+meest+multiculturele+van+ermen&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=be

zij stemde in de senaat tegen vlaamsgezinde moties





Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!