Angeltjes
14-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een boeiend debat ? Dat zou ons verbazen.

 

De Standaard pakt dit weekend uit met een dossier over “schizofreen België”. “Vlaanderen stemt steeds rechtser, Wallonië steeds linkser”, stelt de krant vast. 

Intussen proberen de traditionele partijen de middelpuntvliedende krachten weer onder controle te krijgen. De VLD noemt de communautaire dialoog van gemeenschap tot gemeenschap plots tijdverlies en zegt dat de partijvoorzitters het heft in handen moeten nemen, onderhandelen en tot een akkoord moeten komen, “waarbij iedereen toegevingen zal moeten doen”. Met Verhofstadt zal dat geen enkel probleem zijn.

Herman Van Rompuy wil dan weer de zogenaamde “wijzen” uit de diepvries halen. Zij die er in het verleden niets van terecht brachten, worden nu omgetoverd tot de grote politici die Gordiaanse knopen zullen doorhakken.

Vandaag zal in de Zevende Dag over de politieke toestand gedebatteerd worden met ondermeer Bruno Valkeniers. Wat is de waarde van een dergelijk debat, als tafelspringers zoals Bart de Wever de revolutie preken en de volgende dag de witte vlag hijsen ? "Ik zal het nog eens uitleggen" zei Bart, de dag na het voorzittersdebat tot de verzamelde pers,  met zijn typische geringschatting voor het intelligentieniveau van televisiekijkend Vlaanderen. Bart had géén grove opruiende standpunten ingenomen, "belgië onder curatele plaatsen kan best op een legale manier, maar dat begijpen alleen slimmerds en ik wil wel mee in de Sinterklaasregering van Kris Peeters stappen maar niet in de rol van Zwarte Piet". De Wever heeft tot hiertoe nog niets anders gepresteerd dan de conférencier van Vlaanderen te spelen. Nu hij een electoraal draagvlak bezit en niet opgesloten zit in het cordon sanitaire, moet hij bewijzen een echte grote jongen te zijn : niet op televisie tijdens shows en debatten, want daarvoor is hij reeds beloond. Nu wordt het tijd voor het echte werk.

Wij zullen met één oog en één oor kijken en luisteren naar de zevende dag. Hopelijk zal Bruno Vakeniers de kans krijgen om zijn plannen over  de toekomst van Vlaanderen uiteen te zetten. En zal men hem niet opnieuw de oren van de kop zeuren over de pocket van Mohammed.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taal leeft : aanvullingen bij Van Dale

 

>> UITZONDERLIJK              : begrafenisondernemer op reis

  >> PAPIER                     : zwaarlijvige Ier

  >> ACHTERAF                   : min acht

  >> MINISTER                   : heel kleine ster

  >> KRAKELING                  : zoontje van een inbreker

  >> CONTINENTEN                : inenten op een delicate plaats van het lichaam

  >> PROFEET                    : professor aan tafel

  >> ANTILOOP                   : middel tegen diarree

  >> BEDACHT                    : naast bed nummer zeven

  >> KAARSRECHT                 : recht om kaarsen te vervaardigen

  >> MAGAZIJN                   : persoon die azijn lust

  >> VERTROUWEN                 : op een afgelegen plaats trouwen

  >> UURWERK                    : werk dat per uur betaald wordt

  >> MINIMAAL                   : sobere maaltijd

  >> PANAMA                     : moeder eerst

  >> KIESKEURIG                 : tand in goede staat

  >> MISLEIDER                  : priester

  >> POLITICUS                  : zoen van een politieagent

  >> COMBINATIE                 : land met veel politievoertuigen

  >> EILEIDER                   : vooraanstaande kip

  >> KOEPON                     : nachtgewaad voor rund

  >> MAKADAM                    : schots voor kakmadam

  >> MINNEKOZEN                 : West-Vlaams voor 'mijn neef'

  >> ONDERSCHEID                : toeristenziekte

  >> OORDEEL                    : lel

  >> OVULATIE                   : overdonderend damesapplaus

  >> PALING                     : vader van Chinees meisje

  >> POSTWEZEN                  : kinderen van doodgebeten postbodes

  >> SUPERDELUXE                : onbetaalbare benzine

  >> TOEZICHT                   : opletten met gesloten ogen

  >> UITDRUKKING                : einde van constipatie

  >> VERZUIPEN                  : drinken in het buitenland


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Van Rompuy's vierstemmige kakofonie

 


13-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 13 juni 2009 in de straten van Teheran

 

 

Zie ook : http://www.angeltjes.net/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weet u wie deze mevrouw is ?

 

.
Weet uw wie zij is ?  Neen ?  Wij wel.
.
Als u op haar aanminnige afbeelding klikt (zachtjes aub) dan flitst u naar een andere bestemming waar u deze engel kan beluisteren.  Ze zingt met een van de beroemdste mannen ter wereld. Het lijkt wel alsof de hemel deuren en ramen opengegooid heeft om ons, stervelingen die het niet verdienen, ook eens iets te gunnen.
.
En zoals mijn goede buurman Rachid altijd zegt, als hij de vuilnisbak buitengezet heeft   : "Het is wreed proper in huis nu".
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iran : de kiezer heeft altijd gelijk, zegt Ahmadinejad

 

Gewonnen !
 
 
Verloren !
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra inkomsten voor vreemdelingen dankzij Belgische Belastingsdienst

 

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF20090602_066

Iedere inwoner van België moet in principe jaarlijks een aangifte indienen, ook vreemdelingen die ingeschreven zijn in het wachtregister of de facto in België verblijven. Hoewel personen zonder beroepsactiviteit en zonder al te hoge andere inkomsten formeel kunnen worden vrijgesteld van de plicht om een aangifte in te dienen, moet iedere Belgische inwoner die een aangifte ontvangt het document invullen en terugsturen. Maar de vrees voor de ‘bruine enveloppe’ is vaak onterecht. Net het vervullen van die formaliteit kan heel wat geld opleveren.

Anna is politiek vluchteling en verblijft al een tijdje in België. Zij heeft drie kinderen ten laste, maar geen belastbare inkomsten. Toch kreeg zij dit jaar een aangifte.

Optie 1: zij negeert de aangifte. Dan betaalt zij geen belasting, maar mogelijk wel een administratieve boete.

Optie 2: zij dient de aangifte in, met vermelding van haar persoonlijke gegevens en gezinssamenstelling. In dat geval ontvangt zij een ‘terugbetaling’ van 1.140 euro.

Verklaring: de drie kinderen ten laste geven recht op een belastingkrediet, een soort negatieve belasting. Die ‘subsidie’ wordt echter niet automatisch toegekend, maar enkel na het indienen van de aangifte. Uiteraard genieten ook Belgen met kinderen én geen of lage inkomsten dat belastingkrediet.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een enge man die door niemand verkozen is.

 

Een bijna hallucinant moment tijdens de Vlaamse formatie-onderhandelingen vormde het optreden van dit angstaanjagend mannetje dat plots opdook naast Kris Peeters.  Mannetje Renders, patroon van het Algemeen Christelijk Werknemersverbond decreteerde  als een pastoor van op zijn kansel, dat de CD&V de Leiding van de regering op zich moest nemen samen met de socialisten.  Op de beschroomde vraag van de journalist of de NV-A, de winnaars van de verkiezing, er ook bij mochten, sprak het mannetje : "Als zij zich communautair bescheiden opstellen". 

Kijkend Vlaanderen kon niet duidelijker zien dan tijdens het televisienieuws van 19 uur op 12 juni, waar de echte macht zich bevindt en wie ze uitoefent.  Een eng mannetje door niemand verkozen dat openlijk zijn instructies geeft als een kleine Pinochet.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Siegfried Brack weet alles van de Loge

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag : Rustdag

 

De stad van Pim Fortuyn, nu bestuurd door een Marokkaanse burgemeester

 


12-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wouter van Bellingen : niet verkozen en gefrustreerd

 

 

.
Schepen Wouter van Bellingen met lachende ET naast zich.
Wat is er aan de hand ?
Klik op de afbeelding voor meer details


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een onwaarschijnlijk verhaal van socialistisch profitariaat
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Daar heb je een van de 3  socialistische sjoemelguy's terug : die met een dubbelpunt aan zijn achterste,  Coëme.  De andere vertoeft in het Rode Paradijs : Mathot, op zoek naar de oorsprong van de staatsschuld.  De derde, Spitaels,  die speelt nog steeds Dieu tijdens zijn oude dag in Ath.
 
Coëme is minister van landsverdediging en openbare bedrijven geweest ten tijde van het Agustaschandaal en "natuurlijk", "uiteraard", "vanzelfsprekend", was hij onschuldig aan de malversaties die men in zijn schoenen probeerde te schuiven.  Socialisten worden altijd beschuldigd van grabbelen en graaien, terwijl die mensen enkel maar goed trachten te doen voor de gemeenschap. 
 
Coëme is een aantal jaren in de luwte gezet door zijn partij, de Parti Socialiste, zoals men dat pleegt te doen met onschuldigen. 
 
U moet echter weten, het ging niet alleen over Agusta waar de naam van Guy Coëme bij genoemd werd. De onschuldige man werd ook vernoemd in het Uniop-schandaal, dat staat voor Universitair Instituut voor Opinie-onderzoek van de Vrije Universiteit van Brussel.  De socialistische ministers gaven lucratieve opdrachten aan dit instituut voor waardeloze "studies".  In deze zaak werd naast Coëme ook Philippe Moureaux en Willy Claes genoemd. Er moet wel wat aan de knikker geweest zijn, want Coëme werd veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijk en ontheffing uit zijn politieke rechten gedurende 5 jaar.
 
Even later werd het Dassaultproces gevoerd en onze onschuldige Guy kreeg weer eens 2 jaar voorwaardelijk aan zijn broek + alweer 5 jaar opheffing van politieke rechten. Geef toe, dit is toch wel tegenslag : keer op keer onschuldig, keer op keer veroordeeld. Twee maal voorwaardelijk veroordeeld worden, kan volgens ons niet, maar wij zijn geen juristen.
 
De socialisten worden al eens vergeleken met de mannen van de maffia : hoe meer sjoemel, hoe meer respect. Er werd voor Guy een functie bedacht die getuigt van grote vindingrijkheid.  Van 1996 tot 2007 werd hij in Luik directeur van de VZW April, dat staat voor "Association pour la Promotion de l'Idée Intercommunale".  Vereniging voor de promotie van de communalistische idee. Een normaal iemand kan iets dergelijks niet bedenken. Politici die van hun ideaal, het uitmelken van de gemeenschap maken, die bedenken dergelijke creatieve nonsens : de promotie van  Luikse intercommunales die op hun beurt vaak loutere plaatsingsbureaus zijn, om noodzakelijke en duurbetaalde diensten aan de gemeenschap te leveren.
 
De echte bedoeling van Guy Coëme is steeds geweest, terug in de federale politiek te komen en om dat mogelijk te maken werden in 2003 in de Programmawet enkele regeltjes tekst ter goedkeuring aan het parlement voorgelegd, geschreven op maat van de Rooie Maat om hem te kunnen laten kandideren naar een politieke functie. De Programmawet : dat is wat elk jaar op de valreep voor het parlementair reces aan de Kamer wordt voorgelegd, en dat zijn vaak meer dan duizenden onoverzichtelijke pagina's tekst die op een drafje worden goedgekeurd.
 
Zo gezegd, zo gedaan.
 
Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 wordt Guy Coëme bij volstrekte meerderheid in zijn gemeente Waremme (Borgworm) tot burgemeester verkozen en in 2007 komt hij terug de Kamer binnengeslopen.
 
Zijn er nog landen waar dit mogelijk is ?  Of zijn wij een unicum ?  En is dat wellicht de reden, dat men deze corrrupte boel niet op de klippen wil laten lopen ?
 
Dezer dagen lekt uit, dat Guy Coëme die sedert 2007 geen directeur meer is van April, tussen januari 2008 en maart 2009 voor een totaal bedrag van 60.000 euri erelonen heeft aangerekend via zijn persoonlijke vennootschap Canyon International.  De opdracht behelsde ondermeer "de overdracht van zijn directeurschap aan zijn opvolger, de oud-burgemeester van Ans, Fernand Gingoux" (uiteraard PS) en "een verdere uitdieping van de promotie van de intercommunalistische opvattingen".
 
Nu het dagblad Vers l'Avenir deze feiten aan het licht heeft gebracht, reageert Guy Coëme met de opmerking  : "Dit is een slag in het water, er zijn mensen die op zoek zijn naar kleinigheden, want we leven in een poujadistisch systeem".
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te veel mensen op de planeet
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Weggeplukt van de webstek van Filip de Man

Nog gauw even dit bericht van AFP: "

In een communiqué aan de Verenigde Naties zegt de ngo Sustainable Population Australia dat het protocol van Kopenhagen (de opvolger van het protocol van Kyoto om klimaatsverandering tegen te gaan) ook "expliciet de relatie moet leggen tussen een 'humane' beperking van het aantal mensen (op Aarde) en de vermindering van de broeikasgassen". De tekst is donderdag voorgesteld in de marge van de klimaatconferentie in Bonn die het akkoord van Kopenhagen moet voorbereiden.

De Australische organisatie erkent dat er "soms culturele en religieuze bezwaren" opduiken als het gaat om een beperking van de wereldbevolking. Maar "zonder reactie zijn de ergste scenario's bijna zeker onvermijdelijk".

Zoals ik eerder schreef (DES II) neemt de mondiale populatie jaarlijks toe met 80 miljoen en stevenen we af op 9 à 10 miljard.
De Bijbelse zeven plagen zullen klein bier zijn tegenover wat de mensheid aan rampen te wachten staat als die trend niet wordt omgebogen.

Als u zich afvraagt wat DES II betekent :

De Eeuwige Strijd II

Het tweede deel van de trilogie heet ’Europa: van Dageraad tot Avondland’.
Daarin gaat de speurtocht naar de oorsprong van onze Europese cultuur verder: de rol van de Cro-Magnons en de Indo-Europeanen wordt belicht, net als de fenomenale demografische evoluties van de laatste millennia.
Hoofdstukken worden ook gewijd aan het hedendaagse cultuurrelativisme, de massale immigratie, het lopende IQ-debat en de zogeheten ‘globalisering’.

Kortom: verplichte lectuur voor de niet politiek-correcte lezer.

U kunt uw exemplaar bestellen door storting van 20€ (verzendingskosten inbegepen) op rekeningnr. 310-0463000-08 van FD-Linden. Het boek van 162 blz., met kleurenkaft en talrijke illustraties, krijgt u dan binnen de week in de bus. Let wel: gelieve uw adres in de rubriek ’mededeling’ van de overschrijving te vermelden, de bank stuurt dat anders niet automatisch door.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe oorlog en haat onmensen kweekt

 

Nabij Qalqilya op de Westelijke Jordaanoever heeft de Palestijnse politie een 15-jarige jongen gevonden die was opgehangen. Volgens de BBC vrijdag hebben de vader, de oom en de neef van het slachtoffer bekend de jongen van het leven te hebben beroofd omdat hij met het Israëlische leger zou hebben gecollaboreerd.

Samenwerking met Israël geldt onder de Palestijnen als hoogverraad. Daders worden vaak zonder vorm van proces gedood. De politie denkt niet dat het slachtoffer, die Raed Sawalha zou heten, een informant was van Israël. Hij zou daarvoor te jong zijn geweest. De daders worden vervolgd door justitie. De politie onderzoekt ook nog mogelijke andere motieven voor de moord.

@ www.Spitsnieuws.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijd, wedstrijd, wedstrijd ... ! Prijzen, prijzen, prijzen ....

 

 

 

 

Alweer een bewijs van onze felle democratische instelling : u mag een onderschrift bedenken en uiteraard is er een fantastische prijs weggelegd voor de winnaar. Overhandiging door onze Juffrouw Ellen of de heer Savat, naar eigen keuze.

PST : Het onderschrift is voor de bewegende figuurtjes hierboven.  Niet voor onze medewerkers.

Ellen Petri by Frank Dejongh 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen op eigen benen

 

Is het juist dat de belgische premier, Herman van Rompuy, aan de Vlaamse formateur Kris Peeters, beiden CD&V, zou ingefluisterd hebben, dat een Vlaamse regering moet bestaan uit vier partijen : christen-democraten, socialisten, liberalen en NV-A-ers ?

Heeft Kris Peeters tot hiertoe  ergens officieel laten horen  dat hij enkel met de socialisten en de NV-A in zee wilde ? Of zijn het geruchten uit de partijwandelgangen, die Van Rompuy nopen tot deze uitspraak ?  De roddels zijn alleszins doorgedrongen tot bij Gazet van Antwerpen (ondermeer) :

Kris Peeters moèt met vier rond de tafel

"Kris Peeters zou het liefst een nieuwe Vlaamse regering met CD&V, sp.a en N-VA op de been brengen. Maar dat ziet federaal premier Herman Van Rompuy niet zitten. Hij heeft de Vlaamse informateur uitdrukkelijk gevraagd om de Open Vld te betrekken bij de regeringsvorming."

We moeten hier niet te zwaar aan tillen : dit zijn de klassieke schermutselingen en haaienspelletjes uit het partijpolitieke aquarium. Het is echter tekenend voor de situatie in dit land, dat Van Rompuy, die het belgische niveau vertegenwoordigt, zich nadrukkelijk met de Vlaamse regeringsformatie bemoeit en imperatief oplegt wat goed zou zijn voor het land B. Terwijl er met geen woord gerept wordt over de formatiegesprekken op de andere gewestelijke niveaus.  Is het alleen de grote financier van de belgische, Waalse en Brusselse gewesten die in de pas moet lopen en die niet mag ontsporen ? En mogen de kleintjes uit Wallobrux in hun eigen kleuterklasjes hun gang gaan ?

Er zijn meer vragen dan antwoorden op dit moment.  Velen in Vlaanderen hebben gekozen voor een nadrukkelijke Vlaamse richting in de politiek.  De machthebbers achter de belgische schermen zullen er alles aan doen om deze tendens af te zwakken en te neutraliseren. 

Gelukkig zijn er meer dan genoeg overgebleven in het bewuste Vlaanderen die geen heil zien in het verdere behoud van het federale belgië : Vlaanderen op eigen benen, is de meeste logische uitweg naar welvaart en goed bestuur.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asilisten in hotel + zakcentjes

 

Momenteel worden meer dan honderd asielzoekers opgevangen in Brusselse hotels omdat de gebruikelijke opvangcentra nog steeds overvol zitten. Dat is een rechtsreeks gevolg van het feit dat de stroom asielzoekers het voorbije jaar opnieuw is toegenomen. Deze toename zette zich ook de jongste maanden onverminderd voort, zo blijkt uit recente cijfers van Fedasil. In februari vroegen 1.068 mensen asiel aan in dit land, in maart waren er dat 1.185 en in april reeds 1.215.

Een andere reden voor het tekort aan opvangplaatsen is natuurlijk het feit dat dit land – tegen elke Europese logica in – nog steeds enkele honderden ‘vluchtelingen’ uit EU-lidstaten herbergt. Eerder reeds liet PS-minister Arena weten dat de regering niet van plan is om deze onverklaarbare praktijk stop te zetten. In de plaats daarvan wordt de financiële steun voor asielzoekers (te vergelijken met een leefloon) heringevoerd, zodat ze zelf voor hun huisvesting kunnen instaan. Volgens De Morgen zouden de komende maanden hiervoor zo’n 2.600 asielzoekers in aanmerking komen.

Het Vlaams Belang waarschuwde er reeds voor dat we hiermee dreigen terug te keren in de tijd. Begin 2001 werd die financiële steun aan asielzoekers immers afgeschaft en vervangen door materiële hulp (zoals kost en inwoon in asielcentra) om de jarenlange stijging van het aantal asielaanvragen te stoppen. Met succes overigens, want sinds de maatregel werd ingevoerd, daalde het aantal aanvragen in één klap van 43.000 (in 2000) tot 24.500. Het hoeft geen betoog dat de herinvoering van de financiële steun een omgekeerd effect zal hebben.

Zoals door een studie van de Rotterdamse Erasmusuniversiteit bevestigd werd, maken onder meer het gulle opvangbeleid van de Vlaamse regering en de soepele regularisatiepolitiek (de voorbije vier jaar werden meer dan 40.000 illegalen geregulariseerd!) dit land aantrekkelijk voor potentiële gelukszoekers uit alle windstreken. Dat het er niet op staat te beteren wanneer daar nu nog eens geldelijke steun bovenop komt, spreekt voor zich.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lode Vereeck, fractievoorzitter LDD

 

Lode Vereeck haalde het van LDD-tenoren als Jurgen Verstrepen en Boudewijn Bouckaert.
.
De Limburgse universiteitsprofessor Lode Vereeck is de fractievoorzitter
van LDD in het Vlaams Parlement. De vergadering die voorafging aan de aanduiding, verliep sereen zoals steeds bij LDD. (vervolg in de kranten in de komende dagen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opel Antwerpen - Persmededeling

 

Vlaams Belang is bijzonder verontrust over de berichten inzake de mogelijke sluiting van de Opelvestiging in Antwerpen. Enkele media citeren documenten uit Duitse regeringskringen. Vlaams Belang heeft de voorbije maanden steeds gewaarschuwd voor dit doemscenario. De vakbonden geloofden sterk in een overname door Magna, hoewel hun toekomstvisie voor Antwerpen op zijn zachtst gezegd onduidelijk was. 

 Niet alleen in het Vlaams Parlement, maar ook in de Kamer van Volksvertegenwoordigers stondVlaams Belang op de bres voor het behoud van de Vlaamse automobielindustrie. Aan eerste minister Van Rompuy stelde ondergetekende meermaals de vraag naar een globaal plan voor de automobielsector en, mocht Opel verder in moeilijkheden dreigen te geraken, een ‘plan B’. Op geen enkel moment gaf Van Rompuy echter concrete antwoorden op onze vragen. 

 Het is zonneklaar dat de volgende Vlaamse regering grotere inspanningen zal moeten leveren, indien het Opel en de Vlaamse auto-industrie niet wil zien verdwijnen. Om te vermijden dat straks duizenden jobs verloren gaan, moet Vlaanderen meer ambitie durven tonen. Vlaams Belang roept de beleidsmakers, en meer bepaald formateur Kris Peeters, op om dringend werk te maken van een ‘plan B’: onderzoeken of Vlaanderen kan inzetten op de wagen van de toekomst, en niet alleen hopen dat Europa ons kent.

Bruno Valkeniers en Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen : SOS Patrick - En wa émme we vandoag geliert, Fatima ? *

 

De schuld die de stad Antwerpen met zich meesleept en die nauwelijks afneemt, zou best tot enige bescheidenheid en spaarzaamheid aanzetten.  Zeker in de zware financiële stormen die over de planeet razen en die "het kleine landeke" niet sparen. 

Voor het lopende jaar 2009 vertoont de begroting een klein tekort van 12 miljoen euri op een totaal pakket van 1357 miljoen uitgaven. Intussen is het voor iedereen duidelijk dat de inkomsten lager zullen uitvallen dan geraamd.  Met als evident gevolg een aangroei van de stedelijke schuld. Dit zou moeten leiden tot een beperking van de uitgaven.  In een gezin gebeurt dat zo, in een goed geleid bedrijf eveneens.

De tering naar de nering stellen, is echter geen Antwerpse eigenschap.  Niet dat de verantwoordelijke financieschepen, Luc Bungeneers van de VLD, de moneten laat rollen als een Spaanse Brabander op bezoek bij de Venusdiertjes, maar de brave man heeft ook niet elk touwtje in handen. En de logge administraties zijn niet vlot te bewegen, de voor hen geplande uitgaven te milderen.  Als de facturen voor de vaste kosten binnenkomen, moeten zij vereffend worden en worden desnoods extra-kaskredieten aangegaan.  Leningen verlengd of nieuwe opgestapeld.  

Is de stedelijke bankier nog steeds Dexia ?  Daarover gesproken, in de begroting staat een bedrag van 8,5 miljoen euri voor dividend-uitkeringen van Dexia. Hallo, Jean Luc ? Uw wedde is verdubbeld als voorzitter van Dexia, hoezit het met de dividenden, verdubbelen die ook, of worden ze een jaartje overgeslagen ?

In deze omstandigheden stellen wij opnieuw een totaal overbodige uitgave in vraag. Een uitgave in geld en een uitgave in druk :  het magazine "De Nieuwe Antwerpenaar". 60 Pagina's tekst en foto's,  verschijnt 2 maal per maand op 258.000 exemplaren, huis aan huis besteld. Enkele maanden geleden hadden we het er ook al over.

We hebben het toen voorgerekend : 26 nummers x 60 pagina's = 1560 bladzijden tekst die het openbaar bestuur van deze stad jaarlijks in elke brievenbus stopt ... 1560 bladzijden mededelingen ? Een kind begrijpt dat zelfs in streng autoritaire regimes zulk een hoeveelheid aan onderrichtingen  en mededelingen aan het belachelijke grenzen. Daarom lijkt dit magazine ook veeleer op een bescheiden kruising tussen Dag Allemaal, Humo en een reclameblad van Aldi  of Lidl op krantenpapier gedrukt.

We overlopen even met u het nummer van 15 juni :  7 bladzijden recepten met foto's, het lijkt wel een kookboek. Witloof met hesp en kaassaus, Biefstuk met Patraschebier, Stoofvlees met een bolleke De Koninck, Quiche van broccoli, Gevogeltepaté, Candicotaart,  Rosbief met "pekes en ertjes"** (zo staat het er), Beuling met appelmoes, Zuiders slaatje met fetakaas ... De Antwerpenaars die deze tekst onder ogen krijgen, zullen u bevestigen, dat wij niets uit onze duim zuigen. Binnenkort toert er een rood autootje door de stad "Sos Patrick". En wa émme we vandoag geliert, Fatima ?*

Verder een interview met de ex-journalist van de Nieuwe Gazet, de artistieke sjoemelaar en verdienstelijke auteur Stan Lauryssens, oude foto's van Sint Anneke-plage, een interview met de voetballer Leo Van der Elst, een Antwerpenaar die de K2 gaat beklimmen (K3 ware nog boeiender), verder de nodige multiculturele manifestaties die deze stad opleuken tot een groot pretpark, foto's en artikels van Antwerpse acteurs, enz.  En gelukkig ook enkele nuttige mededelingen, waar het eigenlijk om te doen is.

Wij begrijpen dat de mensen die dit boekje in mekaar steken er lol aan beleven en echt hun best doen om een leuk blad te brengen. Dat is hun opdracht en die voeren zij op een degelijke manier uit.  Er is een hoofdredacteur (hij is niet van de Gazet van Antwerpen, zoals we vorige keer schreven), 11 redacteurs, 2 tekstredacteurs, 2 redactiesecretarissen, 15 plaatselijke redacteurs, 2 fotografen en 3 personen voor de vormgeving. Zo'n ploeg bij Angeltjes en het Vlaamse internet behoort ons toe.

In tijden van overvloed kan een dergelijk project desnoods bestaan. We keren terug naar onze inleiding : Antwerpen worstelt met schulden en tekorten. Wat kost dit overbodige reclameblad in zijn huidige vorm ?  Informatie voor de stedeling over het functioneren van de diensten die hij nodig heeft, is nuttig en noodzakelijk.

Kookrecepten van SOS Patrick kunnen we missen, evenals de intieme ontboezemingen van de knappe 17-jarige Eline die "zich niet kan voorstellen ooit een jongen te zullen kussen".

Savat

* En wat hebben we vandaag geleerd, Fatima ?

**Pekes en ertjes (wortelen en erwtjes) - 't is trouwens àrtjes en niet ertjes




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!