Angeltjes
23-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele hoogtepunten bij samenstelling Brussels parlement

 

 
Je n'ai pas  suffisamment de capacitès intellectuelles
pour dire quelques mots en Flamand, donc, allez tous  vous faire foutre
(vertalink : ik heb te weinig verstand om te spreken Nederlands, de pot op)
 
.
 Ben Allah'a sadakat yemini, Türkiye başkanı ve Ermeni soykırımı inkar
BRAVO !
(vertalink : Ik zweer trouw aan dezeke, Turkije en ik ontken de Armeense genocide)
BIS !
.
 
Dit is de allerlaatste keer ...
Toedidoe,Toedidoe, Toedidoe
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat internetters de wankele dagbladindustrie rechthouden

 

Bij onze bovenburen uit Hollandistan is er "motion on the ocean" ontstaan, ingevolge een advies van een geleerde commissie onder het voorzitterschap van Elco Brinkman (u weet wel, die CDA-er met zijn grote ogen die nooit knipperen en hij spreekt ook een beetje als een strijkplank). Fotootje ? Hiero Elco :

 

Het voorstel behelst dat internetgebruikers een taks moeten neerdokken die zal gebruikt worden om de wankele dagbladpers recht te houden. 

Vorige maand kwam de NL-minister Plasterk al met een plan om de krantensector te hulp te schieten: hij wil zestig jonge journalisten aanstellen bij Nederlandse dagbladen op kosten van de overheid. Waarom niet ineens de dagbladen opkopen en ze laten uitgeven door het Ministerie van Propaganda ?  De Pravda is toch een schitterend blad geweest ?  Misschien nog : vraag het even aan Geert Bourgeois, die weet alles over democratische humanisten.

Als in Nederland dergelijke waanzin gerealiseerd mocht worden, kunnen we ons eerlang verwachten aan een gelijkaardig initiatief in dit schandland.  Nooit te beroerd om de slechte dingen bij andere naties in te pikken. En dan moeten we nog afwachten wat de profiteursbende van Europa hiermee gaat aanvangen als het hen ter ore komt.

Er is een tijd geweest, dat wij geloofden dat een rijke schakering aan opinies via de gazetten een waarborg was voor een behoorlijk functionerende democratie.  Die tijd is, helaas, voorbij.  De gazetten zijn geëvolueerd tot instrumenten in functie van het regime en de politieke partijen die dat regime in stand houden.  Er is geen sprake van diverse maatschappelijke opvattingen tussen de mannetjes-hoofdredacteurs en hun schrijvende uitvoerders : iedereen klopt met dezelfde hamer op dezelfde spijkers.  Ze hemelen zichzelf op en ze belazeren de kluit met elk exemplaar dat van de persen rolt . 

De media zijn geen verrijking voor de gemeenschap maar een bevestiging van de vervlakking. Een wanhopig groepje dat zichzelf niet waar kan maken en daarom in de warme schoot van het regime kruipt.

En dan hebben we nog niets gezegd over de grootste tafelschuimers in deze materie : de arrogante bende van de Reyerslaan.  Zij komen beslist nog aan de beurt : we zijn bezig met de lectuur van hun jaarverslag 2008.

Nam-nam-nam.

Savat

Bron : Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karel van Miert 1942 - 2009

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gaat niet zo fijn met Jan Palfijn + Aanpassing 15 uur

 

 

Geert Versnick, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Gentse Jan Palfijn ziekenhuis stemt in met een onderzoek naar de manier waarop overheidsopdrachten de voorbije jaren werden uitbesteed door het ziekenhuis. Versnick gaat daarmee in op de vraag van bestuurslid Dirk Holemans (Groen!).

Het onderzoek komt er na
een artikel in Knack waarin de nauwe verwevenheid tussen bestuurder-directeur Marleen Porto-Carrero en de waterintercommunale TMVW werd beschreven.

TMVW voerde de voorbije jaren voor 90.000 euri consultancyopdrachten uit voor Jan Palfijn. Opdrachten die niets te maken hadden met de corebusiness van de watermaatschappij. Ook algemeen directeur van TMVW, Ludy Modderie factureerde via zijn persoonlijke bvba voor ruim 40.000 euri consultancyopdrachten aan Jan Palfijn.

Porto-Carrero zelf verliet TMVW na een lange carrière eind 2005 om als bestuurder-directeur aan de slag te gaan in het Jan Palfijn ziekenhuis. In die functie nam ze echter snel onbetaald verlof. Tijdens dat verlof slaagde ze als enige in het examen voor de nieuwe functie van adjunct-directeur bij TMVW.

Vanuit die functie werd ze echter prompt gedetacheerd naar Jan Palfijn waar ze nu, met een nieuw statuut opnieuw bestuurder-directeur is.

"Op de Raad van Bestuur heeft Geert Versnick gezegd dat alle opdrachten en bestellingen van de voorbije jaren zullen getoetst worden aan de wet op de overheidsopdrachten", zegt Dirk Holemans. "We zijn tevreden met de goodwill om dit te onderzoeken en wachten op de resultaten van het onderzoek."

Wij vernemen uit een betrouwbare bron het volgende :

Er zijn voor miljoenen euri opdrachten uitbesteed zonder enige prijsofferte en zonder dat de Raad van Bestuur werd ingelicht. De aanslepende verliezen van het Ziekenhuis dienen volgens de Wet  door de Stad bijgepast. Voorzitter Versnick zet gewoon het beleid van voorgangster Rita Uyttendaele verder omdat de materie erg ingewikkeld  en tijdrovend is,  om er U in te verdiepen...

+ Aanpassing 15 uur
Van de Heer Jan de Moor, gewezen lid van de Raad van Bestuur van Jan Palfijn ontvingen wij volgend bericht :
 
Op 6.12.2002 had ik al bezwaar aangetekend tegen de statutenwijziging die o.m. volgens artikel 33 par. C en D aan de bestuurder-directeur  de volmacht gaf werken, leveringen en diensten tot 1 miljoen euro eigenmachtig toe te kennen. Zonder dit vooraf of achteraf aan de Raad van Bestuur te moeten voorleggen.
De bestuurder-directeur noemt dat volgens  haar verklaring in Knack  transparantie .
Het mandaat van 3 jaar  als bestuurder-directeur van Mevrouw Marleen Porto-Carrero werd in de Raad van Bestuur van 26.10.06 gewijzigd met ingang van 1.11.06 naar een detachering van het TMVW  mits haar riante wedde  met 17 % werd verhoogd.
Daarenboven werd haar eis ingewilligd om de heren Modderie (dir. TMVW) en adv. Devers als externe experten  aan te stellen zonder dat de financiële meerkosten vastgelegd of geraamd werden.
Na enkele dagen bedenktijd nam ik ontslag als bestuurder uit onvrede met deze aanstellingen.
 
Jan De Moor
gewezen lid Raad van Bestuur
Jan Palfijn Ziekenhuis
Gent
     21 oktober 2007

Aan de heer Marino Keulen,
Vlaams Minister van Binnenlands bestuur
1000 Brussel
Aan de Vlaamse Ombudsman
De heer Hubeau,
Geachte heer Minister,
Geachte Ombudsman,
Betreft: aanstelling Algemeen Directeur Jan Palfijnziekenhuis a.v. Gent
    Investeringen in het AZ Jan Palfijn a.v.
De  procedure van de aanstelling van mw. Marleen Porto-Carrero tot Algemeen directeur-  bestuurder van het AZ Jan Palfijn a. v. Gent  roept bij mij nog steeds vragen op.
Graag vernam ik uw standpunt in deze problematiek.
Na de R.v.B van 28.10.06 nam ik schriftelijk ontslag als lid van de Raad van Bestuur omdat ik het niet eens was met de gevolgde  procedure voor de verlenging en verloning  van het contractueel mandaat van de algemeen directeur- bestuurder, dat ten einde liep op 1.12.06.
In de AV van 27.11.02 werden de gewijzigde statuten van  het Ziekenhuis goedgekeurd waarin gestipuleerd wordt dat de bestuurder- directeur optreedt als crisismanager en eigenmachtig mag beslissen over de wijze van gunnen van werken, leveringen enz. tot een bedrag van twee honderd duizend Euro (200.000 €). Mijn ingediend bezwaar bij de Gouverneur  van 6.12.02 werd geseponeerd.
In de R.v.B van 4.12.02 wordt Jobpunt Vlaanderen aangeduid om in te staan voor de aanwerving van een bestuurder- directeur met opgave van de functiebeschrijving en profiel.
Van de 64 ingestuurde sollicitaties worden uiteindelijk slechts 3 namen doorgegeven  aan de R.v. B  voor het beslissende selectiegesprek met de R.v. B.  nl. Frank Vervaeke,  Marleen Porto-Carrero en Geert Mareels.
Frank Vervaeke komt na het selectiegesprek als eerste uit de bus na geheime stemming en wordt aangesteld met een contract voor 5 jaar. Mw Porto-Carrero haalde de tweede meest stemmen..
Gelet op het onverwacht  ontslag van de heer Vervaeke medio 2005 besluit de Raad van Bestuur geen algemene oproep meer te doen maar  te kiezen onder de twee vorige weerhouden medekandidaten.
 Mevrouw Marleen Porto-Carrero aanvaardt de functie en wordt voor één jaar gedetacheerd van de tussengemeentelijke TMVW Gent om de opdracht van mr Vervaeke voort te zetten.
In de loop van 2006 wordt het door de bestuurder- directeur Porto-Carrero opgestelde  definitieve saneringsplan ( lees:Bètaplan 2006-2010) door het Bestuur goedgekeurd met als definitieve  start 1.11.06.
In de R.v. B  van 28.10.06 ( slechts enkele dagen voor de start van het Bètaplan) wordt door voorzitter Rita Uyttendaele op het einde van de bijeenkomst een bijkomend punt aan de dagorde toegevoegd met de vraag dat de statutair- aanwezige directieleden vooraf de zaal zouden verlaten. Twee documenten worden ter plaatse rondgedeeld.
De voorzitter legt uit dat mw Porto-Carrero door het TMVW  na examen met ingang van 1.11.06 bevorderd werd tot adj. Algemeen Directeur van het TMVW maar bereid is haar mandaat in het Ziekenhuis  te verlengen onder voorwaarde dat haar loon wordt opgetrokken wordt tot hetzelfde bedrag als zij zou ontvangen bij het TMVW.
 Daarenboven dienden de Algemeen Directeur van het TVMW Ludy Modderie( haar rechtstreekse chef bij het TMVW)  en advocaat Patrick Devers als haar  persoonlijke experten  toegevoegd.
Let wel: aan de Raad van Bestuur en het Managementcomité zijn reeds twee externe deskundigen toegevoegd nl de heer R. Neyrinck (werkzaam bij Ivago) en prof dr  Kips (Ugent).
Op mijn vraag verduidelijkt  voorzitter Uytendaele  dat het gevraagde brutoloon 240.000 € bedraagt t.t.z. een plotse loonsverhoging van 37.000 €. Om de continuïteit van de Directie niet te verstoren bij de start van het belangrijke Bètaplan werd dit voorstel door de R.v.B. unaniem goedgekeurd  en mw Portocarrero in haar opdracht bevestigd na 1.11.06.
Kanttekening:
- In de door Jobpunt Vlaanderen opgestelde aanwervingvoorwaarden op 30. 12. 2002  stond onder de Salarisvoorwaarden gestipuleerd:marktconform salaris (91.720 €/jaar bruto tot 123.950 €/jaar)
Naast de bruto-wedde van 240.000 € beschikt de directeur vanaf 1.11.06 over een bedrijfswagen, hospitaalverzekering, GSM en Internetaansluiting.
In hoeverre dit marktconform is  weet ik niet.
Over de hoegrootheid van de bijkomende uitgave nl. de verloning van de twee superexperten werd niet beraadslaagd.
-De jongste jaren werden in het Ziekenhuis voor tientallen miljoenen Euro  onroerende investeringen uitgevoerd zonder kennisgeving aan de Raad van Bestuur van de planning, raming en gunning, aanduiding van architect e.a.
In afwachting van uw antwoord, geachte Heer Minister en geachte Ombudsman, verblijf ik
Met alle achting,
Jan De Moor


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volledig onder auspiciën van ACV en ABVV door Gerolf Annemans
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Op zijn webstek heeft Gerolf Annemans een korte maar  boeiende analyse gemaakt van het huidige Vlaams- nationalisme. Over ondermeer de lokeendenrol die gespeeld wordt door de NVA, het idealisme en het respect op humanistisch geïnspireerde gronden van Vlaams Belang voor waarden en normen, de partijpolitieke hypocrisie omtrent het cordon sanitaire, kortom : verplichte lectuur voor velen onder ons.  Wij copiëren twee lange fragmenten.  Het eerste stuk moet u zelf gaan lezen bij Annemans en dan kan u kennisnemen van zijn verwondering, waarom Patrick Janssens en Bart de Wever mekaar geen dikke kus op de wang gaven na een gesprek op ATV.

 

De smekkerige gretigheid waarmee dus nu ook Patrick Janssens vlijtig over de zogenaamde wedergeboorte van het "democratische" Vlaams-nationalisme kwam staan meehuilen, plaatst hem in de snel lang geworden rij van politieke analisten die dat thema verder willen versterken.

Het verhaal is bekend: Bourgeois en De Wever lanceerden aan de hand van begrippen als "marginaal" en "humanitair" hun versie van het Vlaams-nationalisme als het grote alternatief voor het Vlaams Belang. Zij weten dat het dat is wat de media en vooral de "opgeluchte" machtspolitici willen horen. De klassieke politici denken dat ze na de woelige rivier van een radicaal en onomkoopbaar nationalisme nu kunnen verder dobberen in een rustig watertje. Een kwade droom lijkt voorbij. Dank u N-VA. Vaarwel Vlaams Belang.

Mag ik deze analisten echter kortstondig wijzen op een denkfout? Dat de N-VA haar project nu definieert in polemische termen, als een anti-partij, een anti-Vlaams Belang-partij, wijst op een grote schraalheid en gaat voorbij aan de kern zelf van Vlaams-nationale partijvorming. Dat gezwets over "humanitair" of "niet-humanitair" doet helemaal niet ter zake want het Vlaams Belang is ideologisch helemaal niet in conflict met humanisme in de brede culturele betekenis waarin het begrip wordt gebruikt. Integendeel: humanisme en zelfs humanitair denken is een belangrijk element van de normen en waarden die wij verdedigen in bijvoorbeeld het debat met de islam. Ook dat wij marginaal en nutteloos zouden zijn kan De Wever alleen maar zeggen omdat hij zelf daarbij de voorwaarden en de werking van het cordon sanitaire aanvaardt en zelfs ten eigen bate misbruikt. Essentieel slaat dat gezwets allemaal nergens op.

Wel relevant lijkt mij de links-rechts indeling maar om tactische redenen waagt De Wever zich daaraan niet. Hij gebruikt wel het begrip "centrum" als hij solliciteert naar een kartel-lijst bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, maar riskeren dat hij "rechts" genoemd wordt kan hij niet. Durft hij niet. Mag hij niet. Zeker nu hij een regering met socialisten -volledig onder auspiciën van ACV en ABVV- moet gaan ondersteunen, wordt dat soort accenten best vermeden en zit hij in dezelfde schuit als waarin zijn vroegere moederpartij de Volksunie zich bevond, namelijk in alle hevigheid ontkennen dat de links-rechts tegenstelling zelfs nog maar relevant zou kunnen zijn.

Als De Wever nog een stapje verder gaat en schijnt te menen -zoals vanmorgen bij ATV- dat Vlaams-nationalisme zelfs niet mag (kan) gekoppeld worden aan het aansnijden van het vreemdelingenthema, dan komt hij in een Vlaams-nationalisme terecht dat zich wel èrg -laat ik het beleefd houden- pragmatisch opstelt.

Maar dan nog is er een tegenstelling die wellicht naar de wortels gaat van de Vlaams-nationale partijvorming. Veel ouder dan het vreemdelingenthema, veel ouder ook dan het cordon sanitaire of dan Woestijnvis is het debat in Vlaams-nationale kringen over participatie, deelname aan de macht. De methode om het doel te bereiken, de weg naar het realiseren van de doelstelling, is altijd een hevige strijd geweest en is zelfs de oorsprong geweest van de diepe tweedeling die na de stichting van het Vlaams Blok is ontstaan. Zelfs na het uiteenvallen van de Volksunie werd de N-VA geconcipieerd niet als "een humanitaire" versie van het rechtse Vlaams Blok, maar als een Vlaams-nationale partij die uit het cordon sanitaire wou blijven want die wou mee regeren en dan ook in de Vlaamse regering van Leterme stapte zelfs al had ze beloofd dat niet te zullen doen zonder een splitsing van B-H-V. De neiging tot machtsdeelname zit er heel diep in en het mag dan ook niet verwonderen dat Bourgeois zegt altijd een bewonderaar van Schiltz te zijn geweest (en gebleven ondanks alles). Bourgeois en konsoorten achten zich superieur. "Ze vinden ons maar de morsige broertjes", zei Karel Dillen mij reeds in 1985...

De peetvader van die Vlaams-nationale machtsdeelname, Hugo Schiltz, zou ooit hebben gezegd: "Wegen op de politieke agenda is niet voldoende, op de cruciale momenten moet je deelnemen aan het machtspel. En dan, dan wordt het pas echt gevaarlijk" (cit. Knack 17 juni 2009 p.20)

Nog afgezien van het feit dat "wegen op de politieke agenda" zeker wèl voldoende kan zijn (al is een dosis idealisme daarvoor wel van doen) is het volkomen waar dat het machtspel een gevaarlijk spel is en Schiltz heeft het aan den lijve mogen ondervinden: de Volksunie verschrompelde helemaal. Maar het is enkel gevaarlijk omdat er een alternatief is waarmee Vlaams-nationale kiezers de rekening kunnen aanbieden wanneer de belangen van Vlaanderen genegeerd of erger nog verkwanseld worden. Dat alternatief was het Vlaams Blok en is vandaag het Vlaams Belang. Een waakhond is nodig in het Belgische machtspel.

***

De N-VA heeft dus een eigenaardige rit gereden. Zij heeft "meegegeten aan de ruiven van de macht" maar is als maagd herboren. In de Vlaamse regering sinds 2004, in CD&V-zetels in 2007, met zetels en al uit het kartel gestapt een jaar later toen het onhoudbaar werd en dus net op tijd uit de Vlaamse regering gegooid om nog met succes een oppositie-kleed aan te trekken en zelfs het label "consequent" op te eisen. Een zwalpende rit met name en volgens mij is het nog erg vroeg om -zoals Patrick Janssens- te doen alsof er al definitieve conclusies moeten of zelfs nog maar kunnen getrokken worden.

Wie de uitslag van LDD mee in rekening neemt kan moeilijk beweren dat de daling van het Vlaams Belang niet complex is en dat die volledig in de richting van de N-VA is gegaan. Wie de CD&V-score nuchter analyseert kan moeilijk ontkennen dat de N-VA ook vanuit de CD&V is "gevoed", een afrekening van de flamingantenvleugel met de CD&V-moederpartij. Het is niet omdat de CD&V de grootste is gebleven of omdat Marianne Thyssen vroeg op de verkiezingsavond luid schreeuwde dat ze de verkiezingen had gewonnen, dat de cijfers tot diezelfde conclusie hoeven te leiden. De CD&V zit historisch laag, zeker in vergelijking met de tijden van Leterme en vandaar dat het dom zou zijn te beweren dat de N-VA het Vlaams Belang heeft "geveld". Nog veel dommer is te beweren dat het Vlaams Belang ontdaan is van Vlaams-radicale stemmen of invloed.

Het participeren aan de macht is een sterke impuls gebleven bij de N-VA. De kaarten liggen momenteel op tafel. De nota Peeters wordt door N-VA aanvaard. Een staatshervorming hoeft niet meer zo nodig. Ze zal er ook niet komen want ze wordt zonder engagementen verwezen naar het communautaire vriesvak bij uitstek: het overlegcomité.

Van "curatele" of "usurpatie" is al lang geen sprake meer. In de nota Peeters staat er (ten behoeve van Jambon) duidelijk dat de bevoegdheden van Vlaanderen zullen moeten uitgeoefend worden binnen niet alleen het grondwettelijk maar zelfs binnen het "wettelijk" kader van de Belgische afspraken. Er staat zelfs in dat Vlaanderen zal participeren aan de federale schuldafbouw... Dat de N-VA haar keelgat maar al open zet. Ze zal namelijk moeten leren slikken. Want ACV en ABVV kijken toe. En zij zagen dat het goed was....


Gerolf Annemans


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verborgen leven van Gerard Walschap door Frans Depeuter
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Dat Gerard Walschap een monument in de Nederlandstalige literatuur en een keerpunt in de evolutie van de Vlaamse roman was, staat buiten kijf. In de loop der jaren werd aan zijn oeuvre dan ook meer dan gewone aandacht besteed in allerlei geschriften. Over Walschaps leven werd echter nog niet zoveel geschreven. Toch is het leven van een auteur minstens even belangrijk als zijn werk. De twee van elkaar loskoppelen leidt tot literair-historische vervalsing, vond ook Multatuli: "Een biograaf, die alleen mijn gedrukte werken tot uitgangspunt kiest, kan slechts onzin te berde brengen."
. 
.
Het werd dus tijd om de de mythe 'Walschap' aan een grondig onderzoek te onderwerpen. En dat gebeurt in dit boek. Met de nodige zin voor relativering zoekt Frans Depeuter een antwoord op de vragen: 


 
Was Walschap een racist? 
Was zijn afscheid van Kerk en geloof méér dan een rancuneuze reactie? 
Hoever ging zijn Deutschfreundlichkeit? 
Hoe stond hij tegenover de jeugd? En tegenover zichzelf? 
Hoe echt was zijn 'socialisme'?
Was hij recht voor de vuist of soms ook een manipulator? 
Was hij ook in zijn latere boeken nog de meester-verteller van 'Houtekiet'?
.
 
   
 
 
 
 
Depeuter baseert zijn controversiële studie op historische documenten, op getuigenissen van derden, maar vooral op Walschaps eigen brieven en uitspraken en op de woorden van zijn romanpersonages waarmee de auteur zich ondubbelzinnig vereenzelvigt.

Het verborgen leven van Gerard Walschap is dus geen 'essay' in de stroeve zin van het woord, maar een vertellend dossier dat bijna leest als een roman.

Het boek, dat hoofdzakelijk nieuw feitenmateriaal bevat en geïllustreerd is met (ook nieuw) beeldenmateriaal, is een must voor voor literatuurkenners in het algemeen en de Walschapkenners in het bijzonder, kortom voor iedereen die geïnteresseerd is in het "verborgen leven" van een groot schrijver.
 

Berghmans Uitgevers, Antwerpen, in samenwerking met Heibel vzw.

Verkrijgbaar bij vzw Heibel, Frans Depeuter, De Heikens 29, 2250 Olen (depeuter.frans@telenet.be) en in de erkende boekhandel : € 20,00 in de boekhandel

Ingeval van bestelling bij de auteur : + 2 € verzendingskosten voor België en dan kan u een handtekening vragen, wat altijd de waarde van uw boek verhoogt.

ZEER WARM AANBEVOLEN  DOOR ANGELTJES VOOR LIEFHEBBERS VAN DE NEDERLANDSTALIGE LETTERKUNDE :  DE ONGEKENDE KANTJES VAN DE GROTE MIJNHEER WALSCHAP GESCHETST DOOR EEN VAN ONZE KRITISCHE EN TEGENDRAADSE VLAAMSE AUTEURS, FRANS DEPEUTER

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 juni : Sporenherdenking Voorpost

 

Tamelijk laat vernemen wij dat de compromisloze sporenherdenking van Voorpost dit jaar plaatsgrijpt op zaterdag 27 juni om 20 uur in Zaal den Bart, Sint Bartholomeusstraat 9 in Merksem met Filip de Man als gastspreker.
Gezien de veelheid van 11 juli-vieringen zowat overal in Vlaanderen, beperken wij ons tot deze ene mededeling van Voorpost : de mensen die rechtlijnig de eigenheid van Vlaanderen in de meeste barre omstandigheden verdedigen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier is uw goedgemutste lachebekje : Ik ben van gedacht veranderd

 

 

"In Antwerpen hebben een aantal scholen beslist hoofddoeken te verbieden, met het argument dat ze anders niet langer opkunnen tegen de sociale druk die wordt uitgeoefend op allochtone meisjes om die hoofddoek te dragen. Dat probleem bestaat inderdaad."

Vroeger sprak ik daar niet over, maar we moeten met onze tijd meegaan, zeker nu Vlaams Belang achteruit boert. Nu is het aan ons om steen en been te klagen. Hier klikken voor een uitzonderlijk incoherent verhaal dat met haken en ogen aan mekaar hangt. Morgen is een andere dag.

 Tot Morgen !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet het Westen de Iraanse protestbeweging steunen - Uitslag poll

 

Moet het Westen de Iraanse protestbeweging steunen ?

Eindstand: 23.06.09 - 8 uur 


Jazeker, het volk strijdt voor zijn vrijheid en dat steunen wij (behalve voor VL)  31 % (40)
Neenzeker, diene Musavi is ook maar een marionet van de ayatollahs  30 % (39)
Ik neem geen stelling in, dan kan ik later altijd meedoen met de winnaars  38 % (49)

Totaal aantal stemmen: 128


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flinke Turkse meid
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Alsof het Schandland B nog niet genoeg heeft aan de eigen problemen, komen de Turken in onze parlementen hun identiteit bevestigen en hun stammentwisten uitvechten. Heerlijk toch, die multiculturele verrijking. Hier klikken voor de waanzin.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En, mijnheer Demol ...

 

 

En mijnheer Demol, licht aan het einde van de tunnel ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevangenen eisen respect en verse onderbroeken

 

 

 

Negen gedetineerden van de Hasseltse gevangenis dagvaarden de Belgische staat in kort geding, onder meer wegens een onderbroekentekort en het fouilleren. Dat maakte advocaat Jurgen Millen vandaag bekend. De rechter in kort geding buigt zich donderdag over de grieven van de gedetineerden. Een van de gevangenen is Carl De Schutter, de moordenaar van veearts Karel Van Noppen.

Verschillende dagen met zelfde onderbroek

"Tussen de negen gedetineerden zitten enkelen die een relatief lange straf moeten uitzitten. Hun klacht is tweeledig: enerzijds gaat het over het ondergoed en de kleding die ze moeten dragen en anderzijds de lichaamsfouilles. Door een tekort van ondergoed moeten de gevangenen soms enkele dagen met dezelfde onderbroek rondlopen. Het ondergoed raakte niet tijdig gewassen door verlengde weekends. De kleding blijkt ook versleten, is te groot of te klein. De gedetineerden beseffen dat ze hun straf moeten ondergaan, maar ze willen dat ook met de nodige waardigheid doen", aldus Millen.

Intussen is er in de gevangenis van Hasselt extra ondergoed geleverd. Ook inzake de lichaamsfouilles zijn de gevangenen misnoegd. Ze zijn vragende partij voor het fouilleren van de kledij. De juristen van de Belgische staat willen de zaak donderdag uitgesteld zien, terwijl Millen het dossier zeker wil laten behandelen. "Vooral met de zomer in zicht en eventueel enkele verlengde weekends", besluit Millen. (belga)

@ Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Polen zijn er, doe de deur open : Witamy sladka piekna !

 

Przeboje nie zawsze są gorące

 
.
 
Heeft u het begrepen ? Wij ook niet. Maar Google levert de volgende formidabele vertaling : "Movers zijn niet altijd warm" Slaat dat op de mevrouw, op haar voluptueuze rondingen of bent u zoals wij, tevreden met het beeld zonder uitleg ?
 
Wij hebben het over ons  verre EU-buurland, Polen.  In de Limburgse mijnstreek wonen nog ettelijke groepen Polen, die inmiddels Poolse Vlamingen zijn geworden.  In Antwerpen zijn er de laatste decennia verschillende duizenden Polen neergestreken en de bereidheid tot integratie is bij deze mensen nadrukkelijk aanwezig. Een stukje Poolse  folkloremuziek kan u bekijken en beluisteren door HIER te klikken. Dan hoort u het liedje :  Ej, przeleciał ptaszek.  Het lijkt zoiets als "ik zou best willen, maar ik ben platzak".  Maar volgens Alleswetende Google is het "Hé, przelecial vogel".  Google en Pools, dat is als socialisten en geld : onverenigbaar.


22-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezond zuipen en plezier maken dankzij de staat

 

Dinsdag stemt de Kamercommissie Volksgezondheid in principe over het wetsontwerp dat een rookverbod in cafés invoert. Het Vlaams Belang heeft steeds aangedrongen op een dringende behandeling van deze problematiek. De huidige wetgeving is immers hoogst onduidelijk.

Het Vlaams Belang legde een voorstel neer dat de rookreglementering drastisch vereenvoudigt. Het voorstel stoelt op volgende principes:

* Wij zijn tegen een algemeen verbod in de horeca.

* Wat de drankgelegenheden betreft, is het de uitbater zelf die een keuze maakt om het roken al dan niet toe te laten.

* Om oneerlijke concurrentie uit te sluiten, moet er wel een rookverbod komen voor alle horecazaken waar bereide maaltijden geserveerd worden. Dit uiteraard met de mogelijkheid om een afgescheiden rookkamer in te richten.

* Aan de ingang van elke horeca-inrichting wordt duidelijk kenbaar gemaakt welke rookregeling geldig is.

Koen Bultinck Volksvertegenwoordig

Wij zijn het volmondig  eens met Vlaams Belang : een duidelijk voorstel, stop met de burgers te betuttelen. We zijn volwassen en dom genoeg om te weten wat we willen of niet willen.  En laat de mensen van de horeca met rust.

Of bestaat er een plan om eerlang staatscafés in het leven te roepen ?  Met ambtenaren categorie C achter de tap die om kwart voor 4 de deur sluiten om op tijd  hun trein naar huis  te halen ?

Bij het bestellen van een consumptie moet de dorstige de nodige formulieren invullen, die nagekeken worden door een ambtenaar-barman en bij goedkeuring voorgelegd worden aan een controleur klasse B,  ter afstempeling om te belanden bij de ambtenaar-tapper die een aanvraag voorlegt aan de ambtenaar-afwasser voor de nodige glazen of koppen.  Na ongeveer een halfuurtje verschijnt het volgnummer dat u werd overhandigd bij opgave van de bestelling, op een verlicht bord (tesamen met een luide TUUT), beduidend dat u zich mag aanbieden bij de ambtenaar-garçon om uw bestelling op te halen.

Verschillende politici hebben zich al aangemeld als kandidaat-minister voor het departement "Gezond zuipen en pleziermaken, dankzij de staat".  De staat heeft de artiesten aan zich gebonden met vele subsidies, zodat die niet afwijkend tegen het regime gaan ageren (u ziet wat er van komt in Iran) ; vervolgens hebben zij de openbare omroep volgestouwd met 3000 nuttige dienaars om  ons amusement te verzorgen en het nieuws te brengen dat het regime welgevallig is.  De volgende stap is logischerwijze, zowat de enige plaats waar mensen nog zichzelf kunnen zijn, de cafés onder staatsbeheer brengen. Roken zal toegelaten zijn op welbepaalde tijdstippen als de rooklustigen hun eigen afzuiginstallatie meebrengen. En geen flauwe grappen dienomtrent van "mijn vrouw gaat niet op café".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws uit Teheran

 

Ayatollah Ali Khamenei (de Iraanse Godfried Danneels, zeg maar) stelt de bevolking gerust : "Niets aan de hand, tuig, wees niet ongerust, jullie blijven onderdrukt, wij de baardmansen en zwartrokken weten wat goed is voor jullie."
Iedereen opgelucht en tevreden naar huis : "Waw, de islam is toch een toffe godsdienst, laten we vlug wat atoombommen droppen links en rechts, dan krijgen we de
ongelovigen zo op onze kant".  Op de achtergrond de afbeelding van ayatollah Khomeini, de uitvinder van miserie is troef  (de Iraanse kardinaal Mercier, zeg maar)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even ontspannen ? Dankzij de VRT

 

Klikt u maar op het muisje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk ! Justitie velt een rechtvaardig vonnis in de zaak Wijffels

 

 

 

 

Gisteren kreeg de rode burgemeester van Gent een lap tegen zijn oog van een bromfietser, die niet gehoorzaam was en geen respect betoonde voor de berisping die de heer Termont hem gaf.

De Gentse flikken snelden met vrouw, man en macht (en alle beschikbare, al dan niet zatte familieleden en vrienden) overvalwagens en wapentuig hun burgemeester ter hulp en de dader werd opgepakt.  Het parket keerde terug uit weekendvakantie en liet onmiddellijk weten, dat de crimineel een straf van 5 jaar cel boven het hoofd hing, wegens slagen en verwondingen aan een PUBLIEK persoon.

Zo gezegd, zo gedaan. Iedereen blij, wij voldaan.

Vandaag is door een Gentse rechtbank een vonnis geveld over de twee Oekraïense messenvechtertjes die voor twee jaar een vijftienjarige jongen neerstaken, hij kan ook zestien geweest zijn.  De twee zijn al lang het land uit, ingevolge enkele jammerlijke misverstanden bij justitie en aanverwante degelijke overheidsdiensten.  Maar nu worden de boefjes streng gestraft bij verstek : een berisping.

We geraken niet uit onze woorden van dankbaarheid en ontroering : rechtvaardigheid is geen ijdel woord in dit prachtland.

(foto 0000)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boem !

 

Goedemorgen, beste Lezertjes, hier is uw altijd goedgemutste lachebekje met zijn dagelijkse goed nieuwsshow : 

 

Er tikt een financiële tijdbom onder dit land : BOEM !

Tot Morgen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zomerpoll afgesloten met 100 deelnemers

 

Welk is uw lievelingsseizoen ?

Eindstand:

De lente  37 % (37)
De zomer  31 % (31)
De herfst  20 % (20)
De winter  4 % (4)
Uit respect voor iedereen, heb ik geen voorkeur  8 % (8)

Totaal aantal stemmen: 100

 

4 deelnemers waren nog in verkiezingsstemming : De winter , altijd Dewinter

8 zijn  militanten van de Deftige Dame van de Grote Tjevenpartij.

En de winnaar is : de Lente

Vandaag kan u zich verkijken op een poll over Iran en wij

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama, declameer eens een redevoering, jong

 

Er zijn veel video's in omloop op internet over de betogingen in Teheran.  De meeste bevatten beelden op één zelfde plaats van de rellen.  Daarom hebben wij geopteerd voor foto's op diverse locaties  tijdens verschillende tijdstippen.  Alle zijn ze genomen in Teheran, behalve de onderste, die is van een betoging van Iraanse studenten in den Haag.  In het streng islamitische Iran is vooral de jonge stedelijke bevolking de onderdrukking  beu aan het worden. Om het even welke president schijnt echter weinig te kunnen ondernemen om een soepeler beleid te voeren. De échte machthebbers zijn de geestelijken.  Fijne toestanden : een religieuze dictatuur met een lichtjes schizofrene kierewiet aan het hoofd. 

Hoe zou het intussen met de atoombom zijn ?  Israël die de best geplaatste is om de impact van de huidige broeierige situatie in te schatten, bevestigt dat Ahmadinejad en Musavi lood om oud ijzer is. De Amerikaanse Roep-President  Obama zal binnenkort een redevoering declameren : het zal rap gedaan zijn dan.

 

 
 
 
 
Aanhangers van president Mahmoud Ahmadinejad vieren de overwinning in de straten van Teheran
 
Brandende politiemotor in de straten van Teheran
 
Een aanhanger van de verslagen presidentskandidaat Mir Hossein Mousavi roept leuzen tijdens de rellen in Teheran op 13 juni
 
Iraanse oproerpolitie tussen de brandende resten van de rellen in Teheran op 13 juni
 
Bij de ambassade in Den Haag demonstreren Nederlandse Iraniërs
.
foto's AFP en EAP via Trouw
 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!