Angeltjes
08-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Etienne Schouppe

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zéér sterke verhalen uit Groot-Brittannië

 

 

Groot Brittannië lijkt de eerste moderne 'softe' totalitaire staat op Aarde te worden. Geen concentratiekampen, geen goelags, maar wel een bijna alomtegenwoordige 'gedachtenpolitie', die inmiddels onvoorstelbaar veel macht heeft om te bepalen wat de mensen wel of niet mogen denken. De Britse overheid wil nu een wet invoeren, waardoor politiek incorrecte grapjes worden gecriminaliseerd, en worden bestraft met maximaal zeven jaar gevangenisstraf.


Aan de overkant van de Noordzee is al jarenlang een sluipende campagne aan de gang, waarbij de psychologie van de inwoners langzaam wordt beïnvloed en veranderd. Minister van Justitie Straw voorkwam persoonlijk dat een amendement van het Hogerhuis, dat de vrijheid van meningsuiting benadrukt, in de nieuwe 'incorrecte grapjes' wetgeving werd opgenomen. Straw pleitte eerder voor een 'herdefiniëring' van wat 'Engels' is, omdat de Engelsen volgens hem nu wereldwijd alleen bekend zijn vanwege het voetbalgeweld, dat alleen door 'racistische en xenofobische witte mannen' zou worden begaan. De Engelsen zijn volgens Straw 'geneigd tot geweld' en 'potentieel zeer agressief'.

 

In de afgelopen 10 jaar zijn er vele gevallen weest van draconische straffen, inclusief de arrestaties en vervolging van kinderen voor het plegen van 'gedachtenmisdaden' en beledigingen van het 'politiek correcte denken'.

De voorzitter van de organisatie 'Countryside Restoration Trust' en tevens columnist Robin Page, zei bij een demonstratie in 2002 tegen de nieuwe anti-jacht wetgeving van de overheid: 'Ik wil dezelfde rechten als een éénbenige zwarte vegetarische asielzoekende lesbische moslim vrachtwagenchauffeur.' Page werd gearresteerd, en ontving na vier maanden een brief waarin hem werd medegedeeld dat er geen aanklacht zou worden ingediend, maar dat dit bij toekomstige incidenten wél het geval zou zijn. Het kostte Page vijf jaar om zijn naam te zuiveren.

 

Maar Page was tenminste volwassen. In september 2006 werd het 14 jarige schoolmeisje Codie Stott door de politie gearresteerd en 3,5 uur in een cel vastgehouden, nadat ze haar leraar op school gevraagd had om, voor het maken van een opdracht, bij een andere groep te worden ingedeeld, omdat de meisjes waar ze bij zat, alleen maar Urdu (Pakistaans) spraken. Haar leraar schold haar onmiddellijk uit voor racist, en belde de politie. Nadat Codie weer was vrijgelaten, stelde de school een onderzoek in - niet naar het gedrag van de leraar, maar naar háár gedrag.

Zelfs een 10 jaar oud jongetje werd door de politie gearresteerd om vervolgens voor de rechter te moeten verschijnen, nadat hij tijdens een ruzie op school een 11 jarige jongen voor 'Paki' en 'Bin Laden' had uitgescholden (het andere jongetje noemde hem een schoft en een Teletubbie). De hele gang naar de rechtbank kostte de maatschappij zo'n 28.000 euro. Het beschuldigde jongetje raakte zo van slag, dat hij niet meer naar school wilde. De rechter, Jonathan Finestein, zei: 'Zijn we nu echt zó ver gekomen dat we 10 jaar oude schooljongetjes gaan vervolgen vanwege politieke incorrectheid? Er worden grote misdaden gepleegd waar de politie niet eens de moeite voor neemt om te onderzoeken. Dit is nonsens.'

 

De 'Hate-crime' politie stelde ook een onderzoek in naar Basil Brush, een vos in een kinderpoppenserie, die een grapje had gemaakt over zigeuners. De BBC gaf toe dat het vosje zich 'ongepast' gedragen had, en verzekerde de politie dat de aflevering nooit meer zou worden uitgezonden.

Een bisschop kreeg een officiële waarschuwing van de politie, omdat hij niet genoeg zou doen om de 'verscheidenheid' te bevorderen. Klaarblijkelijk is dat in Groot Brittannië een nieuwe taak geworden van de politie.

Een christelijk ouderencomplex voor bejaarde geestelijken en religieuze medewerkers kreeg geen subsidie neer, omdat het weigerde bekend te maken hoeveel van de gepensioneerden bewoners homoseksueel waren. Het feit dat dit nooit aan de bewoners gevraagd was, werd als bewijs van 'homofobie' gezien.

 

Vreemd genoeg werd er op een school wél geluisterd naar moslimouders, die bezwaar hadden gemaakt tegen het feit dat hun kinderen op school boeken kregen, waarin het homohuwelijk en adoptie werden aangeprezen. Het 'kwetsende' lesmateriaal werd vervolgens geschrapt. Maar toen moslimouders samen met christelijke ouders op een andere school dezelfde bezwaren maakten tegen dezelfde boeken, werden hun bezwaren afgewezen, en werd er zelfs gedreigd met gerechtelijke stappen als ze hun kinderen zouden weghouden uit de lessen.

 De laatste maanden zijn er een zeer groot aantal gevallen geweest waarbij werknemers van scholen, ziekenhuizen en andere instituties hun baan verloren vanwege hun diverse geloofsovertuigingen (meestal christelijk). Net als in het oude communistische Oost Duitsland werden zij verraden door wat zij in gewone privégesprekken aan hun collega's vertelden, die hen vervolgens aangaven bij de authoriteiten.

De misdaad van een verpleegster was, dat ze een patiënt aanbood om met haar te bidden. De patiënt klaagde hier niet over, maar vertelde aan een andere verpleegster dat haar collega dit aanbod had aangedaan. Gevolg: de verpleegster werd een bepaalde periode op non-actief gesteld, en kreeg in die tijd geen salaris.  

Een administratief medewerker op een school, Jennie Cain, gaat haar baan verliezen, omdat ze hulp zocht bij haar kerk, nadat haar vijfjarige dochtertje werd verboden om in de klas over Jezus te praten.

Draconisch strakke maatregelen kunnen, net als over-tolerantie, ingezet worden om sociaal geaccepteerde waarden en normen te verwoesten. Zo heeft de Britse Marine een gebedsruimte voor satanisten op een oorlogsschip ingericht, omdat één matroos lid is van de satanskerk. En satanisten die in de gevangenis belanden, krijgen op verzoek al hun 'religieuze' spullen tot hun beschikking.  

Veel van deze extreme zaken zijn afkomstig van niet gekozen of kwasi-overheidsinstanties, die diverse instituten controleren, en die min of meer geen verantwoording hoeven af te leggen aan de kiezers. Het komt meestal niet direct van de regering vandaan, alhoewel de regering het wel degelijk stimuleert, maar op een verborgen manier, zodat alle verantwoordelijkheid desnoods ontkent kan worden. 

 

De beschreven gevallen op zich kunnen misschien afgedaan worden als 'incidenten', maar als ze bij elkaar worden genomen –en er zijn al talloze van dit soort 'incidenten', er komen dagelijks nieuwe bij- dan komt er een zeer helder beeld naar voren: In Groot Brittannië mag je alleen nog denken, wat de regering goed acht. Alles wat daar niet mee in overeenstemming is, kan je je baan kosten, of in de gevangenis doen belanden. Zelfs als je nog maar 10 bent, kun je voor het gerecht worden gesleept voor het uitschelden van een klasgenootje.
 
Tegelijkertijd is Groot Brittannië óók het land, waar de leider van virtueel de grootste democratische partij van Nederland, de PVV, geweigerd wordt, maar een lid van de islamitische terreurorganisatie Hezbollah er wél vrijelijk zijn haatspeeches tegen de Joden, tegen Israël en tegen het Westen mag geven. Trek uw eigen conclusies.

 

Xander @ http://xandernieuws.punt.nl/?r=1&id=514621

 


07-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama-onderdanen steunen Osama

 

 

 

"Het zal rap gedaan zijn, als het einde nadert"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een boeiende kijk op China door Gerolf Annemans
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Al verscheidene jaren, sinds ik met enkele jaren verschil twee maal Shanghai had bezocht, beweer ik dat de politieke evolutie in China geen gelijke tred heeft gehouden met de economische ontwikkelingen en dat dat ooit tot een oproer of ineenstorting van het regime zal leiden. Ik heb daarover onder meer enkele bedenkingen geformuleerd aan het begin van mijn tussenkomst in de Kamer naar aanleiding van de bespreking van het rapport van de parlementaire commissie die de bankencrisis heeft onderzocht (http://www.dekamer.be/doc/PCRI/pdf/52/ip094.pdf).

Shangai : om 23 uur worden de lichten gedoofd

Als men in ogenschouw neemt met welke grote aantallen inwoners dit regime, dat toch een communistisch regime is, te maken heeft, dan beseft men pas voor welke uitdagingen het staat. Het is vrijwel uitgesloten dat dit erg stugge regime ooit in staat zou zijn om de gigantische economisch groeicijfers van het afgelopen decennium te blijven vertalen naar een voldoende groot deel van de eigen bevolking. Die economische ontwikkeling komt immers vrijwel volledig ten goede van uitsluitend diegenen die langs de brede strook langs de zee leven tussen Peking en Shanghai. Van zodra men met een auto het binnenland inrijdt, komt men in een quasi middeleeuwse toestand terecht. Het conflict en het contrast zijn ingebakken en de rellen die nu plots aan het daglicht komen wanneer een VRT-correspondent de schijnwerpers plaatst op een oproer van de Oeigoeren, is natuurlijk – daar moet men zich zeer van bewust zijn – slechts een futiel deeltje van de vele rellen die de jongste jaren steeds meer in China plaatsvinden en die overigens telkens met veel geweld worden onderdrukt. De cijfers van verschillende mensenrechtenorganisaties liegen er niet om. De spanningen die vermoedelijk het gevolg zijn van het contrast tussen de economische ontwikkeling en de achtergesteldheid van de rest van het land en van de politieke structuur van dit regime leiden steeds meer tot opstand en oproer waarover meestal niets wordt gehoord en waarvan alleen door het toeval eens iets naar buiten komt.

.

.

Plattelandsscène in Zuid-China

.

Ooit zal het Westen moeten wakker worden wanneer een zo groot deel van de wereldbevolking in een politiek onaangepast regime zou ten onder gaan. Voorlopig is dat niet het geval. Het Westen en sommigen die in het Westen profiteren of hebben geprofiteerd van de weldaden van die economische ontwikkeling in China, blijven doen alsof er niets aan de hand is en alsof alles wel in orde zal komen en alsof Chinezen nu eenmaal een ‘speciaal’ regime nodig hebben. Maar er is een wet van Meden en Perzen die door niemand kan genegeerd worden en dat is dat economische ontwikkeling en vooral industriële ontwikkeling zoals die in China op dit moment plaatsvindt enkel en alleen in goede banen kan geleid worden wanneer daar vrijheid en transparantie en vrijheid van meningsuiting tegenover staan. Doen alsof dat allemaal niet noodzakelijk is en alsof de batige saldi die op de bankrekeningen en in de aandelenportefeuille van enkele westerse bonzen terechtkomen voldoende is om de andere kant op te kijken, is met vuur spelen.

.

 

 

.

Tibet, waar Tibetanen niet welkom zijn

.

 

Het zou veel beter zijn de Chinezen er op te wijzen dat hun economische ontwikkeling gepaard moet gaan met een gelijklopende en volgehouden en liefst ook versnelde democratisering van het regime. Blijft men dit negeren dan zal men ook steeds meer doden moeten negeren en rellen en instabiliteit. De uiteindelijke rekening zal dan gepresenteerd worden in de vorm van een beschamende volgehouden schending van alle mensenrechten die het Westen zegt te propageren. Wanneer men omwille van het smeer de kandelaar likt, dan is men niet waard om moreel de vinger op te steken waar dan ook elders in de wereld. Het is niet omdat de rellen met de Oeigoeren deze week geworteld zijn in onder meer ook een islamterrorisme of in ieder geval een islamitische identiteit van die Oeigoeren dat het probleem moreel opgelost is. Natuurlijk zorgt de islam overal in de wereld voor oproer en ongeregeldheden, maar de complexe problematiek van de honderden Chinese volkeren die onderdrukt worden naast de Tibetanen en de Oeigoeren moet onder ogen gezien worden. Net als bij de ineenstorting van het Sovjet-imperium wij moesten leren jaar na jaar hoeveel volkeren er wel woonden en welke ingewikkelde tegenstellingen er allemaal waren, zal ook het zogenaamde China een lappendeken blijken te zijn van nationale identiteiten die beter wat gerespecteerd zouden worden in plaats van onderdrukt en allemaal onder de brede mantel van de Han-Chinezen-dictatuur te bedekken.

 

.

Rolls Royce doet schitterende zaken in China

.

 

Kortom: het Westen doet wat het altijd heeft gedaan. Geld verdienen en voor de grote principes de andere kant opkijken. Dat is een foute invalshoek, want naar mijn oordeel is economische ontwikkeling onmogelijk zonder grote brokken vrijheid en vrijheid van meningsuiting aan de bevolking te verstrekken. Er zijn niet zoveel dictaturen die een goede economische ontwikkeling hebben gekend en naar allerlei historische voorgaanden uit de Chinese geschiedenis verwijzen om de Chinezen die vrijheid te blijven ontzeggen, is bijna te vergelijken met negentiende-eeuws paternalisme. Vanuit de luie zetels van de westerse China-investeerders wordt smalend gedaan over wat er nu gebeurt, maar in de eerstkomende decennia zie ik die ontwikkeling zeer slecht verlopen. Net zoals ik ook een verband zie tussen de energiebehoefte van China en het ineenstorten van onze globale financiële sector, zie ik ook een sombere toekomst voor onze wereld wanneer we niet dringend het Chinese regime tot meer democratie aanzetten. Het is niet omdat een paar super kapitalistische maffiosi met de Rolls-Royces door het centrum van Shanghai rijden dat de problematiek opgelost is, want hij is veel fundamenteler en het gaat over miljarden mensen.

.

.

De geest van de Grote Roerganger is verdwenen, de onderdrukking niet

.

 

De rekening zal ook gepresenteerd worden in economische termen, zodat ook daar een stuk eigen belang voor Europa om de hoek komt kijken. Laten we niet naïef zijn. Als al die Chinezen met een volkswagen willen gaan rijden, zal de wereld er helemaal anders uitzien, maar wie zijn wij om hen dat verlangen te ontzeggen? Hoe gaan we die wereld organiseren en hoe gaan we tolereren dat China aansluit bij die ontwikkeling terwijl het dat alleen maar kan doen door anderhalf miljard mensen onder de knoet van een middeleeuwse dictatuur te houden en slechts enkelen te laten profiteren van die economische ontwikkeling? Het zijn evoluties die niet mogen verwaarloosd worden, want het gaat over niet alleen de stabiliteit van ons continent, maar wellicht van heel de wereld.

 

Gerolf Annemans


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakt protest tegen dierenbeulen van Pamplona

 

Naaktprotest tegen stierenrennen Pamplona

Er bestaat tegenwoordig een rage dat mensen zich naakt vertonen om allerlei protesten kracht bij te zetten.  Naakt op de fiets (ik moet er niet aan denken), naakt door de stad, naakt de bergen in, en nu naakt protest tegen de schande van Pamplona, de stierenren door de straten.  's Avonds gevolgd door het martelend afmaken van de dieren.  Dit protest ondersteunen wij volledig. Voor dierenbeulen mag de sharia gelden : hakken, kappen en prikken. Doe er de jagers maar bij.

(foto : Het Laatste Nieuws)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog maar eens : Oosterweelverbinding, de schand 'van het land

 

 

In een o.i. terechte reactie treedt Noriant, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, zelf naar buiten met een ongebruikelijk doorbreken van de zwijgplicht, dat in de Morgen gepubliceerd wordt. De pijnlijke knoeierijen, de bestuurlijke onkunde, de politieke besluiteloosheid worden belicht, zij het og steeds in bedekte termen.   

Wij hebben het al herhaaldelijk gezegd, dat wij amateur-burgers zijn zonder technische opleiding, noch kennis om te oordelen of de voorgestelde oplossing de beste is.  Tot onze verbazing stellen wij al een hele tijd vast, dat in Antwerpen, tienduizenden experten rondlopen : deze stad van dikke nekken bulkt van verkeersdeskundigen, ingenieurs, architecten, planologen, bouwdeskundigen, leefmilieu-experten, bruggenbouwers en -afbrekers, tunnelgravers, fijnstof-experten, waterbouwkundige technici, beroepsagitatoren en voor de rest meelopers en onderdanige politici die zich laten overdonderen door lieden die namens zichzelf de burgerdemocratie beweren te vertegenwoordigen op vergaderingen met zeven familieleden, enkele meelopers, een afgedankte maîtresse en een toevallige passant die rekent op een gratis consumptie.

Dit dossier is in de vernieling gereden door de politiek en de zwakheid van het beleid : de Vlaamse Regering, de gemanipuleerde kutmajoors van BAM en de Slaapmansen van het Stadhuis. Vraag ons niet om deel te nemen aan een referendum, wij zouden niet weten wat te antwoorden enwij willen niet meespelen in het politieke schimmenspel : daarvoor is deze zaak té belangrijk. Vlaanderen slibt dicht, onze economie wordt binnenkort rechtgehouden door eethuisjes, pizzahutten en zonnebrilverkopers en de politici zijn vooral bezig met het uitvinden van nieuwe boetes en taksen.

Wij verwachten van de dames en heren beleidsvoerders een duidelijke en dringende uitspraak en een aanvang van deze absoluut noodzakelijke werken. Dit is niet exclusief een Antwerps belang maar een echt Vlaamse noodzaak. Punt. Zo werkt het in een democratie. Het zijn niet de groepjes die de bevolking opjutten met alarmerende berichten en die voor de rest geen enkele verantwoordelijkheid dragen, die over onze welvaart en toekomst beslissen. Ieder heeft zijn zeg gehad, stop er nu mee.

Noriant heeft gelijk er op te wijzen, dat als de zaak weer eens op de lange baan geschoven wordt of afgewezen, er een zware schadevergoeding zal geëist worden.  Verwacht u maar aan  vele honderden miljoenen, 

De manier waarop met de Oosterweelverbinding geknoeid wordt,is een schande.  Begin met die Oosterweelverbinding en de Lange Wapper en misbruik onze centen niet langer. Knoeiers.

Ray

PST : dit is een eigen Antwerps Angeltjes standpunt, los van elke partijpolitiek ; zoals onze houding ten overstaan van de 0000 ook een eigen stellingname is. Mag het ? 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Generaal, wat is er met u gebeurd ?

 

 

Wat is er aan de hand met Generaal Danielle Levillez ?

Klikken op haar mooie portret en u verneemt wat het hartendiefje van André Flahaut overkomen is en nog meer militaristisch nieuws .  Ten aanval !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terechte strafvermindering

 

Het Antwerpse hof van beroep veroordeelde Mohammed M. (20) tot drie jaar gevangenisstraf voor een gewapende overval op de uitbater van café 'Bozart' aan de Leopold de Waelplaats. In eerste aanleg had hij daarvoor vier jaar cel gekregen.

Op 16 juli 2005 ging Erwin B. na een drukke avond in café 'Bozart' naar zijn aangrenzend appartement. Hij werd in de hal overvallen door twee kerels. Een van hen ging hem daarbij te lijf met een mes. De daders namen vier enveloppen met geld mee. De uitbater liep bij de overval steekwonden in de buik en letsels aan de handen op. Mohammed B. moet 10.152 euro aan schadevergoedingen betalen. Het slachtoffer lijdt aan post-traumatische stress en kan zijn beroep in de horeca niet meer uitoefenen.

Tot zover dit bericht uit Het Nieuwsblad

De strafvermindering is ingegeven door de sociale bekommernis van de rechters. Het zogenaamde slachtoffer behoort tot de elite die geld verdient en daardoor de jonge daders uitdaagt.  Eigenlijk zou de "getraumatiseerde uitbater" (ahum, ahum)  moeten opgesloten worden. Zo vinden wij althans.  De rechters in dit land zijn te streng voor daders en te mild voor slachtoffers.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.POLL : Wie is de beroemdste Vlaming aller tijden ? + AANPASSING 20.20 UUR HIERONDER

DIT BERICHT BLIJFT BOVENAAN STAAN TOT EN MET 8 JULI - VOOR NIEUWE BERICHTEN NAAR BENEDEN GLIJDEN

Angeltjeslezers kiezen hun beroemdste/verdienstelijkste/geliefdste Vlaming tegen 11 juli 2009

 

Wie is de beroemdste Vlaming aller tijden  ?  Wij zouden het niet kunnen zeggen, daarom vragen we het aan u, via een kortlopende peiling.

Op 7 en 8 juli (tot middernacht) kan u ons via mail een bericht sturen met een of meerdere namen van personen die in aanmerking komen, opgenomen te worden in de lijst van 20 genomineerden. 

Niet langs de reacties onderaan dit bericht aub, om mogelijke beïnvloedingen te vermijden.  U kan daar uiteraard uw andere opmerkingen kwijt, zoals "Wat is dit weer voor flauwe kul ?" en zoals geweten, expliciet schunnige en ongepaste reacties of afbeeldingen worden verwijderd.

Maak gebruik van de kader in de linkerkolom Stuur eens een aardig berichtje en klik op de tekst Bericht naar Angeltjes of stuur een e-mail naar

brave-angeltjes@hotmail.com

Uw bericht wordt na verwerking vernietigd en uw privacy is gewaarborgd.

Op 9 en 10 juli verschijnen vervolgens de maximum 20 namen van geselecteerden waaruit u uw keuze kan maken. En op onze nationale feestdag 11 juli, weten wij wie volgens de lezers van Angeltjes de beroemdste, meest verdienstelijke of geliefdste Vlaming is.

Het gaat om echte mensen en niet om symbolische figuren (dus Lamme Goedzak doet niet mee, maar Jacob van Artevelde wel).  Alle sectoren komen in aanmerking : kunst, wetenschap, politiek, misdaad, enz. Aangezien de grenzen van Vlaanderen in de loop der eeuwen gewijzigd werden, kunnen bijvoorbeeld  ook als Vlamingen beschouwd worden de Nederlander Marnix van Sint Aldegonde die burgemeester was van Antwerpen of Priester Gantois uit Frans-Vlaanderen.  U weet zelf wel wie Vlaming is/was en wie niet.

Op zoek ... en dank voor uw medewerking.

De Redactie

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het boeiende taxileven zoals het is in Muticrimineelland

 

 Doodgeslagen om 50 euri

De man die door een taxichauffeur in Amsterdam werd doodgeslagen, zou ruzie hebben gehad over de ritprijs. De klant wilde 's nachts van Amsterdam Leidse Plein naar Badhoevedorp. De taxi bestuurder vroeg 50 euro. Toen de klant "fuck you" zei en weg wilde lopen, kreeg hij zo'n harde klap van de chauffeur dat hij dood neerviel.


"Agenten zagen het gebeuren, maar voordat ze konden ingrijpen lag de man al op de grond. Het ging om een volle slag in het gezicht", zegt politiewoordvoerder Rob van der Veen in De Telegraaf.


De krant citeert wethouder Gerson die zegt dat er nu sprake is van een noodsituatie in de taxiwereld. "We moeten ogenblikkelijk het tuig aanpakken".
"Vooral Marokkaanse taxichauffeurs bepalen daar het reilen en zeilen en weigeren bijvoorbeeld korte ritten en als ze die al aannemen vragen ze extreem hoge prijzen. Als klanten daar niet op ingaan, worden ze bedreigd", schrijft de Telegraaf.

Een andere chauffeur vertelt Het Parool dat de taxibestuurder die de klap uitdeelde juist bekend stond als een rustige man en dat de klant min of meer ruzie zocht en hem uitschold voor "buitenlander".

's Nachts zouden er nauwelijks meer Nederlandse chauffeurs naar het Leidseplein durven komen, aldus de krant. Een chauffeur: ''Het is pure Marokkaanse maffia, een teringzooi. Ik ben zelf half-Marokkaans en dit doet me pijn. Het is slecht voor mijn imago."

Een barman die op de hoek werkt, zegt: "'s Nachts staat hier ander volk: veel jonge Marokkanen. Het zijn struikrovers. Ze troeven elkaar klanten af en roepen: 'Bij mij is het goedkoper.' Ze rijden achteruit vooraan in de rij. Of ze vragen een mooi meisje bij hen in de taxi te komen. Als ze weigert, wordt ze voor hoer uitgescholden.''

@ Spitsnieuws

En dan nu naar de "slechte ouwe tijd"

 

 


 


06-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besparingen bij Ryanair

 

 Wat voert Ryanair in zijn schild ? HIER KLIKKEN

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag poll : Volgt u de Ronde van Frankrijk

 

Volgt u de Ronde van Frankrijk ?

Ja, ik kijk er elk jaar naar uit  6 % (4)
Ja, ik volg de televisieverslagen en commentaren op de 0000  13 % (9)
Ja, maar niet via de 0000  7 % (5)
Vroeger volgde ik wel, nu is het een circus  7 % (5)
Ik kijk voor de prestaties van Tom Boonen  8 % (6)
De Dopingronde van Frankrijk kan mij gestolen worden  32 % (23)
Ik zal het eens aan Bart de Wever vragen want die weet alles  28 % (20)

Totaal aantal stemmen: 72

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als de Groten der Aarde mekaar ontmoeten, is hartelijkheid troef

 

 
 
 
Medvedev and Obama, friends again.
 
- Amai, gij zijt ne grote neger ...
- En gij zijt nen grappige Rus, stap nog eens gelijk een robot
daar moeten wij altijd heel erg om lachen
 
 
 
 
 
- Ongemakkelijke stoelen, hé ... en klein tafeltjes, 't is hier Rusland, hé jong


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.G 8 in Evian, in ontspannen sfeer van start

 

 

 

Nicolas Sarkozy and Gordon Brown
.
 Gij zijt ne grote loser en ge moet met uw fikken van mijn lief, Angela, blijven. En ook van mijn vrouw. Trouwens van alle Franse vrouwen, want ik ben hun baas. Tu piges, mon pote !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIFA : Verboden te bidden voor christenen

 

Wij zijn niet zo op de hoogte van christelijke riten, wij zijn evenmin geïnformeerd over de spelregels van het voetbal maar wij zijn wel op onze qui vive als het aankomt op de uitverkoop van onze beschaving aan de pipo's van de islam.  Ook als deze verscherpte aandacht  ons, volgens sommige verdraagzamen, catalogiseert bij de marginalen. 

Liever marginaal, dan terminaal en de poen van ons pensioen zit tegenwoordig in de zak van Etienne de Schorpioen.

Zo gezegd, zo gedaan.

Fifa heeft een verbod opgelegd aan de voetbalspelers om gedurende de match (voor, tijdens, na) te bidden, want "godsdienst moet van het sportveld gebannen worden". In Zuid-Afrika heeft tijdens een internationaal kampioenschap de ploeg van Brazilië na de overwinning, gezamenlijk een gebed gezegd. Mag dus niet meer. De verantwoordelijke kardinaal van sport in de hemel kan best een andere job zoeken.

Deze maatregel geldt vreemd genoeg alleen voor christenen. Na de match Egypte-Italië die gewonnen werd door de Egyptenaren, vielen dezen massaal op de grond, richting Mekka om Allah te danken voor de zege.  Daar heeft geen haan naar gekraaid. Het verhaaltje van de Egyptische voetbalploeg heeft echter een staartje, dat leest u hieronder :

@ Il Giornale.it

Spelers van de Egyptische nationale voetbalploeg zijn na hun zege op wereldkampioen Italië bij de Confederations Cup gerold door hoertjes en helemaal niet het slachtoffer geworden van een inbraak in hun kamers. Dat melden Zuid-Afrikaanse kranten en wordt bevestigd door de politie.

De versie die de voetballers de wereld instuurden, was dat hun hotelkamers met geweld waren opengebroken door criminelen. De beroving van de Egyptenaren zorgde voor veel ophef. Met het oog op het wereldkampioenschap van volgend jaar is de veiligheid in Zuid-Afrika namelijk een punt dat veel deelnemers zorgen baart.

Na de overwinning met 1-0 vierden de Egyptische voetballers donderdag met meerdere schaars geklede dames feest tot diep in de nacht, zo meldt de krant op basis van videobeelden. De prostituees zouden onder meer portemonnees hebben meegenomen. Een woordvoerder van de politie heeft al laten weten dat de deuren van de hotelkamers inderdaad niet zijn geforceerd en dat niets wijst op inbraak.

 @ Politicsinfo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprakeloos

 

 

Een "verhaaltje" weggeplukt bij de blog Hoeiboei door Annelies Van der Veer

Ik wil er dan toch gewag van maken. Ondanks het fraaie zomerse weer met al dat leuks. Maar er staat ons vast meer fraai zomermeer te wachten en ik moet niet egoïstisch zijn en ook aan al die andere meisjes en vrouwen denken. Vandaar.

Het is vrijdag in de namiddag (3 juli 2009) en hoewel de straten een paar uur daarvoor blank hebben gestaan door de onverwacht hevige regen- en hagelneerslag, inmiddels straalt de zon alsof ie niet weg is geweest en zijn de plassen verdampt. Ik heb m'n boodschappen voor het weekend in huis, de bedden zijn verschoond, het huis is gestofzuigd en de wasmachine draait gezellig een wasje. Tijd om nog even voor de avondmaaltijd een korte wandeling op de hei te maken.

Bij terugkomst loop ik langs een speelplaats, aan de rand van een 'zeer geliefde jaren dertigwoningen-wijk', waar ik zelf nog een tijdje heb gewoond. Op het nagenoeg lege speelterrein staat een bankje waarop twee jongens zitten met hun voeten op het zitgedeelte, de een zal negen of tien jaar zijn, de ander enkele jaren ouder. Maar ik let niet op hen, waarom zou ik? Er is geen sprake dat ik de jongens provoceer of geen respect toon, zoals dat tegenwoordig wel wordt geduid wanneer je mensen ongevraagd aankijkt.

De jongste van het tweetal draait zich echter om, kijkt me aan en zegt, nee schreeuwt iets tegen me in een taal die ik niet machtig ben.
Ik zal het niet meer precies meer weten maar het klonk ongeveer zo: iss-mie-lahgg-ggha-maggg!!

Voor het vervolg (op vraag van de auteur) :  HIER KLIKKEN

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verworpenen der aarde op verplaatsing

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuninklijke Familie : Tevreden !

 

 

1 op de 3 belgen wil koningshuis niet meer betalen
.
De bekendmaking dat 1 op 3 belgen het keuningshuis niet meer wenst te betalen, werd op applaus onthaald door de familie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urumqi (Xinjiang) weer in opstand tegen Chinese overheid

 

Urumqi : de Grote Bazar 

Zeker 140 mensen zijn om het leven gekomen bij onlusten in de autonome  regio Xinjiang (oppervlake 55 x het land B) in het uiterste westen van China. Dat heeft een regeringswoordvoerster maandag gezegd. Bij de bloedige rellen zijn meer dan achthonderd gewonden gevallen en honderden arrestaties verricht.

Enkele duizenden islamitische Oeigoeren in Urumqi, de hoofdstad van de autonome regio Xinjiang, raakten zondagmiddag slaags met de politie. Oproerpolitie, gewapend en met honden, bevolkt de straten in een poging nieuwe onlusten op maandag te voorkomen. De Chinese staatstelevisie toonde beelden van relschoppers die auto's omduwden en in brand staken. Ook werd uitgezonden hoe een vrouw werd mishandeld.

Veel Oeigoeren klagen over discriminatie. Peking stuurt jaarlijks duizenden etnische Han-Chinezen naar het gebied om daar ,,vooruitgang te brengen''. Critici stellen echter dat de komst van de Han-Chinezen bedoeld is om de etnische minderheden te onderdrukken en de traditionele gebruiken te 'ver-Chinezen'.

Xinjiang ontstond in 1949 toen de Volksrepubliek Oost-Turkestan inlijfde. Daardoor vielen de twintig miljoen inwoners onder Chinese heerschappij. De grootste etnische groep in Xinjiang wordt gevormd door de Oeigoeren, een turkssprekende en islamitische  minderheid van ongeveer acht miljoen mensen. Een van de kreten tijdens het oproer luidt : "Allah Ahkbar, dood aan de kattenvretende barbaren. Zege aan de intifada".

De inlijving van het gebied leidde al eerder tot problemen. De terroristische Oost-Turkestan Onafhankelijkheidsbeweging (ETIM), die strijdt voor onafhankelijkheid van het gebied, pleegde in aanloop naar de Olympische Spelen aanslagen, voornamelijk op de politie.

De vlag van de Oeigoerse Vrijheidsbeweging


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkocht Etienne Schouppe KBC-aandelen in schokjes om voorkennis te verdoezelen ?

 

Na de beschuldigingen aan het adres van Buza-minister Napoleon de Gucht, die Fortisaandelen zou verkocht hebben, gebruikmakend van informatie die niet voor iedereen toegankelijk was,  wordt nu een ander lid van de regering verdacht op de beurs gehandeld te hebben met voorkennis, de CD&V staatssecretaris Etienne Schouppe.

Eind vorige week vond een huiszoeking plaats in Schouppes woning in Liedekerke. Het onderzoek kwam er volgens de krant, Het Laatste Nieuws op vraag van het parket-generaal in Brussel. Die zou onlangs van de financiële waakhond CBFA een dossier ontvangen hebben waaruit blijkt dat Schouppe twee maanden geleden een pakket KBC Ancora-aandelen verkocht op de Brusselse beurs. Het zou daarbij gaan om meerdere verdachte transacties. Verkocht de Heer Schouppe in schokjes, om niet op te vallen en zijn informatie te verdoezelen ? 

Voorkennis ? Vaak moeilijk te bewijzen als het gaat over aandeelhouders buiten het bedrijf.  De ministers beschikken in grote financiële dossiers vaak over informatie die de normale burger of bezitter van aandelen niet heeft. Dat die minister gebruik maakt van die inlichtingen voor zichzelf (of familie, vrienden, geburen) is menselijkerwijze bijna niet te vermijden.  Als de handeling uitlekt en hij/zij loopt tegen de lamp, dan wordt de normale procedure gevolgd. Door justitie dat vrij is van elke politieke invloed, zoals we allen weten. 

Mijnheer Schouppe behoort tot een partij die "respect en fatsoen" bepleit. Een politicus uitmaken voor "zakkenvuller" zou bij wet moeten verboden worden, volgens de Legioenen van de Deftige Dame. De bevolking voorliegen en fantasietjes vertellen daarentegen, druist niet in tegen de regels van de wellevendheid.

Wij weten niet precies wat het CD&V handboek over "Etiquette in de Politiek" vertelt over handelen op de beurs met voorkennis. Het is onwaarschijnlijk dat dit zou leiden tot het ontslag van de heer Schouppe.

Fats

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!