Angeltjes
17-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taxi-oorlog in Antwerpen

 

Als u in de stad van Allah een taxi nodig heeft voor een snelle verplaatsing en u gaat naar een van de gekende standplaatsen, dan wensen wij u wel veel geluk toe.  De meeste taxi's zijn bemand door buitenlanders die geen of nauwelijks Nederlands kennen.  Als u zelf de stad niet kent, deelt u een verheugend punt in gemeenschap met uw chauffeur : die weet meestal ook van niets.

Er zijn ook regelmatig vechtpartijen tussen de chauffeurs onderling, die te maken hebben met mekaars klanten inpikken en ook heel vaak met rassenhaat.  De Marokkanen tegen de negers en de Balkan tegen iedereen.

Er zijn vanzelfsprekend en gelukkig maar nog betrouwbare chauffeurs en de taxibedrijven spannen zich in om de cowboys figuurlijk van de weg te rijden, maar het heeft weinig zin, omdat de politie nauwelijks tussenkomt. De arm van de wet treedt niet op, omdat alle zaken geseponeerd worden.  Zo ontstaat dat chaos en wordt stukje bij beetje de onleefbaarheid in de hand gewerkt. Wie zich daarover beklaagt, is natuurlijk een verzuurde racist.

Onderstaand stukje copieerden wij uit Het Nieuwsblad onder de titel : "Mijn chauffeurs durven niet meer aan het station staan"

'Het gaat van kwaad naar erger', getuigt Paul Van Avermaet. Als voorzitter van APTU, de Antwerpse Provinciale Taxi Unie en zelf eigenaar van een taxibedrijf met veertig wagens, is hij goed op de hoogte van de dubieuze praktijken in de sector. 'Heel wat van mijn chauffeurs weigeren om aan het Centraal Station te gaan staan, omdat ze zich bedreigd voelen. Ik begrijp ergens dat het voor die zelfstandige chauffeurs verlieslatend is om een uur te wachten op een klant die dan het blokje om wil, maar er zijn andere manieren om daarmee om te gaan.'

'Bovendien geldt in deze stad nu eenmaal een vervoersplicht', benadrukt Van Avermaet. 'Als er taxichauffeurs zijn die zich daar niet aan houden, dan moet de stad hun vergunning intrekken. Maar het is natuurlijk erg moeilijk te controleren, net zoals chauffeurs die zonder vergunning rijden, moeilijk te pakken zijn. De politie zou meer kunnen doen, maar ik begrijp ook dat het voor hen geen prioriteit is. De correctionele rechtbank seponeert toch alles. Daar hebben ze wel andere katjes te geselen. Ook vraag ik mij bij veel chauffeurs af hoe ze aan hun vergunning zijn geraakt. Ze kennen de stad niet en spreken amper Nederlands. Er moet snel iets gebeuren.'

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De advocaat zit met de handen in het haar
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

"Asielzoekers die in de hotels verblijven kregen van de dienst dispatching een document waarop staat dat zij recht hebben op de bijstand van een advocaat. Alleen: niemand gaf enige toelichting bij dit document."  Aldus Kati Verstrepen, bestuurder departement 'toegang tot het recht' van de Orde van Vlaamse Balies. Leest u wat Kati uit haar juridische mouw schudt in de krant van ons Lachebekje, voor wie we vandaag helaas geen publicatieruimte ter beschikking hebben.  U kan ook een stukje Kati meemaken in een verkorte uitzending van Phara, hieronder. 

Kati, die overigens een voortreffelijke en correcte advocate is die het bestaande legale maar manke systeem aanwendt, dreigde er toen mee ministerin Turtelbaum voor de rechter te sleuren.  Mooi, mooi, mooi, allemaal zegeningen van de multiculturele maatschappij. Wij maken mekaar (voorlopig symbolisch) af om de eer te genieten de eerste te zijn onze beschaving legaal naar de bliksem te helpen. Met legale middelen weliswaar.  Het blijft vrolijk op de Titanic.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering herschikt . De doolhof is open : start

 

 

 

 De twee vechtkippen Arena en Turtelbaum worden gescheiden : de Waalse wordt aan de deur gezet maar ze mag haar incompetentie verderzetten in de Kamer, daar zijn er meerderen van dat kaliber.  De Vlaamse wordt Binnenlandse Zaken toegeschoven. Vanhengel (niet federaal verkozen) wordt begrotingsminister en chef de file (om het op zijn Brussels te zeggen) van de VLD-ers in de regering. Hij behoudt een Waalse onderdeur, de immer lachende staatssecretaris Wathelet (CdH) die op post  blijft maar met de bijkomende bevoegdheid van migratie in zijn portefeuille. Dat is goed nieuws voor de illegalen : voor de invaders van buitenaf blijven de grenzen open, voor wie weg moet, blijven ze potdicht gesloten. Probleem van de baan, de Franstaligen halen hun slag thuis.

Het zat pateeke Daerden, dat weten we al, laveert doorheen pensioenen en grootstedenbeleid.  Als hij naar Antwerpen op bezoek komt, zal onze beroemde Eposchepen voor drank en versnaperingen zorgen : die twee vinden mekaar direct.  Wat is er nog ?  Ja, Nonkel Kruk komt terug, we zouden het bijna vergeten.  De Nonkel zal het fiere land B vertegenwoordigen in de buitenlanden en de belgische diplomatie leiden.  "Op reis met Nonkel Kruk doorheen de Weireld", een bestseller is in de maak.  

We vergaten de brave titularis van Biza, Guido de Padt, die wordt verantwoordelijk als auditcommissaris voor overheidsbedrijven.  Een nieuwe surrealistische uitvinding waarin we de hand herkennen van de fantast Guynokkio : een normaal iemand kan zoiets inderdaad niet verzinnen. 

Al deze leuke wijzigingen danken wij aan Napoleon die de federale regering verlaat om in Europa de boel verder te verzieken.  Ook uit naam van de tienduizenden illegalen en uitgeprocedeerden die niet aan de immigratiewetten van dit land beantwoorden en  koppig hier blijven : mercikes, het komt in orde !

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in Amsterdam woedt er een taxi-oorlog

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Israëlische marine bereidt in Suezkanaal mogelijke aanval op Iran voor

 

 

Twee Israëlische oorlogsbodems die raketten kunnen afvuren, varen doorheen het Suezkanaal, 10 dagen na een onderzeeër die eveneens uitgerust is om atoomraketten te lanceren.  De Obama politiek gaat er van uit, dat als Israël de Palestijnen een eigen staat laat inrichten, Iran onmiddellijk zijn nucleair programma zal stopzetten.  Israël probeert langs diplomatieke weg de Verenigde Staten te behouden als bondgenoot maar bereidt zich intussen voor op het ergste. Dit kan de wereld missen als tandpijn.

Timesonline

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Staatsman poseert

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Helmut Lotti is NIET kaal

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug in Straatsburg met Philip Claeys
Klik op de afbeelding om de link te volgen
De eerste zittingsweek in Straatsburg van deze nieuwe legislatuur loopt op zijn einde. Zo’n week gaat er altijd nogal hectisch aan toe, ondanks de bijzonder magere agenda. Allerlei administratieve formaliteiten moeten afgehandeld worden (nieuwe toegangsbadge, telefooncode, enzovoort), en er moet ingetrokken worden in een nieuw bureau. Hoewel, nieuw: de fractieloze parlementsleden hebben de oudste kantoren toegewezen gekregen, in het vroegere gebouw van het parlement. Die kantoren zijn niet alleen ver verwijderd van de plenaire zaal, ze zijn ook niet van de properste en modernste.

Hoe dan ook, de strijd gaat onverminderd door. Uw dienaar zal deel uitmaken van de commissie Burgerlijke Vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken. Hier worden bijvoorbeeld alle immigratie- en asielproblemen besproken. Het staat bekend als de meest linkse commissie van het Europees Parlement, maar met mensen als Mario Borghezio (Lega Nord), Gerard Batten (UK Independence Party) en Louis Bontes (PVV) zal er deze legislatuur stevig weerwerk geboden worden. Als plaatsvervanger in de commissie Buitenlandse Zaken blijf ik, zoals de voorbije zes jaar, het dossier-Turkije opvolgen.

Philip Claeys

Euro Parlementslid


16-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is pas show bizz nieuws met veel sensatie en doden

 

One Killed, Six Injured After Madonna's Stage Collapses

Velen onder u zullen deze mevrouw met de enigszins blasfemische naam kennen. U mag op haar klikken en dan leest u wat er aan de hand is. BOEM !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inburgeringstest

 

 

Wij kregen de zeldzame gelegenheid de resultaten van een inburgeringstest in te kijken. Omwille van redenen van discretie (een van onze Grote Eigenschappen) verwijzen wij u naar de link op deze pagina.  Eens het spul geopend is, moet u wel klikken om onder uw verbaasde blik de opeenvolgende vragen en antwoorden zich te laten ontrollen. Wij kunnen er met zijn allen van leren. 

 

Bijlagen:
inburgeringstest.pps (61 KB)   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het dure en het goedkope leven in Europa

 

 

Prijsverhoudingen van consumptiegoederen en diensten binnen de Europese Unie, vertrekkende van een gemiddelde voor de 27 landen dat vastgesteld wordt op 100% :

Denemarken 141%

Ierland 127%

Finland 125%

Luxemburg 116%

Zweden 114%

Frankrijk  en het Land B 111%

Italië en Oostenrijk 105%

Deutschland 104%

Nederland 103%

Verenigd Koninkrijk 99%

Spanje 96%

Griekenland 94%

Cyprus 90%

Portugal 87%

Slovenië 83%

Malta 78%

Estland 77%

Letland 75%

Tsjechië 72%

Hongarije en Slovakije 70%

Polen 69%

Litouwen 67%

Roemenië 62%

Bulgarije 51%

 

Vooraleer uw koffers te pakken en de verhuiswagens van Arthur Pierre te bestellen, kan u meer details lezen bij Eurostat, de cijfermachine van de EU, waar alle bedrijven moeten aan rapporteren.  De bedrijfsleiders zien nu het nut van al dat vele maandelijkse werk.

En wat zeggen wij nu ?  "Thank you, Merci, Vielen Dank, Grazzie, Gracias, Mercikes enz.  Europa !"

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen : van naïeve boomknuffelaars tot Sovjet-communisten

 

foto : Leon Vangilbergen via Google 

Onze vriend Eddy Elyn, gemeenteraadslid te Lubbeek (Vlaams Brabant) vestigt onze aandacht op een stellingname van de Groen-fractieleidster  in zijn mooie gemeente over "groene weduwen", wat het tegengestelde lijkt te zijn van "groene blaadjes". Los van het krakkemikkige Nederlands en de taalfouten van de Groene boomknuffelaars, geniet van de achterliggende Sovjetbekommernis : "Oudjes naar het gesticht."

In het kader van het openbaar onderzoek van het structuurplan wens ik volgende bedenking te geven:  in deze studie ontbreekt m.i. de demografische analyse van de bewoners van de residentiële woonparken.   We kunnen stellen dat binnen een afzienbare tijd deze woonparken zullen bewoond worden door “groene weduwen”.  Hiermee wil ik zeggen , alleenstaande hoogbejaarde vrouwen, die in een veel te grote villa wonen, die ze niet meer kunnen onderhouden en te ver van de centrale voorzieningen in de gemeente.  Welke visie heeft de gemeente hierop ?  Gaat de gemeente een ruimtelijk beleid ontwikkelen waarbij er geïnvesteerd kan worden in kleinschaligere woningen voor deze ( begoede ) dames ?  Hoe en waar ???    Welk beleid zal er gevoerd worden omtrent de vrijkomende villa’s ?  Is het de bedoeling dat de gemeente alleen welstellende gezinnen aantrekt in deze vrijkomende villa’s ?   Wil de gemeente een beleid voeren waarbij een herverkaveling mogelijk is van deze grote villa’s, zodat  bv  meerdere gezinnen in één villa kunnen wonen ( verdichting en beter gebruik van ruimte ) ?

Nota van  Eddy Elyn :  het zal je maar overkomen…je bent jong… verliefd… je trouwt…je bouwt samen met je ventje een prachtig huis…je krijgt kinderen… de kinderen worden groot… jij wordt ouder… de kinderen verlaten het huis… je krijgt kleinkinderen…en je wordt nog ouder…dan slaat het noodlot toe…je komt alleen te staan…na een tijd komt dan plots de gemeente af en zegt:  allee kom maske, 't is genoeg geweest, we hebben een prachtige kamer voor jou gevonden…tut tut tut niet tegenstribbelen, dit is ons beleid!   

Geen woord over het feit dat senioren het liefst van al in hun eigen woning blijven wonen. Geen woord over toekomstgericht wonen in de eigen woning waardoor de woning tot op late leeftijd zowel comfort als een gevoel van vrijheid en zelfstandigheid biedt. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pieter Huys

 

Naar aanleiding van het plotse overlijden van Pieter Huys schreef Paul Beliën een herdenkingsstuk waaruit we een fragment lichten.  Het artikel in zijn totaliteit langsonderstaand bruggetje.

 http://www.brusselsjournal.com/node/4012

“Het Vlaams nationalisme is een wonderlijke zaak voor een buitenstaander. Uiteindelijk ligt niemand hier er echt van wakker, maar het verhinderde wel de totstandkoming van de regering Leterme. Op dit ogenblik is het even overwonnen met de verstandige Van Rompuy. Staatkundig zitten wij niettemin in een moeilijk proces. Dat is een wezenlijk verschil met Nederland. Nederlanders hebben in vijf eeuwen een staat opgebouwd, plus een zintuig voor de staat bij de bevolking. Dat is belangrijk. Het Nederlanderschap is een promotie, een geachte zaak. Wij hebben onze nationaliteit pas gekregen in 1830. In Vlaanderen hadden we een lagere volksklasse die niet aan bod kwam, omdat het kleine boertjes waren. Het is nog maar de eerste of tweede generatie die hier hoogleraar of industrieel is, uitgezonderd een paar oude burgerfamilies. Dan is er het taalverschil. Men sprak Frans als men van een andere stand was. Dat zijn van die complexe zaken die men aanvoelt als men van het land is, maar voor een buitenstaander onbegrijpelijk blijven.”

Huys was gefascineerd door demografie en migratie. “Niemand weet een uitweg meer uit de problemen. De politiek niet, en de Kerk evenmin. Le reveil est dur, zegt men in het Frans. Het ontwaken is pijnlijk. Men ontdekt het in Duitsland. Dat land heeft een onvoorstelbare demografie. Er zijn minder Duitse dan islamitische kinderen, maar men mag het niet hardop zeggen. Erdogan is er komen spreken: ‘Je mag integreren, maar niet assimileren. Je moet Turks blijven.’ Vanuit zijn standpunt is dat verstandig. Wij weten echter niet wat we daarop moeten antwoorden, terwijl zij heel goed weten wat zij willen. Dat is het kernprobleem.”

“De Amerikanen zijn voor toetreding van Turkije tot de EU, omdat het een grote militaire macht is, zoals we die in Europa niet meer hebben. De Turken hebben constant een leger van 800.000 man beschikbaar. Dergelijke militaire aspecten ontgaan ons volledig, daar hebben we totaal geen Ahnung, geen besef meer van.”

Pieters grootvader was een Vlaams-nationalist, maar zelf was hij ervan overtuigd geraakt, zoals Joris Van Severen, dat de Walen Franstalige Nederlanders waren. Toch heeft Pieter mij altijd gesteund en was hij een gewaardeerde proeflezer toen ik mijn boek A Throne in Belgium aan het schrijven was. Pieter was een “belgicist,” die, net zoals wijlen Lode Claes (via wie ik Pieter midden jaren tachtig leerde kennen) vond dat de Nederlands(talig)e demografische meerderheid in België zijn wil aan het land moest opleggen. We hebben het nog over de toekomst van België gehad tijdens ons laatste gesprek, vier dagen voor zijn onverwachte overlijden. Hij vertelde dat hij recent bij Herman Van Rompuy op bezoek was geweest en liet me weten wat de premier en de CD&V-top over de NV-A dachten, en hoe ervoor gezorgd zal worden dat die partij niets zal bereiken.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek van de politici

 

Wat wij op 15 juli hebben mogen/kunnen/willen (nog niet moeten) meemaken in het Vlaams Parlement, is een typisch voorbeeld van "de politiek van de politici". De verkozenen die zich extra inspannen, niet in het minst,  omdat zij weten dat de camera's naar hen zwenken als zij wenken en tussenkomen.

Geen democratie zolang een cordon sanitaire heerst

De politiek van de politici die mekaar trachten te overtroeven in welsprekendheid en behendigheid. En die hun lessen in onderbrekingen goed geleerd hebben door veel naar de openbare omoep te kijken.   Bij de een lukken de tussenkomsten beter dan bij de ander maar er is nauwelijks verschil tussen wat we hier in Vlaanderen meemaken en wat we via de buis soms zien in de Nederlandse Tweede Kamer of het Britse Huis van Afgevaardigden als daar gedebatteerd wordt over een nieuw budget of een regeringsverklaring : politiek van de politici.

Wie deel uitmaakt van deze regering, verkozen door de bevolking of aangeduid door de partijvoorzitter, is nauwelijks relevant.  De democratie in dit land functioneert toch op vierkante wielen : zo lang er een cordon sanitaire gehandhaafd blijft tegen één partij op alle bestuursniveaus, van hoog tot laag, is er geen sprake van democratie. En nu behoort de NVA nadrukkelijk tot diegenen die dat cordon met genoegen behouden. Spreek ons tegen en wij verkopen u een oplawaai, want wie in een cordon zit en niet mag meespelen, kan ook niet onderworpen worden aan de gewone spelregels. Daarom zijn wij evenmin geïntresseerd in deze politiek van de politici.

Hamburgers als filet put verkopen

Als er eindelijk zelfbenoemde Vlaams-nationalisten deelnemen aan de regering, mogen wij verwachten dat er een aantal elementen van de Vlaams-nationale verzuchtingen in dit regeerakkoord verschijnen. Een extra kinderbijslag, een nog te negociëren vorm van tussenkomst in hospitalisatiekosten of een groen energiebureau zijn beloftes die door om het even welke Vlaamse partij kunnen gedaan worden. Om te beginnen is er geen geld en of dit de aanzet is tot een eigen Vlaamse sociale zekerheid, is zand in de ogen van de burgers strooien, want de échte belgische sociale zekerheid blijft nadrukkelijk in federale handen en wordt daar niet gelost !  Trouwens àls die sociale voordelen er komen, worden zij sofort opgeëist door de Walen die daar geen prijs willen voor betalen.  "Comment, Monsieur De Wever, kan u een sociaal onrecht uit de wereld helpen door er een prijs voor te vragen ?"

Bart De Wever kan zijn sprookjes thuis vertellen tegen zijn kindjes, maar niet tegen ouwe Vlaamse vossen die al 50 jaar de politiek volgen en hun geschiedenis van de Vlaamse beweging kennen.  En hoe pover klinkt het argument : "Wij hebben toch een Vlaams parlement nu".  Ja, jongen, daar hebben we ons dan ook blauw aan betaald. En nu is het weer aan u, advocaat van Mac Donalds, die vettige hamburgers probeert te slijten als filet pur.

Trouwens heel deze regering steunt haar enthousiasme op beloftes en tegenspraken : een investeringsregering die tegelijk zwaar zal moeten besparen op de vastliggende kosten is minimaal een contradictio in terminis.

Mia de Vits bij de kapper van het dorp 

U begrijpt dat wij, de onverbiddelijke voorstanders van Vlaamse onafhankelijkheid met belangstelling hebben geluisterd naar de tussenkomst van Filip Dewinter, die goed op dreef was en herhaaldelijk de lachers op zijn kant kreeg. Niet allemaal : want Mia Devits, die nochtans vanmorgen naar de kapper in het dorp was getogen en een mooie gelige vaste permanent had laten zetten, was, voortgaande op haar nijdige gelaatsuitdrukking van oordeel, dat Vlaams Belangers best géén spreektijd krijgen, want die mannen zeggen net alles wat vakbondscreaturen als Devits de gordijnen injaagt. Wij hebben ook naar de menigvuldige onderbrekingen van NVA-partijvoorzitter De Wever geluisterd, die zich hoe langer hoe meer laat kennen als een onverdraagzame kerel die geen tegenspraak duldt, laat staan kritiek verdraagt. Het ziet er naar uit, dat die De Wever binnenkort niet alleen Janssens uit zijn burgemeesterszetel wil wringen maar even later ook Kris Peeters dreigt op te volgen.  Hij stelt zich voor het ogenblik bescheiden op als de zelfvoldane schoonvader van deze regering maar hij zal niet aarzelen om als hij de kans ziet op te treden als de bruidegom.  En desnoods als de bruid, die huilt als  haar man ontdekt dat zij al lang geen maagd meer is.

Er circuleren op internet sedert de toetreding van de NVA tot de regering Peeters II heel wat mails tussen Vlaams-nationalisten, van wie een aantal pleiten voor geduld en de strategie van het geweer op de andere schouder aanprijzen.  Wat hebben we te verliezen, vragen zij ? Ons antwoord : de tegenstrevers winnen een diepere verdeling tussen de Vlaams-nationalisten ! 

Angeltjes aanvaardt enkel een partijpolitieke stelling

Wij hebben al zo vaak gezegd en geschreven dat we enkel en alleen geloven in een politieke oplossing van de communautaire problemen en (met veel of geen respect, alnaargelang het geval) nauwelijks rekening houden met stellingnames van verenigingen uit  de Vlaamse Beweging. Zeker niet met de Vlaamse Volksbeweging onder het linksige en wispelturige beleid van Eric Defoort : die man is een mooiprater die zich gedraagt als een cameleon.  En dat mag. Ieder zijn kleur en aangepast aan de dag en de omstandigheden.  Maar niet met ons. En "ons", dat is enkel Angeltjes, dat is geen politieke partij. Capisce ?

Rekening houdend met onze onvoorwaardelijke steun aan de politieke partij(en) die zich niet verbranden aan de compromissen en uitzichtloze palavers (met of zonder uitstel) maar wel consequent op de spijker van de Vlaamse onafhankelijkheid kloppen, wijzen wij de partij van Bart de Wever naar de uitgang. Exit. Hij kan nog vele strategieën bedenken, hij kan nog dikwijls en lang opgevoerd worden door de partijdige VRT om grapjes te vertellen en het publiek te amuseren : voor ons is De Wever een politicus met een visie die wij niet kunnen delen.  Is dat niet fatsoenlijk gezegd ?  Wij kunnen het ook anders, maar dat houden we nog even bij.

Bart De Wever heeft naast zijn vlugge verstand en zijn radde welsprekendheid een groot nadeel : hij weet zijn gelijkhebberigheid niet te verbergen, zijn intolerantie puilt uit elke porie en zijn lichaamstaal en gelaatsuitdrukkingen verraden een chagrijnig, ijdel en hooghartig gemoed. Wij vinden dit onvoorstelbaar jammer.  Maar het is duidelijk.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een grote mond en een bang hart

 

In Het Belang van Limburg stelt Eric Donckier vast dat Bart De Wever niét tussenbeide kwam toen Vlaams Belang-parlementslid Joris Van Hauthem de vraag stelde of de Vlaamse regering een belangenconflict zal inroepen tegen de federale begroting mocht de federale regering geld uittrekken voor zaken waar in principe de Vlaamse regering voor bevoegd is zoals het stedenbeleid. Donckier: “Overigens, ook Kris Peeters kwam toen voor één keer niet tussenbeide, ondanks het feit dat het hem uitdrukkelijk gevraagd werd. Nochtans is de vraag van Joris Van Hauthem ongemeen interessant. (…) De antwoorden bleven gisteren uit. Betekent dit dat de Vlaamse regering nu al haar staart intrekt en dat in de regering zitten op zich al volstaat?”

Bij monde van Van Hauthem presenteerde het Vlaams Belang gisteren meteen de lakmoesproef aan de N-VA. Onze partij vroeg namelijk de onmiddellijke stemming van het decreet basisonderwijs waar een interpretatie werd gegeven van art 44, 44bis en 62 van het decreet van 25 februari 1997. In mensentaal vertaald gaat het over het feit dat de Vlaamse gemeenschap bevoegd is voor de taalinspectie en de pedagogische inspectie in het Franstalig basisonderwijs in de zes faciliteitengemeenten. Door herhaalde belangenconflicten blokkeren de Franstaligen deze terechte Vlaamse eis. Het is Vlaanderen die dit onderwijs financiert en het zou dan ook logisch zijn mocht de Vlaamse gemeenschap deze vorm van kwaliteitscontrole kunnen uitvoeren. Van Hauthem wees het Vlaams parlement op het feit dat de termijnen voor de belangconflicten voorbij zijn en dat het Vlaams parlement zijn verantwoordelijkheid moet nemen en dit decreet moet goedkeuren. Hij citeerde daarbij de toenmalige N-VA-fractieleider, die in bijna dezelfde woorden hetzelfde vroeg op 30 april 2009 – toen N-VA in de oppositie zat.

De vraag van het Vlaams Belang was voor de N-VA een uitgelezen kans om te doen wat men voor de verkiezingen had beloofd: het maximaal invullen van de eigen bevoegdheden. Echter: tijdens de hoofdelijke stemming stemde de nieuwbakken meerderheidspartij tégen hun eigen voorstel van decreet. Tot zover het 'buiten de lijntjes kleuren' van De Wever en co.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eentje uit de oude doos voor onze nieuwe minister

 

.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Hoekje van uw lachebekje : afpakken, en iedereen rijk
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

"En nog een laatste vaststelling: mocht die 168,5 miljard spaargeld in een theoretische oefening gelijk verdeeld worden onder alle Belgen, dan beschikte ieder Belgisch gezin voortaan over een spaarpotje van dik 50.000 euro, en was het armoedeprobleem in één klap opgelost."

We ontfutselen de spaarders hun centjes, we verdelen die centjes onder alle belgen en iedereen is content. Is ons lachebekje een oud-leerling van de Antwerpse stadsschool ?

de morgen 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensgriep velt eerste politieke slachtoffer : frêle Freya Piryns

 

Niet Freya VdB,  de Gentse Dancing Queen, maar frêle Freya Piryns van Groen is het eerste slachtoffer van de varkensgriep.  Dat uitgerekend iemand die natuur, milieu, gezonde voeding en karige levenswijze voorbeeldig respecteert, het slachtoffer is van de varkensgriep, vinden wij opmerkelijk en onrechtvaardig.  Hou je taai, Freya en spoedig herstel.

afbeelding : http://home.tiscali.nl/martijndb/viewer/paintings/liefdesp_groen.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is van uw pensioen de waarde ? Vraag het aan Michel Daerden !

 

De belgische politieke actualiteit  voor dummies in enkele foto's

 

De nachtmerrie van Premier Van Rompuy is bewaarheid

 

 

Onze nieuwe minister van pensioenen met zijn kabinetschef op weg naar Brussel

Is het écht waar ? Ik ga direct een interpellatie klaarmaken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vloeken helpt tegen pijn

 

 

Die heerlijke wetenschap toch, nietwaar ...

Onderzoekers van de Keele University in Groot-Brittannië vroegen zich af of een vloek je pijn verzacht of net erger maakt. Ze onderwierpen 64 vrijwilligers aan een pijnlijke proef: ze moesten hun hand zo lang mogelijk in een ijskoud bad houden.

De eerste keer mochten ze daarbij een vloek naar keuze roepen. De tweede keer mochten ze geen woord kiezen, maar moesten ze een woord gebruiken waarmee ze een tafel zouden beschrijven.

Als ze mochten vloeken, bleken de vrijwilligers gemiddeld twee minuten lang hun hand in het water te kunnen houden. Bij de tweede proef was dat slechts één minuut en vijftien seconden, bijna de helft.

Het vloeken bleek een verhoging van de hartslag teweeg te brengen. Waarom dat zo is, weten de onderzoekers niet, maar ze vermoeden dat de natuurlijke vechten-of-vluchten reactie van de mens er iets mee te maken heeft.

Constant vloeken is evenwel geen goed idee. Een vloek werkt volgens de onderzoekers alleen pijnstillend als het een occasionele vloek is. Verdomme toch.

@ Knack




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!