Angeltjes
20-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zal het fijne land Jordanië Wilders laten oppakken wegens Fitna ?



 

Jordanië is van plan PVV-leider Geert Wilders internationaal te vervolgen vanwege zijn film Fitna. Wilders vreest binnenkort te worden opgepakt.

Jordanië werkt aan een internationaal arrestatiebevel tegen Geert Wilders
Jordanië werkt aan een internationaal arrestatiebevel tegen Geert Wilders

Maandag verklaarde de rechter in Jordanië de aanklacht die de Jordaanse groepering The Messenger of Allah Unites Us tegen Wilders had ingediend, ontvankelijk.

Wilders wordt beschuldigd van racisme, het aanzetten tot haat en het beledigen van moslims en de islam.

Volgens de Volkskrant zijn minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken, CDA) en terrorismecoördinator Tjibbe Joustra bezig met de zaak. Het ministerie meldt dat Verhagen de zaak zeer nauwkeurig volgt 'omdat dit implicaties kan hebben voor de vrijheid van meningsuiting in Nederland'.

Wilders is blij met de steun van Verhagen. ‘Gelukkig nemen ze het zeer serieus. Op deze manier wordt mijn bewegingsvrijheid gigantisch beperkt en kan ik als politicus niet opereren,’ aldus Wilders in de Volkskrant.

Hij vreest dat de rechtbank snel zal overgaan tot daadwerkelijke dagvaarding en het uitvaardigen van een internationaal arrestatiebevel. Hij verwacht het verzoek tot aanhouding volgende week.

Jordanië zou verschillende mogelijkheden hebben om Wilders uitgeleverd te krijgen: een verzoek via Interpol verspreiden of de landen waar Wilders op bezoek is vragen hem uit te leveren. Zolang Wilders in Nederland blijft, is er niets aan de hand. Ook zou Nederland een eventueel verzoek bij Interpol kunnen aanvechten.

Het ministerie wijst erop dat de rechtbank in Amman nog geen uitspraak heeft gedaan.

De Jordaanse groepering achter de aanklacht tegen Wilders heeft ook een boycot tegen Nederlandse producten in Jordanië georganiseerd.

Door Anna Dijkman @ Elsevier


Dit kan Nederland en de Europese Unie niet laten gebeuren.  Benieuwd of onze eigen Napoleon zijn groot smoelwerk zal durven openen. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Plan de Man uiteengezet door Hendrik de Man (historische opname 1933)





.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk worden ze verstandig




.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder woorden







(met dank @ Aramburo en Duplo van Aanklacht)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gek Blanpain slaat weer toe





BLANPAIN PLEIT VOOR STROOK ROOKVRIJ STRAND

@ de Standaard







Blanpain pleit voor strook rookvrij strand


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe zotter, hoe meer Wikipedia



Bij het opzoeken van bepaalde gegevens in verband met de Vlaamse Beweging, stuiten wij op het volgende in de onvolprezen links-linkse Wikipedia :

Tijdens de Duitse inval wordt Edgar Lehembre gevangen genomen door de Belgische veiligheidsdiensten en meegevoerd naar Frankrijk. In Abbeville ontsnapt hij maar net aan het lot dat 20 medegevangenen, waaronder Verdinaso-leider Joris Van Severen, trof, de executie door dronken wanhopige Franse militairen.

Joris van Severen is dus doodgeschoten doo WANHOPIGEN die een pint te veel op hadden ...

Wij kunnen ons niet bezig houden met het aanvragen van correcties maar van dergelijke nonsens zou een mens écht wanhopig worden.  Als er nu een allochtoon door mijn straat stapt, wat moet ik dan doen ? 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pol Vandendriessche pleit voor zelfcensuur bij de pers ...



Wij van Angeltjes  behoren tot de categorie goedgelovigen die beter in Sint Niklaas zouden geloven in plaats van er soms te gaan winkelen. 

De vele lezers met een ijzeren geheugen zullen zich herinneren dat op het moment in 2007 dat Pol Vandendriessche van VTM bewust begon te lekken dat hij zin had in een politiek mandaat, wij met onze naïeve domheid de Pol broederlijk naast Bruno Valkeniers zagen opmarcheren. Vandendriessche heeft vele jaren gewerkt voor het VU-weekblad Wij  en als perswoordvoerder van Hugo Schiltz : een Vlaams-nationalist wàs hij.

Inmiddels weten we welke keuze hij gemaakt heeft : een louter opportunistische voor de CD&V en de portemonnee.

Uitgerekend deze oud-hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, politiek redacteur van VTM en journalist bij Wij, staat nu te prediken dat de pers zichzelf moet muilkorven in verband met mogelijke lekken tijdens het octopusoverleg.  Voordien had Vandendriessche zich al laten opvallen door te jammeren dat de kranten te weinig censuur uitoefenen op lezersreacties.  De nieuwe CD&V-er was geschokt door sommige beschrijvingen van Leterme die te weinig respect vertoonden. 

Het is zeer opmerkelijk dat het uitgrekend steeds journalisten zijn  die de vrije meningsuiting proberen te beteugelen en aan banden te leggen.  Zijn het de eigen complexen en frustraties die zij op deze manier uitwerken ?  Is het domme arrogantie ?  De twee ingrepen die wij bij ooit bij Angeltjes hebben moeten doen, waren ook het gevolg van  klachten van journalisten ... 

Zouden wij zelf  kans maken met een klacht  tegen Vandendriessche bij "Journalisten zonder Grenzen" ?  Of lopen we dan van de klaver naar de biezen ?

Vandendriessche, enige vorm van fijngevoeligheid is u totaal vreemd, niet ?  Gelukkig is het enkel verspilling van klein talent.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Octopussy





Deelnemer op weg naar het overleg op een "geheime locatie".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes erkent de zelfstandige staat FORVIK


@ de Telegraaf

LERWICK/EDINBURGH -  Vier maanden na Kosovo roept opnieuw een stukje Europa de onafhankelijkheid uit. Op het eiland Forewick Holm voor de westkust van de Shetland-eilanden zal eigenaar Stuart Hill komend weekeinde vanuit zijn tent op het rotseiland de staat Forvik Island uitroepen, berichtte donderdag The Shetland News.

Het eiland is dan volgens Hill onafhankelijk en streeft ernaar een kroonkolonie onder de Britse kroon te worden, zoals bijvoorbeeld het Eiland van Man. Hill beklemtoont dat die status de bewoners talrijke voordelen biedt, zo verdwijnen de meeste belastingen. De rest van de Shetland-eilanden zou zijn voorbeeld moeten volgen, vindt Hill, en kan dan ook aanspraak maken op 'Schotse' olierijkdommen. Hij bestrijdt dat de eilanden ooit wettig onderdeel van Schotland zijn geweest, zoals de overheden in Edinburgh en Londen zonder enig historisch bewijsstuk beweren.

Hill wijst er na lang historisch onderzoek op dat de Shetland-eilanden in 1469 door de Deense koning Christiaan aan de Schotse koning James III in onderpand zijn gegeven voor een lening. Die is nooit terugbetaald, maar de status van de eilanden is sindsdien opgehelderd noch vastgelegd. Ze horen in ieder geval niet bij Schotland, bezweert Hill.

De Engelsman Hill belandde zeven jaar geleden op de Shetland-eilanden toen hij op het nippertje werd gered op zee na een ongeluk met zijn zeilboot. Door Hills zeilongelukken staat hij op de Britse eilanden en de Britse wateren bekend als Captain Calamity (Kapitein Calamiteit).

Het regeringscentrum van Captain Calamity op Forvik Island is vooralsnog een tent. Dat lijkt armoedig, maar Forvik is vanaf komend weekeinde een belastingparadijs, wat inkomsten moet genereren. Het land krijgt vanzelfsprekend een eigen vlag, eigen postzegels en een eigen munteenheid, de gulde - zonder n -.


.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even met Beethoven in de Achtbaan

 
De rit duurt net 1 minuut maar is gratis.  Wat kan u meer willen voor dit geslaagde samengaan van tekenfilm en klassieke muziek ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multi-ethnische realiteit


Enkele weken geleden hebben we het aantal officieel geregistreerde nationaliteiten geteld op Antwerps grondgebied en we kwamen uit rond de 170.  Dat was op basis van gegevens van de federale overheid, en dat maakt inderdaad dat zowat heel de wereld hier vertegenwoordigd is, want het aantal naties ligt iets boven de 200.

Op momenten dat er internationaal gevoetbald wordt, merk je die aanwezigheden, en zie je ook hoe sterk de band met het eigen vaderland de mensen optilt tot uitzinnige vreugde of diep verdriet als de einduitslag gekend is.

Antwerpse Portugezen treuren
Uitschakeling door Duitsland op EK voetbal komt hard aan

 De Portugese gemeenschap van Antwerpen verzamelde gisteravond op het Sint-Jansplein voor het EK-topduel van Portugal tegen Duitsland. Geen van hen had de nederlaag verwacht, wat de ontgoocheling des te groter maakte




Waar de Duitsers verzamelden is niet geweten, vermoedelijk bij hen thuis, want die gemeenschap is discreet en roept het niet over de daken dat ze fel meeleeft met die Mannschaft.  We weten allemaal hoe dat komt, officieel zijn ze slechts met 1.300, ooit was het véél meer.

Volgens dezelfde statistiek leven er 2.200 Portugezen in Antwerpen en nog eens 200 Brazilianen die zich verwant voelen omwille van de taal.

Als Turkije wint, wordt heel de stad doorkruist tot in de verste uithoeken door luidtoeterende autokaravanen.  Ook de Balkanners laten zich niet onbetuigd en rijden met wapperende vlaggen uit hun wagens, schreeuwend naar de voorbijgangers.  Je bent best even te wuiven, dat wordt geïnterpreteerd als een vorm van steun en uiteindelijk komt iedereen graag heelhuids thuis.

Voor de politiek correcten zijn deze uitingen van nationalisme moeilijk te situeren maar ze weten zeer goed, dat ze er beslist niet geringschattend mogen over doen, want de reacties zouden hevig zijn.  De haat en nijd van de poco's kan zich enkel richten tot de nationalisten van het eigen volk. 

Hoe men echter ook gomt, negeert, ontkent, briest en tiert : de identiteit van een volk is een niet uit te wissen stempel.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multicultureel sprookjeshuwelijk op de klippen



Neen, wij voelen geen leedvermaak als we lezen dat het gilbezempje Sylvie de Bie (vroeger Sylvie Melodie) na twee jaar huwelijk met een moslim er de brui aan geeft.  We brengen even in herinnering wat er bijvoorbeeld geschreven werd toen het sprookje begon.  Met eigen volk trouwen is al vaak erg moeilijk, met Khalid liep het ook niet lekker.  Stukje schuld van Vlaams Belang, leest u maar.


Ooit was Sylvie “Melody" De Bie een heel gewoon Vlaamse meisje. Maar ook gewone Vlaamse meisjes durven wel dingen doen die je niet meteen zou verwachten. Zoals : trouwen met een Marokkaanse jongen – Khalid Boujida.

Samen met Khalid doet Sylvie sinds begin vorige week mee aan de ramadan: er weken vasten, niet eten en drinken, maar ook géén make-up gebruiken. Sylvie : “Ik vind het normaal dat ik met hem meedoe. Ik zou het onbeleefd vinden om naast hem te zitten eten."

Khalid is moslim en Sylvie katholiek. Maar dat stond hun huwelijk niet in de weg. Khalid : “Een moslimman mag trouwen met een katholieke vrouw, maar omgekeerd niet. Waarom ? Omdat de man qua opvoeding de leider is. Het voornaamste is dat de vrouw met wie je trouwt gelovig is.

En dat is Sylvie. Vier weken mee vasten is niet gemakkelijk. Maar ze is “koppig" en is vastbesloten om tot op het einde mee te doen. Al blijft ze overdag wel uit de buurt van de ijskast. Thuis bij haar moeder heeft ze de meeste last. Zeker wanneer haar moeder – plagend vraagt : “Allez, schatteke …wil geen snoepje ?

Khalid: “Ramadan is de belangrijkste maand voor de moslims. Een beetje te vergelijken met Nieuwjaar bij de Belgen. Het belangrijkste is dat we leren beseffen wat we hebben. Daarom mogen we van zonsopgang tot zonsondergang niet eten, niet drinken. Al het genot in je leven wordt je ontnomen. Soms is dat verschrikkelijk

Sylvie: “Ik volg mijn man automatisch tijdens de ramadan. Ik vind dat heel normaal, zou het zelfs onbeleefd vinden als ik naast hem zou zitten eten. Ik vind dat trouwens helemaal niet erg. Wìj kunnen immers ’s ochtends naar de ijskast gaan en naar hartelust kiezen, armen kunnen dat niet. Zo beseffen we dat nog eens. Een maand op een jaar afzien, vind ik echt niet teveel gevraagd. Sylvie probeert zich strikt te houden aan de ramadan, al is dat niet makkelijk.

“Afgelopen weekend had ik een optreden in het Sportpaleis. We moesten erg lang repeteren. Toen ik, volgens de voorschriften, om half acht ’s avonds dan toch mocht eten, was er nog geen maaltijd. Dan zakt de hoop eventjes in je schoenen en krijg je hoofdpijn. Bovendien mag ik bijvoorbeeld ook geen make-up op. In normale omstandigheden, zoals voor het interview in Telefacts, doe ik dat dan ook niet. Maar voor de opnames van een videoclip, kan het natuurlijk niet anders.’’

Vlaams Belang
De meeste mensen reageerden positief op de relatie van Sylvie en haar Marokkaanse man. “Toch zijn er ook mensen die kritiek leveren. Precies alsof ons huwelijk een wonder is. Maar ik trek mij daar allemaal niks van aan. ,,Sommige personen bekijken ons Marokkanen als of we UFO’s zijn’’, bevestigt Khalid. “Ik kan daar ook wel voor een stuk inkomen. Die mensen kénnen ons gewoon niet of ze hebben schrik van ons. Dat komt ook doordat je alleen maar negatieve beelden over ons te zien krijgt. Als het Vlaams Belang campagne voert, haalt de partij alleen maar onze minpunten naar boven. Nooit hoor ik hen praten over een allochtoon die het gehaald heeft in zijn leven en perfect geïntegreerd is.’’

Met die integratie heeft Sylvie in elk geval geen probleem. In afwachting van hun nieuwe eigen nestje, woont ze op dit moment zelfs in bij haar vriend en de grootste familie van Leuven. “Echt een gezellige boel. Wij vormen één grote, humoristische familie. Als de zon onder is, komt iedereen hier aan tafel aanschuiven. Dan genieten we van al het lekkers waar de vrouwen de hele dag aan hebben gewerkt. Ikzelf moet nog veel leren – ik ben geen keukenprinsesje. Maar ik hoop het ooit wel te kunnen: Marokkaans koken voor onze kinderen. Die zullen trouwens ook als moslim opgevoed worden, zo hoort dat bij de Moslims.’’                 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ver van het Volk - Gerolf Annemans


ImageBij mij borrelt altijd een intense en slechts met een uiterste mentale krachtinspanning onderdrukte woede naar boven als ik politici van de partijen die zichzelf democratisch noemen, hoor protesteren over de resultaten van het Ierse referendum. Zij praten – vanuit de veilige bescherming van een politiek bestel waarin referenda over Europese verdragen onmogelijk zijn gemaakt – over de Ieren, zoals een stel zatte pummels over mentale bejaarden praat.

Vanuit mijn bescheiden ervaringen in de internationale politiek zal ik daarover eerstdaags een brief aan de Ieren publiceren.

Vandaag post ik hier het verslag dat ik aan de Kamer bezorgde na een korte trip naar de wereldtop van de Verenigde Naties inzake aids. Tussen de lijnen zal de lezer niet alleen een aantal elementen vernemen  uit het actuele aids-debat, maar ook mijn amper bedekte kritiek op de werking van de Verenigde Naties. Als overtuigd parlementarist ben ik een groot cynicus als het gaat over machteloze parlementen of schijnparlementen zoals bijvoorbeeld die Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. U hoort mij niet zeggen dat er geen fora mogen zijn waarop een wereldprobleem gecoördineerd wordt, maar men wekt best niet de indruk dat er echt politieke besluiten worden getrokken uit iets wat men een democratisch debat zou kunnen noemen. Daarvoor zitten er overigens te veel dictaturen en oligarchieën op voet van gelijkheid in de Algemene Vergadering van die Verenigde Naties.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoenen euri uitbetaald aan interim-managers



De criminaliteit, de jeugdzorg, de integratie-projecten, de sociale bureaus, de ganse centenwinkel die de toestroom van vreemdelingen, al dan niet illegaal, met zich brengt, biedt  uitgelezen kansen aan ganse scharen poenpakkers en graaiers ter linkerzijde.  Lucratief is de baan van rechttrekker van mistoestanden met interimair contract.  Dat valt buiten de normale weddeschalen, je moet ernstig kijken, dure woorden instuderen om ze op het gepaste moment los te laten  : en de kassa rinkelt. 

Hopla, in het land B wordt dàt potje dichtgehouden maar gelukkig bestaat er nog enige openheid in Nederland.  Niemand maakt zich begoochelingen, dat het in land B zou verlopen als in een verblijfplaats van heiligen. Alleen weten we er niets over.

RTL-Nieuws en Else4 openen een boekje :


Tientallen interim-managers in de jeugdzorg verdienen 20.000 tot 30.000 euro per maand. Ook krijgen directeuren die moeten aftreden wegens falend management vaak tonnen mee aan afkoopsommen en vertrekpremies.

André Rouvoet
Kamerleden eisen maatregelen door minister André Rouvoet

Bekijk video

RTL Nieuws/ Jeugdzorg miljoenen kwijt aan managers

In totaal gaat het om miljoenen euro's. Dat meldt RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek.

Maatregelen
Kamerleden van CDA en PvdA noemen dit 'zorgelijk' en eisen direct maatregelen door minister
André Rouvoet voor Jeugd en Gezin.

De afgelopen jaren is er veel extra geld naar de jeugdzorg gegaan. Dit jaar alleen al is het budget 865 miljoen euro. Maar nog steeds staan er duizenden kinderen op een wachtlijst.

Crisis
Een van de grootverdieners is de tijdelijk directeur van Bureau Jeugdzorg Noord-Holland. Na de crisis door de
zaak-Savanna stelde hij in een half jaar tijd orde op zaken. Dit voor bijna 200.000 euro.

In Amsterdam kostte een regiodirecteur 22.000 euro per maand. Bovendien ging daar in de afgelopen jaren nog een ruim 1 miljoen euro naar afkoopsommen, vertrekpremies en bonussen.

Bekijk ook het Elsevieronderzoek Wie verdient wat?

Door Brenda Peeters

@ Elsevier & RTL-Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV in de poëzie



Denkend aan BHV

Alsof het echt niet anders kon:
faciliteiten in beton
voor zes gemeenten in de Rand:
Kraainem, Wemmel, Linkebeek,
Rode, Drogenbos en Wezembeek.

Maar prijs hem,
hij die moed en hart heeft
en verstand
en die niet leeft
voor eigen heil alleen
maar ook voor eigen taal,
cultuur en land.

Prijs hem, Johan Laeremans,
die dwingeland en francofoon
of agressieve franskiljon
dwingt tot respect
voor taal en recht
op eigen grond:
de Vlaamse Rand
van Brussel
in het Vlaamse Land.

Hij zij geëerd,
hij die ons leert
dat ooit het echt
wél anders kon
in politiek en wet
maar ook dat onwil en beton
niet blijvend zijn bestand
tegen het vereend en wassende verzet,
met Laeremansen en kompanen
in dit " bijna " vrije Vlaamse Land.

                                  Luc Verbeke
                                  21 november 1997



(Opgedragen aan Johan Laeremans, de vader van Bart
)




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck



MarioReprise.jpg


Zo beginnen wij ook graag onze dagen

@ www.geenstijl.nl



19-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor alle duidelijkheid ... LDD heeft geen fractie in het VP




Op de webstek van het Vlaams Parlement vindt u naast ganse encyclopedieën wijsheden en onnuttige info ook de numerieke samenstelling van de troepen.  Een copie :


  Huidige
zetelverdeling
Fractie Aantal zetels
Vlaams Belang 30
CD&V 28
Open Vld 25
sp·a + VlaamsProgressieven 25
Groen! 6
N-VA 7
UF 1
Onafhankelijken 2
Totaal 124


Zoals u merkt heeft het VP geen afgevaardigden van Lijst Dedecker erkend.  De twee overlopers worden als Onafhankelijken aangeduid.  Op die manier kunnen ze nog alle richtingen uit, bijvoorbeeld voor de oprichting van een nieuwe partij : "O & O" (Onbetrouwbaar & Onbekwaam)

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerka-weerbericht alhier in heruitzending



 



Is dit echt of is het een grap ?   Télé Bruxelles is duidelijk geschrokken van de reacties.  Net zoals de RTBF een jaar geleden erg raar opkeek na de fake-nieuwsuitzending over het verdwijnen van het land B. Volgens ons zou het best kunnen, dat deze vrouw een weddenschap heeft aangegaan over de haalbaarheid van het verschijnen in boerka.  De reacties van velen laten geen twijfel hoe Nederlands- en Franstaligen over deze dubieuze zaak oordelen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turnhout geeft goed voorbeeld

Turnhout voert uitgaansverbod in voor minderjarigen + Poll

De politiezone Turnhout heeft een verbod uitgevaardigd voor jongeren onder de 12 jaar om 's nachts alleen over straat te lopen zonder volwassen begeleiders. Nooit eerder voerde een Vlaamse stad of gemeente een uitgaansverbod voor minderjarigen door.


 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoog in de Bol ?



Als rasechte Sinjoor ken ik onze reputatie bij velen in Vlaanderen.  Sommige beweringen zijn pertinent, andere zijn overdreven maar de grond van de zaak is al eeuwen dezelfde : Antwerpenaars zijn seigneurs, sinjoren, pronkers en pochers.  "Stoefers" die tegelijk over veel humor beschikken en zelfspot is een aantal onder ons niet onbekend. Chauvinisten tot en met, van jongsaf op school werd het erin gepompt : Antwerpen is na Londen en New-York de derde wereldhaven.  Althans zo is dat een tijd geweest. Toen we begonnen te reizen, stelden we vast,  dat de haven wellicht belangrijk is maar de daarbij horende steden iets totaal anders zijn. Ontnuchterend dat wel, maar eenmaal thuis, troosten we ons, dat er nergens ter wereld zo'n mooie toren bestond als de onze.

Het Nederlandse dialect dat hier gesproken wordt, klinkt voor vele buitenstaanders als een luide en scherpe opeenstapeling van klinkers die zich  als Japanse keukenmessen in het gehoor boren.  Geen enkele klank wordt uitgesproken zoals het hoort :  de mooie gemeente van Marie-Rose klinkt als "Schoeite", al wie buiten de enge Antwerpse stadsgrenzen "woeint" is een "boerreke" en over de tweeklanken zullen we zedig "zwaaige".

Ten overvloedigen bewijze van de praalzucht pronkt in het midden van de Meir (Straat-zonder-Haat, remember) de gerestaureerde Stadsfeestzaal die binnenin overdadig belegd is met goud.



En nu krijgen we er een nieuw pronkstuk bovenop.  Het wordt nu al "de koperen zon" genoemd.  De nieuwe koepel van het Centraal Station, dat zeer knap en degelijk heraangelegd en uitgebouwd is geworden in functie van de HST.  Dit weekeinde wordt het  dak officieel ingehuldigd, alhoewel er nog zeer veel werk aan de gang is met het grondig reinigen en restaureren van de voor- en zijgevels.





Antwerpen wordt al jaren in de watten gelegd en dat wekt terecht de vraag op bij een aantal andere Vlaamse gemeentes, wanneer het hun beurt mag zijn.  Op het vlak van mobiliteit is het duidelijk dat er meer dan dringend werk moet gemaakt worden van de dichtslibbing van het verkeer in en om deze stad.  Dat is geen chauvinisme maar  economische noodzaak.  Daarnaast zijn al de andere projecten (en het zijn er vele) die te maken hebben met de opsmuk en de leefbaarheid in het algemeen, een onmiddellijk gevolg van de angst die de politiek heeft voor een verdere doorbraak van Vlaams Belang. 

Antwerpenaars, die menen dat alles wat beweegt in hun stad gebeurt dankzij de inspanningen van Janssens en zijn ploeg, zitten er naast.  Zij moeten Filip Dewinter en diens ploeg bedanken.  En hopelijk gebeurt dat ook in het kieshokje met potlood.  Zodat niet alleen de materiële zaken op punt zijn gesteld maar dat er eindelijk ook eens wat moge gebeuren aan de gevolgen van de door niemand verlangde multiculturele uitwassen. En dan mag men in Vlaanderen zeggen :
"Antwerpen ?  Knappe stad.  Spijt dat er zoveel Sinjoren woeine"

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!