Angeltjes
19-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turnhout geeft goed voorbeeld

Turnhout voert uitgaansverbod in voor minderjarigen + Poll

De politiezone Turnhout heeft een verbod uitgevaardigd voor jongeren onder de 12 jaar om 's nachts alleen over straat te lopen zonder volwassen begeleiders. Nooit eerder voerde een Vlaamse stad of gemeente een uitgaansverbod voor minderjarigen door.


 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoog in de Bol ?



Als rasechte Sinjoor ken ik onze reputatie bij velen in Vlaanderen.  Sommige beweringen zijn pertinent, andere zijn overdreven maar de grond van de zaak is al eeuwen dezelfde : Antwerpenaars zijn seigneurs, sinjoren, pronkers en pochers.  "Stoefers" die tegelijk over veel humor beschikken en zelfspot is een aantal onder ons niet onbekend. Chauvinisten tot en met, van jongsaf op school werd het erin gepompt : Antwerpen is na Londen en New-York de derde wereldhaven.  Althans zo is dat een tijd geweest. Toen we begonnen te reizen, stelden we vast,  dat de haven wellicht belangrijk is maar de daarbij horende steden iets totaal anders zijn. Ontnuchterend dat wel, maar eenmaal thuis, troosten we ons, dat er nergens ter wereld zo'n mooie toren bestond als de onze.

Het Nederlandse dialect dat hier gesproken wordt, klinkt voor vele buitenstaanders als een luide en scherpe opeenstapeling van klinkers die zich  als Japanse keukenmessen in het gehoor boren.  Geen enkele klank wordt uitgesproken zoals het hoort :  de mooie gemeente van Marie-Rose klinkt als "Schoeite", al wie buiten de enge Antwerpse stadsgrenzen "woeint" is een "boerreke" en over de tweeklanken zullen we zedig "zwaaige".

Ten overvloedigen bewijze van de praalzucht pronkt in het midden van de Meir (Straat-zonder-Haat, remember) de gerestaureerde Stadsfeestzaal die binnenin overdadig belegd is met goud.



En nu krijgen we er een nieuw pronkstuk bovenop.  Het wordt nu al "de koperen zon" genoemd.  De nieuwe koepel van het Centraal Station, dat zeer knap en degelijk heraangelegd en uitgebouwd is geworden in functie van de HST.  Dit weekeinde wordt het  dak officieel ingehuldigd, alhoewel er nog zeer veel werk aan de gang is met het grondig reinigen en restaureren van de voor- en zijgevels.





Antwerpen wordt al jaren in de watten gelegd en dat wekt terecht de vraag op bij een aantal andere Vlaamse gemeentes, wanneer het hun beurt mag zijn.  Op het vlak van mobiliteit is het duidelijk dat er meer dan dringend werk moet gemaakt worden van de dichtslibbing van het verkeer in en om deze stad.  Dat is geen chauvinisme maar  economische noodzaak.  Daarnaast zijn al de andere projecten (en het zijn er vele) die te maken hebben met de opsmuk en de leefbaarheid in het algemeen, een onmiddellijk gevolg van de angst die de politiek heeft voor een verdere doorbraak van Vlaams Belang. 

Antwerpenaars, die menen dat alles wat beweegt in hun stad gebeurt dankzij de inspanningen van Janssens en zijn ploeg, zitten er naast.  Zij moeten Filip Dewinter en diens ploeg bedanken.  En hopelijk gebeurt dat ook in het kieshokje met potlood.  Zodat niet alleen de materiële zaken op punt zijn gesteld maar dat er eindelijk ook eens wat moge gebeuren aan de gevolgen van de door niemand verlangde multiculturele uitwassen. En dan mag men in Vlaanderen zeggen :
"Antwerpen ?  Knappe stad.  Spijt dat er zoveel Sinjoren woeine"

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Cocaine in my brain" by Marie Rose Rebel


Aangezien er nauwelijks gereageerd was op de oproep van onze Juffrouw Ellen in verband met Dom Boonen en zijn al dan niet "geflikt" cocaïne gebruik, verlenen we het woord aan Marie-Rose Morel, die op haar webstek wél een aantal wijze beschouwingen ten beste geeft.  We wijzigen enkel de foto van Mooi Dommeke met die van Marie-Rose Rebel, kwestie van geen twijfel te laten bestaan over onze voorkeur.


Boonen (11juni)

Hypocrisie ten top in het Parlement ! Tom Boonen zit aan de coke ... oei oei oei

Geen doping tijdens een sportieve prestatie maar gewoon een zoveelste "beau garçon" die in zijn "beau monde" op decadente feestjes aan het witte spul zit.

Schande ! Boonen heeft een voorbeeldfunctie, weet u wel.

Dezelfde partijen die in 2003 en 2004 naar de kiezer trokken met een programma van "alles kan, alles mag, laat ons er gezellig op los blowen", roepen nu het hardst. Met de legalisatie van soft drugs, heeft men uiteraard de deur opengezet naar hard drugs. Of dacht u dat een alcoholieker ook begon met whisky ?

Het doordringen van drugs in alle geledingen van onze maatschappij is het rechtstreeks gevolg van de deur die toen - met het oog op electoraal gewin - werd opengezet. Ontwenningscentra trekken aan de alarmbel. Onderwijsmiddens maken zich grote zorgen. Medici roepen op tot voorzichtigheid. Geen reactie !

Maar Boonen snuift een lijntje en plots is er aandacht ! Tom Boonen beschikt zonder twijfel over voldoende middelen en hopelijk ook voldoende wilskracht om van die vuiligheid af te kicken.  Jammer genoeg geldt dit niet voor de vele duizenden jongeren die door een "doe maar op beleid" in de greep van de drugsduivel zijn.

Dankzij Boonen is er nu aandacht voor dit maatschappelijk feit, dat voor menselijke drama's zorgt. Dus ... al bij al, bedankt Tom !



http://www.marie-rosemorel.be/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 december 2007 - EP Straatsburg - Niets van gemeld door de media




Met dank aan Pim

EP-leden protesteren bij de goedkeuring van het zogenaamde Verdrag van Lissabon en eisen een referendum.  Geen woord, geen beeld, geen klank bij de politiek-correcte media. De democratie in de indicvduele lidstaten wordt in snel tempo afgebouwd en de macht wordt overgedragen aan onbekende politici die zich laten leiden door lobbygroepen en die Europa zonder weerstand overleveren aan de invasie.


R>



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese Zuid-Afrikanen zijn Zwarten



U wist het niet, wij evenmin en in China zal men er ook van opkijken maar de Zuid-Afrikanen hebben de knoop doorgehakt in hun land : Chinezen zijn zwarten.  Het is een uitspraak van het Hoog Gerechtshof.

Zo gezegd, zo gekleurd.

Er zouden circa 200.000 Chinezen leven in ZA en zij werden door het vroegere blanke regime beschouwd als Chinezen, wat natuurlijk een typisch racistische en domme redenering is.  Ja toch ?  "Chinezen zijn Chinezen", hoe haal je het in je hoofd...

De zwarte bevolking zag de Chinezen daarentegen als blanken, handlangers van de witmensen.  Dat is pas logisch en natuurlijk niet racistisch, laat staan dom. "Chinezen waren blanken" en daarmee uit.

Om een lang verhaal kort te houden,al wat blank is in ZA heeft een verdachte tint sedert het ANC de lakens uitdeelt, en dat zijn geen hagelblanke Persillakens, als het toegelaten is een melig grapje te maken over een onderwerp dat boven alle verdenkingen verheven moet staan.

Voorheen waren de Chinezen blank, nu worden ze zwart volgens het Gerechtshof.  De Chinezen hadden namelijk geklaagd dat hen een aantal voordelen ontzegd waren in het nieuwe regime, dat hen bleef beschouwen als blanken.  Dankzij de huidige uitspraak, kunnen de Chinese handeltjes genieten van de voorrechten die aan de zwarte bevolking toegekend worden.  Vroeger spuwden de Chinezen op de Zoeloes omdat ze blank waren, nu richten zij hun stralen op de blanken, omdat ze zwart zijn.

Onzin en waanzin liggen vredig naast mekaar in het bedje van de politiek correcten die het momenteel voor het zeggen hebben op deze planeet.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/7461099.stm

Ray

PS : de feiten zijn natuurlijk ingewikkelder dan hier weergegeven.  Wij schrijven echter geen geschiedkundige verhandelingen, maar geven beknopt de essentie weer.  Historici kennen wij allemaal en van velen weten wij welke ongeschikte warhoofden het zijn.  Niet allen.  Wij kennen er eentje uit Schoten dat stevig met beide voeten verankerd is in de realiteit.



Zoeloes juichen hun Zwarte Leider toe


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdenking Anton van Wilderode

 

Afscheid
 
Het bos dat ik niet meer zie
is het bos dat ik in de aarde

van mijn geheugen bewaarde
met varens tot aan de knie.

Ik blijf wel de schoolknaap die
in schuilhoeken van geblaarte
onmetelijk moed vergaarde
en longen vol poëzie.

Ik ben om het even wie
maar ik adem mijn eigen aarde.
 
 
 
Op woensdag 9 juli 2008 om 15 uur wordt Anton van Wilderode ( 1918 - 1998 ) herdacht in het kasteel van Beauvoorde te Veurne, Wulveringem. Daar vindt een Openbare Vergadering  plaats van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal - en Letterkunde.
 
- Verwelkoming en inleiding door Patrick  Lateur, voorzitter van de Academie.
- Carl De Strycker ( Vakgroep Nederlandse literatuur, UGent ), Van Wilderodes opvattingen over   Poëzie 
- Maarten De Pourcq ( Faculteit Letteren, KU Leuven ), Anton van Wilderode en de confrontatie met Hellas
- Johan van Cauwenberge ( Klara ) leest voor uit het werk van de dichter
- Traditionele koffietafel

De referaten worden opgenomen in de facsimile varianteneditie van de debuutbundel ' De moerbijtoppen ruischten ( 1943 ) ' Deze uitgave van het Centrum voor Teksteditie en Bronnenstudie door Edward Vanhoutte verschijnt najaar 2008

Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal - en Letterkunde
Koningstraat 18, 9000 Gent
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."De facteur is ne profiteur " door Johnny Thys


Johnny Thijs bestuurder af bij Guylian

Johnny Thijs, de topman van De Post, is bestuurder af bij Chocolaterie Guylian. Dat staat te lezen in het Belgisch Staatsblad. Hij legde zijn mandaat eind februari neer. Thijs was zeven jaar bestuurder bij de pralinemaker.

(tijd) - Guylian kwam begin deze maand in het nieuws toen deze krant onthulde dat de familiale aandeelhouders van het bedrijf de zakenbank Lazard gemandateerd hadden om een partner te zoeken. Guylian is wereldwijd bekend voor zijn pralines in de vorm van zeevruchten.

Bij zijn zoektocht naar een partner kan Guylian terugvallen op een indrukwekkende raad van bestuur. Tot voor kort zetelde Johnny Thijs er nog. De raad wordt voorgezeten door Jean-Pierre De Bandt (advocatenkantoor Linklaters). Naast hem zetelen onder meer Jules Noten (ex-topman Massive) en Pierre Vermaut (voorzitter Fountain en ex-voorzitter van de chocoladegroep Barry Callebaut).

Johnny Thijs heeft nog andere bestuurdersmandaten. Hij is natuurlijk de gedelegeerd bestuurder van De Post, maar zetelt ook bij De Weide Blik (Univeg) en bij het beursgenoteerde Spadel.

Thijs was indertijd aandeelhouder van Partners in Lighting International (PLI, ex-Massive). Toen dat bedrijf verkocht werd aan Philips verdiende hij daar ook aan. Thijs was tussen eind 1999 en eind 2004 lid van de adviesraad van CVC in België. Die kocht midden 2002 Massive. Thijs kocht toen als adviseur eveneens aandelen van het bedrijf. Het is niet bekend hoeveel PLI-aandelen de topman van De Post bezat.

De Deense Post bezit sinds begin 2006 de helft van de aandelen van Post Invest Europe, het vehikel dat net geen 50 procent van het Belgische overheidsbedrijf in handen heeft. CVC heeft de andere helft van Post Invest in handen. De Belgische overheid controleert de helft van het kapitaal plus één aandeel.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portemonnee opendoen : hier komt uw pensioen


 



En wat zeggen we ?
Dank u, Nonkel Kruk.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Afrikaanse Huis






Tot zijn grote verbazing kwam een van onze Brusselse vrienden dit raam  tegen in de Vredestraat in Elsene (de beruchte Matongé buurt). Meestal wordt Vlaams geld verkwanseld aan vaak nutteloze projecten maar ditmaal zet men er de naam van de gulle gever bij :  avec le soutien du ministre Bert Anciaux.  Het is natuurlijk onze soutien met onze centen maar de stemmen zijn voor Bert.


Ray


18-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medisch advies : "Niet zien naar Toerkije bij EK"



Volgens een Turkse krant hebben cardiologen hun patiënten geadviseerd niet naar de voetbalwedstrijden van hun land te kijken om mogelijke hartaanvallen te vermijden. Dergelijke beelden zoals hieronder veroorzaken hartstilstand bij menig Turks supporter en dat moet natuurlijk vermeden worden.




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weervrouw met boerka in Brussel


Ophef in België over weervrouw in boerka

woensdag 18 juni 2008 | 18:03 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 18 juni 2008 | 20:04

ANP Photo

ANP Photo

 

BRUSSEL (ANP) - In België is ophef ontstaan over de presentatie van het weerbericht op Télé Bruxelles dinsdag door een vrouw in een boerka.

Liberale politici in het bestuur van de omroep spreken over een schandaal. Ze hebben vrijdag een indringend gesprek met de directeur, die inmiddels toegeeft dat de uitzending zo niet had mogen plaatsvinden. In de stad Brussel is het dragen van boerka's verboden.

De omroep geeft sinds november zijn kijkers de kans zelf het weerbericht te presenteren. In het filmpje van dinsdag verscheen een zekere Fadila, die de weersvoorspellingen voor woensdag presenteerde in een boerka, zodat alleen haar ogen te zien waren.

@ de Gelderlander


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solidaire Vakbondsactie : Angeltjes + VRT één strijd !



 

Angeltjes is wegens een vakbondsactie gedurende een hele tijd onbereikbaar wegens staking en
solidariteit met die van de VRT
 
Wij eisen méér aandacht, méér poen, méér lezers,  méér ambras,  en minder werk .
 
DEN BAAS IS NEN DIKKE SMEERLAP
 
 
De voorzitter van het syndicaat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cyd Charisse 1921 - 2008



De mooiste benen van Holywood dansen niet meer



Fragment uit Silk Stockings. De pianist die u in het begin van de film ziet is inderdaad Wim Sonneveld, de Nederlandse cabaretier, die na deze Hollywoodfilm terugkeerde naar eigen land .


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een democraat aan het woord




"IEREN ZULLEN

HERKANSING KRIJGEN"





http://www.knack.be/nieuws/europa/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le mouvement flamand door Alain Destexhe


 

De Waalse liberale senator Alain Destexhe heeft een boek geschreven : "Le mouvement flamand expliqué aux francophones", "de Vlaamse Beweging uitgelegd aan de francofonen".  We hebben het boek niet gelezen maar we citeren uit een persartikel in la libre Belgique.

Destexhe heeft in het verleden al meermaals stenen in de Franstalige kikkerpoel geworpen door ondermeer te wijzen op de Waalse verspilzucht, de wankele economie en de grote verschillen met het nijvere Vlaanderen.  Ook ditmaal steekt hij de nek uit door zijn landgenoten nauwer in contact te brengen met de ware geschiedenis van de Vlaamse Beweging en waar nodig de francofonen op hun fouten te wijzen. Dat is prijzenswaardig en moedig.

Zo wordt ondermeer gezegd dat de Grondwet pas sedert 1967 een officiële Nederlandse vertaling kent en dat Gent pas in 1930 een Vlaamse universiteit werd. Men zegge het voort ! Anderzijds wijst hij de Franstalige belgicisten er op dat de door hen gewraakte en misprezen eentaligheid van Vlaanderen een gevolg is van de Franse onwil om over het ganse belgische grondgebied de tweetaligheid in te voeren. De Fransen weigerden zonder meer deze blijk vanluttele erkenning aan het Nederlands...

De taalwetten bevestigden dat er voor Vlamingen in Wallonië geen sprake was van culturele rechten, van welke aard dan ook.  Destexhe noemt nadrukkelijk de gemeentes Ter Hulpen, Eigenbrakel en Waterloo,  die zich met hand en tand verzetten tegen de plannen om net zoals de zes  Vlaamse tegenhangers in de Rand, faciliteiten toe te kennen. Walen kregen die faciliteiten wel in Vlaanderen, Vlamingen moesten zich koest houden en aanpassen in Wallonië.  Het is goed dat een Franstalige deze door velen gekende anomalie opnieuw te berde brengt.

Tijdens de grote stakingen tegen de eenheidswet in de jaren 1960/61zijn de Walen niet achtergebleven met hun eisen tot Waalse autonomie.  Het Waalse FGTB (ABVV) werd toen geleid door André Renard die herhaaldelijk opriep om België te splitsen en voor Wallonië een eigen statuut eiste, desnoods bij Frankrijk. Destexhe wijst erop dat de autonomie gedachte een Vlamse exclusiviteit is maar ook in Waalse geesten rondgewaard heeft.

Dit alles rechtvaardigt echter volgens Destexhe niet het Vlaamse radicalisme en "de onzetttende eisenbundel" (son effrayant cahier de revendications).  De auteur wenst alleszins "dat zijn Franstalige landgenoten beter op de hoogte geraken van de Vlaamse Beweging en haar fenomenale succes bij de bevolking ...  Er bestaat een historische continuïteit die ons laat begrijpen dat de eentalige gebieden moeten gehandhaafd blijven met een strikte grens."

Tot daar dit boek.  De partij van Alain Destexhe treedt op in kartel met het FDF.

Zover we de bespreking van la libre Belgique kunnen geloven, is dit alleszins een goedbedoelde poging om in te brengen in de dialoog.   Dat men plots "Haha, zit dat zo ..." zal uitroepen in Wallo-Brux valt te betwijfelen. Toch lijkt een "dank u" op zijn plaats aan een Franstalige die zich inspant voor een stuk waarheid.  De dialoog is wat ons betreft, in orde, zolang die ions ledit naar de volledige autonomie en tegemoetkomend als we zijn, zullen we het in de taal van Alain Destexhe zeggen : "Chacun pour soi".

Ray

http://www.lalibre.be/actu/belgique/article/428570/les-flamands-selon-destexhe.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het idiote Nederlandse Natuurbeleid








Laten we maar eens lachen met de waanzin.

Op het pijltje drukken en u wordt verhuisd naar

Elsevier, waar deze mijnheer zijn leuke verhaaltje doet.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang vraagt Referendum over Verdrag Lissabon.



Het Vlaams Parlement moet zich nog uitspreken over het Verdrag van Lissabon, de Grondwet van Europa zeg maar, dat door Ierland met een volksraadpleging van tafel werd geveegd.

In het land B moeten alle parlementen een uitspraak doen over deze materie, wat natuurlijk kan leiden tot chaotische toestanden.  Maar dat hoort zo in het Schandland.   Vanuit een typisch paternalistische visie, zullen alle deelparlementen  unisono hetzelfde verdict uitspreken, zo dacht men. ((Vlaams Parlement, Waals Gewest, Waalse Gemeenschap, Hoofdstedelijk Gewest, Duitstalige Gemeenschap, Federaal Parlement, niemand over het hoofd gezien ?  Ho ja, de gemeenteraad van Berlare)

Het Vlaams Parlement en de Brusselaars moeten nog tot een beslissing komen en het Liegemanneke van Mechelen ziet dat graag zo snel mogelijk gebeuren.  Desnoods met een handigheidje : de  Vlaamse Regering zegt al ja, en later keurt het Parlement dit ja goed.  Wij zitten nogal opgesjareld met democraten eerste klas, niet.

Inmiddels ligt er een voorstel klaar van Vlaams Belang (Karim van Overmeire) om ook in Vlaanderen een referendum in te richten en de bevolking zich te laten uitspreken over de inhoud van dit Europese Verdrag.

Voor bepaalde Vlaams-nationalisten zal het makkelijk zijn dit verdrag goed te keuren, omdat het volgens hen "de verdamping van de belgische staat" in de hand zal werken.  Natuurlijk : van de ene verknechting naar de andere onderwerping. Zolang er maar niet geraakt wordt aan de miljarden-transfers naar Wallonië !

Veel goede punten voor Vlaams Belang !   Wie gelooft in en streeft naar een zelfstandige staat Vlaanderen, zal dit uitsluitend bereiken via partijpolitieke weg en parlementaire  democratische acties. 

 En aan de anderen zeggen wij : Beloftes,  mooie woorden en misbegrepen interviews helpen ons geen stap verder.  Desalniettemin : hartelijke dank  voor al de inspanningen, de ezelsstampen en zoals Bertold Brecht zei "De ene gaat in het donker, de andere gaat in het licht en men ziet slechts die in het licht gaat".   En wij lopen niet in het donker.

Dadakes en mercikes.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaantewissel bij de NL-communisten van SP




VOOR



Jan Marijnissen


NA




Agnes Kant


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT staat op stelten



De Vrolijke Vrienden van de 0000 zijn in paniek.  Het roddelkot staat op stelten en wie daar ietwat afstandelijk zou moeten bovenstaan en de zaak rationeel en logisch benaderen, de politiek en haar dienaren, zoemt mee in het rond als een bijenzwerm.

Mooi, mooi, mooi ....

Financieel verkeert de VRT in een ongezonde toestand, dat hebben wij hier al bij herhaling gezegd, geschreven én aangetoond.  Er werd in het verleden geschoven met reserves en provisies op een manier die aanleunt bij alles behalve correct boekhouden.  Een Openbare Instelling die haar resultaten opstelt in functie van de verwachtingen en niet als een weergave van de realiteit, zakt vroeg of laat door het ijs. Het is zo ver.


  
Lastige duo's

De paniek die momenteel heerst en waar de politiek dapper in meespeelt door een aantal oppervlakkige en niet fundamentele analyses rond te kakelen, leidt tot niets. Nu plots beseffen een aantal mensen dat Tony Mary een nefaste rol heeft gespeeld.  Rijkelijk laat en de vrienden van toen, zoals ondermeer Bert Anciaux, hullen zich uiteraard in stilzwijgen. Men had die clown op het moment zelve moeten de pas afsnijden, maar neen de slimmerds dachten een hoofdvogel af te schieten door Mary naar huis te sturen met een dadingsbedrag van 675.000 euro's.  Naiëf en onvoorstelbaar dom.




Mijnheer de Zot en Zichzelf

Dat men de aandacht probeert af te leiden door nu plots onkostennota's van Bettina Geysen en haar vriend Aimé van Hecke aan te kaarten,  neemt u ons niet kwalijk, dat is zoals bij het afstrijken van een lucifer de pompiers bellen. Niemand zal ons verdenken van sympathieën voor dat duo, maar zij zijn niet de oorzaak van de financiële en structurele warboel aan de Reyerslaan. Zij zijn meegestapt in de opportuniteiten die hen geboden werden door de kleine belgicist die uit pure hoogmoed dacht de plaatsvervanger van de keuning te zijn bij de VRT. Dat men weigert inzage te verlenen in de dadingsovereenkomst met Geysen, is natuurlijk "een dom handigheidje" waarmee men hoopt de aandacht af te leiden van andere miskleunen. Het is het ene onfrisse schandaaltje bovenop het andere.         


                           


Wie volgens de persverslagen, en dat is een jammere vaststelling, een belangrijke rol speelt in de crisis, is het Rekenhof én Bourgeois.  Van deze laatste verwachten wij totaal niets meer : de man is onbekwaam en ongeschikt, en kan het huishouden van Jan Steen dat de VRT is, niet beheren. Wat een gemiste kans voor de N-VA om in de Vlaamse Gemeenschap krediet te verwerven.  Wat wil je, reeds ten tijde van de zinkende Volksunie was het duidelijk dat de advocaat uit een kleine gemeente niet bij machte was om op te treden als crisismanager.  Nu heeft hij het voordeel van een grote zak centen naast zich te hebben maar daarmee koop je geen visie.



Meisjes spelen James Bond

Erger is de culpabliteit van het Rekenhof, dat nog steeds schijnt te weigeren een aantal dossiers openbaar te maken.  Het Rekenhof is permanent vertegenwoordigd door twee ambenaren in de lokalen van de openbare omroep en op de manier, zoals het thans aan het verlopen is, begint het vermoeden te rijzen, dat het Rekenhof té veel zaken heeft laten passeren die niet door de beugel kunnen, zonder er over te reppen, in te grijpen of is het door de verpolitiekte hiërarchie in de doofpot gestopt ?  Wij kijken nergens nog van op in dit corrupte land.   Verwonderlijk is het niet, dat in de enorme chaosdoos die de VRT is, het Rekenhof zou meegesleurd worden in de modderstroom.

Een bedrijf in nood is altijd een bedrijf in het rood.  En dat is zowel letterlijk als figuurlijk bedoeld.

Op 31.12.2007 waren een kleine 200 personeelsleden minder in dienst dan het jaar voorheen.  Dat is 6%, maar toch lagen de personeelskosten in 2007 HOGER dan in 2006.  Wat zou het anders geworden zijn ?

  
De minister en zijn vriendin Laura

De VRT heeft zich met de schuldige steun van de zwakke Bourgeois geprofileerd als een Russische Staatsomroep : hoe meer volk, hoe belangrijker de kleinste garnaal zich voelde.  Daarnaast liet men het eigen talent vertrekken om ze als externen terug aan te werven met peperdure contracten.  Ook daar zwijgt het Rekenhof   in alle talen over of is het Bourgeois die deze misbruiken geheim houdt ?  Toen Mary in 2004/2005 ondervraagd werd over de draagwijdt en de details van deze overeenkomsten met o.m. Woestijnvis en de Mensen, weigerde de hovaardige gek te antwoorden : "Dat zijn mijn zaken" zei hij.  Onvoorstelbaar.



Eerste Russische Omroeper

De houding bij de leiding van de VRT was steeds, dat het geld  nooit kon opgeraken, want het was van de gemeenschap en die is onuitputtelijk. 




In het eigen huis speelden de syndicaten de directie onder tafel en intussen werden er managers benoemd, niet uit noodzaak om beter te presteren maar om dienstbaren te belonen. Elke beleidsbeslissing gebeurde met het stilzwijgend fiat van de syndicaten. 




Rood Trio met allochtoon


De sterke invloed van de partijpolitiek is een erkend feit en wordt bijna beschouwd als een noodzaak en een niet te vermijden verworvenheid. 

De dienstbaarheid aan alle linkse partijen op de nieuwsdienst ("de redactie") is legendarisch en ondergraaft de ernst van de journalistiek. De onbeschoftheid van vele journalisten, hun vooringenomenheid en hun arrogant betweterstoontje storen vele kijkers en luisteraars en geen hond die er iets van zegt, want de leiding is zelf een onbeschoft zootje over het paard getilde amateurs.

Een ernstige bezinning over wat een openbare omroep moet zijn, dringt zich op.  De commerciële omroep VTM kan dienen als referentiepunt.

De Openbare Omroep heeft zich een onmisbare gewichtigheid toegeëigend en een aantal opdrachten toegewezen die maatschappelijk weinig draagvlak hebben.  Dààr moet vooreerst in gedecimeerd worden.  Het zou niet slecht zijn, mocht de VRT vooraleer in allerlei nieuwe technieken een voortrekkersrol te willen spelen, in staat zijn om een nieuwsuitzending zonder technische storingen te kunnen uitzenden.

  

Wat is de overeenkomst tussen deze drie ?

De overheid dient niet te zorgen voor de ontspanning van de burgers, tenzij op enkele uitzonderlijke maatschappelijke of culturele evenementen na.  Deze redenering is primordiaal in wat een openbare omroep moet zijn.  In alle linkse dictaturen hebben radio en televisie de sector "ontspanning voor het volk" naar zich toegetrokken.

Diegenen in het Vlaams Parlement die oreren dat "Vlaanderen een sterke Openbare Omroep" nodig heeft, zijn onzes inziens, wauwelaars en na-apers die zich ten dienste stellen van het linkse gedachtengoed.

Vervolg in de komende tijden.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck



MarioKogels.jpg

@ www.geenstijl.nl




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!