Angeltjes
28-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV ? Ssst ...

 

 

Vice-premier Ssst ... Ssstteven de Zwijger :

B-H-V ?

"Daar moeten we zoveel mogelijk over zwijgen"

Jazeker, zeg het maar tegen Olivier Maingain en Didier Reynders.

De CD&V heeft een nieuwe Oppertjeef gevonden die de zaken zal regelen naar goed tjevengebruik : Ssstteven Van Ackere-de-Zwijger.

Snaveltjes dicht, oogjes toe, zakjes open.

 

Zie : Knack


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreedzaam protest tegen nieuwe golf regularisaties

 

 

VOORSTELLEN VLAAMS BELANG

VOOR EEN EFFICIËNT EN KORDAAT

ASIEL- EN IMMIGRATIEBELEID

Het illegalenprobleem is een gevolg van het lakse asiel- en immigratiebeleid met overdreven beroepsmogelijkheden bij allerlei instanties en het ontbreken van een efficiënt uitwijzingsbeleid. 

De asielprocedures zijn nog te lang en te ingewikkeld.

Het Vlaams Belang kiest voor een efficiënt en kordaat asiel- en immigratiebeleid. Dergelijk beleid zal automatisch tot gevolg hebben dat de aantrekkingskracht van België voor asielzoekers vermindert. Tevensmoet de vrijwillige terugkeer van asielzoekers en illegalen aangemoedigd worden.

Het Vlaams Belang pleit voor:

• Een waterdichte immigratiestop;

• De verstrenging van de bestaande regeling inzake

gezinshereniging;

• De afschaffing van de snelbelgwet;

• Het onderbrengen van asielzoekers in gesloten

asielcentra tijdens het hele verloop van de asielprocedure;

• Een daadwerkelijke repatriëring van de illegalen;

• Een actieve opsporing van illegalen;

• Een geslaagd assimilatieproces en een inburgeringsproef

als voorwaarde voor naturalisatie;

• Het niet toelaten van de dubbele nationaliteit bij

het verwerven van de Belgische nationaliteit;

• De afschaffing van het stemrecht voor vreemdelingen,

ook bij gemeenteraadsverkiezingen;

• Het aanmoedigen van de vrijwillige terugkeer o.a. via het door de overheid in het leven geroepen REAB-programma.

Op woensdag 29 juli roept Vlaams Belang op aanwezig te zijn voor de zetel van het OCMW in de Lange Gasthuisstraat om 11 uur, om vreedzaam te protesteren tegen de nieuwe nieuwe golf van vreemdelingen die weldra zullen gelegaliseerd worden.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voice of an Angel

 

 

Bij toeval ontdekten wij dit verrassende filmfragment van circa 15 minuten. Een oudere dame die vroeger een bekende Cubaanse zangeres was, en naar de VS emigreerde, laat haar piano stemmen.  De oudere technicus, ook een Cubaanse migrant, herkent haar.  Een stukje heimwee naar het vaderland en weemoed naar de voorbije jeugd, delicaat aangebracht.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Prins op bezoek bij VTM

 

 

 Vanaf 4 augustus worden de stukjes van Wij van België uit De Zwarte Doos elke dinsdagavond gebundeld tot langere episodes.

De hele zomer lang kunnen we via De Zwarte Doos een kijkje nemen in het privé-leven van prins Filip en prinses Mathilde. Een sympathiek initiatief dat warm wordt onthaald in de pers, door de ‘onderdanen’ en door de facebookvrienden van de prins. Zij zijn inmiddels met meer dan 3.300 en gingen afgelopen donderdag enthousiast op de uitnodiging van de monseigneur in om samen te komen op het strand van Oostende voor de botellon royal.

De Vlamingen die nog niet de kans zagen om ‘Wij van België’ te ontdekken of die de voorkeur geven aan langere episodes worden vanaf 4 augustus 2009 op hun wenken bediend. Vanaf dan worden de prinselijke belevenissen elke dinsdagavond van 20.00 tot 20.30 samengebundeld uitgezonden, te beginnen met de eerste episode.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus (en binnenkort in die van ons allen)

 

De brochure 'Evolutie of schepping, wat geloof jij' zou binnenkort in alle Vlaamse brievenbussen moeten belanden. Een reeks christelijke verenigingen in Nederland wil er een 'paar honderdduizenden' van in ons land verspreiden. De brochure legt de lezers uit waarom het bijbelse scheppingsverhaal geloofwaardiger is dan de evolutietheorie van Charles Darwin.

Op 28 juli 2009 omstreeks 07u37, zei Ria Peeters:

Nu nog de Koran en een boek dat bewijst dat de aarde plat is ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abdelkader Belliraj levenlang in de Marokkaanse cel

 

De bipatride Marokkaan en medewerker van de belgische staatsveiligheid Abdelkader Belliraj is in Marokko tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Een speciale antiterrorismerechtbank in de plaats Sale sprak het vonnis dinsdag uit.

De 50-jarige Belliraj was in Marokko de leider van een terroristennetwerk dat aanslagen in het Noord-Afrikaanse Prachtland voorbereidde. Ook werd hij beschuldigd van het smokkelen van wapens naar Marokko. Bovendien zou hij eind jaren tachtig zes mensen om het leven hebben gebracht in belgië.

Zou het Spionnencentrum al geprotesteerd hebben ? Vraagt de belgische regering de uitlevering zodat Belliraj kan genieten van een mild gevangenisregime ?  Is er al een helikopter besteld ?

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boetes geïnd in het land B gedurende 2008

 

 

VL   € 42,4 miljoen

WA   €   8,6 miljoen

BR   € 6,6 miljoen

 

Vlamingen begaan meer overtredingen en ze betalen vlot. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gaat om de mensen en niet om de centen

 

“Het gaat om de mensen en niet om de centen.” Dat is niet alleen een schijnheilig excuus maar een beschamende stellingname voor politiek-verantwoordelijken, gezien de omstandigheden.

Dit land kampt met gigantische financiële problemen.  Al maanden wordt er niet geregeerd, omwille van partijpolitieke tegenstellingen  en  worden er evenmin maatregelen getroffen om de uitgaven te beperken. Men laat de zaken op zijn beloop. De regering Van Rompuy voert zelfs geen budgetcontroles uit.  Althans, we horen er niet van. Hoeveel geld er tekort zal zijn in 2009, zal blijken bij het sluiten van het dienstjaar, maar laten we makkelijkheidshalve uitgaan van een 5% of 16 miljard euri. Dit is een gok van een bezorgde burger.

Voor 2010 stijgt om de zoveel tijd de prognose van het tekort.  In de lente gewaagde men voorzichtig over zowat 3%, of 10 miljard.  Nu, een aantal maanden later,  duikt regelmatig het cijfer 20 miljard op. Dat zijn duizelingwekkende cijfers. 

De totale schuldenlast van het land B bedraagt op eind juni 2009, 320 miljard euri. 

En wat doet deze regering als een van de allereerste beslissingen van haar bestaan ? Nadat ze maanden angstig heeft zitten toekijken hoe de burgers zich electoraal zouden gedragen tijdens de regionale verkiezingen ?  

Zij kondigt aan dat ettelijke tienduizenden illegalen officieel geregulariseerd zullen worden.  De nota met toelatingsvoorwaarden is nu al een giller : vele illegalen zullen zich een bewijs van arbeidscontract kunnen aanschaffen,zoals die door nepfirma's verkocht worden.  Anderen zullen kunnen rekenen op de goedgunstige interpretatie van hun onduidelijke situatie.

Eens de illegalen gesetteld zijn, komt de rest van de familie (?) over naar het land van melk en honing. Gezinshereniging noemt men dat.  Bij de vorige regularisatiegolf kwamen op die manier 50.000 personen extra het land in.

De OCMW's zullen een toestroom kennen van mensen die hulp eisen. Er zullen nieuwe aanwervingen moeten gebeuren om de bestanden van sociale werkers uit te breiden.  De gemeentes kampen nu al met begrotigstekorten, personele onderbezetting en kaders die niet opgevuld geraken. Niet getreurd, gemeentes en OCMW's zullen juridisch verplicht worden door de rechtbanken om te zorgen dat het de nieuwe inwoners aan niets ontbreekt.

Want de "mensen zonder papieren" die dan papieren zullen bezitten, blijven beschikken over juridische en sociale bijstand waar de burgers van dit land niet kunnen over dromen. 

Van de regularisatiegolf uit 1999 blijft 33% van de toen gelegaliseerden nu nog steeds beroep doen op een OCMW-uitkering of werkloosheidsvergoeding.

U kan dezer dagen in de kranten lezen waar de leden van uw regering heentrekken om te genieten van een verdiende vakantie. Zij hebben hectische maanden achter de rug, want ze hebben zich zwaar ingespannen voor de verkiezingen.  Beleid of bestuur werd terzijde geschoven. Doodvermoeid zijn de ministers na de verkiezingen bij mekaar gekomen en ze hebben beslist de toegang tot het land B open te stellen voor wellicht enkele honderdduizenden nieuwkomers die uitsluitend hier zijn omwille van de sociale voordelen.  Dit terwijl de jobs voor de eigen burgers dagelijks sneuvelen, en nieuwe lasten en taksen onontkombaar op ons af stevenen. De leden van de regering zijn bijzonder trots op de prestatie die zij geleverd hebben door deze allereerste beleidsbeslissing. 

De uitdrukking die Van Rompuy en Van Ackere hanteerden om de burgers mild te stemmen : "Het gaat om de mensen, niet om de centen" is een grove leugen. Wij, de legale inwoners van dit land, zijn ook mensen, maar wij dienen enkel om onze centen af te geven en te zwijgen, want wie protesteert tegen deze laffe regering, is een ongewenst extremist. 

Ray


27-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie verdient de definitieve Permanente Angeltjes Ban ?

 

Dit artikel blijft bovenaan staan tot en met maandag 27 juli 2009 

Nieuwe artikels vindt u hieronder

 

Wie verdient de definitieve permanente Angeltjesban ?  Wie wordt uit Vlaanderen verbannen ?

Welke figuren zag u graag voor eens en voor altijd verbannen uit Vlaanderen ?

Overbodige charlatans, profiteurs, volksbedriegers, profijtjagers, tafelschuimers, zakkenvullers, mooipraters, hypocrieten, arrogante kwebbelaars, u roept maar.

U mailt 1 tot maximum 5 namen PER MAIL voor 29 juli 2009  naar de redactie via de antwoordmogelijkheid in de linkerkolom van de blog

Stuur eens een aardig berichtje 

Uw anonimiteit is gewaarborgd, ook als u gebruik maakt van ons e-mailadres brave-angeltjes@hotmail.com

Wij verzamelen al de namen en onderwerpen die aan uw oordeel via een poll zoals we dit gedaan hebben voor de beroemdste Vlaming.

Wie is het niet waard nog langer in ons land te wonen ?

Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn voldoende reacties binnen op maandag 27 juli 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles verkocht om fout geïnde belastingen te betalen + AANPASSING 18.30 u

 

Volgende week wordt de inboedel van Luc Roubben en Lea Bensch uit Ham openbaar verkocht. Het rechtstreekse gevolg van een fout van de fiscus. Die vorderde jarenlang onterecht tienduizenden euro’s van het zieke echtpaar.

De fout is rechtgezet, maar de openstaande schuld - zo’n 13.000 euro - moet toch betaald worden omdat de bezwaartermijnen verstreken zijn. “We zijn ten einde raad.”

In de jaren ‘80 was Luc Roubben een succesvol vertegenwoordiger voor het merk van tuinmateriaal Wolf. In 1989 sloot hij een polis gewaarborgd inkomen af bij de toenmalige verzekeringsfirma ABB, eentje die niet gerelateerd was aan inkomstenverlies. Als hem iets zou overkomen zou hij 1.500 euro per maand krijgen, los van zijn ziekteuitkering.

Zorgzame vader

“Ik heb die polis als zorgzame vader afgesloten omdat ik voor mijn werk veel op de baan was. Ik wilde ervoor zorgen dat mijn vrouw en kinderen niets te kort zouden komen als er iets met mij zou gebeuren.”

Niet veel later wordt Roubben getroffen door een spierziekte waardoor hij volledig werkonbekwaam wordt.

“Ik moet morfine nemen om de pijn te kunnen verdragen. Zelfs in de pijnkliniek van Pellenberg konden ze me na een tijdje niet meer helpen. Tegenwoordig krijg ik iedere twee weken twaalf injecties om met mijn ziekte te kunnen leven”, aldus Luc Roubben.

Alfabet omgekeerd

“Op advies van mensen die we vertrouwden hebben we de polis netjes ingevuld op onze belastingbrief, terwijl dat helemaal niet moest. Het gevolg laat zich raden: ons brutoinkomen lag hoog en wij moesten gemiddeld vijf- tot tienduizend euro per jaar aan de belastingen betalen."

"Ik heb verschillende mensen gevraagd of dat wel normaal is. Ik heb zelfs een brief geschreven naar de auditeur-generaal van Financiën. Overal kreeg ik hetzelfde antwoord: da’s normaal, je moet dat betalen.”

Luc en zijn vrouw Lea spaarden daarom al die jaren 600 euro per maand om het gevorderde bedrag aan de belastingen te kunnen betalen.

“Maar dat bedrag werd ieder jaar groter. In 2002 kwam de definitieve klap. Ook mijn vrouw werd ziek en kon niet meer werken, onze zonen zaten op kot en op de koop toe had de administratie van de belastingen beslist om de brieven in omgekeerde alfabetische volgorde te versturen. Daardoor kregen we ons aanslagbiljet veel vroeger dan normaal en hadden we het gevorderde bedrag niet op tijd bij elkaar gespaard. Het begin van de ellende.”

Pandjeshuis

Roubben en zijn vrouw konden plots de eindjes niet meer aan elkaar knopen.

“Ik heb alles moeten verkopen om mijn belastingen te kunnen betalen: levensverzekering, pensioenspaarrekening, auto, meubels. Onze twee zonen studeerden voor ingenieur, maar we kregen geen studiebeurs omdat ons inkomen volgens de fiscus te hoog was."

"We hebben kou geleden in de winter omdat we de mazout niet meer konden betalen. Zelf heb ik zwaar moeten afkicken omdat ik geen geld meer had voor de medicijnen tegen mijn chronische pijn. We hebben vaak op zwart zaad gezeten. Op een gegeven moment ben ik met de bus naar Maastricht gereden waar mijn zoon op kot zat. In een pandjeshuis heb ik mijn gouden ring verkocht. Het geld heb ik aan mijn zoon gegeven zodat die toch nog een week kon eten.”

Rechtgezet

In 2005 heeft de fiscus eindelijk het misverstand rechtgezet en sindsdien betaalt het echtpaar weer ‘normale’ belastingen. Alleen blijft het verleden hen achtervolgen.

“De fiscus geeft toe dat we al die jaren onterecht belastingen hebben betaald, maar de bezwaartermijnen zijn allemaal verstreken en dus moeten we hoe dan ook de openstaande schuld - 2.153 euro in Bilzen en 11.500 euro in Beringen - betalen."

Fiscus stuurt deurwaarder

"De ontvanger van Bilzen heeft een deurwaarder gestuurd. Op 8 augustus wordt onze inboedel openbaar verkocht. Dan hebben we niks meer. Alleen elkaar nog.”

“We zijn blij dat onze zonen tenminste goed terecht zijn gekomen”, zegt Lea. “Volgend jaar trouwt onze oudste in Barcelona. Maar we kunnen niet naar hem toe omdat we geen geld meer hebben.”

0,95 euro

Luc: “Op dit moment staat er welgeteld 0,95 euro op onze rekening. Ik vind het erg om te zeggen, maar dat is onze realiteit.” Hij veegt de tranen uit zijn ogen.

“Ons leven is helemaal om zeep omdat we té plichtsbewust onze belastingbrief hebben ingevuld. En omdat we te veel vertrouwen hadden in andere mensen. Door mijn ziekte heb ik wellicht niet lang meer te leven, maar ik wil mijn vrouw niet achterlaten met deze miserie. Ik durf niet uit te rekenen hoeveel geld we kwijt zijn, want dan pleeg ik wellicht zelfmoord.”

@ Het Belang van Limburg

+ AANPASSING 18.30 u

Wil iemand aub onderstaande tekst van Roeland van Walleghem overbrengen bij de reacties van Het Belang van Limburg.  Als u op de gele tekst hierboven klikt, komt u direct waar u moet zijn.  Dank

Sinds 2005 bestaat er een mogelijkheid om "onbeperkt uitstel van betalingen" aan te vragen. Dit moet aangevraagd worden bij de Gewestelijke Directeur Invorderingen van het district waar de man woont. Dit dient te gebeuren via een aangetekend schrijven en dient gemotiveerd te zijn (kan het document afhalen via de webstek van financiën). Om aanspraak te kunnen maken mag de belasting geen voorwerp meer uitmaken van een geschil (bezwaar, fiscale rechtbank enz.). De man komt voor dit laatste waarschijnlijk in aanmerking. En nu het belangrijkste voor dit geval: vanaf ontvangst van het aangetekend schrijven worden ALLE VERVOLGINGEN GESCHORST. De commissie die uiteindelijk moet beslissen moet binnen de zes maanden tot een besluit komen. Nadien is er nog een eventuele mogelijkheid tot beroep. De man kan mij eventueel contacteren op 0495248413 - Roeland van Walleghem

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Mexicaanse griep : misplaatste paniek ?

 

.
Professor medicus Bernard Debré
.
De Franse professor-medicus Bernard Debré gooit een steen in de kikkerpoel door te verklaren dat de Mexicaanse griep helemaal niet gevaarlijk is en dat de maatregelen tegen een pandemie enkel in het leven geroepen zijn om "ons bang te maken".  U kan hier het Franse artikel lezen, dat we bondig samenvatten.
.
"Deze griep is niet gevaarlijk.  We geven er ons nu rekenschap van dat ze zelfs minder gevaarlijk is dan een een gewone seizoensgriep. Het zou normaal zijn om al de maatregelen nu af te blazen. Alles wat nu gebeurt, is enkel om de bevolking schrik aan te jagen.  Iemand die besmet, zet de besmetting over naar 2 of 3 anderen, terwijl bij een normale griep één overdracht plaatsvindt. Maar het blijft een griepje, het is geen Ebolavirus."
.
De regeringen konden vanzelfsprekend niet anders dan de Wereld Gezondheids Organisatie volgen die heftig en zeer vlug gereageerd heeft met dagelijkse persconferenties, en eigenlijk de gevangene is geworden van de overaandacht bij de media.
.
"In Frankrijk tellen we 800 van dergelijke griepgevallen.  Dit is een grap. Gaan we nu ook het aantal diarrheegevallen in dagelijkse statistieken vatten en dagelijks laten omroepen ?"
.
En Debré gaat verder : "Het is totaal overbodig de mensen gek te maken, behalve als er politieke doeleinden achter zitten en men uit is om een boodschap te verkondigen :"Beste mensen, slaap op jullie beide oren, wij waken over u".
.
Bernard Debré is naast zijn wetenschappelijk werk, volksvertegenwoordiger voor de UMP van Sarkozy. Wat het debat dat nu in de Franse pers en de lezersreacties ontstaat, onder een partijpolitiek licht brengt.  Misschien heeft heel die grieppaniek daar inderdaad mee te maken en heeft de WGO de zaak helemaal verkeerd aangepakt en gaat men op de ingeslagen weg voort.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu de 5 grootste winkelcentra ter wereld

 

Het is wereldcrisis maar dat wil niet zeggen, dat we niet mogen dromen van ongebreideld winkelen,morsig kopen, vitrine-likken en in verleiding komen voor compleet overbodige dingen.  Virtueel wikken en wegen langs de grootste winkelcentra ter wereld.

10 biggest malls in the world
1.  The South China Mall - Dongguan - China - 660.000 m2
.
10 biggest malls in the world
2.  Golden Resources - Peking - China - 557.000 m2
.
 
 
3.  SM Mall of Asia - Pasay City - Filippijnen - 390.000 m
.

10 biggest malls in the world 

 4.  Dubai Mall (Verenigde Arabische Emiraten) - 353.000 m

10 biggest malls in the world

5.  West Edmonton Mall - Alberta Canada - 353.000 m2

Vervolgens komen winkelcentra in Istanboel (Turkije), Manadaluyong (Filippijnen), Kuala Lumpur (Maleisië), Youngstown (Ohio)  en Quezon City in de Filippijnen, met winkeloppervlaktes tussen 353.000 en 279.000 m2

Ter vergelijking het Shopping Center van Wijnegem telt 57.000 m2.

Alweer compleet overbodige informatie maar daarom is het komkommertijd.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diederick Bouts

 

Faces Of Evil

Het Martelaarschap van Sint Erasmus door Diederik Bouts (1410/1420 - 1475)Leuven of Haarlem. Wat zou de brave man op het marteltuig mispeuterd hebben ?  Zou hij wellicht de almacht van het toenmalige ACW betwist hebben ?  Dan is zijn straf natuurlijk verdiend.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor André Rieu wereldbekend werd, was hij maar een gewoon straatmuzikant

 

 

Hier nog een oude filmopname van André Rieu in Montmartre (Parijs) waar hij op de Place du Tertre staat te musiceren.  Maar mijnheer droeg toen al een dijenkletser evenals zijn compagnons.  Sous les Ponts de Paris, daar zal hij toen ook geslapen hebben.

Wat heeft die man een carrière gemaakt. Fantastisch, dat je zoveel mensen over de ganse wereld gelukkig kan maken.  Nog veel jaren, Mijnheer Rieu !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Belangrijkste om te Slagen is bezig te blijven : Het Bartending

 

Bartending : Het Belangrijkste om te Slagen, is bezig te blijven

 

Wij schrokken toen we vanmorgen deze titel in het Nieuwsblad lazen, onder de rubriek "Antwerps Nieuws". Het eerste wat door onze geest flitste, er is een nieuwe spreuk ontdekt van Willem de Zwijger.  Dat is echter geen Antwerps nieuws. Toen dachten we, wellicht is de uitvinder van het adagium, Kris VD, langs de redactie van het Nieuwsblad gepasseerd en heeft hij genereus enkele bedenksels achtergelaten. Zeker toen we  op het enigmatische woord "Bartending" stuitten.

En toen floepte het licht aan : dit kan niet anders dan de vooraankondiging van  een nieuw programma van de 0000 zijn, om na de vakantie Bart Dewever terug in de publieke aandacht te brengen. "Bart en zijn ding, het Bartending".  Zoals in Man bijt Hond onze goede vriend Wim Helsen met zijn hoekje van de poëzie, gedichten kwam voorstellen.  Het zou inderdaad een fijn aanhangsel kunnen zijn bij het programma "Er is iets misgelopen" (ook bekend als Het Journaal)  om Bart regelmatig een toelichting te laten verstrekken bij de dagelijkse maatschappelijke problemen die de kijkers in hun ban houden : "Het Bartending" met als ondertitel "Het belangrijkste om te slagen is bezig te blijven".

Ziezo, wij dachten dat we de puzzel opgelost hadden.

Maar neen, het gaat om iets totaal anders.  Bartending is Engels, een synoniem voor barkeeping, bar-tending,  het openhouden van een dranklokaal of het serveren van dranken.  Een ober, een garçon, een cafébaas, een serveuse, een herbergier. Gans het verhaal slaat op een cafébaas die een recordpoging onderneemt om in zijn etablissement ononderbroken + 90 uur achter de toog te staan. En daarbij zegt de kampioen : "het belangrijkste om te slagen, is bezig te blijven".

Wij werden gewoon intellectueel misleid.  Zeggen dat er mensen zijn die Angeltjes maar niks vinden, omdat wij niet serieus genoeg zijn en iedereen zijn zeg laten. Binnen de perken.   Tja ... eigenlijk doen wijzelf aan een soort bartending. Er is wel geen poef-mogelijkheid, maar de prijzen zijn democratisch

Het Bartending lijkt ons nochtans ook een goed programmavoorstel. Bart achter de toog van een eetcafé, met een leuk wit koksmutsje en fijne smikkelideetjes tussen een degelijke politieke voorlichting.  

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming geweerd als directeur-generaal bij RVP
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

De Rijksdienst voor Pensioenen heeft een vacature voor een directeur-generaal en de functie werd officieel openverklaard via het Staatsblad met alle voorwaarden daarin vermeld. 

Na de selectie bleek de huidige directeur-generaal, een Vlaming, van de dienst Sociale Zekerheid, als nummer één naar voor te komen. Maar helaas, de man zal niet benoemd worden, niettegenstaande er niets aan de hand is met de zogenaamde taalpariteit die bij dergelijke functies speelt.  De regering ontdekte plots dat de RVP een Nederlandstalige adjunct-administrateur-generaal heeft. Wat er op neerkomt dat de top van de federale RVP volledig in handen zou zijn van Vlamingen.   Het mandaat van de adjunct duurt nog een tijd en kan niet zomaar worden verbroken. Aangezien geen enkele Franstalige slaagde voor de selectie, moet de procedure van voren af aan worden overgedaan. De verantwoordelijke minister voor pensioenen is de gecontesteerde Waal Daerden, die met deze affaire direct goede punten scoort bij zijn aanhang.

Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sociaal progressieve christenen van het ACW
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Het katholieke duidingsweekblad Tertio verliest de steun van het ACW. Wegens kritiek op vakbond en ziekenfonds? Het wordt ontkend. De sociaal progressieve christenen van het ACW  kunnen niet hebben, dat rechtse standpunten, van ondermeer het huiveringwekkend Vlaams Belang op een neutrale manier weergegeven worden in een blad waar zij steunabonnementen   op nemen. De standpunten die het ACW zelf inneemt, getuigen van een "geïnspireerde visie". Progressieve tjeven en fanatieke aanhangers van de islam lijken ontzettend op mekaar.

'Het is juist dat Arco, de financiële poot van het ACW, zijn steun aan ons heeft ingetrokken. Het ging niet om een groot bedrag maar een beperkt aantal steunabonnementen', zegt hoofdredacteur Peter Vande Vyvere van Tertio.

'Het is ook juist dat we een kritisch artikel gepubliceerd hebben dat de christelijke vakbond ACV en het ziekenfonds CM niet gelukkig maakte. Maar ons is niet gezegd dat het één met het ander te maken had.'

'Integendeel. Het artikel ging over de vraag of betaling van de ziekte- en werkloosheidsuitkeringen moet verlopen via ziekenfondsen en vakbonden of in het elektronisch tijdperk rechtstreeks door de overheid kan worden gedaan. Die vraag moeten we absoluut kunnen stellen. Maar het artikel had beter gekund', zegt de hoofdredacteur.

Het had, zo blijkt, geen oog voor de argumenten van CM en ACV. De regel van het 'woord en wederwoord' was dus niet gerespecteerd. Het artikel noemde die positie van vakbond en ziekenfonds - terecht - neocorporatisme (een grote rol in het bestuur geven aan belangenorganisaties, red.) maar ging ver en legde een band met het corporatisme dat enkele lelijke regimes in de jaren 30 huldigden.

Zowel ACW-woordvoerders als de Tertiohoofdredacteur zeggen dat er over dat artikel 'discussie' is geweest, dat het blad het wederwoord van vakbond en ziekenfonds gepubliceerd heeft en dat de zaak bijgelegd is en het incident gesloten.

De mare gaat evenwel dat het ACW zijn steun aan het weekblad nadien opgezegd heeft. ACW en Tertio bevestigen dat de steunabonnementen opgezegd zijn. Tien? Vijftien? Ze weten het precieze aantal niet. Ze kosten 200 euri per jaar.

Peter Vande Vyvere: 'Dat is pijnlijk maar het gaat om een klein bedrag. Het brengt ons niet in moeilijkheden en brengt onze onafhankelijkheid niet in het gedrang. In de brief staat letterlijk dat ze dit schrapten omdat ze moesten bezuinigen.'

ACW-toplui zeggen: 'Dit artikel deed onze haren te berge rijzen. Wij hebben daar een geïnspireerde visie over die veronachtzaamd werd. Maar dat is bijgelegd. We waren echter al een tijd teleurgesteld in het weekblad. Wij vinden daar niet echt in terug wat ons, sociaal progressieve christenen, bekommert. Daarentegen wordt wel geregeld stem gegeven aan de rechtse visie, zelfs aan het extreemrechtse Vlaams Belang. Als er dan moét geschrapt worden in het mecenaat, tja dan valt de bijl op iets wat al lang teleurstelt.'

© 2009 Corelio

Publicatie: De Standaard /  Vlaams-Brabant/Brussel Limburg West-Vlaanderen Antwerpen Oost-Vlaanderen Nationaal
Publicatiedatum: vrijdag 24 juli 2009


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De rassen- en klassestrijd van Barrack Obama - Vincent de Roeck
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Hierna het slot van de boeiende visie van Vincent de Roeck (met wie wij het niet steeds eens zijn, maar dat hoeft ook niet) over de linksige en raciale politiek van Obama.  Voor het ganse artikel verwijzen wij u graag naar http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=8891

"Maar persoonlijk was het toch vooral de recente uitlatingen van Barack Obama naar het adres van de politie van Cambridge, Massachussetts die bij mij helemaal in het verkeerde keelgat geschoten is. Toen 'black power'-professor Henry Louis Gates van Harvard van een zakenreis thuiskwam en geen huissleutel bij zich had, besloot hij zijn eigen voordeur te forceren. Eén van de buurtbewoners zag dat gebeuren en belde de politie die ter plaatse kwam. Gates weigerde zich te identificeren en werd door de politie gearresteerd en naar het bureau meegenomen. Dit werd een schandaal dat de Amerikaanse talkshows dagenlang in de greep hield. Gates noemde de politie een bende racisten en ook Barack Obama koos hier de kant van zijn rasgenoot. De politie deed nochtans gewoon haar plicht, de agenten in kwestie maakten ironisch genoeg zelfs deel uit van een 'racial outreach program', en Gates weigerde elke medewerking met de politie omdat hij vond dat hij als professor in zijn eigen huis geen verantwoording schuldig was. Ik zou in zijn geval blij geweest zijn met de waakzaamheid van de politie. En als president zou ik zeker geen partij gekozen hebben. Maar ja, ik ben dan ook geen zwarte haatzaaier die zijn leven in het teken van de grote rassenstrijd wil stellen... Gates en Obama kennelijk wel."


26-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws voor de mannen, minder goed nieuws voor de vrouwen

 

 

 

Dankzij de evolutie die ook de mensensoort beïnvloedt (behalve de aanhangers van de godsdienst van de vrede, die vinden dat Darwin een aap is) blijkt dat de vrouwen hoe langer hoe mooier worden. Dat beweert de Sunday Times op basis van een wetenschappelijke studie.  Er wordt nogal wat afgestudeerd aan de moderne universiteiten. De heren geleerden  gaan van alles na, het gekste zeker niet als laatste : hoe schuin wij denken en daar schrijven zij vervolgens kromgeredeneerde rapporten over. Of er wordt ijverig in de labo's onderzocht wat wij eigenlijk met onze eigen ogen zelf wel kunnen vaststellen : de dames worden mooier.

 

 

Minder goed nieuws is dat de heren der schepping er fysiek op achteruit gaan : de welvaart, ook als de economie klappen uitdeelt, veroorzaakt eetverslavingen, overgewicht, een wankele gang en slappe knieën, neerhangende schouders en vetbuiken.  Langs de andere kant worden lelijke mannetjes wel gegeerd door mooie vrouwen als zij goede maatschappelijke posities bekleden. 

Eigenlijk niets nieuws onder de zon. "Breng me nog een Stella, schat, of hebben we weer hoofdpijn ?"

De oorsprong van de verfraaiing van de vrouwelijke mensen wordt gewijd aan het feit dat mooie exemplaren meer kinderen baren dan hun fysiek minder bevoorrechte zusters en dat de knapperds bovendien een hoger percentage dochters krijgen. Op die manier worden de "mooie genen" vlugger en talrijker doorgegeven, zodat er sprake is van een heuse verbetering, althans wat de huidige idealen van schoonheid betreft.

Een Fins onderzoeker heeft vastgesteld dat mooie vrouwen gemiddeld 16% meer kinderen hebben. De studie werd verricht over een periode van 40 jaar en betreft 1244 vrouwen en 997 mannen.

"Waar blijft die Stella, verdomme !"

Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Verovering van Groot-Brittannië

 

.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!