Angeltjes
09-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Birmingham : Engeland-supporters afgetuigd door zwarten en moslims

 

A man with a Union Jack flag is seemingly attacked after the protest sparked violence

In Birmingham verzamelden een honderdtal Britse betogers op zaterdagnamiddag nabij een drukbezocht winkelcentrum. Zij protesteerden tegen het islam-extremisme in wat waarschijnlijk een geplande manifestatie was.  Verschillende BNP-aanhangers bevonden zich onder de betogers, reden genoeg om de betoging in een kwalijk daglicht te stellen. Als de BNP op straat komt, mogen de dierlijke instincten botgevierd worden en wordt alles goedgepraat door de media. Het volstaat om te zeggen "Er waren leden van de BNP bij - Ho, dan mag er op geklopt worden".

A protester lies injured following the demonstration in central Birmingham

Een ooggetuige die vanuit zijn appartement het gebeuren gadesloeg, dacht te maken te hebben met voetbalsupporters omdat de naam "England, England" gescandeerd werd. Plots daagde een grotere groep zwarten en Aziaten op en er ontstond direct een heftige vechtpartij. Er waren mensen in de weer met het in brandsteken van de Britse vlag, anderen schopten en sloegen wild op mekaar in, terwijl er ook onschuldige voorbijgangers aangepakt werden. Het leek echt wel georganiseerd te zijn, want er kwamen auto's toe die groepjes afzetten die zich direct tussen het gewoel en geweld gooiden. Het geweld bleef verschillende uren duren.

Er werden finaal 33 personen opgeleid.

 Birmingham demo

 

British Police officers speak to an injured man after a right wing demonstration sparked violence in Birmingham

 Bron : Reuters

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kostprijs van de immigratie

 

“Nederland is trots op zijn diversiteit en het opnemen van grote groepen mensen, onder wie ook zij die een betere toekomst bij ons konden opbouwen en welkome versterkingen vormden op onze arbeidsmarkt. De bijdrage van deze mensen aan de kwaliteit van onze samenleving is groot en wordt gewaardeerd.” Dat verklaarde de Nederlandse premier en christendemocraat Jan Peter Balkenende in 2004 in het Europees Parlement. Een wel erg rooskleurige voorstelling, waarbij de man voorbijgaat aan de harde realiteit. Die is – helaas – dat immigranten en hun nakomelingen vooral bovenaan staan in de statistieken van schooluitval, werkloosheid en criminaliteit. Dan zit zijn socialistische collega Eberhart van der Laan (minister van Wonen, Wijken en Integratie) wellicht dichter bij de waarheid met zijn vaststelling dat “de huidige, massale immigratie van laagopgeleide immigranten de draagkracht van Nederland te boven gaat’.

Bij onze noorderburen is politieke deining ontstaan nadat een volksvertegenwoordiger van de Partij Voor de Vrijheid (van Geert Wilders) een parlementair onderzoek eiste naar de kosten en baten van de immigratie. Het voorstel werd, zoals voorspelbaar was, onthaald op luide afkeuring en boe-geroep. Kranten en politici uitten hun gruwel over ‘het aanwakkeren van onderbuikgevoelens’ en sleurden er – volgens het beproefde recept – nog eens de jodenvervolging door de nazi’s bij.

In 1999 al zorgde Pieter Lakeman voor grote ophef in Nederland met zijn boek “Binnen zonder kloppen”. Daarin becijferde hij de kostprijs van de immigratie (alleen voor Turken en Marokkanen) op 70 miljard euro. In 1994 maakten ambtenaren van Economische Zaken een rekensommetje over de kostprijs van de stroom asielzoekers: 35.000 asielzoekers kosten in het eerste jaar 1 miljard gulden (500 miljoen euro), het volgende jaar 0,9 miljard en de daarop volgende jaren steeds 0,5 miljard. Misschien kan het onderzoek een indicatie vormen van de zopas afgekondigde collectieve regularisatie van illegalen in eigen land. Algemeen wordt uitgegaan van 25.000 tot 50.000 regularisaties. De Franstaligen rekenen op 100.000. Reken zelf maar uit…

Het onderzoek van Economische Zaken werd verketterd en vlug weggemoffeld. Maar immigratie is natuurlijk meer dan de toevloed van asielzoekers. Veel meer, denk maar aan importhuwelijken en gezinshereniging. In 2003 waagde ook het ‘Centraal Planbureau’ zich aan een voorzichtige berekening. De conclusie van het rapport was vernietigend voor al wie denkt of volhoudt dat de immigratie zou bijdragen tot de welvaart. Niet dus. Volgens de ‘commissie-Blok’ kost de niet-westerse immigrant de samenleving per verblijfsjaar pakweg 3000 euro.

Socioloog Ruud Koopmans wijst er ook op dat de economische bijdrage van immigranten relatief klein is. Slechts 45 procent van de allochtonen werkt, terwijl dat onder de autochtonen zowat 75 procent is. “Dat verschil tussen autochtonen en allochtonen is in bijna geen enkel Europees land zo groot is als in Nederland. Alleen Zweden en België doen het nóg slechter…

Het Nederlandse opinieblad Elsevier heeft zich altijd erg kritisch opgesteld in het immigratie- en integratiedebat en komt zelf uit op een kostprijs van ruim 200 miljard euro (voor de afgelopen veertig jaar). Ter vergelijking: Nederland telt zo’n 1,8 miljoen allochtonen, België ongeveer de helft.

“Vaststaat dat de grootscheepse immigratie uit andere continenten een kostbare zaak is geweest en nog lang kostbaar zal blijven”, besluit Elsevier. “Er is door de Nederlandse burgers en bedrijven de afgelopen decennia elk jaar voor miljarden extra aan belastingen en premies betaald om de niet-westerse immigratie en de gevolgen daarvan te kunnen betalen.”
Dat geldt net zo goed voor dit land, al willen de heren politici dat hier ook niet weten en vooral niet gezegd hebben…

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trammelant in den Haan - 8 augustus 2009

 

 

 Foto's : Tjenne 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De rechtspraak is openbaar in Modelstaat B. Is dit een waarborg op een onafhankelijke rechtspraak ?

 

De rechtspraak is openbaar, dat wil zeggen, dat elke burger een proces kan bijwonen en een gezellige wandeling mag maken doorheen de gerechtshoven. De poppenkast is gratis en de voorstellingen zijn saai, soms hilarisch, voorspelbaar, dramatisch en er wordt door vele protagonisten vals gespeeld.

Nu lijkt het plots dat de democratie in mekaar zou stuiken, mocht er aan het principe van de openbaarheid getornd worden. Tegelijk is  het plots doorgedrongen tot de openbare opinie, dat gerechtshoven die ondergebracht zijn in monumentale oude gebouwen, tegelijk een museale waarde bezitten en daardoor belemmerd worden in hun eerste prioriteit, de rechtspraak beoefenen.

De (belangrijke) dienst Monumenten en Landschappen verhindert noodzakelijke beveiligings- en aanpassingswerken, zodat onguur volk ongewild maar dankbaar om de geboden kansen,  zijn slag kan slaan.  Ontsnappingen, zoals we meegemaakt hebben, maar ook mogelijke andere criminele tussenkomsten die de gang van justitie verstoren, behoren tot de mogelijkheden. Niet zozeer om justitie bewust in de weg te zitten, maar wel om de historische en culturele waarde van een gebouw in ere te houden.

We zullen het dan nog niet hebben over de triviale manier waarop bewakers enkel beschikken over een busje pepperspray om zware gangsters die op de loop willen, in bedwang te houden. 

De Modelstaat B is een tragische parodie op zowat alle vlakken van het openbare leven.  Jeroen Bosch, Pieter Breughel, James Ensor en Magritte beschikken samen niet over voldoende fantasie om de gekte van belgië te penselen.

Decennialang wordt de magistratuur volgepropt met politieke creaturen. Sommigen zijn ongetwijfeld behoorlijk gemotiveerde lieden die hun taak op een neutrale manier uitvoeren. Anderen zullen dit ook proberen, maar vergeten nimmer dat ze schatplichtig zijn aan deze of gene politicus of partij. En een derde categorie bestaat uit schaamteloze partijluizen.

Dat maakt van de magistratuur in Modelstaat B, veel meer dan bij onze buurlanden,  een heuse krabbenmand van tegengestelde belangen, zware ego's, gekrenkte zielen en zielige zonderlingen. Vaak een wereldje buiten de werkelijkheid dat er toch mee verbonden blijft maar dat vooral boven de gewone massa verheven is.

Heel deze evolutie van de structuur en personeelsbezetting bij een van de pijlers van onze rechtstaat weegt veel zwaarder dan het symbolische feit van de openbaarheid van zittingen en de betreedbaarheid van gebouwen.

De maatschappij heeft nood aan beveiliging en een herstel van het geloof in de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht.  En daarvoor moeten we ons niet met zijn allen gaan vergapen aan de poppenkastvoorstellingen. Doe maar zonder ons en maak u niet belachelijk : dat laatste is de rol van de minister en die doet dat voortreffelijk.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Israelisch-Arabisch conflict weldra beëindigd ?

 

 

De wonderpresident van de Verenigde Staten, Hoessein Obama, houdt niet op de Mensheid te verbazen.  Nadat hij Europa aanzienlijk wil uitbreiden met het Prachtland Turkije, en zowel in Irak als Afghanistan zijn troepen aanmaant om de vijand vooral niet tegen het hoofd te stoten, is er nu een nieuw schitterend voorstel aan zijn koker ontsproten.

Amerika stelt voor, bij monde van zijn Wonderpresident, dat in de nooit-eindigende stiekeme oorlog  tussen de Joodse staat Israël en de gehele Arabische  Prachtwereld, het koninkrijk Marokko een bemiddelende rol zou spelen.

Het nieuws wordt bevestigd door het officiële persagentschap Maghreb-Arabe Press dat zaterdag meldde dat Obama een brief heeft  verstuurd aan Mohammed VI met daarin de boodschap "Ik hoop dat Marokko de leiding zal nemen in het overbruggen van meningsverschillen tussen Israël en de Arabische wereld".

Elk initiatief dat kan leiden tot normalisering van de betrekkingen in dit historische conflict is welkom. Of het verzoek aan Marokko een goede zet is, zal de toekomst uitwijzen.  Van de vele bipatride Marokkanen uit onze leefomgeving, hebben wij nog nooit een neutraal woord opgevangen over Israël of de Joodse burgers.

Gewoonlijk wordt beroep gedaan bij pogingen om te bemiddelen op een partij die geen uitgesproken banden heeft met de ruziemakers.  Uiteraard hebben de advisuers van de Wonderpresident een veel ruimer en dieper zicht op deze zaak dan wij. Let's Hope !

 Morocco News


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charleston met Max Raabe

 

 

.


08-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier isTariq Ramadan weer : dom, dommer, domst.

 

 

In The Guardian krijgt Tariq Ramadan, de Egyptenaar met verschillendeEuropese nationaliteiten  alnaargelang het land waar hij gedurende een tijdje zijn nummertjes mag opvoeren, de kans een aantal gemeenplaatsen uit zijn fez te toveren.

Die man vindt telkens wel een of andere poco-universiteit bereid om hem een tijd op de betaallijst te plaatsen en zijn ondermijningswerk te verrichten.  Onder het mom van de tolerante moslim, is hij een wegbereider van de islamisering in Europa en Amerika.

Een vertaald fragment over de toetredi!ng van Turkije tot de EU :

"Argumenten die Turkije buiten de Europese geschiedenis en aardrijkskunde plaatsen kunnen geen stand houden. Gedurende meer dan vier eeuwen heeft het Ottomaanse Rijk de politieke en strategische toekomst van het continent mede vorm gegeven.  Gedurende de late 19de eeuw en begin 20ste eeuw werd Turkije zelfs omschreven als "Europa's zieke man" (*) De historische en economische invloed van Turkije is nog steeds substantieel.

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/aug/06/turkey-eu-membership

 (*) Europa's zieke man

Om de nonsens die "professor" Tariq Ramadan uitkraamt in zijn juiste perspectief te plaatsen, vermelden we hierna hoe Wikipedia de benaming van "Turkije, als Europa's zieke man" omschrijft :

De zieke man van Europa was de bijnaam van het Ottomaanse Rijk aan het einde van zijn bestaan in de 19e eeuw en duidt op de eens zo machtige positie van het land dat tot in de 18de eeuw een serieuze rivaal was van vooral Rusland en Oostenrijk. Sinds de tijd van Napoleon was het Osmaanse Rijk geen echte bedreiging meer voor Europa en tegen het midden van de 19e eeuw was het zelfs op sterven na dood. Het rijk bleef nog tot in de 20e eeuw bestaan alleen omdat de Britten, Fransen en Russen het elkaar niet gunden dat een van hen de genadeslag toebracht. Zo gauw als het er naar uitzag dat door toedoen van een van deze militair veel sterkere landen nu het definitieve einde in zicht kwam sloten de andere twee snel een verbond met de Turkse sultan om zijn instortende rijk weer te versterken. Het resultaat was dan dat bij een nieuw vredesverdrag wel weer een stukje Osmaans grondgebied afgestaan werd maar dat het rijk verder toch betrekkelijk ongemoeid werd gelaten. Het definitieve einde kwam in de Eerste Wereldoorlog. Toen wedde de sultan op het verkeerde paard; de Duitsers. Na de oorlog werd alleen het hartland Anatolië plus de regio rond Istanboel behouden, waar een westers geörienteerde seculiere Turkse nationale staat werd gevestigd door de spreekwoordelijk geworden Jonge Turken onder leiding van Mustafa Kemal Ataturk, De rest van het rijk werd opgedeeld onder de overwinnaars.

Het begrip is zo ingeburgerd dat het tegenwoordig in allerlei minder florissante situaties wordt gebruikt.

Met dit soort dommige argumenten onderbouwt Ramadan zijn visie uit.  Wat een charlatan is die man.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwkomers in NL worden ingeschreven als zangers lichte muziek

 

 

Het mensdier dat zich suf piekert over zowel de macro-kosmos als het micro-gewriemel, beweegt zich door de eigen gecreëerde omgeving als een sluw schepsel, dat de omstandigheden op een verbazingwekkende manier naar zijn hand weet te zetten. Wij beginnen sommige stukjes graag met een cryptische inleiding, zodat u zuchtend stopt met lezen ofwel geïntegreerd verder gaat : "Wat wordt dit nu weer ?"

Onze Nederlandse bovenburen hebben voorlopig nog altijd meer aanhangers van de multiculturele "kom-maar-binnen-en-maak-het-u-makkelijk" mentaliteit dan critici die een einde aan de waanzin willen stellen.  En de poco's schromen er zich niet voor de eigen wetten op een behendige manier te omzeilen om te komen waar zij willen : in de jungle van de multicul.

We laten u een stukje radio horen uit een VPRO-programma met een korte toelichting van de situatie.

Gepardoneerde asielzoekers moeten zich laten inschrijven als werkzoekenden bij een instelling met de naam UWV-Werkbedrijf, laten we het vergelijken met onze VDAB.  Wie daar geregistreerd is, kan opgeroepen worden voor tewerkstelling in de opgegeven branche.  Zolang dat niet het geval is, blijft men genieten van de uitkeringen waar men recht op heeft.

Die UWV, die over het gans land 130 vestigingen telt en nauw samenwerkt met de gemeentes, schrijft de nieuwkomers in als "zangers lichte muziek".  Niet dat die mensen enig zangtalent hebben, neen, dat is een eigen initiatief van de UWV, om te voorkomen dat de nieuwen onmiddellijk aan de slag zouden moeten. Vacatures voor zangers lichte muziek zijn er nooit. Zo kunnen de nieuwe Nederlanders zich rustig aanpassen aan hun nieuwe omgeving, beetje inburgeren, beetje Nederlands leren en zich vooral geen zorgen maken. Zorgen, dat is iets voor de eigen bevolking.

Handig, niet ?  Beluistert u het audiofragment dat wij vonden  bij Geen Stijl langs dit bruggetje .

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schokkende video uit Zweden

 

 

We hadden het gisteren reeds over de grote problemen in Malmö.  Vandaag ontdekten we op de webstek van onze collega's www.hetvrijevolk.com deze ontstellende beelden. De gesproken tekst is Engels met Franse ondertitels. Verspreid deze video zo veel mogelijk. Verwijs naar www.angeltjes.be of rechtsreeks naar Youtube

http://www.youtube.com/watch?v=I7E4i2BnBnk

Wij voegen er de originele commentaar bij van Het Vrije Volk :

In welke Europese grote stad is in het islamitische stadsdeel ongeveer 90% van de medeburgers werkloos, leeft bijna iedereen van een uitkering, komen 998 van de 1000 scholieren uit landen zoals Irak, Iran of Libanon, kunnen politieagenten, brandweerlieden en ambulancepersoneel alleen nog in gepantserde voertuigen uitrukken, omdat de medeburgers hen constant zonder reden aanvallen? Als je niet alleen kijkt naar het islamitische stadsdeel, maar naar het hele stadsgebied, dan is 25% van de inwoners moslim. In deze stad is het leven voor de autochtonen inmiddels een nachtmerrie geworden. Grote internationale televisiezenders uit de hele wereld berichten over het lijden van de autochtonen, alleen de Nederlanders en de Duitsers niet – omdat het niet politiek correct is. Kent u deze stad midden in Europa? Zo niet, bekijkt u dan de video….

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder Papieren in Leuven in fijn optrekje

 

In onze brievenbus ontvingen wij volgende bericht van Valère Oversteyns, gemeenteraadslid te Leuven.

Ik kan sedert gisterenavond met 100% zekerheid bevestigen dat de 'Sans Papiers' delegatie een onderkomen vond in de uiterste hoek van het universitair gebouwtje op de hoek van de Middenstraat x Rechtestraat (Smoorstraatje) in het Groot Begijnhof van Leuven. Dat is niet recht tegenover de Begijnhofkerk, want die ruimte is leeg, maar de groep zit iets verder op de hoek, schuin tegenover de Begijnhofkerk. Zoals u op bijgevoegde foto kan merken (fotot ontbreekt)  is de groep een 10 à 15 pers. groot.De ruimte grenst aan de keuken van de Faculty Club In de parochiezaal St Michiel en AlmaII zit momenteel niemand meer. Deze groep heeft het getroffen; de keuken van de Faculty Club (2 vorken in de Michelin Gids 2009) geeft op het gebouwtje uit, ze zullen al niet van honger omkomen...

http://www.facultyclub.be/nl/michelin-2009/

PST  Bedankt Valère voor het bericht en de foto, we kunnen ze helaas niet plaatsen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Angeltjesban wordt toegewezen aan : Jozef de Witte van het Spionnencentrum

 

 

 

Het was geen gemakkelijke opgave, want er waren nogal wat kandidaten die al vele jaren hun beste beentje voorzetten om de eerste prijs te verwerven in deze wedstrijd.  U hebt finaal beslist en gekozen en onze grote winnaar is de charismatische opperbaas van het Spionnencentrum, de belgische gedachtenpolitie, de leider van de meest ondemocratische instelling van dit schandland. Proficiat, Jozef, pak uw koffertje en vertrek. Doen zoals uw illegale vriendjes doen, en het land terug insluipen, zal niet baten : terugkeer is uitgesloten en amnestie wordt niet toegekend aan figuren die deze clementiemaatregel zelf nooit wilden toepassen. 

Op een eervolle tweede plaats prijkt de rode nieuwsredactie van de 0000, de manipulatoren en geldverkwisters bij uitstek, de arrogante overbodigen die het politiek-correcte gedachtengoed aanhangen en zich gedragen als gedweëe onderdanen van het regime in wiens opdracht zij politici kraken of maken. De schande van de journalistiek : proficiat !

Brons is er tenslotte voor de voltallige familie komedianten uit Laken.  Aan hen spenderen we geen woorden.



De Rode nieuwsredactie van de 0000  25 % (34)
Pater Leman (bijna vergeten, niet versleten)  1 % (2)
Bert Anciaux (partijvernieler)  3 % (4)
Trientje Moerman (graai & grabbel)  0 % (0)
Laurette Onkelinx (mini-editie van Madame Non)  1 % (1)
Tom Barman (bekende wietgebruiker)  2 % (3)
De 3 Koekoekburgemeesters (oude belgen)  2 % (3)
Graaf Lippens (fantast en bedrieger)  1 % (1)
Jozef de Witte van het Spionnencentrum  27 % (36)
Jan Renders van het ACW (en de Inquisitie)  4 % (6)
Tom Lanoye (dictielerares)  1 % (2)
Patrick Janssens (concertorganisator)  1 % (2)
Freddy Willockx (filmster : vertolkte ET)  1 % (2)
Freddy Thielemans (drankorgel & sadist)  3 % (4)
Herman van Rompuy (Afwezige premier)  0 % (0)
Noël Slangen (sympathiek volksfiguur)  0 % (0)
De familie Saksen-Coburg uit Laken (compleet)  15 % (20)
Jos Geysels (nachtmerrie)  7 % (9)
Guy Verhofstadt (mythomaan)  4 % (5)
Steven Stevaert (stielman en steelman)  0 % (0)

Totaal aantal stemmen: 134

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urbanus : Ge moogt naar huis gaan - Met actuele strofe

 

 

 "Neeeeee crapuleuze gangster had ne mens of 2 vermoord,
de rijkswacht en politie hadden em opgespoord.
Maar et gerecht had ni veel goesting, tgerecht aan genen tijd.
Het dossier was onvolledig, en de bewijze ware kwijt.
En het gevang zat stampevol, der kon niemand nemeer bijijij
en weet eg wa de rechter tege de gangster zei:
ge moogt naar huis gaan..."



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met bolide de bink uithangen in Marokko

 

Nederlandse, Belgische of Duitse Marokkanen maken in Marokko de blits met dure auto’s uit Duitsland en België, die ze na de vakantie verkopen. Auto’s: het gesprek van de dag en het grootste verlangen van de boulevardjeugd die het zich nog niet kan veroorloven. Met glimmende ogen keuren ze de langsrijdende auto’s. ”De auto’s hier in Tanger zie je in Nederland niet,” zegt een jongen uit Amsterdam-Oost volgens dagblad Het Parool. Of hij er zelf een heeft? ”Nee man, was het maar waar. Dan had ik alle chickies.”

Een witte Mercedes rijdt met blazende boxen en pompende bassen voorbij in de Marokkaanse havenplaats. De bolides zijn een schril contrast met de afgeragde blauwe taxi’s waarin de lokale bevolking zich verplaatst, opgepropt met soms wel zes man.

Hoe komen de Nederlandse Marokkanen eraan? Een negentienjarige Nijmeegse weet het wel: ”Drugsgeld. Pillen vooral, soms wat coke.”

Twee van haar vrienden rijden van Nederland naar Marokko, de één in een Mercedes SLK, de ander in een BMW 7. ”Hij wilde die SLK zo graag hebben, hij heeft hem meteen gekocht toen hij zijn rijbewijs haalde.” Ze pakt haar telefoontje erbij en toont foto’s van een jonge Noord-Afrikaanse man die in zijn grote auto lijkt te verdrinken. ”Mooi he?”

Met die grote auto’s maken de jongens de blits in Tanger. ”Het is echt status. Je kunt er makkelijk meisjes mee krijgen,” leggen drie Hilversumse Marokkanen voor de McDonald’s uit. Een Maastrichtenaar trekt hard op in zijn BMW; de auto moet nog ingevoerd worden. Hij kocht de tweedehands bak in België. ”Het was toevallig de mooiste die ze hadden.” Aan het eind van de vakantie verkoopt hij hem weer. Aldus het dagblad.

@ Maghreb Magazine

 


07-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België maakt zich belachelijk met ontsnappingen - NRC

 

Twaalf ontsnappingen in nog geen twee weken. De Belgische autoriteiten breken zich het hoofd over maatregelen ter beveiliging van hun gevangenissen.

Door onze correspondent

 

Gent, 7 aug. Sinds begin dit jaar zijn in België al 39 gevangenen ontsnapt: 14 gingen ervandoor tijdens vervoer, een rechtbankzitting of ziekenhuisopname, 25 braken uit – in Nederland gebeurde dat dit jaar één keer. De gevangenen in België trokken kleren aan van bezoekers en wandelden naar buiten, ze groeven zich uit, ze gijzelden cipiers. Dit jaar lijkt een recordjaar te worden: nog één ontsnapping en 2009 telt er al evenveel als 2006, het jaar waarin op één dag 28 gevangenen ontsnapten uit de gevangenis van Dendermonde.

Van de drie criminelen die eind juli in Brugge ontsnapten, is gisteren de tweede alweer aangehouden. Hij bevond zich in Marokko. Eerder werd al een mede-ontsnapte opgepakt in Brussel. Het parket in Brussel heeft bekendgemaakt dat de drie zich na hun ontsnapping enkele dagen in Amsterdam hebben opgehouden. Van de zes die uitbraken uit de gevangenis van Merksplas, zijn er nog twee voortvluchtig. Eén is Belg, de ander Tsjech.


„We maken onszelf belachelijk”, zegt de Gentse directeur Van Bogaert vandaag in NRC Handelsblad. „Elke keer zetten we België in de kijker met justitiezaken. Van Siberië tot Vietnam kennen ze Dutroux. Hoe ver zijn we als je hier niet eens veilig voor de rechtbank kunt verschijnen?”

@ NRC Handelsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betalen voor online nieuws ?

 

Betalen voor dit ?

We halen dit bericht weg bij Spitsnieuws.nl en geven het voor wat het waard is :

Wie The Times, New York Post of The Sun online wil lezen, zal daar binnenkort geld voor moeten gaan betalen.

De baas van News Corporation, Rupert Murdoch, heeft dat gezegd in een interview met de Financial Times.

Daarna moeten alle andere titels van het bedrag achter een betaalslot. Murdoch verwacht flink te gaan verdienen aan online verkoop van nieuws.

Ook wil de eigenaar van Foxnews de site alleen toegankelijk maken voor betalende bezoekers.

Wij weten niet of het de bedoeling is, dat er naast de online editie voor betalende abonnees, nog een gratis internetkrant zou overblijven, zoals dit het geval is met onze eigen gazetten. Mocht deze trend zich ook in Vlaanderen voortzetten, dan hebben wij daar geen bezwaar tegen.   

Wie alleszins niet op internet thuishoort, is de openbare omroep en zeker niet op de overheersende manier zoals dit met de 0000, ook wel eens de VRT genoemd,  het geval is.  Dit is pure concurrentievervalsing en nutteloze geldverspilling. 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoge hakken

 

 

 

De Britse vakbonden zouden hoge hakken op het werk willen verbieden.  Voor vrouwen, welteverstaan, niet voor korte ventjes met een Napoleoncomplex. 

Het Britse Trade Union Congress (TUC) verpakt dit voorstel als "beschermingsmaatregel" voor de vrouwen , die zich in hogere functies verplicht zouden voelen om zich aldus te manifesteren.  Terloops wijzen de syndicaten naar mogelijke gezondheidsproblemen die zouden ontstaan in rug en voeten.

Wij begroeten deze weldoordachte maatregel met enthousiasme.  Wat jammer dat wij geen lidmaatschap kunnen aangaan bij de Inquisitietroepen van Jan Renders of Rudy de Leeuw. Anders konden we direct het voorstel van hun Britse collega's aan hen overmaken.  

Zou het kunnen dat de Britten hun mosterd hebben gehaald bij de aanhangers van de godsdienst van de vrede ?  Die zijn namelijk ook tuk op vestimentaire regels voor de vrouwen : eerst hoge hakken afschaffen en de ladies vervolgens in een boerka stoppen.   

Mooie tijden komen op ons af.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugse Rechtbank toont criminelen Ontsnappingsroute

 

 

Een ludiek, zelfgemaakt wegwijzertje van een personeelslid met het opschrift 'ontsnappingsroute' trok gisteren de aandacht aan de ingang van de Brugse rechtbank. 'Het is meer dan een komische verwijzing naar de actualiteit', zegt afgevaardigde Frank Arnou van het ACOD. 'Het is ook een noodkreet van het rechtbankpersoneel dat op zoek is naar een ontsnappingsroute uit de onaanvaardbare toestand waarbij gevangenen zonder problemen de benen kunnen nemen. De waardigheid van justitie en het personeel wordt te grabbel gegooid, terwijl de criminelen in hun vuistje lachen.'

'Al jaren vragen wij om extra veiligheidsmaatregelen, maar er wordt niet naar ons geluisterd. Ook hier in Brugge heerst grote laksheid als het op veiligheid aankomt. Topcrimineel Freddy Horion werd hier vanochtend verwacht, maar tot mijn verbazing merkte ik geen enkele verhoogde staat van paraatheid.' Volgens secretaris Luc Neirynck van het ACV is de Brugse rechtbank nog de minste slechte leerling van de klas: 'Niet dat het niet beter kan, maar in vergelijking met de andere rechtbanken valt de veiligheid nog mee.'

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En wat doen we tegen de invasie ?

 

Wij vliegen met deze blog over de actualiteit en we focussen in op sommige aspecten die vooral te maken hebben met wat ons bezighoudt : het drenkelingengespartel van de belgische natie, de invasie door armlastige vreemdelingen van gans welvarend Europa, de opdringerige en achterlijke invloeden van de islam en de lafheid waarmede de politici onze verworvenheden te grabbel gooien.

Dat is een ambitieus programma voor een bescheiden blog en het catalogiseert ons onmiddellijk in de rechterhoek van de samenleving die net over déze moeilijkheden zo weinig mogelijk wil horen.

Wij blaken niet van optimisme want er zijn weinig redenen om hoopvol de toekomst tegemoet te blikken maar met enige humor, ironie of afstandelijkheid, genieten wij best van dit leven : ons unieke leven op ons stukje grond van de planeet. Ons leven en ons land inderdaad, niet toevallig zo maar een plekje om het even waar : een plaats met een lange voorgeschiedenis, afwisselend ellende en vreugde, werken en denken, ijveren en streven. En steeds vooruitgaan en onszelf blijven in telkens wisselende omstandigheden.

Is het niet begrijpelijk dat wij protesteren tegen de oprukkende invasie ?  Hier is niet een of andere hogere buitenaardse intelligentie aan het werk, die ons vaderlijk vermanend de versnelde weg naar vooruitgang en welvaart toont.  Helaas niet.  Het hoge woord wordt veelal gevoerd bij de migranten door individuen die ons terug naar donkere tijden willen sleuren, die onze beschaving afwijzen. Uiteraard niet de sociale verwezenlijkingen en de materiële voordelen. 

Zij wijzen  de complexiteit van de schoonheid af, het abstracte denken dat wij uiten met genuanceerde woorden of beelden, het beleven van individuele vrijheden, het vrije wetenschappelijke onderzoek zonder betuttelende limieten. Dàt is té veel voor geesten die héél deze complexe wereld en mensheid afwegen aan een  achterlijk boekje dat een op vijf aardbewoners terroriseert en de wereldoverheersing nastreeft.

Wij Westerlingen kennen beter dan wie dan ook de excessen binnen onze samenleving en wij weten daar mee om te gaan zonder mekaars hoofden af te hakken.  Dit in tegenstelling tot onze invaders. Hun primitieve opvattingen kennen nauwelijks nuances, relativering is zwakheid en respect voor andersdenkenden is het eigen ongelijk toegeven. Begin er maar aan voor een hoopvolle toekomst.

Dit zaten wij te bedenken toen we gisteren de tussenkomst lazen van een onzer gewaardeerde reageerders, die zich terecht afvroeg : "Wij weten wat er aan de gang is met onze beschaving en  met de oprukkende islam, maar wat doen wij er aan ? Het wordt tijd voor actie".

Beste reageerder, er was eens een politieke partij in Vlaanderen, die in het volle besef van haar verantwoordelijkheid, een aantal voorstellen had uitgedokterd om onze civilisatie te vrijwaren van verdere neergang.  Zij had dit programma samengebald in 70 punten, die misschien niet alle even elegant klonken maar die wel de aanzet hadden kunnen vormen om de problemen die ons dagelijks leven overheersen, te vermijden.  De leiders van die partij werden voor de rechters gesleurd, die door de Weldenkenden waren uitgezocht en de partij werd verboden en is nog elke dag de kop van Jut.

Wij kunnen niet meer doen dan de mistoestanden blijven aanklagen en proberen de mensen die het met ons eens zijn te verzamelen en te laten aangroeien. Onze actie is er geen van fysieke daden, wel van sensibilisering van de geesten : het land is vol, de grenzen moeten dicht.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : De Clerck

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geslaagde multiculturele leven in Zweden

 

Huis van de vrede in Malmö
.
In Zweden valt uit elkaar wat niet bij elkaar hoort
09-07-2009 - E.J. Bron / Udo Ulfkotte - Het vrije volk
 
In de Zweedse stad Malmö moet de politie waarschijnlijk spoedig de hulp van het leger inroepen tegen de onlusten van jonge geïmmigreerde moslims. De sociaalantropoloog Aje Carlbom van de universiteit van Malmö heeft de situatie in Malmö drie jaar lang bestudeerd en roept de regering op de immigratie direct te stoppen: ”Anders zijn de rellen pas het begin.”


Terwijl Duitse (Nederlandse en Vlaamse) kwaliteitsmedia ijverig persberichten overschrijven en over de etnische onlusten tussen moslims en niet-moslims in het verre China berichten, zijn de politieagenten van de Zweedse stad Malmö vanwege de vele rellen van geïmmigreerde Irakese moslims uitgeput. Tot viermaal per nacht steken de jonge Irakezen dezelfde vuilcontainers in brand – en de Irakese jongeren lachen de toesnellende brandweerlieden en politie uit.


Als de situatie is zoals hierboven wordt beschreven, dan hebben de politie en de brandweer echter nog geluk gehad. Want meestal worden winkels, auto’s, vuilcontainers en woongebouwen door de Irakese geïmmigreerde medeburgers in brand gestoken om direct de toesnellende reddingsdiensten en de politie aan te vallen. Vanuit alle delen van het land werden de afgelopen weken daarom politie-eenheden naar de immigrantenwijken van Malmö – meestal naar Rosengård – geroepen. De situatie is echter niet tot rust gekomen. Integendeel.


De Zweedse krant ”Dagens Nyheter” kon alleen onder politiebescherming een bezoek brengen aan de onrustige islamitische stadswijk Malmö-Rosengård (

 

Relletje in Malmö

http://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-jobbar-treskift-for-att-halla-lugnt-i-rosengard-1.905412). Verslaggevers van de krant hebben daar gesproken met gefrustreerde politieagenten. Ook spraken ze met jonge Irakezen, die hen vertelden waarom ze barricades oprichten, brand stichten, politieagenten aanvallen en onlusten willen uitlokken: ze geven aan ”gediscrimineerd” te worden. En ze zouden per slot van rekening ”sociaal benadeeld” zijn. De sociaalantropoloog Aje Carlbom uit Malmö zegt echter dat er in Malmö geen verband zou bestaan tussen werkloosheid, zogenaamde buitensluiting, armoede en immigrantenonlusten. De Zweedse verzorgingsstaat zou voor iedereen gelijke goed zorgen. De immigranten uit de islamitische cultuurkring zouden de realiteit alleen maar vertekend waarnemen. Ze zouden zijn opgevoed in het geloof dat jonge mannen zich zouden moeten ”bewijzen”. En omdat de politie en de brandweer zich nauwelijks tegen aanvallers, die hen met stenen en Molotovcocktails bekogelen, verdedigen, heeft de Irakese jeugd juist deze groepen uitgekozen om hun ”mannelijkheid” te bewijzen. Zolang men daar niet vastberaden tegen optreedt, wordt de situatie steeds erger. Het zou kunnen gebeuren dat binnen afzienbare tijd de Zweedse bevolking in steden zoals Malmö tegen de mislukte ”multiculti-politiek” de straat opgaat. Als de Zweedse regering dat niet eindelijk zou toegeven en de toestroom van immigranten zou stoppen (bedoeld worden Irakezen) dan zou de gewelddadig escalerende situatie in Malmö ”het begin van het einde” zijn.

Brandje in Malmö

.
De politie is echter nu al uitgeput. Er worden gesprekken gevoerd om het leger in Rosengård te laten binnenmarcheren als de situatie daar niet spoedig rustiger wordt. Terwijl in Zweden met geweld uit elkaar valt wat niet bij elkaar hoort, richten Duitse kwaliteitsmedia, zoals de ”Spiegel” , hun blikken op de onlusten tussen moslims en niet-moslims in het verre China.

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!