Angeltjes
04-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk zijn we zo ver : Politie geeft zich over in Brussel

 

 

Vandaag lezen we in La libre Belgique een veelzeggend artikel dat we in vrije vertaling overnemen.
.
 
Het zijn politie-agenten die absoluut anoniem willen getuigen uit angst gesanctioneerd te worden door hun oversten, maar hun woorden zijn er niet minder triest om : "Er bestaan in Brussel rechtloze zones, wijken waar de opstandelingen het beleid overnemen ... zij moeten trouwens niet bevreesd zijn ... Onze opdracht is simpel : Geen deining verwekken, niet controleren, niet tussenkomen, zelfs niet als verschillende tientallen elementen bijeentroepen, geen processen-verbaal opmaken, zelfs niet als er met stenen gegooid wordt."
 
Ziezo, de waarheid is gezegd.  Politie-agenten krijgen de opdracht een laag profiel aan te houden. De wereld op zijn kop : de crimineel beslist en leidt de dans.
 
Het jonge tuig heeft deze tactiek zeer goed begrepen, want ze dagen elke dag in steeds groteren getale op om de politie-patrouilles uit te dagen. Dit is ondermeer het geval nabij het Anneessensplein in Brussel.
 
De 30ste augustus wilde een patrouille een motorrijder, die gevaarlijke manoeuvres had uitgehaald, laten stoppen.  De man sloeg op de vlucht en verschool zich nabij de jongeren die zich over het "slachtoffer" ontfermden en verhinderden dat hij zou gecontroleerd worden door de agenten. Als motief haalden zij aan, dat er tijdens de ramadan niet gecontroleerd wordt. Er werden verwensingen en beledigingen geroepen en de agenten hebben zich moeten terugtrekken toen er met stukken beton gegooid werd.  Eén jongere is toch opgepakt en zijn dossier werd overgemaakt aan het parket.  De volgende dag stond hij opnieuw tussen zijn maatjes om de politie te provoceren.
 
Vertschillende dagen reeds is de sfeer om te snijden zowel in Brussel als in Anderlecht en Molenbeek.
 
Het is triest om zeggen, maar de agenten zijn het inmiddels gewoon om uitgescholden te worden. Nochtans is de spanning in een hogere versnelling terecht gekomen.  De agenten worden niet langer uitgekreten voor "smerige flik" maar er wordt een nieuw ordewoord gescandeerd :  'hinderlaag' (embuscade). Dit is een drama voor de politie-patrouilles die zich eensklaps omsingeld zien en bekogeld worden met stenen, keien of betonstukken.  "Wij worden in de val gelokt" . Zo klinkt het bitter bij de agenten.
 
Teneinde verdere ontsporingen te vermijden, luidt het  ordewoord bij de politie "Provoceer niet". En ja, als een gewone politiecontrole ervaren wordt als een provocatie die onmiddellijk aanleiding geeft tot opstoten, wordt er beslist niet meer aanwezig te zijn op bepaalde plaatsen.
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Athenaeum Hoboken : grimmige protesten. Janssens zwijgt.

 

veertigtal actievoerders tegen hoofddoekenverbod atheneum 3
Foto : Gazet van Antwerpen

 

Gisteren werd al voor de derde dag op rij betoogd tegen het hoofddoekenverbod op het atheneum van Hoboken. “Op een onbeschofte, radicale manier”, zegt directrice Chris Weyers.

Volgens de politie verzamelden 175 actievoerders gisterochtend voor het schoolgebouw op de Hendriklei. De betoging was toegelaten, onder voorwaarden. Zo mocht er alleen in het Nederlands worden geprotesteerd.

“Een vrouw met een megafoonriep in het Arabisch op om de school te bestormen”, weet politiewoordvoerder Sven Lommaert. “Enkele jonge kerels probeerden dat ook, maar ze werden door agenten tegengehouden."

Het schoolbestuur had gehoopt dat de acties na 1 september zouden stoppen en ziet de situatie met lede ogen aan.

Rooseveltplaats

Ook aan het atheneum op de Rooseveltplaats wordt betoogd, maar in Hoboken is de sfeer veel grimmiger en radicaler. Volgens directrice Chris Weyers is het niet meer gezond als moeders met hun vuisten op de deuren bonken en met hun hand doen alsof ze hun hals oversnijden. "Dat zijn doodsbedreigingen aan het adres van leerkrachten en leerlingen”, aldus Weyers.

Leerlingen die wel naar school willen, geraken door de actie niet binnen en radicale ouders verplichten hun kinderen om niet naar school te gaan, zelfs indien ze dat wel willen.

Het schoolbestuur begrijpt niet waarom de burgemeester de protesten blijft toelaten en hoopt dat ze snel achter de rug zullen zijn.

@ Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schand van 't stad.

 

minicrisis over referendum oosterweel
.
De tijd van de grote burgemeesters van Antwerpen die op de Kamertribune vurig de economische belangen van de haven bepleitten of die uit naam van gans  Vlaanderen  de noodlottige talentellingen afwezen en de Brusselse Vlamingen (toen het nog niet te laat was) hun steun toezegden, die tijd behoort tot het verleden.  Jan van Rijswijck, Frans van Cauwelaert, Lode Craeybeckx, eens de verkiezingen voorbij, genoten zij het respect van iedere Antwerpenaar en zij vertegenwoordigden hun stad en haar inwoners zonder onderscheid, zonder uitsluiting. Ook al hadden zij "hun kleine kantjes" waar mee gespot werd, als het er op aan kwam, heerste er eensgezindheid :  "Antwerpen Boven"
.
De man op de afbeelding heeft met een mini-stadsgreep in 2003 een zwakke partijgenote uit de burgemeesterszetel gelicht om er zelf in plaats te nemen en is sedertdien vooral opgevallen als organisator van lawaaiconcerten en  als pintentapper.  In het grote dossier van de mobiliteit (dat niet enkel Antwerpen aanbelangt maar gans Vlaanderen) heeft hij nooit duidelijk stelling genomen. Het was nochtans een uitgelezen kans om als eerste burger met lef en branie in het Vlaams parlement de nodige steun te verwerven voor het grote mobiliteitsproject van en naar de haven.  Over de politieke partijgrenzen heen, was het zijn taak om er dit ingewikkelde en technische dossier door te duwen.  Deze werken hadden al jaren geleden moeten gestart zijn. Met een Lange Wapperbrug of een Mollentunnel, hoe kunnen wij leken, daar nu over beslissen ?  Daarvoor heb je mandatarissen gekozen die hun verantwoordelijkheid moeten opnemen.  En geen myxomatose-angstkonijnen die om de haverklap van mening veranderen. Dat geldt evenzeer voor Janssens als voor Vogels.
. 
Gisteravond heeft de burgemeester en zijn socialistische partij net voor de gemeenteraadszitting aanving zijn standpunt nog maar eens gewijzigd.   De Antwerpse politici gooien de handdoek in de ring en laten de beslissing over aan de burgers. Zij verklaren hun nederlaag en onkunde als een overwinning voor de burgerdemocratie. Het ingewikkelde  dossier van de Oosterweelverbinding wordt herleid tot een platte partijpolitieke keuze.  Liberalen, grote en kleine tjeven tegen socialisten, groenen en Vlaams Belang.
Filip Dewinter sneerde terecht :  'Deze schijnbare consensus moet verdoezelen dat de meerderheid hopeloos verdeeld is over het mobiliteitsdossier'
 
Zolang er in deze stad een misselijk cordon sanitaire bestaat moet niemand op mij rekenen om de burgerdemocratie te dienen of om de ondergravers van de echte politieke democratie bij te springen. De politiek heeft gefaald en vooral de eerste burger van de stad heeft zichzelf ontmaskerd als een onkundig beleidsmaker. Voor ons geen verrassing.
.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Referendumvraag 18 oktober :Poll

 

Moet de stad Antwerpen een gunstig advies geven voor de stedenbouwkundige vergunning van de Oosterweelverbinding op het huidige voorziene tracé tussen Zwijndrecht/Linkeroever en Merksem/Deurne. Ja of neen ?

Deze vraag wordt de triomf van de burgerdemocratie zoals deze gevierd wordt in de stad van Allah en wordt op 18 oktober voorgelegd aan de inwoners van Antwerpen.  Santé !

Doet u even of u mag meestemmen ?  U moet écht niet in Antwerpen wonen, die straf verdient u niet. Het is maar "alsof".

Vertaald naar partijpolitieke verhoudingen zijn de "JA"-voorstanders vooral te vinden bij Open-VLD, CD&V en hun aanhangwagen NVA.  De "NEEN"-stemmers scharen zich achter Vlaams Belang, Janssens, Groen en LDD.

Wij breiden de antwoordmogelijkheden uit met een aantal onthoudingsredenen, die bij het echte referendum niet bestaan. Aangezien er geen verplichting is tot deelname aan het referendum, willen wij graag vernemen om welke reden u niet zoudt deelnemen, dit kan u laten weten via 3 mogelijkheden.

Ja (wat wil zeggen dat de Lange Wapperbrug er in principe komt, maar met de nodige tegenwerking)

Neen (Geen Lange Wapperbrug, opnieuw uitstel, lange files, veel discussies, een nieuwe bouwaanvraag en wellicht andere studies)

Onthouding 1 : ik heb geen mening

Onthouding 2 : zolang er een cordon sanitaire bestaat, help ik de partijdemocratie niet.

Onthouding 3 : als ik stem, zal dit steeds een partijpolitieke interpretatie krijgen, wat ik niet wens.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Clouseau, de Vlaamse supermossels

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL Europarlementairen geven geen steun voor Baroso, behalve CDA

 

José Manuel Barroso heeft donderdag in het Europees Parlement zijn kandidatuur verdedigd voor een nieuwe termijn als voorzitter van de Europese Commissie. Hij beloofde dat hij zijn inspanningen zal verdubbelen om Europa te versterken.

De Portugees Barroso, die kandidaat is voor zijn eigen opvolging, heeft de steun van de 27 EU-regeringen maar moet ook de meerderheid van het parlement overtuigen. Zijn eigen politieke familie, de Europese Volkspartij waarbij ook het CDA hoort, beschikt niet over genoeg zetels. De socialisten, groenen en veel liberalen vinden echter dat Barroso niet goed heeft gereageerd op de kredietcrisis.

Bij de presentatie van het 41 pagina's tellende plan voor zijn nieuwe ambtstermijn zei Barroso donderdag dat hij een EU wil die ‘de bevolking in het hart van de beleidsagenda plaatst en Europese waarden en belangen uitstraalt in de wereld.’

Barroso wil actie tegen de stijgende werkloosheid wegens de recessie, en tegen de opwarming van de aarde en tegen terrorisme. Prioriteit van Barroso is ook om de band tussen de burger en de EU nieuw leven in te blazen.

'Geen ambitie en geen inspiratie'
PvdA-voorman Thijs Berman zegt in een reactie paf te staan van de presentatie van Barroso: ‘Ongeloofwaardig. Barroso heeft vijf jaar lang geen ambitie en geen inspiratie getoond. Moet ik door deze beloftes ineens enthousiast worden?’, zegt Berman. ‘Als ik mijn baas zou zeggen dat ik binnenkort mijn inspanningen ga verdubbelen, zou hij zeggen: dat had je eerder kunnen doen, lui beest’.

D66-Europarlementslid Sophie in ‘t Veld zegt nu zeker te weten dat ze Barroso niet gaat steunen. ‘Hij is gezakt als een baksteen. Deze tekst is werkelijk zó leeg! Mijn stagiaire had het in een week beter gedaan.’

Barroso's beloftes hebben ook GroenLinks niet overgehaald om voor Barroso te gaan stemmen. ‘Te vaag’, oordeelde lijsttrekker Judith Sargentini. ‘De tekst staat vol met ‘wellicht, niettegenstaande, misschien’. Wij willen juist een commissievoorzitter die de touwtjes in handen neemt’.

De PVV is onthutst dat de christendemocraten geen betere kandidaat hebben. ‘Barroso is gewoon een eurofiele baantjesjager die nog vijf jaar zijn zakken wil vullen. Hij kan beter nog vandaag terug naar Portugal’, zegt leider Barry Madlener. ‘Die man wil Europa versterken! Ik denk dat hij de verkiezingen niet heeft gevolgd, want de kiezer wil juist minder Europa.'

CDA verdedigt Barroso
Het CDA verdedigt mede-christendemocraat Barroso wel: ‘Een stevig politiek programma’, zegt Wim van de Camp. ‘Hij legt sterke nadruk op sociale markteconomie, precies wat het CDA wil. En hij wil Europa politieker maken: dat heb ik in de verkiezingscampagne ook steeds bepleit.’

Het Europees Parlement stemt naar verwachting over twee weken over de herbenoeming van de Portugees.

@ Volkskrant


03-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liegen en bedriegen om de Nationalisten te bezwadderen is OK !

 

ramjanally-lies

Deze man beweerde ontvoerd te zijn door 2 witte Britten die hem bedreigden dat hij moest ophouden met islamitische gebedsdiensten.  De media betrokken er onmiddellijk de British National Party bij (de BNP) : vermoedelijk zaten die achter de kidknapping van de brave gelovige moslim.  Helaas, na enig onderzoek blijkt dat de brave gelovige moslim het verhaal uit zijn bruine duim heeft gezogen.  Ongelovige honden mogen belogen en bedrogen worden, daar is niets mis mee. De bedrieger is opgepakt maar dar zal niet voor lang zijn.

Bron : BNP

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woeste Westerse Trots : oproep tot onze lezeressen

 

God schiep Eva zonder sluier, zonder habijt, zonder enig textiel. Adam zag haar graag zo rondlopen in het aards paradijs. Maar moslimmeisjes lijken geschapen te zijn inclusief hoofddoek, zo wou Allah het...

Lieve lezeressen, contesteer tegen de onterende verwording van het vrouw-zijn. Laat je zien zoals Eva, begenadigd met alle vrouwelijke sierlijkheid. Durf pronken met je mooie bolle borsten, durf uitdagend wiegen met je verleidelijke heupen, geef aan je kapsel een frivole kronkel, tover met make-up een geile blik op je gelaat. Dompel je in zwoele parfum. En wees vooral zuinig met textiel, dan kan het zonnetje heter schijnen op de adembenemende welvingen van je lichaam... Zie in elke man een mogelijke minnaar! Laat de mannen zwijmelen en hijgen van goesting. Wees fier op je lichaam, koester het en verwen het, de tijd dringt voor woeste westerse trots ...
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen discriminatie ? Ok, de staat verleent zijn waarborg
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Matthias Storme is een geleerd man en we zijn wat blij  en trots dat Vlaanderen dergelijke talenten bezit. Mocht Storme willen, hij zou zonder veel inspanningen verkozen worden in een van onze parlementen.  Maar dan ? Verdrinken in de partijsaus en de talentvernietigende perfiede parlementaire omgeving . Matthias Storme is nu naast zijn activiteiten als professor, een eminent en gerespecteerd woordvoerder van het gezond, conservatief en fatsoenlijk verstand.

Zo schrijft hij op zijn webstek (die bij onze favorieten staat) een juridisch stuk over de verplichtingen van een eigenaar die zijn woning wil verhuren en daarbij uit zijn doppen moet kijken om niet beticht te worden van raciale of discriminatoire voorkeuren

Storme noemt, wat wij het Spionnencentrum gedoopt hebben -het CGKR- als de federale Inquisitie. Dat klinkt ook indrukwekkend en het weerspiegelt de opvattingen van de professor over deze staatsinstelling. Deze spionnen van het regime schromen zich niet gebruik te maken van onterende uitlokkingen om gewone burgers er in te luizen.  Zo werden bijvoorbeeld 150 verhuurders van panden uit het Brusselse benaderd door zowel een neger als door een huichelaar van het CGKR die zich voordeed als een geïntresseerde huurder. Wie dergelijke praktijken toepast is een bedrieger. Storme zegt dat niet, dergelijke conclusies zijn voor onze rekening.

 

Maar Storme trekt een heel logisch en plezierig besluit  : 

"Als de federale inquisitie van oordeel is dat die negatieve preselectie ten onrechte gebeurt, enkel op een vooroordeel berust, bestaat er een heel eenvoudige oplossing voor: laat het CGKR de nakoming van de huurverbintenissen door de volgens haar gediscrimineerde kandidaat waarborgen. Indien het risico op wanbetaling inderdaad niet groter is, zal het CGKR er nauwelijks nadeel door lijden. Indien het risico wel degelijk groter is, is het niet legitiem om het op de verhuurder te leggen. Kortom: geen discriminatieverbod voor verhuurders tenzij daar een staatswaarborg tegenover staat."

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lang geleden dat we nog eens de ruimte introkken

 

De NGC 7771 Melkwegstelselgroep
Credit & Copyright: Kent Biggs

Uitleg: U ziet op de afbeelding drie leden van deze interessante samenscholing van melkwegstelsels . De groep die bekend staat als de NGC 7771 Groep bevindt zich op bijna 200 miljoen lichtjaar afstand in de richting van het hoogvliegende sterrenbeeld Pegasus. Het grootste stelsel, de balkspiraal NGC 7771, meet zelf zo'n 75.000 lichtjaar in diameter, maar zal ooit deel uitmaken van een nóg groter melkwegstelsel. Omdat de melkwegstelsels van deze groep elkaar herhaaldelijk rakelings passeren zullen ze als gevolg van hun gravitationele wisselwerking uiteindelijk versmelten tot één heel groot melkwegstelsel. Men begrijpt tegenwoordig dat dit proces, dat zich gestaag gedurende honderden miljoenen jaren afspeelt, een normaal onderdeel is van de evolutie van melkwegstelsels zoals ook onze eigen Melkweg.

http://www.apod.nl/ap090829_nl.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bedelstaf van Peter de Wolf

 

Peter De Wolf (53), de geschorste korpschef van de lokale politie van Gent, gaat alle mogelijke middelen te zijner verdediging gebruiken om zijn ontslag aan te vechten. Gisteren raakte bekend dat minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom  de veroordeelde korpschef een voorstel tot ontslag gestuurd heeft in het kader van de lopende tuchtprocedure.

De Wolf  vervalste een proces-verbaal om een verkeersongeval met vluchtmisdrijf af te wentelen op iemand anders. Peter De Wolf werd eerder al door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden met uitstel, maar tekende beroep aan tegen die straf. Het Gentse hof van beroep zal het dossier binnenkort behandelen.
 
"Als ik ontslagen word, ben ik veroordeeld tot de bedelstaf. Nieuw werk vinden op je 53ste is niet zo gemakkelijk." De Wolf kan geen aanspraak maken op werkloosheidsvergoeding maar er zijn ongetwijfeld bedrijven genoeg die wat graag gebruik zullen maken van de diensten van een ervaren corrupte flik. Dat soort mensen gaat er vanuit meer rechten te hebben dan de gewone arbeider of bediende die zonder iets mispeuterd te hebben  op straat gezet wordt als zijn bedrijf de boeken neerlegt.
.
Fats
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De naam van mijn Kientje is Jihad. Ho, wat een fijne naam !

 

Muslim fanatic can call son Jihad - Berlin court rules Reda Seyam baby name scandal
.
Deze fiere bipatride Duits-Egyptische papa  werd in het gelijk gesteld door een Berlijnse rechtbank en kreeg de toestemming om zijn Kientje "Jihad" te noemen, wat wil zeggen "Heilige Oorlog". Helaas hebben wij geen tijd meer om Kientjes te maken anders noemden wij ze "Kruisvaarder tegen de Achterlijken".  Ook niet slecht, nietwaar ?
Bron : Bild


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U gaat stemmen ? Neusje af, oortjes wèg

 

 

 

Deze Afghaanse man wilde gaan stemmen maar werd door de aanhangers van de godsdiest van vrede en verdraagzaamheid op weg naar het stembureau overvallen en zijn neus en oren werden afgesneden. Prachtlanden, Prachtgewoontes.

 http://in.reuters.com/article/southAsiaNews/idINIndia-42109920090831

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenvoudige procedure voor regularisatie

 

Aboriginals bereiden zich voor om opgepikt te worden door Herman van Rompuy om in het land B opgenomen te worden ter ondersteuning van de economie.

Monsieur Wathelet, staatssecretaris voor asiel en migratie, heeft zijn zaakjes rond om de tienduizenden illegalen die dit land telt, op een eenvoudige manier aan officiële documenten te helpen.

Wie in het land wil blijven omdat hij/zij het hier aangenaam toeven vindt, moet een vereenvoudigde procedure doorlopen. Hiervoor  zijn onder meer nodig : een bewijs dat hij/zij ooit asiel heeft aangevraagd en een blijk van lokale verankering. Voor dat laatste volstaat een diploma van een cursus Nederlands of Frans maar ook bijvoorbeeld een abonnement van een sportclub.

That's it, folks !

U zal zich herinneren, en indien niet zullen wij een handje helpen, dat Herman van Rompuy, Australiëreiziger en in zijn vrije tijd Premier van het land B, glunderde als een eerste communicant toen hij na maanden niks doen, kwam mededelen dat zijn regering een akkoord had bereikt over het aanslepende dossier van de illegalen in dit land. Herman en de zijnen hadden gekozen voor de eenvoudigste oplossing : pak ze binnen, geef ze papieren, stuur ze naar de sociale diensten voor geld en wij zijn van het probleem verlost.  De vice-premier met de heiligste smikkel, Steven Van Ackere mocht op de televisie komen verklaren "Wij praten niet over Centen, maar over Menschen". Hij kwijlde een beetje en loenste schuin naar de hemel toen hij deze woorden sprak.

Wathelet, een Franstalige christen-democraat met humanistische inslag (jongens, toch hoe verzinnen ze die combinaties) handelt het zaakje nu verder af tegen 15 september. Het volstaat te bevestigen dat er een asielvraag geweest is in het verleden en een intentieverklaring F of NL te leren OF een attest van de karate- of judoleraar.

Nu we weten dat de staat inmiddels afstevent op een gigaverlies van 25 miljard euri voor dit jaar, kunnen er best nog wat overbodige uitgaven bij.  En de expedities om naar de buitenlanden onze eigen vluchtelingen te gaan uitkiezen, zijn in volle voorbereiding.  Als er naar Australië gereisd wordt om enkele aboriginals op te pikken, zal Van Rompuy persoonlijk meegaan.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China : Wereldkampioen Executies ! Irak eervol Zilver

 

 

In Irak zitten zowat duizend gedetineerden te wachten op hun terechtstelling. Honderdvijftig van hen hebben al hun mogelijkheden om in beroep te gaan of clementie te vragen, opgebruikt. Enkel China executeert meer mensen dan Irak, blijkt uit een rapport van mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Eerlijk is dit niet : er zijn veel meer Chinezen dan Irakezen. Zo is het makkelijk om te winnen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Ingriet Lieten

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abonneer u nu op onze krant : Gratis PUB voor de Frut

 

 

 

  • 01/09 Ex-Miss Californië klaagt organisatie missverkiezing aan
  • 01/09 "Eminem is klein geschapen"
  • 01/09 Joyce De Troch bevallen van Alexia
  • 01/09 Jordan: "Ben meermaals verkracht"
  • 01/09 Davy Gilles: "Vrijen met Aurélia, dat was puur voor de lust"
  • 01/09 "Moeder moest zo hard lachen dat ze me onderplaste"
  • 01/09 Marco Borsato in financiële problemen
  • 31/08 Lien Van De Kelder strikt regisseur
  • 31/08 Is 'Home Alone'-ster vader van kind Michael Jackson?
  • 31/08 Mr Bean rijdt Audi in de prak tegen vuilniswagen
  • Blijf op de hogte van het Wereldnieuws


    02-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Francine de Tandt

     

    .


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blanke Zuid-Afrikaan krijgt asiel in Canada
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    De Blanke Zuid-Afrikaan Brandon Huntley (foto) heeft in Canada politiek asiel aangevraagd en gekregen omwille van het feit dat hij in eigen land al verschillende malen neergestoken werd door zwarten omwille van zijn huidskleur. Zijn overvallers snauwden hem ondermeer toe "Witte hond" en "Kolonist" (een verwijt dat in Zuid-Afrika teruggaat tot tijd van de trekkende Boeren).

    De "witte hond" die een tijd in Canada werkte (en er ook een jaar illegaal verbleef) was het racisme in eigen land beu en hij vroeg, omdat zijn leven in Zuid-Afrika in gevaar was, asiel aan en hij verkreeg het.

    En wat doet de ANC-regering in Zuid-Afrika ?  Jammeren dat de Canadezen een toegeving doen die het racisme in de hand werkt. De Zuid-Afrkaanse regering is niet bij machte om de burgers te behoeden tegen de oprukkende criminaliteit en het wrede racisme dat zich bijna uitsluitend richt tegen blanken. De regering is evenmin in staat om de zwarte of gekleurde bevolking een betere levensstandaard te bieden dan onder het gehate apartheidsregime. Integendeel.  Zuid-Afrika is het land met de hoogste criminaliteit ter wereld en met trieste records inzake moorden, overvallen en verkrachtingen.  Bovendien bezit dit prachtige land de exclusiviteit op een fenomeen dat bekend staat als "plaasmoorden" : beestachtige overvallen op boerderijen waarbij ganse gezinnen afgeslacht worden.

    De blanken die het zich kunnen veroorloven hebben hun leefgemeenschappen omgevormd tot versterkte forten, anderen wijken uit naar veiliger oorden. Zeer velen zijn niet in staat om wat dan ook te ondernemen tegen de brutaliteiten, de onveilighheid en het geweld en brengen hun dagen door in angst en onzekerheid.

     

    De internationale gemeenschap wendt het hoofd af, haalt de schouders op en sluit de ogen.  Hier is een volkerenmoord aan de gang. Omdat het om blanken gaat, wordt er gezwegen. Als een neger een stripverhaal in een boekwinkel aantreft over "Kuifje in Congo" begint hij te wenen omdat hij de pijn ervaart van het racistische verhaal.  Dezelfde dag biedt de handelaar zijn excuses aan, 's anderdaags dreigt het Spionnencentrum met een proces en twee dagen later  komt een minister de neger een enveloppe aanbieden met inhoud en officiële documenten.

    In deze wereld leven wij.

    @ The daily Mail


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overbevolking gevangenissen opgelost : we hebben al een lege gevangenis

     

    Het moet zowat aflevering 132 zijn in het rijk gevulde blunderboek van Justitie. “Het wordt met de dag absurder”, bericht Het Laatste Nieuws vandaag. “In de gerenoveerde gevangenis van Tongeren zijn er sinds gisteren 12 cipiers aan de slag, maar er is geen gedetineerde te bespeuren. De cipiers bewaken er lege cellen.” De oude gevangenis werd helemaal opgeknapt om minderjarige delinquenten op te vangen, maar – zo stelt een vakbondswoordvoerder – de cellen voldoen niet aan de normen en de gevangenis zal mogelijk nooit worden gebruikt. “Hier staan 70 cellen leeg, maar ze worden niet aangesproken om de overbevolking op te lossen. Kafkaiaans”, sneert Ivan Vandecasteele (ACOD). “Een directeur is er nog niet, maar de rest van de hiërarchie wel. Om niemand achter de tralies te houden. De cipiers die er nu zijn, ‘werken’ zelfs in shifts, de klok rond. Of liever, ze zijn in shifts ‘aanwezig’: van 6 tot 14 uur, van 14 tot 22 uur en van 22 uur tot 6 uur. Te gek voor woorden. Aan wie krijg je dit nog uitgelegd?” Inderdaad.

    Volgens Vandecasteele zou “een koud kunstje” zijn om de 70 cellen te vullen met (volwassen) gedetineerden uit de overbevolkte gevangenissen van Ieper en Antwerpen, maar dat gebeurt niet. Waarom? Dat was niet de bedoeling en het staat bij de administratie ook nergens op papier. En wat niet op papier staat, wordt niet uitgevoerd.

    Het gevangeniswezen beweert dat het allemaal wel in orde komt in Tongeren en de woordvoerder van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V), bevoegd voor bijzondere jeugdzorg, ontkent formeel dat de gevangenis in Tongeren niet zou voldoen aan de normen.

    Bent u ook zo fier belg te mogen zijn ?  Ja, toch ?

    @ VB




    Golfbrekers

    Verbonden maar niet aan banden. 

    KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


    Foto

    Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

     banknr 610-5790800-88 

     IBAN BE56 6105 7908 0088 

     BIC DEUT BE BE




    Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


    Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!