Angeltjes
29-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag, rustdag








R u  s t d a g


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo gaan EU-parlementairen te werk. HERHALING !



HERHALING
www.hetvrijevolk.com/ 
  De reportage is gedraaid door RTL -Duitsland en Engelstalig ondertiteld.
Dit zijn nu de figuren die ons vertellen wat we moeten denken , hoe we moeten leven : corrupte, kleinzielige regimeprofiteurs. U vertelt dit toch ook verder ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brno verplicht wandelaars tot deelname homoparade



gayparadets_01.jpg

Bij vele nieuwe EU-landen uit Oost-Europa spant men zich in om niet uit de toon te vallen bij de klassieke EU-gebruiken
Zoals de jaarlijkse grote homoparades. De politie in Brno (Tsjechië) verplichtte onwillige  passanten om deel te nemen aan de prachtige stoet."Doe het voor Europa en onze subsidies,  dwaze hetero !"klonk het.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouwplannen ? Hoe jonger, hoe rapper



Meisjes, Juffrouwen, Dames, wanhoopt niet !  Op de Libanese televisie kwam op 19 juni ll. Dr Achmad Al Mubi, een huwelijksambtenaar het heuglijke nieuws meedelen :

"Het is toegelaten een meisje te trouwen als het één jaar oud is, als de seks uitgesteld wordt.  De profeet Mohammed, wiens voorbeeld wij volgen, huwde Aisha toen ze zes was en hij had seks met haar toen ze negen was."

Aired on LBC TV (Lebanon) - June 19, 2008 - 00:03:08 :
Dr. Ahmad Al-Mub'i, a Saudi Marriage Officiant: It Is Allowed to Marry a Girl at the Age of One, If Sex Is postponed. The Prophet Muhammad, Whose Model We Follow, Married 'Aisha When She Was Six and Had Sex with Her When She Was Nine :
Following are excerpts from an interview with Dr. Ahmad Al-Mu'bi, a Saudi marriage.

http://www.liveleak.com/view?i=8d4_1214302019


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dàt willen ze nu net ...





't Zal moeilijk zijn


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De arrogantie van Barroso - door Philip Claeys EP-lid


Op 24 juni hield het Europees Parlement een speciale plenaire zitting over de Europese top van vorige week. Uw dienaar vertelde het volgende:

Mijnheer Barroso (voorzitter van de Europese Commissie) heeft daarnet tien minuten gesproken, en van die tien minuten had hij het nauwelijks één minuut over het Ierse referendum en het verdere ratificatieproces. We zijn wel wat arrogantie van de Commissie gewoon, maar dit slaat alles. Het referendum is blijkbaar van geen belang, we gaan over tot de orde van de dag.

Blijkbaar vindt men dat Ierland de problemen nu maar zelf moet oplossen. Welnu, Ierland heeft zich uitgesproken en moet dat verder niet meer doen. Het is wel degelijk zo, mijnheer Barroso, dat het Ierse referendum meer gewicht heeft dan de parlementaire ratificatie in de andere lidstaten. In bijna geen enkele lidstaat zijn de regerende partijen naar de kiezer getrokken met hun programma voor Europa. Er is geen enkele openbaar debat over het verdrag. In België worden de argumenten tegen het verdrag niet eens door de media vermeld tijdens het parlementaire debat. Nergens heeft de kiezer zich kunnen uitspreken over uw plannen. Is dat de democratie waar men naartoe wil? Europa moet af van die betutteling en die arrogantie, of de kloof met de burgers wordt nog groter.

Philip Claeys.

http://www.philipclaeys.be/


28-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janssens contra Janssens over de Lange Wapper, enz.


De burgemeester wiebelt als een koorddanser, zegt eerst zus en dan zo en bijna zouden we durven denken, dat hij het project van de Oosterweelverbinding niet voldoende kent maar dat zal niet.
 
Bij de eerste protesten wees de eerste burger van 't stad naar BAM : die moeten het uitleggen en verdedigen, zegde Janssens en  hij spoelde zijn handen in de onschuld, die hij al lang niet meer bezit. 
 
'Kijk, dit is geen project dat de stad Antwerpen trekt. We willen wel onze rol spelen in de communicatie, maar het is nu aan de BAM en de Vlaamse regering om de mensen te informeren over wat hen te wachten staat.' (Het Nieuwsblad 20.06.08)
 
Vervolgens kwamen de gehandicapte kindjes naar de Grote Markt om spontaan te protesteren, want zij voelden zich bedreigd door fijn stof.  Janssens sprak de betogers toe, dat hun protesten legitiem waren. Dat was al een flinke stap vooruit.  Onze burgemeester had zich een mening aangekweekt, die hij durfde verkondigen.
 
"Veel mensen hebben nog vragen rond bijvoorbeeld de mobiliteit, het financiële, het milieu met het fijn stof en het lawaai. Daar moet de BAM eindelijk eens eerlijke antwoorden op geven." (Het Nieuwsblad 21.06.08)
 
Naar aanleiding van de tentoonstelling over het project werden door nogal wat Sinjoren opmerkingen geformuleerd.  Nog steeds bleken er mensen te zijn, die dachten dat de Lange Wapper een brug over de Schelde was ...
 
"Je moet in zo'n communicatie altijd eerst de meest prangende en meest kritische vragen beantwoorden. Nu reageert de BAM veel te voorzichtig en veel te gecrispeerd op deze moeilijke vragen.'
 
En vandaag in GvA wendt draaikont Janssens plots de steven en schildert hij de tegenstanders af als leugenaars.  Dus ook de gehandicapte kindjes die nochtans een legitiem protest uitten.
 
“Ze (de tegenstanders) liegen en voeren een zeer populistische campagne”, aldus Janssens.  De burgemeester is blij met de beslissing van de Vlaamse regering om een onafhankelijk onderzoek uit te voeren naar de alternatieven van de Oosterweelverbinding. Toch beseft hij dat de tegenstanders, verenigd in actiecomités als StRaten-Generaal en Ademloos, hun standpunt nooit gaan wijzigen  “De afgelopen dagen hebben ze gelogen”, zegt Janssens. “En de vraag naar een volksraadpleging is puur populisme. Vlaams minister-president Kris Peeters is ervan overtuigd dat met het huidige tracé de juiste keuze is gemaakt"
 
Over beleid en moed gesproken ...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen ! wordt gefeliciteerd door FDF



De vertegenwoordigers van Groen!  worden gefeliciteerd door het FDF.  Twee kussen en een bank vooruit voor Mie Vogels  en haar groene mannetjes.

De partij met 2 Chi-chi-pratende kamerleden (FDF) deelt schouderklopjes uit aan de partij met 4 Nederlandstalige kamerleden.  Reden : de milieufreaks nemen afstand van de taalvoorwaarden uit de Vlaamse Wooncode.  Groen! heeft zich al geruime tijd bekeerd tot het belgicisme tot groot genoegen van gewezen kamerlid en ex-kandidaat voorzitter Ludo Dierickx, die betweterige man spuwt op alles wat Vlaams is.  De milieupartij neemt  als enige oppositiepartij deel aan het octopusoverleg samen met haar Wallo-Bruxelles tegenhanger, als enige belgisch-overkoepelende fractie.  We herinneren ons ook de halsstarrige onthouding  van Groen! bij de goedkeuring van de splitsing BHV in de commissie en in de kamer.

Het is al dikwijls gezegd : Vlaanderen is nog steeds verplicht zich in te dekken tegen de opdringerige arrogantie van Franstaligen die weigeren zich neer te leggen bij de bestuurlijke eentaligheid.

En laten we ook dit nog even herhalen : iedereen is uiteraard vrij Chinees of Tahitiaans te spreken in Vlaanderen maar kan niet verwachten in zijn moedertaal bediend te worden door de administratie. Dit is nochtans wat het FDF en vele Franstaligen verwachten en eisen.   Als Vlaanderen nog steeds genoopt is  een defensieve taalpolitiek te voeren, is dit uitsluitend en alleen te wijten aan mensen die de elementaire basisbegrippen van een samenleving niet aanvaarden.  Meestal zijn dit Franstalige anti-democraten.  Die delen dan schouderklopjes uit aan neo-belgische milieufreaks.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de federale Kamer van Volksvermaak







@ Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De baljurk van Geert Lambert



"Mystery shoppers" zijn personen die soms door grote verkoopketens ingezet worden, om de kwaliteit van het eigen bedienend personeel te testen.  De misterie-shoppers, eigenlijk een veredelde vorm van spionage,  stellen vragen, spelen de rol van lastige klant en aan hand van hun rapporten kan de commerciële directie ingrijpen indien nodig.

Nu blijkt dat ook de stad Antwerpen, die naast het inrichten van concerten, het uitgeven van sprookjesbrochures en die eigenlijk één grote reclamefirma is, een dergelijk team misterie-klanten op pad wil sturen om de eigen diensten te controleren. Zoals bij elke zichzelf respecterende dictatuur is een spionagedienst onontbeerlijk.

Onlangs hoorden wij een politie-woordvoerder op een of andere televisiezender met een uitgestreken gezicht vertellen over de klanten van de politie, de plaatsing van producten, ontwikkeling van nieuwe producten, de commerciële bereikbaarheid, return on investment,  hij leek wel de campagneleider van Continental Foods  en het ergste van alles is, dat vele mensen dergelijke terminologie overnemen en de openbare taken een kleedje willen aanpassen, dat op een verkeerd patroon in mekaar is gezet.  Om een vergelijking te maken : Geert Lambert in een baljurk. En nu wil Janssens beroepsgluurders op pad sturen om te kijken hoe Lambert over de dansvloer zweeft.

"De stad Antwerpen en het OCMW onderzoeken hun dienstverlening aan de loketten met mystery shoppers. Het gaat om anonieme mensen van onderzoeksbureaus die de klantvriendelijkheid testen. Daarbij stellen ze zich dikwijls als moeilijke klant op, om te kijken hoe het loketpersoneel daarop reageert. Volgend jaar zouden ze op pad gaan." @ Het Nieuwsblad.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbel-vraaggesprek Wilders/Dedecker



De twee vertegenwoordigers van het donkerblauwe liberalisme ontmoetten mekaar in Den Haag en reageren, onder regie van een journalist, op mekaars ideeën en persoonlijkheden. Beide heren zijn uit hun respectieve liberale partijen al dan niet vrijwillig opgestapt ingevolge de verlinksing. 

Ook als Dedecker in Vlaanderen afstevent op electoraal succes, zal hij over meer moeten beschikken dan grappige woordspelingen om de politiek om te buigen en uiteraard over een groep medewerkers die op eenzelfde lijn staan.  Politiek die onvoldoende gedragen wordt door een breed en volgehouden maatschappelijke ideaal, dat zich uitstrekt over de vele thema's van de publieke zaak, is geen lang leven beschoren. 

LDD  claimt in Vlaanderen de enige oppositie-rol voor zich  en wil anderen die zich tegen het regime afzetten, "uitroken". Daardoor versmalt hij het politieke platform ten voordele van de traditionele machtzoekers.  Laten we er bovendien geen doekjes omwinden, ook uit dit vraaggesprek blijkt overduidelijk dat Dedecker weliswaar een vrolijke populist is, maar zeker en vast iemand die nauwelijks affiniteit vertoont met de gewone man en vrouw.  Hij praat er soms over, zoals een baasje over zijn teckeltje.

Wij in Vlaanderen zijn voldoende op de hoogte van de bokkensprongen en de perfiede omgang van Dedecker met zowel de publieke opinie als de politiek, zodat we ons beperken tot enkele markante uitspraken van de Nederlandse PVV-leider :



Wilders :
'Of het nou zal gebeuren door onze beweging of door andere bewegingen: het tij zal keren en de andere partijen zullen verliezen. De vraag is hoe lang dat gaat duren en wat daarvoor nodig is. Wat is onze uitdaging? Nieuwe politieke partijen zien vaak niet lang het licht, door intern gerotzooi of wat anders.
 

Wilders: (over belgië)
'Niet om te slijmen, maar ik kan me geen grote ergernis voor de geest halen. Tenzij uw voormalige links-liberale premier Guy Verhofstadt, misschien. Zo'n verschrikkelijke man: hij representeerde een liberale partij waar ik echt niet bij wilde horen. Ik heb hem eens horen spreken op een VVD-congres in Nederland. Na drie minuten liep ik gillend de zaal uit.'

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=EL1TKPGQ&ref=front

Geert Wilders en zijn PVV-fractie in de Tweede Kamer tijdens het debat over Fitna.   Foto WFA

De PVV-fractie in de Tweede Kamer : hoe men zich ook inspanne, het electorale succes is uitsluitend toe te schrijven aan de kopman.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adjunct-directeur neergestoken in Antwerpse gevangenis


In de sombere gevangenis van de Begijnenstraat werd vrijdag 27 juni 2008 de vrouwelijke adjunct-directeur neergestoken door een gedetineerde.

De sociale mistoestanden in de hoofdgevangenis van de stad van Allah zijn al ettelijke jaren aan de gang en de herhaalde stakingen van het bewakingspersoneel, de  politionele interventies, de opstanden van de gevangenen zijn nauwelijks bij te houden.




Het gebouw zoals u het hierboven ziet,  dateert van 1855 en normaliter is er ruimte voor 439 gevangenen.  Regelmatig gaat men over de 700 personen, met alle gevolgen van dien voor het personeel maar ook voor de opgeslotenen. 

In gevangenissen heerst een eigen vorm van maatschappij, gebaseerd op  schaamteloos egoïsme en het recht van de sterkste.  Overheersing, afpersing, protectie, intimidatie, seksueel misbruik, het is er allemaal zegt de aalmoezenier.  Die man mag niet meer informeren naar de geloofsovertuiging zoals dat vroeger gebeurde, want hij zou bepaalde individuen kunnen kwetsen.  De privacy, ziet u ?  Daar waakt de politiek zorgvuldig over.

Maar diezelfde politiek zorgt er ook voor dat per cel 3 mensen samenhokken in erbarmelijke omstandigheden, met open toilet, een veldbed of een matras op de grond, hygiënische omstandigheden die zoals het gebouw zelf, herinneren aan de 19de eeuw. Onder de  opgeslotenen bevinden zich bovendien  psychiatrische patiënten die speciale medicatie moeten ontvangen.  In het gevangeniscircuit worden zij echter afgedreigd en moeten ze hun pillen afgeven in ruil voor protectie... Wij pleiten niet voor luxe-prisons en allerlei prettige voordeeltjes, maar wat hier bestaat,  is onaanvaardbaar, zeker voor de mensen die daar hun dagelijkse job moeten verrichten.
 
U wil het allemaal niet weten : alles wat leidt tot menselijk verval is aanwezig in de Begijnenstraat.  Al weken zijn de cipiers regelmatig de straat op gekomen om te protesteren tegen hun werkomstandigheden en de gevaren die hen omringen. 

Deze crisis heeft uiteindelijk de stoppen doen doorslaan bij een man met het gekende gevolg.  De regering Leterme heeft weliswaar "beloofd" 1500 cellen bij te bouwen. Veel te weinig, natuurlijk.  In de Begijnenstraat is een overbezetting van 60%, getransponeerd over het land B zou dat betekenen dat er ruim 5000 cellen moeten bijkomen.

Alweer ontsporingen op rekening van de multiculturele onderwereld-samenleving.

Siobhàn


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoals beloofd : ZIJ is terug ...



Anna Netrebko met het lied "Morgen" van Richard Strauss (1864- 1949 en géén familie van de walskoningen) tijdens The last Night of the Proms.  Er zijn beslist betere uitvoeringen van dit stuk geweest, dat Strauss componeerde in 1893  : Netrebko is geen liedzangeres, maar ze biedt de perfecte combinatie van een mooie stem en een aantrekkelijke verschijning op de scène.  Strauss droeg dit lied op aan zijn vrouw Pauline. Het is een romantische liefdesdialoog tussen de stem en de viool, de natuur wordt bezongen maar de liefde is alom aanwezig...

**********************

Alweer een stukje Westerse cultuur waar we beslist niet trots mogen op zijn en dat niet op kan tegen het brousse-gevoel.






Een o.i. betere versie is die van Elisabeth Schwarzkopf. U kan ze beluisteren via dit bruggetje én met schilderijen van Monet
http://www.youtube.com/watch?v=Fk1TIoAjK24&NR=1


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Openluchtmuseum Middelheim wordt wiet gekweekt.



Op 3 februari 2008 hebben we foto's gepubliceerd  en commentaren geschreven over het Antwerpse Openluchtmuseum Middelheim, een uniek kunstdomein uit de Lage Landen en ver daarbuiten.

 
Een van de kunstobjecten dat nog steeds prominent aanwezig is, betreft de voetbalkantine van het Rotterdamse Atelier Van Lieshout : een heuse kantine, waar vele voetbal- en sportclubs jaloers zouden op zijn.   Volledig ingericht, bemeubeld, verwarmd, aangesloten op de waterleiding, enz.  Hieronder ziet u het werk, dat voorgesteld wordt als kunst.  Soit.
 
 
Momenteel is er in de kantine een ander "kunstobject" geplaatst van ene Werner Kopers met de lichtjes culinaire titel "Fijne Kruiden".  En wat zijn die fijne kruiden  ?  Cannabis, wiet.  Een kleine plantage van enkele vierkante meter, beschenen door verwarmingslampen voor een gezonde groei, en opgesteld achter glas.

De "kunstenaar" Werner Kopers ontwerpe wat hij wil, dat is zijn zaak, wij willen zijn artistieke vrijheid niet belemmeren. Voo ons part stett hij zijn uitwerpselen tentoon in zijn eigen huis.

De fundamentele vraag is echter : moet een openbaar museum dat hoofdzakelijk bestaat bij de gratie van toelagen en zich bevindt op terreinen van de stedelijke overheid de teelt van cannabis promoten ?  Is dit toegelaten bij wet ?

Gisteren vernamen wij dat het verslaafde drugsouderpaar uit het Gentse dat vorig jaar zijn kindje liet omkomen bij gebrek aan voeding, zelfmoord heeft gepleegd.  Wees er zeker van dat die twee ook begonnen zijn met wiet. 

Moeten we het kunstwerk in Middelheim opdragen aan alle verslaafden, hun slachtoffers, hun families, hun partners, hun kinderen, hun ouders ? 

Savat


27-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek zit in de genen (voor een groot stuk)



Of iemand gaat stemmen of aan politiek doet, is voor 53 pct via de genen gedetermineerd. "De motivatie om je stem uit te brengen is overdraagbaar", zegt James Fowler, een gelauwerd auteur van genetische en gedragsstudies. "Toen ik dit onderzoek startte, verwachtte ik op iets kleins te stoten, maar ik was geschokt toen ik merkte welke grote rol de genen spelen". De wetenschappers voerden voor hun onderzoek testen uit op honderden Amerikaanse tweelingen. (belga)

Dus moet  vlug-vlug genetische manipulatie aanvaardbaar gemaakt worden door de poco's.  En dan kan er nog een stap verder gezet worden : ineens genetisch programmeren voor wie we gaan stemmen.  Er breken mooie tijden aan. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rehtvaardige Rechters. Een spoor ?




@ Gazet van Antwerpen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soerinamers schoppen boel in Antwerpen



WAAROM HANGT HIER GEEN SURINAAMSE VLAG ?




ANTWERPEN - Het kwam gistermiddag tot een hoogoplopende ruzie aan de voordeur van het Antwerpse stadhuis. Vier Surinaamse toeristen pikten het niet dat hun vlag niet mee aan de gevel hing, niettegenstaande de stad stevige banden met dat ontwikkelingsland heeft. 'We zullen een vlag opsturen, als dat te veel voor Antwerpen kost. Desnoods naaien we er zelf één', klonk het boos. Waarom er geen groen-rood-witte vlag met ster aan het stadhuis hangt? Daar wapperen alleen die vaandels van landen die een consulaat in Antwerpen hebben. Suriname heeft een consulaat in Oostende, maar niet in Antwerpen. 'Als jullie hier dus een consulaat openen, hangt jullie vlag hier ook', reageerde de stadhuisportier.

@ Het Nieuwsblad



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ierland - EU for dummies - door Matthias Storme



Mocht u er nog aan twijfelen, wat er momenteel aan de gang is in de Euroepse Unie en met schuldige medewerking van de regeringen van zowat alle lidstaten, leest u dan even wat professor Matthias Storme hierover te zeggen heeft.  Bruggetje volgen :

http://inflandersfields.eu/2008/06/ierland-eu-for-dummies.html

Storme is advocaat aan de balie van Brussel, buitengewoon hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven en aan de Universiteit Antwerpen. Hij doceert burgerlijk recht en procesrecht, rechtsvergelijking en Europees recht, alsook vergelijkende levensbeschouwing. En voor zijn leeftijd (1959) is hij behoorlijk geconverseerd.




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo, liebe Freunden !





Wir haben dieses schönes Portret weggeschoept von bei Filip Der Man.  Unglaublich, wie populair die Toerken sind in Deutschland, nicht. "Die Fahne Hoch" und binnenkurz fahren wir gegen Engeland.

Ihren Reporter aus Brasschaat : der Jean-Marie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Nederlandse parlement en de belgische praatbarakken



In Nederland heeft steeds een beschaafder en bescheidener mentaliteit geheerst in de politiek en zeker in de Tweede Kamer, het grote ontvangsalon van de democratie waar elke genodigde zijn zegje kan doen.  De zin voor verantwoordelijkheid en de maatschappelijke erkenning voor de individuele waarde van de verkozene des volks heeft steeds een groot  contrast gevormd met de parlementaire toestanden in het land B.



De opening van de Staten Generaal van het Verenigde Koninkrijk der Nederlanden in Brussel . Op de troon Willem I

Het verschil tussen beide landen manifesteerde zich reeds in 1815 toen wij samen in het Verenigde Koninkrijk der Nederlanden, een Staten Generaal handhaafden die koning Willem I probeerde in te tomen.  De meestal protestantse afgevaardigden uit het Noorden waren geschokt door het luidruchtige en boertige optreden van hun Zuid-Nederlandse collega's.  Toen al. 




Federale praatbarak

Het SP-kamerlid Jan Marijnissen heeft ooit in de Tweede Kamer tot een minister gezegd :"Effe dimmen" ... het land stond op zijn kop.  De communist werd weken opgevoerd in alle talkshows om zijn onbeleefde houding te rechtvaardigen en hij moest constant toelichten, dat hij er helemaal niets slechts mee bedoelde.  Handig als die man is, heeft hij er zelfs een boekje over geschreven "Effe dimmen ..."



Wij kennen Nederlandse mensen die naar Villa Politica kijken alsof het een amusementsprogramma is, want in dit land wordt er geroepen, gescholden, gelachen alsof er een klucht opgevoerd wordt.  Anderzijds begrijpen Nederlanders, die bijvoorbeeld langs de televisie Gerolf Annemans hebben leren kennen, niet waarom al de aangeklaagde mistoestanden nooit weerlegd worden.  Als antwoord of verdediging van het eigen beleid, wordt meestal volstaan met botweg enkele zinnen af te lezen, te mokken of  de kamerleden uit te lachen.  Democratie op zijn "bels", zegt men. Maar compleet ondenkbaar in Nederland.

Daar slaat nochtans ook de verloedering van de maatschappij toe en wordt het politieke kader naar beneden gesleurd.  Kamerleden die hun mandaat halverwege de termijn verlaten om in de privé aan de slag te gaan, worden op de korrel genomen maar politiek is voor velen een carrière en daar valt niets aan te veranderen. Wij zien de pretentieuze, zelfingenomen Decroo zich nooit uitspreken zoals zijn gewezen collega Frans Weisglas bij het ontslag van kamerleden. 



Een correct Kamervoorzitter, Frans Weisglas (VVD)


"Voormalig Tweede Kamervoorzitter
Frans Weisglas noemt het vertrek van de twee Kamerleden 'schandelijk'. 'Ze hadden een mandaat van de kiezer. Ze gaan alleen maar weg ten behoeve van hun eigen carrière. Dan hadden ze dat moeten bedenken toen ze zich in 2006 op de kieslijst lieten zetten. De Tweede Kamer is geen duiventil." (fragment uit Elsevier)

Bij ons nemen ministers, beticht van afwending van openbare gelden en het uitschrijven van fake-opdrachten om partijgenoten geld toe te schuiven onder druk van de openbare opinie ontslag, om enkele maanden later glimlachend terug in hetzelfde parlement te verschijnen als opvolger.  En de andere parlementaire sukkels applaudisseren bij de eedaflegging. U weet over wie wij het hebben.

Savat

Foto  Willem I : www.olie.engelfriet.net




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!