Angeltjes
11-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nobelprijs

 

 

After Obama's win, Spanish newspaper El Pais published a cartoon showing the president as a black peace dove.
Afbeelding : El Païs


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heropleving van de schijnhuwelijken

 

                               

 

    

  

 

 De federale regering heeft besloten een gegevensbank in het leven te roepen om een betere controle te hebben over mogelijke schijnhuwelijken. In 2008 waren er ongeveer 9000 vaststellingen en nu rond augustus zijn er reeds 10500 schijnhuwelijken.

 Bron : la libre belgique

 


10-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La libre belgique : tweetalig voetbalverslag

 

La libre belgique biedt een rechtstreeks en tweetalig verslag aan van de voetbalmatch belgie-turkije

U kan het hier volgen :

 http://www.lalibre.be//sports/football/article/534970/belgique-turquie-0-0-live.html

En u kan de taal van uw keuze bepalen : fransoos of turks.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gennez geneert zich niet

 

Gennez : "Ik zie de mensen echt graag"

 

Enkele uittreksels uit een vraaggesprek met Caroline Gennez  in de gazetten :

"Ik begrijp zeer goed dat de stijl van de mail veel mensen choqueert. Ik ga er me dan ook niet mee associëren."

De schrijver van de mails is een vriend van Gennez zonder partijfunctie  Zij benadrukt dat ze hem niet om advies heeft gevraagd.

"Het is wansmakelijk dat mensen die hier komen vergaderen god weet wat van een bureau meegraaien en aan de pers doorspelen."

"Ik kan niet zeggen dat het voorzitterschap een gezondheidswandeling is. Ik lig blijkbaar onder vuur, ja. Ik vind dat niet eens vreemd als ik zie wat ik allemaal wil veranderen. Dat roept weerstand op, blijkbaar ook tegen mijn persoon. Maar ik wil voortwerken. Ik ben geen tegen-mens, ik zie de mensen echt graag."

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom maar binnen langs achter, de deur staat open

 

 

Voor het Vlaams Belang is nu helemaal duidelijk waar de regering-Van Rompuy naartoe wil: de achterdeur wijd open voor illegalen, de voordeur gaat slechts een klein beetje dicht. Enerzijds werd in volle vakantieperiode stiekem een ‘instructie’ uitgevaardigd die moet toelaten dat tienduizenden illegale vreemdelingen verblijfsrecht krijgen. Dat dit gebeurde op vraag van PS en cdH, verbaast niemand meer: de massa geregulariseerden (en de tienduizenden familieleden die hen zullen vervoegen) vormen op termijn een welkome aanvulling op hun electoraat, zeker in de tweetalige kieskring BHV. Anderzijds beloofden CD&V en VLD voor de verkiezingen een aantal verstrakkingen en herhaalden zij die beloften toen ze de Franstaligen in juli hun zin gaven. De Vlaamse minderheid in de federale regering blijkt het nu evenwel met enkele beperkte maatregelen te moeten stellen.

Inzake gezinshereniging wordt bepaald dat volgmigratie kan als de aanvrager over een inkomen beschikt van minstens een leefloon met een persoon ten laste. Het gaat dus om de meerderheid van de hier reeds verblijvende immigranten. Uiteindelijk blijft dit immigratiekanaal gewoon open: al wie een klein inkomen kan bewijzen, mag verder familie laten overkomen. Was het nu niet net de bekommernis van velen dat men op die manier qua integratie steeds opnieuw van nul moet herbeginnen?


Om nieuwe Belg te worden zal men voortaan 5 i.p.v. 3 jaar in het land moeten verblijven, een kleine doch voor het Vlaams Belang ontoereikende verstrenging. Inzake de controle op ‘integratiebereidheid’ van nieuwe Belgen blijft de regering vaag over de verplichting en de modaliteiten tot slagen, minister Onkelinx deed de taalvoorwaarde zelfs af als “een niet-bepalend element”. Inzake de schijnhuwelijken en -samenwoningen wordt de controlemogelijkheid van de ambtenaren van de burgerlijke stand ten zeerste beperkt gehouden, zodat misbruiken hier legio zullen blijven. Over de mogelijkheid om genaturaliseerde vreemdelingen de Belgische nationaliteit te ontnemen na veroordeling voor zware misdaden mocht men niets vernemen, net zomin als over het groeiende misbruik van (studenten)visa.

Voor het Vlaams Belang blijkt vandaag dat de Vlaamse minderheid in de Belgische regering moet onderdoen voor de Franstalige patrons. Nu duidelijk is dat CD&V en VLD ook inzake immigratie tot verregaande toegevingen bereid zijn, blijkt andermaal de absolute noodzaak aan een sterk Vlaams Belang.

Filip De Man Volksvertegenwoordiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guynokkio, Europees President ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Het Europese presidentschap is een oude ambitie van de gewezen premier. Dat moet blijken uit het boek dat Peter Moors, de gewezen diplomatieke raadgever van Verhofstadt, eerder dit jaar uitgaf. Verhofstadt zou die functie verkozen hebben boven het voorzitterschap van de Commissie.

In een reactie op de Franse televisiezender TV5 doet Verhofstadt het verhaal af als  "hypothetisch" en "weinig realistisch". "Het is niet aan mij. De Europese Raad moeten iemand voorstellen. Maar ik denk niet dat ik veel vrienden heb in de Raad."         
        
Eerder op de dag zei zijn woordvoerder dat Verhofstadt geen kandidaat is, maar de functie niet zou weigeren als ze hem wordt aangeboden.

Tot zover de Standaard. Nu is het aan ons :

De zogenaamd "grote staatsmannen" die het land B telt, zijn verantwoordelijk voor het structurele verval van de natie : de quasi onbestuurlijkheid, de pijnlijke mislukking van een twee-nationaliteitenstaat, de enorme schuldenberg, en de onfatsoenlijke omgang met de normale spelregels van de democratie. Daar hebben deze heren ieder hun aandeel in gehad door besluiteloosheid, compromissen en politieke chantage.

Als deze Verhofstadts en Dehaenes de bekwaamheden die de media hen toeschrijven, echt bezaten, zouden zij zich niet in de EU-salons bevinden in de hoop op een nieuw élan van hun carrière.  Maar dan boden zij spontaan hun talenten aan in eigen land om dit uit het moeras te halen. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politie, uw vriend. Zeker in Zuid-Afrika

 

426 polisiemanne aangekla

Kaapstad - Altesaam 426 polisiebeamptes is tussen April 2008 en Augustus 2009 aangekla van moord, verkragting, korrupsie en gewapende roof. Nathi Mthethwa, minister van polisie, het dié onthulling gemaak in reaksie op 'n geskrewe vraag van die DA. Mthethwa het gesê 82 polisiemanne is in dieselfde tydperk ontslaan. Regoor die land is 60 beamptes, waarvan 17 ontslaan is, vir moord aangekla en 39 beamptes, waarvan slegs sewe ontslaan is, aangekla van verkragting. Drie honderd en ses beamptes, waarvan 51 ontslaan is, word aangekla van korrupsie en 21 beamptes, waarvan sewe ontslaan is, is afgedank.
 
Dianne Kohler-Barnard, DA-woordvoerder, het in 'n verklaring gesê dít is 'n groot openbaring van die regering se onvermoë om die polisiediens in so 'n mate te bestuur dat die wetstoepassers die wet verontagsaam.
"Dit is net eenvoudig onregverdig dat die mense wat verantwoordelik is om die onskuldiges te beskerm, self skuldig is aan verkragting en moord."
 Intussen is ‘n Tshwane metro-polisiebeampte in hegtenis geneem nadat hy en twee verdagtes in ‘n huis in Wierdabrug naby Pretoria ingebreek het.
Console Tleane, die woordvoerder van Tshwane munisipaliteit het gesê die SAPD en die mentro-polisieeenheid het inligting ontvang wat beweer dat dié beampte in kriminele aktiwiteite betrokke is.
"Die munisipaliteit se departement van veiligheid is diep teleurgesteld in die polisieman se gedrag,” het Tleane gesê.
‘n Interne prosedure sal so vinnig moontlik aan die rol gesit word om die verdagte van sy dienste te skors.

@ Nuus 24 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sp.a, de partij die zichzelf misprijst

 

Sp-a Rood, de zuivere socialistische vleugel binnen  de Sp-a, eist een buitengewoon congres om een nieuwe partijleiding te verkiezen, na het publiek maken van de mails die Gennez ontving (en stuurde) in verband met de toetreding van de partij tot de Vlaamse regering.

Bij de laatste voorzittersverkiezingen behaalde Erik de Bruyn, de voorzitter van Sp-a Rood 35% van de stemmen tegenover Caroline Gennez. Een bijzonder hoog percentage voor een partij die meestal als een gesloten blok optreedt en waar kadaverdiscipline heerst.  Vele leden zijn voor hun job schatplichtig aan de partij en hebben er alle belang bij om stipt en trouw de beslissingen van de Leiding te volgen. 

In de grootste SP.A federatie, die van Antwerpen, behaalde De Bruyn meer stemmen dan Gennez : hier heerst dan ook grote ontevredenheid bij de zogenaamde stamboeksocialisten na de stadsgreep van Patrick Janssens. Die heeft Leona Detiège tijdens de lopende legislatuur uit haar burgemeesterszetel gezet, een ongeziene putsch. Tegelijk werden ettelijke partijgenoten opzij geschoven en installeerde  Janssens een groep aanhorigen die voor hem en alleen voor hem werken en die met het traditionele socialisme weinig of niets te maken hebben, meer zelfs er afkerig tegenover staan.

Deze situatie  verklaart  het grote succes dat de marxist Erik de Bruyn genoot bij de voorzittersverkiezingen : de mensen kozen niet zozeer voor de extreme linkse standpunten van de milieu-ambtenaar die De Bruyn is, maar ze gebruikten hem wel om hun protest tegen de partijleiding tot uiting te brengen. Op zijn beurt werd De Bruyn dan weer gestraft door de rancuneuze vrieskast die Gennez is : de marxist kwam slechts op de 11de onverkiesbare plaats terecht bij de Vlaamse parlementsverkiezingen.  Wat fijne, leuke partijgenoten zijn wij toch onder mekaar.

De Bruyn stelt het onomwonden : de Sp-a wordt gegijzeld door 'een machtsgeile kliek die geen enkel respect toont voor de partijleden en alle verkozenen onderwerpt of uitschakelt'. Spa- Rood roept de leden en de afdelingen op een buitengewoon congres samen te roepen waar een nieuwe leiding kan worden verkozen. Die moet volgens De Bruyn zijn samengesteld uit 'betrouwbare en onbevlekte leden en mandatarissen'.

De Vlaamse socialisten vormen een partij die boven haar stand leeft. Het enige wat de leden bindt, is het verwerven van mandaten, functies, jobs en contracten op de vele bestuursniveaus die er zijn : gemeentes, intergemeentelijke structuren, provincies, Vlaamse gemeenschap en daarnaast VZW's, staatsinstellingen, vakbondscentrales, ziekenkas en allerlei nevenstructuren.  De partij is hoofdzakelijk een benoemingsfabriek, die mensen beloont, bevordert, straft, buitenzwiert naar eigen inzicht.  Naar de buitenwereld toe wordt een retoriek gebruikt die in schril contrast staat tot de kille toon die intern gehanteerd wordt door Gennez en haar pr-adviseurs.

Deze crisis gaat niet enkel over Frank Vandenbroucke : zijn dossier is de klassieke druppel voor de overstromende emmer.  De buitenwereld verneemt hoe het er aan toegaat in de partij die staat voor warmte, rechtvaardigheid en menselijkheid.

Er moeten nog vele afrekeningen gebeuren. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter : Veel vreugde om een bekeerling

 

 

Filip Dewinter feliciteert Jean-Marie Dedecker met zijn nieuw boek “Hoofddoek of blinddoek”, waarin Dedecker een analyse maakt van de opmars van de islam in Europa. Filip Dewinter vraagt zich echter wel af of Jean-Marie Dedecker dit boek geschreven heeft uit politieke moed of uit opportunisme. Dewinter hoopt ook dat Dedecker geen plagiaat pleegt op zijn boek Inch’ Allah, maar is toch verheugd dat hij niet langer alleen hoeft te roepen in de woestijn.

Dewinter is ook verbaasd door de late bekering van Dedecker. In 2002 schudde Dedecker nog de hand van sjeik Ahmed Yassin, de leider van Hamas. En vorig jaar minimaliseerde hij de koran tot een sprookjesboek. Sindsdien is Jean-Marie Dedecker blijkbaar heel snel tot nieuwe inzichten gekomen. “Mooi, er is veel vreugde in de hemel om deze bekeerling”, aldus Filip Dewinter.

Jean-Marie Dedecker heeft zijn wagonnetje gehangen aan de locomotief die Dewinter al 25 jaar trekt. “Ik heb de klappen opgevangen en soms kamelen op mijn rug moeten dragen in mijn eenzame toch door de woestijn”, besluit Filip Dewinter.

  


09-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als het goed is, zeggen we het ook : peiling VRT/de Standaard

 

Hierna een overzicht van de resultaten van de peiling van de VRT en De Standaard:

- CD&V: 24,4 pct (+ 1,2 pct)
- Open VLD: 16,7 pct (+ 1,6 pct)
- SP.A: 15 pct (- 0;4 pct)
- N-VA: 13,5 pct (+ 0,2 pct)
- Vlaams Belang: 12,8 pct (- 2,6 pct)
- Groen!: 8,5 pct (+ 1,7 pct)
- Lijst Dedecker: 8,1 pct (+ 0,3 pct)
- SLP: 1,1 pct (+ 0,1 pct)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoehel West-Vloandere'

 

Met dank aan Jan !

 

http://hoehel.be/

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Mechelse olievlek van LDD-vluchters breidt zich uit naar de stad van de DJ

 

Wie niet vertrouwd is met deze blog : de DJ is de Vlaamse parlementair uit de kieskring Antwerpen, wiens naam ons voortdurend ontgaat, maar die met zijn Vlaams Belang-zetel aan zijn draaikont overliep naar de partij van de Toekomst, LDD.  Hoe heet die man nu toch weer ? Soit, hij is een volbeschreven blad en leurt met zichzelf zoals Jeanneke-Wijdopen uit de Burchtgracht toen er nog vertier bestond in het Schipperskwartier. Om het op zijn DJ's te lispelen : Those were the days, my friend.

Dit gezegd zijnde : na het afhaken gisteren van alle LDD-afdelingen uit het arrondissement Mechelen, heeft vandaag advocaat Kris Masson uit Antwerpen ook zijn heengaan aangekondigd : het is een vaarwel, een adieu, een tot-nooit-meer-en-zonder-merci. Kris is de zoon van Corry Masson (ex-gemeenteraadslid en tevens provinciaal gedeputeerde voor Open-VLD) en hij was vorig jaar nog kandidaat-president voor de Antwerpse VLD.

Ho, jongens en meisjes toch ... Masson stapt het af omdat hij het niet eens is, u weet wel met wie en waarom. Los van deze argumenten, is het opmerkelijk, hoe al deze slodderfiguren geen greintje zelfrespect of trouw kennen. En schaamteloos prat gaan op hun ontrouw en heen-en-weer-gezwier. Gans het LDD-zootje, of ze er nu nog bij zijn, of met de klink van de deur in de hand staan,  zijn perfiede egoïsten die een levenslang verbod zouden moeten krijgen ooit nog aan politiek te doen.

Helaas zal dit niet gebeuren, want meer en meer wordt het intussen duidelijk, dat al die LDD ontevredenen druk in de weer zijn met de oprichting van een nieuwe rechts-liberale partij.  Die geruchten circuleren al langer maar het massale afhaken is een duidelijk signaal dat er hergroeperingen aan de gang zijn tussen de ontgoochelde arrivisten en postenjagers. Het zal weer een flinke partij worden ...

U hoort er ongetwijfeld nog van.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linkse hyena's in Gent - Filip de Man

 

De linkse superdemocraten die toch zo graag huilen over "het gevaar van extreem-rechts" hebben gisteren nog maar eens hun ware aard laten blijken. In Gent werden twee studenten van het KVHV door een linkse knokploeg met ijzeren staven en kettingen bewerkt, NSV-kopstuk Arno D'hooge werd ook door een bende linksen aangevallen en moest in het ziekenhuis dertien hechtingen krijgen.

Het KVHV had immers de euvele moed gehad om een debat in te richten over de islam (met rechtse èn linkse sprekers, zoals de Nare Pater van het CGKR) en de NSV durfde het zelfs aan een heus politiek kopstukkendebat te organiseren. Allebei grote bedreigingen voor de democratie dus en derhalve gingen de linksen in Gent helemaal uit de bol. Als hun alleenrecht op vrije meningsuiting bedreigd wordt, ontpoppen ze zich tot hyena's die hier en daar een rechtse student lafhartig en met een overmacht aanvallen. Ook de wagen van een voormalige NSV-voorzitter werd aangepakt, net als - voor de zoveelste keer - het secretariaat van het Gentse Vlaams Belang.

Stel je eens voor dat het omgekeerde gebeurd was: heel de linkse meute in politiek en media had dagenlang moord en brand geschreeuwd.

Het is al gezegd: niets lijkt zo goed op fascisten als de huidige 'antifascisten'.

Filip de Man


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Crommelynck overleden

 

 

Gisteren overleed Eric Crommelynck, voormalig voorzitter van het Taalaktiekomitee (TAK). Crommelynck leidde TAK van 1978 tot 1986, gaf de organisatie nieuwe impulsen en was de bezieler van de zogenaamde ‘Voerwandelingen’. Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig mondden die wandelingen meermaals uit in ware veldslagen met de Rijkswacht en Franstalige knokploegen. Duizenden Vlamingen gingen in Voeren, dat mede dankzij Vlaamse Bewegers als Crommelynck uitgroeide tot een politiek symbool, de confrontatie aan met het ‘Retour à Liège’ van José Happart. Eric Crommelynck was ook korte tijd VB-gemeenteraadslid in Gent.

Bij TAK vinden wij volgende terugblik op de woelige Voerenperiode en op de figuur van Eric Crommelynck :

De functie van De Pauw werd al snel overgenomen door de dynamische Eric Crommelynck, één van de vertrouwelingen van de ex-voorzitter, die voorheen al enkele acties leidde. Crommelynck slaagde er met zijn TAK-Raad niet alleen in TAK het Egmontpact te laten overleven – wat geen sinecure was, omdat er verdeeldheid was in de TAK-rangen en oude voormannen van de actiegroep zelfs van start waren gegaan met een eigen Vlaamse Republikeinse Partij – hij wist ook TAK opnieuw te dynamiseren rond het Voer-thema.

Het hele Voeren-probleem in deze luttele ruimte bespreken, is onbegonnen werk. Heel kort: zes dorpjes uit de Overmaas werden met de communautaire koehandel van 1963 naar Vlaanderen overgeheveld. Wallonië pikte dit nooit, en er ontstond al snel een Retour à Liège-beweging die met de verkiezingen steevast een meerderheid in de wacht wist te slepen. Voeren ontsnapte bijgevolg niet aan de verfransing.

‘Het was TAK dat na 1976, op vraag van en in samenwerking met de Voerenaars het operatieve mes in de stinkende verfransingswonde stak nadat de Happartbende driest om zich heen was beginnen schoppen en met ware terreur het Vlaamse openbare leven in Voeren trachtte te ontwrichten’, aldus de Voerense voorman Guido Sweron. In de periode 1977-1982 trok TAK ongeveer 125 keer naar Voeren om er te protesteren tegen de terreurpolitiek van de Franstaligen en de nationale overheid te wijzen op de problemen in Voeren. Wie herinnert zich niet de televisiebeelden over de confrontaties tussen honderden Vlaamse wandelaars en tot de tanden bewapende rijkswacht? In het buitenland dacht men zelfs dat er een burgeroorlog was losgebarsten tussen Vlamingen en Walen.

In september 1978 stichtte Eric Crommelynck de Wandelgroep Tijl op, een v.z.w. met de bedoeling Vlaamse jongeren ‘de ontstolen en bedreigde Vlaamse streken te leren kennen en door een aanwezigheidspolitiek aan de taalgrens de Vlamingen ter plekke daadwerkelijk te steunen in hun strijd tegen de verfransing’. Het is deze wandelgroep die de meeste Voerwandelingen organiseerde, haast elke zondag opnieuw. De groep was aangesloten bij de Vlaamse Wandelliga, wat maakte dat als ze gingen wandelen op "gevaarlijk" terrein, dit steeds onder rijkswachtbescherming gebeurde.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario Borghezio (Lega Nord) : een flamboyante Euro-parlementair

 

 

Nog tijdens het debat in het Euro-parlement gisteren over de persvrijheid schoot Mario Borghezio van de Lega Nord uit zijn krammen.  U hoort hem met Engelse vertaling maar de lichaamstaal en de passie zijn duidelijk.

Borghezio was op 11 september 2007 aanwezig op de stille manifestatie in Brussel waar de leden van Vlaams Belang uit mekaar werden geranseld door de SS-troepen van Beulemans.  Daar liet Borghezio zich nadrukkelijk opmerken als een fervent tegenstander van de islamisering van Europa. Er zijn gelukkig nog verkozenen die de moed van hun overtuiging durven uitdragen tegen de gevestigde orde in. Mannen en vrouwen naar ons hart, die zich niet het zwijgen laten opleggen. Hij roept tegen de leden van de Commissie "Conigli", wat in deze zin "lafaards" betekent.  Dàt zijn ze daar niet gewoon ...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Vanhecke zegt snoeihare waarheden in Euro-parlement

Tijdens het debat over Persvrijheid gisteren in het Euro-parlement, werd er door velen fel ingehakt op de zogenaamde monopolie-positie van Berlusconi in Italië. Dat is een geliefkoosd zeurthema van links dat er in de realiteit anders uitziet.  Er kwamen trouwens in dat debat verschillende Italiaanse sprekers aan het woord die de puntjes op de i zetten.  Italië is het énige land van de EU waar de openbare media  niet beheerst worden door links, dààr knelt het schoentje.  Frank Vanhecke maakte gebruik van zijn beperkte spreektijd om enkele harde waarheden in het halfrond te zwieren over de toestand in het land B en de schijnheiligheid van figuren zoals Verhofstadt. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames en Heren, de President van Euronazië

 

Groot-Brittannië dringt aan op de aanduiding  voormalig premier Tony Blair voor  de nieuwe post van EU-voorzitter.  Maar ook ex- premier Guynokkio van België heeft een oogje op de functie. Nadat beiden eerst hun respectieve vaderlanden naar de filistijnen hebben geholpen, willen zij nu op grote schaal de EU de afgrond inrijden.  U, domme burger, mag niet kiezen en dat is in dit geval misschien een zegen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie nog een Nobelprijs ?

 

 

En zou u ook niet graag

een Nobelprijs winnen

voor 't een of 't ander, grote jongen ?

bart de wever legt bom onder vlaamse regering 2


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linkse intellectuele pedofielen beschermen mekaar - Tekst Frank Vanhecke

 

           
.
3 kindervrienden

 

In Frankrijk is nogal wat heisa ontstaan na de tussenkomst van de minister van cultuur Fréderic Mitterand (neef van de voormalige socialistische president maar nu minister in de centrum-rechtse regering onder Sarkozy) ten voordele van Roman Polanski. Zoals men weet werd de beroemde Pools-Frans-Joodse filmregisseur Polanski kortgeleden in Zürich aangehouden omdat hij in de Verenigde Staten sedert ruim dertig jaar op de "wanted-list" staat wegens pedofilie. Polanski verkrachtte destijds een 13-jarig meisje, en bekende tijdens het onderzoek dat hij welk degelijk op de hoogte was van haar jonge leeftijd toen hij haar gruwelijk (ik bespaar U de details) verkrachtte. In 1997 zou hij het slachtoffer trouwens zo'n 600.000 dollar betaald hebben om haar klacht in te trekken.

Het spreekt vanzelf dat de linkse intelligentsia in het geweer zou komen om Polanski te verdedigen. Bij ons ligt dat gelukkig wat gevoeliger, wellicht omdat de zaak Dutroux vele mensen wakker geschud heeft. Maar in Frankrijk was het de Minister van Cultuur himself, Fréderic Mitterand die zegde geschokt te zijn door de aanhouding van Polanski en diens onmiddellijke vrijlating eiste.

Inmiddels weten we waarom. Hoewel de Franse pers de hele zaak tot nu toe zoveel mogelijk doodzwijgt, blijkt Fréderic Mitterand zélf ook een pedofiel te zijn. Hierna een paar citaten uit zijn autobiografie "La mauvaise vie":

"Ik betaalde voor jongentjes.Natuurlijk had ik wel gelezen over de handel in jongens hier. De algemene miserie, de drugsproblemen, de ziektes. Maar dat hield me niet tegen om terug te komen. Deze rituele ontmoetingen met jonge mannen, deze slavenmarkten, wonden me geweldig op."

"Men zou kunnen zeggen dat zo'n spektakel moreel abominabel is, maar ik genoot er ervan. De veelheid van jonge, onmiddellijk beschikbare jongens wind me op en ik hoef me niet in te houden of te verbergen."

Het is opvallend hoe discreet de Franse pers hier tot nu toe over blijft. Toen Marine Le Pen eergisteren bovenstaande citaten tijdens een rechtstreekse TV-uitzending ("Mots croisés" op France 2) voorlas viel even stilte bij de andere aanwezigen - maar de heruitzendingen van het programma werden inmiddels gecensureerd...

Er zijn trouwens nog wel wat andere linkse coryfeeën in hetzelfde bedje ziek. Het is zeker mijn collega-Europarlementslid Daniël Cohn-Bendit niet die me zal tegenspreken. Het strafste is trouwens dat die zieke geesten dit schaamteloos in hun autobiografieën optekenen, alsof ze er trots op zijn. Misschien zijn ze dat trouwens ook wel.

U heeft het al begrepen. Van mij mag Polanski nog vele maanden in de cel blijven. Of staan de supperrijken boven de wet ? Of mogen de zogenaamd cultureel begaafden zonder straf kinderen misbruiken?

En er is iets fundamenteel verkeerds met een land dat een oude viezerik als Fréderic Mitterand tot minister van cultuur benoemt.

Frank Vanhecke Euro-parlementslid

http://frankvanheckevb.skynetblogs.be/ 

PST : Lectuur van deze column wordt aanbevolen aan federaal volksvertegenwoordiger Terwingen van de CD&V in verband met zijn wetsvoorstel over de verlaging van de leeftijd voor seks met volwassenen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.US tekort in 2009 : 1,4 biljoen dollar

 

The new Obama one million dollar bill

Het tekort op de begroting van de Verenigde Staten is in het fiscale jaar 2009, dat op 30 september afliep, naar verwachting opgelopen tot een recordbedrag van 1,4 biljoen dollar.

Dat is 950 miljard dollar meer dan in 2008.

Dat staat in een woensdag gepubliceerde raming van het begrotingsbureau van het Amerikaanse Congres (CBO).

Steun
Het begrotingstekort van de Amerikaanse overheid is sterk opgelopen door de steun aan de financiële sector en de stimuleringsplannen voor de economie.

Economen hebben al gewaarschuwd dat het huidige begrotingsbeleid van de VS onhoudbaar is. Washington kan daardoor zijn kredietwaardigheid verliezen, met desastreuze gevolgen voor de Amerikaanse dollar en de wereldeconomie.

(1 biljoen is een miljoen maal een miljoen of om het simpel te houden 1000 miljard)

anp

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!