Angeltjes
15-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prangende vragen van Cohen (Islamsterdam) - Gregorius Nekschot

 

 

Vragen die Job Cohen beantwoord wil zien:

Is de islam werkelijk een gewelddadige religie?
Op wat conflictjes met Joden, Hindoes, Boeddhisten & Christenen en wat gekibbel tussen soennieten & sjiieten na, is de islam heel vredelievend!

Wat betekent het dat Nederland islamiseert?
Nooit meer vrouwen met koude oren!

Verdraagt de islam zich met de democratische rechtsstaat?
Jazeker! Na introductie van het fenomeen ‘gekozen burgemeester’ zal er nooit meer een Joodse burgemeester van Amsterdam zijn.

Habib Al Rapengaar
Polderimam


http://www.gregoriusnekschot.nl/blog/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tjevenklever

 

bart de wever, tjevenklever
is de nuttige idioot
van de tjeven en de walen
van di rupo en sp.a rood

bart de wever, tjevenklever
tweede slimste van het land
veel beloven, weinig geven
haalt geen vette vis aan kant

bart de wever, tjevenklever
bij kris peeters op de schoot
kopke aaien, vlaming paaien
belgié redden of geen brood

krijgt de wever, tjevenklever
straks weer last van een stijf been
gaat hij plots wéér vlaming spelen
zegt hij aan de tjeven "neen" ?

bart de wever, tjevenklever
vlaanderen wacht in spanning af
of gij ook zoals de tjeven
zweert op belgié tot in 't graf 

jos



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa beloont regime-journalisten

 

 

De journalist-winnaar werd gevierd

Vanmorgen werd voor de tweede keer de "Prijs voor de Journalistiek van het Europees Parlement" uitgereikt. Daarmee worden journalisten beloond die "het best hebben bijgedragen aan het verduidelijken van Europese kwesties en het beleid van de Europese instellingen". De vier winnaars -in de categorieën geschreven pers, internet, radio en TV - ontvangen elk € 5.000.

De Vlaams Belang-delegatie in het Europees Parlement pleit voor de afschaffing van die prijs. Het Europees Parlement (en welke overheid dan ook) heeft zich immers niet te bemoeien met journalistiek.

Heel het concept is in feite opgezet om journalisten te belonen die onderdanig de officiële EU-lijn weergeven. EU-instellingen moeten ophouden steun te willen kopen bij journalisten, en moeten inzien dat Europa meer baat heeft bij onafhankelijke en kritische journalistiek. Deze laatste houding wordt allesbehalve bevorderd door prijzen en belastingsgeld uit te delen. Op die manier wordt uiteindelijk zowel de geloofwaardigheid van de pers als die van de Europese Unie zelf ondermijnd.

Frank Vanhecke & Philip Claeys

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Björn Roose is terug

 

 

Björn Roose

Na een jaar zonder één woord van verontschuldiging of wat dan ook,

je blog weghalen en van het net verdwijnen en dan liefjes

terugkeren alsof er niets aan de hand is ...

Kiekeboe ! En welkom uit naam van de redactieploeg van  Angeltjes :

hoe meer politiek-incorrecten op het net, hoe beter.

Klikken op de geel-zwarte letters en u u komt waar Björn u graag heeft.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groep Zweedse jongeren terroriseren buurthuis in Oosterhout (NL)

 

Zondagavond is een vuurwerkbom bij buurthuis de Bunthoef naar binnen gegooid. Twee dagen later werd bij een 81-jarige vrouw vuurwerk door het raam geschoten.

De vrijwilligers van het buurthuis worden al langere tijd door een beveiligingsmedewerker beschermd wanneer zij 's avonds de boel op slot doen.  Bij een inbraak zijn de beveiligingsbeelden en apparatuur gestolen.

Vorige maand is de Bunthoef in brand gestoken.

De totale schade bedroeg 50.000 euro.

Dat schrijft Omroep Brabant op de website.

@ de Telegraaf 

... die Zweden toch, zulke belhamels !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kazernes ombouwen tot gevangenissen ?

 

VINDT U DIT EEN GOED VOORSTEL  ?

POLL

Update Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) heeft een idee om de gesloten legerkazernes een nieuwe bestemming te geven. Hij stelt zijn collega van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) voor om de kazernes om te vormen tot gevangenissen. "Het is een open aanbod", aldus De Crem.

De Crem liet begin deze week weten dat er een zware hervorming van het Belgische leger op het programma staat. 23 legerkazernes, waaronder Bierset, Diest, Haasdonk en Sijsele, zullen in de toekomst gesloten worden.

Tekort aan cellen

Hoewel Justitie dringend aan hervorming toe is, krijgt het geen toegang tot grotere budgetten in de komende jaren. Het tekort aan cellen blijft dus bestaan. Op de Franstalige commerciële zender RTL-TVi liet De Crem daarom het idee vallen om de gesloten legerkazernes aan te bieden aan Justitie.

"Het is een open aanbod en ik weet dat Justitie vragende partij is", zegt De Crem. "Ik heb het er al over gehad met mijn collega De Clerck en ik laat de deur open. Er moet wel nog onderhandeld worden met de lokale overheden."

"Niet op korte termijn"

Voor ACV Openbare Diensten kan de mogelijkheid om legerkazernes om te bouwen tot gevangenissen bekeken worden.

"De verbouwing moet wel gebeuren nadat de kazernes door de militairen zijn verlaten. Wat betreft de mutatie van militairen zijn immers strikte regels afgesproken. Doordat elk personeelslid van defensie minimum 1 jaar op voorhand van zijn mutatie verwittigd moet worden, is een omvorming van een kazerne tot een gevangenis op korte termijn niet haalbaar."

 @ Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Technische problemen

 

 Er doen zich donderdagochtend problemen voor met de ingave van

teksten.  Onze verontschuldigingen.

Desnoods wijken wij uit naar Angeltjes Bijhuis


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kein Spaltung der Wahlbezirk ! POLL

 

 

  
 

.
.
We gaan het kort maken en u een aantal recente feiten voorleggen die verband houden met het nieuwe uitstel van 120 dagen voor de splitsing van BHV, omwille van het belangenconflict dat de Duitse Gemeenschap wil inroepen.
.
- De Duitstalige Gemeenschap wilde een signaal van de Vlaamse partijen om na te gaan of zij, de Duitsers, in hun belangen geschaad worden door de splitsing van BHV.
.
- Valkeniers schreef een brief naar de Duitse minister-president om aan te dringen op neutraliteit, Dewever had een onderhoud met Karlheinz Lambertz en de Vlaamse burgemeesters uit de Rand zetten hun bezwaren nog eens schriftelijk uiteen. Dat waren duidelijke signalen.
.
- De deftige Dame van de CD&V, Marianne Thyssen, sprak tijdens het openingscollege van professor Devos op 22 september, dat haar partij enkel een onderhandelde  oplossing voor de splitsing wilde. Hier klikken. Een onderhandelde oplossing is er een met toegevingen aan de Franstaligen. CD&V heeft steeds volgehouden nooit toegevingen te zullen doen voor een zaak die een toepassing is van de grondwet. De deftige dame gaat door de knieën.
.
- Woensdag 14 oktober legde Joris van Hauthem een motie neer in het Vlaams Parlement om uit naam van de Vlaamse Gemeenschap aan de Duitsers te  vragen géén belangenconflict in te roepen. Hier klikken. De CD&V, sp-a en NV-A stemmen tegen deze motie.
.
- Op het avondnieuws van zijn persoonlijke televisiezender verklaart Bart Dewever, dat hij de houding van de Duitsers beschouwt als een geval van misbruik van de rechtstaat en hij vraagt zich af wie het Duitse parlement dit signaal heeft gegeven.
.
De Heer Dewever heeft klaarblijkelijk de kranten niet gelezen. Ofwel streeft hij naar Oscar als beste bijrol in de politiek. Voor ons heeft hij die Oscar al lang beet.
.
We waren begonnen met de belofte het kort te houden. Hier komt onze  vraag die we u in pollvorm voorleggen :
.
Wie speelt de meest dubbelzinnige rol in het door de Duitse gemeenschap ingeroepen BHV-belangenconflict ?
..
Marianne Thyssen
Kris Peeters
Bart Dewever
Joris van Hauthem
Karlheinz Lambertz 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen is een dictatuur, dat weet u toch.

 

Met al ons oprechte respect voor de consequente houding van Vlaams Belang inzake de Oosterweelverbinding, hebben wij ons steeds terughoudend opgesteld inzake de volksraadpleging en het NEEN-advies.

Mocht men Dewinter en Penris in het Vlaams Parlement gevolgd hebben, dan had men een aantal jaren geleden de Lange Wapper begraven. En dan waren er kansen geweest voor de Liefkenshoektunnel en andere oplossingen.  Te ingewikkeld voor onze simpele geest.

Ingevolge de besluiteloosheid en incomptetentie van figuren zoals Janssens, Van Brempt en de arrogantie van BAM zelf,  hebben de politici de hete brij naar de burgers doorgeschoven. Enkele actiegroepen van extreem linkse signatuur hebben zich handig en opruiend in de openbare opinie gewurmd en onder het mom van "burgerdemocratie" een referendum afgedwongen.

Daarop hebben wij van Angeltjes van bij de aanvang gezegd : wij doen hier niet aan mee.  In een stad die bestuurd wordt door een angstig bijeengeveegd schepencollege die een fractie met 33,50% van de kiezers opsluit in een cordon sanitaire, in die stad staan wij niet paraat om de burgerdemocraat uit te hangen. Ook als sommigen ons met een scheef oog bekijken, omdat wij in deze zaak reageren als burger en niet als sympathisant van de partij die wij voor de rest 100% vertrouwen. Wij gaan echter NOOIT met politiek-correcte ondergravers van onze Vlaamse identiteit samen op stap. Punt. Het is trouwens een VOLKSraadpleging en geen PARTIJraadpleging.

Wat gisteren in het Vlaams parlement gebeurde, bevestigt ons in onze houding van afwijzing van dit referendum.

Een resolutievoorstel om de uitslag van het referendum over de Oosterweelverbinding "onvoorwaardelijk" te volgen, is door de meerderheidspartijen in het Vlaams parlement weggestemd. Opmerkelijk, want ook sp.a stemde tegen. "Zonder bindend referendum kan de Antwerpenaar zich beter de moeite besparen om zondag te gaan stemmen", meent Lijst Dedecker, dat de resolutie indiende.
 
LDD-fractieleider Lode Vereeck wou dat de partijen in het Vlaams parlement duidelijkheid brachten over het bindend karakter van de volksraadpleging. Juridisch is die sowieso niet bindend, maar wie achter de resolutie stond, beloofde het resultaat van het referendum "politiek en moreel bindend" te aanvaarden, legde Vereeck uit. "Als het parlement neen zegt, dan zeggen wij aan de Antwerpenaar: jammer van de 800.000 euro die het referendum kost, maar blijf dan thuis".
 
De resolutie kreeg de steun van de andere oppositiepartijen Vlaams Belang, Open Vld en Groen!. De meerderheidspartijen steunden de tekst niet. Ook de sp.a stemde dus tegen, hoewel sp.a-viceminister-president Ingrid Lieten vorige week nog liet verstaan dat de Vlaamse regering de stem van de Antwerpenaar zou volgen.
 
Antwerps sp.a-burgemeester Patrick Janssens zei dat de uitslag van het referendum "doorslaggevend" zal zijn voor het advies dat het college in Antwerpen zal uitbrengen. De Vlaamse regering zal dat advies "ernstig" nemen, zei hij. Maar het woordje "onvoorwaardelijk" uit het LDD-voorstel was "ongepast". Het advies van de stad moet immers met nog andere elementen rekening houden, zoals met de adviezen van de brandweer. (belga/sps)

Beschamend is heel deze circusvertoning die nu al jaren de geesten vergiftigt en wat wij voorspeld hebben, komt uit : de superdemocraten die hun dossiers laten verrotten uit onkunde en domheid zullen geen rekening houden met de stem van het volk.  Waarom zouden zij ?  Het is hier een dictatuur.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Caroline & Frank

 

.


14-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat de Wapper maar komen !

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman Van den Berghe (18 juli 1938 - 13 oktober 2009)

 

Wij ontvingen van pro Flandria het overlijdensbericht van de secretaris Herman Van den Berghe. die na een korte maar erg agressieve ziekte begin deze  week overleden is.

Herman is jarenlang de stille kracht geweest binnen het bestuur van Pro Flandria. Hij was de man die de boel draaiende hield.

Op verzoek van de familie zal Geert Goubert, bestuurslid van Pro Flandria en  heel dichte vriend van Herman, namens Pro Flandria hulde brengen aan Herman tijdens de uitvaartliturgie. Eveneens op verzoek van de familie zal de kist gedragen worden door leden van Pro Flandria.

Het bestuur doet een warme oproep tot de leden om de  uitvaartplechtigheid bij te wonen.

Moge Herman in vrede rusten.

Uitvaartmis : Sint Antoniuskerk - Capucierenlaan Aalst - ztaerdag 17 oktober om 12 uur

***

De redactie van Angeltjes betuigt haar medeleven aan de familie.



 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De plaat van de belgische regering blijft hangen

 

 

Linda de Win vond gisteren dat de plaat van Vlaams Belang grijsgedraaid was. Zij is een van die 0000-figuurtjes die uit is op Change en die helemaal niet begrijpt dat er mensen bestaan die hun idealen en ideologie niet veranderen.  In de partijpolitieke vleugel van de Vlaamse Beweging zijn er steeds geweest die hun huik naar de wind hingen en meedraaiden met de mode (we noemen geen namen)  en anderen die voet bij stek hielden. 

Gelukkig hebben wij in Vlaanderen een partij zoals Vlaams Belang die niet warm en koud tegelijk blaast.  Intellectuele lichtgewichten zoals Linda-het-winnerke zijn slecht geplaatst om lessen te geven in politieke trouw.  Overigens het is de plaat van de belgische regering die zelfs niet meer grijs kan gedraaid worden, ze blijft gewoon hangen.  (Dat is beeldspraak voor mensen die weten wat "een plaat, een naald en een pick-up" is ... en politieke trouw)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shirley Temple is geen harteloos kind

 

 

 

In een helder moment bespreekt Lex Molenaar in de Frut van Allah (door ons in een onhelder moment ook wel eens de Gazet van Antwerpen genoemd) de centenjacht van Marokkanen die hier hun heil zoeken : "Spaanse Marokkanen op zoek naar hun Sint"

"Ik wil niet harteloos overkomen tegenover mensen die een beter lot voor zichzelf en hun gezin zoeken" zegt Lex en dat siert hem.  Wij zijn ook niet harteloos, maar dat vergeten onze tegenstanders voortdurend.  "Bij het Marokkaans consulaat in Hoboken staan lange rijen met Spaanse Marokkanen.  Ook bij het OCMW is het aantal aanvragen voor een leefloon fors gestegen, net zoals voor de aanvragen van werkloosheidsuitkeringen bij de RVA.  Daarbij worden heel wat frauduleuze praktkijken gehanteerd."

Dat valt vandaag te lezen in de politiek-correcte Frut, uit de mouw geschud door een fel verdediger van de diversiteit en de multicriminele maatschappij. Overigens een braaf man maar zo naiëf als Shirley Temple in haar glorietijd.  Onlangs beweerde Shirley Molenaar in een vraaggesprek met Dewinter, alleen maar vriendelijke Marokkanen te kennen.

Nadat Monica de Coninck (met goedkeuring van haar Meester Patrick) het Spaans-Marokkaans schandaal kenbaar maakte, volgt nu ook stads-omroeper Molenaar. Daarmede is het geweten gesust, want fundamenteel verandert er niets.  Niente. Nada. Nougatbollen.

De islamisering rukt op, de misbruiken worden nu al openlijk toegegeven, de Marokkanen lachen ons fris in ons gezicht uit en Shirley Temple glimlacht verlegen, want ze is niet harteloos ... Volgende keer als wij mekaar nog eens ontmoeten, trakteer ik Shirley Molenaar op een ijsje, want ik ben best een vriendelijk man.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Was de Duivel op de Dam ( in de stad van Allah ) ?

 

In de Antwerpse wijk Dam hebben de hulpdiensten zaterdagnamiddag een jonge Marokkaanse vrouw dood in haar woning aangetroffen. Het 18-jarige meisje was erg verbrand. Een autopsie zal moeten uitwijzen of ze aan haar brandwonden is bezweken. 'Het gaat om een verdacht overlijden', zegt Sven Lommaert van de Antwerpse politie. Buurtbewoners spreken over een duiveluitdrijving, maar daar zijn nog geen aanwijzingen voor.

Voor wie meer wil weten over exorcisme in de islam : wandelt u over deze duivelsbrug    (u weet niet wat u leest, terugkeer is niet gegarandeerd). Volgens de Antwerpse onderwijsschepen, Arabist, halal-leverancier en negationist gaat er geen enkel gevaar uit van de islam. Dat vinden wij ook : het is allemaal niet waar en het zijn leugens.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immigratiestop

 

Vlaams Belang wil immigratiestop en assimilatiebeleid om te voorkomen dat Antwerpen Marrakesh aan de Schelde wordt:  in 2012 meerderheid leerlingen Antwerps stedelijk basisonderwijs moslim

 Het Antwerps stedelijk basisonderwijs islamiseert in een verbazend snel tempo. Uit het antwoord op een zelfde vraag voor het schooljaar 2007-2008 bleek dat toen in het basisonderwijs 33,6% islamonderricht (3.469 leerlingen) volgde, tegenover 29% katholieke godsdienstles (2.995 leerlingen) en 35% zedenleer (3.657 leerlingen). Op nauwelijks twee jaar tijd is het aantal leerlingen dat islamonderricht volgt met een vijfde toegenomen (+681 leerlingen) en het aantal leerlingen dat katholiek onderricht en zedenleer volgt met respectievelijk 244 en 422 geslonken. In tegenstelling tot het basisonderwijs is zedenleer in het stedelijk secundair onderwijs voorlopig nog populairder dan islamonderricht: 3.627 (47,5%) tegenover 2.311 (30,4%), maar ook daar is het allicht maar een kwestie van enkele jaren vooraleer de verhoudingen gewijzigd zullen zijn. Tegenover het schooljaar 2007-2008 steeg het aantal leerlingen dat islamonderricht volgt immers met 12%.

De cijfers die de schepen in zijn antwoord meedeelt, tonen ook aan dat Antwerpen alsmaar meer islamconcentratiescholen telt. In bijna één derde van de basisscholen van het stedelijk onderwijs – 20 van de 66 scholen – is een meerderheid van de leerlingen moslim. In sommige basisscholen zijn niet-moslims nog op één hand te tellen. Recordhouder is basisschool De Horizon in  Borgerhout, die dit schooljaar voor het eerst enkel nog maar moslimleerlingen heeft. In de Floraschool en De Esdoorn, twee andere scholen uit Borgerhout, is 94% moslim. In Villa Stuivenberg (Antwerpen-Noord) en De Evenaar (Antwerpen-Noord) is 82% moslim, in De  Piramide (Antwerpen-Kiel) is 79% moslim en in De Bever (Deurne) en De Letter (Wilrijk) is 78% moslim. De Vlinders (Antwerpen-Noord) en Het Kompas (Hoboken) sluiten de top 10 af, met respectievelijk 77% en 74% moslims. In bijlage vindt u een overzicht van de Antwerpse scholen van het stedelijk basisonderwijs op basis van het aantal moslimleerlingen.

De situatie wordt langzaam maar zeker dramatisch. Op basis van deze cijfers zal aan het tempo van 3,5% extra moslims per jaar in 2012 een meerderheid van de leerlingen van het Antwerpse stedelijke basisonderwijs moslim zijn. Het Vlaams Belang is dan ook van oordeel dat het de hoogste tijd wordt voor doortastende maatregelen om de voortschrijdende islamisering van onze stad te stoppen en te voorkomen dat  Antwerpen een Marrakesh aan de Schelde wordt. De traditionele partijen moeten dringend ophouden hun kop in het zand te steken voor de islamproblematiek. Het Vlaams Belang eist voor Antwerpen een immigratiestop voor nieuwe vreemdelingen en wil dat de Antwerpse concentratiescholen worden omgevormd tot inburgeringscholen, waarin gefocust wordt op de overdracht van taal en Europese waarden en normen. Moslims die weigeren zich aan te passen aan onze samenleving, moeten worden gestimuleerd om terug te keren naar het land van herkomst.  

Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslim-meerderheid voor zeer binnenkort.

 

 

Vier leerlingen op de tien kiezen in het Antwerps stedelijk basisonderwijs voor de islam als levensbeschouwelijk vak. Dat blijkt uit cijfers van de Antwerpse schepen van Onderwijs Robert Voorhamme (SP.A). De cijfers werden opgevraagd door het Vlaams Belang.

Volgens Filip Dewinter (Vlaams Belang) zal, op grond van een extrapolatie, in 2012 een meerderheid van de leerlingen in het Antwerpse basisonderwijs moslim zijn. Voorhamme zegt dat het om een hypothese gaat. ‘Men ziet een bedreiging die er niet is', zegt de schepen van Onderwijs.

Dit schooljaar volgt veertig procent van de leerlingen in het Antwerpse basisonderwijs van de stad islamonderricht als levensbeschouwelijk vak. Het gaat om 4.150 leerlingen.

Daartegenover kiest 31,5 procent voor niet-confessionele zedenleer (3.235 leerlingen) en 26,5 procent voor katholieke godsdienst (2.751 leerlingen). Andere godsdiensten (protestants, orthodox...) worden maar door een klein aantal leerlingen gevolgd.

In het secundair onderwijs is zedenleer nog populairder dan islamonderricht: 47,5 procent tegen 30,5 procent.

Voorhamme bevestigt de cijfers die het Vlaams Belang gisteren bekendmaakte. ‘Het is nu eenmaal een vaststelling dat de samenstelling van onze schoolbevolking aan het veranderen is. Maar dat is geen aanleiding om schizofreen te zijn en uitsluitend te mikken op de leerlingen die kiezen voor de islam als levensbeschouwelijk vak. Heeft men het ooit als een bedreiging gezien dat er kinderen kiezen voor de katholieke godsdienst, of voor zedenleer?'

Nog volgens het Vlaams Belang is in bijna een derde van de stedelijke basisscholen van Antwerpen een meerderheid van de leerlingen moslim. Dewinter eist een immigratiestop voor Antwerpen. ‘De basisschool De Horizon in Borgerhout heeft dit schooljaar alleen nog moslimleerlingen.'

Volgens Voorhamme hangt dit samen met de buurt waarin de school is gelegen. ‘In andere stedelijke basisscholen zijn er weinig of zelfs geen moslimleerlingen. Men moet de bedreiging toch niet zoeken op scholen waar op een reguliere manier les wordt gegeven, onder de voogdij van leerkrachten.'

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=0C2GKADG

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom u maar beter naar uw tandarts moet luisteren

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tatarstan vraagt Hillary Clinton om moslim te worden

 

 In de hoofdstad Kazan

In de marge van haar bezoek aan Rusland, liep Hillary Cliton even langs in Tatarstan, een onafhankelijke republiek, 5 x zo groot als Vlaanderen en met 3,8 miljoen Tataren.

Als u zich afvraagt, hoe komt het Clintonmens er toe om naar die godvergeten plek te reizen, het antwoord bevindt zich in de grond. Olie, gas en aanverwante lekkere dingen maken van Tatarije een van de meest welvarende regio's met een gemiddeld inwoners-inkomen van € 320 per maand. De vreemdelingen die naar het land B afzakken voor een goede uitkering, halen de neus op voor zo'n flutbedrag maar volgens Russische maatstaven, is dit goed geld.

Zowat de helft van Tatarstan is islamitisch en daarom bezoekt de staatssecretaresse naast een orthodoxe kerk ook een moskee in de hoofdstad Kazan.  De imam daar heeft zich goed voorbereid en hij heeft een speech afgestoken om aan te dringen op de erkenning van moslimrechten in Amerika (zoals geweten, worden de moslims aldaar fel gediscrimineerd), de bouw van moskeeën en culturele centra te bevorderen en terwijl hij toch bezig is, nodigt hij Hillary uit om tot de islam toe te treden.  Bruggetje. 

Hoe zij hier op reageert, is niet geweten, maar voor president Hoessein zal dit geen probleem vormen. En voor Bill Clinton evenmin. Vier vrouwen, die zal hij best aankunnen. Misschien heeft hij in zijn hele leven al wel vier vrouwen gekend.  Wie weet ?

Ray

Tatarstan

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links en dissidenten in eigen rangen

 

Dat links het niet gemakkelijk heeft met dissidentie in de eigen rangen, is bekend. Dat bleek onlangs nog toen Luckas Vander Taelen in een opiniebijdrage het wangedrag van jonge ‘nieuwe Belgen’ aan de kaak stelde. Dat ondervond eerder reeds iemand als de linkse auteur Benno Barnard omdat hij duidelijk stelling durfde innemen tegen de islam, als een ideologie die haaks staat op een aantal essentiële Europese waarden en verworvenheden. Afgelopen weekeinde noemde Paul Goossens – die zijn beroep van journalist reeds meermaals verwarde met dat van procureur – beiden “bange oude Belgen”.

In een reactie stelt Barnard vandaag dat een en ander zijn ervaring bevestigt “dat sommige mensen mij schuwen sinds ik me openbaar over de islam uitspreek. Sindsdien ben ik namelijk een slecht mens, die ergens tussen het fascisme en het populisme thuishoort.” “Net als de islam kent links geen genade jegens afvalligen”, zo stelt ook Barnard treffend.

Het feit dat hij door Goossens een “bange oude Belg” wordt genoemd, impliceert volgens Barnard dat de linkse scherprechter zichzelf natuurlijk wel dapper vindt. Waarna de auteur even ingaat op de figuur van de voormalige hoofdredacteur van De Morgen: “Laten we zijn heldendaden eens onder de loep nemen. Deze voormalige misdienaar van Mao heeft indertijd de Leuvense universiteit op stelten gezet in gezelschap van ongeneeslijke communisten als Kris Merckx en Ludo Martens. Daarna heeft hij, anders dan die twee, voor een carrière gekozen die meer geld in het laatje bracht dan dokter onder het volk. (…) Als salonsocialist predikt Goossens tot op vandaag zijn geloof in systemen die zo volmaakt zijn dat je zelf niet meer goed hoeft te zijn. (…) Voor het feit dat hij stekeblind achter die afschuwelijke Mao is aangelopen, heb ik nooit excuses van hem opgevangen.” Het is diezelfde blindheid die vandaag maakt dat hij niet wil inzien wat de islam is, aldus nog Barnard.

De linkse schrijver maakt meteen ook brandhout van de bewering die Goossens met zowat heel de linkerzijde deelt, namelijk dat de toestand(en) in de Brusselse gettowijken (enkel) zouden te wijten zijn aan sociaal-economische factoren. “Waarom zou iemand die arm is in je gezicht mogen spugen en ‘Nique ta mère’ zeggen?”, zo vraagt Barnard zich af. “De socialistische oom van mijn vader werd als timmerman in de jaren dertig werkloos; hij voerde actie, wijdde zich aan zelfstudie en gedroeg zich fatsoenlijk. Maar volgens de duistere scholastiek van Paul Goossens heeft de Marokkaanse jongeman die zich als een lul gedraagt zelf geen enkele verantwoordelijkheid; hij is het willoze en van iedere verantwoordelijkheid gespeende slachtoffer van ‘omstandigheden’”… Flauwekul, aldus Barnard, die er op wijst dat de onwil om zich fatsoenlijk te gedragen wel degelijk voortvloeit uit de onwil om zich te integreren. Een fenomeen dat op zijn beurt alles te maken heeft met de islam: “De onwil wordt namelijk maar al te zeer aangemoedigd in en rond de moskeeën.” De “fluim in het gezicht van Vander Taelen” zo besluit Benno Barnard is niet sociaal-economisch, maar “wel degelijk islamitisch.”

@ VB




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!