Angeltjes
17-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders' blitzbezoek aan Londen 16.10.2009 (en natuurlijk de vreugde bij zijn islamvrienden)

 

 

 

Londen, 16 okt. PVV-leider Geert Wilders heeft vandaag onder grote belangstelling van de media een kort bezoek aan Londen gebracht, nadat een rechter dinsdag een besluit van de regering uit februari om hem te weren onrechtmatig had verklaard. ,,Hier vandaag te zijn is een overwinning", zei Wilders op een persconferentie in een gebouw tegenover het Britse parlement. ,,Niet voor mij zelf - ik ben niet belangrijk - maar voor de vrijheid van meningsuiting."

Wanordelijkheden bleven uit, al protesteerde een groep van een twintigtal Britse moslims luidruchtig tegen de komst van de Nederlandse politicus. Ze voerden posters met zich mee met leuzen als 'Shariah for the Netherlands' en ' Enemy of Islam Geert Wilders deserves capital punishment'. De politie hield hen echter op veilige afstand van Wilders. Toen hij arriveerde, riepen ze massaal ' Allah-u-Akbar' en ' Wilders go to hell'. Er vloog een ei door de lucht, dat de politicus echter niet trof.

Op zijn persconferentie noemde Wilders het ,,belachelijk" van de Britse regering om hem buiten de deur te willen houden. Hij wees erop dat hij in tal van andere buitenlandse hoofdsteden was geweest om zijn omstreden film Fitna te vertonen zonder dat dat tot wanordelijkheden had geleid. ,,Ik heb niets met geweld te maken", aldus de PVV-leider. ,,Ik ben geen extremist".

Wilders zei naar Londen te zijn gekomen om met zijn gastheer Lord Pearson, die tot de Eurosceptische UKIP behoort, een nieuwe vertoning van Fitna te bespreken. Pearson had Wilders daartoe al in februari van dit jaar uitgenodigd, maar hun plannen werden doorkruist door het besluit van de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Jacqui Smith om de Nederlandse politicus de toegang tot het land te ontzeggen uit vrees voor een verstoring van de openbare orde.

Wilders reisde in februari desondanks naar Londen, met een lange stoet journalisten in zijn gevolg. Maar hij werd door de Britse autoriteiten na aankomst op het vliegveld Heathrow op de eerste vlucht terug naar Amsterdam gezet. Wilders spande daarop een beroepsprocedure aan tegen de regering, die hij deze week won. De Britse regering heeft echter nog tot eind volgende week om in beroep te gaan. In een persverklaring gaf het ministerie van Binnenlandse Zaken eerder deze week aan dat ze nog steeds vreesde dat de komst van Wilders tot spanningen in de gmeenschap zou leiden.

Wilders wees van de hand dat hij slechts de publiciteit zocht door persoonlijk naar Londen te komen in plaats van de vertoning van Fitna telefonisch te regelen. ,,Als er iemand verantwoordelijk is voor dit soort publiciteit, is het de Britse regering

http://www.nrc.nl/binnenland/article2388920.ece/Wilders_brengt_kort_bezoek_aan_Londen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doames en Ière, Mànne en Vraawe van 'tstàt, Sinjoren,

 

Nederlandse vertaling : onderaan het artikel

 

 

 

Doames en Ière, Mànne en Vraawe van 'tstàt, Sinjoren,

Morrege ist zovàr, dan goadet meuge zegge : joa of neje.
 
Joa, asge wilt over ne viaduc raaie asg'ongder den tunnél van lingkeroever komt, of Neje asg'ongder dien tunnèl wilt blaaive raaie tot ieverans veurbaai Marksoem.
 
'Tis den triomf van de demokrasie, roepe mengse die ik nooit ep geoort, as de gruutste partaai van 'tstàt inden taaid in denoek van 'tstàtuis wier gesjot. Da was pertang oek demokrasie.
 
Dàs na bekanst veftieng joar dasse bezig zèn mé plànne veur de rink te sluite. Vijftieng joar noadat den apsjaar, goeverneur Paulus, die van zen aaige docht dattem de knapste was, een plan at loat tiekene. Dan ist joare noppes gebleve en dan kwam den BAM.  De miserie begost, oemda die gaste dochte das zun unnen aaigen boas woare ; in 't Vloms Parlement wouwen ze zelfs ni klàppe tege de polletiekers as die iets vroege. De veurzitter van den BAM da was nen boer, en die zee in 't Parlemengt tege die ander gàste van den buiten  : "Ekken moet ekik niks zaggen tegen uldere".   Da was nen boer met de strèke van ienen vàn 'tstàt, want a wàs neur ier veruist mé zennen tracteur en zen familie en a at direct oek nen dikke nek gekocht.
 
De Limburgsen tuinkabouter Peutermans, die et bekan even oeg in zennen bol ee gelak zennen boas, Bart Dentjever, moest elke kier e pilleke veur zen àrt pàkke ast BAM vergoadering was.
 
De Janssens die ging doar ni neurtoe, neur die vergoadinge : "Ik regel da wel op mijn ientje" zeet'em. A regelde a just niks. Al die groeite partaaien adde un mannekes in de road van bestuur van den BAM, behalve die van 'tbelang en iedereen zweeg en vulde zen zakskes.
.
En dan was er nog die Slange, de grelligste mengs die ge e kungt veurstelle.  Die is zo antipathiek, da zen aaige kingdere heum nog nooit hemme meuge zieng.  Moeder Slang zeetal twintig joar : "de Pappa is op reis". De papa zeurgde zogezee veur de kommunikaasie van den BAM en da bestoeng veural uit vroage :  "Stort nog ies e koppel miljoen op men rekening" en dien boer van derstraks die ni wou klappe in 't parlemengt, die dee da, want da was oek moar ne partaaimengs.
 
Asser niemand ni mier oanuit kon, moest het vollek geroadpleegt weure :"Arré, doeget na zelf moar", riep de Janssens die et idool is van alle lingkse waaive van 'tstàt die baai unne vengt ni gere kleerkomme. 
 
En nà zenner ongelooflek veul mengse in tstàt die un aaige loate oepdraaien en dengke dat as zun Joa of Neje stemme, dasse gelaaik goan kraaige. Volgens de Frut, die moeite doeng oem neutroal te schaaine, moar natuurlak de Janssens deur dik en dun steune, zouwe der 70% van de Sinjoren kome stemme. Das veul en das iel arreg veur al die mengse. Want  een mierderat joa, kan neje weure, en een mierderat neje,  kan joa weure.
 
De polletiekers zén na vèftien joar ruze moake ongderien,  over een dink akkoort : wa da den uitslag oek is, ze aawe der gien rekening mee.
 
Traawes as er e referengdom ingericht weurt, oemda de polletiek ni kan beslisse, dan mutte de polletiekers unne groeite smoel aawe. Z'emme un kans ge-at en unnen taaid is veurbaai. Na ist oan 't vollek, oek as 't niks uitoalt.
 
Der is veur maai gien sproake van Triomf van de demokrasie. Over  'tprobleem van de Oeisterwielverbingding kan ekik ni oordele : ik zen ni bevoegt en ik verwacht dat de mengse die verkoze zén deur ongs ollemoal competente bedraaive inschoakele en betoale met ongs gelt om snel en correct Antwaarpe én Vloandere uit de verkeersellende te verlosse. Smèt desnoets een paor kloeitzakke van den BAM buite (die Vinck me zenne smikkel gelak een elfurenlaaik) maar doe voert mè de goei dinge die er zaain.
 
En 'tleste da'k wil zegge :
"Ik kraaig joeksel van de polletiekers oep 'tstàtuis. Moar Antwààrrepe is nog altaait maain stàt, elke kier as ek oep de Gruungpleuts naar ongzen toren knipoeg, of oan 'tStien 'tscheld zieng veurbaaistrome, dan zou'k soms bleite oemdak men stat zoe gère zieng en oemdat er zoveul kloeitzakke den boel verzieke."
.
Doe na olemoal wat daggeni loate kunt  en wat daggedengkt da goe is veur tstàt. Da doengkik oek.
.
Ree


Dames en Heren, Mannen en Vrouwen van de stad Antwerpen, Sinjoren,

Morgen is het zover, dan gaan jullie het mogen zeggen : ja of neen.

Ja, als jullie over een viaduct willen rijden als je onder een tunnel van linkeroever komt of Neen, als je onder die tunnel wil blijven rijden tot ergens voorbij Merksem.

"Dit is de triomf van de democratie" roepen mensen, die ik nooit heb gehoord toen indertijd de grootste partij van de stad tot in de hoek van het stadhuis werd gestampt. Dat was nochtans ook democratie.

Het is bijna vijftien jaar dat men bezig is met plannen over het sluiten van de ring. Vijftien jaar nadat de oorwurm, gouverneur Paulus, die van zichzelf dacht dat hij de knapste was, een plan had laten tekenen.  Dan is er jaren niets geweest en toen kwam de BAM.  De miserie begon, omdat die kerels dachten dat zij hun eigen baas waren ; in het Vlaams Parlement wilden zij zelfs niet praten of antwoorden op vragen die de politici hen stelden. De voorzitter van BAM was iemand van buiten Antwerpen en die sprak tegen de verkozenen, die ook niet uit Antwerpen kwamen : "Ik moet tegen jullie niets zeggen".  Hij was een man die de gewoontes van iemand uit Antwerpen had overgenomen, want hij was naar die stad verhuisd met zijn tractor en zijn familie en hij had zich een dikke nek aangeschaft.

De Limburgse tuinkabouter Peumans, die bijna evenveel pretentie heeft dan zijn partijvoorzitter, Bart Dewever, moest voor elke BAM-vergadering een pilletje voor het hart innemen.
Janssens liet zich niet zien op die vergaderingen : "Ik regel dat wel op mijn eentje" zei hij.  Hij regelde juist niets. Al de grote partijen hadden hun mannetje in de raad van bestuur van BAM (behalve die van het Belang) en iedereen zweeg en vulde  de eigen zakken.

En dan was er nog die Slangen, de afgrijselijkste mens die je je kan voorstellen. Die man is zo antipathiek, dat zijn eigen kinderen hem nog nooit hebben mogen zien. Moeder Slang zegt al twintig jaar : "Papa is op reis". Papa zorgde zogegezd voor de communicatie van BAM en dat bestond vooral uit de vraag : "Stort nog even enkele miljoenen op mijn rekening". En de man van buiten Antwerpen van daarstraks, die niet wou praten in het Parlement, deed wat hem gevraagd werd, hij was tenslotte ook maar een partijman.

Toen niemand meer in staat bleek de zaak te ontrafelen, moest het volk geraadpleegd worden : "Doe het nu zelf maar", riep Janssens, die het idool is van vele linkse dames uit de stad die orgasme-moeilijkheden ervaren bij hun partner.

En nu zijn er onvoorstelbaar veel mensen in deze stad die zich laten opdraaien en denken dat zij met hun Ja of Neen ern beslissing gaan afdwingen.  Volgens de Gazet van Antwerpen, die moeite doet om neutraal te blijven maar natuurlijk de kaart van Janssens trekt, zou zowat 70% van de bevolking komen stemmen. Dat is veel en dat is erg voor al die mensen. Want een meerderheid "Ja's "kan neen worden en een meerderheid "Neens" kan ja worden.

Na vijftien jaar onderling ruziemaken gaan de poltici over een zaak akkoord : wat de uitslag ook weze, ze zullen er geen rekening mee houden.

Trouwens als er een referendum ingericht wordt, omdat de politiek niet kan beslissen, dan moeten de politici hun grote muil houden.  Zij hebben hun kansen gehad en hun tijd is om.  Nu is het aan het volk, ook als dit niets uithaalt.

Er is voor mij geen sprake van een triomf van de democratie. Ik kan niet oordelen over de Oosterweelverbinding : ik ben niet bevoegd en ik verwacht dat de mensen die verkozen zijn door ons allen, competente bedrijven inschakelen en betalen met onze centen om snel en correct Antwerpen én Vlaanderen uit de verkeersellende te verlossen.  Zet desnoods enkele minkukels van BAM overboord (die Karel Vinck met zijn uiterlijk van een aflijvige die een kerkdienst krijgt om 11 uur) maar doe voort met de goede dingen die aanwezig zijn.

En het laatste wat ik wil zeggen :

"De politici op het stadhuis bezorgen mij jeuk.  Maar Antwerpen is nog altijd mijn stad ; telkens ik op de Groenplaats knipoog tegen onze toren of aan het Steen de Schelde zie voorbijstromen, dan zou ik soms wenen omdat ik zoveel van mijn stad houd en omdat er zoveel minkukels de boel verzieken".
Doe nu allen wat je niet laten kan en wat je denkt goed te zijn voor onze stad. Dat doe ik ook.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De koehandel tussen Van Rompuy en Karl-Heinz Lambertz !

 

Dit is het Kehrweg Stadion in Eupen

 

Het is de thuishaven van AS Eupen (2e klasse). AS Eupen krijgt gemiddeld zo'n 1200 toeschouwers over de vloer.

Op 14 oktober beloofde Herman Van Rompuy (CD&V) aan Karl-Heinz Lambertz (Minister-President van de Duitstalige Gemeenschap) met het oog op het WK 2018 geld uit te trekken voor een nieuw stadion in Eupen. Er zouden 12000 mensen kunnen zitten (ter vergelijking: momenteel kan er 566 man zitten, Eupen telt 18.000 inwoners)

Eveneens op 14 oktober beloofde Karl-Heinz Lambertz aan Herman Van Rompuy om een belangenconflict in te zullen roepen tegen de splitsing van BHV.

Bron : Het Nieuwsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mobilhomes voor reislustige politie-agenten

 

 

Mogen wij ook mee met de mobilhome, commissaris ?

 

De sociale dienst van de geïntegreerde politie zal 170.000 euro spenderen aan vijf mobilhomes, waarmee het personeel op reis mag gaan. Opvallend, in tijden waarin er zelfs geen geld is om alle agenten die met pensioen gaan te vervangen, zo bericht Het Laatste Nieuws vandaag. "Een cadeautje gereserveerd voor de hoge piefen", wierpen kritische stemmen op. "De commissarissen en andere hoge weddes mogen toch ook eens iets krijgen van de sociale dienst", klonk de reactie en de aankoop werd goedgekeurd.

Spaarpotje van 3 miljoen euro

De sociale dienst helpt agenten die het om de één of andere reden moeilijk hebben. Dat viel de afgelopen jaren overigens best mee, want de afdeling had - dankzij de jaarlijkse toelage belastinggeld - een spaarpotje van 3 miljoen euro kunnen aanleggen. "En dat geld moest dringend op", zegt een bestuurslid. De bevoegde minister Annemie Turtelboom (Open Vld) liet gisteren weten dat ze het dossier zal opvragen om daarna eventueel stappen te ondernemen. Of ze de aankoop alsnog gaat terugschroeven, is nog niet duidelijk. (belga/ka)

@ Het Laatste Nieuws

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : het oordeel van de Pfaff

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Sovjet-Unie is opgedoekt, gelukkig hebben wij nog de CD&V

 

 

Carl Devlies en Hilde Crevits

Staatssecretaris Carl Devlies heeft jaren zitten zuchten en zweten  in het stadhuis van Leuven waar hij de niet benijdenswaardige rol vervulde van eerste schepen onder Keizer Louis.

Devlies is nu staatssecretaris voor de coördinatie van fraudebestrijding.  Wij zijn geen voorstanders van fraude, wij zijn normale burgers die vinden dat de staat moet zorgen dat de burgers gelijkberechtigd worden.  Niet alleen de armen moeten beroofd worden door de regering, maar de rijken ook een beetje. En dat is de taak van Carl Devlies, die trouwens de geschikte fysiek bezit om de mensen de stuipen op het lijf te jagen. Hij ziet er uit als een jong-gepensioneerde rijkswachter die in de supermarkt Fatima betrapt op het stelen van een Gucci zonnebril om haar blauwe ogen te verbergen.

Carl die wel wat van financiën schijnt af te weten, is een fervent fraudejager in kringen van de middenstand. Hij is zo een van die politiekers die er van uit gaat dat een zelfstandige altijd en overal sjoemelt. In plaats van zich  toe te spitsen op het grote geld, de zwarte circuits, de BTW-carrousels, de grijze kapitaalstromen,  de verspillingen en omkoperijen in de openbare diensten, de falende belasting-inningen, dat soort dingen, wroet Devlies graag in de kleine zaken van individuele burgers die op eigen krachten proberen te overleven.

Devlies wil geregistreerde kasregisters die tegelijk dienst doen als prikklok voor het personeel.  De café- en restaurantuitbaters moeten dit speeltje uiteraard zelf financieren en bij aankoop ... zijn er voldoende mensen die hen zullen inlichten hoe ze ook met dit systeem toch nog in het zwart kunnen werken.

Sovjet-ambtenaren en tjeven à la Devlies hebben een grote eigenschap  in gemeenschap : naïviteit.

Toevallig of niet, deze week beviel ook het twijfelachtige fotomodel Hilde Crevits van een controle-idee : ieder reiziger op de Lijn wordt geregistreerd via een chip van 2010 af.   Als reden geeft Miss Bachten-de-Kuppe op : "Elke bedrijfsleider wil toch weten wat er binnen- en buitengaat in zijn bedrijf ..."

Crevits is bij mijn weten geen bedrijfsleider, noch fotomodel, maar een doodgewoon ministerinnetje van de Vlaamse Regering. Het enige waar Crevits moet voor zorgen is dat er efficiënt, goedkoop, veilig en voor iedereen toegankelijk openbaar vervoer is.  Het soort registraties van hoe burgers zich bewegen, was een gangbaar systeem in de Sovjet-Unie en dat heeft daar perfect gewerkt tot het land in mekaar stortte.

De Lijn functioneert over het algemeen vrij goed, vele personeelsleden zijn correcte en dienstbare lieden die vaak in ondankbare omstandigheden hun werk verrichten.  Laat dat zo, Crevits en laat de mensen van de Lijn zélf verwoorden op welke manier zij hun taak kunnen verbeteren. Blijf met je advocatenfikken van zaken waar je niets van afweet ; doe niet of je een bedrijfsleider bent, terwijl je nog geen frituur kan uitbaten.

Hilde Crevits die op een positieve manier met haar ministerschap is omgegaan bij de aanvang, dreigt slachtoffer te worden van haar eigen ijdelheid. Zij wil per se scoren en in het nieuws blijven.

Opmerkelijk dat in een week tijd twee tjeven de media halen met voorstellen die eigenlijk thuishoren bij de Sovjets : controle hier, controle daar.  Vivat de Staat !

Savat


16-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet : federale politie heeft nieuwe snelheidsradarmeter .

 

 
 
 
De camera zit verborgen in een kastje dat achteloos neergezet is nabij de aan gang zijnde werken.  Als het er op aankomt de burgers te sarren, is er altijd voldoende inspiratie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitleg van Gerolf Annemans
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Gerolf Annemans somt op zijn webstek drie redenen op, die hem aanzetten om zondag aanstaande NEEN te stemmen tegen de Lange Wapper.  Uit respect voor Annemans en Vlaams Belang Antwerpen verwijzen wij u graag door via dit bruggetje.Zo komt u terecht in de tunnel.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid van Eric Crommelynck

 

Honderden vrienden en familieleden  waren deze morgen van heinde en verre  opgekomen om in de grote aula van het Crematorium Westlede in Lochristi afscheid te nemen van de 79-jarige ere-voorzitter van TAK, uitvinder van de Voerense wandelingen die zelfs een Belgische regering in moeilijkheden brachten.
Tijdens de ontroerende plechtigheid hoorden wij pakkende getuigenissen van  o.a. een kleindochter, ere-senator Oswald Van Ooteghem, TAK-leider Herman De Mulder, TAK-voorzitter Guido Moons en burgemeester Huub Broers uit Voeren.
Na het spelen van het Gebed voor het Vaderland en de Vlaamse Leeuw maakten de aanwezigen een korte wandeling (zoals destijds in Voeren) naar de strooiweide waar zijn asse naar de 4 windstreken werd verspreid.
 
Wat weinigen weten is de jarenlange inzet van  Eric  en zijn overleden echtgenote Lieve als onbezoldigde ziekenhuisvrijwilligers  om troost en een helpende hand te bieden aan de meest hulpeloze zieken. Als toenmalig bestuurder van het OCMW-Ziekenhuis Jan Palfijn  heb ik hen nog beter leren kennen en waarderen.
 
Op het doodsprentje scheef zijn vriend Guido Moons :
Wees gerust, in het spoor door jou getrokken, trachten we met vallen en opstaan verder te gaan.
Onze dag komt !
Vaarwel mijn broeder, mijn goede broeder
 
Jan De Moor
Gentbrugge


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dewinter bedreigd via NL-moslim webstek

 

DEN HAAG – Voorman Dewinter van het Vlaams Belang heeft zich donderdag beklaagd bij minister Hirsch Ballin van Justitie over bedreigingen die hij ontvangt via een Nederlandse moslimwebsite.

De Vlaamse politicus Filip Dewinter ontving de afgelopen weken verschillende bedreigingen die gepost werden op het forum van een Nederlandse moslimsite, ansaar.nl. Zo stonden er leuzen op als „Hoofd van Dewinter moet afgehakt worden” en „Dood aan deze kaffer”. In een Arabische tekst werd gesteld dat de leider van het Vlaams Belang berouw moest tonen; zo niet, dan zou hij sterven.

De leider van het Vlaams Belang, de Vlaams-nationalistische en rechts-conservatieve partij in België, heeft gisteren een brief aan de Nederlandse minister Hirsch Ballin geschreven waarin hij hem oproept iets te doen aan de bedreigingen.

„Aangezien het een Nederlandse website betreft, durf ik te veronderstellen dat u na onderzoek de gepaste maatregelen zal nemen tegen de personen die deze bedreigingen geuit hebben”, zo schrijft Dewinter in zijn brief aan de CDA-bewindsman. „Tevens wil ik er bij u op aandringen om de nodige initiatieven te nemen teneinde dergelijke berichten te vermijden.”

De Ansaar Forums vormen een „virtueel islamitisch platform voor de actieve overdracht van kennis en informatie onder moslims”, zoals het op de site heet. Deelnemers aan de forumdiscussie moeten zich registeren.

@ Reformatorisch Dagblad 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die van de moskee zeggen ook nee

 

 

 

In de aanloop naar het referendum worden alle middelen ingezet om het neen-kamp te versterken. Tijdens het vrijdaggebed in 37 Antwerpse moskeeën wordt door de imam opgeroepen om zondag neen te stemmen bij de volksraadpleging. Moslimpolitici van verschillende partijen verdelen flyers met Arabische en Turkse tekst.

De tegenstanders van de Lange Wapperbrug zijn begonnen met een mobiliseringscampagne binnen de moslimgemeenschap in Antwerpen. 50.000 folders met Arabische tekst worden verspreid in de moskeeën, vzw’s en verenigingen, en er is ook een Turkse versie.

De tekst is ondertekend door Hicham El Mzairh (Open Vld), Karim Bachar (sp.a), Fatima Bali (Groen!), Meyrem Almaci (Groen!, foto) en Fauzaya Talhaoui (sp.a). “De moslims kunnen een belangrijke stempel drukken op de uitslag. De meerderheid gaat neen stemmen”, zegt El Mzairh.

@ Gazet van Antwerpen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank u, strijder, voor uw goede bijdrage tot de vermenselijking van de planeet.

 

Taliban militants hand over weapons in peace-reconciliation program in Afghanistan
..
Na een actief leven bij de Taliban, gaat deze strijder op pensioen : hij verkoopt zijn materiaal. Vermoedelijk zal hij de rest van zijn dagen rustig doorbrengen ergens in Europa, waar het weer druilerig is maar de vreemdelingen goed ontvangen, gelogeerd en betaald worden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De populairste in Antwerpen

 

 

iVox-enquête: Patrick Janssens is niet langer de nummer één van Antwerpen — NVT - Bart De Wever (N-VA) is de huidige Antwerpse burgemeester Patrick Janssens (SP.A) voorbijgestoken in populariteit. In een exclusieve enquête van 'Het Nieuwsblad' geeft 42,1 procent van de Antwerpenaren de voorkeur aan De Wever als hun favoriete burgemeester. Janssens krijgt nog maar 41,4 procent achter zich. De vraag luidde :  
 "Wie wil u als burgemeester van Antwerpen : Janssens of Dewever"

Over precies 3 jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen

@ Het Nieuwsblad 

In aansluiting op deze enquête van Het Nieuwsblad met twee mogelijke antwoorden, bieden wij onze geachte lezers de kans om uit 3 populaire figuren de sympathiekste te verkiezen. De uitslag heeft een hoge wetenschappelijke waarde, want de lezers van Angeltjes beschikken over een uitzonderlijke sensibilteit.  Hoe dat in mekaar zit, maakt momenteel voorwerp uit van een strikt wetenschappelijk onderzoek van de universiteit van Islamabad i.s.m. de KU Leuven.  Resultaten worden pas kenbaar gemaakt, als de uitslag ons bevalt, zoniet passen wij hem zelf aan.

 

  
Wie is de sympathiekste figuur ? Kiezen maar ...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk is het lelijkste gebouw van belgië ?

 

Op de webstek www.hetlelijkstegebouw.be kan u stemmen op het lelijkste gebouw van België.

Initiatiefnemer, afbraakbedrijf Stallaert, zal de ‘winnaar’ van de wedstrijd aanbieden het gebouw gratis af te breken.

De één of andere onverlaat heeft intussen ook het koninklijk paleis genomineerd

Zie http://www.hetlelijkstegebouw.be/#/building136

Dus allen daarheen, maak gebruik van bovenstaande rechtstreekse brug : klikken op de gele balk en stemmen op het huisje van Albert Von Saksen Coburg en Paola di Ruffo Mussolini, en wie weet …

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslims in GB eisen volledige toepassing sharia in Engeland

 

 

.

Op 31 oktober zullen naar schatting 5000 moslims betogen in Londonistan om hun eis kracht bij te zetten, opdat de sharia over gans Groot-Brittannië zou ingevoerd worden.  Dit fijne initiatief wordt genomen door de extreme groep Islam4uk.

"Wij roepen alle moslims op in het Verenigd Koninkrijk, in Manchester, Leeds, Cardiff, Glasgow en andere plaatsen om ons te vervoegen in Londen, als onderhorigen van de almachtige allah.  Wij heben onze buik vol van democratie en wetten gemaakt door mensen en we zijn de verdorvenheid van de Britse cultuur zat." 

 Daily Express


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flink handjes wassen tegen de griep : de BV's weten het.

 

 

De kwekkers hierboven kan je alles laten zeggen

Je kan er niet naast kijken. BV’s geven het als raad mee op televisie en ook op heel wat werkplekken hangt de raadgeving duidelijk zichtbaar op: was je handen en voorkom (Mexicaanse) griep. Uit een Canadese studie blijkt nu dat deze raadgeving nergens op slaat.

Het wassen van handen voorkomt de verspreiding van heel wat kiemen (bijvoorbeeld het rinovirus dat de gewone neusverkoudheid veroorzaakt), maar het is allerminst bewezen dat het ook de verspreiding van het griepvirus tegen gaat. Griep wordt overgedragen door speekseldruppeltjes, de reinheid van de bredere omgeving speelt geen rol. Eens het virus op de huid (van de hand) komt, wordt het infectievermogen meteen ondermijnd.

De CDC in de Verenigde Staten geeft toe dat er geen bewijzen zijn dat het wassen van handen helpt tegen de verspreiding, maar behoudt toch de richtlijn terzake onder het motto: “Baat het niet, dan schaadt het ook niet.” Volgens Arthur Reingold (diensthoofd epidemiologie aan de University of California) een foute beslissing omdat de richtlijn de mensen een vals gevoel van veiligheid geeft.

@ Gezondheidsnet 

 


15-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse Geheime Dienst betaalde Taliban om niet aan te vallen

 

 

Oorlog op zijn Italiaans

 

De Italiaanse geheime dienst betaalde de Taliban rond de Afghaanse hoofdstad Kabul om af te zien van geweld tegen Italiaanse soldaten. Doordat het gebied daardoor rustig leek schatten de Franse opvolgers van de Italianen de risico’s daar verkeerd in. Daardoor kwamen tien Franse militairen vorig jaar om het leven.

 

@ Elsevier

 

Een aantal jaren geleden lekte uit dat de Nederlandse troepen in Uruzgan de boeren geld betaalde, om hun papaverteelt in gunstige omstandigheden  te laten verlopen.  Dit in tegenstrijd tot de internationale overeenkomst om de papaverteelt tegen te geen.  Op die manier, zo luidde de redenering, zouden deze boeren zich minder makkelijk aan de zijde van de Taliban scharen.  Tot in de Tweede Kamer toe werd over deze tactiek gedebatteerd. Inmiddels zou Nederland deze eigenzinnige koers verlaten hebben.

Vandaag is het de beurt aan de Italianen, om met maffiapraktijken de vrede. af te kopen. Het Westen is zo decadent en zwak dat zelfs de legerleiding meent alles te kunnen oplossen met geld. Zowel Nederland destijds, als Italië vandaag, naaien hun Navo-bondgenoten met dergelijke strikt nationale acties . Om te zwijgen over de duizenden militairen die inmiddels gesneuveld zijn.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prangende vragen van Cohen (Islamsterdam) - Gregorius Nekschot

 

 

Vragen die Job Cohen beantwoord wil zien:

Is de islam werkelijk een gewelddadige religie?
Op wat conflictjes met Joden, Hindoes, Boeddhisten & Christenen en wat gekibbel tussen soennieten & sjiieten na, is de islam heel vredelievend!

Wat betekent het dat Nederland islamiseert?
Nooit meer vrouwen met koude oren!

Verdraagt de islam zich met de democratische rechtsstaat?
Jazeker! Na introductie van het fenomeen ‘gekozen burgemeester’ zal er nooit meer een Joodse burgemeester van Amsterdam zijn.

Habib Al Rapengaar
Polderimam


http://www.gregoriusnekschot.nl/blog/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tjevenklever

 

bart de wever, tjevenklever
is de nuttige idioot
van de tjeven en de walen
van di rupo en sp.a rood

bart de wever, tjevenklever
tweede slimste van het land
veel beloven, weinig geven
haalt geen vette vis aan kant

bart de wever, tjevenklever
bij kris peeters op de schoot
kopke aaien, vlaming paaien
belgié redden of geen brood

krijgt de wever, tjevenklever
straks weer last van een stijf been
gaat hij plots wéér vlaming spelen
zegt hij aan de tjeven "neen" ?

bart de wever, tjevenklever
vlaanderen wacht in spanning af
of gij ook zoals de tjeven
zweert op belgié tot in 't graf 

jos



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa beloont regime-journalisten

 

 

De journalist-winnaar werd gevierd

Vanmorgen werd voor de tweede keer de "Prijs voor de Journalistiek van het Europees Parlement" uitgereikt. Daarmee worden journalisten beloond die "het best hebben bijgedragen aan het verduidelijken van Europese kwesties en het beleid van de Europese instellingen". De vier winnaars -in de categorieën geschreven pers, internet, radio en TV - ontvangen elk € 5.000.

De Vlaams Belang-delegatie in het Europees Parlement pleit voor de afschaffing van die prijs. Het Europees Parlement (en welke overheid dan ook) heeft zich immers niet te bemoeien met journalistiek.

Heel het concept is in feite opgezet om journalisten te belonen die onderdanig de officiële EU-lijn weergeven. EU-instellingen moeten ophouden steun te willen kopen bij journalisten, en moeten inzien dat Europa meer baat heeft bij onafhankelijke en kritische journalistiek. Deze laatste houding wordt allesbehalve bevorderd door prijzen en belastingsgeld uit te delen. Op die manier wordt uiteindelijk zowel de geloofwaardigheid van de pers als die van de Europese Unie zelf ondermijnd.

Frank Vanhecke & Philip Claeys

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!