Angeltjes
20-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Rusthuis San Diego te Lauwe
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

In Lauwe in West-Vlaanderen moet het privérusthuis San Diego dicht. Dat heeft het Vlaams Agentschap Zorg beslist.De directie ontkent dat er tekortkomingen zijn maar kan niet meer in beroep gaan.

38 bewoners moeten elders onderdak zoeken en 34 personeelsleden zijn hun job kwijt.

Volgens het Vlaams Agentschap zijn de voorbije twee jaar zes keer inspecteurs langs geweest en die stelden telkens weer tekortkomingen vast.

Het gaat dan onder meer om het feit dat bejaarden te weinig hulp krijgen bij lichaamsverzorging, dat er te weinig mogelijkheden zijn om een bad te nemen, dat medicijnen niet achter slot bewaard worden, een tekort aan personeel en tekortkomingen aan de infrastructuur.

De directie van rusthuis San Diego ontkent de beschuldigingen, maar beroep is niet meer mogelijk. Eind van het jaar moet het rusthuis onherroepelijk dicht.

Op TV nieuws van 19h op VTM een echte wraakroepende schande is het dat deze oude autochtone mensen zo maar op straat gezet worden ,niet tegen staande ze officieel tegenspreken wat het Vlaams agentschap als argument aan haalt, ze zeggen dat ze daar graag zijn en alles goed is ,maar ja het zijn weer al geen allochtonen daar zouden ze wel snel een zeer goede oplossing voor hebben zo als ze nu al de hotelkosten van de illegalen betalen

Getekend : KDJ


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dierenbeulen van de islam aan het werk

 

 

http://www.knack.be/cmp/72/76/6067/offerfeest-beeldreportage.jsp

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een goed begin van de dag is alles

 

Meer moet dat niet zijn om een aangename dag af te smeken


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jef Nys (1927 - 2009) overleden

 

 

Op zijn zestiende ging Jef Nys les volgen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. De jonge Jef Nys bleek een buitengewoon natuurtalent. Wanneer het satirische weekblad 't Pallieterke Jef Nys als winnaar van een wedstrijd uitroept, gaat zijn carrière als karikaturist, cartoonist en stripauteur definitief van start. Zijn zoon, Jommeke, stelde hij op 30 oktober 1955 aan de wereld voor in 'Kerkelijk Leven'(ons Parochieblad) als Het wekelijks avontuur van Jommeke.

Al vlug verschijnen dan ook 'Jommekes Album nr. 1, nr. 2 en nr. 3'.

Het eerste lange verhaal (later wordt dit album nummer 1) verscheen vanaf november 1958 in de krant Het Volk en in 't Kapoentje. In die periode tekent Jef Nys ook nog enkele andere ernstige en realistische verhalen. Naast Jommeke heeft Jef Nys nog andere figuren gecreëerd. Zo maakte hij in 1954 de strip De lotgevallen van Amedeus en Seppeke voor Het Handelsblad. In 1955 eindigde het stripleven van Amedeus en Seppeke en maakte het plaats voor Jommeke. Tussen 1962 en 1967 liep gedurende 11 albums de kinderreeks Met Langteen en Schommelbuik voorwaarts naast de op dat moment aan populariteit winnende Jommekesreeks. Vanaf september 2002 wordt deze reeks heruitgegeven.

Eind jaren zestig was er even een zijsprongetje naar de film. Jef Nys verfilmde zelf een van zijn verhalen: De schat van de zeerover (film) , waarin vooral familieleden meespeelden.

Hulp voor Jef Nys, bij de nieuwe Jommekesalbums, komt van Gert van Loock en Hugo de Sterk (tekenaars) en Jan Ruysbergh en eveneens Gert van Loock (schrijvers).


Na iets meer dan 40 jaar en meer dan 45 miljoen verkochte albums, kwam in 1997 de grote erkenning van Jommeke, door hem te laten verschijnen op een postzegel (26 mei) en hem een standbeeld te geven te Middelkerke (onthuld op 31 juli). Bij het verschijnen van album 200 heeft de Nationale Munt, in 1998, een Jommeke-medaille uitgegeven. Aan de ene zijde zijn Jommeke, Flip en Filiberke afgebeeld en op de keerzijde hun geestelijke vader.

Hij ontving in 2004 uit handen van het Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde de Stripvos, een prijs voor personen of instellingen die met hun activiteiten van grote betekenis zijn of zijn geweest voor de Vlaamse stripwereld.

In 2005 kreeg Jef Nys van de jury voor de Bronzen Adhemar een Gouden Adhemar voor zijn gehele carrière. Datzelfde jaar eindigde hij ook op nr. 315 in de Vlaamse versie van De Grootste Belg, buiten de officiële nominatielijst.

Intussen is ook bekend geworden dat Jommeke niet zal sterven wanneer Jef Nys hem niet meer kan tekenen. Zolang de Vlaamse jeugd deze stripheld blijkt nodig te hebben zal hij paraat staan. In het testament van Jef Nys is immers vastgelegd dat Jommeke, onder de strikte regels van 'geen geweld, geen wapens, geen seks, geen drugs...', blijvend getekend mag worden door een aantal medewerkers (opvolgers).

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgemeester Slaapmans versus de Disc-jockey uit Wilrijk

 

Genoteerd tijdens de zitting van de gemeenteraad van Antwerpen, gisteren 19 oktober naar aanleiding van het Lange Wapper referendum.

DISC-JOCKEY (tot Slaapmans) : U hebt zelf een fameuze bocht gemaakt van 180° met uw houding tegenover de Lange Wapper.

SLAAPMANS : Dat is juist, ik ben van gedacht veranderd. Er zijn er die van partij veranderen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede punten voor VBJ Eeklo : anti drugsactie

 

 

Vlak voor de gemeenteraad van 19/10 voerden de Vlaams Belang Jongeren en de Eekloose gemeenteraadsfractie actie tegen het lakse beleid van de federale overheid aangaande drugs. Dat Eeklo werd uitgekozen is geen toeval: de Meetjeslandse hoofdstad heeft een bedenkelijke reputatie als het op drugs aankomt: niet alleen als doorvoerstad naar Noord-Frankrijk toe, maar ook in het uitgaansmilieu zijn de drugs een zeer gekend fenomeen. In de streek zijn er de voorbije maanden ook geregeld geen al te kleine drugsplantages opgerold. De Nederlandse drugsmaffia trekt immers steeds meer naar de Vlaamse grensstreek en daar hoort het Meetjesland bij.

Om de eisen kracht bij te zetten hielden de Vlaams Belang Jongeren vorige week een petitie-actie op een aantal drukke punten. In die petitie werd het stadsbestuur van Eeklo gewezen op de problemen en werd er een zero-tolerancebeleid gevraagd tegenover drugs. Een kleine 600 Eeklonaars tekenden de petitie. Een niet te negeren signaal dus. Het is dan ook in Eeklo dat op zaterdag 24/10 in "De Leke" een infonamiddag doorgaat over de gevolgen van het lakse beleid van de federale overheid.

Gastsprekers:

Niki De Gryze, moeder van een drugslachtoffer
Volksvertegenwoordiger Gerda Van Steenberge
Een verantwoordelijke van de politie
Een vertegenwoordiger van de zorgsector
Wanneer?
24.10.2009 om 14u
Waar?
CC De Leke
Lekestraat 33
9900 Eeklo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldschokkend nieuws uit de Standaard : Jade breekt met Emile Mpenza !

.

Emile verneemt het schokkend nieuws van Jade

.

JJade breekt met Emile Mpenza

Onze gewaardeerde reageerder, de meester van de prachtige beeldspraken die ons vaak sprakeloos maken, Jade, heeft finaal zijn relatie met Emile Mpenza verbroken.  Dit lezen wij vandaag in de Kwalitijdskrant Den Standaard.

Beste Jade, onze innige deelneming.  Beter gelukkig gescheiden dan ongelukkig getrouwd, nietwaar.  Er zijn nog geen kientjes ? Uit de kwalitatieve commentaar leiden wij af dat uw drukke beroepsbezigheden (ondermeer bij Angeltjes ?) u genoopt hebben Emile buitenspel te zetten.  Dat is een stuk handiger voor Dick Advocaat, dan moet die het niet doen.  Sterkte, Jade !

(voor wanneer een "boek" ?)

 Redactie van Angeltjes

@ De Kwalitijdskrant


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oewesttoer : merci !

 

La côte belge va se doter d'un logo en français

De belge kust gaat skaffen zich aan logo in de Fransche Taal

Westtoer, la fédération provinciale du tourisme en Flandre Occidentale, souhaite créer un nouveau logo en français afin de mieux positionner la Côte belge dans le classement des destinations de vacances favorites des belges francophones. 

Oewesttoer, de federation provincie van de toerisme in Oewest-Vlaanderen wenscht te scheppen ne logo in de Frans teneinde beter te verplaatsen de Côte belge in de classement van de destinaties van de favoriete vakanties van de échte Belgen die zijn de Francofonen.

Il va de soi qu'également nos amis belges d'expression allemande auront droit à leur logo en langue nazi.

Hij gaat van sus dat ook de belge vrienden van de duitse expressie recht hebben op ne logo in de taal van de nazi.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milquet neemt maatregel anti Vlaamse en pro Waalse werklozen

 

 

Het nieuwe banenplan van minister van Werk Joëlle Milquet (cdH) dreigt opnieuw heel wat oudere werknemers in de werkloosheid te jagen. Dat zegt sp.a-kamerlid Hans Bonte. Hij hoopt dat het Vlaams parlement net als enkele maanden geleden een belangenconflict inroept tegen de plannen van Milquet.
 
In het nieuwe plan verdwijnt de ouderenkorting, de bijdragevermindering die werkgevers krijgen om 50-plussers in dienst te houden. Tegelijkertijd zullen werkgevers die jongere werklozen aanwerven hiervoor een loonsubsidie kunnen krijgen.
 
Tegenovergestelde
"De federale regering doet precies het tegenovergestelde van wat de Vlaamse arbeidsmarkt nodig heeft", zegt Bonte. Tachtig procent van de werknemers ouder dan 50 woont in Vlaanderen, terwijl 80 procent van de langdurig jongere werklozen in Wallonië of Brussel wonen, zegt de sp.a'er. "Alleen een nieuw belangenconflict vauit het Vlaams parlement kan deze dwaze maatregel nog tegenhouden", zegt Bonte.
 
Milquet lanceerde het voorstel al eens in het voorjaar, als onderdeel van de relancewet. Op aansturen van toenmalig Vlaams minister van Werk Frank Vandenbroucke (sp.a) riep het Vlaams parlement toen een belangenconflict in. (belga/adv)

@ Het Laatste Nieuws 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linkse propaganda en non-informatie : sterkste troeven van VRT

 

"Ik ben fan van de bril van Kris Peeters"

.

.

.
.
Over de vooringenomen linkse en regime-propaganda van de VRT hoeven we geen voorbeelden meer te geven.  De Goebbels-info wordt gemilderd door tussendoor aandacht te schenken aan non-evenementen zoals de nieuwe bril van Kris Peeters. Daar wordt zelfs een styliste over geraadpleegd, die natuurlijk wild enthousiast doet : de VRT, de zender die zich bekommert om uw uiterlijk en adviezen verstrekt. Wat staan ze dicht bij het volk, niet ?
Mogen wij ook een stylistisch advies verstrekken aan de Nachrichten-Abteilung van de propagandazender ?  Het exemplaar Karlijne Everaert dat bij de BAM-rapporteringen vanuit Antwerpen haar wild enthousiasme voor de Neen-stemmers niet kon verbergen en in een knalrood truitje op het scherm verschijnt, zou best enige raadgevingen kunnen gebruiken van de styliste.  Over neutrale berichtgeving weet ze alles, dat merk je zo.
.
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euronazië bemoeit zich officieel met interne landspolitiek

 

Het Europees Parlement zal aankomende woensdag kritisch spreken over de persvrijheid in Italië. De grote christendemocratische fractie heeft tevergeefs geprobeerd om een kritisch debat over Silvio Berlusconi van de agenda te halen.
 
Berlusconi, een christendemocraat, is eigenaar van de meeste commerciële zenders en heeft als premier ook zeggenschap over de staatsomroep. De meeste zenders zouden buitensporig veel aandacht aan Berlusconi besteden. "De Europese Commissie moet alle bevoegdheden benutten om de persvrijheid in Italië te redden", zo vindt de liberale fractie van de belgische oud-premier Guy Verhofstadt.
 
Jeanine Hennis-Plaaschaert van de VVD: "De vrijheid van meningsuiting en persvrijheid is een van de basisrechten in de Europese Unie. We stellen allerlei eisen aan toetredende landen, dus we mogen het ook van Italië verwachten."
.
Weten de elite- & regime-liberalen niet dat zij zich laten vangen door de hetze van Italiaanse communisten en socialisten die élk oppositiemiddel aangrijpen om de enige rechtse regering die de EU telt, omver te halen ? De persvrijheid in Italië is niet meer of minder bedreigd dan in andere Europese landen.  Er bestaat enkel een zogenaamd "rechts" tegengewicht dat elders totaal ontbreekt.  De openbare opinie heeft enigszins een keuze, iets wat bij ons onbestaand is.
Het zou ietwat makkelijker zijn voor fatsoenlijk rechts in Europa om Berlusconi te verdedigen als die zich niet permanent aanstelde als een reuze-spermatozoïde
.
Bron :  Spitsnieuws
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Michel vs. Reynders

 

 


19-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boliviaanse illegaal mag in Engeland blijven om voor poesje te zorgen

 

Een Boliviaanse man mag in Engeland blijven omdat hij een poes heeft samen met zijn vriendin. De rechter vindt dat genoeg bewijs dat de man gesetteld is.

De identiteit van de Boliviaan is niet bekendgemaakt en ook de naam van de poes was doorgestreept in de papieren van de rechtbank, meldt The Telegraph. Die krant schrijft dat de rechter in de uitspraak nog refereerde aan het huisdier: "De kat hoeft niet bang te zijn dat zij zich moet aanpassen aan Boliviaanse muizen."

De vervangende minister van Immigratie is boos om de uitspraak. "Als het hebben van een huisdier ook al een reden is, klopt er helemaal niets van de wet." Wat wellicht ook niet pluis, is het brein van de rechter.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders op campagne in Rotterdam

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom eens praten met Aboutaleb voor € 40

 

CartoonNekschotIslam9.gif image by mariofrieswijk

De Marokkaanse burgemeester Aboutaleb van Rotterdam is zich wel bewust van de problemen die er in "onze" stad Rotterdam bestaan : ze worden namelijk voor een groot deel veroorzaakt door landgenoten van de socialistische Marokkaan. Wie hieraan twijfelt, moet regelmatig de Nederlandse kranten lezen of websteks raadplegen zoals www.hetvrijevolk.com of www.geenstijl.nl of onze favoriet www.boilingpoints.nl.  Er zijn er meer, er zijn er wellicht weing betere.

Welk lumineus idee is er ontsproten aan het brein van Aboutaleb om de problemen, veroorzaakt door zijn landgenoten op te lossen ?  Niet, "we pakken ze hard aan" want dat hoort niet.  Evenmin, "stuur ze op vakantie zonder retour", want dat kan je die arme jongens niet aandoen. Maar wel : "Ik, Aboutabel, zal eens met ze praten" en dan krijgen ze 40 euri voor dat gesprek.

Wij vinden het eerlijk gezegd nogal zuinig dat bedrag. Kan het niet wat hoger ?  Het is tenslotte geld van de Nederlandse belastingbetaler en die heeft het er best voor over.

@ Elsevier

PST : zijn er enkel Marokkaanse probleemjongeren in Rotterdam ?  Of wordt er gediscrimineerd ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacques Rogge is ook maar een mens ...

 

Jacques Rogge is ook maar een mens. Het wil niet zeggen omdat hij terecht tegen doping in de sport is, dat hijzelf ook sportief moet zijn in zijn bij uitstek politiek baantje als IOC-voorzitter.  Trouwens, wie brengt dat nieuwtje uit ?  Een Chinees die het tot minister bracht.  Hallo, Peking, dat zal wel een flaai figuul zijn. Wie daal ministel woldt, is ovel een belg lijken naal boven geklopen. Laat de tam-tam van het persagentschap Belga maar roffelen : 

De journalist van Belga seint zijn boodschap door

 

Yuan Weimin, de voormalige Chinese minister van Sport, verklaart in zijn onlangs uitgebrachte memoires dat er in 2001 een geheim akkoord bestond tussen onze landgenoot Jacques Rogge en de Chinese autoriteiten. China zou Rogge steunen in zijn kandidatuur als voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Rogge zou in ruil lobbywerk verrichten voor Peking als gaststad van de Olympische Spelen van 2008. Dat schrijft de Sunday Times.
 
De verkiezing van Rogge als opvolger van toenmalig IOC-voorzitter Juan Antonio Samaranch en de keuze voor Peking als organisator van de Spelen vielen vrijwel samen. Op 13 juli 2001 werd beslist dat Peking de Spelen mocht ontvangen, ten nadele van Parijs, Toronto en Istanboel. Amper drie dagen later werd Rogge in Moskou IOC-voorzitter. Hij haalde 59 stemmen en deed beter dan de Zuid-Koreaan Un Yong Kim (23), de Canadees Richard Pound (22) en de Hongaar Pal Schmitt (6).
 
Rogge heeft altijd ontkend dat er een akkoord zou bestaan. "Hoewel we nooit een document hebben ondertekend met Rogge, hadden we wel een persoonlijk akkoord", verduidelijkt Yuan Weimin. De voormalige minister was voor de verkiezing naar eigen zeggen samen met Liu Qi, de burgemeester van Peking, naar Genève getrokken om er met de Gentse chirurg te praten. Rogge zou toen gezegd hebben dat de keuze voor Parijs slecht zou zijn voor zijn verkiezing, waarop de Chinezen Rogge zouden gevraagd hebben om te lobbyen bij zijn Europese vrienden. In ruil zouden de drie Chinese IOC-leden en hun vrienden voor Rogge stemmen. (belga)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nice zoals het in ons geheugen zit

 


 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nice januari 2009











Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV : zelfs Paul Geudens (Gazet van Antwerpen) begrijpt het niet langer

 

"Neem nu BHV. Een in wezen doodeenvoudig probleem - buiten Brussel bestaan geen tweetalige gebieden, zegt de Grondwet - dat maar blijft aanslepen. Nochtans bestaat er in het parlement een meerderheid om de splitsing van BHV te stemmen.  Ware het niet dat een minderheid in dat parlement belet dat de meerderheid zich doorzet.

Volgt u nog?  Geen probleem, u bent niet alleen.  Een normaal denkend mens begrijpt dit niet.

Is de essentie van een democratie niet juist dat de minderheid zich bij de meerderheid neerlegt? Ik dacht het. Maar niet in België dus."

Paul Geudens  in Gazet Van Antwerpen, 15 oktober 2009

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek in Europa en in het bijzonder bij de bovenburen

 

Europa

De economische en financiële crisis werkt in het voordeel van het centrum dat zich zelden engageert of uitspreekt.  Zeker waar een eerste-minister het beleid vertegenwoordigt, is dit een bonus voor de partijen "zonder uitgesproken mening".

De socialisten struikelen overal in Europa : wat de goede burgers hen toevertrouwd hebben voor de sociale vangnetten voor eigen mensen, delen de socio's gul uit aan de nieuwkomers. Socialisten en geldbeheer, het heeft nooit gewerkt. De afstraffing is aan de gang. De luttele uitzonderingen worden door de meestal links-georiënteerde media dik in de verf gezet. Als binnenkort in een Grieks geitendorp de socialisten een volstrekte meerderheid halen, komt dit op de voorpagina bij de Standaard.

Het door de traditionele partijen totaal onderkende en genegeerde probleem van de islamitische invasie, begint zich stelselmatig   politiek duidelijker af te tekenen.  De weigering en de angst van de regimepartijen om de migratie een halt toe te roepen, veroorzaakt een tweespalt in onze westerse maatschappij die diepe sporen nalaat in het normale sociale verkeer tussen mensen. 

De wijze waarop zij die de politieke macht hebben veroverd, zich vastklampen aan hun eigen gelijk, begint dictatoriale trekken te vertonen die ver afstaan van de grote democratische principes waarop de dames en heren zich beroepen.

Nederland

En nu de resultaten van de laatste peiling van Maurice de Hond voor de verdeling van 150 zetels in de Tweede Kamer , enkel voor de grote partijen.  De cijfers tussen haakjes : zetels zoals ze nu ingenomen worden sedert 2006.

De Regeringspartijen : Van de 80 zetels blijven er nog 45 over

CDA  25 (41) christen-democraten

PvdA 14 (33) regime-socialisten

CU 6 (6) - bijbelprotestanten

De oppositiepartijen

PVV 29 (9)  Geert Wilders -de grootste partij van NL

VVD 16 (21) liberalen

D66 26 (3) (links-liberalen

SP 15 (25) semi-communisten

Deze peiling bevestigt de trend die al geruime tijd bestaat : de verschuiving naar de PVV enerzijds vanuit alle partijen en naar D66. De links-liberalen zijn voor vele linksige medemensen een alternatief voor de eigen falende klassieke groepen.

Ray

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!