Angeltjes
22-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede zondagmorgen vanwege de Tjeven

 

 

Wilfried Martens commence sa mission d'intermédiaire
Van Rompuy : "Ik ben nu Europees President, De belgische politiek is voorbij, ik weet van niets en ik ben niet verantwoordelijk. Een christelijke goede zondagmorgen toegewenst"
Martens : "Dat is evidànt, wij weten allebei van niets, wij zijn voor niets verantwoordelijk. Ook van mij een zalige hoogdag toegewànst. Ik ga voor onze charismatische keuning nog enig opzoekwàrk verràchten zodat de volgende tjevenpremier kan aantreden. Sta ik goed op het portràt ?"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrassende foto van Phobos

 

De Stickneykrater, de grootste inslagkrater op het Marsmaantje Phobos, is vernoemd naar Chloe Angeline Stickney Hall, wiskundige en getrouwd met sterrenkundige Asaph Hall. Asaph Hall ontdekte beide maantjes van de Rode Planeet in 1877. Met een doorsnede van ruim 9 km is de Stickneykrater bijna half zo groot als Phobos zelf — zó groot dat de botsing die de krater sloeg het piepkleine maantje waarschijnlijk bijna uiteen deed spatten. Deze verbijsterende kleurversterkte afbeelding van de Stickneykrater en zijn omgeving werd vastgelegd met behulp van de HiRISE camera aan boord van de Mars Reconnaissance Orbiter toen deze Phobos in maart 2008 op minder dan 6000 km afstand passeerde. Hoewel de zwaartekracht aan het oppervlak van de op een planetoïde lijkende Phobos minder dan 1/1000 van de zwaartekracht op Aarde bedraagt, suggereren de vegen dat los materiaal in de loop der tijd langs de kraterwanden naar beneden is gegleden. Lichtere, ietwat blauw getinte gebieden nabij de kraterrand zouden kunnen duiden op relatief recent blootgelegd oppervlak. De oorsprong van de vreemde groeven over het oppervlak is een mysterie, maar zou te maken kunnen hebben met de inslag die de krater tot gevolg had.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was een mooie, warme novemberdag, niet ?

 

 

Iedereen in de hoofdstad van het land B genoot van het zonnetje.  Men zag politie-agenten en jonge burgers die samen op wandel waren, terwijl zij van gedachten wisselden over deze warme nazomer.  Op 18 november 1926, 28 november 1930 en 20 november 1981 werd een temperatuur gemeten te Ukkel van 16.8°  Gisteren 21 november 2009 steeg de thermometer tot 17°. Van vandaag af zou het frisser worden, overeenkomstig de verwachtingen voor de tijd van het jaar. Maar wellicht blijft de jeugd, die voor onze toekomstige pensioenen zal werken, ook nog zorgen voor enkele warme nadagen.  We misgunnen deze jonge kerels hun pretje niet : ook wij waren eens jong en haalden graag kattenkwaad uit.   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leon de Winter over een geperverteerd circus

 

Een heerlijke ironische kijk op de "verkiezing" van de Europese president door Leon de Winter

Het was een schitterende verkiezingsslag – wat hebben de kandidaten toch indrukwekkend met elkaar gediscussieerd!

Avond aan avond zaten we gespannen voor de buis om de plannen van de verschillende kandidaten te volgen, en we zagen hoe Jan Peter Balkenende zich overeind hield naast de scherpe Britse Catherine Ashton. Ook zullen we nooit de discussies tussen Tony Blair en Herman Van Rompuy vergeten.

En de Britse ministers Peter Mandelson en David Miliband waren ook indrukwekkend!

Spektakel
Wat fijn dat de verkiezing van de eerste president van de Europese Unie zo’n open, publiekelijk toegankelijk spektakel was. We konden ze zelf allemaal zien, van de Spanjaard Miguel Angel Moratinos tot de Italiaan Massimo D’Alema en de Zweden
Carl Bildt en Cecilia Malmström.

Het was fantastisch!

Waarom kan de Katholieke Kerk deze openheid niet invoeren? Daar vergaderen ze achter gesloten deuren en wanneer het zover is, zien de witte wolkjes verschijnen. Welke overwegingen een rol spelen, welke deals gesloten zijn, blijven voor altijd een geheim.

Verademing
Ja, dat is bij de EU toch echt anders. Wat een verademing! Stel je toch eens voor dat dat achter gesloten deuren zou plaatshebben en dat wij, het klootjesvolk, gewoon moeten afwachten wat de boven ons geplaatsten voor ons in petto hebben!

Gelukkig konden we stemmen en daarmee de EU leven geven met ons bloed, ons zweet, onze inspanningen.

Wijze man
Herman Van Rompuy is nu de eerste president van onze glorieuze EU geworden, en dat is fijn. We hebben hem in al die debatten als een innemende en wijze man leren kennen. Hij heeft een warm plekje in ons hart gevonden - echt de keuze van ons allen, een man die in heel Europa bekend staat als een meeslepende leider.

Vreemd dat sommige mensen menen dat die EU een geperverteerd circus is.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justitie faalt door misleiding : De actuele Achtergronden (5)

 

Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij het eenvoudig failliet ten gevolge van verkeerde aanwending van schaarse middelen voegde zich een jaarlijkse interne geldtransfer van Vlaanderen naar Wallonië die door de ontvangers minzaam solidariteit wordt genoemd, maar die langs de zijde van de realistische producenten op zich al elke solidariteit tot in de wortels heeft afgebrand voor de volgende twaalf generaties.

Men was er in min of meerdere mate aan gewoon respectievelijk verslaafd geworden, nog voor het nefaste gevolg van een opgedrongen dhimmitude op de financiële fundamenten duidelijk buitensporige omvang bleek te vertonen zich als multicultureel doch sluiks opgedrongen feit voegden bij de drogredenen om de unitaire staat tegen elke logica in vooralsnog in stand te houden. 

Het is dus duidelijk dat België niet alleen financieel maar ook ethisch en moreel gewoon reeds lang bankroet is. Enorme schade is toegebracht aan de burgers individueel zowel als collectief. Asociaal parasitisme, profitariaat, actieve en passieve corruptie en geïnstitutionaliseerd machtsmisbruik hebben al generaties lang de productiecapaciteit van de natie verlamd en gesaboteerd, alsook de morele weerbaarheid van het volk gecorrumpeerd.

Het is op de duur onmogelijk nog met normale middelen hetgeen vooraf gaat te blijven ontkennen en bovendien voor te blijven stellen als deugdelijk en als gevolg van daden van behoorlijk bestuur. 

Uiteraard zullen bovenstaande vaststellingen met klem en pathos worden tegengesproken en beschimpend als populistisch, racistisch en dies meer bestempeld worden, waarna terug tot de orde van de dag kan overgegaan worden, zoals beschreven in de vorige zin. Laten we ons echter even niet blind staren op symptomen noch op de dagdagelijks ingelepelde afleidingsmanoeuvres van "het regime" en zijn acolieten, maar vanuit een staatkundig perspectief een objectieve analyse trachten te maken.

Het is duidelijk dat de vreemdelingenhuishouding grondig moet hervormd worden met de noodzaak voor het afdwingen van respect en aanvaarding van de eigen locale en autochtone cultuur als uitgangspunt.

Hierbij kunnen alleen de rechtsregels van onze seculiere lekenstaat de gelijkheid tussen de burgers veilig stellen en de burgerlijke rechten en vrijheden vrijwaren. Het betreft hier een reeks van fundamentele en dus principiële vrijheden die te allen tijde dienen gevrijwaard te worden en aan dewelke niet getornd mag worden op straffe van verlies door miskenning. 

De gelijkheid voor de wet inzake de rechten en vrijheden waaronder die van meningsuiting stuit slechts op een enkele limiet: het respect voor dezelfde vrijheid in hoofde van anderen.

Het bevorderen van de immigratie, import en transmutatie van ongeschoolden, religieus geobsedeerden in het algemeen en fanatici in het bijzonder hoort niet alleen gestopt en afgeschaft te worden maar moest vooral reeds lang verboden en ook streng bestraft geworden. Als gold het mensenhandel in arbeidskrachten en kiesvee of uitbuiting van seksuele slavernij. 

Immigratie dient beperkt tot geschoolden en moet gekoppeld worden aan duidelijke en volledig sluitende voorwaarden voor voldongen integratie, en uitgaan van de presmisse dat er geen burgerrechten kunnen verleend worden zonder controleerbare en gecontroleerde wederkerigheid.Wederkerigheid en chronologie zijn sleutelbegrippen in de toepassing van democratische en rechtvaardige rechtsbeginsels. Iedere daad van de mens of groep van mensen in westerse juridische rechtsstelsels, is toetsbaar aan het begrip schade.

Het toebrengen van schade zelfs zonder het oogmerk om te schaden en dus tevens alle daden begaan zonder bijzonder opzet om te schaden, moeten in een democratie aanleiding geven tot veroordeling en tot het vergoeden van de benadeelde(n). Dit zijn in de eerste plaats alle Vlamingen die zich zelf niet medeplichtig hebben gemaakt.

Gaius                                                             

Morgen aflevering zes: “De  theorie in de praktijk.”

 


21-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag door Pion Liber
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Kleurloos, onbeduidend, alledaags, banaal, en liefst een permanente 'kop-in-kas'-houding, ziedaar enkele noodzakelijke voorwaarden om benoemd te worden tot president van de Europese Raad. Dit is de omgekeerde wereld: gebreken die tot kwaliteiten verheven worden. Het ideale recept om hoofdactoren genre Sarkozy, Merkel, Brown in het licht van de schijnwerpers te houden.

Dat de zoektocht uiteindelijk leidt tot een belgische vis-noch-vlees figuur wekt dan ook geen verbazing, maar bevestigt wel wat we al ettelijke jaren weten: dat de spoeling flinterdun is in het land b.
Deze benoeming is geen eerbetoon aan belgië zoals de kletsmajors van de politiek correcte pers ons voorhouden, in deze context accentueert ze wel het bestaande beeld dat internationaal leeft, namelijk dat van volgzame meelopers.
Wij zullen deze belgicist pur sang, die tijdens zijn beleid de hete hangijzers B.H.V. en staatshervorming voor zich uitschoof, niet missen, we zullen hem wel achter een welgevallig handje uitwuiven.

Pion Liber 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Martens komt terug

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak kennis met de Europese President door Paul Beliën

 

In de Engelstalige versie The Brussels Journal heeft Paul Beliën een inhoudelijk sterk portret gekonterfeit van Herman van Rompuy.  Wij hebben ons veroorloofd (zonder toestemming van de auteur wegens tijdsgebrek) een zo getrouw mogelijke vertaling te maken.

Maak kennis met de Europese President

Herman van Rompuy.  Wen maar aan deze naam.  Hij is de eerste President van de Europese Unie, die door de ratificatie van het Verdrag van Lissabon door de 27 EU-lidstaten omgevormd wordt tot de onvervalste Verenigde Staten van Europa.
 
De Europese President is niet verkozen : hij is aangeduid in een niet-openbare bijeenkomst van de regeringsleiders van de 27 EU-lidstaten. Zij verkozen een van de hunnen. Herman van Rompuy was de Eerste-Minister van België.  Ik heb hem gekend toen hij, met een lichte tegenzin, zijn politieke loopbaan aanvatte.
 
Om Herman van Rompuy te begrijpen, moet men iets afweten over België, een klein land in West-Europa, en een miniatuur-voorafbeelding van de Europese Unie.  Belgen bestaan niet als een volk.  België is een kunstmatige staat, opgezet door de internationale grootmachten in 1830 als een politiek compromis en een experiment.  In het Noorden van het land leven 6 miljoen Nederlandstaligen en in het Zuiden 4 miljoen Franstaligen.  De belgische Nederlandstaligen worden Vlamingen genoemd (Flemings) die liever deel hadden blijven uitmaken van Nederland zoals dit het geval was tot 1830 en de belgische Franstaligen, die men Walen noemt, zouden liever bij Frankrijk behoord hebben.  Helaas, beide volksgroepen werden gedwongen samen te leven in één staat.
 
Belgen houden niet van hun land. Ze voelen er misprijzen voor. Volgens hen stelt het land niets voor. Er zijn geen belgische patriotten, omdat niemand bereid is te sterven voor een vlag die niets betekent.  Omdat België niets voorstelt, zijn de multiculturele ideologen verliefd op België.  Zij beweren dat er geen oorlogen zouden  losbranden als er geen vaderlandsliefde bestond en dat de wereld een betere plaats om te leven zou worden. Zoals John Lennon het bezong : "Stel je voor dat er geen landen zijn, dat is niet moeilijk om te verwezenlijken, niets om te moorden of voor te sterven, en geen godsdienst evenmin". (
Imagine there’s no countries, it isn’t hard to do, nothing to kill or die for, and no religion too)

Belgische politici stonden in 1957 aan de wieg van de Europese Unie.  Het streefdoel was gans Europa om te vormen tot een Groot-België, zodat er geen oorlogen meer zouden ontstaan tussen de Europese grootmachten, de landen zouden opgeheven worden en ondergebracht in een grote kunstmatige superstaat.
 
Bij nader toezien blijkt België, het labo voor Europa, echter meer te ontberen dan alleen vaderlandsliefde.  Er is ook een gebrek aan democratie, geen respect voor het naleven van de wetten, geen politieke moraliteit.  In "De Afwezige Meerderheid" argumenteert de Vlaamse filosoof-politicus Lode Claes (1913 - 1997) dat zonder identiteit en een nationaal gevoel, er ook geen sprake kan zijn van democratie en moraliteit.
 
Een van de mensen die diep beïnvloed was door de opvattingen van Dr. Lode Claes was de jonge politicus Herman van Rompuy, een in 1947 geboren conservatieve katholiek, actief in de jongerenbeweging van de Vlaamse CVP.  Hij schreef boeken en artikels over het belang van traditionele waarden, de rol van de godsdienst, de verdediging van het ongeboren leven, de christelijke oorsprong van Europa en de noodzaak deze te behouden.  Het ondemocratische en a-morele karakter van de belgische politiek stootte hem af en leidde tot een soort gewetenscrisis. Lode Claes die weldra op pensioen zou gaan, bood Herman de kans hem op te volgen als directeur van Trends, een belgisch financieel-economisch weekblad. Het is in deze samenhang dat ik Herman heb leren kennen.  Herman nodigde me uit voor een lunch en vroeg me of ik wilde meewerken, als hij op het aanbod van Claes zou ingaan. Het was toen dat hij me toevertrouwde, dat hij overwoog de politiek vaarwel te zeggen en aan het uitkijken was hoe hij zijn beroepsleven verder zou aanpakken.
 
Ik ben niet helemaal zeker over wat er verder gebeurd is.  Misschien bereikte de top van de partij het gerucht, dat Herman, een briljant econoom en intellectueel, overwoog de politiek te verlaten en werd hem een aanbod gedaan dat hij niet kon weigeren.  Herman bleef actief in de partij. Hij werd senator en kwam in de regering als jong minister. In 1988 werd hij voorzitter van de CVP.
 
Onze paden kruisten zich met tussenpozen tot in 1990, toen het belgische Parlement een erg liberale abortuswet stemde.  De belgische koning Boudewijn (1930-1993), een vroom katholiek, ging gebukt onder het feit dat zijn vrouw en hij geen kinderen konden verwekken en hij had aan vrienden verteld dat "hij liever troonsafstand zou doen dan deze wet ondertekenen".  De belgische politici, overtuigd dat de koning blufte, probeerden halsstarrig te verhinderen dat de bevolking op de hoogte zou geraken van de tegenwerpingen van de koning over de abortuswet.

Ik heb over deze kwestie een opinie-artikel geschreven voor The Wall Street Journal en werd onmiddellijk op de vingers getikt door de Belgische krant voor wie ik werkte.  De toenmalige belgische Eerste-Minister, een christen-democraat, had een boos telefoongesprek gevoerd met mijn hoofdredacteur, die voorheen woordvoerder was geweest voor die Eerste-Minister. Het werd mij niet langer toegestaan over de belgische toestanden te schrijven voor buitenlandse kranten.
 
In april 1990 werd dan het merkwaardige scenario uitgevoerd, waarbij de koning voor 1 dag afstand nam van de troon, zodat de liberale abortuswet kon ondertekend worden door de voltallige ministerraad, conform de Grondwet, en een dag later werd de koning terug tot de troon geroepen.  Dit alles greep plaats met medewerking van de Christelijke Volkspartij, geleid door de goede katholiek die Herman van Rompuy steeds pretendeerde te zijn. Ik schreef opnieuw een vervolgartikel over deze affaire voor The Wall Street Journal en werd onmiddellijk ontslagen door mijn werkgever "wegens ernstige fout".  Enkele weken later ontmoette ik Herman bij het huwelijk van een gemeenschappelijke kennis.  Ik stapte op hem toe voor een praatje en ik zag onmiddellijk dat hij erg ongemakkelijk reageerde.  Hij vermeed oogcontact en verbrak zodra hij kon het gesprek. Sinds die keer hebben wij mekaar nooit meer gesproken.
 
De politieke loopbaan van Herman ging verder.  Hij werd Begrotingsminister en vice-premier, Kamervoorzitter en tenslotte Eerste-Minister.  Hij bleef intellectuele en inteliggente boeken schrijven, maar in plaats van "het goede" te verdedigen, nam hij het nu op voor "het minste kwaad".  En hij vermeide zich in het maken van haiku's.
 
Twee jaar geleden maakte België de grootste politieke crisis uit zijn bestaan door.  Het land stond op het punt ineen te storten, ingevolge een beslissing van het Hoog Gerechtshof*  uit 2003, dat het  kiesdistrict BHV (omvattend de tweetalige hoofdstad Brussel en de omringende Nederlandstalige rand van Halle-Vilvoorde) ongrondwettelijk was en door het Parlement moest gesplitst worden.  Deze beslissing was het gevolg van een klacht, ingediend door een Vlaamse inwoner van het district Halle-Vilvoorde : Herman van Rompuy.
 
In 2003 maakten de Christen-democraten geen deel uit van de regering en Herman van Rompuy was leider van de oppositie.  Zijn klacht was bedoeld om de liberale belgische regering in de problemen te brengen.  De regering weigerde inderdaad de splitsing omdat de Fransalige partijen de uitspraak van het Hoog Gerechtshof niet aanvaardden.

 
Bij de federale verkiezingen van 2007 maakten de Christen-democraten van de splitsing hun hoofdthema en zij werden succesvol de grootste partij in Vlaanderen.  Herman had mede campagne gevoerd rond het thema van BHV.
 
De belgische crisis die nadien ontstond, sleepte zich voort van juni tot december 2007, gezien het onmogelijk leek een regering te vormen met voldoende Vlaamse en Waalse politici die het eens waren.  De Vlamingen eisten dat BHV zou gesplitst worden, zoals opgedragen door het Hoog Gerechtshof en de Walen weigerden. Tenslotte gaven de christen-democraten toe, zij kamen terug op hun verkiezingsbelofte en traden toe tot een regering zonder dat BHV gesplitst werd.  Om de afgang volledig te maken, stapten zij in een regering met meer Franstalige dan Nederlandstalige leden.  In de Kamer beschikt deze regering evenmin over een meerderheid Vlamingen, alhoewel 60% van de belgische bevolking tot de Vlaamse Gemeenschap behoort.
 
Herman werd Kamervoorzitter.  In die positie moest hij er over waken dat het Parlement en de Vlaamse verkozenen niet op eigen houtje een voorstel tot splitsing van BHV zouden stemmen.  Hij wendde alle mogelijke parlementaire maneuvres aan om de initiatieven terzak te fnuiken.  Hij liet zelfs op een dag de sloten van de vergaderzaal wijzigen, zodat het parlement niet kon bijeenkomen om te stemmen over de kwestie.  Hij presteerde het ook om gedurende een ganse week niet te komen opdagen in zijn kantoor zodat hij de brief niet zou lezen die de aanvraag bevatte om de kwestie op de agenda te plaatsen.  Al zijn tactieken hadden succes. 

Toen in december 2008 de belgische Eerst-minister ontslag moest nemen, ingevolge een financieel schandaal, werd Herman van Rompuy de nieuwe premier van een overwegend Franstalige regering, die niet representatief is voor de meerderheid Vlamingen in dit land.  Gedurende de voorbije 11 maanden, heeft Van Rompuy handig gemaneuvreerd om elk parlemenair initiatief in de BHV-materie weg te drukken.  Hiermede weigert hij de toepassing, opgedragen door het Hoog Gerechtshof, toe te passen ingevolge zijn eigen klacht...
 
Nu is Herman aangeduid om Europa te leiden.  Net zoals België is de EU een ondemocratische instelling, die gewiekste politici nodig heeft die zonder verpinken alles waar ze ooit in geloofd hebben, terzijde schuiven en die gewetenloos beslissingen opleggen aan de burgers die dezen helemaal niet wensen. Wij hebben lak aan democratie, moraliteit, het respect voor de wet, wij weten wat goed is voor de mensen.  En Herman behoort nu tot hen die weten wat goed is.  Hij heeft een hele weg afgelegd sedert de dagen dat hij de stijl van de belgische politiek verafschuwde.
 
Herman is zoals Saruman, de wijze tovenaar uit Lord of the Rings van Tolkien, die overliep naar de andere kant.  Hij gaf destijds om zaken die ook ons aan het hart gingen. Maar helaas nu niet meer.  Hij heeft zich opgesloten in een hoge zelfgebouwde toren en hij regeert over ons.

 
Paul Beliën
(vrije vertaling Ray)

* Hoog Gerechtshof = het grondwettelijk Hof

The Brussels Journal


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Video over Anderlecht na de opstand van deze nacht

 

 

40 personen zijn opgeleid (onder wie 5 minderjarigen), 9 zijn doorverwezen naar het parket.  1 auto is beginnen branden bij de doortocht van de meute, verschillende wagens werden enkel maar beschadigd. Het politiecommissariaat met de inboedel is afgebrand. (zoals terecht door een van onze reageerders opgemerkt : brandstichting na zonsondrgang is normaal Assisenhof) - 2 agenten zijn lichtgewond. 

 

Ministerin Turtelbaum bezocht vanmorgen de plaats van het gebeuren. In een sort frans dat qua uitspraak op het niveau staat van het Nederlands van haar collega Onkelinx, legt ze uit aan de RTL-reporter dat er hard moet opgetreden worden tegen de opstandelingen en dat het debat over deze "toestanden"  de ganse maatschappij raakt. Wat wij niet hoorden van de ferme ministerin, zullen wijzelf even zeggen in het Frans dat zij hopelijk zal begrijpen : "Celui qui brûle son derrière, doit s'asseoir sur les blaren" Helaas, zijn het nietde zwakke politici die de ene invasiegolf na de andere toelaten, die op de blaren zitten, maar wel de ontwrichte maatschappij. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poll : Zal Yves Leterme BHV oplossen zoals beloofd in de CD&V campagne ?

 

Een zelfzekere Yves Leterme bij de olijke keuning.  Zal Yves ditmaal BHV oplossen, zoals bij beloofde tijdens zijn campagne in 2007 ? Beantwoord onze poll in de linkerkolom.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politie-agent in onze multicriminele samenleving

 

 

Professor tot agent : "Waarom staat u zo afwijzend tegen deze lieden ? Hebben uw ouders u te weinig aandacht gegeven ? "

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit Nederlandse cel door gratie koning Marokko

 

Rotterdam, 19 nov. Vijf Nederlanders, die in Nederland hun straf uitzitten na eerdere veroordelingen in Marokko, hebben dit najaar onmiddellijk ontslag uit de gevangenis gekregen, door een koninklijk gratiebesluit, ondertekend door de Marokkaanse koning Mohammed VI.
Koning Mohammed VI van Marokko (voorgrond) bij de opening van het Marokkaanse parlement in oktober 2009.
Foto AFP Zij behoorden tot de 24.865 gevangenen die afgelopen juli collectief gratie kregen wegens het tienjarig troonsjubileum van de Marokkaanse koning.

Gratiebesluit

Nadat het Nederlandse ministerie van Justitie van het gratiebesluit door de Marokkaanse autoriteiten op de hoogte was gesteld, zijn zij onmiddellijk op vrije voeten gesteld. Op korte termijn volgen nog eens 42 Nederlanders die ook gratie kregen, maar hun straf nog in Marokko uitzitten.

De gratieverlening en het onmiddellijke ontslag uit de gevangenis is opmerkelijk omdat het Nederlandse strafstelsel zo’n collectieve regeling helemaal niet kent. Gratie is in Nederland alleen mogelijk na individuele toetsing en onder strenge restricties. Zo moeten er nieuwe feiten bekend zijn die op het moment van veroordeling nog niet bekend waren, en moet er vaak nog een taakstraf worden uitgevoerd of een boete betaald.

Verdragen

De Nederlanders die meteen op vrije voeten kwamen, zaten hier hun straf uit op basis van de Wet overdracht tenuitvoerlegging strafvonnissen. In verdragen met Marokko is geregeld dat nieuwe feiten over de straf in Marokko ook gelden voor gedetineerden die inmiddels naar Nederlandse gevangenissen zijn verhuisd.

Vrijlating van de Nederlanders die in Marokko vastzaten, was complexer. De Nederlandse ambassade in Rabat kreeg volgens een woordvoerder van Buitenlandse Zaken pas vorige maand de officiële lijsten met namen van de Marokkaanse overheid. Zolang die officiële lijsten er niet waren, bleef het onduidelijk wie er op vrije voeten zou komen. Bovendien speelde voor een aantal gedetineerden in Marokko het probleem dat zij in dat land nog boetes hadden openstaan. Wie die niet kon betalen, loopt alsnog het risico van een jaar celstraf.

Ambassade

De ambassade in Rabat heeft bemiddeld om daar via de procureur-generaal in Marokko alsnog regelingen voor te treffen. Het is daardoor volgens Buitenlandse Zaken nog niet duidelijk wanneer iedereen aan wie gratie is verleend, weer op vrije voeten zijn.

Ook in Nederland is gratieverlening uiteindelijk een besluit van de koningin, na raadpleging van de rechtbank, het Openbaar Ministerie en de minister van Justitie.

@ NRC


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justitie faalt door misleiding : Wat verkeerd liep (4)

 

Klik op de afbeelding om de link te volgen Laat ons duidelijk stellen dat de uitvoering van straffen zowel vrijheidsberovende als andere waaronder het laten betalen van geldboetes, absoluut geen taak, verplichting , privilege of bevoegdheid is van de rechterlijke macht. Integendeel als er daarmee iets verkeerd loopt of niet gebeurt, is dat de uitsluitende verantwoordelijkheid van de uitvoerende macht en in geen enkel geval van de rechterlijke macht.

 

De uitvoerde macht heeft bovendien de taak om er voor te zorgen dat de derde staatsmacht haar taak naar behoren kan uitvoeren in normale omstandigheden en daarvoor de nodige middelen ter beschikking te stellen. Hetzij rechtstreeks, materieel met gebouwen, infrastructuur en uitrusting, hetzij met plaatsvervangende geldmiddelen.

 

Indien een van deze ontbreekt of systematisch blijft ontbreken is dit duidelijk een disfunctie in hoofde van de uitvoerende macht waarvan de rechterlijke macht het slachtoffer of het voorwerp is, en niet de auteur noch de schuldige, integendeel. Het is dus feitelijk een verkeerd woordgebruik om te spreken over justitie als men de rechterlijke staatsmacht en het jurisprudentieel apparaat bedoelt.

 

Het is even verkeerd om te spreken over het gerecht als men het ministerie van Justitie bedoelt die in feite maar een onderdeel is van de uitvoerende macht, onder leiding van de regering en haar “eerste” minister.

 

 

Uit wat voorafgaat mag blijken dat het ministerie van Justitie geen recht spreekt noch als burgerlijk gerecht -voor de eenvoud alles wat niet strafrechtelijk is- noch als strafrecht. Justitie spreekt geen recht doch voert alleen uit of verleent een sterk desnoods gewapende arm om beslissingen van de derde staatsmacht uit te voeren of te laten uitvoeren. Voor de goede orde, de maatschappelijke vrede; ter handhaving van de wetgeving en de overeengekomen regels en al dan niet stilzwijgende of met handgeklap tot stand gekomen contracten.

 

In het licht van de geschiedkundige achtergronden is het aan te bevelen van deze zowel als de actuele te plaatsen tegenover de economische, financiële en monetaire achtergronden. In 1830 werd het land onafhankelijk in het zog van de industriële revolutie die zich onmiskenbaar op gang had getrokken in de nasleep van de voorafgaande gewapende conflicten.

 

De uitgangspositie was dus gunstig zowel mercantiel en commercieel omwille van de geografische ligging op de breuklijn tussen noord en Zuid Europa als financieel door de steun van de toenmalige grootmachten in Oost en West en daardoor ook van hun bankiers.

 

Bijna tweehonderd jaar later is dit alles duidelijk niet zo. Het vertrouwen van de inmiddels zelf zeer labiel gebleken financiële wereld is alles behalve aanwezig. Ongeacht de structurele oorzaken kan men alleen maar vaststellen dat de Belgische munt niet meer bestaat, en het krediet van de natie zo goed als onbestaande is door budgettaire ontsporingen.Jarenlange spilzucht en verkeerde aanwending van schaars geworden en moeilijk vergaarde middelen brachten het tot schizofrenie gedoemde Koninkrijk tot over de rand van het failliet.

 

De resten van de activa worden begerig en onder de marktwaarde binnen gescharreld door buitenlandse groepen. De stijgende kosten van de uiteraard tot failliet gedoemde dhimmitude worden alsmaar hallucinanter. De dagdagelijkse ontzaglijke geldverspilling door, middels en voor het overheidsapparaat en aan servituten voor vakbonden en andere parasiterende instellingen zou in elk beschaafd land op zich alleen al een brevet geven van onbekwaamheid.

Gaius                                                 

Morgen aflevering vijf: “De actuele echtergronden.”

 


20-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiekantoor Anderlecht bestormd door tuig deze avond + AANPASSING 22 uur

 

De politie van de zone Brussel-Zuid (Vorst - Sint Gilles en Anderlecht) heeft versterking gevraagd vanavond rond 19 uur toen een niet nader genoemd politiekantoor bestormd is geworden door tuig.

Volgens onderschepte SMS-berichten die van deze namiddag rondgestuurd worden, wil het crapuul wraak nemen op de vermeende "mishandeling" van boeven in de gevangenis van Vorst door politie-agenten.

De media verzwijgen tot hiertoe deze toestanden, in de hoop dat de kalmte terugkeert en er alzo niet moet over bericht worden.  De enige die enig nieuws laat doorsijpelen is de Franstalige RTL.

http://www.rtlinfo.be/info/votre_region/bruxelles

 

+ AANPASSING 22 UUR

Samenvatting : Politiekantoor en gemeentehuis Anderlecht zijn aangevallen met molotov-cocktails.  De brandweer heeft vlug de brandjes kunnen blussen.  Er wordt gevreesd voor verdere rellen in de loop van de nacht.  Voorlopig heeft de politie de bendes kunnen uit mekaar jagen. De aanleiding is nog steeds het politie-optreden tijdens de staking van de cipiers in de gevangenis van Vorst.  Intussen berichten ook de Vlaamse media over de opstand.

La police de la zone de Bruxelles-Midi (Forest, Saint-Gilles, Anderlecht) a mobilisé du personnel supplémentaire ce week-end et dès ce soir en raison de craintes de violences. Et elles étaient fondées : dès 19h00 ce vendredi soir, la police a procédé à une vingtaine d’arrestations administratives dans le quartier de Curreghem à Anderlecht. Des jeunes ont mis le feu au bâtiment du commissariat et de la  maison communale d'Anderlecht avec des cocktails molotov. Les pompiers ont aisément éteint de début d'incendie et les jeunes ont été dispersés. Les bandes se seraient réunies notamment place de la Vaillance et près de la station de métro Aumale, avant de se disloquer et de se reformer ailleurs. Les émeutiers ont brisé les vitres de voitures et saccagé des cabines téléphoniques.

De nombreux incidents devraient éclater cette nuit et durant tout le week-end dans ces quartiers difficiles de la capitale.

Les jeunes attaqueraient la police pour "venger" les détenus agressés à la prison de Forest

Ces émeutes seraient liées à l'affaire de maltraitances et humiliations raciales présumées de détenus à la prison de Forest par des policiers de la zone, a indiqué ce vendredi la porte-parole de la police locale, Fanny Wellens. "La police a appris que des sms diffusant des messages de haine circulaient", a déclaré la porte-parole de la police de Bruxelles-Midi. "Ces sms circulent parmi les jeunes à l'école. Nous ne savons pas jusqu'à quel point nous devons les prendre au sérieux", a-t-elle ajouté. La porte-parole de la police ne pouvait pas indiquer le nombre de policiers supplémentaires qui seront déployés au cours du week-end.

 
http://www.rtlinfo.be/info/votre_region/bruxelles/288053/emeutes-a-bruxelles-des-jeunes-incendient-un-commissariat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Europese stuurlui

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roestige vastheid

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Yves Leterme schrijft haiku's

 

 

Ook Yves Leterme schrijft haiku's.  Hij maakt ze tweetalig en verlucht ze met een afbeelding om de betekenis goed te laten doordringen. België het land van de dichtende politici

 

Je construire werven

Moi aussi pour devenir

Grand premier Belgique

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse politie-agenten leren Turks

 

logo 

 

In Hamburg gaat men met z’n tijd mee. Men stuurt politieagenten naar school om de taal te leren zonder welke helemaal niets meer mogelijk is in Duitsland: Turks. Daarvoor heeft men een Turkse aangetrokken, zodat niets aan het toeval wordt overgelaten. Met Turkse thee en Turkse koekjes klopt ook de ambiance.

Verder lezen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag - Cyrano
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

We kennen allen nachtmerries, zoete dromen, dagdromen.  In België krijgt men surrealistische  visioenen.  Het zit in het water. "Ceci ce n'est pas un pays !". (naar Magritte)  Na het ontwaken, hoopten wij zo dikwijls dat onze dromen werkelijkheid werden.  Dit is het enige dat ons rest en geen geld kost.  Geef ons de ultieme Belgische surrealistische kick. 

Een Belgische Europese president van een land dat niet meer bestaat. Laat het gebeuren in zijn 2 x 2,5 jarig mandaat.  De laatste Belg wordt de eerste Vlaming.

Du jamais vu !

Cyrano


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele buitenlandse commentaren

 

 

Telegraph : Herman van Rompuy & Barones Ashton slepen EU-topbenoemingen in de wacht

M. Van Rompuy is een poëzieschrijvend economist, praktisch onbekend buiten belgië tot hij plots verscheen als presidentskandidaat van de Europese regeringsleiders  die nooit de nationale leiders zal overschaduwen. Als betrouwbaar pleitbezorger voor Europese integratie, heeft hij ondermeer een Europese taks voorgesteld op alle financiële verrichtingen, om de EU-werking te financieren. Van Rompuy  is ook een fel tegenstander van de Turkse toetreding tot de EU, want hij heeft gewaarschuwd dat dit islamitisch land de christelijke Europese gedachte zou doen verwateren.

Barones Ashton (53) is nooit verkozen geworden maar werd steeds "aangeduid" zoals ook nu. Zij was verantwoordelijke voor de gezondheidszorg in haar kiesomschrijving van 1998 tot 2001.  In 1999 werd zij voorgedragen als barones en maakte daardoor deel uit van het Hogerhuis bij de Labourfractie. Zij heeft naar eigen zeggen "72 uren van haar leven besteed aan het uiteenzetten en verdedigen in het Hogerhuis van het Lissabonverdrag".  13 maanden geleden werd zij door Gordon Brown aangeduid als Britse vertegenwoodigster in de Europese commissie.  Zij wordt omschreven als uitermate saai.

 

 Algemeen Dagblad  Van Rompuy & Ashtonkrijgen hoge EU-posten

Veel bijzondere wapenfeiten heeft Van Rompuy als premier niet laten zien, maar hij wist wel een jaar lang de rust te bewaren in de regeringscoalitie. In de roerige Belgische politiek mag dat al een prestatie worden genoemd. De in Brussel geboren Vlaming Van Rompuy staat bekend als een wat cynische intellectueel, die veel belangstelling heeft voor cultuur en graag haiku's schrijft, een Japanse dichtvorm. Ook zijn broer Eric en zijn zus Tine zitten in de politiek. De eerste is een partijgenoot van Herman en een voorvechter van Vlaamse belangen, de tweede maakt deel uit van een extreem linkse splinterpartij.

 

Le Figaro : Van Rompuy, de uurwerkmaker van de onmogelijke compromissen.

Katholiek, intellectueel, gematigd, atlantist, hij lijkt de verloren herinnering aan de vreedzame samenleving van een belgische staat in ontbinding. Bescheiden blozend, uurwerkmaker van onmogelijke compromissen, beschikt hij over gewaardeerde eigenschappen in een Europa, dat droomt van macht, maar dat enkel beslist bij consensus en halve vergelijken. Ongewild is Tony Blair opgetreden als de gangmaker voor Van Rompuy : zijn flamboyante persoonlijkheid heeft de Europese hoofdsteden doen inzien dat ze niet gebaat zijn met een oncontroleerbare egotripper.

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!