Angeltjes
25-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onsamenhangende getuigenissen in dossier Younes

 

In principe houden wij ons niet bezig met de misdaad, in de hoop dat ook zij zich nooit voor ons zal intresseren.  Sommige criminele geburtenissen hebben echter een maatschappelijke relevantie zodat we er sporadisch wel over schrijven.

Dit is ondermeer het geval met de verdwijning en moord op de vierjarige Younes te Komen. Wij gaan het dossier niet oplossen in de plaats van het parket van Doornik. Als wij over die zaak spreken, veren ongetwijfeld een aantal figuren recht om ons te beschuldigen van vooringenomenheid en racisme, omdat het over Marokkanen gaat. Neen dus, het gaat over een van de afschuwelijkste daden die er bestaan : de moord op een jong kind en de vragen daaromtrent.

Het onderzoek gebeurt tot hiertoe in het Waalse Doornik met fluwelen handschoenen en de woordvoerders spoelen de mond met melk en honing vooraleer de pers te woord te staan.

Vandaag verschijnen in "Le Soir Magazine" nieuwe onthullingen over dit hartverscheurende drama. Enkele journalisten van dit magazine zijn naar Casablanca getogen waar zij gesprekken hebben gevoerd met familieleden  en met de vader van het jongetje.  Le Soir Magazine komt tot de vaststelling dat er 13 tegenspraken opduiken in dit dossier tussen wat de vader hen vertelt en wat uit het onderzoek blijkt.

Via dit bruggetje kan u bij de Franstalige RTL een video bekijken die gedetailleerd ingaat op enkele flagrante tegenspraken of onduidelijkheden.

Fats 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijk opdrachthouder : een fijne job ten dienste van uw land.

 

Het lijkt ons een prima idee om hinderlijke politieke problemen die het leven van een eerste-minister nodeloos bezwaren, toe te vertrouwen aan telkens een ander koninklijk opdrachthouder.

Op deze manier houdt de premier de handen vrij (en het hoofd licht) om zich bezig te houden met de aangename kanten van zijn taak : bezoeken afleggen, op de koffie gaan bij de vorst en zijn beminnelijke gade, het parlement toespreken, interviews toestaan aan de regimekranten, regelmatig optreden voor camera en microfoon van de openbare omroep om de burgers kond te doen van allerlei goed nieuws en desgevallend op te treden in een plezant programma van Woestijnvis

In deze samenhang pleiten wij voor de installatie van koninklijke opdrachthouders op meerdere terreinen.  Voor financiën is er wellicht een mooie kans weggelegd voor Graaf Lippens, om de staatsschuld aan te zuiveren en de begroting in evenwicht te brengen. De graaf is een heuse ervaringsdeskundige.

De minimale tekortkomingen bij justitie zouden in goede handen zijn voor een faire oplossing bij de bekende rechters Francine de Tandt, Nicole Schurmans, en als woordvoerder Jef Vermassen. 

De communautaire hervormingen van ons kleine, gezellige landje worden best toevertrouwd aan een ervaren politicus die perfect tweetalig is en de belangen van Vlamingen en Walen objectief benadert : wie beter voor deze job dan de Brusselse burgemeester Freddy Beulemans ?

Tot slot is er het migrantenvraagstukje : dat is ongetwijfeld in experthanden bij de charismatische Jozef de Witte.

Zijn er nog hinderlagen op het parcours van onze nieuwe premier Yves Leterme ?  Koninklijke Opdrachthouders staan tot zijn beschikking.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrouwelijke politiedossiers belanden bij Vlaams Belang Antwerpen (bis)

 

Gazet van Antwerpen meldt dat Filip Dewinter dinsdagavond tijdens de  Antwerpse gemeenteraad vertrouwelijke politiedocumenten, die zijn partij ontvangen had, overhandigde  aan korpschef Eddy Baelemans. In de dossiers stonden namenlijsten van pedofielen en van de Albanese maffia. Ook de werkwijze van verschillende politieacties waren te lezen en de naam van een tipgever van de politie in de criminele bende Black Demolition.

“Deze bundel kwam afgelopen weekend op ons partijkantoor binnen”, zei Dewinter. “De vertrouwelijke documenten komen uit het voormalige politiekantoor in de Lange Nieuwstraat in Antwerpen. Ze zijn van de periode 1997- 2004. Ik kan alleen hopen dat er niet meer van deze documenten rondslingeren.”

Burgemeester  Janssens (sp.a) reageerde verontrust. “De politie kreeg de opdracht om na elke verhuizing het gebouw nog eens grondig te doorzoeken”, zeihij. Begin deze maand ontving het Vlaams Belang al vertrouwelijke politiedocumenten. Het Antwerpse parket onderzoekt de zaak.

Dat uitgerekend geheime politiedossiers, die wegens onbegrijpelijke slordigheid, overgemaakt worden aan Vlaams Belang, toont duidelijk aan hoe weinig vertrouwen er heerst in het korps in de eigen leiding en in de partijen van de meerderheid.  Janssens en zijn dienstwillige korpschef Baelemans zouden wellicht minder verontrust moeten reageren, als zij hun politiek mollenwerk bij de politiemensen zouden staken.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justitie faalt door misleiding : Over het meten van percepties (8)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

  Zo lang een vicieuze cirkel niet wordt doorbroken zijn de juridische achtergronden hierbij niet echt van doorslaggevend belang maar dienen best als meetinstrument om het bestaan van de realiteit achter de symptomen te peilen.

 

Die achtergrond heeft zoals reeds aangegeven twee besturingen. Een bestraffend, repressief op voorkoming van herhaling gericht sturing: het strafgerecht.

Het is nuttig, nodig en noodzakelijk en behandelt de gevallen waarbij de al dan niet goed gemaakte meestal duidelijke en zelden onduidelijke regels worden geschonden.

Van snelheidsovertreding tot ramkraak. Van gewapende overval tot seksuele lustmoord. Van eenvoudige oplichting tot frauduleuze btw carrousel. Theoretisch 50 procent van de problemen die deze regels en dus de overtreding ervan automatisch opleveren.

 

Er is echter een andere helft en theoretische 50 procent van de problemen die automatisch uit het louter bestaan van regels voortvloeien. De problemen die ontstaan uit de tegenstelling van interpretaties, bekeken van uit het perspectief van twee tegenstrijdige belangen.

Alleen heeft men nooit een probleem, behalve met zich zelf. Vanaf het ogenblik dat men met twee is en samen leeft, resp. overeenkomsten en afspraken maakt, ontstaan er over dezelfde realiteit noodzakelijkerwijze verschillende interpretaties.

 

Zonder scheidsrechter onder de vorm van een derde staatsmacht de rechterlijke macht zou spoedig de wet van de sterkere de zwakkere dwingen zich hier bij neer te leggen waardoor bij gebrek aan rechtvaardigheid deze laatste spoedig in verleiding zou brengen de algemene regels die gehandhaafd worden door het strafgerecht met de voeten te treden.

 

 

Daarom bestaat de tweede sturing, die van of door de burgerlijke rechtsregels. Nu is het zo dat deze sturing niet zo fotogeniek, spannend, opwindend, dramatisch of kinderlijk eenvoudig is als een dodelijk verkeersongeval of moord dat wel is. De spontane neiging om het belang van dit burgerlijk gerecht te geringschatten is dus al onwillekeurig en automatisch aanwezig.

 

Deze geringschatting is een vergissing van catastrofale omvang, niet alleen wat betreft aantal significante rechtszaken maar ook en vooral vanwege de financiële implicaties en hoeveelheid geld die er mee gepaard gaan. Men zou er louter theoretisch kunnen van uitgaan dat dit eveneens fifty-fifty zou verdeeld zijn over strafgerecht en burgerlijk gerecht.

 

Niets is echter minder waar. Gemeten naar het financiële impact voor zowel de verliezende als winnende partij is het burgerlijk gerecht vele keren belangrijker dan het strafgerecht. Hierbij dient dan zelfs nog te worden vermeld dat strafrechtbanken ook burgerlijke aspecten van misdrijven en de daaraan gekoppelde schadevergoedingen behandelen.

Objectieve schattingen zijn niet beschikbaar maar vermoedelijk nemen de burgerlijke hoven en rechtbanken nog ongeveer 80 procent van de financiële impact voor hun rekening en maakt hen dus op deze basis vier keer belangrijker dan de strafgerechten. Stel dat voor in pintjes of maaltijden en het scheelt plots heel wat meer dan een slok op de borrel en in de geldbeugel, nietwaar ?

De disfuncties in het gerechtelijk apparaat en justitie zijn dus ook vier keer ernstiger te nemen in burgerlijke zaken dan dezelfde identieke disfuncties in strafzaken. In de media wordt er vooral bericht over de 20 procent smeuïge, sensationele en gemakkelijke rechtszaken. Dat is op het eerste gezicht normaal. Behalve als men bewust in dezelfde berichtgeving het belang van de "burgerlijke zaken" onderschat en aldus deze 80 andere procent bagatelliseert en wegmoffelt waarmee men Vlaanderen en Vlaams Brabant via de rechterlijke macht gewoon leeg rooft.

Gaius                                     

Morgen aflevering negen: “De realiteit die niemand graag hoort.”

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet er nog onderhandeld worden over BHV ? Uitslag poll

 

MOET ER NOG ONDERHANDELD WORDEN OVER BHV ?

Eindstand:


Ja  7 % (12)
Neen  93 % (165)

Totaal aantal stemmen: 177


24-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de reacties geplukt : VB blijft de enige partij (Tom van Brussel)

 

Soms krijg je de indruk dat Bart Brinckman, voor hij bij de nullen mag komen tateren, effe langsloopt bij Filip, Bruno, Frank, Marie-Rose, etc om te horen hoe de vork juist in de steel zit. J

Ik laat het over aan de knappe bollen binnen het VB om de lijnen uit te tekenen en hoe de boodschap te brengen, wat zachter, wat harder, ik laat er mijn slaap niet voor.

Kijk gewoon naar de andere partijen, als Vlaming heb je zelfs geen andere keuze dan voor het Vlaams Belang te stemmen.

Oh ja, opdat u zich niet laat vangen zoals ik, het artikel in de kranten "Man ontwaakt uit coma na 23 jaar"  gaat NIET over Herman Van Rompuy !

24-11-2009, 18:05 geschreven door Tom Van Brussel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrustreerde pipo met spraakgebrek

 

 

 

De gefrustreerde pipo met spraakgebrek van het Spionnencentrum kwam in het middagjournaal bij de 0000 zijn opvattingen toelichten over het dragen van de hoofddoeken door moslima's.  Jozef Stuntelmans had het over de “veruiterlijking van overtuigingen”. Daaronder vallen naast religieuze,  ook symbolen van politieke partijen e.d.

Waar bemoeit die gefrustreerde sok, die niet eens behoorlijk Nederlands beheerst,  zich mee ?  Wie heeft die man verkozen of gemandateerd om den volke kond te doen van zijn allerindividueelste gedachtes ?  Wat de 0000 bezielt om die verschrikking telkens op de kijkers los te laten, begrijpen we : de redactie van het VRT-nieuws is in handen van figuren die verliefd zijn op alles wat zweemt naar onderdrukking van de vrije gedachte en de indoctrinatie door aanhangers van de loge. 

Wanneer wordt er een parlementair initiatief genomen,  om die ondemocratische doos te sluiten en de directeur tewerk te stellen bij de dienst voor openbare reiniging ?  

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat u niet beetnemen + Aanpassing 12.40 uur : Semper Fidelis

 

De Morgen : Bruno Valkeniers pleit revolutie

0000 : Valkeniers werkt aan visietekst VB

Het Nieuwsblad : Valkeniers valt Dewinter frontaal aan

De Standaard : Vlaams Belang staat voor evolutie

Als de Vlaamse gazetten en de 0000 uitgebreid aandacht schenken aan het Vlaams Belang, dan betekent dat steevast : neutrale informatie, objectieve duiding en stormweer op komst.  Als de schildwachten van de politieke Vlaamse Beweging beschoten worden, zitten de  Vlaamse journalisten achter de bosschages te mikken : "Het is voor de goeie zaak" spoort marketentster Liesbeth van Impe de troepen aan, terwijl ze gul azijnbekers ronddeelt. Guy Tegentvolk van de Standaard rommelt dapper mee, om zijn immer glimlachende hoofdredacteur, Peter VdM,  niet te ontgoochelen.

U kent ons standpunt in deze : wij bemoeien ons niet met de interne keuken van de partij voor wie wij veel respect hebben. Ook al zijn wij het niet met alles eens, of dacht u dat wij manipuleerbare Playmobils waren ?  Maar zolang er niet geraakt wordt aan de essentie van de doelstellingen, laten wij ons niet van het rechte pad afleiden door een brug of een tunnel.

Zover wij de geruchten en berichten begrijpen, gaat het niet om ideologische meningsverschillen zoals destijds de links-rechts verhoudingen de Volksunie uit mekaar gescheurd hebben. Da's al een positieve vastelling.

De door de media opgeklopte heisa betreft vooral de communicatie, de toonzetting en de geloofwaardigheid die daaraan verbonden is. Het kan niet onoverkomelijk zijn, om daar eensgezindheid omtrent te ontwikkelen en de persoonlijke happen en snappen binnenskamers te houden. Waar mensen bij mekaar zijn, ontstaan afwisselend vriendschappen en spanningen, of dacht u dat op de redacties van de gazetten een paradijselijke sfeer van roerende eensgezindheid heerste ?  Om over de krabbenmand-mentaliteit bij de VRT te zwijgen.

Doe er wat aan, dames en heren, schildwachten van het VB : de media azen op sensatie, tweedracht en zij willen uw partij volledig onderuithalen. Laat u niet beetnemen en verleiden tot uitspraken om op een goed blaadje te komen bij figuren die u uitkotsen en misbruiken.  Met de meest ongeoorloofde tegenwerking op politiek en mediatiek vlak, bent u overeind gebleven, ook al was de laatste verkiezing een duidelijke uppercut.  Uw geloofwaardigheid staat nergens in vraag evenmin als uw onkreukbaarheid. Laat ze maar razen, die van de gazetten en de dwaze omroep.

Belangrijk is dat u de vele Vlaams-nationalisten en burgers die op uw rebelse en onafhankelijke stem rekenen, niet ontgoochelt. 

De redactie van Angeltjes

+ Aanpassing 12.40 uur (van onze vaste correspondent Victor van Vosselaer, aias de Fikken)

Eindelijk ... kan mijn telefoon nu ietwat afkoelen, want hij stond bijna roodgloeiend van verontruste VBers. Degenen mét pc, heeft de Fikken doorgestuurd naar de tekst bij ons geliefde blog, maar er waren ook ouderen bij die géén computer hebben (té moeilijk om nog onder de knie te krijgen). Enfin, de slotsom is héél eenvoudig: de algemene trend in "Brugge-noord" pleit voor de harde, duidelijke lijn van Dewinter, Annemans, Deman & co ! Ook werd er gepleit voor het opnieuw starten zoals vroeger om deur aan deur bezoekjes te brengen teneinde het VB wéér (en méér) mondelings aan de bevolking te leren kennen. Helaas, zijn de meesten al zover versleten, dat zij zulke actie nog ènkel in de dichte buurt zouden kunnen overbrengen.En dààr zie ik dan dat de (vroegere) pleit van de Fikken aan het hoofdbestuur wéér bovenkomt om méér energie te stoppen in de jongere VB-generatie...het zou een ideale taak voor hen zijn (want zij zijn veel fitter nietwaar ?)

Vooral Vrij Vlaanderen, wij blijven trouw ! Semper fidelis.

Victor van Vosselaer

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geplukt uit de reacties : Er is een akkoord

 

Er is een akkoord omtrent de werkgroep rond BHV  : J-L Dehaene zal Nonkel Kruk bijstaan (lees:schaduwen in deze materie.Straks zalde Ieperling bij de keuning zijn zoveelste eed afleggen:

"Ik zweer op de kop van mijn geit, dat ik er alles zal aan doen om Belgicistan aan de waggel te houden, de Vlaamse verzuchtingen bij het huisvuil te zetten, de franstaligen terwille te blijven en de keuning in het zadel te houden, de grondwet te omzeilen en het arrest van het grondwettelijk hof i.v.m.BHV bij het toiletpaier te hangen."

Bij de werkgroep zal ook Olijke Maingain aanwezig zijn. Het FDF mocht niet ontbreken bij de club.Hallo Bartje Van de Wever.....hedded gehoord ?

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : een uurtje gezellig winkelen bij Colruyt
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

ben daarstraks met nadine geen winkelen in colruyt>>>> toen nadine aan de kassa stond aan te schuiven bemerkte ze dat ze een> gescheurde zak diepvries had genomen en ze zei me (ik stond aan de kassa> ernaast) dat ze die vlug ging verwisselen. ze is geen hele minuut weg> geweest ( 't was toch aanschuif) maar toen ze terug kwam was er toch wel een> hoofddoek met moeder voor gekropen>>>> toen nadine haar een opmerking maakte dat dit ongepast was, begon de> ruzie....... die van de kassa wou die hoofddoek niet bedienen zodat er> een andere opgetrommeld werd die eerst aan nadine vroeg of ze dat niet erg> vond die dan maar instemde om ze te bedienen>>>> intussen ging de scheldpartij altijd maar verder - dat ze maar bij haar kar> had moeten blijven en dat ze niet gingen aanschuiven achter een lege kar enz> enz>>>> toen begonnen de echte belgen ook in aktie te komen die hun gedacht eens> gingen zeggen - dat ze niet moesten denken dat zij de baas hier moesten> komen spelen>>>> toen we de winkel verlieten zegden de kassiersters dat we hun hulp konden> inroepen indien bleek dat ze ons aan de uitgang zouden opwachten en wat> bleek ......>> ze stonden daar toch zeker met hun monovolume wagen om verder te schelden en> te roepen gelukkig was er één van de medewerkers van colruyt met ons mee> tot aan onze wagen gegaan en die had intussen de politie opgebleld (omdat ze> maar bleven schelden en roepen) intussen had er een belg zich voor hun> wagen gezet zodat ze niet meer vooruit konden rijden ->>>> ze riepen ons toe waarom wij een BODY GARD nodig hadden enz enz ze zijn> dan in volle coleire achteruit gereden (want ze konden toch niet meer door)> en verlieten alzo de parking - de body gard bleef zolang bij ons totdat ze> uit het zicht verdwenen waren - die had dan ook de politie afgebeld>>>>>> ziezo een relaas van een gezellig uurtje winkelen.

(dit kan zich in om het even welke supermarkt afspelen, natuurlijk)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu iets héél rustigs en moois : kraanvogels in herfstig Japan

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gluren bij de buren

 

 

 

 

Zij, de Franstaligen zijn de grote verdedigers van België en dan zouden ze België opblazen. Wij, Vlamingen hoeven daar niet bang voor te zijn, want het komt ons altijd goed uit.

 

Lees verder bij : Vrij en Onafhankelijk (GOS)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SEX met Joëlle Milquet ?

 

Mmm ..

Wij vormen ons niet om tot een koppelblog voor wezens met bizarre afwijkingen, die van alles willen zolang er maar seks bij komt kijken. Helemaal niet, alhoewel dat misschien meer succes zou hebben dan ons maatschappelijk gejammer en politiek gesneer.

In dat geval zouden wij wervend en lonkend geschreven hebben "Seks met Joëlle Milquet ..." met ks, maar nu is het SEX met X en dat staat voor  Samenleving, Economie, X-as.  Dat laatste zou iets wetenschappelijks betekenen en daar begrijpen wij niet veel van, dus de wetenschappers onder onze lezers krijgen de kans te schitteren en ons allen te verbazen met een knappe uitleg.

Jan Lippens is een 50-jarige Antwerpenaar die in 2000 en 2006 kandidaat was bij de gemeenteraadsverkiezingen met de eenmanslijst SEX en respectievelijk 1900 en 675 stemmen behaalde. Vermoedelijk meer omwille van de suggestieve naam van zijn partij dan voor het programma.

Ditmaal heeft Lippens zich kandidaat gesteld bij de CdH van Milquet voor het voorzitterschap. Moet kunnen, vinden wij.  En dat was ook de mening van het partijbestuur van de Waalse christen-demoratische humanisten en nog van alles, dat ons in feite niet intresseert. Dus Lippens neemt het op tegen Joëlle.

De kans dat hij verkozen wordt, is nihil maar de brave man werkt gestaag aan zijn naambekendheid. 

Wat is toch die X-as ? Zou dat toch niets ... u weet wel wat, zijn ?

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justitie faalt door misleiding : Ten gronde (7)

 

 NaKlik op de afbeelding om de link te volgen de ontboezemingen uit het vorige hoofdstuk, die weliswaar uiting geven aan een gerechtvaardigde verontwaardiging maar voor het overige in het huidige staatsbestel idealistische wensen formulerend, keren we dus best terug naar de logische ordening der dingen waaronder die van de Staat zelf. Samengevat zijn zoals gezegd regels dus niet alleen nuttig, maar levensnoodzakelijk voor elke samenleving in het algemeen en elk individu dat er deel van uitmaakt in het bijzonder.

 

Daarom bestaat er een wetgevende macht die de regels behoort te maken op een behoorlijke en zo goed mogelijke manier. Op een abstracte positieve en visionaire manier en niet omwille van regelneverij en bijbedoelingen. Deze regels moeten ook toegepast en uitgevoerd worden.

 

Daarom bestaat er een uitvoerende macht.

 

Als zowel de wetgevende als de uitvoerende macht falen is er een plan B om als ware het een noodrem aan te trekken indien er moeilijkheden zouden optreden.
Niet alleen onverhoedse problemen veroorzaakt door de disfunctie van voormelde eerste twee staatsmachten maar ook de logischerwijze te verwachten problemen, inherent aan elke maatschappij, samenleving cultuur of bevolking. Privileges misbruiken om te knoeien met het decimaal stelsel zijn misdadig ongeacht of het een lid van een der staatsmachten is die dit doet of een gewone burger.

 

Opdracht tot het plegen misdrijven geven is zo mogelijk nog misdadiger wegens het toegevoegde misbruik en het vermoeden van intellectueel auteurschap dat er mee gepaard gaat.

 

 

Wie regels maakt moet accepteren dat er alleenstaande individuen of groepen zijn die ze niet willen respecteren omdat ze zich bevoorrecht en dus beter achten dan al de anderen. Die individuele personen of leden van een groep begaan dan overtredingen, misdrijven of misdaden al naar gelang de zwaarwichtigheid van hun weigering zich neer te leggen bij de algemeen uitgevaardigde norm  Die laatste moet dus ook gehandhaafd en desnoods afgedwongen worden. Daarom bestaat de rechterlijke macht.

 

De gerechtelijke materie is per definitie moeilijk en belangrijk, maar wordt werkelijk van levensbelang nu de wetgevende macht gemuilkorfd blijkt en ook de uitvoerende macht totaal onbekwaam blijkt in een land dat failliet is maar waar men de werkelijk onvoorstelbaar gigantische verspillingen zoals gezegd blijft voorstellen als normale daden die in een rechtsstaat aanvaardbaar zouden zijn, wat manifest niet het geval is.

 

Het relatieve falen van “het Gerecht” als derde staatsmacht bevestigt en bestendigt ook het failliet van de tweede staatsmacht zijnde de uitvoerende macht verantwoordelijk voor de uitvoering van “justitie” en maakt de problemen die aan de grondslag liggen van het failliet en de disfuncties van de twee andere staatsmachten recurrent.

 

Om het met beeldspraak te zeggen de driepikkel blijkt lemen poten te hebben gekregen en diegenen die steunden op het draagvlak zijn met een harde klap op de grond terecht gekomen. Vele actoren doen nog alsof dat niet het geval zou zijn, maar elke dag wordt meer en meer deze harde realiteit merkbaar. Hoe meer het ancien regime als men zich zo mag uitdrukken deze realiteit ontkent, des de meer wordt die laatste bevestigd en versterkt.

Zo wordt de cirkel gesloten en de negatieve spiraal ingezet voor vele generaties of tot er een pijnlijke en ingrijpende gebeurtenis een einde zal stellen aan de waanzin van de vicieuze cirkel middels een revolutie of een onafhankelijkheidsverklaring.           

Gaius    

Morgen : Over het meten van percepties

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lode Craeybeckx - Geboren 24 november 1897

 

 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog schrijft Craeybeckx zich in aan de door de Duitse bezetter vernederlandste Gentse universiteit. In 1918 wordt hij lid van de Gentse activistische Vlaamsch-Nationale Partij. Na de oorlog wordt hij hiervoor tot negen maanden celstraf veroordeeld.

Na zijn vrijlating werkt Craeybeckx als handelscorrespondent, als bediende en uiteindelijk als redacteur Buitenland bij de Volksgazet. Inmiddels is hij toegetreden tot de Belgische Werkliedenpartij. In 1928 behaalt hij voor de Centrale Examencommissie het doctoraat in de rechten en in 1931 start hij een advocatenpraktijk. Het jaar daarop begint Craeybeckx' politieke loopbaan. Van 1932 tot 1968 is hij socialistisch Kamerlid voor Antwerpen. In 1946 wordt hij in Antwerpen tot gemeenteraadslid verkozen. Hij is er burgemeester van 1947 tot zijn dood in 1976.

Craeybeckx’ flamingantisme gaat samen met zijn socialistische bewogenheid en maatschappijvisie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog neemt hij duidelijk afstand van de collaboratie.

Na de oorlog wordt hij als burgemeester van Antwerpen een van de meest gezaghebbende politici in Vlaanderen. Op 6 september 1954, tijdens een driepartijenvolksvergadering in Antwerpen, lanceert Craeybeckx de bekend geworden slagzin "Antwerpen laat Brussel niet los", bedacht door Ger Schmook, de organisator van de vergadering en ook een oud-activist. Er wordt gepleit voor een definitieve wettelijke regeling van de taalgrensproblematiek, de stopzetting van de Brusselse expansie en de bescherming van de taalrechten van de Brusselse Vlamingen.

Craeybeckx speelt een vooraanstaande rol in de actie tegen de talentellingen. In 1967 komt onder zijn impuls het Vlaams Onderwijscentrum Brussel tot stand. Hij wordt ook de voorvechter van een Universiteit in Antwerpen en in 1972 is hij de spil van een actie die pleit voor rust op het spellingsfront. Hij verzet zich tegen de zogenaamde 'fonologische' vereenvoudiging van de schrijfwijze.

Hij vertoonde zich nooit in het openbaar in een onderhemdje. Maar hij dronk wel graag en glas.

 


23-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kwakzalvers luisteren niet naar Dokter Dood

 

Wilfried Martens is er niet in geslaagd vandaag maandag zijn voorstellen te laten aanvaarden door de partijvoorzitters van de meerderheid. 

Om Yves Leterme te behoeden voor nieuw gezichtsverlies, wordt hij door de koninklijke begeleider in opdracht van diens partij als een onmondig personage opgevoerd : het stuk waarin Leterme optreedt als premier wordt geschreven door Martens, in overleg met de andere knappe bollen van het land, en zelfs de teksten die Leterme moet uitspreken, worden vastgelegd.  Er is bitter weinig ruimte tot improvisatie. Zo probeert de CD&V een zoveelste fiasco te vermijden met de stuntman uit Ieper.

Vervelend is echter, dat de partners niet erg happig zijn op dit soort poppenkast. Zij doen alsof zij verwachten dat de premier zijn functie voluit moet waarmaken en zijn verantwoordelijkheid opnemen, stilletjes hopend dat Leterme dit toch niet kan.  Nonkel Kruk is zowat de Prins Filip van de politiek : "Hij zal het nooit kunnen, mijnheer". Tenslotte zijn de federale verkiezingen niet meer zo ver af. En de belangen van het land zijn, zoals iedereen weet, ondergeschikt aan de uitgangspositie voor de electorale slag.

Beschamend hé, zo'n situatie. Er is niets, absoluut niets veranderd.

De gedoodverfde premier zit nu ergens nagelbijtend en bovenlip-zwetend  af te wachten hoe een ouwe snol als Martens over zijn lot en handelingen als aanstaande eerste-minister onderhandelt.  En opnieuw vallen de namen van allerlei ouwe en versleten arrangeurs die dit land naar de kloten hebben geholpen en aan Vlaanderen hun hakken vegen : Dehaene, Verhofstadt, enfin we gaan het zootje niet weer eens opnoemen, want onze pc wordt er balorig van. Die zouden geacht worden een rol op zich te nemen om Leterme uit de wind te zetten. 

Het evidente besluit wordt natuurlijk nooit getrokken en nu zeker niet. Namelijk dat het land B onregeerbaar is en blijft. Punt. De kwakzalvers omheen het belgische sterfbed blijven ieder voor zich vasthouden aan hun eigen remedie. 

  Terwijl op de achtergrond Dokter Dood staat te wapperen met zijn euthanasie-formulieren voor het land B.  Maar niemand ziet hem of luistert naar hem. Morgen is de patiënt wellicht terug aan de beterhand. En dan schrijven wij een enthousiast verhaal vol beloftes en hoop op een mooie toekomst voor Vlaanderen in de rol van de dwaze maagd die zich het hoofd op hol laat brengen door Nonkel Kruk en zijn assistent, de kleine grappige conférencier die het zo goed kan uitleggen. 

Slaap ze !

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NVA in Euro-parlement : waakhond voor Turkse toetreding !

 

Zoals bekend heeft de kersverse Europese niet-verkozen ‘president’ Van Rompuy destijds uitspraken gedaan tegen de toetreding van Turkije, door hemzelf intussen van tafel geveegd met de melding 'dat zijn eigen mening er niet langer toe doet'.

De Vlaams Belang-delegatie in het Europese Parlement stelt met verbazing vast dat de felste kritiek op die oude uitspraak van Van Rompuy in het Europees parlement komt van... de groene fractie waar de N-VA toe behoort.

De Europese fractie waartoe N-VA'ster Frieda Brepoels in het Europees Parlement behoort, liet immers weten door die uitspraak 'zeer verontrust' te zijn bij de benoeming van Van Rompuy, eiste dat van Rompuy de 'unanieme beslissing van de lidstaten om onderhandelingen te starten die zullen leiden tot toetreding van Turkije respecteert' en bevestigde ten slotte voor alle duidelijkheid: 'Wij zullen daarover waken.'

Het Vlaams Belang stelt dus vast dat de N-VA zichzelf in het Europees Parlement uitgeroepen heeft tot waakhond die erop toeziet dat 75 miljoen Turken zo snel mogelijk vrije toegang tot de EU krijgen. Wij blijven met plezier de rol opnemen van échte Vlaams-nationale waakhond ter behoud van de Vlaamse en Europese identiteit.

Frank Vanhecke & Philip Claeys

Europarlementslid

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protest in Bailleul tegen illegalenkamp

 

Bailleul

.

Op de foto : leden van Franse groep Flandre Terre Solidaire in Bailleul (nabij Rijsel) waar een tentenkamp voor illegalen in oprichting is. Gezien de ervaringen in Calais zijn de inwoners ver van opgezet met dit initiatief.

 http://fr.novopress.info/40076/bailleulois-en-colere/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Martelingen, vernederingen, racisme in gevangenis Vorst.

 

We ontvingen van voormalig politiecommissaris en gewezen Antwerps gemeenteraadslid Bart Debie een opiniestuk over wat zich in de gevangenis van Vorst zou hebben afgespeeld. Ook als sommigen van de politiek-correcte kerk steigeren van verontwaardiging dat Bart zijn mening geeft over deze zaak, ons verhindert het niet om de visie te lezen van een man die zelf extra zwaar veroordeeld werd omwille van gelijksoortige feiten.  Bart verloor ook nog eens zijn burgerrechten, waardoor hij zijn politiek mandaat in Antwerpen moest opgeven.  Tot genoegen van burgemeester Slaapmans en de top van het Antwerpsde politiekorps : een goed geïnformeerde opponent was uitgeschakeld.

Van zodra af de racistische feiten uit Vorst publiek werden, hebben wij ons terughoudend en voorwaardelijk opgesteld, dit in tegenstelling tot de politiek-correcte meute die bloed afgaat van verontwaardiging als leden van hun crimineel kiesvee op hun nummer gezet worden.  De gevolgen waren dan ook te merken vorige vrijdag : een politiecommissariaat brandde af en het gemeentehuis van Anderlecht werd bestookt met molotovcocktails.  Jongerentuig zn geboefte, hand in hand.

De beide kanten van het verhaal

Afgelopen week reageerde Vlaanderen geschokt op de vermeende feiten van politiegeweld die zich zouden hebben voorgedaan in de gevangenis van Vorst. Verschillende politieinspecteurs zouden zich schuldig gemaakt hebben aan vernederingen, buitensporig geweld, foltering en uiteraard ook racisme. De verontwaardiging was dermate dat daags na het bekend raken van de vermeende feiten al meteen de bevoegde ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie ondervraagd werden in de Kamercommissie. En ook daar nam men geen blad voor de mond : de schuldigen zullen gestraft worden.

Elk verhaal heeft echter twee kanten. Terwijl iedereen schande over de politie spreekt doet niemand de moeite om eerst naar de versie van de betrokken politiemensen te luisteren. Het comité P en het Brusselse parket moeten hun onderzoek nog beginnen en de bevoegde ministers spreken al van “verwerpelijk” en “onaanvaardbaar”. Uiteraard zijn buitensporig politiegeweld, vernederingen en racisme verwerpelijk. Maar is de weergave van de feiten in overeenstemming met wat zich echt heeft afgespeeld binnen die gevangenismuren ? Zou het niet verstandiger geweest zijn als al die volksvertegenwoordigers in de Kamercommissie zelf het fatsoen hadden gehad om het onderzoek af te wachten ?

Wat er nu aan het gebeuren is, komt mij immers zeer bekend voor. De publieke inquisitie is begonnen. Enkel op basis van verklaringen van criminelen is er nu een heksenjacht begonnen op de betrokken politiemensen. Men mag immers niet vergeten dat er al druk gezet is op de twee ministers waardoor de onderzoeksorganen, de parketmagistraat en de onderzoeksrechter met een zelden geziene ijver aan de slag zijn gegaan. Dit weekend hebben enkele allochtonen de ‘zaak Vorst’ al aangegrepen om nog wat rellen te veroorzaken en een politiecommissariaat in brand te steken in Anderlecht. Het kan dan ook niet anders dan dat er minstens één politieman of –vrouw schuldig zal verklaard worden. Of hij/zij dat nu ook écht is, is in dit land irrelevant. De gemoederen moeten bedaard worden, het allochtone kiesvee gesust. Als eerste signaal werden er al twee hoofdinspecteurs preventief geschorst.

Zoals ik al zei, doet niemand de moeite te luisteren naar de versie van de politiemensen. Zij ondergaan de publieke veroordeling, maar kunnen zich niet publiekelijk verdedigen wegens hun beroepsgeheim. Ik heb wel de moeite gedaan om naar enkelen van hen te luisteren. Ik spreek me niet uit over het feit of er nu al dan niet teveel geweld gebruikt is en of er al dan niet sprake is van vernederingen of racisme. Maar ik verneem dat de gedetineerden vanaf minuut één de politiemensen de huid aan het vol schelden waren, dat zij hun cellen in brand aan het steken waren, dat zij de politiemensen bekogelden met allerlei voorwerpen, etc.. . Op dat moment dringen er zich inderdaad dwangmaatregelen – noem het politiegeweld zo u wil – op om de orde te handhaven. Dat is immers ook de taak van de politie.

Zo dienden de relschoppers één voor één uit de cel gehaald te worden om in isoleercellen opgesloten te worden. Dat ze voor die opsluiting volledig ontkleed dienden te worden (lees naakt) is perfect overeenkomstig de Wet op het Politieambt die zulks voorschrijft bij een fouillering voor opsluiting. Dat de politiemensen daarbij op zoek waren naar verborgen – al dan niet zelfgemaakte – wapens, gsm’s en/of drugs is gezien de context en gezien het feit dat dergelijke zaken frequent circuleren in Belgische gevangenissen ook niet meer dan logisch. Het onderzoek zal nu moeten aantonen of alles overeenkomstig de spelregels is gebeurd. Maar het beeld van de brutale agent die de arme onschuldige gedetineerde even ging mishandelen mag genuanceerd worden.

De kern van het probleem is, dat men moet ophouden met de politie in te schakelen bij een staking van de cipiers. De verdachte van zedenfeiten (en tevens politieagent) die in Vorst opgesloten zat werd er geconfronteerd met de hoofdinspecteur die het proces verbaal tegen hem opstelde. Dat had zo’n impact op de verdachte dat hij een zelfmoordpoging ondernam. Tal van andere criminelen stonden oog in oog met de agenten die hen een verblijf in Vorst verzekerden. Dat er daar geen taart en koekjes worden uitgewisseld is dan ook te verwachten. Zelf heb ik voldoende gelijkaardige ordediensten geleid om te weten dat zoiets werkt als een rode lap op een stier.

Los van het onderzoek naar de vermeende feiten moeten de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie denken aan een minimumdienstverlening bij stakingen of de inzet van militairen als tijdelijke cipiers. De politie lijkt me hiervoor niet langer geschikt te zijn.

Bart Debie
Voormalig Antwerps politiecommissaris


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB-Brasschaat voert actie tegen het zwerfvuil

 

 

Van L naar R : Dimitri Hoegaerts, Mieke de Bats, Magda Soetens, Walter Maes, Ellen Samyn en Dr.Geert Smets

 

Vlaams Belang Brasschaat heeft in de wijk Mariaburg afgelopen zaterdag een actie tegen het zwerfvuil gehouden : 16 vuilniszakken + 1 kartonnen doos, 1 netzak + spuit werden verzameld. Wanneer  komen jullie naar de stad van Allah ?





Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!