Angeltjes
27-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLID : tegen de dierenmishandelingen

 

Uit onze reacties plukten wij volgend bericht van Lowieke Staal :

Als lid van Blid ben ik aktief bezig met het controleren van beestenmarkten en jaarmarkten waar dieren verhandeld worden als inspecteur.

Ik heb ook meegedaan met de aktie van het VB tegen der slachtingen, een aktie die morgen trouwens weer doorgaat (zie webstek VB).

Het is islamfan en minister voor dierenwelzijn Laurette Onding die de barbaarse praktijken van haar kiesvee nooit zal veroordelen, laat staan verbieden, enkel als dit WIJF verdwijnt zal het misschien ooit beteren.In Nederland heeft een hoofdimmam verkaart dat onverdoofd slachten helemaan NIET hallal is en laakt de wetgeving hier in dit onland.

Als zoveel mogelijk mensen de straat eens zouden (durven )opgaan en luid protesteren is er misschien iemand  die gaat luisteren

Wij van BLID hebben de laatste tijd verschillende kwekerijen laten sluiten, dierenmishandelaars  tot zware boetes laten veroordelen,dus ... alle beetjes helpen nietwaar ?

www.blid.be

Lowieke Staal

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat te doen bij een hartaanval ?

 

 

Klik op de bijlage links onderaan

 

Bijlagen:
Hartaanval.pps (160 KB)   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rita de Bont neemt parlementair initiatief met Koen Bultinck
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

  Een woordje uitleg bij het VRT radionieuws van vrijdag 27 november 09 : " Verschillende politici willen ritueel slachten wettelijk verbieden" wist men te vertellen, maar helaas, noch ik noch mijn collega werden opgebeld voor wat meer toelichting. Vlaams Belang mandatarissen hebben immers enkel maar een naam als men ze kan gebruiken om ze tegen mekaar op te zetten of de partij in diskrediet te brengen. Hierbij vindt u onze persmededeling.

.Rita de Bont

VLAAMS BELANG WIL VERBOD OP RITUELE SLACHTINGEN IN FEDERALE PROGRAMMAWET

 

Gisteren gaf de dierenrechtenorganisatie Gaia gruwelijke beelden vrij van ritueel slachten. Dat slachten zonder verdoving is zonder meer een barbaarse praktijk, waarvan Gaia terecht eist dat ze stopt – net als het Vlaams Belang dat al jaren doet.

Rituele slachtingen zijn in strijd met onze normen inzake dierenwelzijn, maar nemen elk jaar toe. Dat komt ondermeer omdat de overheden ter zake faciliteiten en logistieke steun aanbieden, waarvoor de belastingbetaler overigens niet zelden mee opdraait.

Voor het Vlaams Belang kunnen de wetten en regels in onze samenleving niet worden aangepast aan religieuze voorschriften van de islam. Aan het ritueel slachten moet een einde komen, net zoals het slachten zonder verdoving ook in tal van andere landen verboden is. Vlaams Belang-Kamerleden Rita De Bont en Koen Bultinck zullen daarom op het ontwerp van programmawet een amendement indienen tot schrapping van de uitzondering die de wet toestaat omwille van de ritus van een eredienst.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigel Farage over Van Rompuy en Lady Ashton : Hilarisch !

 

 

.

Ruzie in het Eurostraatje : Nigel Farage (politiek niet onze keuze, maar dat hoeft niet) gaat weer fel te keer, slaat nagels met koppen en wordt terechtgewezen door de Poolse parlementsvoorzitter, die er een sok uitziet zonder gezag, maar wel een ideale spreekbuis voor volgzamen die de waarheid  vermijden.  Als u ooit geloofde in een "democratische" werking en respect voor vrije meningsuiting, dan bent u in het Europarlement op de aangewezen plaats, om dat geloof kwijt te spelen.

Vervolgens interrumpeert een Hongaarse socialiste die haar verontwaardiging komt  stamelen : de vrouw heeft het over een aap die in een boom klimt, zodat je zijn poeperd kan zien. Een gedurfde poco-tussenkomst van niveau. De vrouw probeert Engels te spreken, wat ze beter niet gedaan had, want haar betoog wordt er nog meer beklagenswaardig door.

Met dank aan Stradi voor de tip.  Deze video wordt perfect afgesloten met een muzikaal fragment door  het koor van het Sovjetleger. Blijven luisteren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Titel met afkortingen : LDD over BHV en N-VA

 

Lode Vereeck : “Het wordt echt hallucinant hoe N-VA zich in bochten wringt, om haar zitjes in deze Vlaamse regering te bewaren. In een persbericht zegt de partij van  Bart de Wever, bij monde van 2 parlementsleden, dat de houding van de Duitse gemeenschap juridische nonsens is. Letterlijk zegt collega Mark Demesmaeker (N-VA)dat de “Duitstaligen geen enkel intrinsiek belang hebben bij wat er zich afspeelt in Brussel-Halle-Vilvoorde". En op het einde van de dag stemmen al zijn collega’s in het Vlaams parlement tegen een resolutie om een beleefd briefje te sturen naar Eupen. Leg dat maar aan een Vlaamse kiezer uit ! ”

(bron : Gino de Craemer)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Napoleon de Gucht gaat nu in de commerce

 

 

Een nieuwe wending in de carrière van de kleine liberale ruziemaker, Napoleon de Gucht : hij wordt in de EU-Commissie verantwoordelijk voor Handel-met-voorkennis, in opvolging van Lady Ashton, die Buitenlandse Zaken overneemt van de Spanjaard Solana. Het kabinet Ashton bestond uit ruim 25 medewerkers, Napoleon zal het niet voor minder doen. Laten we niet vergeten, dat Napoleon de bestbetaalde politicus van het land B is en dat hij in die positie niet verkozen is door het plebs.  Hierbij een van de zeldzame afbeeldingen van een lachende De Gucht : we begrijpen waarom.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heusden-Zolder (Limburg) : subsidies voor islamactiviteiten

 

Het vijvergebied in Zolder

Geld voor iftar- en sportevementen onder vuur

Donderdag 26 november 2009
De openbare zitting van de gemeenteraad nam donderdagavond amper een goeie drie kwartier in beslag. Sevim Murat trakteerde haar collega's op snoepjes naar aanleiding van het Offerfeest. Dat kon niet beletten dat het goedkeuren van de subsidies voor de iftar-avonden heel wat commentaren losweekte. 2 van de 4 initiatieven, die van Horizon en van de Sultan Ahmet moskee werden afgewezen, omdat de ingediende facturen te maken hadden met voedsel en drank. De Gemeentelijke Raad voor de Middenstand en Dogus kregen wel toelagen voor een deel van hun ingediende kosten. Schepen Marc Swevers benadrukte dat de gemeente het ontmoetingsmoment wil subsidiëren voor drukwerken, optredens, tenten enz. maar niet het eten op zich. Muhittin Pere (SP.a) vond nu plots dat het reglement op niks trok. Jan Jans (Vlaams Belang) bleef erbij dat godsdienstige activiteiten niet moeten gesubsidieerd worden. Volgens Peter Tielens (Nieuw) klopte er van alles niet, twee dossiers zouden samen zijn ingediend, gedateerd met potlood, stukken zouden in het Turks zijn opgesteld en de aangegeven voedselhoeveelheden zouden niet overeenstemmen met de aanwezigen. Bovendien had volgens hem Dogus tegen de regels in toegangsgeld gevraagd. De subsidieregeling werd goedgekeurd door de meerderheid, Vlaams Belang en Peter Tielens stemden tegen, Nieuw, SP.a en Lode Schops onthielden zich.

Eerder was er ook al discussie over het toekennen van subsidies aan sportevenementen, namelijk aan de natioale jeugdfinale van schuttersvereniging Sint-Sebastiaan (€ 500) en EK voor juniorenclubs in De Veen bij atletiekvereniging AVT (€ 2000). Tony Beerten (Nieuw) vond dat deze regeling niet kon terwijl het reglement volgende maand nog moet goedgekeurd worden, terwijl Tony Lespoix (Vlaams Belang) kloeg over het gebrek aan communicatie over de verplichte gratis toegang voor inwoners op die evenementen.
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bidden + Aanpassing 27.11.09 door Jade

 

Wij bidden vandaag samen, opdat er spoedig een einde  zou komen aan de martelingen die veel dieren dezer dagen moeten ondergaan uit naam van een misselijkmakende religie. Amen.

+ Aanpassing 27.11.09 - 09.30 uur door Jade

Heilige Blaffius
Scheper van hemel en aarde
waak over ons
zoals wij moeten waken
over dit zelfbetaalde huis
hou buiten het gespuis
van staatswege of geïmporteerd
en geef ons sterke tanden 
tegen stelende handen
want dieven worden niet gestraft
maar slachtoffers afgeblaft
zelf geen hals- of enkelband
Geef die van het Centrum Gelijke Kennels zonder Rassen
die met die grote snuit
zijn spuit
geef ons regelmatig brokken
en het baasje zijn dagelijkse slokken
en stuur die jongen naar zijn kot
ik krijg hier een verschot, begot.

Jade

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Giacomo Puccini : Tovenaar van de Hartstocht

 

Puccini

.

Op 29 november 1924 overleed de componist Giacomo Puccini op 66-jarige leeftijd te Brussel.  Met hem verdween de laatste grote Italiaanse operatoondichter en werd tevens de periode afgesloten van het zogenaamde Verismo (het nastreven van de werkelijkheid in de kunst, een Italiaans broertje van het Realisme) Puccini wordt ingedeeld door de musicologen bij deze school samen met o.m. Mascagni, Leoncavallo, Catalani en vele anderen, omwille van sommige van zijn realistische en  toendertijd hedendaagse opera's. Puccini, die ongetwijfeld de meest getalenteerde was van deze generatie die te paard zat tussen de XIXde en XXste eeuw, zal zich weinig aangetrokken hebben van deze catalogisering. Zijn ideaal was Wagner en Verdi evenaren.

Wij hebben de vijfdelige biografische reeks, die door de  Duitstalige zenders verenigd in het kanaal 3Sat  werd geproduceerd, bij Youtube ontdekt en zullen u de afleveringen per dag voorstellen. 

Het gaat om een vorm van docu-drama geregisseerd door Volker Schmidt-Sondermann : gespeelde fragmenten door acteurs, toelichtingen door de vermaarde Duitse Puccini-expert bij uitstek Dr. Prof. Dieter Schickling, oorspronkelijke beelden en foto's, een muzikale situering door de dirigent Riccardo Chailly, samenvatting van de gekendste opera's (Puccini schreef er 12) en dat alles voortdurend ondersteund door muzikale fragmenten.

De grote verdienste van deze reeks is ongetwijfeld dat Puccini niet langer voorgesteld wordt als een mythische figuur die enkel leefde voor de kunst. Deze zienswijze werd jarenlang gepropageerd door de Engelse biograaf Mosco Carner, die van de componist een bijna heilige, door tormenten bezeten kunstenaar maakte.

Tot in de jaren zeventig werd het brievenboek "Puccini com'era"  door Marchetti (Puccini zoals hij was) in de boekhandels in Toscane "onder de toog" aangeboden, alsof het pornografie betrof.  Er stonden enkele onschuldige liefdesbrieven in maar de nog levende kleindochter, Simonetta Puccini, die de laatste loot aan de stamboom is, heeft zich jarenlang halsstarrig verzet tegen de waarheid : opa was niet alleen een fervent eendenjager maar ook een vrouwenjager.

In deze reeks wordt het romantische, hartstochtelijke en sensuele  aspect niet preuts toegedekt. Ook de drama's in het gezin Puccini, met als triest hoogtepunt de afschuwelijke zelfmoord van het dienstmeisje Doria Manfredi, wordt niet verzwegen. 

Puccini is zijn ganse leven een verlegen Toscaanse landman gebleven, opgegroeid in een bekrompen provinciestadje en verwend door zijn moeder en zes zusters.  Later, toen hij een wereldroem genoot die we best kunnen vergelijken met deze van huidige wereldpopsterren, verwende het grote publiek hem en wierpen de mooiste vrouwen zich voor zijn voeten.  Een tovenaar van de hartstocht, getekend door de dualiteit van de ruwe sensualiteit en een eeuwige zoeker naar de utopische, romantische liefde, die hij zo ongeëvenaard vastlegde in zijn muziek.

Deze boeiende reeks begint zondag 29 november.

De Platenruiter.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justitie faalt door misleiding : Respect voor de traditie in alle valsheid (10)

 

Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit anachronisme en schoolvoorbeeld van centralistische rechtsbedeling dat niet alleen in strafzaken maar vooral in burgerlijke zaken een etterende anomalie is, moet gecorrigeerd worden. Na 180 jaar wordt het tijd en het zou iedereen ten goede komen zonder uitzondering. Tenzij men de usurpatoren en de misdaad individueel zowel als collectief georganiseerd absoluut de hand boven het hoofd wil houden.

 

Elke poging om een wijziging aan de gerechtelijke organisatie aan te brengen zonder aan deze lakmoesproef te voldoen bewijst het bestaan van en de deelname aan een fascistoïde samenzwering teneinde de belangen en de potentie van het volk en al haar burgers  te beschadigen om hun middelen en vermogens verder ongestoord te kunnen blijven roven.

 

Elk stilzijgen van de media en de pers over hetgeen voorafgaat moet men dan ook beschouwen als medeplichtigheid en verraad tegenover de hele maatschappij en als aanslag op de kern van de democratie zelf. Dit geldt uiteraard ook wat betreft de vaudeville die nu al decennia wordt opgevoerd met betrekking tot de zogenoemde gerechtelijke achterstand die in vele gevallen een verkapte vorm van rechtsweigering is geworden.

 

 

 

De nutteloze aanwending van bijkomende en schaarse  financiële middelen ter installatie en bemanning van een supplementaire, controlerende en adviserende Hoge Raad heeft allicht tijdelijk wel de schijn gered maar bracht geen enkele belangrijke fundamentele trendbreuk in de noodzakelijke zin, en is dus achteraf en objectief gezien uitgedraaid op een fiasco.

 

Onder de titel ‘nu of nooit’ meent minister Stefaan De Clerck te mogen stellen dat grondige hervormingen van justitie nodig zijn, en wel zo snel mogelijk. Hiervoor moet men “ nu echt werken aan een moderne justitie, op de maat van elke mens.”

Waarom nu pas ? Was dat dan voordien niet het geval ? Waarom werd er niet tijdig ingegrepen ? “Elke mens”, behelst dat ook de inwoners van Vlaams-Brabant ?

Het plan van de minister, merkwaardig genoeg ontstaan zoals hij zelf verklaart ten gevolge van een mentale klik vorige zomer, komt samengevat hier op neer: Grotere arrondissementen leiden tot meer specialisatie en efficiëntie zonder in te boeten op de nabijheid van de rechter. Dat zal de kwaliteit van de rechtspraak en de snelheid van de dienstverlening serieus (sic) ten goede komen.”

 

Beter een rijkelijk late klik dan helemaal geen klik in hoofde van de verantwoordelijke minister. Maar het resultaat van de hervorming van een staatsmacht omschrijven als snelle dienstverlening getuigt -op zijn zachtst gezegd- van een totaal gebrek aan respect voor de democratie en de waarheid. Elke bestuurder weet dat hij niet zo maar aan het stuur van een twintig ton zware vrachtwagen kan rukken zonder ernstige gevolgen.

 

Afgezien van het feit dat elke hervorming per definitie best na rijp beraad en met instemming van de betrokkenen gebeurt , grijpt de inhoudelijke contradictie vanwege het simultaan gebruik van de adjectieven “snel” en “grondig” elke nadenkende rechtvaardige persoon naar de keel.

Laat me toe om aan de heer minister duidelijk te maken dat dit niet kan. Hij gelieve mij bovendien te verontschuldigen om het feit op te merken dat het niet alleen een contradictie is maar ook een leugen. Aan het roer van een supertanker rukt men niet. Ook niet willekeurig aan de stuurknuppel van een volle Boeing of Airbus vlak voor de landing.

Afgezien van het detail dat vele magistraten dagelijks vaststellen dat er bij voorbeeld geen enkele politieke wil aanwezig blijkt te zijn om een normale informatisering te financieren is het probleem veel diepgaander, veel gecompliceerder en in de eerste plaats inderdaad structureel maar uitgerekend helemaal niet op het banale niveau van het aantal arrondissementen.

Een hervorming van een staatsmacht is geen kinderspel en geen probleem om te regelen tussen de soep en het hoofdgerecht.

Gaius                                                 

Morgen aflevering elf: “Het fundamenteel probleem.”


26-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kareltje van de statssgool heeft weer iet gesgreve

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen religieuze uitzonderingen voor dierenslachtingen

 

Gisteren gaf de dierenrechtenorganisatie Gaia gruwelijke beelden vrij van ritueel slachten. Dat slachten zonder verdoving is zonder meer een barbaarse praktijk, waarvan Gaia terecht eist dat ze stopt – net als het Vlaams Belang dat al jaren doet.

Rituele slachtingen zijn in strijd met onze normen inzake dierenwelzijn, maar nemen elk jaar toe. Dat komt ondermeer omdat de overheden ter zake faciliteiten en logistieke steun aanbieden, waarvoor de belastingbetaler overigens  mee opdraait.

Voor het Vlaams Belang kunnen de wetten en regels in onze samenleving niet worden aangepast aan religieuze voorschriften van de islam. Aan het ritueel slachten moet een einde komen, net zoals het slachten zonder verdoving ook in tal van andere landen verboden is. Vlaams Belang-Kamerleden Rita De Bont en Koen Bultinck zullen daarom op het ontwerp van programmawet een amendement indienen tot schrapping van de uitzondering die de wet toestaat omwille van de ritus van een eredienst.

http://www.bloggen.be/patrickzelzate/archief.php?ID=554459

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije is Europa niet en zal dat nooit zijn (Herman van Rompuy)

 

Gisteren hield Philip Claeys een door het reglement opgelegde korte tussenkomst in het Euro-parlement .  Hij citeerde daarbij Herman van Rompuy, die wat blij zal zijn met deze aanhaling van zijn standpunten door een lid van de oppositie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rebelse geluiden in het EU-parlement

 

 

Ook de BNP-voorzitter, Nick Griffin, bijt aardig van zich af in het Euro-parlement en druist met de stellingsnames van zijn partij regelrecht in tegen het slappe poco-gelul van de traditionele fracties. In deze video heeft hij het (2 minuten spreektijd) over het valse debat van de klimaatwijziging door de politieke elite.  De linkse kerk zakte in mekaar na de val van de Berlijnse Muur maar heeft inmiddels een nieuwe religie ontdekt met paus Al Gore : de opwarming van de aarde als excuus om een nieuwe wereldorde te stichten.  Wij horen dergelijke stellingnames graag. De fantasten uit het centrum en de linkse onderdrukkers zien scheel van woede bij dergelijke redevoeringen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie leidt de EU-dictatuur ?

 

Hierna vindt u de namen van de figuren die de EU-Dictatuur gedurende de volgende 5 jaar zullen leiden  .  We doen dit slechts één keer : deze onbekenden zullen diep in ons leven ingrijpen en onze beurs verlichten, we hebben niets aan ze te zeggen, want het zijn niet-verkozen politici, die de status verwerven van hoge ambtenaren en grote geldverzamelaars. Ook de landen van oorsprong zijn vermeld, maar dat doet er niet toe, want identiteit is verwerpelijk.

De bende van 27 o.l.b. de Portguees Barroso

Austria Johannes Hahn

Belgium Karel De Gucht

Bulgaria Rumiana Jeleva

Cyprus Androulla Vassiliou

Czech Republic Štefan Füle

Denmark Connie Hedegaard

Estonia Siim Kallas

Finland Olli Rehn

France Michel Barnier

Germany Günther H. Oettinger

Greece Maria Damanaki

Hungary László Andor

Ireland Máire Geoghegan Quinn

Italy Antonio Tajani

Latvia Andris Piebalgs

Lithuania Algirdas Šemeta

Luxembourg Viviane Reding

Malta John Dalli

The Netherlands Neelie Kroes

Poland Janusz Lewandowski

Romania Dacian Ciolo ş

Slovakia Maroš Šefčovič

Slovenia Janez Potočnik

Spain Joaquín Almunia

Sweden Cecilia Malmström

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogen katholieken weldra op de Britse troon ?

 

Deze prangende vraag lezen wij op de immer eenzijdig geïnformeerde en tendentieuze webstek van de 0000 : zou Groot-Brittannië een vroom figuur als keuning Boudewijn en zijn olijke maar diep-katholieke gade op de troon dulden ? 

Gordon Brown, de socialistische GB-premier zou geneigd zijn de wet aan te passen.  Eerlijk gezegd, het gaat ons niet aan, maar àls de wet gewijzigd wordt, zullen niet in de eerste plaats de katholieken uit Engeland in aanmerking komenvoor de troonsopvolging maar wel de vrienden die bezig zijn de wereld te veroveren.  Zoals het opgewekte trio hieronder. Gordon Brown bereidt de weg via een omleiding. Zo kennen we de poco's : dommig en hypocriet.

  "Allah save the King"

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeenteschool Wommelgem stoomt kinderen klaar voor de islam

 

Gemeenteschool Dasstraat te Wommelgem - 5de leerjaar van het basisonderwijs.  De leerlingen van het 5de leerjaar hebben er ondertussen hun buik van vol. Wat is er gaande ?


Tijdens de lessen Wereldoriëntatie konden de leerlingen zich gedurende de eerste 2 weken van september verdiepen in de culturele actualiteit van hun eigen gemeente namelijk ‘de kleine bloemenstoet’. Maar vanaf de 3de week van september is het begonnen.

Alle lessen stonden in het thema van Marokko en de islam.

Eerst is er een islamleraar in de klas komen spreken over Marokko. Een land waar, in hun vrije tijd, mannen en vrouwen samen op café gaan, samen gaan wandelen in de bergen en  samen bidden.

   In heel Marokko is er GEEN café te vinden, toch niet zoals wij dat kennen. Dit zijn allemaal theehuizen.  Deze worden alleen bezocht door de mannen, voor de vrouwen  is dit blijkbaar verboden terrein.

 Vrouwen moeten thuis blijven, in de keuken werken en voor hun kroostrijk gezin zorgen.  Om het kort te maken,  die leraar heeft Marokko voorgesteld als een paradijs. 

 Een week later, kwam een moslima couscous en muntthee maken. De kinderen moesten couscous eten en met 25 leerlingen uit één glas muntthee drinken.  Zéér  weloverdacht in deze tijden  van oprukkende Mexicaanse griep.

Maar nu komt het toppunt.  De volgende dinsdag gingen ze een moskee en een migrantenschool in Hoboken bezoeken. Verschillende kinderen mochten van hun ouders niet meegaan, want dit ging voor hen toch een stapje te ver.

 De desbetreffende leerlingen wettigden hun afwezigheid wegens ziekte met een reglementair briefje (het reglement schrijft voor dat je 4 X per jaar met maximaal 3 opeenvolgende kalenderdagen afwezig kan zijn zonder doktersbriefje). De reden  van afwezigheid  werd niet aanvaarde en de kinderen waren onwettig afwezig

 Ik heb dit aan onze schepen van onderwijs uitgelegd en gevraagd of hij het normaal vindt, dat er sinds half september al, gedurende de lessen W.O. 3 x per week en meer enkel les wordt gegeven over Marokko en islam.

  Ja, u leest het goed, reeds 6 weken lang draait daar alles rond Marokko en het uitdiepen van de islam. (de zuilen, het suikerfeest, de ramadan, hoe er moet gebeden worden, …)

 Een nieuw te ontdekken land in al zijn aspecten, weliswaar gebonden aan eindtermen en leerdoelen opgelegd door het Vlaams Ministerie van Onderwijs, kan perfect binnen een project. 6 weken lang, NEEN. Uitdiepen van een geloofsovertuiging, (buiten de wettelijk voorziene extra lestijden) NEEN.

  Maar het verhaal is nog niet ten einde : de voorlaatste dag voor de herfstvakantie hebben de kinderen vanaf de speeltijd 's morgens tot 15u45 in de klas een toneel over het thema " het leven in Marokko"moeten opvoeren.

 De schepen had een afspraak met de juf gemaakt dat de lessen over dit thema moeten stoppen na het herfstverlof.

Groot was dus mijn verbazing dat de leerlingen, op maandag 9 november, vlak na de herfstvakantie, alweer muntthee gaan maken. Hoera voor de gezondheid, ieder mag zijn eigen bekertje drinken.

De ouders van de kinderen die niet mee op bezoek zijn gegaan naar de moskee, zijn donderdagavond (voor de herfstvakantie) uitgenodigd in de school om de afwezigheid van hun kinderen te bespreken. De gemoederen laaiden hoog op!

Maar nog is het verhaal Islam niet voorbij. De kinderen die niet mee zijn gegaan naar de moskee hebben een werkblad meegekregen over de islam om tijdens de vakantie op te zoeken op het internet en uiteraard de antwoorden in te vullen.

 Zoekt u even mee ? Wat zijn de 5 zuilen van de Islam?

Wat is het Suikerfeest, wat is het offerfeest, Is er een verschil tussen de islam en de katholieke godsdienst? Wat zijn de gewoonten in een moskee ? Wanneer en hoe moet ik als moslim bidden ?  Deze materie hoort thuis in de lessen levensbeschouwelijke vakken, meer specifiek ‘islam’ en niet bij wereldoriëntatie.

 Ze hebben ook recepten  meegekregen om thuis Marokkaanse gerechten klaar te maken.


Wat hebben we tot vandaag reeds geleerd, Piet? Ten eerste: in Wommelgem is er een kleine bloemenstoet, ten tweede: ik kan couscous en muntthee maken, ten derde: ik ken de grondbeginselen van de islam.

Anita Schoonvliet - gemeenteraadslid

Vandaag schrijft de Standaard dat de school de les geschrapt heeft. U moet helaas betalen aan Peter Vandermeersch om dit nieuwtje te vernemen. Hier is het gratis ter gelegenheid van het fijne en beschaafde Offerfeest.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eid al-adha : het feest voor de dierenbeulen

 

Een toffe eid al-adha toegewenst aan alle offerdieren.

 Je kan niet jong genoeg zijn voor de godsdienst van vrede en naastenliefde

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justitie faalt door misleiding : de realiteit die niemand graag hoort (9)

 

 Klik op de afbeelding om de link te volgenMen liet en laat bewust justitie falen. En iedereen staat er bij en kijkt er naar. Om de aandacht van U, wij allemaal samen, het plebs, het volk, het gepeupel af te leiden laat men gevangenen lopen. Strafrecht hier en strafrecht daar... voor op 't café en na de voetbal. Het parket hier en een verkrachting daar. De kranten staan er vol van. Het nieuws loopt er van over. De Politie ginds en de procureur hier. Ze lijken wel alom aanwezig. Maar, helaas, de strafuitvoering en dus vooral het strafrecht zou falen. Wat men graag toegeeft omdat het niet anders kan zonder zich zelf belachelijk te maken.  

Men schrijft er politiek geïnspireerde ontboezemingen over in boeken (Renaat Landuyt e.a.) en duur betaalde studies. Onafhankelijke meningen (Marion Van San bv.) worden hier zelfs niet bij geduld en op arrogante wijze onder de mat geveegd. Undercover operaties op risico van eigen leven en welzijn worden door de verantwoordelijke politici zelfs weggehoond en door de media dood gezwegen. 

Ziet U wat er gebeurt ? Strafrecht schijnt het enige dat populistisch kan aangewend worden om het onmiskenbaar probleem te bestuderen en te definiëren. Uiteraard heeft dit zijn redenen en kadert in een voorgeschiedenis van sluikse transmigratie waarvan men de negatieve gevolgen ontkende en blijft ontkennen. De oplossing met het huren van cellen in het buitenland en door het bouwen van nieuwe gevangenissen teneinde deze grotendeels te gebruiken om de gemeenschap te beschermen tegen de criminaliteit van allochtonen maar op kosten van de autochtone bevolking is een zoveelste ontkenning van het eigen falen door een politieke kaste die geen verantwoording wenst af te leggen ver haar misstappen en vergissingen. 

Maar ziet U ook die gigantische oplichting teneinde de nog gigantischer beroving die werkelijk alle verbeelding tart te kunnen plegen en te laten plegen op basis van de miskenning van burgerlijke rechtsregels? Deze laatste is pas echt dramatisch qua gevolgen.

Al vallen er honderden bijkomende doden als slachtoffer van roofmoord en geweldpleging omwille van een slecht functionerende justitie inzake alles wat met strafrecht te maken heeft, dan nog zou dit slechts een bagatel zijn in vergelijking met wat men doelbewust verkeerd laat functioneren in de burgerlijke rechtspleging die niet door mediatie kan vervangen worden omdat kwaadaardige tegenpartijen, waarbij dikwijls de overheid, en dus het regime der actueel heersende eerste twee staatsmachten, zeer dikwijls zelf als partij betrokken zijn.

Van advocaten kan men niet verwachten dat ze hun eigen beroep beschadigen en nog minder dat zij de meestal politiek benoemde rechters openlijk zouden gaan bekritiseren in de wetenschap dat zij ’s anderendaags in opdracht van en voor rekening van hun cliënten in burgerlijke zaken het pleit willen winnen.
Eerlijk gezegd het bestaan en vooral het verborgen houden van deze realiteit is levensbedreigend voor de samenleving in zijn geheel en al haar geledingen, misdadigers en regimeslaafjes zowel als alle anderen op een gelijke manier. Zo gaan immers samenlevingen kapot en imperia ten onder.

Om deze redenen is de splitsing van het rechtsgebied Brussel een absolute noodzaak en de lakmoesproef voor een democratisch georganiseerde rechterlijke macht, met het oog op de verdediging van de rechtvaardigheid in alle billijkheid.

Alle andere ingrepen zijn uitzichtloos, nutteloos en louter verricht met het oog op esthetische oogverblinding indien niet voorafgaand aan deze en geen andere basisvoorwaarde voor een fatsoenlijk rechterlijke organisatie voldaan is. Zelfs het herleiden van het aantal Belgische gerechtelijke arrondissementen tot vier zou tot niets leiden indien de jurisdictie over Vlaams-Brabant in de handen een hof van beroep in Brussel zou blijven berusten.

Gaius                                     

Morgen aflevering tien : Respect voor de traditie in alle valsheid

Afbeelding : Wim Hoogendijk 

 


25-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in opgewarmde koffie in een vies kopje ?

 

Dat was het zo'n beetje deze namiddag in het federale parlement : opgewarmde koffie in een niet afgewassen kopje . De opgewarmde regeringsverklaring door een hardnekkige pechvogel die geacht wordt een pechland in zware nood naar zijn eindbestemming te leiden : 1 juli 2010, met als tussenhalte Pasen 2010.

Er wordt nauwelijks gedacht aan een beleid of aan nieuwe initiatieven : het enige wat telt, is dat het land B geen gezichtsverlies zou lijden door het voorzitterschap van de Europese Unie in te gaan met een ontslagnemende regering. Voor de rest zijn er zelfs geen krokodillentranen voor Opel Antwerpen.

Vooraleer Leterme het woord kreeg in de Kamer, mocht hij onverwacht een bolwassing in ontvangst nemen door  kamervoorzitter Patrick De Wael :  deze berispte de regering omdat de verklaring 's middags al op internet te lezen viel.  De parlementairen applaudisseerden en Leterme betreurde het vertrouwen dat hij had gehad in zijn medewerkers. "Dat diegenen die de lek organiseerden,  vanavond maar eens in de spiegel kijken" sprak hij, alsof hij de stiefmoeder van Sneeuwwitje was. Met dergelijke obligate oprispingen denkt het parlement de schijn op te houden van democratische bekommernis.  Zwanzers !

Al wat Leterme verder verkondigde, was even slaapverwekkend als zijn verschijning dat is. 

Vrijdag wordt de klucht verder gespeeld : de oppositie zal met al dan niet grappige one-liners en cynische  verontwaardiging reageren en voor de meerderheid zal het allemaal ademberovend knap zijn.

Savat

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!