Angeltjes
28-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zullen wij volgende week onze geliefde Humo en Flair moeten missen ?

 

Wel potverdorie, potverkoffie, sapperdeboeren, wie we daar hebben ... De nieuwe Boer Sjarel met zijn madame, zie. Oewist ?

Ja, beste lezers, ook u zal er het hart van in zijn, nietwaar, dat de schandalig neo-kapitalistische houding van de slavendrijvende directie, ondersteund door de sigarenpaffende Raad van Bestuur van Sanoma, de tot op de zenuwpezen geraakte, trouwe medewerkers van ondermeer Humo, Flair en Story noopt tot een staking van hun geïnspireerde diensten.

Het gaat echter niet alleen om ons populaire, humoristische en immer neutrale televisieblad Humo, maar tevens zal de vrouw des huizes de wijze raadgevingen en lectuur van Flair moeten ontberen.  Onze Yvettes, Melanies en de talrijke Lieves van de Kempen tot het Noordzeestrand, zullen hun dagelijkse recepten missen.  Wat zal er op onze borden verschijnen, heren ?  Opgewarmde kost en kliekjes  van de voorbije week ? Om nog te zwijgen over de boeiende natuur-documentaire reportages die Flair ons wekelijks aanbiedt over de biologische gewaarwordingen des vlezes tijdens de uitoefening der echtelijke plichten : zullen onze vrouwen nog weten hoe het hoort. Vraagteken. Zal het stil wezen onder de lakens in menig echtelijk bed in Vlaanderland volgende week. Vraagteken.

De media zijn niet onze vijanden, maar onze instrumenten. Maar wàt, als door kapitalistische drijverijen ons niet langer de instrumenten aangereikt worden ?  De vraag stellen is iets helemaal anders dan ze beantwoorden. Dus, wij zwijgen. Nederig, zoals u ons kent en boos omdat wij als vrienden van de media hun acties solidair ondersteunen.

Inmiddels laten wij u kennismaken met een artikel uit de krant die de beste pennen van ons geliefde vaderland, België, onder zijn medewerkers telt, De Morgen, geleid door onze grote collega, Tataratata   : Yves Desmet, de vriend van snollen en loverboys, de advocaat van plebs en geboefte, de vijand van alles wat recht is, de dienaar van Vorst en Vaderland en de voetmat van menig lofteigenaar.

Het sociaal overleg tussen de vakbonden en de directie van Sanoma Magazines Belgium heeft gisteravond geen akkoord opgeleverd. De kans is groot dat er volgende week dus problemen zijn met de uitgaven van onder andere Story, Humo en Flair. Het personeel staakt uit protest tegen de naakte ontslagen van 76 werknemers. 
 
"Na meer dan vier weken intensief onderhandelen tussen directie en vakbonden bij Sanoma Magazines Belgium over het sociale luik van het aangekondigde herstructureringsplan zijn de gesprekken gestaakt",  meldt Rosette Van Rossem, director corporate communications van Sanoma.
 
"De directie betreurt ten zeerste dat ondanks verregaande engagementen van haar kant, waaronder het vermijden van naakte ontslagen, de syndicale delegatie blijft vasthouden aan onredelijke financiële eisen die zij vooropstelt als 'te nemen of te laten'." De directie zegt dat ze bereid blijft tot verder overleg.

"We hebben een stakingsmandaat voor de hele week", reageert BBTK-afgevaardigde Chantal Cuypers. "Dat kan wel nog aangepast worden indien nodig. We hebben voorlopig nog geen contact gehad met de directie over een eventueel nieuw overleg", aldus Cuypers. "Vanaf maandag blokkeren wij de toegang tot de gebouwen aan de hand van stakingspiketten."

Graag zouden wij van Angeltjes er bij zijn maandagmorgen, helaas zijn wij verhinderd wegens receptionele verplichtingen. Wij zullen alleszins enkele paletten laten afgeven en een pak lucifers om deze op te fikken : Solidaritaait tegen de smeerlappen van bazen !

De redactie van Angeltjes.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen, dit is mijn land

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell : agressief atheisme

 

 

Zo lang het nog kan, is het steeds een verademing in deze wereld van lauwe en laffe middelmatigheid naar Pat Condell te luisteren, ook al moet je niet met alles akkoord gaan.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat, Vlaams Belang !

 

De partijraad van Vlaams Belang heeft het nieuwe partijbestuur en de visietekst van voorzitter Bruno Valkeniers goedgekeurd met 70 stemmen voor en 29 tegen. Er waren 4 onthoudingen.

Niettegenstaande verwoede pogingen van een aantal regime-journalisten om tot op het laatste moment te proberen verdeeldheid te zaaien en kopstukken tegen mekaar op te zetten, heeft het gezond verstand en de wil om de eenheid te bewaren gezegevierd.

Proficiat Vlaams Belang !

Op een later moment komen wij op deze zaak terug. Wij gaan nu eerst even kijken, in welke pocket ons pensioen deze maand terechtgekomen is.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reacties worden van nu af aan eerst nagelezen.

 

Wij worden al geruime tijd gehinderd door enkele figuren die het recht opeisen, anoniem en met gebruikmaking van allerlei ridicule aliassen, op deze blog hun ordinaire en vaak hatelijke praat te komen vertellen.  De laatste weken liep het de spuigaten uit, in verband met de problemen bij Vlaams Belang : bepaalde personen van die partij werden schandelijk beklad. 

Dat is hoofdzakelijk de reden, dat wij van vandaag af de reacties eerst nalezen, vooraleer ze verschijnen.  Als sommigen dat graag censuur noemen, vergissen zij zich. En vergissen is menselijk, we spreken uit ervaring. 99% van onze reageerders zijn voortreffelijke medewerkers met wie zich nooit problemen voordoen.

Onze doelstelling is van de eerste dag af geweest met deze blog een ontmoetingsplaats te vormen voor Vlaams-nationalisten en sympathisanten en dat blijft zo.  De zo vaak verkrachte vrijheid van meningsuiting, betekent echter niet dat iedereen om het even waar zijn ziekelijke obsessies of persoonlijke afwijkingen moet kunnen kenbaar maken. Wij raden de betrokkenen aan een eigen blog te beginnen.

Als het fout loopt met Angeltjes, zal niet de zieke paljas die zijn anonieme praatjes rondstrooit, aangesproken worden  maar wel de blogverantwoordelijke. En dat is ondergetekende.

Ook andere tussenkomsten van linksige kwibussen (pleonasme), dierenbeulen, islam-aanbidders, e.d.  worden op deze manier de weg afgesneden.

Met dank voor uw aller begrip.

Hopelijk.  

En indien niet, dan is dat uw goede recht. Ieder heeft immers recht op zijn eigen rechten, maar niet ten koste van andermans rechten.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vicieuze cirkel van arbeid en kapitaal

 

De vele dramatische ontslagen die de voorbije weken ons land teisteren, bezorgen vele gezinnen in Vlaanderen trieste eindejaarsdagen. Alweer.

De verantwoordelijke politieke beleidsmakers proberen dagelijks met bezorgde commentaren de bevolking te overtuigen, dat zij zich "zullen inspannen" om de directies tot betere beslissingen te dwingen.  Als wij de nieuwe federale premier in de Kamer horen zeggen  dat hij "zal zorgen voor meer zuurstof in het bedrijfsleven", dan zappen we over naar de nieuwe zender van Studio 100 om het échte Plopsaland te aanschouwen.

De politiek heeft ons belastinggeld weggeschonken om de banken overeind te houden, zodat verdere economische "zuurstof" voor handel en nijverheid zich beperken tot plaasters en onbetrouwbare krukken. Alle Eurolanden verkeren in eenzelfde dramatische toestand : niet bij machte om begrotingen in evenwicht te houden, verplicht tot het aangaan van giga-leningen om de lopende uitgaven te dekken en bleiterig toekijken hoe de respectieve staatsschulden aangroeien.

De politici die zich aandienen als zuurstoffabrikant, mogen we gerust ontmaskeren als leurders in loze beloftes en valse hoop. De vrije economie waarover Napoleon de Gucht gisteren zat te toeteren tegen de media, moet zichzelf herstellen. Hulp door de regeringen zou welkom zijn, maar dan moet deze ook effectief en massaal plaatsvinden. In het bijna failliete land B, zou dit bijvoorbeeld betekenen een drastische verlaging van de loonkosten. Dergelijke maatregel moet echter  financieel gecompenseerd worden naar de sociale zekerheid toe en dat is uitgesloten in het complexe staatsbeheer en de desastreuze financiële janboel.

Dat durven politici niet zeggen en àls ze het zouden doen, verandert het de toestand niet. Want die is het gevolg van generatielang wanbeheer en valt niet zomaar recht te trekken. Het opwekken van valse hoop en zichzelf opblazen tot de vertrouwenspersoon in moeilijke tijden, is misselijk volksbedrog.

De namen van de bedrijven die de boeken sluiten, verhuizen naar het buitenland en via personeelsinkrimpingen proberen te overleven, worden dagelijks opgesomd als een elegie van de sociale wanhoop. 

In deze rij van de miserie voegt zich nu ook de Antwerpse vestiging van Bayer aan. De chemiereus die zich als een van de eerste (met BASF) in de Antwerpse noorderhaven-regio vestigde in de jaren '60 van vorige eeuw en momenteel een kleine 1000 mensen werk verschaft.

Chemie en petrochemie behoren tot de bestbetalende sectoren met gunstige collectieve arbeidsovereenkomsten.  Dat ook zij getroffen worden door de wereldcrisis is onvermijdelijk.

"We hadden onze toekomst zelf in handen, een duurzame toekomst bovendien. Maar die zetten de vakbonden op de helling." Dat zegt woordvoerster Lisette Mertens Van Bayer na de mislukte verzoening. Ze benadrukt nog dat Bayer wilde investeren in Antwerpen.
 
De woordvoerster bevestigt dat de directie vrijdagnamiddag een nieuw voorstel heeft gedaan, dat  ook investeringen in procesontwikkeling inhield. Er zou ook geen collectief ontslag om economische redenen volgen.

Bayer licht de komende dagen het personeel in over zijn voorstel. "We betreuren ten zeerste dat de vakbonden met hun principiële houding een goed voorstel afwijzen en zo de hele toekomst van Bayer Antwerpen hypothekeren", zegt Mertens.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Offerfeest herschept Park Spoor Noord tot Killing Fields
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Deze week was het Park Spoor Moord afgesloten omwille van het schapenfeest, ikzelf dacht eerst dat het om een kwakkel ging, want dit zou nu toch echt te barbaars zijn. Maar het tegendeel was waar,de schapen stonden klaar in het park en werden daar ook gekeeld, slachtafval gedumpt in containers, dit alles in het gedeelte dat 's zomers voorzien is als restaurant-bar.
Stel u voor dat dit spektakel in de toekomst onder de neusje's' van peuter en kleuter opvang zal gebeuren, alsook het speeltuintje.
Tot verleden jaar was dit ritueel verplicht in de daar voorziene slachthuizen, en ik kan echt  de meerwaarde van akkefietje niet inzien, baard mannen(massaal) die met een gekeeld schaap op hun rug door het park  en straten lopen, alsof het hier in de seefhoek berber land was.
Als dit  deel uitmaakt van de 'integratie' dan staan we er goed voor regelrecht naar de Middeleeuwen, het schandalige is dat de Stad "A" dit sponsort.
Het park waar zoveel om te doen is geweest, waar de doekmadammen(eindelijk) hun plaats kennen( doordat er 's zomers zoveel  van onze mensen komen, worden de doek madammen en hun kroost verdrongen naar het gedeelte waar de vijver-poel is)  tovert men nu om tot de 'killing fields'.
Het is goed dat de inboorlingen van de seefhoek en omstreken hierop reageren, het schandalig vinden,  en bereid zijn zelf actie te ondernemen.Dat is een goed begin.
 
Lang geleden heb ik eens gereageerd, met de stelling 'nog efkes en het Stuivenbergplein  is een openbare schapenmarkt, onder de noemer 'cultureel'. Ik zat er niet ver naast, waar gaan we naar toe he !
(NAW gekend door de redactie)
ParkSpoorNoord2.jpg
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensgriep in Mekka ? Laat Allah zijn kinderen in de steek ?

 

 

Met wetenschappelijke controlemiddelen worden bedevaarders onderzocht op mogelijke aantasting van varkensgriep. Laat Allah zijn zonen en dochters in de steek,  zo dat de wetenschap moet bijspringen?  Na de bedevaart volgt het aangename, vrolijke offerfeest.  Van feestvieren kennen ze wat, hoor, de aanhangers van de islam.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkeersdrempels zijn niet wettelijk in orde

 

 

"Geraardsbergen telt tientallen verkeersdrempels die te stijl of te kort zijn. Waardoor auto’s beschadigd raken, zelfs als ze heel traag over de drempels rijden." Dat zegt gemeenteraadslid Thierry Malfroidt (Vlaams Belang). Volgens Malfroidt zijn de drempels niet conform met de wetgeving en moet de stad de drempels aanpassen of verwijderen.

Ondermeer in de Dagmoedstraat, die kruist met het Ooievaarsnest, in Schendelbeke en de drempel op de kruising van de Onkerzelestraat met de Brusselsestraat zijn de drempels niet in orde.
"Het gemeentebestuur moet zich er van bewust zijn dat ze aansprakelijk kunnen worden gesteld in geval van schade aan voertuigen of aan huizen indien de oorzaak op de een of andere manier bij een niet-reglementaire verkeersdrempel ligt", aldus Malfroidt.

Vlaams Belang is voorstander van het verdwijnen van de drempels uit het straatbeeld. "Die dingen worden vaak overal te pas en te onpas geïnstalleerd, alsof dat de enige oplossing is om wagens trager te doen rijden. Bovendien zijn ze slecht voor het leefmilieu aangezien de chauffeurs zo sterk moeten afremmen alvorens erover te rijden dat ze daarna weer moeten optrekken", aldus Malfroidt.

@ Radio MIG


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeer verstandige vakbondsactie op vliegplein Zaventem

 

De luchthaven van Schiphol is een alternatief voor het vliegplein van Zaventem 

Op het vliegplein van  Brussels Airport in Zaventem uiten de bonden hun ongenoegen door te protesteren tegen de zware koffers van de reizigers. 

De arbeiders die de bagage moeten laden en lossen, krijgen steeds vaker te kampen met rugpijn, pijnlijke gewrichten en hernia's. Hierdoor moeten ze dikwijls ziek thuis blijven.

De vakbonden trekken nu aan de alarmbel en eisen dat bagagestukken voortaan nog maar maximaal 23 kilogram mogen wegen, op termijn zelfs 15 kilogram.

Op het vliegplein van Zaventem werden  pamfletten en solidariteitsstickers uitgedeeld. De reizigers toonden zich zeer opgetogen. "Het was al enkele jaren geleden dat de vakbonden van zich hadden laten horen" vertelde een tevreden kapitalistische gepensioneerde die naar Benidorm vertrok. "Na de geslaagde sluiting van Sabena, die voor Inge Vervotte toch heel wat heeft opgeleverd, is het tijd om nu ook de restanten van dit vliegplein op te ruimen, daarmee is ook het probleem van de geluidsoverlast van de baan. De vakbonden bewijzen in deze economsich moeilijke tijden hoe onmisbaar ze zijn. En Schiphol is een behoorlijk alternatief".

De belgische manifestatie maakt deel uit van een internationale actie 'Pack Less'.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justitie faalt door misleiding : Het fundamenteel probleem (11)

 

Klik op de afbeelding om de link te volgen Elke hervorming van een der drie staatsmachten raakt de staatsorde, en is alleen daarom al drastisch te noemen en in België misschien wel zo goed als gelijk te stellen met harakiri. Tenzij men als minister van Justitie het volledig normaal vindt dat een van de voorgangers en ideologische geestesgenoot beloond werd met een benoeming als internationaal rechter in het kader van de Europese Unie.

Nadat -en u merkt dus dat ik mijn woorden weeg want ik zou net zo goed kunnen zeggen omdat- hij een seksueel geobsedeerde vrijliet om seriemoordenaar te worden. Die normaliteit is een schande en een verkrachting van elk laatste greintje van gezond verstand en respect voor “de mensen” en heel wat anders dan brandjes blussen en achter de feiten aanhollen.

 

Grotere arrondissementen leiden helemaal niet automatisch tot meer specialisatie of meer efficiëntie. Overigens ook niet tot minder efficiëntie. De correlatie is gewoon fictief en onbestaande, omdat er absoluut geen oorzakelijk verband is tussen de disfuncties in de derde staatsmacht en het aantal arrondissementen.
Wél een oorzakelijk verband is er tussen de politieke aanhankelijkheid van de magistraten en de dienstverlening tot de welke zij af en toe al dan niet gewillig gedwongen worden.
Wél bestaat er een correlatie tussen de piramidale machtsstructuur binnen justitie en de drang om alles te centraliseren.
Wél bestaat er een oorzakelijk verband tussen de schabouwelijke wetgeving en regelneverij omwille van de collusie van uitvoerende met wetgevende macht enerzijds en de onmacht van de derde staatsmacht om haar werk te doen anderzijds.

Deze waarheden zij zo duidelijk en overigens ook algemeen bekend dat het voorstel van de minister niet alleen contradictorisch is maar vermoedelijk ook bewust onproductief.
Dat het bovendien samenging met een identiek pleidooi van een zekere niet verkozen heer Jozef De Witte dewelke over geen enkel mandaat van de burgers beschikt, wijst er sterk op dat het hier gaat om een voorstel met waarachtig corrumperende bijbedoelingen en intrinsiek fascistoïde is van aard.

Insiders zijn altijd belanghebbenden. Dat is hun grootste zwakte. Hun grootste sterkte is hun kennis van de betrokken materies. Onafgezien de kwaliteit van hun expertise en afgezien van hun mogelijke belangenverdediging is hun inbreng van doorslaggevend belang. De actoren kunnen elke hervorming beletten, blokkeren, doen falen en ja inderdaad ook doen slagen.

Indien men een koppig probleem of opeenstapeling ervan blijft vaststellen dienen niet alleen de rechtstreeks actoren zich zelf aan een gewetensonderzoek te onderwerpen maar eveneens de onrechtstreeks betrokken en belanghebbende partijen. Zo is de zogenaamde vaststelling dat de hervorming van justitie zonder uitzondering steeds geconfronteerd wordt met een mislukte informatisering vals.

Uiteraard omdat het slechts over pogingen ging. Ten bewijze waarvan het feit dat ze niet geslaagd zijn, verpletterend is. De pogingen zelf resulteerden misschien niet zonder verdienstelijke tussenstappen. Mislukking is bij een complex gegeven een vooraf bekende zekerheid als met de opdracht geeft een “mission impossible” uit te voeren. De zogezegde mislukking is dus ofwel te wijten aan onvoldoende voorbereiding, aan een foutief geformuleerde opdracht, ofwel aan een foutief geformuleerde opdracht. Zonder afdoende rekening te houden met het maatschappelijk belang.

De cruciale vaststelling hierbij is, dat de belangrijkste fout gemaakt werd door de uitvoerende macht.

 Gaius

Morgen : aflvering 12 Valse probleemstellingen produceren schijnoplossingen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb een vraag, meneer Dehaene (Jos)

 

 


 
ik heb een vraag meneer dehaene
 
waarom hebt gij dit belgié lief
 
waarom staat gij toch steeds gereed
 
vertel mij openhartig alles alstublief 
  
  
leg mij eens uit meneer dehaene
 
waarom wij verder moeten gaan 
 
met walen en met francofonen
 
terwijl we aan de afgrond staan ?
 
 
leg mij maar uit meneer dehaene
 
wat heeft dit land ons nog te bieden
 
terwijl de francofonen waar het kan
 
de vlaming in de rug blijft schieten ?
 
 
hebt gij uw uitleg heer de haene
 
waarom gij steeds voor belgié kiest
 
tenzij gij weerom profiteert
 
of gij en uw partij postjes verliest ? 
 
 
leg het mij uit meneer dehaene
 
waarom de vlaming dit betaalt
 
waarom gij nooit de lieve centen
 
bij vrienden de belgicisten haalt ?
 
 
leg het mij uit meneer de haene
 
waarom gij zo tekeer blijft gaan
 
en telkens weer uw eigen volk
 
voor schut zet,in de kou laat staan?
  
 
leg het eens uit meneer dehaene
 
hoelang gij nog dit spel gaat spelen
 
van vlaming spaart en waal verteert
 
hoelang gij ons nog laat bestelen ?
 
 
het was een vraag meneer dehaene
 
waarop ik nooit antwoord verwacht
 
alleen zoals altijd : "geen commentaar"
 
want 'k weet dat gij met vlaanderen lacht ! 

Jos

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Nonkel Kruk

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herinneringen aan Sinterklaas door Toon Hermans

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t En zal - Guido Gezelle

 

 

Gij zegt dat 't vlaamsch te niet zal gaan:
't en zal!
dat 't waalsch gezwets zal boven slaan:
't en zal !
Dat hopen, dat begeren wij:
dat zeggen en dat zweren wij:
zoo lange als wij ons weren, wij:
't zal, 't en zal,
't en zal

Guido Gezelle - 1860

 

Eergisteren stuurde een jonge Vlaming ons, ongevraagd en zonder commentaar, deze klassieker uit ons collectief Vlaams geheugen, dat soms opgefrist moet worden. Dank aan de inzender.



27-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actie tegen beestige slachtpartijen door VBJ en VB- Sint Pieters Leeuw

 

 

Het woord wordt gevoerd door kamerlid Barbara Pas, voorzitster VBJ en Filip de Man, die iedereen aanbeveelt "Mein Koran" te lezen. Iets voor onder de Kerstboom, of is het meer geschikt voor Halloween ?   Verder zien we op deze video verschillende leden van de VB-gemeenteraadsfractie van Sint Pieters Leeuw, zoals Jozef de Camps en Eliane Anseeuw. Met excuses voor diegenen die wij niet kennen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondervoorzitter Oostenrijks parlement slachtoffer belgisch cordon sanitaire

 

Vandaag bracht de ondervoorzitter van het Oostenrijkse nationale parlement – Dr Martin Graf (FPO) – een werkbezoek aan het Vlaams parlement, de Kamer en de Senaat. Dr Graf werd op uitnodiging van het Vlaams Belang ontvangen en de Oostenrijkse delegatie kreeg een rondleiding in de vernoemde parlementen. Na een uitgebreide rondleiding in het Vlaams parlement, werd Dr. Graf begroet door partijvoorzitter Bruno Valkeniers en kon hij een deel van het debat over de regeringsverklaring volgen in De Kamer. 

Helemaal anders verliep het toen de delegatie, rondgeleid door persverantwoordelijke Bart Debie en Vlaams parlementslid Wim Wienen, de Senaat wilden bezoeken. De toegang tot de Senaat werd door de veiligheidsdiensten van het Koninklijk paleis prompt geweigerd omdat een lid van de Koninklijke familie – prinses Mathilde – daar aanwezig was. Zelfs wanneer we de veiligheidsdiensten even uitlegden wie Dr. Graf was, bleven de deuren gesloten. Opmerkelijk was dat er op dat moment in de Senaat niet eens een parlementaire zitting plaats vond. De loutere aanwezigheid van de prinses was voldoende om een hoogstaand buitenlands parlementslid de toegang te weigeren. Mocht de delegatie door een andere partij ontvangen en rondgeleid worden, had er zich allicht geen probleem voorgedaan.

De Oostenrijkse delegatie kon met deze toegangsweigering duidelijk minder lachen en stelden spontaan “het cordon sanitair aan den lijve te ondervinden”. Het Belgische Koningshuis is er vandaag in geslaagd om de ondervoorzitter van het Oostenrijkse nationale parlement – een land waarmee het Belgische Koningshuis doorgaans goede banden onderhoudt - op een ongeziene wijze te schofferen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het tandvlees van het regime

 

In de Kamer ging het vandaag over de regeerverklaring van de regering-Leterme II. Vlaams Belang-fractieleider Gerolf Annemans mocht de debatten openen en was meteen vlijmscherp voor de farce die zich de voorbij dagen heeft afgespeeld.

De aanstelling van Wilfried Martens als ‘verkenner’ en die van Jean-Luc Dehaene aan het hoofd van de institutionele hervormingen en het dossier BHV noemde Annemans “een constructie die iedereen koude rillingen bezorgt.Deze benoemingen getuigen van een democratisch deficit. De enige die verkozen is door het volk in dat driemanschap, dat bent u en u laat dat gebeuren”, richtte de Vlaams Belanger zich tot premier Leterme.

Ongeloofwaardigheid is dan ook de term die het best past bij deze regering. Ten eerste is er Inge Vervotte (CD&V), die bij de aanstelling van Herman Van Rompuy als premier verklaarde geen deel meer te willen uitmaken van de regering, omdat ze niet achter de beleidsplannen stond. Nu Leterme terug is, keert ook Vervotte terug als minister, hoewel deze  premier verklaard heeft verder te bouwen op het beleid van Van Rompuy ...  Hupasakee, we zagen en hoorden trouwens deze week deze zelfde Vervotte met haar heilig smoeltje verklaren toen ze nog voor de vakbond werkte, dat ze nooit een politiek mandaat zou bekleden. Inge is ook niet van de eerste leugen of inconsequente reactie gebarsten.

Gerolf Annemans drukte ook zijn hoop uit dat de N-VA in de Vlaamse regering het beloofde “assertief beleid” zal voeren en elke mogelijke toegeving inzake BHV zal blokkeren, aangezien het buiten kijf staat dat een BHV-oplossing à la Dehaene zeker niet zal volstaan. “Indien BHV niet correct gesplitst wordt volgens het Vlaams regeerakkoord, moet de N-VA consequent zijn en uit de Vlaamse regering stappen”, aldus Annemans.

Wat ongeloofwaardigheid betreft, spant Yves Leterme echter de kroon. Gerolf Annemans herinnerde hem aan zijn stoere, Vlaamse verklaringen waarmee hij de verkiezingen van 2007 won, en vergeleek die met zijn recente regeerverklaring: “U staat nu onder de voogdij van Martens en Dehaene. Nu kruipt u door het stof, en met uw regeerverklaring heeft u uw bereidheid getoond om 2007 te vergeten.”

De conclusie liet aan duidelijkheid niets te wensen over: “De meerwaarde van de Belgische structuren is onbestaande. Dit is een democratie die transparantie ontbeert. Dit regime zit op z’n tandvlees.”

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLID : tegen de dierenmishandelingen

 

Uit onze reacties plukten wij volgend bericht van Lowieke Staal :

Als lid van Blid ben ik aktief bezig met het controleren van beestenmarkten en jaarmarkten waar dieren verhandeld worden als inspecteur.

Ik heb ook meegedaan met de aktie van het VB tegen der slachtingen, een aktie die morgen trouwens weer doorgaat (zie webstek VB).

Het is islamfan en minister voor dierenwelzijn Laurette Onding die de barbaarse praktijken van haar kiesvee nooit zal veroordelen, laat staan verbieden, enkel als dit WIJF verdwijnt zal het misschien ooit beteren.In Nederland heeft een hoofdimmam verkaart dat onverdoofd slachten helemaan NIET hallal is en laakt de wetgeving hier in dit onland.

Als zoveel mogelijk mensen de straat eens zouden (durven )opgaan en luid protesteren is er misschien iemand  die gaat luisteren

Wij van BLID hebben de laatste tijd verschillende kwekerijen laten sluiten, dierenmishandelaars  tot zware boetes laten veroordelen,dus ... alle beetjes helpen nietwaar ?

www.blid.be

Lowieke Staal

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat te doen bij een hartaanval ?

 

 

Klik op de bijlage links onderaan

 

Bijlagen:
Hartaanval.pps (160 KB)   




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!