Angeltjes
03-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.120 profiteurs naar Kopengaven van wie 100 Walen

 

Meer dan 120 belgen naar klimaattop Kopenhagen


'Tot nu toe zijn 119 deelnemers aangemeld, maar de lijst is nog niet afgesloten.' Dat bevestigde het kabinet van de federale minister van Klimaat, Paul Magnette (PS), dat de 'trek naar Kopenhagen' coördineert. Dat moet een record zijn in Kopenhagen, waar volgende maand de wereldklimaatconferentie plaats heeft. Zelfs China zou een kleinere delegatie hebben.

Er zullen vijf ministers zijn. Premier Herman Van Rompuy (CD&V) gaat 'op persoonlijke uitnodiging van de Deense premier Rasmussen'. Verder gaan de federale minister van Klimaat Paul Magnette en de ministers van Milieu van de drie gewesten, onder wie de Vlaamse minister Joke Schauvlieghe (CD&V).

'De Vlaamse delegatie telt tien deelnemers, misschien elf, en daar blijft het bij', zei minister-president Kris Peeters (CD&V) gisteren: 'Zes ambtenaren, de minister en één kabinetsmedewerker en twee parlementsleden. Er is nog discussie over de aanwezigheid van de strategische adviesraad.' Hij vroeg gisteren in het overlegcomité van de regeringen dat alle overheden 'de klimaatschade door het reizen naar de Klimaattop zouden beperken.'

Het grote aantal vertegenwoordigers heeft natuurlijk te maken met de complexiteit van het land, luidt het bij Magnette. De bevoegdheden liggen verspreid over de federale en de deelstaatoverheden. Het kabinet-Magnette laat verstaan dat de federale minister eigenlijk vindt dat hij het hele land kan vertegenwoordigen. Maar zo is de Belgische federatie niet opgebouwd.

Bij de 120 vertegenwoordigers zitten volgens het kabinet van minister Magnette ook tien parlementsleden. 'En België heeft ook de traditie de stakeholders - het middenveld, milieu- en andere organisaties - in zijn delegatie op te nemen. Uit andere landen komen die ook, maar ze vormen geen onderdeel van de officiële delegaties.'

Een andere verklaring is dat in België telkens zowel de bevoegde administraties als de kabinetten aanwezig moeten of willen zijn.

@ de Standaard

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip de Man doet het goed in Vilvoorde

 

 

 

Bestuur: CD&V/N-VA, Open VLD-Vivant,
sp.a-spirit, Groen!
Zetels : 33
CD&V/N-VA : 9
Vlaams Belang : 8
Open VLD-Vivant : 7
sp.a-spirit : 5
FDF-PS : 3
Groen! : 1

Als de Vilvoordenaar zijn burgemeester zou moeten kiezen in een rechtstreekse peiling tussen Marc Van Asch en Filip De Man, kiest 58,1 procent voor Van Asch.

Bijna zestig procent van de Vilvoordenaren verkiest in een rechtstreeks duel huidig burgemeester Marc Van Asch (CD&V) boven Filip de Man (Vlaams Belang), de kopman van de grootste oppositiefractie.

‘Laat ons zeggen dat het mij plezier doet dat de Vilvoordenaar zo'n duidelijke mening heeft en dat slechts een minderheid zich in de extreme hoek bevindt', stelt Van Asch. ‘Al is er maar één enquête die telt, en dat is die van de gemeenteraadsverkiezingen in 2012.'

‘In Vilvoorde is het belangrijk om een kordaat Vlaamse houding aan te nemen', typeert Van Asch een goede burgemeester voor de Zennestad. ‘Ik denk dat we dat, onder andere met de wooncode, wel doen met dit bestuur. Waar dat kan, grijpen we ook in en ik denk dat we ook al bewezen hebben dat we onze principes effectief hard kunnen maken.'

‘Vilvoorde is een stad met een verscheiden bevolking. Het is de taak van een burgemeester om als bemiddelaar een verzoenende rol te spelen. Een burgemeester moet ook durven naar de toekomst kijken, en fundamenten leggen voor later, ook al levert dat op korte termijn geen resultaat of populariteit op.'

Van Asch is dus tevreden met zijn score, maar ook ‘uitdager' Filip De Man is opgetogen met zijn resultaat. ‘Met 23,9 procent doen we het zelfs nog beter dan bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006', aldus De Man. ‘Toen behaalden we 21 à 22 procent, dus uiteraard ben ik blij met die score. Bovendien is het ook zo dat een burgemeester natuurlijk meer in beeld komt dan een oppositieleider. Dus die score is zeker niet slecht.'

‘Volgens mij is de belangrijkste eigenschap voor een goeie burgemeester dat hij oog heeft voor de echte problematiek van Vilvoorde. In sommige gemeenten zijn burgemeesters vooral bezig met de verkeersproblematiek, en soms is dat terecht. Voor Vilvoorde ligt dat anders. Hier zijn een chronische inbrakenplaag en de vervreemding van de stad de echte problemen. Een goede burgemeester voor Vilvoorde is iemand die niet gebonden is aan politiek correct denken, maar een ommekeer wil bewerkstelligen en wil ingaan tegen de verregaande islamisering en verfransing van de stad', volgens De Man.


 @ Het Nieuwsblad


02-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwenpakket voor Vlaamse ex-ministers

 

Ieder uittredend lid van de Vlaamse Regering dat geen ministeriële functie meer uitoefent, krijgt gedurende een volle legislatuur een staflid en een uitvoerend personeelslid toegewezen.

In concreto krijgen uittredende ministers gedurende vijf jaar volgend op hun ministerieel mandaat twee medewerkers. Voor oud-ministers die nog zitting hebben in het parlement komen die twee medewerkers bovendien bovenop de parlementaire medewerker (of medewerkers in het geval van een lid van het Bureau) waarop ieder parlementslid recht heeft. 

Op een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Frank Creyelman (Vlaams Belang) omtrent de gewezen ministers die gebruik maken van deze regeling antwoordt minister-president Kris Peeters, dat zeven leden van de vorige regering alles samen 15 medewerkers in dienst hebben, wat de belastingbetaler 1,4 miljoen euri per jaar kost of 7 miljoen euri voor de volledige legislatuur van 5 jaar.

Het gaat om de ex-ministers Bert Anciaux, Patricia Ceysens, Veerle Heeren, Marino Keulen, Kathleen Van Brempt, Frank Vandenbroucke en Dirk Van Mechelen. Op Bert Anciaux en Kathleen van Brempt na – zij is Europees Parlementslid en heeft daar eveneens recht op een medewerker – hebben alle gewezen ministers zitting in het Vlaams Parlement, waar zij als Vlaams volksvertegenwoordiger reeds een bijkomende medewerker mogen te werk stellen. 

Vlaams volksvertegenwoordiger Frank Creyelman heeft een voorstel ingediend waarbij hij de extra medewerkers voor ex-ministers die opnieuw zetelen in één of andere parlementaire assemblée wil afschaffen.

Aangezien dat voorstel toch geen kans maakt om aangenomen te worden, had mijnheer Creyelman wat ons betreft, net zo goed kunnen voorstellen dit misplaatste verwenpakket volledig af te schaffen.

En dan is er nog de afscheidspremie voor de ministers zelf. De politici hebben het makkelijk in dit land : zij bepalen zélf hun weddes, vergoedingen, extralegale voordelen en afscheidsvoorwaarden ...

En bovendien verprutsen zij het geld van de belastingbetalers en schenken dit met gulle hand weg aan al wie hier even het land binnenloopt.  "Vraag maar aan de familie dat die ook komt, wij hebben genoeg geld. Onze minister van financiën is een rekenwonder".

De politiek-correcte schoenmaker uit Izegem, Bourgeois, zal zelfs zorgen dat vooraleer de kandidaat-vluchtelingen, asielzoekers en andere tafelschuimers naar het Land van Belofte reizen, zij in de eigen landen, ingelicht worden over de aantrekkelijke toelatings- en leefvoorwaarden alhier.  En bovendien kunnen ze nog een leuke prijs winnen ook voor de best-geïntegreerde.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws uit het democratisch keuninkrijk B : gaan we de oppositie wurgen of hangen ?

 

 

Morgen, donderdag 3 december om 12.30 u, doet het Grondwettelijk Hof uitspraak inzake de prejudiciële vragen die door het Vlaams Belang zijn gesteld in het kader van de procedure van de partijfinanciering die lopende is voor de Raad van State.

De prejudiciële vragen kunt als volgt samengevat worden: - Is de wet partijfinanciering wel in overeenstemming met het recht op vrije meningsuiting? - Is de wet partijfinanciering wel in overeenstemming met het recht op eerlijke verkiezingen? - Is het wettig dat een Vlaamse partij voor een paritaire kamer van de Raad van State moet verschijnen? - Is het wettig dat de overtuigingsstukken (de gewraakt teksten en toespraken) niet moeten vertaald worden? (sommige rechters van de RvS zijn eentalig Frans en kunnen de stukken niet verstaan) - Zit er geen discriminatie in het feit dat de partijfinanciering kan afgenomen van een partij wegens feiten die geen misdrijf zijn ("vijandigheid t.a.v. het EVRM") terwijl dat niet kan voor feiten die wel een misdrijf uitmaken (zoals de veelvuldige betrokkenheid van de PS bij allerlei fraudezaken) ? - De RvS (afdeling administratie) moet nu een beslissing nemen op grond van de wet Partijfinanciering. Maar de RvS (afdeling wetgeving) heeft eerder advies gegeven bij de totstandkoming van deze wet. Kan dat?

Indien het Hof op geen enkele van de vragen de interpretatie van de advocaten van het Vlaams Belang volgt, dan gaat het proces daarna verder voor de Raad van State. Indien wel, dan is de kans groot dat het proces de facto afgelopen is.

@ http://www.politiek.net/hermes/31930


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienstmededeling

 

Fatal error: Cannot redeclare class HTMLPurifier_URIFilter in /home/users/senioren/web/blog-scripts/Includes.2/htmlpurifier-3.2.0/library/HTMLPurifier/URIFilter.php on line 14

Momenteel zijn er technische problemen bij Seniorennet. Als u bepaalde reacties opent, leest u bovenstaande boodschap.  Dit is een tijdelijk euvel en ongetwijfeld zijn de dames en heren van SN druk in de weer om de zaak op te lossen.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puccini, tovenaar van de Hartstocht (4) : Butterfly heette Doria Manfredi

 

Op 25 februari 1903 stort Puccini met zijn auto een ravijn in, 5 meter diep.  Diezelfde nacht overlijdt de wettige echtgenoot van Elvira.  En de onstuimige relatie met de jonge Turijnse Corina is afgelopen. Puccini beeindigt de compositie van Madama Butterfly en als deze tragische opera die zich afspeelt in Japan, in première gaat in februari 1904 in de Scala van Milaan ... wordt hij uitgejouwd door het gedeeltelijk omgekochte publiek. Een verschijnsel dat toendertijd vaker voorkwam : de zogenaamde "claque", die  tegen betaling voorstellingen bejubelde of afbrak. De catastrofes stapelen zich op gedurende die korte periode.  Puccini herwerkt de oorspronkelijke 2 bedrijven van Butterfly, coupeert een scène, voegt enkele aria's bij en herverdeelt het gebeuren over 3 bedrijven. Madama Butterfly zet van dan af haar grote triomftocht over de wereldscènes in, tot op de dag van vandaag.

In 1907 varen de Puccini's naar New-York waar de componist een triomfantelijk onthaal wacht.  Zijn stem wordt opgenomen op fonoplaat.  Hij dankt in de enige taal die hij beheerst, het Italiaans, zijn publiek en als blijk van grote tegemoetkoming roept hij na zijn speech van 17 secondes "America Forever !", de enige Engelse woorden, die hij kent uit zijn eigen opera. Met de directie van de Metropolitan Opera wordt overeengekomen dat speciaal voor Amerika een Western-opera zal gecomponeerd worden rond een verhaal van de schrijver David Belasco (die ook het toneelstuk Butterfly bedacht) : Het Meisje van het Gouden Westen - La Fanciulla del West. De première vindt plaats in 1910 met Emmy Destinn (alweer een korte liefdesaffaire) en Enrico Caruso. Een minder vaak opgevoerde opera maar ontegenzeggelijk een echte puccini. We zullen bij gelegenheid  op zoek gaan naar een representatief fragment.

Terug in Torre del Lago voltrekt zich in 1909 het grote drama in het leven van de twee echtlieden, dat alle voorgaande ruzies en twisten in de schaduw zet.  Het negentienjarige meisje Doria Manfredi uit het dorp wordt aangeworven als hulp in de huishouding.  's Avonds dient zij verse koffie op voor de maëstro die nog steeds een nachtwerker is.  Hij speelt voor haar zijn composities op de piano en vertelt er de larmoyante omstandigheden bij die het verhaa uitmaken. Het eenvoudige meisje wordt stapelverliefd op deze man van de wereld en hij herbeleeft een stuk van zijn grote liefde met Corina, maar ditmaal is er nauwelijks sprake van seks. Elvira, de ervaren bedrogen echtgenote, maakt een einde aan deze avondlijke flirtpartijen en ze zet Doria op straat : de kleine dorpsgemeenschap verkeert in alle staten. Puccini, groot kunstenaar maar laffe mijnheer, vlucht het huis uit naar Rome. De jonge Doria Manfredi, niet opgewassen tegen de heftige publieke roddels waarin zij centraal staat, neemt een dodelijk vergif in en overlijdt na 3 helse dagen.  Uit een autopsie blijkt dat zij nog maagd was. De familie Manfredi spant een proces in tegen Elvira die zich wanhopig per brief beklaagtbij de afwezige Giacomo. De Italiaanse en internationale pers laat zich niet onbetuigd en levert kleurrijke commentaren en publiceert spotprenten.  Op aanraden van vrienden, sluit Puccini een overeenkomst met de Manfredi's en deze zien af van verdere aanklachten.

Toen ik een tiental jaar geleden in Torre del Lago op het kerkhof op zoek was naar het graf van Doria Manfredi, werd ik bereidwillig geholpen door een dame die mij tot op de juiste plaats begeleidde.  Zij sprak over "ons kleintje" alsof ze Doria zelf gekend had, wat natuurlijk niet was.  Tot op de dag van vandaag zijn de nazaten van  de oorspronkelijke bevolking van Torre del Lago nog steeds verdeeld over deze tragische gebeurtenis.  De Manfredi's  (en hun aanhang) haten alles wat te maken heeft met Puccini, anderen veroordelen vooral Elvira en een derde clan staat onvoorwaardelijk achter de onschuld van Giacomo Puccini. "De Manfredi's hebben toch maar lekker veel geld gekregen om te zwijgen ..." klinkt het bij hen.

Enerzijds lichten wij met onze commentaren de videofragmenten toe, voor de mensen die minder beslagen zijn in het Duits (zoals wijzelf trouwens) maar we vertellen ook méér over bepaalde facetten dan de documentaire het doet.

De Platenruiter - Morgen deel 5 : Turandot en het einde

(Lettertype gewijzigd op vraag van sommige lezers)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cecilia Malmström (S) : commissaris voor binnenlandse zaken in de EU

 

 

Maak kennis met het politiek-correcte liberale vrouwmens, dat over onze veiligheid zal waken : open de grenzen, open de deuren , open de portemonnee, Cecilia is in aantocht.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dagelijkse portie linkse duiding van Terzake

 

Weer een ergernisgevend interviewtje gisteren in Terzake over een onderwerp dat respectvol en sereen had moeten verlopen : het overlijden van Ramses Shaffy.

De VRT had een behoorlijke reportage bij mekaar gesprokkeld tijdens het avondnieuws, met fragmenten uit vroegere optredens en Liesbeth List die aan Rik Torfs haar onmogelijke verliefdheid voor haar homoseksuele vriend-zanger bekent. Een respectvol in memoriam, zoals het hoort.

Tot de nerveuze onderbreker Lieven Verstraeten op het scherm verscheen met Terzake, onze dagelijkse portie linkse duiding die steevast uitdraait op denigrerende uitspraken over al wie niet tot de progressieve stal behoort. De echo van Verstraeten was ditmaal Johan Verminnen, die zoals elke artiest een televisie-optreden vooral aangrijpt om het over zichzelf te hebben. Het zij zo.

Verstraeten wilde vooral beklemtonen dat "het katholieke Vlaanderen" uit de jaren '70 en '80 te dom was om het bombastische lied "Pastorale" te begrijpen. Het "katholieke Vlaanderen" (nogmaals) meende in het heidense lied een christelijke boodschap te ontwaren en de domoren zaten zich met rode Davidsfondsoortjes te vergapen aan het wulpse duo. "Als ze hadden geweten dat Ramses homo was ..." gniffelde Verminnen en Verstraeten knikte instemmend en probeerde zelfs een glimlach. Die achterlijke Vlamingen toch, zag je hem hooghartig denken.

Het komt bij de kortzichtige linkse duider zelfs niet op, dat "het katholieke Vlaanderen" van toen genereus zijn podia aanbood aan zowel Vlaamse als Nederlandse kleinkunstenaars : velen konden hun carrière opbouwen en hun boterham verdienen dankzij de katholieken van toen.  Die zéér goed wisten waar ondermeer Shaffy zijn mosterd haalde. Dat gebeurde niet uit dommigheid maar uit échte waardering. Dat Verminnen toen ook alle parochiezalen en culturele centra van "het katholieke Vlaanderen" afdweilde, was de Sabambeheerder even uit het oog verloren.

Dit stukje is geschreven (zoals inmiddels bekend bij de lezers) door een ongelovige en tolerante vrijzinnige van de derde generatie, die geen hoge pet had en heeft van het CVP-Vlaanderen uit vorige eeuw.  Maar die wel een hekel heeft aan journalisten van het zevende knoopsgat die geen onderscheid weten te maken tussen hun eigen frustraties en de deontologie die we van de openbare omroep mogen verwachten.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In 1941 was de goedheilige Sint ook een beetje zwart

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ninove, een gemeente om in het oog te houden

 

OpdeDenderdoorhetcentrumvanNinove.jpg image by Trobken2

 

 

"Op menselijk vlak hebben we veel gemeen."

Michel Casteur: 48,1 procent versus Guy D'haeseleer: 29,7 procent in een kopstukkendebat.

Huidige samenstelling gemeenteraad 33 Zetels

Open VLD : 9
CD&V-plus : 8
Vlaams Belang-Vlott : 8
Pro Ninove : 4
Lijst Dedecker : 3
Groen!: 1

NINOVE - Bij de verkiezingen van 2006 haalde Guy D'haeseleer van het Vlaams Belang nog het meest stemmen in Ninove, maar in ons kopstukkenduel legt hij de duimen voor kersvers burgemeester Michel Casteur (Open VLD).

In onze peiling haalt Michel Casteur goed 48 procent van de stemmen, terwijl Guy D'haeseleer net geen 30 procent haalt. 22,3 procent van de respondenten verklaarde geen mening te hebben.

'Het zou arrogant van me zijn te zeggen dat dit me niets doet,' begint Casteur, 'maar van de andere kant ben ik wel de enige politicus die ooit 3.595 stemmen haalde. Ik ben zeer blij met de uitslag.' Voor D'haeseleer is het een zeer logische score. 'Als burgemeester heeft Casteur een kanseliersbonus gekregen van de bevolking. Daar komt nog bij dat er in de peiling maar voor twee mensen gekozen kon worden. Dat betekent dat al wie tégen mij is - de groenen, de socialisten en de linkse CD&V'ers - vóór hem gestemd heeft. Waren er vier of vijf kandidaten geweest, dan had hij het zeker veel slechter gedaan. Toch gun ik hem deze score. Ik heb liever Casteur voor me dan een CD&V'er.'

Ook Casteur toont zich lief voor zijn opponent. 'Politiek zijn er enkele ideeën waarover wij het niet eens zijn, maar op menselijk vlak klikt het goed tussen ons. Of we daarom samen zouden kunnen besturen? Zeg nooit nooit, want het is natuurlijk het beste om voor de partij te kiezen met wie het meest te realiseren valt. Ik schat Guy hoog in en ook zijn partijgenoot Werner Somers heeft veel kennis van zaken. Maar we kunnen niet met het VB in zee gaan als dat van op nationaal vlak niet toegestaan wordt.'

'Zoals elke politicus droom ik ervan om mijn ideeën waar te kunnen maken. Daarom wil ik met het verenigde Forza Ninove eindelijk het cordon doorbreken'
, vertelt D'haeseleer. 'Ik zit al meer dan tien jaar in de oppositie en dat knaagt. Ik voel aan mijn lichaam dat ik dat zware leven geen tien jaar meer zal volhouden. Daarom heb ik beslist dat het bij de verkiezingen van 2012 alles of niets wordt. Ik ga voor de burgemeesterssjerp van Ninove.'

Als het aan Casteur ligt, zal dat niet gebeuren. 'Ik wens hem succes, maar ik zal er alles aan doen om mijn 48 procent nog meer op te trekken.'

@
Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arm Venetië ... hoe lang nog ?

 

 

http://www.newnotizie.it/2009/11/30/acqua-alta-a-venezia-toccati-i-131-centimetri/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de reacties geplukt : Waarom ... ? door Jos

 

      Waarom zouden we de partij de rug toekeren ?  Omdat de 0000 en co nog maar eens de zaken hebben opgeschroefd ?   Dat hebben ze gedaan om hun eigen immense problemen te doen vergeten.   Ik ontken niet, dat er geen problemen zijn in het VB.  Maar kijk  naar de andere partijen, wat die ervan bakken.  het VB heeft nog nooit zulke kansen gehad om door te breken.  En wacht maar even af wat er gaat gebeuren als de serieuze dossiers op tafel komen.  Ze kunnen ze niet eeuwig blijven voor zich uit schuiven.  Dus : VB'ers de rangen sluiten en vooruit !

Jos


01-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwijdering Poll

 

We hadden deze morgen een peiling voorgelegd met de simpele vraag of VB moet deelnemen aan meerderheidscoalities in gemeentes.  Van bij de aanvang bleek er iets te schorten met de registratie van de stemmen,  want er waren op een onverantwoord kort tijdsbestek té veel antwoorden.  Hetzelfde heeft zich voorgedaan in omgekeerde richting in de loop van de vooravond. In totaal waren er toen bijna 400 stemmen geregistreerd op minder dan 12 uur, wat buiten de normale proporties valt.  Er is dus duidelijk iets fout gelopen.

Met onze verontschuldigingen wegens het technische falen.  Wij verwittigen Seniorennet.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubai bant Sunday Times omwille van beledigende foto-cartoon

 

Dubai bant Sunday Times omwille van beledigende foto

 De Sunday Times is zondag niet verschenen in Dubai. De Britse krant had een fotomontage van de heerser van het emiraat, sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, in de weekendeditie geplaatst. De autoriteiten van het emiraat vonden de karikatuur "beledigend" : de montage toont sjeik Mohammed die verdrinkt in een oceaan van schulden (zie onder).  Dubai kondigde vorige week aan dat de overheidsholding Dubai World de afbetaling van zijn 40 miljard euro schulden voorlopig stop zet. De regering van Dubai schijnt niets te maken te hebben met het bedrijf Dubai-World.

Op de foto hierboven : rechts, de sjeik  met witte lange, elegante jurk,  ronde hoge open hals en halfwijde mouwen. Op het hoofd een sjaal die bijeengehouden wordt met  twee zwarte koorden die uit hetzelfde materiaal gemaakt lijken dan de keurige ringbaard.   De neus van de sjeik werd extra geschminkt om het bleke plattekaasgezicht enige stoere allure te verlenen.  Het stuk naast hem in appelblauwzeegroene outfit met ingebouwde carrossierievering heeft vele kamelen gekost.

De kans dat Angeltjes nu ook zal geband worden in de Verenigde Arabische Emiraten is niet onbestaand, alhoewel wij  tot hiertoe slechts 85 keer bekeken werden vanuit de VAE, volgens onze eigen statistieken :

Verenigde Arabische Emiraten (Abu Dhabi, Dubai)
0,0 % (85)

Hier is dan de "beledigende" fotomontage : zéér kwetsend, nietwaar.

Sheikh Maktoum

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Lap ...

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 december : Vrolijk Poco-feest ! Gefeliciteerd (+aa npassing 18 u)

 

Het is poco-feest vandaag, 1 december !  Het lijkt op een heruitgave van de 21ste juli, belgië's nationale treurdag : gefeliciteerd !

Het Verdrag van Lissabon treedt in werking, wat in menschentaal betekent, dat de 27 regeringen van de EU-lidstaten van vandaag af, nog de bevoegdheden bezitten van een gemeenteraad. De Europese bureaucratie vervangt de democratie die trouwens al een tijd opgebaard lag. De grote werelddictatuur is een stap dichterbij. Joepie en gefeliciteerd !

De Onbekende Soldaat van belgië, Herman van Rompuy, inspecteert als Europese President zijn grondgebied-zonder-grenzen.  Gisteren was hij in Kopenhagen, waar hij ontvangen werd door premier Rasmussen.  De vorige premier heette ook Rasmussen en die is nu Maarschalk bij Stratego geworden. We zagen het op televisie : Van Rompuy las iets van een papiertje dat op het Engels van Abba in zijn beginperiode leek en je zag die Rasmussen met  niet geveinsde verwondering kijken naar die onbekende man naast hem.

In eigen land wordt bij de media het pocofeest overheerst door gekruide artikelen over het Vlaams Belang dat op sterven ligt. Het gaat over de harde lijn en de zachte lijn, de zijlijn en de middenlijn. Uiteraard worden de eigen profetieën uit het verleden plots bewaarheid en dit feest van de haat is de voorbode van een nieuw Vlaanderen, dat eindelijk terug in zijn meiden- en knechtenrol kan geduwd worden. Eind goed, al goed. Gefeliciteerd !

Over een nieuwe wereld gesproken : u moet écht even kijken naar dit fragment bij Phara, waarin de bezadigde CD&V-er Walter Vandenbossche, gemeenteraadslid van Schaarbeek* en lid van het Brussels parlement, de toestand in zijn gemeente uit de doeken doet.  Loverboy Patrick Dewael zit er bij en probeert er zich handig tussenuit te wriemelen. Dit zijn de toestanden, dames en heren,  geachte feestvierende poco's, waar Filip Dewinter al jaren tegen fulmineert en die jullie steeds weggewimpeld hebben.  Vlaams belang, overbodig ?  Laat me niet lachen.

 http://www.deredactie.be/permalink//1.641572

 

+ aanpassing 18 u : Walter Vandenbossche is gemeenteraadslid in Anderlecht. Dat heb je nu met mensen uit de provincie die over het Hoofdstedelijk Gewest  willen praten en niet eens het verschil kennen tussen Schaarbeek en Anderlecht. Onze welgemeende excuses en dank aan Fred voor zijn attente correctie. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramses Shaffy

 

 

Rust zacht


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas : vroeger en nu

 

 

De Groene Sint

In Nederland worden jaarlijks 19 miljoen foute chocoladeletters verkocht. Daar zijn honderdduizenden cacaoboeren en hun gezinnen de dupe van. Kom in actie. Help de Groene Sint alle foute letters de winkels uit te krijgen.

 

 

De Sint heeft terug een kruis

Na een massale e-mail-actie, heeft het OCMW-ANTWERPEN, Sinterklaas, na jaren, zijn kruis op zijn mijter terug gegeven. Op 25 nov. jl. werd hij met kruis en al naar de Zoo gestuurd, waardoor we onze geplande actie konden afblazen. Hier staat hij in volle glorie:

http://www.brandpunt23.com/sinterklaas2009/

 

Sint deelt chocolade mannetjes uit in condooms 

De holebi-jongeren van Turnhout  schakelen dit weekend de Sint in om aandacht te vestigen op de aidsproblematiek. De goedheilige man zal in hun lokaal chocolade  mannetjes uitdelen verpakt in condooms, kwestie van iedereen te overtuigen een condoom te gebruiken. (kan het ranziger en wansmakelijker ? Jazeker, dat laten we aan ieders fantasie)

Bron : Lacquemant

 

En nu zoals het vroeger was

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij hebben een BWM gewonnen in Mexico + £ 750.000

 

Zonet volgende mail ontvangen van Sofia Gutierrez uit Mexico. We moeten enkel onze identiteit en zo bevestigen aan Alex Jeferson in Zwitserland.  Dus dat is allemaal correct en keurig.

Een BMW gewonnen en £ 750.000. Wij sluiten Angeltjes en stappen in de drugshandel. Met zo'n wagen, heb je direct prestige, respect en klanten.

Het was ons zeer aangenaam maar helaas, andere horizonten wenken.

Toedeloe !

 

BMW Promo (sofia.gutierrez@itesm.mx)
  Gemiddeld risicoDeze afzender ken je mogelijk niet.Markeren als veilig
Verzonden: dinsdag 1 december 2009 13:31:14
Aan: bmwwinner@bmw.com

 
You have won a BMW X6 CONCEPT CAR 2009 and £750,000.00GBP To Claim Contact

Mr. Alex Jeferson, BMW Agent Email: bmw.alexjeferson09@svizzera.org
with Name, Country, Age and Phone no.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie bezorgt ons een geschikte brievenbus ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Onze inmiddels klassieke brievenbus wordt, op terechte vraag van enkele lezers en reageerders, weggehaald, op grond van estetische en ideologische overwegingen. Mogen wij een beroep doen op uw creativiteit, inventiviteit of artistieke invalshoek en ons een bruikbaar ontwerp toesturen, waarmede we de rubriek "In onze brievenbus" kunnen sieren. Schrijven naar :

 brave-angeltjes@hotmail.com

De selectie gebeurt door Juffrouw Ellen die niet enkel een fijne smaak heeft maar ook praktisch ingesteld is.  U mag ook op internet geschikte modellen (vrij van rechten) insturen.

Juffrouw Ellen

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!