Angeltjes
02-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arm Venetië ... hoe lang nog ?

 

 

http://www.newnotizie.it/2009/11/30/acqua-alta-a-venezia-toccati-i-131-centimetri/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de reacties geplukt : Waarom ... ? door Jos

 

      Waarom zouden we de partij de rug toekeren ?  Omdat de 0000 en co nog maar eens de zaken hebben opgeschroefd ?   Dat hebben ze gedaan om hun eigen immense problemen te doen vergeten.   Ik ontken niet, dat er geen problemen zijn in het VB.  Maar kijk  naar de andere partijen, wat die ervan bakken.  het VB heeft nog nooit zulke kansen gehad om door te breken.  En wacht maar even af wat er gaat gebeuren als de serieuze dossiers op tafel komen.  Ze kunnen ze niet eeuwig blijven voor zich uit schuiven.  Dus : VB'ers de rangen sluiten en vooruit !

Jos


01-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwijdering Poll

 

We hadden deze morgen een peiling voorgelegd met de simpele vraag of VB moet deelnemen aan meerderheidscoalities in gemeentes.  Van bij de aanvang bleek er iets te schorten met de registratie van de stemmen,  want er waren op een onverantwoord kort tijdsbestek té veel antwoorden.  Hetzelfde heeft zich voorgedaan in omgekeerde richting in de loop van de vooravond. In totaal waren er toen bijna 400 stemmen geregistreerd op minder dan 12 uur, wat buiten de normale proporties valt.  Er is dus duidelijk iets fout gelopen.

Met onze verontschuldigingen wegens het technische falen.  Wij verwittigen Seniorennet.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubai bant Sunday Times omwille van beledigende foto-cartoon

 

Dubai bant Sunday Times omwille van beledigende foto

 De Sunday Times is zondag niet verschenen in Dubai. De Britse krant had een fotomontage van de heerser van het emiraat, sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, in de weekendeditie geplaatst. De autoriteiten van het emiraat vonden de karikatuur "beledigend" : de montage toont sjeik Mohammed die verdrinkt in een oceaan van schulden (zie onder).  Dubai kondigde vorige week aan dat de overheidsholding Dubai World de afbetaling van zijn 40 miljard euro schulden voorlopig stop zet. De regering van Dubai schijnt niets te maken te hebben met het bedrijf Dubai-World.

Op de foto hierboven : rechts, de sjeik  met witte lange, elegante jurk,  ronde hoge open hals en halfwijde mouwen. Op het hoofd een sjaal die bijeengehouden wordt met  twee zwarte koorden die uit hetzelfde materiaal gemaakt lijken dan de keurige ringbaard.   De neus van de sjeik werd extra geschminkt om het bleke plattekaasgezicht enige stoere allure te verlenen.  Het stuk naast hem in appelblauwzeegroene outfit met ingebouwde carrossierievering heeft vele kamelen gekost.

De kans dat Angeltjes nu ook zal geband worden in de Verenigde Arabische Emiraten is niet onbestaand, alhoewel wij  tot hiertoe slechts 85 keer bekeken werden vanuit de VAE, volgens onze eigen statistieken :

Verenigde Arabische Emiraten (Abu Dhabi, Dubai)
0,0 % (85)

Hier is dan de "beledigende" fotomontage : zéér kwetsend, nietwaar.

Sheikh Maktoum

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Lap ...

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 december : Vrolijk Poco-feest ! Gefeliciteerd (+aa npassing 18 u)

 

Het is poco-feest vandaag, 1 december !  Het lijkt op een heruitgave van de 21ste juli, belgië's nationale treurdag : gefeliciteerd !

Het Verdrag van Lissabon treedt in werking, wat in menschentaal betekent, dat de 27 regeringen van de EU-lidstaten van vandaag af, nog de bevoegdheden bezitten van een gemeenteraad. De Europese bureaucratie vervangt de democratie die trouwens al een tijd opgebaard lag. De grote werelddictatuur is een stap dichterbij. Joepie en gefeliciteerd !

De Onbekende Soldaat van belgië, Herman van Rompuy, inspecteert als Europese President zijn grondgebied-zonder-grenzen.  Gisteren was hij in Kopenhagen, waar hij ontvangen werd door premier Rasmussen.  De vorige premier heette ook Rasmussen en die is nu Maarschalk bij Stratego geworden. We zagen het op televisie : Van Rompuy las iets van een papiertje dat op het Engels van Abba in zijn beginperiode leek en je zag die Rasmussen met  niet geveinsde verwondering kijken naar die onbekende man naast hem.

In eigen land wordt bij de media het pocofeest overheerst door gekruide artikelen over het Vlaams Belang dat op sterven ligt. Het gaat over de harde lijn en de zachte lijn, de zijlijn en de middenlijn. Uiteraard worden de eigen profetieën uit het verleden plots bewaarheid en dit feest van de haat is de voorbode van een nieuw Vlaanderen, dat eindelijk terug in zijn meiden- en knechtenrol kan geduwd worden. Eind goed, al goed. Gefeliciteerd !

Over een nieuwe wereld gesproken : u moet écht even kijken naar dit fragment bij Phara, waarin de bezadigde CD&V-er Walter Vandenbossche, gemeenteraadslid van Schaarbeek* en lid van het Brussels parlement, de toestand in zijn gemeente uit de doeken doet.  Loverboy Patrick Dewael zit er bij en probeert er zich handig tussenuit te wriemelen. Dit zijn de toestanden, dames en heren,  geachte feestvierende poco's, waar Filip Dewinter al jaren tegen fulmineert en die jullie steeds weggewimpeld hebben.  Vlaams belang, overbodig ?  Laat me niet lachen.

 http://www.deredactie.be/permalink//1.641572

 

+ aanpassing 18 u : Walter Vandenbossche is gemeenteraadslid in Anderlecht. Dat heb je nu met mensen uit de provincie die over het Hoofdstedelijk Gewest  willen praten en niet eens het verschil kennen tussen Schaarbeek en Anderlecht. Onze welgemeende excuses en dank aan Fred voor zijn attente correctie. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramses Shaffy

 

 

Rust zacht


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas : vroeger en nu

 

 

De Groene Sint

In Nederland worden jaarlijks 19 miljoen foute chocoladeletters verkocht. Daar zijn honderdduizenden cacaoboeren en hun gezinnen de dupe van. Kom in actie. Help de Groene Sint alle foute letters de winkels uit te krijgen.

 

 

De Sint heeft terug een kruis

Na een massale e-mail-actie, heeft het OCMW-ANTWERPEN, Sinterklaas, na jaren, zijn kruis op zijn mijter terug gegeven. Op 25 nov. jl. werd hij met kruis en al naar de Zoo gestuurd, waardoor we onze geplande actie konden afblazen. Hier staat hij in volle glorie:

http://www.brandpunt23.com/sinterklaas2009/

 

Sint deelt chocolade mannetjes uit in condooms 

De holebi-jongeren van Turnhout  schakelen dit weekend de Sint in om aandacht te vestigen op de aidsproblematiek. De goedheilige man zal in hun lokaal chocolade  mannetjes uitdelen verpakt in condooms, kwestie van iedereen te overtuigen een condoom te gebruiken. (kan het ranziger en wansmakelijker ? Jazeker, dat laten we aan ieders fantasie)

Bron : Lacquemant

 

En nu zoals het vroeger was

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij hebben een BWM gewonnen in Mexico + £ 750.000

 

Zonet volgende mail ontvangen van Sofia Gutierrez uit Mexico. We moeten enkel onze identiteit en zo bevestigen aan Alex Jeferson in Zwitserland.  Dus dat is allemaal correct en keurig.

Een BMW gewonnen en £ 750.000. Wij sluiten Angeltjes en stappen in de drugshandel. Met zo'n wagen, heb je direct prestige, respect en klanten.

Het was ons zeer aangenaam maar helaas, andere horizonten wenken.

Toedeloe !

 

BMW Promo (sofia.gutierrez@itesm.mx)
  Gemiddeld risicoDeze afzender ken je mogelijk niet.Markeren als veilig
Verzonden: dinsdag 1 december 2009 13:31:14
Aan: bmwwinner@bmw.com

 
You have won a BMW X6 CONCEPT CAR 2009 and £750,000.00GBP To Claim Contact

Mr. Alex Jeferson, BMW Agent Email: bmw.alexjeferson09@svizzera.org
with Name, Country, Age and Phone no.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie bezorgt ons een geschikte brievenbus ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Onze inmiddels klassieke brievenbus wordt, op terechte vraag van enkele lezers en reageerders, weggehaald, op grond van estetische en ideologische overwegingen. Mogen wij een beroep doen op uw creativiteit, inventiviteit of artistieke invalshoek en ons een bruikbaar ontwerp toesturen, waarmede we de rubriek "In onze brievenbus" kunnen sieren. Schrijven naar :

 brave-angeltjes@hotmail.com

De selectie gebeurt door Juffrouw Ellen die niet enkel een fijne smaak heeft maar ook praktisch ingesteld is.  U mag ook op internet geschikte modellen (vrij van rechten) insturen.

Juffrouw Ellen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : de visie van Kevin

 

Ik heb mij nooit kunnen voorstellen dat achter Dewever geen echte Vlaams-nationalist zou schuilgaan. Iemand die pakweg niet ziet dat er zovele bedrijven wegtrekken omwille van de dure en logge Belgische constructie of die niet ziet dat de Islamisering van onze samenleving dramatische vormen begint aan te nemen (In tegenstelling tot wat hij vertelt). Eveneens dezelfde gedachten heb ik over diverse nva militanten. Niet slecht om hen en Dewever regelmatig en liefst 'en plein public' aan hun Vlaams nationalisme te herinneren.  

Waar ik mij echter geen illusies over maak is dat Bourgeois en Brepoels dit ook allemaal doorhebben... Daar knelt volgens mij het nva schoentje. Aan ons dus om de nva voor voldongen feiten te zetten. Met welk recht en welke reden kan de nva op grond van de visietekst van Bruno Valkeniers (en nu van gans Vlaams Beang) nog om ons heen?

M.i. komen er kansen te over, zeker voor het Vlaams Belang. Zeg nu zelf : de Vlaming krijgt een centrum-links beleid op zijn bord terwijl hij nog nooit zo ver wegtrok van de zuilpartijen. Ik denk dat die tendens niet meer te stoppen is, zeker met de al aangehaalde collectieve verarming die voor de deur staat.

Echter moeten we onze top verbreden, zoals Valkeniers ook al aangaf tijdens de zeverende dag. Ik zie Dewinter graag bezig, en hij is een goudhaantje. Maar waarom eens niet het voorstel over pakweg de minaretten laten naar voren gebracht worden door iemand van de tweede lijn? Er is nu een relatief langere periode tussen verkiezingen om nieuwe mensen te lanceren. Want wat je nu krijgt is de, overigens onterechte, perceptie dat we uni sono de partij van Dewinter zijn (cfr opinie stuk in de concentra kranten). Handigheidje van de media om alle evoluties in onze partij bij voorbaat de kop in te drukken en ons te verdelen. Daarin moeten we dus handiger worden, hen die argumentatie bij voorbaat ontnemen. We hebben weinig media-minuten, dus nodeloos te zeggen dat we ze beter zo weinig mogelijk invullen met ons te moeten verdedigen met dit of dat.

Heel goed dus ook dat in de visietekst aanzetten zijn om de zandbakken te doorbreken.

Ook ik heb 'live' de uitspraak van Dewinter over de Mo zijn zakken gehoord, zelfs applaus voor gegeven want ja ze was 'raak'. Maar... ook toen zeiden we al tegen mekaar: "Wedden dat de media er dit weer net gaat uitpikken ?" En zo geschiedde. Gevolg: Dewever had DE stok bij uitstek om op ons te slaan en uiteindelijk kon wie wou handig om onze boodschap heen fietsen. Ja, natuurlijk wij begrijpen wat hij wilde zeggen... maar wie enkel de media volgt, kreeg op een schoteltje dat er met ons niet samen te werken valt. Ons doel in de toekomst zou dus moeten zijn om hen dit soort argumenten niet te gunnen.

Overal waar ik kan voer ik wel een beetje campagne voor onze partij. Niet door ze iets op te dringen, wel door vragen te stellen, veel vragen en ze op het einde te doen inzien dat we een alternatief zijn. Hoe vaak kreeg ik niet te horen 'dat we toch nooit iets zouden kunnen veranderen' of recentelijk zeer vaak: 'jullie willen zelf niet'. Impliciet zeggen die mensen dan, ja ge hebt gelijk maar we stemmen niet op jullie omdat het toch geen zoden aan de dijk brengt. Exact zo komt tot uiting in de visietekst. Wint Vlaanderen hiermee? Neen, enkel de gevestigde partijen. Ha zie je wel, het cordon werkt!

Andere veel gehoorde vraag is dan 'wat zou het Vlaams Belang er dan aan doen'. Welja, ook daar moeten we aan werken, meer dossierkennis opbouwen en doorgeven aan de militanten dus. Zo heb ik het boek van Filip in één adem uitgelezen. Vlot en goed, het smaakte me wel. Tot bij hoofstuk 6 van titelpagina 209 tot p. 219. Daar legt de auteur mij uit hoe het tij te keren. 5% van het boek zijn dus oplossingen. Eerlijk? We moeten beter kunnen.

Evenzo voor de krantjes. Geweldig en zeer goed medium dat ons veel heeft geholpen. Met recht en reden zijn vele partijen er jaloers op net als op onze militanten die ermee de ronde gaan. In Bree bijvoorbeeld is er een kartel Vlaams Belang - VCD (Scheurlijst van de CD&V). Hun blaadje vind ik daarin een voorbeeld. Laagdrempelige dingen voor iedereen maar ook de 'meerwaarde-zoeker' komt aan bod. Veel jongeren die ik ken studeerden, en die zijn niet te paaien met sloganeske dingen. Die willen meer en anders. Van hen zijn we er dan ook veel verloren aan de nva. Op de VUB bleek nog niet eens 6% onze partij te verkiezen, er is dus nog veel werk aan de winkel.

Van bovenstaande beelden moeten we dus af, willen we van deze mooie partij uiterlijk geen mini-partijtje overhouden. We moeten op zijn minst de perceptie kunnen scheppen dat we wel degelijk vooruit willen met Vlaanderen. Dat is iets waar ik mij alvast voor zal engageren.

Kevin

NvdR : Wij publiceren graag deze persoonlijke visie van Kevin, die wij al jaren kennen als een degelijk, fatsoenlijk Vlaams-nationaal correspondent op diverse fora en blogs. Zonder polemisch te worden : er zitten beslist goede aanzetten in deze nota en ook enkele aanvechtbare details.  Alleszins bedankt, Kevin.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liever Paaps dan Turks

 

 

De Lega Nord is de succesvolle autonomistische partij die Noord-Italië wil omvormen tot het zelfstandige land Padania.  De Padaniërs zetten zich af tegen het luie Zuiden en het verkwistende Rome.  De Lega  Nord sloot zich aan bij Berlusconi's "Volk voor de Vrijheid" en is vertegenwoordigd in de Italiaanse regering met ondermeer deze man op de afbeelding : Roberto Castelli.

In hoever de Lega Nord (met Milaan als hoofdstad) werkelijk naar volledige autonomie streeft of tevreden is met een federale structuur, is vergelijkbaar met de toestand in Vlaanderen.  De leider van Lega Nord, Umberto Bossi, opteerde voor regeringsdeelname en kon daardoor zijn onafhankelijksdromen voor een stuk opbergen.  Ook in de huidige regering Berlusconi neemt Lega Nord deel aan de regeringscoalitie. 

Lega Nord is een van de politieke partijen in Europa die zich verheugde in de uitslag van het Zwitserse referendum tegen de minaretten. De partij maakte van de gelegenheid gebruik om een wijziging te vragen van de Italiaanse driekleur : deze moet opgesierd worden met een kruis om de christelijke identiteit van "ons volk te benadrukken" zegde Castelli.

Wij bemoeien ons niet met wat de Italianen al dan niet uitrichten in hun land.  Dit voorstel is alleszins een reactie op de toenemende druk door de islam die men overal in Europa ervaart.  Wij zijn geen voorstanders van godsdienstige symbolen op nationale emblemen. Als we daar mee beginnen, zetten we de klok een aantal jaren terug. De stellingname van Lega Nord moet echter gezien worden als een reactie tegen de oprukkende islam in Europa en daar kunnen we dan wel begrip voor opbrengen : Liever paaps dan Turks, om de uitdrukking even op zijn kop te zetten. 

En zo maken we het mee, dat dankzij de politiek van de slapjanussen van links, ons continent terugkeert naar een periode waarin religieuze tegenstellingen de burgers tegen mekaar opzetten. Een onvermijdelijke afbouw van de scheiding tussen staat en godsdienst, waar generaties voor gestreden hebben. En zij die niet behoren tot een religieuze club, of het lef hebben om zich atheïst te noemen, worden het nieuwe op te jagen wild.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puccini, tovenaar van de Hartstocht (3) - Geleefd voor de kunst en de liefde

  

Deze video bevat enkele expliciete seksscènes die kunnen schokken

Puccini en Elvira, samen met haar dochter Fosca en hun gemeenschappelijke zoon Antonio, hebben zich nu definitief gevestigd in het piepkleine dorpje Torre del Lago, dat vandaag deel uitmaakt van de badplaats Viareggio. Puccini geniet van zijn net opgerichte mannenclub La Bohème, die hem inspireert bij de compositie van zijn gelijknamige opera die in 1896 in Turijn in wereldpremière gaat. En onmiddellijk daarna in alle toonaangevende operahuizen met weergaloos succes opgevoerd wordt. Tot op de dag van vandaag is dit werk, samen met Carmen van Bizet, de meest opgevoerde opera ooit. La Bohème, dat een bewerking is van een roman van Henri Murger, speelt zich af in Parijs en vertelt de lotgevallen van vier jonge artiesten :  armoede, de vreugde van de jeugd, liefde, jaloersheid en dood. Een jaar later gaat een andere La Bohème door Ruggiero Leoncavallo in première.  Deze is van bij de eerste voorstelling af veroordeeld tot een kort bestaan, alhoewel er zeer sterke muzikale momenten in verweven zijn. Leoncavallo zal het Puccini nooit vergeven.

Het vinden van een geschikt thema voor een volgende creatie is bij Puccini steeds een werk van lange adem. De meningsverschillen en ruzies met zijn vaste tekstboekschijvers , Giacosa en Illica, en de bemiddelingspogingen van zijn uitgever Ricordi zijn legendarisch. Puccini beklaagt zich voortdurend dat hij niet begrepen wordt, dat hij tegenwerking ondervindt ... maar al zijn gevraagde wijzigingen, schrappingen en aanpassingen gebeuren en ze tonen aan dat hij niet alleen een muzikaal genie is, maar beschikt over een aangeboren theatraal instinct.  Waar zijn werken opgevoerd worden, is hij vaak aanwezig, zowel binnen- als buitenlands, om na te gaan of de productie nauwgezet beantwoordt aan zijn inzichten.  Vreemd genoeg heeft Puccini nooit gedirigeerd, zoals de meesten van zijn collega's dat wel deden. Hij was de man die waakte over het concept, de decors en de kostuums.

Van Puccini zijn meer dan 6000 handgeschreven brieven tot op vandaag bekend, waarvan vele gepubliceerd en andere in privébezit.  Het Centro Studi Puccini in Lucca, dat geleid wordt door Professor Dieter Schickling bezit een uitgebreide verzameling. Dankzij deze documenten weten wij ook veel over de kunstenaar, zijn manier van werken, zijn vreugdes, zijn zelfbeklag en zijn bewogen en heftig liefdesleven.

De volgende opera zal uiteindelijk Tosca worden, naar het toneelstuk van Sardou : een politiek drama dat zich afspeelt rond 1800 in Rome en dat  ongetwijfeld de nationalistische gevoelens van het Italiaanse publiek zal beroeren.  Op de voorgrond staat de passionele actrice Tosca, haar partiottische minnaar, de schilder Cavaradossi en de valse politiechef Scarpia. Opnieuw passie, doodslag, jaloersheid en zelfmoord. En tussen al dat wrede gedoe door, bezingt Floria Tosca haar leven : "Vissi d'arte, vissi d'amore" -  Ik heb geleefd voor de kunst, ik heb geleefd voor de liefde ... een zelfbekentenis waar Puccini zichzelf ongetwijfeld zal in herkend hebben

In het leven van de 42-jarige rijke en geliefde componist vindt een zoveelste huwelijkscrisis plaats. Ditmaal gaat het niet om een vluggertje, een slippertje in de coulissen van het theater met een gewillige sopraan, maar om een hartstochtelijk avontuur met de 18-jarige bakkersdochter Corina uit Turijn.  Puccini is bezeten door het meisje ; zijn familie, maar ditmaal ook zijn vrienden, keren zich van hem af.  Niemand kan deze relatie goedkeuren : het gaat niet zozeer om de affaire op zich, er is zelfs sprake dat Giacomo met het meisje wil trouwen (wettelijk bekeken is hij nog steeds vrijgezel) maar de tegenstand vloeit voort uit de maatschappelijke afstand tussen de beroemde  man met wereldfaam en een jonge  volkse vrouw die afgeschilderd wordt als een slet.  Er is over haar weinig bekend maar finaal zwicht Puccini voor de druk die op hem uitgeoefend wordt en deemoedig keert hij terug naar zijn,  voor de zoveelste maal, diep gekwetste Elvira.  Hij vindt onmiddellijk een nieuwe passie : snelle auto's ...

De Platenruiter

Morgen : deel 4  "Butterfly heette Doria Manfredi".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justitie faalt door misleiding : De kern van het probleem (14 en slot)

 

Klik op de afbeelding om de link te volgen De complexiteit en moeilijkheidsgraad van de doofpotoperatie om de echte schandalen verborgen te  houden via een gratis spelletje misleidend volksvermaak is zonder meer inciviek te noemen.

Het echte schandaal omtrent justitie is dat het officiële België geen fatsoenlijk functionerende justitie wil, en zich dat overigens nooit wou veroorloven. De vaststelling nopens de afwezigheid van behoorlijk functioneren is zelf een misleiding.

Zoals de bekende christendemocratische politicus, Leo Tindemans,  het ooit verwoordde :  "Voor mij is de grondwet geen vodje papier"  Welnu dat was slechts de expressie van een tijdelijke en individuele emotie. De Belgische grondwet is wèl een vodje papier. Ten minste,  zo lang de hele provincie Vlaams Brabant niet onttrokken wordt aan het rechtsgebied van het hof van beroep van en te Brussel.

Deze onlogische en corrumperende indeling is de hoofdoorzaak, de permanente aanleiding en de moeder van alle redenen van bestaan voor het onwaarschijnlijk schabouwelijke failliet van justitie en de rechterlijke macht in het op zichzelf anachronistisch koninkrijk België.

Hierover kan geen dialoog van gemeenschap tot gemeenschap gevoerd worden. Het is een onweerlegbare feitenkwestie van fundamentele en logische rechtvaardigheid die onafkoopbaar, onvervreemdbaar en niet compenseerbaar is. Burgers zijn immers geen slaven en fundamentele rechten onverhandelbaar.

Een tweetalig gebied kan en mag een apart hof van beroep herbergen en een apart rechtsgebied uitmaken. Een eentalig gebied kan en mag niet van uit een tweetalig rechtsgebied beoordeeld worden. Eens dit feit vastgesteld zijnde, had het reeds lang onmiddellijk en onverwijld moeten gewijzigd worden.

Deze toestand is de kanker geworden die dit schizofrene koninkrijk terminaal ziek heeft gemaakt en elk herstel van haar delen apart onmogelijk maakt. Aan deze enige en uitsluitende kern van het gigantisch probleem iets veranderen, daar heeft blijkbaar tot op heden en ook tot bewijs van het tegendeel geen enkele Vlaamse christendemocraat of sociaaldemocraat het lef, het talent, het fatsoen of het moreel rechtvaardigheidsbesef voor.

Vlaanderen en Wallonië hebben staatsmannen, respectievelijk staatsvrouwen, nodig die knopen durven, kunnen en willen doorhakken. Geen zachte heelmeesters die wroeten in stinkende wonden. Geen valse heelmeesters die zich zelf in stand houden en in hun eigen broodwinning en die van hun achterban voorzien, middels het mismeesteren van lang etterende wonden.

Gaius

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het klimaat in december

 

December is de eerste maand van de meteorologische winter, d.w.z. de eerste van de drie koudste maanden van het jaar. De normale maandelijkse maxima variëren tussen 1 en 6°C, naargelang van de plaats, en de minima tussen –3 en +2°C. In Ukkel bedraagt de normale gemiddelde dagtemperatuur ongeveer 4°C in het begin van de maand en ongeveer 2,5°C op het einde van de maand. In bepaalde omstandigheden kan de gemiddelde dagtemperatuur nochtans nog hoog zijn, zoals bijvoorbeeld op 21 december 1989, toen ze 13,5°C bedroeg in Ukkel. Ze kan echter ook onder –10°C liggen, zoals op 20 december 1938 toen ze in Ukkel slechts –13,1°C bedroeg. Het hoogste dagmaximum in Ukkel werd bereikt op 16 december 1989 (16,7°C). Op 30 december 1950 zakte de minimumtemperatuur er tot –17,3°C. Elders in het land werden minima opgetekend van –21,7°C in Rochefort op 3 december 1973 en van –13,8°C op 11 december 1967 in Koksijde. In Ukkel kan het zijn dat er de hele maand geen vorst voorkomt, zoals in 1911 en in 1974. In december 1978 werd de spectaculairste temperatuurdaling in één dag gemeten: op 30 december bedroeg de maximumtemperatuur 7°C en ‘s anderendaags bedroeg de minimumtemperatuur –10°C. We vermelden tenslotte nog dat van 1 december 1962 tot 6 maart 1963 een ononderbroken reeks van 96 vorstdagen werd waargenomen in de Hoge Venen, op de Baraque Michel.

De normale neerslagtotalen voor de laatste maand van het jaar variëren tussen 60 mm en 140 mm, waarbij de hoogste waarden voorkomen op de Ardense hoogplateaus. Vermits het gemiddeld aantal onweersdagen klein is, komt ook zeer intense neerslag zelden voor. Maar ook continue regen kan aanleiding geven tot hoge dagtotalen: zo viel er in Paliseul op 9 december 1965 78 mm. Het is ook tijdens de wintermaanden dat de gecumuleerde neerslag over verschillende dagen over het algemeen de hoogste waarden geeft. In december 1965 viel er in Stavelot in 10 dagen 165 mm in de pluviometer. In Ukkel viel er in 10 dagen 95,1 mm in december 1952.

Aan het einde van de maand december zijn de nachten de langste van het jaar. De normale zonneschijnduur is dan ook de laagste van alle maanden van het jaar en bedraagt in Ukkel slechts 40 uur. De zonnigste maand december was die van 1948 met 96 uur zonneschijn en de somberste was die van 1934 met slechts 9 uur.

@ KMI


30-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook economische sancties tegen Zwitserland

 

 

De linkse maffia is buiten zinnen na de afwijzing van minarettenbouw door de Zwitserse bevolking.  De grote woorden woorden en dure begrippen worden  uit de kast gehaald : "vrije meningsuiting", "ik ben beschaamd" en dreiging met "economische sancties", benadrukken de wanhoop  van de verliezers. En zeggen dat men er quasi zeker van was (wij ook trouwens, mea culpa) dat de het referendum geen gevolgen zou kennen. De linksen zijn slechte verliezers, maar dat is niets nieuws.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. In onze brievenbus : Niet per definitie slecht ... door Kevin

 

 Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

Niet per definitie slecht is hetgeen er dit weekend gebeurde. Natuurlijk had de pers meer oog voor de mensen maar de inhoud was vele malen belangrijker. Vertelde Karel Dillen ons niet ooit dat de partij slechts het vehikel is tot het doel ? Consequente houding van Frank dus, die zeker en vast vanuit het VB-parlement alles in de gaten zal houden.

De visietekst is om van te smullen. We zijn goed bezig op dat gebied, nu dus zeer dringend de neuzen allemaal terug in dezelfde richting, we hebben immers een regime omver te werpen !

En ja ik weet dat ze ons niet echt willen, en ja ik weet dat ze ons het liefst van al in de goot zouden zien eindigen. Maar gaan we dat daarom zomaar laten gebeuren? Na zoveel jaren Vlaamse strijd ? Neen toch !

Integendeel beste angeltjes : Vlaanderen stort langzaam maar zeker de afgrond in. Absoluut schuldig verzuim zou zijn als wij aan die afgrond gingen staan om de goegemeente uit te wuiven. We dragen met alle Vlamingen een verpletterende verantwoordelijkheid. Massa-immigratie, Islamisatie, Belgische ziektes en drastische economische achteruitgang.  Beste Dewevers van dit mooie Vlaamse land, de boodschap is duidelijk, helder en absoluut aanvaardbaar :  VOOR Vlaanderen ! want het is nodig.

Onze gedachten staan op de agenda, hoog tijd ze uit te voeren!

We moeten niet wanhopen, her en der wankelt lokaal het cordon. Er zijn al samenwerkingen en hier en daar neemt men al voorstellen uit ons midden over. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we het kunnen breken. Maar we moeten handig zijn, en we hebben een handige voorzitter. Dat heeft hij dit weekend bewezen in deze historisch moeilijke tijden voor mijn favoriete partij. Leerde Schiltz zaliger ons al niet dat het pas in 2011 tijd zou zijn voor onafhankelijkheid, pas als er collectieve verarming kwam?

Neen dus, wij moeten ons niet schamen, noch ons programma verloochenen. Maar we moeten Vlaanderen onze visie aanbieden. Beter, en meer uitgekookt dan ooit te voren. Handiger, want wij willen iets bereiken.

Semper Fi ! 
 
Kevin


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met of zonder hoge hoed : we stappen verder met Vlaams Belang

 

Het is me wel het dagje geweest, gisteren. Gelukkig kregen we hoopgevende berichten uit Zwitserland, want anders was het helemaal "un sombre dimanche" geworden.  Zaterdag leek alles koek en ei met het Vlaams Belang tot Valkeniers tijdens de Zevende Dag Vlaanderen verraste met de mededeling over het ontslag uit het Partijbestuur van Frank Vanhecke. Bruno hield zich kranig, en velen in het land vloekten op dat moment.

Wij bemoeien ons niet met de interne keuken, maar als zowat iedereen zijn mening geeft (tot in de buitenlandse pers toe) dan willen wij ook een en ander kwijt.

Wij hebben altijd zonder onderscheid des persoons onze steun verleend aan àlle VB-mandatarissen die iets zinnigs te vertellen hadden. En ook aan tal van lokale politici, quasi onbekenden soms, kortom aan iedereen die zich niet schroomde voor deze vermaledijde partij naar voor te treden.  Tijdens de verkiezingscampagne hebben wij onze sympathie voor Marie-Rose Morel niet weggestoken, alhoewel we zeer goed wisten, dat iedereen dat niet toejuichte. We hebben zorgvuldig een evenwicht nagestreefd in volstrekte neutraliteit, voor zover die bestaat.  Tot op vandaag vinden wij haar een politica die wat te vertellen heeft en we zouden graag zien, dat zij regelmatig het woord voert om politieke standpunten te verdedigen.

De functieverdelingen geschieden echter binnen de partij en die zijn wat ze zijn. Ik wil misschien graag hoofdredacteur worden bij de Morgen, mijn lijfkrant,  maar als de Raad van Bestuur mij nog even op "hold" zet, moet ik wachten. Zo gaat dat in Grotemensenland.

Voor  de gewone man en vrouw die geen politiek mandaat bezit maar wel een politieke overtuiging,  primeert het doel (of het ideaal) boven ruziemakende politici. Het is zoals in een gezin : de ouders zien al hun kinderen even graag maar willen niet dat er voortdurend gekibbeld wordt.

Zij die in de moeilijke aanvangsperiode van Vlaams Blok gestreden hebben voor het Vlaams-nationalisme en zich ontpopt hebben tot ervaren en bekwame politici, moeten niet opzij geschoven worden voor getalenteerde nieuwkomers. In de geesten en harten van de kiezers is er plaats voor iedereen en trouw en erkentelijkheid zijn begrippen die in het Vlaams-nationalisme een emotionele en morele waarde bezitten.

Gisteren lazen we op de website van senator Freddy van Gaever onder de titel "Proficiat, Bruno" een lichtjes slordig geschreven maar pertinente analyse :
 
...Zo lees ik ook uit een krant dat Marie-Rose Morel een onverkiesbare plaats had gekregen bij de verkiezingen voor het Europese parlement. Dit is wederom de waarheid geweld aan doen. Ik heb vanop afstand de hele saga met Marie-Rose wat kunnen volgen. Voor mij begon die toen ik op zekere dag een oproep kreeg van FDW om te helpen bij het trachten binnenhalen van deze talentvolle jonge politica. Ik zie me daar in de "reuze living" van Morels ouders nog zitten. Of het iets heeft bijgebracht heb ik nooit juist geweten maar enkele dagen later kreeg ik wel een bedanktelefoontje van FDW met de melding dat wat Marie-Rose betrof "het blijkbaar "in de sacoche" was!"
 
Daarna ging alles razend snel. Ze kreeg een verkiesbare plaats voor het Vlaams Parlement en met de door FDW dagelijks aangevoerde brandstof ging haar stijging in de hiërarchie van de partij als een raket de hoogte in. Zelfs Marijke Dillen ging tot verbazing van velen een "rij naar achter" in het Vlaams Parlement en Marie-Rose mocht naast haar grote sponsor op de eerste rij plaats nemen. Tevens werd ze gebombardeerd tot vice-fractieleider. Het kon niet meer op.
 
We kunnen ons dan ook voorstellen wat voor een gezicht FDW moet getrokken hebben toen hij wat  later op de frontpagina van "Het Laatste Nieuws" kon vernemen dat zijn tijd feitelijk voorbij was en er nu andere kleppers dienden te komen en een andere koers diende te worden gevaren! We zullen nooit weten of Marie-Rose er toen reeds aan dacht om snel ondervoorzitter of zelfs de eerste vrouwelijke voorzitter van de partij te kunnen worden maar wat we wel weten is dat dit intervieuw, volgens onze bescheiden mening, haar grootste fout is geweest. Het getuigde in de eerste plaats van een grote vorm van ondankbaarheid.
 
De rest is geschiedenis. De wrijvingen met FDW hadden als gevolg dat ze zich niet meer thuis voelde in het "Vlaams Parlement" en haar mening terzake regelmatig ventileerde in "de boekskens". Europa bleek de oplossing. Samen met één van haar verdedigers Frank Van Hecke namen ze samen de twee beste plaatsen in namelijk de eerste en de laatste.  Wat er evenwel is gebeurd, is het feit dat FDW waarschijnlijk eens wou laten zien hoe de verhoudingen binnen de partij WERKELIJK lagen. Hij ging op een veel slechtere VOORLAATSTE plaats staan en behaalde 150584 stemmen en  Marie-Rose 108629.  Aangezien iedereen wist dat FDW niet naar Straatsburg zou gaan ging zijn zetel naar de eerste opvolger en dat was Philip Claeys en niet Marie-Rose. Zelfs voor mij was de monsterscore van Filip op een voorlaatste plaats, een verrassing.
 
Wat er daarna allemaal is gebeurd, is irrelevant maar heeft de partij zeker schade toegebracht. Door de stemming van gisteren (zaterdag in de Partijraad) is en wat men er ook mag over vertellen véél goedgemaakt. Het siert Marie-Rose dat ze tijdig heeft ingezien dat ze althans zeker voorlopig een strijd tegen FDW niet kan winnen. Ik wil haar verklaring graag geloven dat ze onze partij "graag ziet" en hoop dat ze in de toekomst ook in die zin zal handelen. Ze blijft een van onze talentvolste dames en we kunnen dergelijk materiaal zeer goed gebruiken in de toekomst om ons gebouw terug te verstevigen. De eerste periode van Marie-Rose bij het Vlaams belang is gisteren afgesloten. Nu ze aan de tweede periode begint en voor zover ze haar belofte gestand houdt, twijfel ik er niet aan, samen met velen,  dat ze bij de eerste volgende verkiezingen het Vlaams Belang zal kunnen vertegenwoordigen hetzij in Europa; hetzij in de Senaat; hetzij als Volksvertegenwoordiger of Vlaams Parlementslid. Het belangrijkste feit is echter dat Bruno Valkeniers nu en gesteund door een ruime meerderheid terug kan gaan bouwen aan een nieuw elan van onze partij. Dat kan maar lukken als talenten zoals er zovelen zijn bij het Vlaams Belang alle neuzen in dezelfde richting zetten en het eigenbelang wat vergeten.

Tot zover senator Freddy van Gaever, wiens lange carrière als ondernemer met ups en downs voor de nodige wijsheid en afstandelijkheid heeft gezorgd in het maatschappelijke verkeer en het intermenselijke debat. Op het moment dat hij deze tekst schreef, had Frank Vanhecke zijn ontslag nog niet naar buiten gebracht, vermoeden we.

Uit de talrijke persoonlijke reacties die wij dezer dagen ontvingen (wij proberen iedereen te antwoorden maar verzoeken om geduld), halen we er een uit, die weer anders klinkt dan die van Van Gaever :

"De partijraad van het Vlaams Belang besliste om zijn boodschap te polijsten met het doel minder twijfelende kiezers op stang te jagen en een opening te scheppen naar het beleid in de lokale besturen.  Kortom, hij wil een stap zetten naar het bestuur, naar de reële macht. Valkeniers zegt het duidelijk. "We moeten gelijk krijgen en niet alleen hebben. Via dit gelijk komt de macht."  Hij dwaalt.

De Belgische  particratie sloot het VB uit de club en wil en zal geen zaken doen. Het helpt niet, ook niet als u nu uw taal aanpast of een mooi pak aandoet met hoge hoed.  In deze tijden ligt het begin en het einde van de macht bij de media. Communicatie en informatie zijn de sleutel tot de macht. Over het doorbreken van het mediacordon heb ik niets gehoord. Nochtans is dit essentieel tot het veroveren van enige macht en de mogelijkheid om het programma uit te voeren. Angeltjes, als voorbeeld, heeft dit begrepen.  Om uit de schutskring te geraken zijn er veel ingrijpendere maatregelen nodig dan het oppoetsen van het taalgebruik.

In een land met een schijndemocratie valt er weinig uit te richten met kiezers.  Hij die 51 % van de kiezers kan overtuigen of verzamelen met een passe-partout boodschap weet dat hij slechts schapen in de kudde heeft. Als de wolven verschijnen rennen zij alle kanten uit.  Het programma van het VB is revolutionair tegen de Belgische staat.  Niets voor een kudde schapen." 

Tot zover deze reactie van iemand die nadenkt en de politiek volgt en afstandelijk benadert.

Ieder heeft zijn visie op de problemen en velen begrijpen niet dat mensen in wie men jarenlang geloofd en vertrouwd heeft (en nu nog) plots de collegialiteit opgeven en verwoed op zoek gaan naar het eigen gelijk.  De electorale schade die Vlaams Belang ditmaal oploopt en die niet gering zal zijn, moet men enkel wijten aan zichzelf.  Tenzij er bewust aangestuurd wordt op een verdere achteruitgang die men dan in de schoenen van het nieuwe Partijbestuur kan schuiven.  Dit kunnen we ons echter niet voorstellen. En de kleine militant, het passieve lid en de twijfelende kiezer die ploegt voort zoals de boer...

De nieuwe marsrichting die Valkeniers heeft uitgestippeld, wordt gevolgd door de grote kanonnen Annemans en Dewinter, met hun respectieve aanhang en door vele anderen die slechts één clanvorming kennen : die van het overkoepelend belang voor Vlaanderen. Het klinkt cliché maar het is waar.

Een radicale, nationalistische en republikeinse volkspartij, die op een stijlvolle, doordachte en overtuigende manier ijvert voor een onafhankelijke Vlaamse staat met een eigen identiteit in een confederaal Europa. Wij geloven in dat project, en we stappen mee.

Met of zonder hoge hoed. En als iemand van ons uitschuift, helpen we hem/haar recht en we stappen verder met de eensgezinde ploeg, die niet afwijkt van het gestelde doel.

De redactie van Angeltjes.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En altijd maar jammeren en klagen ...

 

 

De uitkomst van het referendum over het minaretverbod in Zwitserland heeft geleid tot boze reacties in islamitische landen. "Dit voorstel... moet niet alleen worden gezien als een aanval op de godsdienstvrijheid, maar ook als een poging om de gevoelens te beledigen van de moslimgemeenschap binnen en buiten Zwitserland", aldus de invloedrijke Egyptische grootmoefti Sjeik Ali Gomaa.

Ali Gomaa vertegenwoordigt de Dar al-Ifta, die namens de overheid in Egypte officiële uitleg geeft van de islamitische wetgeving. Hij reageerde tegenover het Egyptische staatspersbureau MENA op het feit dat een meerderheid van de Zwitsers zondag tijdens een referendum instemde met het instellen van een verbod op de bouw van nieuwe minaretten.

Gomaa riep de circa 400.000 moslims in Zwitserland op om via de dialoog en via juridische procedures actie te ondernemen tegen het minaretverbod, als dat van kracht wordt.

@ www.geenstijl.nl

NvdR : Er is niemand die die jammeraars uitgenodigd heeft om in Zwitserland (of elders in Europa) te komen wonen.  Wij verhuizen toch ook niet naar een van hun Prachtlanden om daar de bouw van kerken te eisen ? 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CH-Minarettenverbod : slecht voor toerisme !

 

Het zal nog niet zijn, dat het niet waar is. Wij maakten gisteren onmiddellijk melding van de boycot die uitgeroepen werd door onze eigen net opgerichte VZW BOYCOT ZWITSERLAND, of vandaag bevestigt de Zwitsere ministerin van justitie dat haar land vele toeristische inkomsten zal mislopen.

De 0000, zoals steeds bij de pinken als het er op aankomt, de goede zaak te steunen, meldt op de luxueuze webstek (door ons allen gesponsord) het heuglijke nieuws :

Verbod op minaretten slecht voor toerisme.

ma 30/11/2009 - 07:55 De Zwitserse minister van Justitie waarschuwt dat het verbod op nieuwe minaretten negatieve gevolgen kan hebben voor de uitvoer en het toerisme. Gisteren hebben de Zwitsers in een referendum tegen de bouw van nieuwe minaretten gestemd.

Wij hebben vanmorgen een telefonische mededeling gekregen van een vooraanstaand ambtenaar dat de Vlaamse minister voor Financiën & Wiskunde een "aanzienlijk" bedrag zal storten op onze geheime rekening in Zwitserland om de boel verder te saboteren.

Voor de bevordering van de islamin Europa, steun "VZW Boycot Zwitserland" via de rekening van Angeltjes (rechterkolom bovenaan), die misschien doorstorten.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!