Angeltjes
08-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auditeur Raad van State : regularisaties juli zijn onwettig
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

De regularisatieprocedure is onwettig. Dat is het besluit van de eerste auditeur van de Raad van State, bericht Het Laatste Nieuws dinsdag.

De auditeur gaat in op het verzoek van Vlaams Belang om de regularisatienota van de regering uit juli te schorsen en te vernietigen. Als de Raad het advies van de auditeur volgt, dreigt de regularisatie van tienduizenden mensen zonder papieren op zijn minst te worden uitgesteld. De regering moet dan eerst haar huiswerk overdoen. Volgens het verslag van de auditeur was het niet aan de regering om via een instructienota de regularisaties door te drukken, maar had het parlement dat moeten doen met een wetswijziging. Het Laatste Nieuws bericht verder dat vorige maand 1.866 mensen politiek asiel aanvroegen in ons land. Dezelfde maand vorig jaar waren het er 1.116, in 2007 maar 990. Sinds 2007 blijft het aantal asielaanvragen stijgen. Toen waren het er 11.115, vorig jaar al 12.252, nu zitten we, met nog een maand te gaan, al aan 15.163. Vooral sinds er een regularisatie van vreemdelingen aangekondigd is en er dit najaar een procedure loopt, blijkt er een aanzuigeffect, schrijft Het Laatste Nieuws. (DWM)

Bron : KNACK

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Groene Morgen toegewenst !

 

Het Weerbericht voor Kopenagen via Weer-Online

 di 08wo 09do 10vr 11za 12zo 13ma 14
Ochtend zwaar bewolkt vrij veel bewolking zwaar bewolkt met lichte regen of motregen zwaar bewolkt vrij veel bewolking vrij veel bewolking vrij veel bewolking
Middag zwaar bewolkt vrij veel bewolking zwaar bewolkt met lichte regen of motregen zwaar bewolkt vrij veel bewolking vrij veel bewolking vrij veel bewolking
Avond vrij veel bewolking zwaar bewolkt zwaar bewolkt met lichte regen of motregen zwaar bewolkt vrij veel bewolking vrij veel bewolking zwaar bewolkt
Max temp (°C) 7 6 6 5 5 5 4
Min temp (°C) 5 4 3 3 1 1 1
Windrichting O ZO ZO NO N N NO
Windkracht (Bft) 4 2 3 3 3 3 3
Neerslag (%) 10 10 85 70 50 30 30

 

We waren het bijna vergeten, de klimaatconferentie in Kopenhagen begint aan haar tweede dag. Iedereen goed geslapen en goed uitgerust ?  Was er nog plaats  gisteravond bij de Deense Venusdiertjes of was het aanschuiven ? Wellicht kunnen er contingenten uit Zweden of Duitsland opgeroepen worden om de vraag te beantwoorden ?  U zegt het maar. Voor de goede gang van zaken hebben de Denen veel over.

Wij waren een belangrijk feit vergeten te melden gisteren. De uitvinder van het klimaat, de heer Al Gore, is helaas niet aanwezig in Kopenhagen.  Hij heeft problemen met zijn agenda, begrijpt u. Het heeft totaal niets te zien met de recente onthullingen dat de klimaatshow een opgezet spel is tussen politici en wetenschappers. En het heeft ook niets te zien met de verschijning van messias Obama, die natuurlijk meer aandacht zal krijgen dan Al Gore.

Zo, we zijn bijgepraat over de organisatie en de achtergronden.  Nog een berichtje uit het belgische kamp :

Klimaatminister Paul Magnette (PS) stelt voor op  elke verpakking de CO2-impact van het product  te vermelden. Magnette gaf in Het Laatste Nieuws het voorbeeld van een plastic stuk speelgoed. Om dat te produceren is er gemiddeld 100 liter olie nodig. Volgens de minister zijn de meeste mensen daar niet van op de hoogte.  Dat is juist gezien van Paul : de meeste mensen zijn domoren en ze wonen in de Seefhoek.

Hij beseft dat het niet evident zal zijn om zijn voorstel in de praktijk om te zetten, omdat de precieze impact van bepaalde producten moeilijk valt te meten. Waarom hij het voorstel toch indient ?  Om even in de aandacht te komen. 

Tot morgen  !  Dan zullen we het over de regen hebben en het water. Daar is ook een enorm tekort aan.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zou Gerolf Annemans de slimste mensch ter wereld kunnen zijn ?

 

Zou Gerolf Annemans de slimste mensch ter wereld kunnen zijn ?

Lichtjes bevooroordeeld als wij zijn, zeggen we natuurlijk "ja".

Of hij ook de kans zou krijgen bij de Rode Woestijnvissen ?  Dat is "neen".

En wil u een voorproefje ? 

Gazet van Antwerpen maakte een filmpje met Annemans.

 

Hier klikken

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een partijpolitiek debat over de partijpolitieke VRT : laat maar zitten.

 

Het Vlaams Parlement zal enkel een "intern" debat voeren over het ontslag van de gedelegeerd bestuurder Dirk Wauters. Niet in plenaire zitting maar in de commissie media zullen de politieke tenoren van meerderheid en oppositie hun standpunten kenbaar maken.

Het debat ?  Het zal een partijpolitiek steekspel worden.  De socialisten wilden de partijloze Wauters buiten omdat ze niet voldoende greep hadden op het beleid. Wauters, een intelligente maar naiëve man, kon zich niet kon handhaven in de perfiede omgeving van de VRT-intriganten. De politiek kan moeilijk om met mensen die geen duidelijk partijprofiel hebben, mensen die niet gemanipuleerd kunnen worden op belangrijke momenten.  Voor de openbare omroep is de huidige besparingsronde zo'n moment en dan zijn het de vakbonden en de grote partijbelangen die de wet dicteren.

Ook botert het al geruime tijd minder goed tussen de coalitiepartners die de Vlaamse regering vormen.  De socialisten en de NVA zijn politiek natuurlijke tegenstanders, die wel een zelfde parcours met mekaar afleggen : partners in de Vlaamse regering, oppositiepartijen in de federale regering. En beide streven ze natuurlijk naar grote invloed op de macht en belangrijke benoemingen om een zo breed mogelijk steunvlak te hebben. 

De NVA heeft pogingen ondernomen om de neutrale Wauters te beschermen, maar de partij van De Wever kan natuurlijk niet op tegen het machtige rode blok. Bovendien loopt de NVA gebukt onder interne tegenstellingen.  Parlementsvoorzitter Peumans is achter de schermen een NVA-er pur sang  Enerzijds probeert hij zijn partij aanwezig te laten zijn op de plaatsen waar de macht echt aan bod komt, anderzijds wroet in hem nog steeds de rancune omdat De Wever hem voorbijgegaan is met de ministerportefeuilles. Beter dan wie dan ook weet Peumans dat in de regering de NVA-ministers niet zwaar doorwegen. Van Bourgeois is al lang geweten dat die man wereldvreemd is. Muyters ontpopt zich niet tot het politieke genie of het grote financiële wonderkind voor wie Peumans de duimen heeft moeten leggen.  Wellicht was het ook niet de bedoeling van De Wever om in zijn partij een écht groot politiek talent binnen te halen.

In de onderwaterstrijd tussen de SP-a en de NVA is de burgemeestersambitie van de De Wever een factor die zwaar meespeelt. De socialisten zijn absoluut niet van plan om na bijna 70 jaar heerschappij de vlaamsgezinde allesweter in het  Antwerpse stadhuis te installeren. Zoals een lokale rode mandataris het sappig uitdrukt : "De Wever kan op de Grote Markt  de medaille van de Vetten Os krijgen maar niet die van den burgemeester".

We kunnen niet omheen deze pittige partijpolitieke achtergronden die in het "debat" over de VRT ongetwijfeld meespelen. Het gaat hem vooral om "personen" en zeker niet om de hoedanigheid van de openbare omroep. 

Alle Vlaamse partijen zijn voorstander van een sterke openbare omroep en nuanceren vervolgens hun visie met veel of minder nadruk te leggen op de neutraliteit. Met andere woorden, dit is een zoveelste inhoudloos en partijpolitiek spelletje dat zich afspeelt boven de hoofden van de burgers. En of dit nu in plenaire vergadering of in de commissie media plaatsgrijpt, het intresseert ons eigenlijk nauwelijks.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kruisje dragen mag niet als tramconducteur

 

.

In dit soort maatschappij zijn we dus terechtgekomen dankzij het fanatisme van de islam.  Ook andere religies blijkrn hun fervente aanhangers te hebben, die overal en altijd moeten pronken met de uiterlijkheden van een strikt persoonlijke geloof.  Het gekke is natuurlijk dat de overheden aan de moslims niets durven weigeren (hoofddoek, geblokte arrafatsjaals) maar aan de christen ziel de dracht van zijn kruis verbieden. De import van de islam is inderdaad een flinke verrijking voor de Westerse cultuur.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farewell Zeppelin

 

Farewell Zeppelin : een docuverhaal aan hand van oude beelden

.

Op de Nederlandse televisie zagen wij voor enkele weken de documentalist Gerard Nijssen een boeiende uiteenzetting houden over de beelden die hij verzameld had over de wereldreis die de Graf Zeppelin in 1929 ondernam, met aan boord een select gezelschap. Nijssen is een beeldenarchivaris, zo u wil, die ondermeer ook voor de prestigieuze serie "In Europa" van Geert Mak het filmmateriaal uitzocht.  Voor dit docuverhaal (of verhaaldocu, u mag kiezen) maakte hij het zich niet gemakkelijk. Op zeker moment zijn er beelden van de zeppelin die over de oceaan boven een schip vliegt en zijn schaduw afwerpt op het dek. Voor de perfectionist Nijssen is dit de aanleiding op zoek te gaan naar het "omgekeerde beeld" gefilmd van op een schip, de zeppelin zien overglijden. De manier waarop Gerard Nijssen over zijn werk vertelt, is op zich een boeiend gebeuren.

Vertrekkend vanuit het vele en unieke beeldenmateriaal hebben de makers een filmverhaal bij mekaar gemonteerd dat steunt op de werkelijkheid : het verhaal van lady Grace-Drummond-Hay, de enige vrouwelijke passagier, die als reporter verslag uitbrengt van de boeiende reis in de kranten van de persmagnaat Hearst. 

Het moet inderdaad een geweldige belevenis geweest zijn : met een bescheiden snelheid en niet kilometerhoog onder u de landschappen, kusten, steden, oceanen zich te zien ontrollen,  zonder het oorverdovend geraas van de huidige vliegtuigen. De zeppelinmotoren zijn veel stiller. Grace houdt ook een dagboek bij, waarin ze haar meer persoonlijke gevoelens ontvouwt.  Haar vroegere minnaar, ene Karl von Wiegand, is een van de passagiers en gedurende de reis zijn beiden vaak samen. (er was toen nog geen sprake van de Mile High Club* de zeppelin zweefde trouwens niet zo hoog). Boven New-York neemt Grace afscheid van Karl en uit de film blijkt, dat de geliefden ieder huns weegs gaan. Grace wordt toegejuicht en ontvangen als een heuse filmster.

 In de realiteit bleven de twee mekaar ontmoeten, want ze werkten beiden voor dezelfde krantengroep van Hearst.  Tijdens WO II was zij gevangen in een Jappenkamp op de Filippijnen en op 12 april 1946 toen ze terug in Amerika was, is ze op een hotelkamer overleden. Karl is steeds in haar nabijheid geweest tot het laatste. Is dit weer geen mooi romantisch verhaal uit de Bouquetreeks van Angeltjes ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat Termont zelf optreedt bij links-rechts betogingen in Gent !

 

De politievakbond VSOA is woest op burgemeester Termont, omwille van zijn reacties na de arrestatie van 409 betogers begin november. "Er raakten toen wel 2 agenten voor het leven verminkt ! Termont moet regels opleggen. Doet hij dat niet, dan staken we bij de volgende links-rechts betogingen", stelt Adile Clemmens.

Op 10 november trok door Gent een rechtse NSA-betoging en was er een linkse tegenbetoging. "Voor alle duidelijkheid: daar zijn wij niet tegen. Betogen is een democratisch recht", stelt Clemmens. "Na de ontbinding van de linkse betoging trokken een 40 anarchisten de ring op. Dat was een verboden betoging, maar ze werd gedoogd. Ze wilden naar het VB-hoofdkwartier. De politie hield hen tegen en ze trokken de Kazernenstraat in. Daar vielen ze 2 agenten in burger aan met stenen en stokken. Direct sprongen 3 agenten hen bij. Eén betoger sloeg een agent vol in het gezicht met een steen. Een tweede agente werd met stokken geslagen en als een voetbal in elkaar geschopt. In geen tijd lagen de vijf bloedend op de grond."

"Toen de versterking kwam, stoven de betogers weg naar het Sint-Pietersplein, naar een verboden maar gedoogde straatfuif. Toen zaten de aanstokers al tussen honderden fuifers en om verdere agressie te vermijden zijn alle aanwezigen opgepakt", legt Adile uit.

"Ondertussen was één agent zijn netvlies gescheurd, hij is halfblind. Een tweede agente heeft zo'n zware hoofd- en nekletsels dat ze amper kan bewegen. Drie andere collega's zijn gewond aan het hoofd, waarvan we de gevolgen pas later zullen kennen", vertelt Clemmens.

"De burgemeester zweert bij zijn 'gedoogbeleid'", zucht hij. "Maar dit was een georganiseerde veldslag: meer dan 34 wapens en messen hadden de betogers bij zich. Als we volgens de regels zouden werken, dan waren de 40 anarchisten opgepakt toen ze een verboden betoging begonnen. En was dit niet gebeurd. Maar ja, de burgemeester zweert bij zijn gedoogbeleid. Toen hij een klap kreeg op het eiland Malem werd de dader aangehouden. Twee agenten zijn verminkt voor het leven en de burgemeester excuseert zich bij de gearresteerden", foetert Clemmens. "Hij moet duidelijkheid scheppen, zoniet staken wij op de dag dat links en rechts nog eens betogen. Dat hij dan maar het commando voert."

Burgemeester Daniel Termont wou gisteren geen commentaar geven op de aantijgingen. "Ik zal mijn beleid wel verantwoorden aan de commissie Algemene Zaken en niet via een krant aan meneer Clemmens", klinkt het. Vanavond wordt het intern politierapport over de bewuste avond voorgesteld aan die commissie...

© 2009 Het Laatste Nieuws

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Onderhandelde oplossingen

 

 

 .


07-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer een groen artikel bij Angeltjes

 

Hoe zou het zijn met de Kapelse huisvrouw  Margaretha  Guidone die drie jaar geleden met de jonge Tobback naar Kenya reisde om daar het woord te voeren op  ook zo'n klimaatbijeenkomst van de VN ?

De Morgen stelde zich dezelfde vraag en wat blijkt ?  Margaretha is niet meer zo geïntresseerd in het weer.  Ze bekommert zich om de toekomst van haar kinderen, zegt ze, die moeten een goeie job vinden. Dus gaat ze even stoppen met de economie in de vernieling te praten.

En verder is de onbekende huisvrouw ook  afgestapt van haar vegetarische slippertjes.  "Door vitaminetekort ben ik ernstig ziek geworden. Sindsdien eet ik terug vlees en nu gaat het weer beter."

Ho ja, nog iets : Guidone, die in 2007 kandidate was op de SP-a lijst en 2901 stemmen vergaarde vanop de 7de plaats, wilde achteraf uitwijken naar Canada als "ecologische vluchtelinge".  Ook dat fijne opzet heeft ze opgeborgen. Magarethe verkiest vluchtelinge te zijn in eigen land en profijt te trekken uit een bloeiende economie en tussendoor een stukje koe te verorberen.

Het verstand komt met de jaren.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BNP belastert liberaal EP-lid door waarheid te onthullen. Waar gaan we heen !

 

nw-politics-show

 

Tijdens een televisiedebat over de klimaatwijziging onthulde Europarlementslid Nick Griffin (BNP) enkele lasterlijke feiten over zijn collega in het Europarlement, Chris Davies van de Liberal Democrats,

De heren zaten naast mekaar toen Griffin bekend maakte dat Davies, die bekend staat als een groot voorstander en lobbyist van nieuwe technologieën en windparken, een aanzienlijk aandeelhouder is bij het bedrijf "Good Energy" producent van windparken. Ach, wat een vervelend kereltje is die Griffin.

Weet u wat hij ook wil ?  Dat er verdorie een zogenaamd "democratisch" debat zou gehouden worden over de verreikende klimaatmaatregelen die in Kopenhagen zullen getroffen worden. Waar haalt zo'n man het lef vandaan ... een democratisch debat ? Hij weet waar hij het kan stoppen zijn debat : in zijn dik gat.

Ziezo, dat hebben we keurig afgehandeld.

Hierna een bruggetje naar de fascistische, extreem-rechtse, xenofobe, klimaatvijandige, racistische BNP-webstek. U mag er blijven, wat ons betreft !  Bruggetje

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij doen mee aan de klimaathysterie, want we zijn schuldig, nondedju !

 

 

 

Wie verzint een politiek-correct onderschrift ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UIt de oude doos : Toen Sint Niklaas nog niet overheerst werd door ET
(Met plezeir opgedragen aan Jan)

Moderne huizen rond 1910 Prins Albertstraat 

 
 
Plezantstraat
 
 
 
Stationstraat : de fotograaf is er, mannen !
 
In 1905 werd de markt ook al op donderdag gehouden


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kopenhagen-nieuwtjes die u niet zal vernemen bij de VRT

 

Limo's, luxe-hotels, jets, kaviaar en gratis naar de hoeren

Yes, it's hot in the limo

Op een normale dag heeft Majken Friss Jorgensen, directeur van de grootste limousinefirma van Kopenhagen 12 voertuigen in bedrijf. Tijdens de "top om de wereld te redden", zullen het er 200 zijn.

"We dachten niet, dat ze van plan waren om veel auto's te huren," zegt ze. "maar het lijkt erop dat iemand vorige week  naar het weerbericht heeft gekeken."  Rekening houdend met de concurrenten inzake limo-verhuur zullen er deze week al over de 1200 verhuringen plaatsvinden.  De Fransen alleen bestelden op donderdag  nog extra 42 stuks. "We hebben niet genoeg limo's in het land om aan de vraag  te voldoen, 'zegt ze.
"We hebben honderden limo's uit Duitsland en Zweden honderden kilometers laten rijden om hier de mensen te vervoeren."

En valt het totale aantal van elektrische of hybride voertuigen onder dat  getal ? "5 stuks", antwoordt mevrouw Jorgensen. "De overheid heeft een aantal auto's opl alternatieve brandstof, maar de meeste rijden op benzine of diesel. Wij hebben geen hybriden in Denemarken, helaas, als gevolg van de extreme belasting op die auto's.  Dat is natuurlijk te gek om waar te zijn, maar het is heel Deens.
"

De luchthaven van  Kopenhagen meldt dat er tot 140 extra privé-jets verwacht worden tijdens de piekperiode alleen.  Dat ligt ver boven de capaciteit, zodat vliegtuigen zullen afgeleid worden naar  regionale luchthavens - of naar Zweden - om te parkeren en vervolgens terug te keren naar Kopenhagen om hun VIP
passagiers op te halen.

Naast 15.000 afgevaardigden en ambtenaren, 5.000 journalisten en 98 wereldleiders, zal de Deense hoofdstad worden vereerd met de aanwezigheid van Leonardo Di Caprio, Daryl Hannah, Helena Christensen, aartsbisschop Desmond Tutu en prins Charles. Een Republikeinse senator, Jim Inhofe, laat zich per jet invliegen, aan het hoofd van een anti-klimaat-verandering bedrijf "Truth Squad." De top hotels - alle volgeboekt aan 650 pond per nacht of € 720  - hebben speciale Klimaatverdrag-menu's  opgesteld van (ongetwijfeld duurzame) sint jacobsschelpen, ganzenlever en kaviaar.
 
Intussen vullen de schone straten van Copenhagen zich met iets minder goed geschrobde demonstranten uit heel Europa. In de beroemde anarchistenwijk , Christiania, woonplaats van  hash dealers en ander hip volk,  is vanmorgen een alternatieve twee weken durende "Klimaat Bottom Vergadering," begonnen, compleet met  een "begrafenis van de dag" voor verschillende corrupte "haat" begrippen, zoals "economische groei". 

Aangezien dit  Scandinavië is, leveren zelfs de prostituees een steentje bij voor de planeet. Verontwaardigd door een advies-briefkaart afgegeven aan de deelnemers van de top om
"duurzaam te zijn en geen seks te kopen" heeft de Unie van de lokale prostituees '- zij zijn verenigd in vakbonden -  aangekondigd dat al de 1400 leden gratis seks zullen leveren voor eenieder die een badge toont ten bewijze van zijn lidmaatschap bij de conferentie. 
.
Tot hier deze gedeeltelijke vertaling uit The Telegraph 
Het volledige Engeltstalige artikel : klikken op de geel-zwarte teks


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongebruikelijke situatie bij OCMW Lier

 

Oppositielid Patrick Tersago gaat vanaf 1 januari het Lierse OCMW leiden. Hij wordt daarmee het eerste oppositielid dat deel uitmaakt van het schepencollege.

Na de gemeenteraadsverkiezing van 2006 werd afgesproken dat Open VLD'er John Vermeulen OCMW-voorzitter en schepen voor Sociale Zaken zou worden en na drie jaar zou vervangen worden door partijgenoot Tersago. Intussen maakt die geen deel meer uit van Open VLD, hij stapte over naar LDD.  Daar echter heeft hij enkele maanden geleden ook zijn ontslag ingediend, samen met de de velen uit het arrondissement Mechelen die gezamenlijk "baai-baai" zwaaiden naar de ploeg van Jan-Maria.
Tersago zetelt intussen als onafhankelijke. In VLD-kringen wordt er op gespeculeerd dat hij wellicht bereid zou zijn om terug naar de liberale moederpartij te keren. Alles zal afhangen van de carrièrekansen die men de man biedt. Hij zou evenmin afkerig staan tegen een lidmaatschap van de nieuwe belgische partij PP van Modrikamen en Rudi Aernoudt. Ook weer afhankelijk van de voordelen.
Zijn er nog partijen in oprichting ?  Wendt u tot de voorzitter van het OCMW van Lier : steeds paraat voor volk en eigen zak.
Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opwarming van de aarde : wat is waar, wat is opgeklopt ?

 

.

Enkel de vraag stellen wat er nu eigenlijk wetenschappelijk geweten (en vooral niet geweten is) over de opwarming van onze planeet, stelt iemand in een dubieus daglicht.  Bijkomstig in twijfel durven trekken of de menselijke activiteiten verantwoordelijk zijn voor de klimaatwijziging, is even erg als de voordelen van een multicriminele maatschappij betwisten. Dat er voor enkele weken uitlekte dat de wetenschappers met de reslutaten van hun gegevens omgaan zoals de Waalse socialisten met centen en boekhouding, wordt keihard ontkend.  Ministers die in hun parlement (bv Nederland) ondervraagd zijn over deze affaire met uitgelekte mails en valse gegevens, loochenen glashard de feiten.  Om het eigen dramatische scenario vooral ongeschonden te behouden. 

De informatie die over ons heen gegoten wordt, is het gevolg van een opgezette propagandamachine zonder voorgaande. Dit is een maximalisatie van communicatie die zowel angstwekkend is als bewondering oproept omwille van de doeltreffendheid.

Het stuk wordt opgevoerd in Kopenhagen en in het laatste bedrijf zal als apotheose de Amerikaanse Messias, Hoessein Obama uit de hemel nederdalen om de wereldbevolking liefdevol in zijn erbarmen op te nemen en de stenen tafel met de nieuwe geboden te overhandigen.

Vooruit, het is genoeg,  het lijkt wel ofwij aanhangers van een duivelse sekte zijn, omdat we niet meeheulen en -huilen met de uivoering van de rampenscenario's die de mensheid naar de ondergang zullen voeren.

Dat de politieke elite alle jarenlang allerlei inspanningen levert om het einde van onze Westerse beschaving te bewerkstelligen, daar mag niet over gesproken worden maar het einde prediken van de mensheid (niet de wereld, die heeft nog wel 4 miljard jaar te lopen), daar is niks mis mee.  Zeker niet als de massa's ingepompt wordt dat zij medeschuldig zijn e dat zij vertrouwen moeten schenken aan de Leiders die zich voor hun Lot zullen inzetten. Daar gaat het om : de installatie van  een wereldorde, geleid door een kleine elite met in zijn zog de onvermijdelijke slippendragers die élk machtsregime dienen, zo lang ze maar mogen meepikken.

Hieronder een stuk van Leon de Winter over hetzelfde thema  in de NRC

Opwarming van de aarde? Sinds 1998 stijgt de temperatuur op aarde helemaal niet meer! Sterker nog, uit metingen blijkt dat het zelfs een beetje kouder is geworden, beweert schrijver Leon de Winter vandaag in NRC Handelsblad. Waarom dan steeds beweren dat de mensheid op een catastrofale wijze het klimaat op aarde beïnvloedt?

Het is trouwens niet alsof wij dat na kunnen kijken: de belangrijkste klimaatwetenschappers maken hun data niet openbaar, ook al werken ze bij overheidsinstituten. Voordat we ons in Kopenhagen verbinden aan verregaande programma’s die het vrije verkeer van mensen en goederen dramatisch zullen beknotten, moet dan ook eerst de onderste steen maar eens bovenkomen, meent De Winter.

Maar ja, dat willen de belanghebbenden niet. Want met deze grootste wetenschappelijke fraudezaak van de moderne tijd is Al Gore rijk geworden en GroenLinks en Greenpeace populair. Er zijn banen mee gemoeid, reputaties, geloofwaardigheid, handel, subsidiegelden. Milieuactivisten, politici en media hebben een hedendaagse vorm van massahysterie laten ontstaan. De duivel heet ‘carbon footprint’ die ons het gevoel geeft dat wij door de natuur gestraft worden voor onze levensstijl. En zij die daaraan appelleren zijn de onheilsprofeten van de 21ste eeuw.

Wat vindt u? Is er inderdaad sprake van georkestreerd klimaatbedrog? En wie hebben daar baat bij? Of hebben we te maken met een zorgwekkende klimaatontwikkeling en is het goed dat landen zich inzetten voor een stevig klimaatakkoord ?

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren over politiek : Barbara Pas (VBJ) en Dimitri Nicoli (LDD)

 

@@BELANG.jpg

 

Voor de derde week op rij schoven twee voorzitters van de nationale jongerenpartijen aan voor een babbel. Verbonden door de voorliefde voor krasse taal en een atypische stijl, zaten Jong Gezond Verstand en Vlaams Belang Jongeren ditmaal rond de tafel. Zij zeggen wat u denkt? Dat het een geanimeerde discussie zou worden, stond in de sterren geschreven.

Veto: Wat is, kort beschreven, de ideologische grondslag van jullie jongerenpartij?

Dimitri Nicoli, Jong Gezond Verstand: «Jong Gezond Verstand is ontstaan vanuit Lijst Dedecker, een liberale partij. Een individu moet genoeg ruimte krijgen om beslissingen te nemen.»

Barbara Pas, Vlaams Belang Jongeren: «Het Vlaams-nationalisme is de kapstok waaraan wij ons programma ophangen; de rode draad. Wij zijn volksnationalisten en zijn ervan overtuigd dat de onafhankelijke staat Vlaanderen broodnodig is. Daarnaast moet Vlaanderen sociaal en veilig zijn en leggen we de nadruk op de Vlaamse identiteit.»


Veto: Jong Open VLD verdedigt het liberalisme. Is Lijst Dedecker nóg liberaler?

Dimitri: «Wij van Lijst Dedecker vinden dat Open VLD helemaal niet liberaal meer is. De destijds gepredikte burgermanifesten en dergelijke zijn nooit opgevolgd. Dat is geen liberalisme meer. Meteen ook de reden waarom onze frontman, Jean-Marie Dedecker, vertrokken is bij de Open VLD.»


Veto: Jullie staan beiden voor een Vlaamse onafhankelijkheid. Is die onafhankelijkheid een doel of een middel?

Dimitri: «Wij benaderen Vlaanderen vanuit het economische standpunt. Voor ons is onafhankelijkheid een middel om economisch sterker te kunnen staan en een betere maatschappij te kunnen vormen. Wij als jongeren zijn een stap verder gegaan dan de moederpartij: wij gaan namelijk resoluut voor een onafhankelijk Vlaanderen.»

Barbara: «Het is een doel maar geen doel op zich. De partij is voor mij een middel om een onafhankelijk Vlaanderen te bereiken. Wij willen gerust solidair zijn met andere volkeren, maar in de eerste plaats telt solidariteit binnen ons eigen volk.»


Veto: We vonden in jullie standpunten als jongerenpartij geen enkele verwijzing naar 'milieu'. Is Kopenhagen een illusie?

Barbara: «Wat mij betreft, is er rond de kwestie milieu te veel een hype gemaakt. Dat is een typisch thema dat door links wordt opgeëist, terwijl wij hier ook wel wat rond werken. Waar wij nu wel met scherp op schieten, zijn de ecotaksen om de begrotingen aan te vullen.»

Dimitri: (knikt) «Hetzelfde over kernenergie. Als we daar mee ophouden, ben ik ervan overtuigd dat dit licht niet lang meer zal branden. We moeten investeren in alternatieven, maar die zijn op dit moment nog niet sterk genoeg om te voldoen aan de vraag.»


Veto: Algemene termen als "gezond verstand", wie is daar tegen?

Dimitri: «Iedereen denkt dat hij gezond verstand heeft. Maar als men naar de voorbije twintig jaar gaat kijken, is er niet met gezond verstand geregeerd geweest.»

Barbara: «Maar jullie frontman gaat er wel prat op dat hij een populist is. Ik denk dat dat het grootste verschil is tussen ons. Jullie zijn een éénmanspartij en een samenraapsel.»

Dimitri: «Populair en populisme wordt de dag van vandaag verward. De term populist heeft een zeer negatieve bijklank, maar is niet noodzakelijk slecht.»


Veto: Het Vlaams Blok is dan weer veroordeeld voor racisme.

Barbara: «Dat is nu net een deel van het democratische deficit. Wij zijn monddood gemaakt omdat wij de Belgische staat kapot willen, omdat wij staatsvijand nummer één zijn. Je mag niet provocerend en niet kwetsend zijn, maar dat is de richting die wij uit willen. De uitspraak over "de pocket van Mohammed" (van Filip Dewinter, red.), die was nodig om iets op de politieke agenda te krijgen. Provoceren werkt dus soms.»

Dimitri: «Wat voor de ene racisme is, is voor de andere vrije meningsuiting. Voor ons ligt de grens bij het aanzetten tot geweld. Soms moet men choqueren om de mensen wakker te maken.»


Veto: Stoort het dat jullie waarschijnlijk nooit het beleid vanuit de coalitie zullen kunnen sturen?

Barbara: «Zeg nooit nooit. Maar wij hebben geen ambitie op Belgisch niveau. Als we op dat niveau onderhandelen, is dat om te bediscussiëren hoe we gaan scheiden en wat dat moet kosten. Wij gaan geen depanneur spelen zoals de N-VA dat heeft gedaan. Wij proberen het cordon sanitair te doen sneuvelen, eerst op gemeentelijk niveau, dan op Vlaams niveau als dat kan.»

Dimitri: «Ik denk dat een oppositie twee taken heeft: enerzijds wanpraktijken aanklagen, anderzijds voor de eigen winkel spreken. Het is de taak van de oppositie om iedereen scherp te houden. Al zouden we nog liever mee aan tafel zitten om de zaken mee te regelen.»

@ Veto - Onafhankelijk studentenblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse generaal schrijft incorrecte brief aan Le Monde

 

 

Naar aanleiding van de opruiming van de illegale vluchtelingenkampen (bijgenaamd le Jungle) nabij Calais waar we voor enkele maanden uitgebreid op in zijn gegaan, vernemen we vandaag dat de Franse generaal Salvan in eenbrief van 27 september ll. zijn ongezouten waarheid vertelt aan de lezers van Le Monde :

 "Ik kwam in opstand toen ik op 27 september het nieuws bekeek. In Calais en verschillende andere Franse steden worden jonge illegale Afghanen, die hun geluk komen beproeven in Europa, gecontroleerd door de politie en vervolgens door de Franse justitie op vrije voeten gelaten.  Elke dag sneuvelen jonge Amerikaanse, Britse, Franse en andere Westerse militairen in Afghanistan om de rechten van mannen en vrouwen aldaar te verdedigen. Gelijktijdig onderhouden de Fransen met een ongekende generositeit die de redelijkheid overschrijdt, jonge Afghanen die weigeren deel te nemen aan het gevecht dat wij in hun land leiden. Daar bestaat een naam voor : het zijn ongehoorzamen of deserteurs.   Als onze regering ernstig gelooft in de noodzaak van de Westerse aanwezigheid in Afghanistan, worden worden deze jonge mannen dan niet overgevlogen naar Kabul om ze daar te laten deelnemen aan de politionele of militaire acties van en voor hun land ?  Als uit naam van de rechten van de mens, jonge Afghanen zich rustig mogen verschuilen in Europa terwijl onze soldaten zich in hun plaats laten dooschieten, dan kunnen wij beter onze troepen terughalen. En vlug."

De generaal zal vermoedelijk binnenkort op pensioen mogen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatenteelt in Algerije

 

Een aantal weken geleden hebben we bericht over de opzettelijke vernielingen van christelijke en militaire begraafplaatsen in het Prachtland Algerije.  We vonden bovenstaande foto van de tomatenteelt in dat land op een Franse webstek

Dit is geen wereldschokkend nieuws, maar het zijn wel typische details die nooit vermeld worden in de gelijkgestroomde regimepers die voorstander is van een snelle uitverkoop van de Westerse beschaving.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : belgische heksensabbat

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ellen Petri gezien in Witse ?

 

Ellen Petri
.
Gisteren was Juffrouw Ellen te zien in haar Vlaamse acteerdebuut in de goede politiereeks Witse. Wij zijn vanzelfsprekend bevooroordeeld maar we vonden haar optreden voortreffelijk. Juffrouw Ellen zette zeer geloofwaardig de rol neer van de jonge, verwende en hautaine dochter van een zelfstandige ondernemer.  In de geroutineerde ploeg professionals viel zij helemaal niet uit de toon. Integendeel. Bovendien is het duidelijk dat de camera van haar houdt.  Niet bescheiden zijn, Ellen, niet twijfelen, dit is de richting die jij uit moet : je kan het.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!