Angeltjes
15-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Catalonië wil zelfstandigheid

 

In 166 Catalaanse gemeenten werd zondag een (niet-bindend) referendum georganiseerd over de vraag of de regio Catalonië een onafhankelijke staat binnen de Europese Unie moet worden. 95 % stemde voor.

Ook de Schotse regering kondigde onlangs aan dat ze in 2010 een referendum zal organiseren over de toekomst van het land.

In Vlaanderen is de meerderheid van de inwoners best tevreden met de belgische situatie : Wallonië onderhouden en ons door Brussel laten beschimpen, is een tijdelijke toestand van 180 jaar, die wij best nog wat kunnen volhouden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kladschilders aan het werk

 

burton-graffiti

 

Gisteren vernam heel de wereld met ontsteltenis dat in het Franse plaatsje Castres een moskee was beschilderd met onvriendelijke begroetingen, zoals "Sieg Heil" en de racisitsche verzuchting "La France aux Français.  Waar gaan we heen, nietwaar.

In het Engelse plaatsje Burton werd het oorlogsmonument eveneens beschilderd met het ludieke opschrift "Islam will dominate the World" en nog enkele gelijkluidende grappen.  De lokale pers heeft in samenspraak met de gemeente gepoogd de onmiddellijk verwijderde graffitischilders te zoeken in extreemrechtse hoek. Waar anders ?

Bron : BNP


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politicus van mijn hart OF de politica van mijn hart
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Voor alle duidelijkheid : het is OF en niet EN.

Sommige deelnemers zenden 2 namen in : van een man en van een vrouw.  Terwijl er slechts 1 naam in aanmerking komt. Géén discriminatie, géén apartheid, geen verschillen.

De inzendingen met 2 namen, werden niet opgenomen.  Wie in dat geval verkeert, kan terug inzenden met 1 naam.

Streng en onrechtvaardig, zo is dat bij de mannen en vrouwen van rechts.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politicus/politica van mijn hart
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Terwijl de lezers van de internetkrant 'tscheldt bezig zijn Koning en Koningin Onbenul van 2009 uit te kiezen, pakken wij het anders aan.  Positief, zoals wij zijn van dageraad tot avondstond verkiezen wij : 

"de politicus van mijn hart"

of

"de politica van mijn hart"

U stuurt ons een mailtje naar het bekende adres brave-angeltjes@hotmail.com (of u gebruikt de rechtstreekse verbinding, in de linkerkolom van de blog "stuur eens een aardig bericht") en u meldt ons de naam van de Vlaamse politicus/ca die in 2009 de beste indruk op u heeft gemaakt. Als niemand een goede indruk op u heeft gemaakt, dan kan u toch deelnemen door te vermelden : "Niemand". En u kan slechts één naam kiezen. Bijnamen worden ook aanvaard, indien wij ze kennen. Als u denkt dat de premier Nonkel Kruk heet, en Yves Leterme zijn bijnaam is, mag u een van beide namen opgeven.  Als in uw familie Sven Gatz bekend staat als "de kopstoot", dan wordt het voor ons moeilijk. We begrijpen mekaar.

Iedereen is verondersteld slechts eenmaal deel te nemen. U mag natuurlijk wel ronselen bij uw vrienden, indien u die heeft, en hen aanzetten om deel te nemen. De klassieke idioten die ons hun dagelijks portie psychiatrische afwijkingen toesturen, zijn helaas uitgesloten van deelname : dergelijke wedstrijden winden hen te veel op.

Vlaamse politicus wil zeggen, het ganse zootje dat op onze kosten om het even waar in een van onze parlementen of gemeentehuizen op de pluche zit binnen het grondgebied van Vlaanderen en Brussel.

Rond Kerstmis delen wij u de volledige uitslag mee en de winnaar mag ons een gulle eindejaarspremie overmaken.

De Redactie van Angeltjes

 

 


14-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chaos in Kopenhagen : temperatuur stijgt

 

 

Het Bella Centrum in Kopenhagen, waar de klimaattop wordt gehouden, is maandag in de loop van de dag gesloten.

De politie maakte bekend dat het conferentiecentrum vol is en dat niemand meer een toegangspas krijgt.

Daardoor staan tientallen vertegenwoordigers van milieuclubs en journalisten voor de poort van het centrum, hoewel zij zich van tevoren hebben opgegeven. Alleen mensen die vorige week de top al bijwoonden, kunnen nog naar binnen. Ook kreeg ‘s ochtends nog een aantal mensen toegangskaarten uitgereikt.

Metrostation te druk

In de ochtenduren verliep de toelating tot het centrum meer dan chaotisch. Het metrostation moest worden afgesloten, omdat het te druk werd. Honderden mensen kozen ervoor later terug te komen. De politie bracht regeringsdelegaties door de menigte naar de ingang om te voorkomen dat ook zij in de rij moesten staan.

Tegenslag

Ook in het conferentiecentrum waren er tegenslagen te verwerken. Ontwikkelingslanden zijn maandag uit werkgroepen weggelopen.

Zij waren kwaad dat de conferentie de steun voor het protocol van Kyoto, het verdrag dat de uitstoot van CO2 moet tegengaan, verzwakt. Dat heeft de Australische minister Penny Wong maandag gezegd. Afrikaanse landen leidden het protest tegen de opstelling van de rijke landen.

Meer aandacht  

Inmiddels vergaderen de ontwikkelingslanden weer mee in de werkgroepen. Dat heeft Pa Ousman Jarju van de delegatie uit het West-Afrikaanse land Gambia gezegd. De ontwikkelingslanden hebben van de rijke landen de verzekering gekregen dat die meer aandacht zullen besteden aan uitbreiding van het protocol van Kyoto.

De ontwikkelingslanden willen een nadere invulling van het protocol, dat aan het eind van de jaren negentig werd gesloten. De rijke landen voelen meer voor een nieuw verdrag, omdat de Verenigde Staten het protocol van Kyoto nooit hebben ondertekend.

@ de Volkskrant

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Waalse hangmatten en het Rekenhof

 

De voorzitter van het Rekenhof, Philippe Roland, laat weten dat het van in 2004 geleden is, dat het Waalse Gewest en de Franstalige Gemeenschap hun algemene rekeningen ter controle hebben voorgelegd.

Het is niet de eerste keer dat het Rekenhof deze opmerking maakt maar er komt niemand uit zijn hangmat.

Het Rekenhof werkt in opdracht van het parlement en is aan deze instelling  rechtstreekse verantwoording verschuldigd, dus aan de verkozenen des volks.  Ook dezen komen niet uit de hangmat.

Op welke wijze gedurende de laatste zes jaar bijvoorbeeld subsidies werden toegekend en uitgekeerd is in deze samenhang een lastige kwestie.  Niemand heeft daar zicht noch controle op.

Het is niet overdreven te stellen dat het openbare en politieke Wallonië in complete wetteloosheid leeft. De hangmatliggers bewegen zich echter niet.

Bron  La libre Belgique

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bescheidenheid siert de Amerikaanse Messias

 

.

In een speciale kerstshow vanuit het Witte Huis met Oprah Winfrey , een grote en invloedrijke fan van president Obama, verklaarde de Messias gisteren dat hij zichzelf 80 op 100 punten toekent voor het eerste jaar van zijn presidentschap. Een B + noemt hij het.

De Amerikaanse bevolking denkt er anders over volgens de opiniepeilingen. We hebben een stukje van de uitzending bekeken. Oprah beleeft vermoedelijk nog enkele geestelijke orgasmes meer dan de eigenares van onze Villa Politica : nog maar zelden zulk een kleffe bedoenign gezien. Dit is zo onecht, dat zelfs kientjes in de lach schieten. Wat laat de mensheid zich beduvelen ...

foto : Fox News


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in Japan wordt kerst gevierd

 

 

Rustige, sfeervolle beelden van onze vaste  Japanse video-producent, opgenomen in Sapporo, een stad van 2 miljoen inwoners waar jaarlijks het ijs-en sneeuwfestival plaatsgrijpt.  We zullen meer dan waarschijnlijk in februari beelden krijgen van de grote ijs-beeldhouwwerken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekoek !

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandalen bekladden moskee in Castres (F)

 

Inscriptions racistes sur les murs de la mosquée de Castres (13 décembre 2009)
In de nacht van zater- op zondag werd de moskee van Castres (F) beschilderd met swastika's en diverse drietalige slogans, zoals Sieg Heil (D), White Power (E) en la France aux Français (F) ondertekend door K2 (K3 ?).  Op de toegangspoort werden varkensoren genageld en varkenspoten werden op de grond gelegd. 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangenconflicten

 

In het belgsche staatsrecht betekent een belangenconflict, een beslissing genomen door een van de parlementen die dit land rijk is, die schade berokkent aan de belangen van een ander parlement, laten opschorten.  U kan de modaliteiten hier nalezen.

Deze constructie is een typisch belgisch product om beleidsproblemen door te schuiven, om vooral niet te moeten beslissen en tijd te winnen. Het belgische belangenconflict is de tube Perdolan om de belgische ongeneslijke ziekte te rekken.

Het meest bekende belangenconflict is dit omtrent de splitsing van BHV, waaruit overduidelijk blijkt dat dit instrument louter tot partijpolitieke doelen aangewend wordt en niets meer te maken heeft met geschade belangen van burgers. En zelfs een rem betekent op het democratische functioneren. Maar dat laatste zal weinigen een zorg zijn.

Momenteel zit het er bovenarms op tussen de verschillende ministers van Werk die in dit land aan de slag zijn. De federale ministerin Milquet (CdH) wil een gunstmaatregel over het ganse land voor jonge werklozen : een korting van € 1000 op de werkgeversbijdragen voor de RSZ. De Waalse minister voor Werk Antoine, eveneens CdH, vindt dit prima : het zal wel zijn, Milquet is zijn partijvoorzitter en geen gemakkelijke dame. Brussel heeft ook en werkmininister, Benoit de Cerexhe, eveneens van de CdH, dus het is duiddeijk dat die ook zijn federale meesteres ondersteunt.

Alleen Vlaanderen ligt dwars met Werk-minister Philippe Muyters (NVA) die deze maatregel te veel op maat gesneden vindt van de Waalse werklozen en onvoldoende rekening houdt met de toestand in Vlaanderen.  In het verlengde van deze technische kwestie voor jongeren hangt ook nog de afschaffing van de gunstmaatregelen die tot hiertoe bestonden voor de indienstneming van oudere werklozen. Iets wat in Vlaanderen meer voorkomt dan in Wallonië. Alles bij mekaar genomen heeft het er de schijn van dat Milquet vooral een op Wallonië gericht beleid voert. 

Muyters wil nu een belangenconflict inroepen en gans Franstalig belgië staat natuurlijk op zijn achterste poten. Franstalige belangenconflicten zijn perfect verdedigbaar, ook als de Walen de Duitstaligen inschakelen om een conflict op de lange baan te schuiven.

De Vlaamse minister-president, Mijnheerke Peeters,  maakt er zich van af door te zeggen, dat Milquet en Muyters een meningsverschil hebben dat zij moeten oplossen.  Typisch tjevenmentaliteit. Tenzij hij bezig is zich los te maken van Muyters. 

Deze onverkwikkelijke affaire is het gevolg van de onwerkbaarheid der structuren in dit land : 4 ministers uit evenveel regeringen behandelen een zelfde bevoegdheid.  Waar bestaat dit nog ?   

En de werklozen, horen wij u vragen ? Want om hén gaat het. Die spelen nauwelijks een rol : het gaat om de politiek, de macht en de vieze spelletjes.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije verbiedt Koerdische partij. Doet belgië ook.

 

DTP-voorzitter Ahmet Turk staat de media te woord.

 

De hoogste Turkse rechtbank besliste vrijdagavond de grootste Koerdische partij van het land, de DTP, te verbieden. 'Wegens banden met Koerdische opstandelingen van de PKK', klonk het bij het hof.

Door de uitspraak mogen de  partijleden van de DTP vijf jaar lang niet politiek actief zijn. De voorzitter van de grootste Koerdische partij, Ahmet Turk, en een ander DTP-parlementslid zijn bovendien ook hun parlementaire immuniteit kwijt en kunnen dus vervolgd worden.

Zonder gevolgen bleef de uitspraak van het Grondwettelijk Hof niet. De 21 parlementsleden beslisten zaterdag het parlement te verlaten uit protest tegen de beslissing van de rechtbank om hun partij te ontbinden. De afgevaardigden van de DTP waren de enige Koerdische politici in het Turkse parlement. De partij is ook aan de macht in 100 gemeenten. In verschillende Turkse steden kwam het gisteren tot incidenten.

De uitspraak dreigt niet alleen opnieuw tot spanningen te leiden tussen Turken en Koerden. Bovendien dreigen ook de pogingen van de regering van premier Recep Tayyip Erdogan om een eind te maken aan het aanslepende conflict met de Koerdische minderheid in het land een ferme knauw te krijgen.

Het verbod van de DTP is ook slecht nieuws voor het streven van de Turkse regering naar lidmaatschap van de Europese Unie. De EU waarschuwde Turkije in het verleden immers al dat de ontbinding van de grootste Koerdische partij de rechten van de Koerden zou schaden. Ook de Verenigde Staten lieten zich in gelijkaardige bewoordingen uit.

Bron : de Tijd e.a.

Het Land B doet hetzelfde : omdat Vlaams Blok niet naar de pijpen van het regime danste en electoraal niet te stuiten was, werd een proces ingespannen met "neutrale" rechters.  Zou dit de reden zijn dat zovele Turken zich thuis voelen in het land B ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsuit Kopenhoeren

 

 

De klimaattop zorgt ervoor dat prostituees in groten getale naar Kopenhagen afzakken. Dat bevestigde een woordvoerder van de lokale politie. De hoertjes zouden voornamelijk uit Oost-Europa afkomstig zijn.

Onder de meer dan 30.000 bezoekers van de klimaatconferentie bevinden zich niet alleen politici : ook klimaatdeskundigen, milieuactivisten en journalisten verblijven momenteel in de Deense hoofdstad. Zij worden door de protituees als een grote potentiële klantenkring gezien.

De burgemeester van Kopenhagen, Ritt Bjerregaard, had onlangs nog hoteleigenaars aangemaand geen kamers ter beschikking te stellen van prostituees en hun klanten. Daarnaast liet hij briefkaarten op de kamers leggen met de tekst: "Wees duurzaam : koop geen seks".

Prostitutie is niet illegaal in het land en dus boden de leden van de Deense sekswerkersvakbond hun diensten gratis aan, op vertoon van de deelnemersbadge aan de conferentie.  Belangstellenden moeten zich aanmelden op een website, iets wat veel mannen blijkbaar afschrikt. Tot nu toe zijn slechts 4 delegatieleden op de oproep ingegaan. De anderen maken gebruik van hun kredietkaart die ze afrekenen met hun onkostennota.

@ Vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Louis Michel

 

.


13-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlusconi zwaar toegetakeld in Milaan + Aanpassing 23.15 u

 

Tijdens een bijeenkomst in Milaan werd premier Silvio Berlusconi door een 42-jarige man die inmiddels aangehouden is, in het gezicht geslagen met een zwaar voorwerp.
Umberto Bossi van de Lega Nord bestempelde deze aanval als een terroristische aansag, nadat Berlusconi op een ongehoorde manier door de Italiaanse media in de voorbije weken geviseerd is geworden.  Berlusconi is natuurlijk niet onbesproken, maar dergelijke acties geven duidelijk aan waartoe links in staat is als het zijn zin niet krijgt.
Bron en foto : Il Messagero
Aanpassing 23.15 uur
De dader is volgens zijn vader, een psycholabiel persoon, die nog nooit iemand kwaad heeft gedaan. Hij zou politiek niet actief zijn, maar hij is wel lid van het WWF, het Wereld Natuurfonds, opgericht door de corrupte Nederlandse graaier, Prins Bernhard. Intussen ook volgestouwd met linksige wereldverbeteraars.
"Ik, mijn zoon en de ganse familie hebben voor de Partido Democratico gekozen (centrum-links) en voorheen was ik socialist. Maar we hebben nooit haat gevoeld voor mijnheer Berlusconi" zegt de vader. Misschien moet hij er nog aan toevoegen dat de geweldenaar heel veel spijt heeft.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : over muziek en zo door Regus Patoff
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Een van de eerste dingen die de taliban in de ban sloegen  toen zij de winkel in Afghanistan overnamen, was het verbieden van muziek. Dat die muziek afkomstig was van een radio of van een inheemse neusfluit maakte niks uit. Scholen werden gesloten (behalve diegene die Mo's bestseller van commentaar voorzagen), vrouwen werden ingepakt in all-inclusive rouwkledij en Boeddhabeelden die dateerden van lang voor Mo's visioenen werden ondeskundig opgeblazen.

Hoe kan men in 's hemelsnaam een godsdienst ernstig nemen die alle plezier uit het leven bant ? Die mensen degradeert tot willoze automaten, alleen geschikt om meer automaten te produceren en om een kierewietse leer uit te dragen?

Vergeleken met de voorgangers van de authentieke islam waren de inquisiteurs van Filips van Spanje een bende lolbroeken.

Regus Patoff 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is muziek haram of halal ?

 

Vroeger zegden wij, dat  elke voortschrijdende dag in dit leven ons iets nieuws leerde.  Of wij beweerden (alsof we aan ons zoveelste leven bezig waren) dat met het ouder worden, de wijsheid toeneemt. Waar natuurlijk niets van aan is, want jong dom leidt tot oud dom. Soms zou ik willen, dat ik niets meer hoef te weten of bij te leren : het is genoeg geweest.  Laat de heer Alzheimer maar binnen. (maar niet vandaag)

Toen we vanmorgen de verstilde, droeve muziek van Pergolesi beluisterden, hadden we er een cynisch commentaartje bijgeschreven over onze Westerse cultuur, dat we vrij vlug hebben uitgegomd, want de meesten van ons weten het wel . "Stabat mater dolorosa", de treurende moeder (van Jezus) bij het kruis, je hoeft niet gelovig of religieus te zijn, om hierdoor ontroerd te worden.

Even later waren we aan het grasduinen en valt ons oog op een zaak, waar we nog niet van gehoord hadden : is muziek "haram" of "halal" ?   Is muziek dus toegelaten, of niet bij de vrienden.  Het antwoord is 'haram", dat wil zeggen,  muziek zoals wij deze kennen, ervan genieten, er in opgaan is voor de moslims een verboden affaire. 

Dit wil een normaal mens toch niet weten  ? We hebben twee video's gevonden over dit nijpende probleem, maar we plaatsen ze niet, want we hebben er de buik van vol. Anderzijds vinden we, dat onze mensen dit moeten weten. Je kan niet voortdurend je kop in het zand stoppen en alles ontkennen, zoals de elite-racisten ons voorhouden. 

De islam is werkelijk een compleet geschift verhaal. Zolang die verwerpelijke levenswijze zich afspeelt in de Prachtlanden, kan het ons niet schelen.  Maar de dames en heren zakken massaal af naar onze contreiën en willen ons opzadelen met hun trieste achterlijkheid.

Op de geel gekleurde teksten klikken en aanu wordt de waarheid geopenbaard.

Een bekeerde Amerikaan nuanceert de zaak enigszins en heeft het over "vogels die kwinkeleren, het riviertje dat klatert of de wind die ruist  in de bomen", dat is natuurlijk toegelaten, zegt de onnozelaar, maar een jongen die tot een meisje zingt of omgekeerd, dat is andere koek.

Een moslim-autoriteit in het uiteenzetten van Mein Koran, ene Dr Zakir Naik verklaart muziek onomwondenals haram maar in zijn breeddenkendheid, kan hij billijken dat voor helende doeleinden, zoals autisme, het beluisteren van muziek oogluikend toegestaan is.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advertentie door Senior

 

 

Ik heb redelijk wat verstand van "sanitair".
Als er onder de lezeressen van dit blog soms schatjes zijn die problemen hebben met de in- of afvoer.... laat het mij weten.

's Morgens gebeld, 's avonds hersteld,  
voor dames zonder geld!*

*Niet voor kopvodden   

17-1-1.jpg image by krabbelmaar

Senior en zijn ploeg sanitaire medewerkers

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kopenhagen is een aantrekkelijke stad, laten we dat niet vergeten.

 

 

Met al het klimaatgedoe en de tienduizenden opgepepte manifestanten, zouden we vergeten dat de Deense hoofdstad een aangename stad is. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws van Kopenhagen : de stoottroepen gaan de Leiders vooraf

 

Copenhagen climate summit descends into row as 350 protesters arrested
.
Gisteren werden bijna 1000 manifestanten opgeleid bij rellen. Zoals gebruikelijk werden er vernielingen aangericht, auto's in brand gestoken, winkelruiten stukgeslagen en voorbijgangers gemolesteerd.  Nadat het tuig en de stoottroepen hun lusten hebben botgevierd, doen de Leiders hun intrede. De Messias zal als laatste onthaald worden door de hysterische massa's.  Wat er verder moge beslist worden, Kopenhagen is geslaagd, de weireld is gered.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!