Angeltjes
21-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simon's cat

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 miljoen

 

PER JAAR

Jaar Paginaweergaves Bezoekers
2009 1.000.000 646.776
2008 725.972 392.299
2007 83.816 39.928
.

Vandaag 21 december 2009 rond 16 uur zijn er gedurende de voorbije 355 dagen van dit kalenderjaar 1 miljoen paginaweergaves bij Angeltjes geweest, gespreid over circa 647.000 individuele bezoekers.
.
Over het ganse jaar 2008 noteerden wij 726.000 paginaweergaves en 392.000 individuele bezoekers.
.
Bedankt, lezers en lezeressen.  Gelukkig is er elke dag voldoende gekkernij en tussendoor ook wat moois om ons aan de zwier te houden.
De dankbare redactie van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Kerstfeest nadert (1947)

 

 

Voorbereidingen op Kerstmis. In de glasblazerijen worden pieken voor Kerstbomen gemaakt; in de kaarsenfabrieken worden kaarsen van stearine  gemaakt; in de kerken worden de beelden van de kerststallen al vast afgestoft; in de bossen worden sparren gekapt; in de steden worden ze door handelaren verkocht als Kerstbomen; in een huiskamer wordt door een moeder een Kerstboom opgetuigd; kinderen helpen mee. Het is 1947,  slechts  62 jaar geleden ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koop Saab

 

 

Sportautofabrikant Spyker Cars heeft zondag een nieuw overnamebod gedaan op de Zweedse autoproducent Saab. Vrijdag liep een eerder bod van Spyker op Saab stuk op het boekenonderzoek, waarna moederconcern General Motors (GM) besloot Saab te sluiten.

In een verklaring liet Spyker-topman Victor Muller weten
,,alle obstakels weg te willen nemen die in de weg staan van een snelle transactie''. ,,We hebben elke inspanning gedaan om de zaken op te lossen die afronding van deze zaak verhinderen en vragen GM en andere partijen dit bod serieus te overwegen'', aldus Muller. Hij wil de overname afronden voordat de deadline van GM voor een oplossing voor Saab afloopt op 31 december. Het bod van Spyker is geldig tot en met maandag.

Het is niet bekend hoeveel Spyker wil betalen voor Saab. Muller wilde geen commentaar geven op het nieuwe bod.

@ Beursduivel

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populariteit Berlusconi toegenomen na aanval

 

ROME - De populariteit van Silvio Berlusconi is weer toegenomen nadat hij een een week geleden bij een aanval gewond was geraakt. Maar liefst 55,9 procent van de Italianen heeft nu een positieve mening over hem, aldus een opiniepeiling die de krant Corriere della Sera zondag publiceerde.

Bloemen bij het huis waar Berlusconi gaat uitrusten. FOTO AFP
Bloemen bij het huis waar Berlusconi gaat uitrusten. FOTO AFP

In november lag de populariteit van Berlusconi nog bij maar 48,6 procent. De premier wordt achtervolgd door seksschandalen en rechtszaken.

Door de aanval - Berlusconi werd met een replica van de Dom van Milaan bekogeld - is ook zijn populariteit bij aanhangers van de centrumlinkse oppositie toegenomen.

Toch blijkt Italië diep verdeeld, want lang niet iedereen heeft medelijden met de gehavende 73-jarige premier. 20 à 25 procent van de Italianen neemt het volgens recente peilingen op voor de dader en verdedigt de aanslag omdat Berlusconi een ''gevaar voor het land'' zou zijn. (ANP)

@ Algemeen Dagblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opiniepeilingen, de horoscopen van de politiek

 

Er is weinig reden om ons druk te maken over een opiniepeiling met betrekking tot de kiesintenties. Peilingen zijn de horoscopen van de politiek, de promotie-middelen van de media, en de applausmachines van het regime. Elke politiek-geïntresseerde relativeert de cijfers maar blinkt als ze voor hem gunstig zijn en doet of ze hem onverschillig laten als ze negatief zijn.

In het partijpolitieke geharrewar om dit land overeind te houden, is het nochtans veelbetekend dat een partij zoals Vlaams Belang, na de teleurstellende verkiezingen van juni met 15.3%,  inmiddels in de peiling van la libre belgique aan een remonte bezig is tot 17.1%.  Men moet altijd rekening houden met de tegenwind die deze partij voortdurend opvangt in àlle media.  Het politieke werk dat door velen geleverd wordt, komt bijna nooit in de kranten, laat staan op televisie of radio. Als er wat verschijnt, is het een negatief bericht of een "expertenmening" die net niet in de rubriek overlijdensberichten geplaatst werd.

Laat ons nog maar eens herhalen, dat de rol die de openbare omroep in de politieke beïnvloeding van de burgers speelt, een heuse schande is.  Dit geldt voor de openbare radio maar nog meer uitgesproken voor de televisie.  Om de haverklap worden de kijkers geconfronteerd in allerlei programma's met politici die behoren tot de traditionele machtspartijen. De heren laten zichzelf met zichtbaar genoegen schofferen, om te laten zien hoe tolerant ze zijn. Het is echter de voortdurende aanwezigheid die de beeldvorming bij de onwetende kijker in de hand werkt. Zou de NVA zijn grote actuele succes kennen, als die partij dezelfde negatieve imagovorming zou meekrijgen als Vlaams Belang ?

Ook al zijn opiniepeilingen geen wetenschappelijk betrouwbare indicatoren, voor sympathisanten van de correcte en standvastige partij VB, zijn ze in dit geval een leuke horoscoop die we graag lezen.   Bij gebrek aan objectieve informatie.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker weertje : welkom Winter !

 

 
62
 
Lachende sneeuwkabouter
 
 
65
 
Denkt u ook aan ons ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katastroof bekent kleur : ze geilen op hoofddoeken

 

 

Om de heisa te relativeren produceert Katastroof deze fijngevoelige hit over de hoofddoeken. Een Vlaamse jongeman zingt zijn bewondering uit voor de islamitische medevrouw. Hij omhult zich (en de overige leden van de groep) met een Arabische look om de identificatie met het voorwerp van zijn liefde te verhevigen. De muziek bevat heel wat exotische elementen.
De politiek-correcte elite zal hier beslist van smullen :  de boodschap is dat vele mannen tuk zijn op moslima's met hoofddoeken. Dàt is toch wat de multiculturele maatschappij wil : integreren, in mekaar opgaan. Alors ?
Is de muziek van Katastroof toegelaten op de ijspiste van de Grote Markt in Antwerpen, of moet de censuurmeesteres Freya Piryns haar fiat geven ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opiniepeiling la libre Belgique

 

Wij geven hierna de resultaten van de opiniepeiling door la libre Belgique met tussen de haakjes de uitslag van de gewestelijke verkiezingen van juni 2009

 

CD&V  22,2%  (22,9%)  - 0,7%

Vlaams Belang 17,1% (15,3%) + 1,8%

NVA 15% (13,1%) + 1,9%

VLD 14% (15%) - 1%

sp-a 13,9% (15,3%) - 1,4%

Groen 7,2% (6,8%) + 0,4%

LDD 7,2% (7,6%) - 0,4%


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijs Eerst : Schoonste duidelijkheid Titel jounalist Knack

 

Zuiveringsstation: Vlaanderen overreageert om Brussel te denigreren

 

Prijs eerst : lezen hier artikel sensibele zaken  

bij blad Knack : altijd goed voor intellectueel

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politicus/politica van mijn hart : stand van zaken 20.12.09
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Er zijn verrassend veel politici die links of rechts er toch in gelukken het hart te stelen van enkelingen uit onze brave bevolking.  Tot hiertoe heeft u 16 verschillende namen opgegeven, gespreid over 7 politieke partijen.  Meestal is het : hoe meer politici, hoe minder vreugd maar hier zijn zij voor een keer het lijdend voorwerp en bent u het, die hen voortstuwt of manipuleert.  Laat deze kans niet voorbijgaan. Ook al is uw volksvertegenwoordiger, burgemeester, senator of gemeenteraadslid een nul in het cijfer, hij of zij zal u dankbaar zijn, voorgedragen te worden in deze spannende wedstrijd. Want eens door u genomineerd, zijn zij plots géén 0 meer maar een heus cijfer dat meetelt in de race naar de roem. En ook Nderlandse politici dingen mee in deze Hartenstrijd.

Juffrouw Ellen kijkt toe als een strenge maar uiterst correct juryvoorzitter op het verloop. Zij klakt met de tong tegen haar gehemelte als uiting van tevredenheid, als u het reglement keurig navolgt. Als u dat niet doet, bliksemen haar felblauwe ogen als ijspriemen en wellen er onvermoede klanken van afkeuring op uit haar rijke gemoed : "Oewisdananmeugelek ..."* (de Juffrouw is een Antwerpse)

Maak gebruik van de knop aan de linkerkant van deze blog "stuur ons een aardig berichtje" en beeld u in dat u in de handen van Juffrouw Ellen terechtkomt.

De (verwende) redactie van Angeltjes

Oewisdananmeugelek : Hoe is dit nu mogelijk ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op met de trein, terug met het vliegtuig

 

De ministerin doet een multicultureel dansje

U herinnert het zich nog, de superaandacht voor de Klimaattrein die volgeladen zat met honderden feestvierders die in Kopenhagen hun slag zouden thuishalen : de mensheid opzadelen met een schuldcomplex hoger dan de smeltende Himalayatoppen.

Het is helaas ietwat anders uitgevallen in de sprookjesstad en de Klimaattrein keert terug met maar de helft aan feestvierders. De anderen verkiezen het vliegtuig : het komt er plots niet meer op aan. De Messias heeft hen in de steek gelaten, de Chinezen vagen zoal steeds hun kas aan de rest van de wereld en er viel verdorie niet voldoende geld weg te geven. Al goed, dat de wip gratis was.

Zelfs de rode Nederlandse milieuministerin Jacqueline Cramer liet de trein voor wat hij was. Toen ze merkte dat die daad in eigen land op kritiek stuitte, schoof ze de verantwoordelijkheid op de rug van Balkenende. Die zou haar namelijk gevraagd hebben om met hem overleg te plegen over de klimaatflop. Ja, zo kennen we ze wel, de elite-pipo's : de schuld afschuiven op een ander. 

De slimsten waren zij die het vliegtuig namen en bij een halte onderweg stiekem de trein inslopen om op de eindbestemming mee op de foto te kunnen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet Servië bij de EU ? Poll

 

 

Belgrado

Servië zal dinsdag 22 december zijn kandidatuur indienen om lid te worden van de Europese Unie. Zweden, dat het EU-voorzitterschap tot 31 december waarneemt, heeft de Servische president Boris Tadic naar Stockholm uitgenodigd. Dat meldt de Servische regering zondag in Belgrado. Servië is ruim 2,5 keer zo groot als het land B en er wonen 7,5 miljoen stoere Serviërs, of Serben zoals wijlen Willy Claes het zegde vooraleer hij een Salon de Coiffure opende, na zijn relatie met Koen Crucke. 

Moet Servië bij de EU ?  Beantwoord onze pollvraag ? U heeft zéér veel mogelijkheden. Onze poll-verantwoordelijke was gul vandaag.

 


20-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Spanje bibbert bij temperaturen tot - 10e C

 

 

El temporal que vive la mayor parte de la Península Ibérica deja hoy estampas como esta, la playa de La Concha, en San Sebastián, cubierta de nieve
 
Imagen de la playa de La Concha, en San Sebastián, cubierta por la nieve
.
 
Het strand van La Concha (San Sebastian)

 Foto's El Pais


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koopzondag geen groot succes

 

.

Met deze erbarmelijke weersomstandigheden is de koopzondag geen groot succes geworden, alhoewel sommige winkeliers de Kerstvrouwen hadden uitgenodigd in de plaats van de ouwe rukker.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niuew Hoofdstuk : Opwarming oceaanwater

 

 

Na de klimaatflop over de opwarming van de aarde, nu een nieuwe flop : de opwarming van de oceanen door vulkanen die ontploffen door de schuld van de Mensch. Hoe ?  Dat wordt nog uitgezocht, tegen betaling,  door de wetenschappers. De arme landen hebben al een verzoek gericht tot de VN om van de rijke landen geldelijke compensaties te ontvangen. De Messias Hoessein Obama schaart zich achter de vragende partijen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het mislukte clubje Vergeet-mij-nietjes van Geert Lambert

 

Volgens ingewijden ons influisteren heeft de SLP, die gisteren fuseerde met Groen nog nauwelijks leden, wat niet verwonderlijk is na de opeenstapeling van onduidelijke keuzes, de ijdelheden van de top en een dramatische verkiezingsuitslag.

De passage van de sjoemelende voorzitster en ex-VRT-speakerinnetje, Bettina Geysen, die vooral begaan was met het eigen imago, heeft het beeld versterkt van een groepje modieuze, linksige figuren, die te onzeker zijn om een duidelijke  identiteit op te bouwen en uit te dragen. Maar ze hunkeren wel naar mandaten : die verhogen in hun kringetje van progressieve parvenus, hun status. Spirit, VlaamsProgressieven en SLP hebben jarenlang gediend als bloempotten met verwelkte vergeet-mij-nietjes in de uitgewoonde salons van Stevaert en Vandelanotte.

Kijk even naar enige verwelkte bloempjes : Bart Caron, die beslist geen domoor is maar wel een naiëve druif, maakte zelf de overstap naar Groen en zal wat blij zijn het oude clubje intriganten terug te vinden. Jan Roegiers, danste van vreugde toen hij als plaatsvervanger van Daniël Termont terug in het Vlaams parlement mocht zetelen, want wat had hij anders moeten doen voor den brode ?  Bert Anciaux die van nationalist, progressist maar vooral ansjotist, socialist werd, zolang er maar een mandaat aan vasthangt en uiteraard Geert Lambert zelf, die zijn gebrek aan consequent denken, compenseert door wild om zich heen te slaan als een valse nicht.

Vanzelfsprekend was de samensmelting met Groen hét grote nieuws bij de media en de roeptoeters van de 0000 : Geert Lambert, een schaduw van zichzelf, zowel letterijk als figuurlijk,  mocht trots verkondigen dat hij een sterke vierde stroming vertegenwoordigt in het politieke Vlaamse landschap. De andere stromingen zijnde sossen, kalloten en liberalen. Als er sprake is in Vlaanderen van een vierde stroming, dan is het, dankzij de corrupte belgische natie,  een sterke Vlaams-nationale stroming. Want  de links-lberalen hebben er in tegenstelling tot het labiele D66 in NL, nooit iets van terechtgebracht. Lambert krijgt bij Groen geen enkele kans voor liberale sotternijen en Vlaamse oprispingen zijn bij de milieubelgen absoluut niet welkom. Vraag het aan Bart Staes, die mag bij hem thuis in de badkamer en sourdine de Vlaamse Leeuw neuriën als zijn vrouw weg is.

Lambert heeft zich de reputatie opgebouwd van een onwaarachtige Streber te zijn, die om de zoveel jaren van partij verwisselt en telkens juicht dat de mensen op hem en zijn schitterende, nieuwe maatschappijvisie  zitten te wachten.  Nu hij finaal terechtgekomen is bij de hogepriesters van het milieu heeft hij zijn groen brilletje geruild voor een bruin montuur. Kan het symbolischer voor deze labiele figuur ? 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nonkel Kruk en Generaal De Crem in Afghanistan

 

Onze 600 militairen in Afghanistan krijgen een uitzonderlijk kerstcadeau : de twee belgische staatsmannen, premier Nonkel Kruk en minister van oorlog, generaal De Crem zijn onverwacht toegekomen,  om onze jongens en meisjes een hand te geven en een  hart onder de riem te steken. Bij de landing zei de Nonkel tot de generaal : "Amai, da's hier warm in Irak"

archieffoto


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Brekend Nieuws : Paul Magnette geïnterviewd door de Frut van Koekestad

 

18 december - Minister Paul Magnette dan toch opgetogen met New Deal op Klimaattopper

.

 

Klik op de foto van de bar waar het interview plaatsvond.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom and Jerry

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!