Angeltjes
22-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke zijn de belangrijkste gebeurtenissen in 2009 ?

 

We hebben een lijstje aangelegd, dat uiteraard zeer subjectief is, zoals alles op deze blog.  (Of moeten wij soms de enige idioten zijn die strikte neutraliteit nastreven, terwijl de rest van de wereld kwijlt van vooringenomenheid ? Het is maar een vraag)

Voor al voor diegenen die thuis niets te zeggen hebben, is dit een unieke kans om zich te manifesteren : kies uit de reeks van 12 gebeurtenissen, diegene die u het meest heeft getroffen.  En vergeet u vooral niet : Vrijheid van mening geldt enkel voor diegenen die onze mening delen. Zo is dat in een gekortwiekte democratie. De poll bevindt zich ter linkerzijde van de blog.

Kiezen maar ...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in Den Haag en Gouda beleven jongeren sneeuwpret

 

Reljongeren in Gouda dwongen fietsers om te stoppen door opgeworpen sneeuwblokkades. Vervolgens moesten de fietsers hun waardevolle spullen aan de overvallers afgeven.  Dat was fijn en zo zijn onze jonge mensen inventief bezig dankzij de koude en de sneeuw.

De jongeren gooiden ook met sneeuwballen naar voorbijgangers om ruzie uit te lokken. Inmiddels zijn vijf relschoppers tussen de 17 en 19 jaar door de politie aangehouden, schrijft het AD. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, dat de politie er zich gaat mee bemoeien.

In Den Haag moesten vooral automobilisten het ontgelden. Slachtoffers waren door sneeuwblokkades gedwongen te stoppen en werden vervolgens beroofd. De politie kon twee Hagenaars van 21 en 22 jaar oud oppakken. Dat waren da wat oudere jongeren. Maar ja, die willen ook wel eens wat.

Dankzij de sneeuw en het gure weder, zijn we alweer wat opgeschoten met de integratie.

Bron : de Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB springt bij

 

Elke dag lijden honderdeb mesen honger en kou in Brussel. Premier Leterme riep in De Kamer iedereen op om hulp te bieden,  Het Vlaams Belang zal morgen, woensdag 23 december 2009 vanaf 11u30, aan het Brusselse Centraal Station warme soep uitdelen voor de daklozen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deurne, waar jongeren kattenkwaad uithalen

 

Tram 5 wordt (weer eens) verplicht te stoppen in de Gryspeerstraat te Deurne (Antwerpen) omwille van jongeren die zich ontspannen in de sneeuw na een uitputtende eerste schooltrimester.  Wij hebben het voor enkele maanden zelf meegemaakt (toen de scholen net aangevangen waren) op welk een baldadige wijze de allochtone jeugd zich aanstelt.  Het was eveneens in de Gryspeerstraat ; we hebben toen een kort stukje geschreven over een oudere heer (niet dat wij piepjong zijn) die zijn ongenoegen luid kenbaar maakte tegen het onopgevoede zootje en er gelukkig heelhuids van af kwam.

Er zijn trambestuurders die weigeren verder te rijden, er wordt ruzie gemaakt, geroepen, op de banken heen en weer gesprongen,  het lijkt wel een mini-revolte op die tram  en nu gebeuren de aanvallen van buitenuit met sneeuwballen en soms stenen.  De burgemeester is goed op de hoogte van deze feiten, evenals de Lijn. De districtsraadfractie VB dringt al jaren aan op een preventieraad. Al eens gedacht aan het leger ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Paars tot Populisme : Tobback in de touwen

 

"Als een enigszins beheerste opvang van vluchtelingen, gezinsherenigers en arbeidsmigranten onmogelijk blijkt en gelijktijdig een goede inburgering in de samenleving niet echt lukt, dan zal vroeg of laat de kritische grens worden bereikt van wat sociaal en cultureel aanvaardbaar is." 
Paul Scheffer in "Het Land van Aankomst"
.
.
Drie socialisten keuvelden gisteravond in Terzake over het thema "Van paars tot populisme" : de Nederlander Paul Scheffer, publicist, hoogleraar en milde criticus van de multiculturele maatschappij, Louis Tobback, een oude versie van wat Bart de Wever zal worden,  en Lieven Verstraeten van de sp-a afdeling van de  0000.
 
We gaan niet voor de zoveelste maal zeuren over dit eenzijdige panel, want hoe vaker de openbare omroep de rode kaart trekt, hoe pijnlijker de socialistische partij wegzinkt in de gunst van de burgers.  Het grote woord werd gevoerd door Tobback.: Er is een tijd geweest dat we, los van het nijdige fanatisme, de maniertjes om het debat naar zijn hand te zetten, konden waarderen. Inmiddels zijn we die truken beu gezien en gehoord en valt het op hoe kaal en arm de redeneringstrant én de analyse van Tobback is.
Het gesprek werd beheerst door het thema van het populisme : Wilders, Dewinter, Fortuyn en de migratie.  "Het vooruitgangsgeloof is verdwenen en dat heeft de populisten de kans geboden in het gat te springen. Als we er een sociale dimensie aan geven, verdwijnt het probleem". Dat is bondig de stelling Tobback.  Overgoten met hatelijke uithalen tegen het Vlaams-nationalisme en al wie de mondialisering en centralistische Europeanisering niet aanvaardt.
Scheffer, een oud-communist maar een man met een veel bredere maatschappelijke kijk en ook een warmer hart  dan de Leuvense rode dwerg, betwijfelde of de 19de eeuwse traditionele partijen een antwoord kunnen bieden op de maatschappelijke en culturele evoluties van de 21ste eeuw.  Tobback is duidelijk niet gewoon aan pertinente tegenwerpingen van medestanders : àlles moet opgelost worden via een sociale dimensie.  Als argument verwees de burgemeester van Leuven naar Amerika, dat hij opnieuw wil laten ontdekken door de mannen van de Socialistische Internationale. Pover, zeer pover en compleet naast de kwestie.
.
"Natuurlijk is er een probleem", was een van zijn andere vaststellingen over de Westerse samenleving.  De modererende zenuwpees, die bij andere gesprekspartners zijn wafel niet kan houden, zat te rillen van ontzag en vergat telkens te interrumperen met de evidente vraag : "Wat is nu dat probleem eigenlijk ?"
 
Verstraeten wilde laten blijken ook uit het goede diversiteitshout gesneden te zijn door op te merken dat onze Vlaamse identiteit  wellicht inhoudt, dat wij de hoofddoeken aanvaarden en de islam ino nze armen sluiten (zo lang het maar niet de kerk is, wil Verstraeten veel aan zijn borst drukken).  Waarop Tobback hem kort afblafte met "Neen".  Dat het niet botert tussen die twee, viel niet te verstoppen. Tobback zette een deun in over de luxe van de levensbeschouwelijke prioriteiten, zoals de invoering van de euthanasie.  Of dat iets te maken had met een verdoken visie op de islam, bleef in het ongewisse.
 
Het was nog nooit zo opgevallen, dat Tobback die bekend staat voor zijn botte en vranke uitspraken, met heel zijn denken en analyseren vasthangt aan de maatschappij van de jaren '70 en '80 : die kan hij bevatten, hij heeft ze mee naar zijn hand gezet en is er blijven aan vasthaken. Dat wij inmiddels een invasie meemaken van ongekende omvang, dat onze samenleving geïnfiltreerd wordt door een "levensbeschouwing" die precies het tegenovergestelde beoogt van waar de Vermeylens, de Van Ackers en de Tobbacks uit het verleden zich hebben voor beijverd, dringt nauwelijks door het olifantenvel van de man die zijn reputatie dankt aan zijn populistische uitspraken.
 
Nog van dat ! Wie komt zich vanavond ontmaskeren ?
Ray
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ahmed el Ktibi wil schepenzetel niet afstaan aan Anciaux

 

 

"Ik blijf waar ik ben." De Brusselse schepen Ahmed El Ktibi (PS) wil zijn plaats in het schepencollege begin volgend jaar niet afstaan aan een Vlaamse socialist, ondanks afspraken daarover.

Volgens El Ktibi was er afgesproken dat hij zijn plaats halverwege de legislatuur zou afstaan aan Pascal Smet en aan niemand anders. Smet werd bij de regionale verkiezingen van juni echter opgevist door de Vlaamse regering en kan als minister geen schepen meer worden.

De Vlaamse socialist die dan op de voorgrond treedt is partijgenoot Bert Anciaux. El Ktibi zegt vandaag in verschillende kranten echter dat hij blijft zitten omdat de wissel voorzien was met Smet.

Smet haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 een zetel binnen en werd schepen van Openbare Werken. Smet zat op dat moment als minister in de Brusselse regering en kon dat niet combineren met een schepenambt.

Smet liet zich vervangen door de PS-politicus Ahmed El Ktibi en er werd afgesproken dat El Ktibi na drie jaar zou doorgeven aan een Vlaming.

@ Brussel Nieuws

Ahmed el Ktibi (een dubbel-paspoort Marokkaan) zetelt ook in het Brussels parlement, samen met deze 21 collega's uit de Parti Socialiste :

  1. Mohamed Azzouzi(Schepen)
  2. Gemeenschapssenator Sfia Bouarfa (Gemeenteraadslid)
  3. Michèle Carthé (Burgemeester)
  4. Mohammadi Chahid vervangt Fadila Laanan[4](Gemeenteraadslid)
  5. Philippe Close (Schepen)
  6. Franse Gemeenschap Mohamed Daif (Schepen)
  7. Franse Gemeenschap Caroline Désir(Gemeenteraadslid)
  8. Franse Gemeenschap Bea Diallo(Schepen)
  9. Françoise Dupuis
  10. Ahmed El Ktibi (Schepen)
  11. Nadia El Yousfi (Schepen)
  12. Alain Hutchinson vervangt Karine Lalieux[1](Schepen)
  13. Jamal Ikazban (Schepen)
  14. Anne-Sylvie Mouzon vervangt Charles Picqué[5](Burgemeester)
  15. Mohamed Ouriaghli(Schepen)
  16. Emin Özkara(Gemeenteraadslid)
  17. Olivia P'tito vervangt Emir Kir[5](Gemeenteraadslid)
  18. Franse Gemeenschap Fatiha Saidi(Schepen)
  19. Freddy Thielemans (Burgemeester)
  20. Franse Gemeenschap Eric Tomas (Gemeenteraadslid)
  21. Franse Gemeenschap Rudi Vervoort, fractieleider (Burgemeester)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juventus beboet wegens racistische spreekkoren

 

Italiaans voetbal is populair bij de dames die spontaan het veld betreden

 

Dit kunnen we niet laten voorbijgaan : de Italiaanse voetbalclub Juventus is door de Italiaanse voetbalbond veroordeeld tot het betalen van een boete van 10.000 euri.

Tijdens de wedstrijd tegen Catania (Sicilië) hebben de supporters van Juventus Turijn tijdens spreekkoren racistische slogans ten gehore gebracht. Waar gaan we naartoe, nietwaar ?  De racisten zouden ondermeer gescandeerd hebben :   "Zwarte Italianen bestaan niet" omdat Catania met een of meerdere zwarten speelt. En dan werd er nog vuurwerk afgestoken ook, door de onverlaten.

Vorig seizoen moest de club al een wedstrijd zonder publiek spelen na racistische spreekkoren richting Mario Balotelli, de donkere aanvaller van Internazionale.

 

Ook in de Champions League-wedstrijd tegen Girondins Bordeaux ging het dit seizoen al eens mis met de aanhang.

In Italië wordt er kwistig omgesprongen met boetes in het voetbal : het is daar wekelijkse kost en niet alleen omwille van racistische spreekkoren. Trouwens Catania zelf kon enige weken geleden na een wedstrijd tegen Palermo ook afdokken.

Het Zuiderse temperament, de Italiaanse passie, de zonnige charme, de vurige dames en heren, wij kunnen dat met onze koele afstandelijkheid niet vatten. Speciaal voor de voetballiefhebbers onder onze lezers en ook wel een beetje voor onze lezeressen, een foto van de nationale voetbalploeg, gl'Azzuri, de blauwen.

 

 


21-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeten we onze Messias sturen ?

 

 

Een mooi sterrenveld in het heroïsche noordelijke sterrenbeeld Perseus vormt de achtergrond voor dit beroemde paar van open oftewel galactische sterrenhopen, h en χ Perseii genaamd. Beide sterclusters, die ook gecatalogiseerd zijn als NGC 869 (rechts) en NGC 884, staan op zo'n 7000 lichtjaar afstand en bevatten sterren die veel jonger en heter zijn dan de Zon. Hun onderlinge afstand is slechts een paar honderd lichtjaar, en ze hebben een vergelijkbare leeftijd (gemeten via hun afzonderlijke sterren) — bewijs dat beide clusters waarschijnlijk het produkt zijn van hetzelfde stervormingsgebied. De Dubbelcluster, die altijd een mooi uitzicht vormt door een verrekijker, is vanaf donkere lokaties zelfs met het blote oog te ontwaren. De kleuren van de sterren (en hun diffractiespaken) werden kunstmatig versterkt in deze prachtige, met behulp van een kleine telescoop gemaakte groothoekafbeelding.
Wat wij ons afvragen : is het daar ook zo koud als hier nu ? Ligt het openbaar vervoer plat ?  Of is er een klimaatconferentie aan de gang over de opwarming ?  Is er ook een Messias ?  Of moeten we die van ons sturen ?
Vragen, vragen, het houdt niet op.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RTL NL Nieuws : gaan we tegen de stroom invaren ?

 

De televisiezender RTL-Nederland die wij h!ier niet kunnen ontvangen (tenzij met een heimweeschotel) durft in zijn Nieuwsuitzendingen wel eens een poging doen om kritisch te zijn. Onze regimezenders zijn eenzijdig kritisch.

Als u langs dit bruggetje loopt kan u een stukje uit het RTL-Nieuws zien over chistenen in Turkije. Dit soort benadering van nieuws, is natuurlijk gevaarlijk, hinderlijk en dwarsboomt de richting waarin wij geacht worden te marcheren.

Met dank aan www.hetvrijevolk.com  voor de tip.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islamfanatici en onze Westerse feesten

 

Op de webstek van Marokko Community staat een fijne tekst over hoe de moslims zich moeten gedragen tegenover "onze" feesten. Eerst moet er een dorre, saaie tekst doorworsteld worden met allerlei verwijzingen uit Mijn Koran en dan komen de eigenlijke instructies.  We schieten lekker op met de inburgering. Gelukkig luisteren niet alle islamaanhangers naar deze waanzin.

 

Wat houdt het vermijden van niet-islamitische feesten in de praktijk in?

1. Wegblijven van hun vieringen, dus het vermijden van plaatsen waar ze hun feestelijkheden houden en het vermijden dat je in hun feestelijkheden terecht komt, zoals bijvoorbeeld kerstmis en nieuwjaarsborrels, verjaardagsfeesten, st. maarten, sinterklaas, 1 aprilgrappen, allerlei jubilea, etc.

2. Vermijden om zelf zaken te doen, die te maken hebben met deze vieringen van de niet-moslims, zoals het in huis halen van een kerstboom, je kinderen mee laten doen met st. maarten of sinterklaas, verjaardagen vieren in je familiekring, vuurwerk afsteken op nieuwjaarsdag etc.

3. Vermijden om de niet-moslims te feliciteren met hun vieringen. Hoe kunnen we ze feliciteren met het feit dat ze ongehoorzaam zijn aan Allaah (subhanahu wa ta’ala)? Uitingen zoals prettige verjaardag, gelukkige feestdagen, gelukkig nieuwjaar, zijn ongepast. Het enige geluk is immers te vinden in imaan, waar geloof! Een moslim mag dus iemand niet feliciteren met het begaan van zonden en ongehoorzaamheid aan Allaah (subhanahu wa ta’ala)!

4. We moeten ook niet van onze eigen feesten imitaties maken van de feesten van de niet-moslims, dus dezelfde dingen doen die zij doen met hun feesten. Sowieso zullen veel van deze zaken verboden zijn.

Om onze identiteit en waardigheid te bewaren en om Allaah´s liefde en acceptatie te verdienen (en dit betekent vrede en geluk in dit leven en het uiteindelijke slagen in het Hiernamaals), laten we ons houden aan wat Allaah (subhanahu wa ta’ala) genoegen doet. Hij heeft ons dit laten weten in Zijn Boek en middels Zijn Boodschapper. En bedenk dat feesten en vieringen hierop geen uitzondering vormen.

Nu begrijpen we allemaal dat het moeilijk kan zijn om gewoonten waar we mee zijn opgegroeid, te laten. Juist de feesten zijn dingen waar we vaak goede herinneringen aan hebben, gelegenheden waarbij we saamhorigheid ervaren hebben met onze familie (als deze geen moslim zijn). Het kan dan ook moeilijk zijn om te breken met deze tradities. Maar insha’Allaah, hoe meer kennis we op doen over de Islaam, hoe dieper we de Islaam betreden, hoe groter ook onze weerstand zal zijn om dingen te doen waarvan we weten dat Allaah er niet van houdt.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hypocriet Bertje

 

De gebuisde politicus Bert Anciaux laat zich dezer dagen nog eens opmerken en wel met een karamellenvers over het leed van de illegalen en onze verpletterende verantwoordelijkheid terzake:
.

"Schaamrood, onaanvaardbaar
schande in mijn eigen stad, waar
Europa en een koning wonen
vitrines rijkdom tonen
regeringen lustig zwalpen
en straks vakanties naar de Alpen
après ski met warme wijn
en Kerst met 't kindeke Jezus klein."
.

Aldus hypocriet Bertje, die zelf in een prachtdomein woont. Dat ligt nog net binnen de grenzen van Brussel-stad, anders was hij geen vetbetaalde Brusselse schepen of dito minister kunnen worden. Zijn grooteigendom is omgeven door akkers, weilanden en zacht ruisende bomen: voor Bert geen grootstedelijk lawaai, geen hangjongeren, geen djellaba's. In heel Brussel is niet één dreef te vinden die er zo groen en rustig bijligt als die waar Bleitmans woont. Men kan zijn kiezers alleen maar aanraden daar in de lente eens te gaan wandelen, niet in het minst om de visu vast te stellen waar hun o zo progressieve halfgod woont. Let wel: de mooi met bomen afgeboorde oprit van het Anciaux-domein is vijftig meter lang, misschien is het moeilijk een glimp op te vangen van de man die moedig al het leed van de wereld op zijn frêle schouders torst.

 
O ja: er is toch sprake van enige menselijke activiteit in de buurt van Bertje en zijn Damienne: een Centre Sportif-Sportcentrum alwaar men zich kan vermeien op de tenniscourt of tijdens het squashen. Het zou dus kunnen dat de zielerust van de linkse schijnheiligaard verstoord wordt door 1 tennisbal in zijn tuin van 1 hectare.
Voor een luchtfoto van zijn stulpje zie hiernaast : het stekje ligt iets boven de tennisclub.

Komaan Bertje: gooi de deuren open van uw riante woonst van meer dan een miljoen euro en laat de Derde Wereld binnen!

Meer fundamenteel: is het de fout van de Europeaan, Bertus, dat er honger heerst in Ethiopië? Dat sedert jaren een burgeroorlog gaande is in Soedan? Dat de meeste onderontwikkelde landen weigeren kordate maatregelen te treffen tegen de demografische explosie aldaar? Dat zij hun bevolkingsoverschot uitvoeren naar Europa ? 

Van de webstek van Filip de Man                                                               

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simon's cat

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 miljoen

 

PER JAAR

Jaar Paginaweergaves Bezoekers
2009 1.000.000 646.776
2008 725.972 392.299
2007 83.816 39.928
.

Vandaag 21 december 2009 rond 16 uur zijn er gedurende de voorbije 355 dagen van dit kalenderjaar 1 miljoen paginaweergaves bij Angeltjes geweest, gespreid over circa 647.000 individuele bezoekers.
.
Over het ganse jaar 2008 noteerden wij 726.000 paginaweergaves en 392.000 individuele bezoekers.
.
Bedankt, lezers en lezeressen.  Gelukkig is er elke dag voldoende gekkernij en tussendoor ook wat moois om ons aan de zwier te houden.
De dankbare redactie van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Kerstfeest nadert (1947)

 

 

Voorbereidingen op Kerstmis. In de glasblazerijen worden pieken voor Kerstbomen gemaakt; in de kaarsenfabrieken worden kaarsen van stearine  gemaakt; in de kerken worden de beelden van de kerststallen al vast afgestoft; in de bossen worden sparren gekapt; in de steden worden ze door handelaren verkocht als Kerstbomen; in een huiskamer wordt door een moeder een Kerstboom opgetuigd; kinderen helpen mee. Het is 1947,  slechts  62 jaar geleden ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koop Saab

 

 

Sportautofabrikant Spyker Cars heeft zondag een nieuw overnamebod gedaan op de Zweedse autoproducent Saab. Vrijdag liep een eerder bod van Spyker op Saab stuk op het boekenonderzoek, waarna moederconcern General Motors (GM) besloot Saab te sluiten.

In een verklaring liet Spyker-topman Victor Muller weten
,,alle obstakels weg te willen nemen die in de weg staan van een snelle transactie''. ,,We hebben elke inspanning gedaan om de zaken op te lossen die afronding van deze zaak verhinderen en vragen GM en andere partijen dit bod serieus te overwegen'', aldus Muller. Hij wil de overname afronden voordat de deadline van GM voor een oplossing voor Saab afloopt op 31 december. Het bod van Spyker is geldig tot en met maandag.

Het is niet bekend hoeveel Spyker wil betalen voor Saab. Muller wilde geen commentaar geven op het nieuwe bod.

@ Beursduivel

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Populariteit Berlusconi toegenomen na aanval

 

ROME - De populariteit van Silvio Berlusconi is weer toegenomen nadat hij een een week geleden bij een aanval gewond was geraakt. Maar liefst 55,9 procent van de Italianen heeft nu een positieve mening over hem, aldus een opiniepeiling die de krant Corriere della Sera zondag publiceerde.

Bloemen bij het huis waar Berlusconi gaat uitrusten. FOTO AFP
Bloemen bij het huis waar Berlusconi gaat uitrusten. FOTO AFP

In november lag de populariteit van Berlusconi nog bij maar 48,6 procent. De premier wordt achtervolgd door seksschandalen en rechtszaken.

Door de aanval - Berlusconi werd met een replica van de Dom van Milaan bekogeld - is ook zijn populariteit bij aanhangers van de centrumlinkse oppositie toegenomen.

Toch blijkt Italië diep verdeeld, want lang niet iedereen heeft medelijden met de gehavende 73-jarige premier. 20 à 25 procent van de Italianen neemt het volgens recente peilingen op voor de dader en verdedigt de aanslag omdat Berlusconi een ''gevaar voor het land'' zou zijn. (ANP)

@ Algemeen Dagblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opiniepeilingen, de horoscopen van de politiek

 

Er is weinig reden om ons druk te maken over een opiniepeiling met betrekking tot de kiesintenties. Peilingen zijn de horoscopen van de politiek, de promotie-middelen van de media, en de applausmachines van het regime. Elke politiek-geïntresseerde relativeert de cijfers maar blinkt als ze voor hem gunstig zijn en doet of ze hem onverschillig laten als ze negatief zijn.

In het partijpolitieke geharrewar om dit land overeind te houden, is het nochtans veelbetekend dat een partij zoals Vlaams Belang, na de teleurstellende verkiezingen van juni met 15.3%,  inmiddels in de peiling van la libre belgique aan een remonte bezig is tot 17.1%.  Men moet altijd rekening houden met de tegenwind die deze partij voortdurend opvangt in àlle media.  Het politieke werk dat door velen geleverd wordt, komt bijna nooit in de kranten, laat staan op televisie of radio. Als er wat verschijnt, is het een negatief bericht of een "expertenmening" die net niet in de rubriek overlijdensberichten geplaatst werd.

Laat ons nog maar eens herhalen, dat de rol die de openbare omroep in de politieke beïnvloeding van de burgers speelt, een heuse schande is.  Dit geldt voor de openbare radio maar nog meer uitgesproken voor de televisie.  Om de haverklap worden de kijkers geconfronteerd in allerlei programma's met politici die behoren tot de traditionele machtspartijen. De heren laten zichzelf met zichtbaar genoegen schofferen, om te laten zien hoe tolerant ze zijn. Het is echter de voortdurende aanwezigheid die de beeldvorming bij de onwetende kijker in de hand werkt. Zou de NVA zijn grote actuele succes kennen, als die partij dezelfde negatieve imagovorming zou meekrijgen als Vlaams Belang ?

Ook al zijn opiniepeilingen geen wetenschappelijk betrouwbare indicatoren, voor sympathisanten van de correcte en standvastige partij VB, zijn ze in dit geval een leuke horoscoop die we graag lezen.   Bij gebrek aan objectieve informatie.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker weertje : welkom Winter !

 

 
62
 
Lachende sneeuwkabouter
 
 
65
 
Denkt u ook aan ons ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katastroof bekent kleur : ze geilen op hoofddoeken

 

 

Om de heisa te relativeren produceert Katastroof deze fijngevoelige hit over de hoofddoeken. Een Vlaamse jongeman zingt zijn bewondering uit voor de islamitische medevrouw. Hij omhult zich (en de overige leden van de groep) met een Arabische look om de identificatie met het voorwerp van zijn liefde te verhevigen. De muziek bevat heel wat exotische elementen.
De politiek-correcte elite zal hier beslist van smullen :  de boodschap is dat vele mannen tuk zijn op moslima's met hoofddoeken. Dàt is toch wat de multiculturele maatschappij wil : integreren, in mekaar opgaan. Alors ?
Is de muziek van Katastroof toegelaten op de ijspiste van de Grote Markt in Antwerpen, of moet de censuurmeesteres Freya Piryns haar fiat geven ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opiniepeiling la libre Belgique

 

Wij geven hierna de resultaten van de opiniepeiling door la libre Belgique met tussen de haakjes de uitslag van de gewestelijke verkiezingen van juni 2009

 

CD&V  22,2%  (22,9%)  - 0,7%

Vlaams Belang 17,1% (15,3%) + 1,8%

NVA 15% (13,1%) + 1,9%

VLD 14% (15%) - 1%

sp-a 13,9% (15,3%) - 1,4%

Groen 7,2% (6,8%) + 0,4%

LDD 7,2% (7,6%) - 0,4%




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!