Angeltjes
26-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Royalty op zijn Angeltjes'

 

Ik durf er wat op verwedden, dat vele lezers van deze blog niet erg koningsgezind zijn, zonder dat we daar een poll moeten voor inrichten.  In Nederland ligt dat nog enigszins anders. Aan de kreet "Leve de koningin" kleeft een aftandse sfeer maar hij stuit weinigen tegen de borst.

In het land B en VL is het ondenkbaar dat een bijeenkomst besloten wordt met de oproep :  "Hoera voor de Keuning en zijn officiële Madame, en voor alletwee een nieuwe boot".

Mijn afkeer van de monarchie neemt met het ouder worden alleen maar toe.  Deze week stond de roofprins Laurent (blijkbaar de minst erge van de club) in het glazen huis in Gent voor het Malaria-programma van de malaria-omroep en hij mocht het eerste muziekje starten, iets van Coldplay, toevallig een favoriet van de hansworst. De jeugdige massa joelde en was ontroerd : "De roofprins is in ons midden".  Met de kritische opleidingen in het onderwijs op de tonen van de Vogeltjesdans en met afbeeldingen van Marokko waar onze Leidcultuur gevestigd is, kunnen we niet meer verwachten. Een paar dagen later stond de prins er terug in zijn colbertje dat om zijn lijf spant als een velletje om een worst , om het telefoonnummer af te bedelen van een van de omroepgrietjes, Miss Bonobo, althans volgens prinselijk oordeel.

 

Naar de kerstboodschap uit Laken van de uitgetelde Albert II heb ik dit jaar niet gekeken, noch geluisterd.  Die man doet absoluut niets om aanspraak te kunnen maken op enig moreel of intellectueel gezag. Al wat hij frazelt, klinkt onwaarachtig, het zou moeten verboden worden. Vroeger heb ik nog wel eens genuanceerd over hem gedacht, sedert een aantal jaren zit hij in de map "streng te mijden".

Vandaag heeft in Nederland de arrogante Beatrix haar volk toegesproken.  De Oranjes hebben de laatste jaren veel aan populariteit ingeboet. Historisch kijken Nederlanders positiever aan tegen hun koningshuis, gezien er geen twee verschillende volkeren in één natie samengeperst zitten. Een simpel feitje : de Nederlandse royals spreken dezelfde taal als het volk. En als er een migrante uit Argentinië opgenomen wordt, spreekt die binnen de kortste keren onbersipelijk en accentloos Nederlands.  (Voor de rest is die prinses Minima een sympathieke kwebbel uit Zuid-Amerika, waar klassebewustzijn en onderhuids racisme de kenmerken van de bovenlaag vormen waar zij uit voortkomt.)  De Coburgs zitten al 180 jaar op de troon en geen enkele loot van die stam is bekwaam tot het uitspreken van een normale Nederlandse zin. Wat moet dat zijn als ze schrijven ?  Toen Hugo de Ridder in 1989 in audiëntie werd ontvangen bij Boudewijn, had deze laatste speciaal enkele typische uitdrukkingen aangeleerd, om de Standaardredacteur te imponeren. Zo zegde hij : "Op communautair vlak bent u een minder scherpe slijper dan uw voorganger ..." *

Beatrien sprak tijdens haar Kerstrede haar onvrede uit over de mogelijkheid tot anoniem reageren op internet. Zij had het over "domweg agressief" reageren op gebeurtenissen. Deze tendens gaat volgens haar de verkeerde kant op. Deze vrouw die wèl de taal van haar volk spreekt, staat er echter even ver af als onze Lakense botte slijpers.

De monarchen zijn de buikspreekpoppen van hun respectieve regeringen.  Als Albert II afleest van de autocue, dat hij vertrouwen heeft in Leterme, dan is dat Leterme die zichzelf tooit met een koninklijke pluim. Idem dito voor Beatriens bekommernis over de communicatie die de wereld overspoelt via internet. Haar afkeer is die van Balkenende.

Elke burger die bezorgd is over om het even wat, heeft dankzij internet een eigen stem, kan nu zaken opdiepen die vroeger verborgen bleven.  Kan met anderen overleggen. En daar houden de regenten niet van. Dat is gevaarlijk. De kritische massa neemt toe en contesteert. Gaan we 1789 nog eens overdoen, zonder guillotine ditmaal maar met de hulp van Madame Tussaud ?

Beatrix (en haar zoon, evenals de belgische prins Filips) vinden het perfect in orde, dat zij lid zijn van de ondemocratische Bilderbergclub die tegen de wereld complotteert, maar Jan en Marina mogen geen commentaar leveren of informatie opvangen via internet. Internet mag enkel dienen om naar blote mensen te kijken, da's best leuk, en moet voor de rest in handen zijn van de regenten, en de openbare omroepen. 

Koningen zijn verwende en overbodige symbolen. Het zijn slechte acteurs, ze kennen hun teksten niet eens uit het hoofd, ze zien er uit als opgekalefaterde mummies en ze spreken met opgetrokken neus alsof ze iets rieken. Het zijn beklagenswaardige en overbodige profiteurs.

Wat moeten wij, in Vlaanderen,  trouwens met koningen, als we niet eens een eigen land bezitten ?

 Ray

* Hugo de Ridder "Geen blad voor de mond" - Lannoo 2001


25-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag op BBC 2 om 17.10 : La Bohème met Anna Netrebko

 

 

BBC 2 om 17.10 uur : de meest recente La Bohème verfilming met de Angeltjes' lieveling (en van miljoenen anderen) Anna Netrebko en Rolando Villazon.  Als u aan de feestdis zit, laat de video snorren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 jaar wegens staatsgevaarlijke activiteiten

 

.
Vandaag werd de Chines activist Liu Xiaobo (inmiddels 54) nogmaals veroordeeld tot 11 jaar cel wegens staatsgevaarlijke activiteiten die het gezag ondermijnen. Liu was een van de leiders van de opstand tegen het communistische regime in 1989 toen duizenden studenten kampeerden op het Plein van de Hemelse Vrede en vreedzaam manifesteerden voor meer democratie. De Partij was totaal ontredderd en wist in den beginne niet, hoe om te gaan met deze vorm van protest. Tot de beslissing in het Partijbureau viel :  politie en leger doekten de rebellie hardhandig op en de aanstokers werden berecht.   China is en blijft een dictatuur.  Elke buitenlandse kritiek wordt verontwaardigd van de hand gewezen als "ontoelaatbare inmenging door vreemdelingen in binnenlandse aangelegenheden". 
 
 Wat moet dit voor velen van onze "Leiders"  een aanlokkelijk voorbeeld zijn : de De Guchts, de Tobbacks, de Barroso's, de Guynokkio's ... alle middelen inzetten om de kritikasters van het regime het zwijgen op te leggen.
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paus aangevallen tijdens Middernachtmis door gekkin

 

 

Opschudding donderdagavond in Vaticaanstad. Aan de start van de middernachtmis, die dit jaar uitzonderlijk twee uur vroeger van start ging, werd paus Benedictus XVI ten val gebracht. De paus bleef echter ongedeerd en kon de misviering voortzetten.

Bij het binnentreden van de tot de nok gevulde Sint-Pietersbasiliek wist een jonge vrouw in jeans en rood jasje de beveiliging te omzeilen en stortte ze zich op de 82-jarige paus. Die verloor daarbij het evenwicht en kwam ten val. Benedictus XVI liep echter geen verwondingen op aan het incident en kon de misviering gewoon voorzetten zoals voorzien. Een Franse kardinaal brak wel zijn dijbeen bij het incident.

De bewuste vrouw zou volgens de eerste berichten verward zijn en aan een mentale stoornis lijden. Ze zou vorig jaar ook al eens geprobeerd hebben om de paus aan te vallen en werd opgepakt.Door het incident worden heel wat vragen gesteld bij de veiligheid in het Vaticaan.

Bron : Vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La petite Messe Solennelle - Gioacchino Rossini

 

Rossini componeerde deze "kleine plechtstatige mis" in 1863 toen hij  zijn grote operasuccessen reeds decennia achter zich had en hij terugetrokken leefde in Passy (F) waar hij zich zich bezighield met het ontwerpen van keukenrecepten - de tournedos Rossini is nu nog een klassieker - maar tussendoor nog wel eens teruggreep naar zijn échte passie, de muziek.  Toen deze compositie klaar was, schreef Gioacchino (in het Nederlands klinkt dat veel makkelijker : Joachim) volgende opdracht in de partituur : "Lieve God, hier is het afgelopen met deze arme kleine mis. Ik ben geboren voor de komische opera, dat weet u wel. Een beetje kennis, mijn hart, dat is alles ... Moge u gezegend zijn en sta mij een plaats in uw Paradijs toe ..."   Mooi toch ?

La petite Messe solennelle is geen groots, pompeus muziekstuk geworden, wat het soms is bij klassieke componisten die hun geloof verklanken als een dramatische dreiging uit de hemel. Bij Rossini blijft het enigszins lichtvoetig, zeer zuiver en ontroerend oprecht.  Ieder luisteraar maakt voor zich zijn interpretatie en ondergaat de sfeer die uitgaat van deze muziek. Er bestaat niet zoiets als een verplichting om allen eenzelfde emotie te veinzen. Tenzij we met de karwats bedreigd wordt door de onbehouwen pummels van het ongenuanceerde denken. En dan doen we met zijn allen wat we heel de geschiedenis door hebben gedaan : "alsof".

 Wij hebben vier fragmenten onder mekaar geplaatst, er zijn geen beelden, u kan gewoon dit venster verkleinen en de muziek zijn gang laten gaan.  Het is kerstdag en dan is enige ingetogen schoonheid best op zijn plaats.  In plaats van "Peter Live" is dit "Simpelweg Rossini". Ook al zijn er maar enkele Angeltjesvrienden die wij hiermee gelukkig maken, dan is dit de moeite waard.  Et pour les autres, il y a autre chose, mais pas ici. Waarom in het Frans ? Omdat het Noël is en wij iedereen eventjes willen liefhebben, maar  niet te lang.

De Platenruiter zonder karwats

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe Europa zijn zelfvertrouwen verloor door Frits Bolkestein

 

 

 

 

Wat is en blijft die goeie ouwe Frits Bolkestein, een voortreffelijk analyticus van onze samenleving. Dit soort politici van traditionelen huize (liberaal) kennen wij niet in het land B of VL.  Als "onze" staatsmannen ouder worden, vergenoegen zij zich met een clownsrol of kunnen ze enkel over hun eigen vroegere prestaties leuteren, als waren ze Churchill, De Gaulle of Kees Pruis. 

Bezadigd, afgewogen en vlijmscherp fileert de gewezen EU-commissaris de Westerse gebochelde gewoonte om voor iedereen te wijken, zeker voor de aanhangers van de islam.  Een schuldgevoel ingegeven door 19de eeuws kolonialisme ? De vraag is niet: waarom zijn arme landen arm? De juiste vraag is: waarom zijn rijke landen rijk? Want in het begin waren we allemaal arm.

Het was de intelligentsia die in toenemende mate de ontkerkelijking en het verdwijnen van het christelijk geloof en christelijke cultuuruitingen toejuichte. En het was de intelligentsia die het concept van multiculturalisme als alternatief opdrong en ervan profiteerde.

En al de overige nuchtere vaststellingen kan u lezen via dit bruggetje naar de Volkskrant.

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een film uit 1933 met Joseph Schmidt

 

 Ein Lied geht um die Welt

We ontdekten dit fragment uit een film van 1933 met de  kleine tenor met de geweldige stem, Joseph Schmidt. Deze langspeelfilm is in goede staat met prima geluid en een voor die tijd zeer moderne regie : de Duitsers moesten tussen de beide wereldoorlogen cinematografisch niet onderdoen voor Hollywood. Dat was een bewuste politiek van de nazi's die de eigen filmindustrie stevig ondersteunden.

Joseph Schmidt was gedurende de jaren '30 een wereldberoemdheid. Hij was geboren in 1904, in wat nu Oekraïne is,  uit arme Joodse ouders. Met zijn fenomenale stem veroverde hij de harten van miljoenen : van hem werd gezegd dat hij de nieuwe Caruso was.  In 1929 trad hij reeds op in Antwerpen en in 1932 zong hij in Hilversum voor de Vara.  Maar het was in Duitsland dat hij zijn triomfen vierde.  De grootste handicap van Schmidt was zijn gestalte, hij mat slechts 1,42 meter wat hem heel erg frustreerde.  U zal het zien in deze film, hoe klein hij is.  Toch trad hij ook op in theaters en er werden verschillende speelfilms voor hem geschreven.  Zijn Joodse afkomst bezorgde hem vele problemen in Nazi-Duitsland, net zoals vele andere Joodse artiesten die massaal hun vaderland verlieten.  Schmidt hield het lange tijd vol, tot hij in 1942 clandestien naar Zwitserland trok en daar opgesloten werd in een vluchtelingenkamp voor Joden.  Enkele weken later is hij gestorven, ingevolge een slechte medisch verzorging van een hartkwaal.

De Platenruiter

Ein Lied geht um die Welt!
Ein Lied, das Euch gefällt!
Die Melodie erreicht die Sterne
Jeder von uns hört sie so gerne!
Von Liebe singt das Lied
Von Treue singt das Lied
Und es wird nie verklingen
Man wer es ewig singen.
Flieht auch die Zeit.
Das Lied bleibt in Ewigkeit.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joost van den Vondel

 

O Kerstnacht, schooner dan de daegen,
Hoe kan Herodes 't licht verdraegen,
Dat in uw duisternisse blinckt,
En wort geviert en aengebeden?
Zijn hooghmoed luistert na geen reden,
Hoe schel die in zijn ooren klinckt.
Hy pooght d'onnoosle te vernielen
Door 't moorden van onnoosle zielen,
En werckt een stad en landgeschrey,
In Bethlehem en op den acker,
en maeckt den geest van Rachel wacker,
Die waeren gaet door beemd en wey,
Dan na het westen, dan na'et oosten.'
Wie zal die droeve moeder troosten
Nu zy haer lieve kinders derft?
Nu zy die ziet in 't bloed versmooren,
Aleerze naulix zijn geboren,
en zoo veel zwaerden rood geverft ?

 

Bestand:Giotto-innocents.jpg

 


24-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis

 

Aan allen een zalig, vrolijk, prettig kerstfeest zoals u het zelf verkiest 

 
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De staat B : een immobiliënfirma + Aanpassing 14.15 uur

 

De dames en heren van het parlement jaagden er op 24 uur tijd deze week, miljarden euri door, zonder in de meeste gevallen te beseffen waar het over gaat : "Dat is de prijs van de democratie, mijnheer, mevrouw, vertrouw deze regering en beknibbel niet op uitgaven. Het is tenslotte geld van ons allen dat verbrast wordt."

De voorzitter van de Kamer, Patrick Dewael, beklaagde zich na de clownsmarathon, dat dit niet meer zou mogen gebeuren. Dewael, is een pion van de regering en de meerderheid, in plaats van een beschermer van de belangen van het parlement en zijn verkozen vertegenwoordigers van het volk.  Waar is de tijd dat de Franstalige liberaal Defraigne tenminste de schijn van onafhankelijkheid poogde op te houden en niet aarzelde de ministers op hun vingers te tikken ?

In heel het parlementaire geharrewar van het jaareinde,  zijn veel stiekeme zaken doorgesluisd zonder controle, zonder kritisch onderzoek, gewoon beslissingen die door de administratie en de partijpolitiek (leg het verschil eens uit ?) gewenst worden.  Zaken waarvan geweten is, dat ze beter het daglicht niet zien. En die nu een officiële wettiging meegekregen hebben via massale goedkeuring. Wij keuren massaal de invoer van vreemdelingen goed en gooien even massaal centen door deuren en vensters. Kortom, wij zijn een bende massaal onverantwoorden in een klein landje.

Zo vernemen wij via de media dat een gebouwencomplex aangekocht is waar de diensten van de Kamer zullen in ondergebracht worden. Kostprijs 139.5 miljoen euri en datzelfde pand, waar de Nationale Dienst voor Statistieken en het Belgisch Staatsblad waren ondergebracht,  was in 2005 aangeboden voor 22.5 miljoen door de Regie der Gebouwen. Omdat het toen te duur was, verkocht de Regie het aan Immobel voor 32 miljoen.

Immobel is een beursgenoteerd bedrijf met baron Paul Buysse als voorzitter van de Raad van Bestuur, u kent hem, de vriend van het paleis en van iedereen die meestapt met het regime. We zijn gaan neuzen in de jaarrekeningen van Immobel om enige duidelijkheid te krijgen en omdat we gewoonweg nieuwsgierig zijn.

Het complex dat nu aangekocht werd, bevindt zich in de blok van de Parlementsstraat, Drukpersstraat, Leuvenseweg en IJzerenkruisstraat en het beslaat 40530 m2 kantoorruimte en 3600 m2 woonruimte.  Hiervoor werd 32 miljoen euri betaald  door Immobel in de periode 2005/2006 aan de onkreukbare Regie der Gebouwen, zijnde € 790/m2.

De renovatie/restauratie/vernieuwing wordt in 3 fases uitgevoerd :

Fase 1 : omvat de gebouwen van de federale politie en startte op 20.02.08 - oppervlakte 16.239 m2

Fase 2 : deze heeft betrekking op de gebouwen van het Staatsblad en de Nationale Statistiek - de werken beginnen in juni 2010 en de oppervlakte bedraagt 17.807 m2. Dit is waar het over gaat, althans dat denken we, voortgaande op de commentaren in de poco-pers.

Fase 3 : 6484 m2 volgt later

Wat behelst de aankoop door de regering ? Werd het volledige complex van 40530 m2  aangekocht voor 139.5 miljoen ? Dat komt neer op  € 2.370/m2.  Bevat dit de fase 1, 2 en 3 volledig afgewerkt of komen er supplementaire afrekeningen ? En uiteeraard de onvermijdelijke meerwerken ?   Mocht de regering enkel Fase 2 aangekocht hebben dan betaalt zij € 7.834 per m2 wat we nauwelijks durven geloven.  Maar ja ...

Is de staat een domme immobiliënfirma geworden ? Die een onafgewerkt (?) pand tegen 6 x de waarde van 5 jaar geleden koopt ?  En vermoedelijk nog zeer veel kosten te dragen heeft ...

Is het niet hemeltergend dat uitgerekend op ogenblikken dat alles financieel kraakt en kreunt, dergelijke misselijke beslissingen afgedwongen worden van een slapende bende kamerleden ?

Het zijn maar enkele simpele vragen. Waar wij uiteraard nooit antwoord zullen op krijgen. Want morgen, volgende week, volgende jaren zijn er weer massa's andere vragen. Daarom zeggen wij nu al tot de regering :  "Slechtste wensen voor het nieuwe jaar, veel ongezondheid en zeker geen succes."  

Ray

+ Aanpasing 14.15 uur

Erik Moreel, bestuursdirecteur bij de Kamer van Volksvertegenwoordigers zegde op Radio 1 :

"Wat de prijs van het gebouw vier jaar geleden ook was, in 2005 was het nog te duur voor de Kamer om aan te kopen. De prijs valt niet te vergelijken met nu. Toen moest dat gebouw nog volledig verbouwd worden. Een gigantische operatie, waarvoor de Kamer in 2005 geen knowhow en potentieel had."

Wat is dat voor een uitleg van sukkel-de-pukkel, geen know-how ?  Moeten de bodes en het andere personeel zélf de verbouwingen doen ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politicus van mijn Hart : Geert Wilders

 

 1. GEERT WILDERS

.Nummer 1, Goud voor Europa's schildwacht

 

2. GEROLF ANNEMANS

.Nummer 2, Zilver  voor Vlaanderens meest rechtschapen verdediger en grootste redenaar

.

3. FILIP DEWINTER.

 .

Nummer 3, Brons  voor de man die zegt wat wij denken en die zich niet laat temmen.

.

Iets meer dan 300 personen hebben deelgenomen aan deze aangename verkiezing, die toch ietwat een barometer is voor wat onze lezers denken. Aan allen veel dank en aan Geert Wilders, Gerolf Annemans en Filip Dewinter onze oprechte felicitaties. 

Hierna het grote en eveneens eervolle peloton met de politici die meermaals genomineerd werden (zonder volgorde) :

 

Hugo Coveliers - Frank Vanhecke  - Jan Penris - Bruno Valkeniers - Bart de Wever - Barbara Pas - Marie-Rose Morel -  Joris van Hauthem - Philip Claeys - Rita de Bont

 

En vervolgens de politici die tenminste één hart sneller hebben doen kloppen :

 

Caroline Gennez - Herman van Rompuy - Rudy Aernoudt - Jürgen Ceder- Fleur Agema - Marijke Dillen- Bart Laeremans

 

De meeste deelnemers meldden ons gewoon een naam zonder meer. Vrij velen voegden er een stukje commentaar bij en daaruit plukten wij deze bloemlezing (los van de reacties die een aantal onder u reeds plaatsten bij de oproepen) :

 

Zelfde school gevolgd in onze jeugd (30 jaren verschil) : SFX-Brugge (de "frères"....Broeders Xaverianen)
Hij is geboren op ...9 SEPTEMBER (dag waarop de "Twin Tower", jaren later verwoest werden door "broeders" van zijn ergste vijanden.)
 én bovenàl : Hij ZEGT luidop wat de meeste mensen DENKEN.
.
 
Herman Van Rompuy , zonder twijfel ? zie franstalige media ...
.
 
Marie-Rose Morel  mag in de statistieken opgenomen worden als meest vooraanstaande politica van de voorbije periode
 .
 
FLUPPE is mijn man! Neen, niet de Coburger, maar De Winter
.
 
Gezien de hetze die tegen hem gevoerd wordt, stem ik op Geert Wilders.
.
 
Filip Dewinter voor zijn recht voor de raap politiek!!
.
Marie-Rose Morel Het blijft een gemiste kans om Morel geen Fantsoenlijke functie te geven binnen de partij van mijn hart.
.
 
Voor mij is het zonder enige twijfel de Heer Mr. Gerolf Annemans
.
 
BART DE WEVER
..
 
Na lang beraad, ja , ik heb er echt moeten over nadenken, ( want voor iemand die VB stemt van bij de oprichting van de partij telt meer de visie van die partij en de doelsteling dan de mensen die er achter staan , sorry maar voor mij is dat de waarheid ) is mijn beslissing gevallen : Filip Dewinter.
Die man zegt wat ik denk, gaat er voor, en klinkt het niet, dan botst het. Wel zo moet dan zijn.
.
 
caroline gennez ! sinds zij met haar paardensmoel op tv komt durf ik weer in de spiegel kijken
.
 
Als Grootnederlander gaat mijn stem ook naar Geert Wilders !
.
 
Jürgen Ceder voor zijn overwinning bij de Raad van State over de asielprocedure.
.
 
mijn stem gaat naar Philipe De Winter,voor zijn niet aflatende strijd tegen het oprukkend Islamitisch gevaar
.
 
Geachte redactie,doe voor mij  maar een portie Annemans
.
 
Mijn stem gaat naar JORIS VAN HAUTHEM,gedreven en een enorme dossierkennis.
.
 
Aartsmoeilijke keuze, maar na rijp beraad valt mijn keuze op Gerolf Annemans met een minimale voorkeur op Filip Dewinter. Ik beschouw Gerolf in de allereerste plaats als het brein van het VB, terwijl Filip vooral de man van de actie is. Wat niet belet dat beiden op alle gebied quasi gelijkwaardig zijn.
.
 
Dat kan er maar ene zijn ... Filipke natuurlijk !
.
 
De grote mannen zullen veel stemmen halen, uds ik pleit voor een degelijke correcte politieker die minder gekend is, Philippe Claeys
.
 
Plaats voor de jongeren : Barbara Pas. Later wordt het met haar "pas op"
.
 
mij stem gaat naar de bezieler van ''de pocket van mohammed ,,
.
 
er kunnen er veel in aanmerking komen, maar mijn stem gaat toch naar Gerolf Annemans.
.
 
Gerolf Annemans. Hij is intelligent, beschaafd, belezen, steeds "to the point". Een echte verademing als men hem vergelijkt met de zogenaamde kopstukken van de "democratische" partijen.
.
 
Het is moeilijk in de politiek iemand te vinden die u nog echt kan beroeren.
Mijn sympathie gaat uit naar de man die ,door de moeilijke omstandigheden in zijn partij , toch op een serene manier zijn partijleden tracht  ,op dezelfde trein te zetten in de juiste richting.
Bruno Valkeniers
.
 
Sorry Vlaanderen, GEERT WILDERS : goed voor ons allen !
.
 
Ik verkies voor allen Frank van-Hecke---
.
 
Mijn verbeelding levert me over aan juffrouw Ellen.
Maar mijn hart gaat uit naar: GEROLF ANNEMANS.
.
 
Zonder enige twijfel: Gerolf Annemans!
.
 
Mijn kandidate is Marie Rose Morel. Ik ken de interne keuken van het VB niet en ik wil niet voortgaan op roddels en oordeel alleen op wat ik van haar heb gezien en gehoord, zowel als strijdbaar mens en als politica en daar was m.i. geen onvertogen woord bij.
.
.
Philip De Winter ,ik bewonder die man , al decenia lang de pispaal van al wat politiek correct is en toch niet opgeven , ge moet het maar doen .
.
.
Joris van Hauthem krijgt mijn stem.
En dit om alle mandatarissen, naast de grote drie, te eren voor hun onverzettelijke moed in barre omstandigheden.Nog een wens: De top van Vlaams Belang gelieve waardevolle uitbreiding te dulden, te aanvaarden, te verwelkomen. Ambitie mag dit niet in de weg staan.Samen vooruit, en dat geldt zowel voor Filip, Gerolf, Frank, Bruno, als voor Marie-Rose.
Indien niet, zal 't er tegen zitten.
.
.
Bart Laeremans
Krijgt weinig aandacht in de media (hoe zou dat toch komen ? :)) maar altijd degelijke tussenkomsten in de kamer en standvastige verdediger van Vlaams Brabant.
.
.
Ons mannen die doen schitterend werk, maar nu ik de kans heb om voor Geert Wilders te stemmen, doe ik dit met veel dankbaarheid voor wat die man overheeft voor zijn ideaal.
.
De Redactie van Angeltjes

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie Koningen bekijken het afgelopen jaar

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dure windmolens

 

 

 De nieuwe windmolens verslinden het duizelingwekkende bedrag van 55.000.000.000 euro  (55 miljard) tijdens de bouw, het onderhoud en – als het tegenzit – gedurende hun volledige levensduur van circa vijftien jaar, omdat de kostprijs van windenergie mogelijk veel hoger blijft dan die van stroom uit fossiele brandstoffen, zoals kolen, olie en gas.
       

De Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstverlichting in het Heelal

 

This image reveals a small region inside the massive globular cluster Omega Centauri, which boasts nearly 10 million stars

Omega Centauri of NGC 5139, is een bolvormige sterrenhoop in het sterrenbeeld Centaur. Het staat vrij ver zuidelijk en is niet te zien vanaf de breedte van de Benelux. De afstand van aarde naar Omega Centauri bedraagt ongeveer 16.300 lichtjaar en zijn diameter is ongeveer 153 lichtjaar. Foto : Hubble juli 2009

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DHKP-C : een ontspanningsclub

 

Na 10 jaar onderzoeken, na 4 ingewikkelde processen en wilde achtervolgingen door belgische spionnen (per openbaar vervoer) doorheen de straten van Brussel, is er er een nieuwe rechterlijke uitspraak over de Turkse extreemlinkse organisatie  DHKP-C. Het Brusselse Hof van Beroep beslist dat de DHKP-C, wat staat voor Revolutionaire Volks Bevrijdingspartij en -front,  geen terroristische, noch criminele groep is.

Aanslagen plannen en uitvoeren,  moorden plegen op buitenlandse militairen en op eigen Turkse burgers, dat heeft niets te maken met terrorisme.  De Brusselse rechters, die natuurlijk neutraal zijn en politiek ongebonden, beschouwen die kleine feitjes vermoedelijk als democratische verweermiddelen. En deze activiteiten vonden voor alle duidelijkheid niet plaats op belgisch grondgebied. Alors ... Hier was enkel sprake van bendevorming, illegaal wapenbezit, valse paspoorten, illegaal verblijf, allemaal zaken die als u en ik ze begaan ons voor jaren achter de tralies brengen, maar niet voor extreemlinkse medemenschen.

Het onder luid applaus betreden van de rechtzaal en met opgeheven hand de V van Victory tonen, heeft de Brusselse rechters van het Beroepshof overtuigd, dat de vereniging DHKP-C (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi) geen terroristische, noch criminele beweging is. 

DKP-C is veeleer  een culturele of sportieve ontspanningsclub. Wellicht komen de verantwoordelijken nu in aanmerking voor subisidies, met terugwerkende kracht, want ze zijn al vele jaren actief op eigen kosten : het wordt tijd dat de Vlaamse Gemeenschap bijspringt. Jan Fermon, de Antwerps communist en advocaat van de club kan een projectdossier indienen bij Schauvlieghe.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de Zenne, de Dender

 

De Dender nabij Ninove

 

Na de milieuramp van de Zenne, veroorzaakt door een bedrijf in moeilijkheden en een Brusselse ministerin van "Ikke en de rest kan stikken", is er een nieuw rivierwater-ongeval ontstaan.  Ditmaal met de Dender en gelukkig veel kleiner in omvang.

Iedereen weet zo op de kaart van belgië de Dender aan te wijzen, maar voor onze allochtone lezers, verduidelijken we even  : de Dender ontstaat in Ath (Henegouwen) en vloeit in Dendermonde (Oost-Vlaanderen) in de Schelde. Hij loopt langs Geraardsbergen, Ninove en Aalst.

Een Waals bedrijf in Ath heeft "per ongeluk" 300 tot 600 kilogram zinkchloride in de rivier geloosd. Dat is geen ramp, zoals bij de Zenne,  maar ook de Dender, die in het verleden veel industriële verontreiniging heeft gekend, wordt nauwlettend gevolgd op de kwaliteit va het water. Het schuldige bedrijf heeft de Waalse Leefmilieu-minister verwittigd, een Ecolo genie.

Ministerin Huytebroeck van Brussel vertrok op reis toen het waterzuiveringssttaion van de Zenne stopte met functioneren : après moi le déluge, dacht ze (na mij de zondvloed)   De Waal Philippe Henry stuurde een "telefacsimile" naar de Vlaamse administratie. Driewerf eilacie, dezen telefacsimile is niet ter bestemming aangekomen : er was namelijk een stroomonderbreking, op het moment dat het telefax-apparaat in werking gesteld werd om de Vlaamse boeren te verwittigen.  Het is helemaal niet bevreemdend dat de operator aan het telefacsimile-apparaat niet werkte dat het niet werkte : hij is enkel verantwoordelijk voor de operatie "zenden" en niet voor de onderhoud. Voilà.

Het kwestieuze giftige materiaal zinkchloride kon derhalve vrijelijk vloeien tussen Ath en Dendermonde en vond verder zijns weegs tot in de ruime Schelde, die al heel wat geslikt heeft in haar bewogen bestaan.

Vlaamse ministerin Schauvlieghe, verantwoordelijk voor natuur en cultuur, kon niet ingrijpen, want ze wist van niets.  Het komt echter allemaal in orde in het landje B : de Walen en Brusselaars modderen aan en als het scheef loopt, betalen de Vlamingen. Wie zou er aan die toestand iets willen wijzigen ?

Savat 


23-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstboodschap van Zijne Majesteit Sheik Yusuf al-Qaradawi

 

 

 In plaats van met open mond te luisteren naar het jaarlijkse Kerstgeleuter  uit Laken, bereiden wij ons voor op de toekomst en verdiepenwe ons vroom en aandachtig in de boodschap van Zijne Onsterfelijkheid Sjeik Ysyf al-Qaradawi. Met onderschriften voor de sufferds die nog niet ingeburgerd zijn.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soepbedeling

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamer keurt na 24 uur debat begroting goed. Is dit ernstig bestuur ?

 

 

 

Na een marathonzitting van 23 uur werden vanmorgen in de Kamer de begrotingsbesprekingen afgerond. De begroting 2010 die werd goedgekeurd, schiet echter op alle vlakken zwaar tekort.

Het is een jaarlijks weerkerend fenomeen: de regering wacht tot het laatste moment vooraleer ze haar begroting indient, zodat de stemming vlak voor het parlementair reces valt.

De begroting van volgend jaar is er dan ook nog eens een waarin alle problemen op de lange baan geschoven worden, tot aan de verkiezingen van 2011. “Deze regering voert alleen een noodbeleid met uitstel als oplossing om haar budgettaire potjes gedekt te houden tot vlak na de verkiezingen van juni 2011”, aldus Hagen Goyvaerts in zijn tussenkomst in de Kamer.

Het Vlaams Belang-Kamerlid wees er eveneens op dat een hele reeks Belgische ziektes, zoals de werking van de arbeidsmarkt en de instabiliteit van de openbare financiën, niet worden behandeld. “Met deze begroting wordt de efficiëntie van het overheidsapparaat niet ten gronde aangepakt, worden de huidige en toekomstige problemen in de sociale zekerheid naar de toekomst doorgeschoven en wordt er niets gedaan aan de hoge fiscale druk, tenzij hem nog meer verhogen.” En dit in een crisisperiode waarin maandelijks gemiddeld 1.000 bedrijven over de kop gaan en massa’s mensen hun job verliezen.

Als de begroting iets heeft aangetoond, dan is het wel het failliet – letterlijk en figuurlijk – van de Belgische staat. Hagen Goyvaerts stelde dan ook voor om van de huidige regimecrisis gebruik te maken om plan B voor te stellen : de splitsing van België. “Vlaams Belang is de enige politieke partij die gaat voor een Vlaamse onafhankelijke staat. De hoogste tijd voor de curatoren om aan het werk te gaan en de inboedel te verdelen.”

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jachtongeval

 

Man in geitenvel doodgeschoten door jagers

Heeft Luc Sevenhans een verwoede jager zijn eerste politieke daad gesteld als nieuwbakken NVA-er (met een Vlaams Belangzetel onder zijn judaskont ?)  In  zetelkleven, natrappen en jagen is hij niet te kloppen.

Toffe sport voor échte frustro's

Bron : alle media 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!