Angeltjes
30-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patrick Avril, Saint Nicolas, de PS en geldverduisteringen

 

Hier cliqueren

"Je suis innocent, je suis socialiste" 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De NMBS rijdt in het rood

 

 

De schuld van de  groep NMBS zal in 2012 meer dan 2,2 miljard euri bedragen, in plaats van het geraamd 1 miljard, schrijft la libre belgique. Het is slechts iets meer dan het dubbele, of zoals minister Philippe Blunders van de Vlaamse Regering dat zou  formuleren : "De helft + het dubbele is in de omgeving van anderhalf".

De bedrijfsresultaten voor 2009 sluiten eveneens af met een verlies. 100 miljoen euri voor het passagiersvervoer en ongeveer hetzelfde voor de cargo. Of zoals de reeds genoemde heer Philippe Blunders zou zeggen : "Gelijk Verlies + Gelijk Verlies = Minder winst, maar minder dan bij ongelijke verliezen".

Verder zijn er onderhandelingen aan de gang met Europa (!) over herstructureringen binnen B-cargo, dat instaat voor vrachtvervoer. Dat zou de reden zijn van de schuldtoename van de groep NMBS. Eén zaak is al geweten : de directeurspost (CEO) van de nieuwe entiteit gaat naar Geert Pauwels, de gewezen baas bij Inter Ferry.

Schulden zijn niet zo belangrijk, zoalng de postjes maar verdeeld geraken.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije, een intolerante islamitische lekenstaat

 

Dit is een straffe uitspraak die ons de nodige vermaningen zal opleveren van de politieke elite en slechte punten bij de spionnen. En nog zijn er "lezers" die ons verwijten dat wij poco's zijn ... écht waar.

In het boek van de Euro-parlementair Philip Claeys en zijn ex-collega Koen Dillen (Een brug te ver) worden voldoende redelijke argumenten ontwikkeld die Turkije brandmerken als ongeschikt om in het Europese Europa mede de toon te bepalen. We gaan er niet verder op in, de meeste zaken zijn uitentreuren gewikt en gewogen.

Men kan er niet omheen, bij het beoordelen van Turkije, aandacht te schenken aan het religieuze element.   Helaas, kan men daar niet omheen. Mocht Turkije een normaal land zijn, zoals onze Westerse democratieën, dan maak je geen punt over wat niet meer kan zijn dan een louter individueel beleven. Zoals in andere islamitische landen is in Turkije de religie echter een nationaal, maatschappelijk gebeuren. En het is uitermate naiëf te pretenderen, dat de islam net zoals het katholicisme zal uitdrogen tot een ceremonieel gebeuren dat de meesten onverschillig laat.  De dagdagelijkse realiteit met stromen blod en doden bewijst het tegendeel bij de vrienden van de profeet.

Turkije zwemt in de dubbelzinnigheid : de natie van Atatürk is op papier een lekenstaat maar elke Turk is tot in de vezels van zijn bestaan doordrenkt van de opvattingen die de islam hem oplegt. In andere Prachtlanden komt men er ronduit voor uit : wij zijn op islamitische leest geschoeid. Niet zo in Ankara.

We vonden bij Hoeiboei een lang maar intressant stuk over de godsdienstvrijheid in de Prachtlanden, meer bepaald in dat van de sympathieke  Turk, Erdogan. Enkele uittreksels en dan een bruggetje :

Terwijl moslims in christelijke landen een maximum aan godsdienstvrijheid bezitten, heerst er in de islamitische landen een ongeëvenaarde onderdrukking van alle niet-islamitische geloofsrichtingen. Het onderstaande essay is het antwoord van Michael Mannheimer op de ongehoorde beschuldigingen van Erdoğan tegen Europa i.v.m. het Zwitserse minaretreferendum.

De ervaring leert: wie de islam niet kent, praat hem mooi. En wie de situatie in de landen van de islam – zoals Turkije – niet kent, vervalt vaak in folkloristisch verering.

Turkije nam onroerend christelijk goed in beslag ter waarde van 150 miljard dollar. De Malatya-moorden. De alledaagse terreur tegen christenen.

Dit barbaarse totalitarisme, dat zich nu al meer dan 1400 jaar lang met succes camoufleert als religie.

http://hoeiboei.blogspot.com/2009/12/de-leugen-over-de-religieuze-tolerantie.html

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten en Hilde Crevits vindt haar bestemming

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij hebben nieuwe directeur VRT ontdekt : Hoessein Obama !

 

WASHINGTON -  De Amerikaanse president Barack Hoessein Obama heeft dinsdag gezegd dat de binnenlandse veiligheid van de VS ernstige gebreken vertoont die zo snel mogelijk opgelost moeten worden. Hij uitte zijn kritiek tijdens een persconferentie naar aanleiding van de mislukte aanslag afgelopen vrijdag op een Amerikaans passagiersvliegtuig van Schiphol naar Detroit.
Volgens Obama hadden de inlichtingendiensten al weken geleden een waarschuwing van de vader van de 23-jarige Nigeriaanse verdachte gekregen, dat zijn zoon mogelijk van plan was een aanslag te plegen. Maar de informatie werd niet wijd verspreid zoals had gemoeten, aldus Obama, waardoor Umar Farouk Abdulmuttalab gewoon op het vliegtuig kon stappen.
 
De president sprak van een „mix van menselijke fouten en systeemfouten die tot dit potentieel catastrofale veiligheidslek hebben bijgedragen”. Hij noemde dat „volledig onacceptabel”. De uitspraken van Obama waren ongewoon hard.
 
@ de Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven zoals het is

 

 


29-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anne-Marie Lizin klapt uit de biecht of trapt na

 

In betere tijden

Anne-Marie Lizin gewezen senaatsvoorzitter en burgemeesteres van Hoei werd door haar partij, de PS, verplicht ontslag te nemen als burgemeester wegens zwaar financieel misbruik van openbare gelden voor privé doeleinden. Als de PS dergelijke maatregel treft met een fidele gezellin, dan moet het een erge zaak zijn en dan spelen er uiteraard andere motieven mee.  Over de bedriegerijen van Lizin hebben we het al vaker gehad : stuitende misbruiken, anders kan je dit niet noemen.

Lizin stapte op maar bleef wel aan haar senaatszetel kleven.  Voor enkele maanden reed ze met haar auto verschillende keren tegen de wagen van haar opvolgster. Dàt soort vrouw is de gewezen grote dame van het Waalse socialisme : een rancuneuze, emotionele, oncontroleerbare egoïste.

Bij RTL lazen we uittreksels uit een interview met de mevrouw  Start de vertaalmachine (neen, niet die van Google, de onze):

Over haar verwijdering uit de PS en de stad Hoei verzekert ze ons, dat het burgemeesterschap haar niet ontnomen werd, maar dat ze zélf de beslissing tot ontslag genomen heeft. Precies zoals haar ontslag uit de partij gebeurdeopt eigen initiatief en zonder een greintje spijt.

• Over Elio Di Rupo: "Ik bewonderde André Cools. Elio Di Rupo bewonder ik niet meer. Omdat ik bij hem geen antwoord vond over het feminisme."

• Nog over Elio Di Rupo en zijn relatie tot Michel Daerden: "Een ding maakt me altijd aan het lachen. Di Rupo haat het, om op foto genomen te worden naast Daerden. Was het  u nooit opgevallen?  Di Rupo wordt er onwel bij "

• Over de relatie tussen islam en politiek: "In Wallonië, wil men niet horen van het  islamisme. En alle militanten zijn het hierover eens, behalve zij die voor de partij werken."

• Over Philippe Moureaux: " Philippe Moureaux heeft in  de Brusselse regio, een electorale alliantie afgesloten met de moskeeën."

• Over Micheline Toussaint, die haar plaats van burgemeester innam : "Micheline Toussaint is een onbekwaam iemand. En de PS in Hoei is illegaal aan de macht.  Als je mijn stem en die van mijn twee onafhankelijke medestanders  niet mee telt, beschikt het college over geen meerderheid. Wat het proces verbaal aangaat, dat de politie opmaakte, omdat mevrouw Lizin tegen de auto van haar opvolgster zou gereden zijn, verklaart ze : "Het was een grapje  ! Zij was het, die opzettelijk met hààr auto tegen mijn bumpetr heeft gereden."

• Over sommige voormalige collega's : "Er was jaloezie binnen de PS, omdat ik verslaggever was over Guantanamo. Ze kunnen het niet velen, dat ik bekend ben ... en dat zal blijven tot mijn negentigste."

• De PS in het algemeen: "De PS heeft een verstikkende structuur die niet aansluit bij wat  de mensen willen. Er is een voortdurende machtsstrijd binnen de partij."


• Over Claude Eerdekens en  Michel Daerden: "Maar ja, ik heb nog vrienden bij de PS.  Ze is inderdaad vol lof over Michel Daerden: "Hij is geweldig. Ik hoop dat hij nooit  zal veranderen. Zijn foto's met zijn dochter  Aurora ? Dat is zijn stijl.  Zo is hij  en ik hoop dat hij zo zal blijven. "


• Over Yves Leterme: "Yves Leterme bewonder ik, omdat hij zeer toegankelijk is en misbruikt werd."
 
Dat ze tenslotte terug burgemeester zal worden in 2012 staat volgens haar buiten kijf.

http://www.rtlinfo.be/info/belgique/politique/296515/lizin-dezingue-ses-ex-collegues-un-par-un-!

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Da is geen complot, hoor, dat is toeval.

 

 

Wie mag deze brave man wel zijn ? Zou hij de nieuwe Persilman kunnen wezen met zijn hagelblanke hemd en een witte pannenkoekenhoed ? Hij moet zeker een braaf en noest huisvrouwtje bezitten, kijk maar eens naar die vlijmscherpe vouw in het hemd : dat is niet gedaan in de Strijkatelier met dienstencheques. Ra, ra, ra ...

Het is een  allahvruchtige imam met de smakelijke naam Anwar al-Awlaki, een Amerikaans staatsburger die vanuit het Prachtland Yemen de goede zaak van de verspreiding van de islam over de Westerse wereld voor zijn rekening neemt.  Dat wil zeggen, hij organiseert de strijd, zorgt voor opleiding en recrutering en belooft de idioten van dienst dat als zij ontploffen, in het Paradijs 70 popelende maagden op hen zitten te wachten.  Is dàt een beloning, 70 maagden  ?  Ons lijkt het veeleer een straf, maar wie zijn wij, nietwaar, Victor ?  Trouwens wat zijt ge met vrouwen, als ge mannelijk gehavend uit de explosie komt ?

Hoe dan ook door de barmhartige politiek van Hoessein Obama worden de gevangenen van Guantanamo ondermeer naar het Arabische schiereiland gestuurd waar zij met open armen onthaald worden door andere extremistische figuren, al dan niet van Al Qaeda en al dan niet onder de invloedsfeer van Anwar Al-Awlaki.  Nu reeds valt te horen bij ABC News  dat twee mogelijke verdachte leiders die betrokken zouden zijn bij de mislukte  Kerstmisaanslag nabij Detroit ex-Guantanamo's zijn die in november 2007 vrijgelaten werden. Maar er is geen sprake van een complot, hoor.

Hoe zit het trouwens met onze door Napoleon de Gucht in het land B  binnengehaalde Guantanamo-sukkelaar ?  Wordt de brave vermeende terrorist psychologisch rechtgehouden en sociaal  royaal ondersteund ?  Komt hij niets tekort ?  Is zijn harem al toegekomen en de familie, het dorp ?  

Wij zouden beter zorgen dat al wie een ministriële functie zal bekleden, aan een diepgaand psychologisch onderzoek onderworpen wordt. En een rekenkundig inburgeringstest voor zij die de pretentie hebben een economisch mandaat op te nemen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OCMW uibetalingskantoor Gent overvallen

 

 

Vanmorgen om 10.30 uur stormden twee gemaskerde boeven het OCMW- uitbetalingskantoor in de Sint Martensstraat in Gent binnen, aan de achterkant van de OCMW-zetel in Onderbergen.  Het tuig wilde onmiddellijk de loketten binnendringen, wetende dat daar de beoogde buit zat.  Met een zware hamer sloegen zij een deur stuk maar verder geraakten zij niet dankzij het beveiligingssysteem. De boeven keerder vervolgens op hun stappen terug en losten drie schoten om het aanwezige personeel af te schrikken.  Toen sprongen zij in hun vluchtauto en verdwenen. Uiteraard is de politie een zoekactie gestart met ondermeer een helicopter.  Dit is een onleuk verhaal uit Grotemensenland en geen aflevering uit Flikken.  De bedienden van het OCMW waren zwaar onder de indruk. Zij werden opgevangen door de dienst Slachtofferbejegening. 

Bron : Het Nieuwsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ecolo en de hoofddoeken

 

 

Bernard Wesphael, fractieleider van Ecolo in het Waalse parlement, is voorstander van een wetgeving die het dragen van hoofddoeken aan banden legt en uiteindelijk verbiedt.

Hij vindt dat de wet de zwakkeren moet beschermen, met name de meisjes en vrouwen die geen hoofddoek of ander religieus symbool willen dragen, maar die onder grote groepsdruk staan. Ondermeer van de mannelijke moslimbevolking.

Dit is een opmerkelijk standpunt, omdat de Franstalige groenen zich altijd hebben opgeworpen als verdedigers van de hoofddoek.

http://www.vandaag.be/binnenland/23400_ecolo-maakt-een-bocht-tegen-de-hoofddoek.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een geheimzinnig gebeuren

 

 

Hallo ?  Wat is dit ?  Een optocht, moslims, politie ... wat mag er aan de hand zijn ?  Het enige wat we weten : dit is Wales.

KLIKKEN alhier voor opheldering


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in 2010 blijven wij ons voor u inzetten

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De NVA vertoeft in goed gezelschap in Europa

 

 

De NV-A maakt in het Europese Parlement deel uit van de fractie : Europese Groene Partij - Europese Vrije Alliantie en we geven u hierna een overzicht van de samenstelling.

LandNationale partijEuropese partij
Zetels 2004-2009

Zetels 2009-2014
Vlag van Oostenrijk Oostenrijk Die Grünen - Die Grüne Alternative EGP 2 2
Vlag van België België Ecolo EGP 1 2
Groen! EGP 1 1
Nieuw-Vlaamse Alliantie EVA * 1
Vlag van Denemarken Denemarken Socialistisk Folkeparti EGP¹ 1 2
Vlag van Finland Finland Vihreä liitto EGP 1 2
Vlag van Frankrijk Frankrijk Les Verts EGP 6 7
Onafhankelijk (via Europe Écologie) Onafhankelijk - 6
U Partitu di a Nazione Corsa EVA - 1
Vlag van Duitsland Duitsland Bündnis 90/Die Grünen EGP 13 14
Vlag van Griekenland Griekenland Oikologoi Prasinoi EGP 0 1
Vlag van Italië Italië Federazione dei Verdi EGP 2 0
Vlag van Letland Letland Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā EVA 1 1
Vlag van Luxemburg Luxemburg Déi Gréng EGP 1 1
Vlag van Nederland Nederland GroenLinks EGP 2 3
Europa Transparent Onafhankelijk 2 -
Vlag van Roemenië Roemenië Onafhankelijke (László Tőkés) EVA 1 -
Vlag van Spanje Spanje Confederación de Los Verdes EGP 1 0
(Catalonië):Esquerra Republicana de Catalunya EVA 0 1
(Catalonië): Iniciativa per Catalunya Verds EGP 1 1
(Baskenland) Eusko Alkartasuna EVA 1 0
Vlag van Zweden Zweden Miljöpartiet de Gröna EGP 1 2
Piratenpartij Onafhankelijk - 1
Vlag van het Verenigd Koninkrijk GBR (Engeland, Wales): Green Party of England and Wales EGP 2 2
(Schotland): Scottish National Party EVA 2 2
(Wales): Plaid Cymru EVA 1 1
 

De NVA laat er zich graag op voorstaan een deftige rechtse partij te zijn, dit in tegenstelling tot Vlaams Belang dat de marginalen uit onze samenleving groepeert.  Het was een van de (gewilde ?) uitschuivers van de conférencier-voorzitter bij een verkiezingsreportage. In dezelfde orde van gedachten liet hij zich onlangs even smalend uit over de Seefhoek.

In het Euro-parlement heeft de NVA onderdak gezocht via de EVA bij de  extreem-linkse Groenen, die allen fervente aanhangers zijn van de multiculturele samenleving en die van oordeel zijn, dat de islamisering van Europa veel te traag verloopt. 
 
Vorige week nog riep de fractie van Frieda Brepoels op tot een snelle toetreding van Turkije. Daar zitten heel wat NV-A kiezers dringend op te wachten.  En deze week wordt er door Daniel Cohn Bendit op aangedrongen dat "uit naam van de democratie" (jawel) de Zwitsers opnieuw moeten gaan stemmen over het minnarettenverbod.  Tegelijk zegt hij het een pracht van een reactie te vinden, mochten de rijke Arabieren al hun geld uit de Zwitserse banken terugtrekken. "Maak de kassen van die staat leeg, dat is wat er moet gebeuren" roept deze fraaie figuur.
 
Waarom zeg ik nu dat Daniël Cohn Bendit een fraaie figuur is ?  Wandelt u even langs dit bruggetje, dan komt u terecht bij een fragment uit de gereputeerde Franse uitzending "Apostrophes" uit 1982.  Waar de jonge revolutionair het heeft over de seksualiteit bij kinderen en de erotische uitstraling die uitgaat  van meises van 5 à 6 jaar.  Later doet hij alle moeite van de wereld om pedofilie te veroordelen met de drogreden "dat wat wij nu weten, iets anders is dan wat we vroeger wisten" ...  Ja, Michael Jackson hield ook van die pleidooien. 
 
De NVA verrtoeft in goed gezelschap. Maar de veurzitter kan het goed uitleggen en het is ne plezante. En wij, marginalen,  worden graag de les gespeld door allesweters, bijgestaan door  kindervrienden.
.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig Nieuwjaar, Zuid-Afrika !

 

(met dank overgenomen van 't Scheldt)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Atomiumoverleg : hoofdacteur maakt klucht van drama.

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven zoals het is

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1/3 van de Vlamingen ligt toch wakker van probleem 177 (Hoegin)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Vandaag pakte de krant La Libre Belgique uit met de resultaten van een grote politieke enquête. De ondervraagden werd een aantal vragen voorgeschoteld, dat in twee hoofdstukken onderverdeeld kon worden: één over de federale regering, en dan in het bijzonder over de wissel aan de kop ervan, en één over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. Dit laatste vond het meest weerklank in de Vlaamse media, maar dan wel met een verkeerd geciteerd cijfer. Alleen de persdienst van het Vlaams Belang slaagde erin de inhoud van het artikel van La Libre Belgique correct weer te geven, toch wel bijzonder pijnlijk voor de verzamelde «kwaliteitsmedia».

 Lees verder bij Hoegin

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teheran 28 december 2009

 







Foto's Fox News

 

 

Foto's Fox News


28-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al Qaeda eist terreuraanslag op.

 

 

Umar Farouk AbdulMutallab is accused of trying to blow up an airliner as it landed in Detroit on Christmas.

Wat vervelend nu !  Zowel bij Fox News als bij CNN wordt aangekondigd dat Al Qaeda de verantwoordelijkheid opeist voor de mislukte aanslag op de vlucht Amsterdam-Detroit. Het is de "afdeling" Al Qaeda van het Arabische schiereiland die trots verkondigt dat zij de plannen hadden gesmeed die jammer genoeg geen doorgang vonden door het geklungel van Negermans op de foto. Mocht hij in zijn opzet geslaagd zijn, dan waren er wellicht 300 mensen op een ellendige manier aan hun einde gekomen. Bij de 0000 zal het nieuws in het middernachtjournaal meegedeeld worden, na de sportuitslagen.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De BMW

 

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!