Angeltjes
31-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 1 januari 2010 : Angeltjes verzoekprogramma U VRAAGT - WIJ SPELEN

 

 

 

Stuur ons een mail met het muzikale nummer dat u graag hoort, met eventueel een opdracht en wij peigeren ons af om dit op te zoeken en u te laten horen op Nieuwjaarsdag.

Is dIt weer geen krankzinnig bewijs van ons goed karakter dat wij onze trouwe en ontrouwe lezers aanbieden ?  Al te goed, is buurmans gek.

brave-angeltjes@hotmail.com

AANPASSING 31.12.09 _ 9.45 UUR

Er bereikten ons al heel wat verzoeknummers uit de meest diverse genres en we hebben ze alle gevonden. U kan nog insturen tot vanavond ; zo krijgen we een idee over de muzikale voorkeuren van onze lezers en geef toe, het moet niet altijd over politiek gaan, laat het eens vrolijk zijn.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL socialisten PvdA hebben alternatief voor body-scan

 

 

@ The West is the very best

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erpe-Mere : Mensen graag zien, zo kan het dus ook in de politiek

 @ Het Nieuwsblad

ERPE-MERE - Etienne Lepage (64) zat dinsdagavond voor de laatste keer de gemeenteraad voor. Op 1 februari stopt hij definitief met de politiek. De raadsleden bezorgden hem een warm afscheid. Herman Laneau

Etienne Lepage, 32 jaar politiek actief als CD&V en CVP-politicus, achtereenvolgens als raadslid, schepen en de jongste negen jaar als burgemeester, had enkele weken geleden zijn ontslag aangekondigd en zat dinsdagavond zijn laatste gemeenteraad voor. In punt vijf van de agenda stelde hij de gemeenteraad officieel in kennis van zijn besluit en liet hij Hugo De Waele als voorzitter kiezen. Die treedt op 1 februari officieel in dienst als burgemeester.

Op voorstel van CD&V-fractievoorzitter Gaston Van De Keer kregen alle fractievoorzitters de gelegenheid om een afscheidswoordje te plaatsen. De oppositie kwam als eerste aan het woord.

Gerda Van Steenberge (Vlaams Belang): 'Toen ik tien jaar geleden als Vlaams Blok-raadslid in de raad kwam, was ik bijzonder zenuwachtig. Ik besefte dat het niet evident was dat mijn partij in een landelijke gemeente zeggingskracht kreeg. Maar door het optreden van burgemeester Lepage was ik meteen gerustgesteld. In de loop der jaren leerde ik hem steeds meer waarderen als vaderfiguur voor alle raadsleden, ongeacht hun signatuur. Daardoor is er in Erpe-Mere nooit sprake geweest van een cordon sanitaire en bouwde iedereen samen aan een goed beleid. We gunnen hem nu een rustig en boeiend familiaal leven. Het feit dat hij naar zijn vrouw heeft geluisterd om op tijd met politiek te stoppen, moge een voorbeeld zijn voor alle mannen.'

Anja Van Robaeys loofde namens de SP.A/Groen!/Spirit-fractie de charismatische woordkracht van Lepage: 'U kon in deze jachtige wereld alles rustig en geloofwaardig verwoorden en maakte tijd voor een moment van bezinning. Ik had altijd het gevoel dat u waarden verdedigde die ons ook nauw aan het hart liggen.'

Maggie Van Impe drukte namens de Open-VLD haar dankbaarheid uit voor de jaren rimpelloze coalitiewerking en tot slot nam CD&V'er Gaston Van De Keer het woord: 'Uw eerste verkiezingsslogan was mensen graag zien is mijn hobby' en die bent u elke dag van uw politiek leven getrouw gebleven. Van De Keer verwees ook naar de ernstige ziekte waarmee Lepage geconfronteerd werd en loofde diens doorzettingsvermogen in moeilijke tijden.

Etienne Lepage nam zichtbaar ontroerd bloemen en geschenken in ontvangst en bood alle aanwezigen een hapje en een drankje aan. Op 13 maart is er een afscheidplechtigheid voor de bevolking.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 december 1938

 

 

Dat zag er best leuk uit op mijn geboortedag ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Voor de zuiperds onder ons
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 


Graag zou ik de volgende site willen aanbevelen zo tijdens de feestdagen: http://www.restalcohol.be/

RestAlcohol is de hoeveelheid alcohol die na een aantal uur nog in het lichaam te vinden is, en dus nog middels een blaastest zichtbaar wordt. Als je bijvoorbeeld 5 sherrytjes zou drinken, dan duurt het gemiddeld een uur of 8-10 voordat dit weer volledig door het lichaam is verwerkt.

Op dezen site kan de bezoeker middels een invulformulier laten weergeven of hij/zij nog restanten van genuttigde alcohol in het lichaam heeft, waardoor hij/zij tijdens een alcoholcontrole strafbaar bevonden kan worden. Of wat misschien belangrijker is: dat deze persoon eigenlijk gewoon nog beschonken aan het verkeer zou deelnemen.

Ik zou het leuk vinden als jullie de bezoekers hier ook over kunnen informeren, want zelf was dit zo goed als nieuw voor mij.

Groeten uit Nederland,
Riet.
 


30-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yvonne Verbeeck : Ik ben verliefd - Een uitzonderlijke opname

 

We hebben op Youtube een uitzonderlijk  geluidsfragment ontdekt van Yvonne Verbeeck ( geboren in 1914 en momenteel verblijvend in een rusthuis in het Antwerpse).  Het geluid is niet goed en dat deed ons aarzelen maar tenslotte won de drang om dit unieke document te delen met de mensen die deze actrice/zangeres gekend hebben.

Dit is een opname uit het Haciendatheater in de jaren '50 van vorige eeuw uit de operette Clivia van Nico Dostal. Yvonne Verbeeck is vooral gekend bij het grote publiek als komische actrice, maar zij was ook een behoorlijke sopraan.

 

In ons bijhuis kan u een technisch perfecte uitvoering beluisteren van deze aria gezongen door Annelise Rothenberger. Bruggetje.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En dan nu live uit de Hemel : Frank Sinatra

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario Borghezio : kent u hem nog ?

 

Mario Borghezio, de Euro-parlementair voor de Lega Nord die zich erg kan opwinden, een vriend van de radicale Vlaams-nationalisten, tijdens een van zijn onthullende tussenkomsten. Hier klikken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tumult in Borgerocco : Fatima Bali naar de dop ?

 

Fatima Bali behoort tot de eerste Marokkaanse vrouwen die een politiek mandaat bekleedden, dankzij Agalev, nu Groen !  Zij bracht het nooit verder dan de gemeenteraad van de stad Antwerpen en werd in 2006 zelfs niet meer verkozen.  Daarom kreeg ze als troostprijs een zetel in het district Borgerocco (Borgerhout) waar ze wél verkozen was. Bali kreeg de bevoegdheid van cultuur, de klassieke troostprijs van de politiek. Het was slechts een halve troostprijs, want na 3 jaar moet Bali het veld ruimen voor partijgenote Marij Preneel, een rijksarchivaris te Beveren. (foto)

Zelfs de vaak gemanipuleerde Wikipedia vermeldt dat Bali slechts een halve termijn zal doen en vervangen wordt door Preneel.

 

.
Moe Bali (zoals zij gemeenzaam genoemd wordt in de stad van Allah door haar Marokkaanse landgenoten) heeft echter geen zin om op te stappen, want de partij heeft voor haar nergens een plaatsje weten te bemachtigen. Of wil dat niet doen, want er bestaat weinig enthousiasme over de intellectuele capaciteiten van Fatima. Zij beweert nu met Marokkaanse stelligheid, dat er nooit een brief met ontslag door haar ondertekend is. "Ik ga jullie vervolgen wegens schriftvervalsing" zegt Bali. 
In Borgerocco is er al heel wat voorgevallen met allochtone verkozenen, die apart gaan zetelen, hun partij de rug toekeren, zich beroepen op hun aparte status en die uiteraard allen gediscrimineerd worden. Het is steeds wat met die mensen.  Groen ! oogst wat het gezaaid heeft.
Dergelijke grappen zouden vermeden worden, indien men mensen met een dubbele nationaliteit zou uitsluiten van verkiesbaarheid. Er zijn geen redenen om hoog op te lopen met de democratie in dit schandland, maar er zijn nog wel minimale fatsoensregels.
.
Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Het is niet proper in het station
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 


Gisteren,dinsdag ll met de trein naar Brussel geweest.
Vertrokken in Herentals, stationstoilet was verschrikkelijk, spinnenraggen rond je hoofd, toestellen beschadigd en vuil. Ik ben dan terug naar buiten gegaan en op de trein naar het toilet geweest. Komt daar wel een kuisdienst ?

Antwoord van de NMBS-persvoorlichter : Er komt pas een kuisdienst als het hele pakket benoemingen afgehandeld is met de erkende syndicaten. U handelde echter verstandig. "Rijd met de trein,voor uw darmflora is dat fijn".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patrick Avril, Saint Nicolas, de PS en geldverduisteringen

 

Hier cliqueren

"Je suis innocent, je suis socialiste" 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De NMBS rijdt in het rood

 

 

De schuld van de  groep NMBS zal in 2012 meer dan 2,2 miljard euri bedragen, in plaats van het geraamd 1 miljard, schrijft la libre belgique. Het is slechts iets meer dan het dubbele, of zoals minister Philippe Blunders van de Vlaamse Regering dat zou  formuleren : "De helft + het dubbele is in de omgeving van anderhalf".

De bedrijfsresultaten voor 2009 sluiten eveneens af met een verlies. 100 miljoen euri voor het passagiersvervoer en ongeveer hetzelfde voor de cargo. Of zoals de reeds genoemde heer Philippe Blunders zou zeggen : "Gelijk Verlies + Gelijk Verlies = Minder winst, maar minder dan bij ongelijke verliezen".

Verder zijn er onderhandelingen aan de gang met Europa (!) over herstructureringen binnen B-cargo, dat instaat voor vrachtvervoer. Dat zou de reden zijn van de schuldtoename van de groep NMBS. Eén zaak is al geweten : de directeurspost (CEO) van de nieuwe entiteit gaat naar Geert Pauwels, de gewezen baas bij Inter Ferry.

Schulden zijn niet zo belangrijk, zoalng de postjes maar verdeeld geraken.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije, een intolerante islamitische lekenstaat

 

Dit is een straffe uitspraak die ons de nodige vermaningen zal opleveren van de politieke elite en slechte punten bij de spionnen. En nog zijn er "lezers" die ons verwijten dat wij poco's zijn ... écht waar.

In het boek van de Euro-parlementair Philip Claeys en zijn ex-collega Koen Dillen (Een brug te ver) worden voldoende redelijke argumenten ontwikkeld die Turkije brandmerken als ongeschikt om in het Europese Europa mede de toon te bepalen. We gaan er niet verder op in, de meeste zaken zijn uitentreuren gewikt en gewogen.

Men kan er niet omheen, bij het beoordelen van Turkije, aandacht te schenken aan het religieuze element.   Helaas, kan men daar niet omheen. Mocht Turkije een normaal land zijn, zoals onze Westerse democratieën, dan maak je geen punt over wat niet meer kan zijn dan een louter individueel beleven. Zoals in andere islamitische landen is in Turkije de religie echter een nationaal, maatschappelijk gebeuren. En het is uitermate naiëf te pretenderen, dat de islam net zoals het katholicisme zal uitdrogen tot een ceremonieel gebeuren dat de meesten onverschillig laat.  De dagdagelijkse realiteit met stromen blod en doden bewijst het tegendeel bij de vrienden van de profeet.

Turkije zwemt in de dubbelzinnigheid : de natie van Atatürk is op papier een lekenstaat maar elke Turk is tot in de vezels van zijn bestaan doordrenkt van de opvattingen die de islam hem oplegt. In andere Prachtlanden komt men er ronduit voor uit : wij zijn op islamitische leest geschoeid. Niet zo in Ankara.

We vonden bij Hoeiboei een lang maar intressant stuk over de godsdienstvrijheid in de Prachtlanden, meer bepaald in dat van de sympathieke  Turk, Erdogan. Enkele uittreksels en dan een bruggetje :

Terwijl moslims in christelijke landen een maximum aan godsdienstvrijheid bezitten, heerst er in de islamitische landen een ongeëvenaarde onderdrukking van alle niet-islamitische geloofsrichtingen. Het onderstaande essay is het antwoord van Michael Mannheimer op de ongehoorde beschuldigingen van Erdoğan tegen Europa i.v.m. het Zwitserse minaretreferendum.

De ervaring leert: wie de islam niet kent, praat hem mooi. En wie de situatie in de landen van de islam – zoals Turkije – niet kent, vervalt vaak in folkloristisch verering.

Turkije nam onroerend christelijk goed in beslag ter waarde van 150 miljard dollar. De Malatya-moorden. De alledaagse terreur tegen christenen.

Dit barbaarse totalitarisme, dat zich nu al meer dan 1400 jaar lang met succes camoufleert als religie.

http://hoeiboei.blogspot.com/2009/12/de-leugen-over-de-religieuze-tolerantie.html

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten en Hilde Crevits vindt haar bestemming

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij hebben nieuwe directeur VRT ontdekt : Hoessein Obama !

 

WASHINGTON -  De Amerikaanse president Barack Hoessein Obama heeft dinsdag gezegd dat de binnenlandse veiligheid van de VS ernstige gebreken vertoont die zo snel mogelijk opgelost moeten worden. Hij uitte zijn kritiek tijdens een persconferentie naar aanleiding van de mislukte aanslag afgelopen vrijdag op een Amerikaans passagiersvliegtuig van Schiphol naar Detroit.
Volgens Obama hadden de inlichtingendiensten al weken geleden een waarschuwing van de vader van de 23-jarige Nigeriaanse verdachte gekregen, dat zijn zoon mogelijk van plan was een aanslag te plegen. Maar de informatie werd niet wijd verspreid zoals had gemoeten, aldus Obama, waardoor Umar Farouk Abdulmuttalab gewoon op het vliegtuig kon stappen.
 
De president sprak van een „mix van menselijke fouten en systeemfouten die tot dit potentieel catastrofale veiligheidslek hebben bijgedragen”. Hij noemde dat „volledig onacceptabel”. De uitspraken van Obama waren ongewoon hard.
 
@ de Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven zoals het is

 

 


29-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anne-Marie Lizin klapt uit de biecht of trapt na

 

In betere tijden

Anne-Marie Lizin gewezen senaatsvoorzitter en burgemeesteres van Hoei werd door haar partij, de PS, verplicht ontslag te nemen als burgemeester wegens zwaar financieel misbruik van openbare gelden voor privé doeleinden. Als de PS dergelijke maatregel treft met een fidele gezellin, dan moet het een erge zaak zijn en dan spelen er uiteraard andere motieven mee.  Over de bedriegerijen van Lizin hebben we het al vaker gehad : stuitende misbruiken, anders kan je dit niet noemen.

Lizin stapte op maar bleef wel aan haar senaatszetel kleven.  Voor enkele maanden reed ze met haar auto verschillende keren tegen de wagen van haar opvolgster. Dàt soort vrouw is de gewezen grote dame van het Waalse socialisme : een rancuneuze, emotionele, oncontroleerbare egoïste.

Bij RTL lazen we uittreksels uit een interview met de mevrouw  Start de vertaalmachine (neen, niet die van Google, de onze):

Over haar verwijdering uit de PS en de stad Hoei verzekert ze ons, dat het burgemeesterschap haar niet ontnomen werd, maar dat ze zélf de beslissing tot ontslag genomen heeft. Precies zoals haar ontslag uit de partij gebeurdeopt eigen initiatief en zonder een greintje spijt.

• Over Elio Di Rupo: "Ik bewonderde André Cools. Elio Di Rupo bewonder ik niet meer. Omdat ik bij hem geen antwoord vond over het feminisme."

• Nog over Elio Di Rupo en zijn relatie tot Michel Daerden: "Een ding maakt me altijd aan het lachen. Di Rupo haat het, om op foto genomen te worden naast Daerden. Was het  u nooit opgevallen?  Di Rupo wordt er onwel bij "

• Over de relatie tussen islam en politiek: "In Wallonië, wil men niet horen van het  islamisme. En alle militanten zijn het hierover eens, behalve zij die voor de partij werken."

• Over Philippe Moureaux: " Philippe Moureaux heeft in  de Brusselse regio, een electorale alliantie afgesloten met de moskeeën."

• Over Micheline Toussaint, die haar plaats van burgemeester innam : "Micheline Toussaint is een onbekwaam iemand. En de PS in Hoei is illegaal aan de macht.  Als je mijn stem en die van mijn twee onafhankelijke medestanders  niet mee telt, beschikt het college over geen meerderheid. Wat het proces verbaal aangaat, dat de politie opmaakte, omdat mevrouw Lizin tegen de auto van haar opvolgster zou gereden zijn, verklaart ze : "Het was een grapje  ! Zij was het, die opzettelijk met hààr auto tegen mijn bumpetr heeft gereden."

• Over sommige voormalige collega's : "Er was jaloezie binnen de PS, omdat ik verslaggever was over Guantanamo. Ze kunnen het niet velen, dat ik bekend ben ... en dat zal blijven tot mijn negentigste."

• De PS in het algemeen: "De PS heeft een verstikkende structuur die niet aansluit bij wat  de mensen willen. Er is een voortdurende machtsstrijd binnen de partij."


• Over Claude Eerdekens en  Michel Daerden: "Maar ja, ik heb nog vrienden bij de PS.  Ze is inderdaad vol lof over Michel Daerden: "Hij is geweldig. Ik hoop dat hij nooit  zal veranderen. Zijn foto's met zijn dochter  Aurora ? Dat is zijn stijl.  Zo is hij  en ik hoop dat hij zo zal blijven. "


• Over Yves Leterme: "Yves Leterme bewonder ik, omdat hij zeer toegankelijk is en misbruikt werd."
 
Dat ze tenslotte terug burgemeester zal worden in 2012 staat volgens haar buiten kijf.

http://www.rtlinfo.be/info/belgique/politique/296515/lizin-dezingue-ses-ex-collegues-un-par-un-!

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Da is geen complot, hoor, dat is toeval.

 

 

Wie mag deze brave man wel zijn ? Zou hij de nieuwe Persilman kunnen wezen met zijn hagelblanke hemd en een witte pannenkoekenhoed ? Hij moet zeker een braaf en noest huisvrouwtje bezitten, kijk maar eens naar die vlijmscherpe vouw in het hemd : dat is niet gedaan in de Strijkatelier met dienstencheques. Ra, ra, ra ...

Het is een  allahvruchtige imam met de smakelijke naam Anwar al-Awlaki, een Amerikaans staatsburger die vanuit het Prachtland Yemen de goede zaak van de verspreiding van de islam over de Westerse wereld voor zijn rekening neemt.  Dat wil zeggen, hij organiseert de strijd, zorgt voor opleiding en recrutering en belooft de idioten van dienst dat als zij ontploffen, in het Paradijs 70 popelende maagden op hen zitten te wachten.  Is dàt een beloning, 70 maagden  ?  Ons lijkt het veeleer een straf, maar wie zijn wij, nietwaar, Victor ?  Trouwens wat zijt ge met vrouwen, als ge mannelijk gehavend uit de explosie komt ?

Hoe dan ook door de barmhartige politiek van Hoessein Obama worden de gevangenen van Guantanamo ondermeer naar het Arabische schiereiland gestuurd waar zij met open armen onthaald worden door andere extremistische figuren, al dan niet van Al Qaeda en al dan niet onder de invloedsfeer van Anwar Al-Awlaki.  Nu reeds valt te horen bij ABC News  dat twee mogelijke verdachte leiders die betrokken zouden zijn bij de mislukte  Kerstmisaanslag nabij Detroit ex-Guantanamo's zijn die in november 2007 vrijgelaten werden. Maar er is geen sprake van een complot, hoor.

Hoe zit het trouwens met onze door Napoleon de Gucht in het land B  binnengehaalde Guantanamo-sukkelaar ?  Wordt de brave vermeende terrorist psychologisch rechtgehouden en sociaal  royaal ondersteund ?  Komt hij niets tekort ?  Is zijn harem al toegekomen en de familie, het dorp ?  

Wij zouden beter zorgen dat al wie een ministriële functie zal bekleden, aan een diepgaand psychologisch onderzoek onderworpen wordt. En een rekenkundig inburgeringstest voor zij die de pretentie hebben een economisch mandaat op te nemen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OCMW uibetalingskantoor Gent overvallen

 

 

Vanmorgen om 10.30 uur stormden twee gemaskerde boeven het OCMW- uitbetalingskantoor in de Sint Martensstraat in Gent binnen, aan de achterkant van de OCMW-zetel in Onderbergen.  Het tuig wilde onmiddellijk de loketten binnendringen, wetende dat daar de beoogde buit zat.  Met een zware hamer sloegen zij een deur stuk maar verder geraakten zij niet dankzij het beveiligingssysteem. De boeven keerder vervolgens op hun stappen terug en losten drie schoten om het aanwezige personeel af te schrikken.  Toen sprongen zij in hun vluchtauto en verdwenen. Uiteraard is de politie een zoekactie gestart met ondermeer een helicopter.  Dit is een onleuk verhaal uit Grotemensenland en geen aflevering uit Flikken.  De bedienden van het OCMW waren zwaar onder de indruk. Zij werden opgevangen door de dienst Slachtofferbejegening. 

Bron : Het Nieuwsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ecolo en de hoofddoeken

 

 

Bernard Wesphael, fractieleider van Ecolo in het Waalse parlement, is voorstander van een wetgeving die het dragen van hoofddoeken aan banden legt en uiteindelijk verbiedt.

Hij vindt dat de wet de zwakkeren moet beschermen, met name de meisjes en vrouwen die geen hoofddoek of ander religieus symbool willen dragen, maar die onder grote groepsdruk staan. Ondermeer van de mannelijke moslimbevolking.

Dit is een opmerkelijk standpunt, omdat de Franstalige groenen zich altijd hebben opgeworpen als verdedigers van de hoofddoek.

http://www.vandaag.be/binnenland/23400_ecolo-maakt-een-bocht-tegen-de-hoofddoek.html

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!