Angeltjes
11-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peumans en het Vlaams Parlement

 

Jan Peumans, de voorzitter van het Vlaams Parlement, die eigenlijk liever minister was geworden maar gedwarsboomd werd door de conférencier-voorzitter, heeft een actieplan voorgelegd om het Vlaams  parlement te herwaarderen, zodat het beter zijn democratische rol kan vervullen.

Wij zijn geen fans van Peumans, hij is een Vlaams-nationalist met een andere strategie dan de onze. Maar hij is ons een beetje liever, wij de gewone lieden zonder parlementaire ervaring,   dan De Wever, die ronduit voor de macht gaat.  Wie in het land B de kant van de heersende klasse en elite kiest, legt zich onvoorwaardelijk neer bij de erkenning van de belgische staat, zijn gebruiken, zijn misbruiken en zijn tegennatuurlijke handelingen.

België accepteren en Vlaanderen aanbidden,  deelnemen aan de meerderheid en tegelijk naar de publieke opinie handelen alsof men oppositie voert, is een typisch kenmerk van de NVA.  Wij vinden dit dubbelzinnig en als het dat niet is, moet De Wever door zijn houding ons van het tegendeel overtuigen.  Hij kan het goed uitleggen en wij zijn niet van de slimsten.

Al de kritische noten die wij aanbrengen over de NVA worden natuurlijk door die partij smalend afgedaan als afgunst op het electorale succes dat hen ten dele valt.  Daar trekken wij ons niets van aan : het behoort nu eenmaal tot de regels van het partijpolitieke spel dat er niet alleen medestanders zijn maar ook tegenstanders. Wij proberen zo rechtlijnig mogelijk te denken en ons te handhaven zonder kronkels. Misschien ongebruikelijk, maar duidelijk. Trouwens we gana hier nog op terugkomen.

Wij kunnen Peumans voor een stuk volgen : hij was een van de actiefste parlementsleden in de vorige legislatuur en hij is een behoorlijke redenaar, ook een man die met gebruik van behendige argumenten zijn bochtenwerk weet te verantwoorden.  Vandaag wit, morgen zwart, je moet het kunnen en nogmaals het is handig als je over dergelijke eigenschappen beschikt bij de NVA. 

Als voorzitter van het parlement, voelt hij zich vaak als een kleuterleider voor een rumoerige en dommige klas vol verwende lastigaards. Wij kunnen enkel oordelen aan hand van wat wij zien en meemaken via de televisie-uitzendingen.  Het optreden van Peumans lijkt soms partijdig maar hij probeert de uitwassen binnen de perken te houden.  Er zullen heel wat parlementsleden zijn die met weemoed zullen terugdenken aan het wassen beeld Marleen Vanderpoorten. 

Peumans gaat ongetwijfeld, zeker als zijn partij nog meer in de knoei gaat komen met haar dubbelzinnige agenda's, moeilijke tijden tegemoet.  Hij bezit nu al bij velen het imago van een kleine dictator en als zijn partij de Vlaamse regering mocht verlaten, dan wordt  Peumans' voorzitterschap een calvarieberg.  Dat is dan een zoveelste gevolg van de greep die de partijpolitiek pleegt op àlle beleidsniveaus.

Het afschaffen van het gebruik van gsm's en laptops lijkt ons (als geïntresseerde  toeschouwers) een juiste beslissing, alsook het opnemen van afwezigheden.  Of er ook een parlementaire commissie Staatshervorming moet opgericht worden, is meer een zet, om de eigen partij een schuilhok te bieden.

We zijn niet zozeer benieuwd naar de kritiek van de oppositie maar wel naar die uit de rangen van de meerderheid.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Martelende sjeik in de VAE gaat vrijuit

 

Een lid van de heersende familie in de Verenigde Arabische Emiraten is zondag vrijgesproken van alle aanklachten in verband met de marteling van een Afghaan. Van de mishandeling bestonden videobeelden, maar naar het oordeel van de rechter was sjeik Issa bin Zayed Al Nahyan 'verminderd toerekeningsvatbaar'. Ook de bewaker die Issa bij de afranseling hielp werd vrijgesproken.

Issa, een halfbroer van de president van de VAE, stond terecht voor het in gevaar brengen van een leven, toebrengen van lichamelijk letsel en verkrachting. Het was voor het eerst dat een lid van de heersende klasse in de VAE in het openbaar terecht moest staan; gewoonlijk worden misstappen van de elite achter gesloten deuren en overeenkomstig tribale gebruiken afgedaan.

De verdediging voerde aan dat Issa onder invloed was van een hele waslijst aan medicijnen, die hij onder meer voor hart- en rugklachten gebruikte en die 'woede, suïcidale neigingen, depressie, agressie en geheugenverlies' konden veroorzaken.

Het slachtoffer, de Afghaanse graanhandelaar Mohammed Shapoor, overleefde de mishandeling. Hij was zondag in de rechtszaal, maar vertrok na de uitspraak zonder iets te zeggen. Tijdens de behandeling van de zaak had Shapoor aan de rechter laten weten dat hij een schikking met Issa had getroffen.

De beelden van de mishandeling doken vorig jaar op in een civiel geding dat in de VS was aangespannen door de voormalige zakenpartner van Issa, de Texaanse zakenman Bassam Nabulsi. Volgens de advocaat van Issa had Nabulsi de marteling gefilmd om zijn cliënt te kunnen chanteren.

De rechter in de VAE veroordeelde Nabulsi en diens broer Ghassan zondag bij verstek elk tot vijf jaar gevangenisstraf, omdat zij de medicijnen aan Issa hadden verstrekt, het leven van Shapoor in gevaar hadden gebracht en diens mishandeling zonder diens toestemming hadden gefilmd.

http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/article2959776.ece/Martelende_sjeik_gaat_vrijuit.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Istanbul, culturele hoofdstad van Europa in 2010

 

 

 

We worden de laatste dagen door de 0000 om de oren geslagen met schreeuwboodschappen dat we ons moeten reppen naar Istanbul, de culturele hoofdstad van Europa in 2010. Met een ironiserend spotje, dat dictator Erdogan hopelijk niet onder ogen zal krijgen.

De 0000 heeft ons in ons lange leven nog niet veel bijgebracht, behalve een bijzonder kritische geest en een alerte ingesteldheid die regelmatig aangescherpt wordt. Zoals met deze vervelende parodie op de realiteit : Istanbul de culturele hoofdstad van Europa.

Oekandana ?  Is het volgend jaarde beurt aan Teheran of Rabat ?

We zijn op zoek getrokken naar de oorsprong : Wie kent die titel toe ? Als inwoners van de Europese Culturele Hoofdstad in 1993, worden wij geacht iets meer te weten.

Op initiatief van het Europarlement en de Euro-Commissie wordt deze titel elk jaar toegekend aan een Europese stad, die de rijkdom, de verscheidenheid en de gemeenschappelijke kenmerken van de Europese culturen tot haar recht laat komen. En tevens de burgers van Europese Unie dichter bij mekaar brengt. Tot daar de officiële uitleg. Wil u meer weten over de specifieke voorwaarden, u vindt ze HIER.

De voordracht van de steden gebeurt door de betrokken lidstaat van de Europese Unie. Turkije is geen lid van de EU. Dus dit klopt niet.

Maar helemaal achteraan de voorwaarden bungelt een dubieus zinnetje, dat er duidelijk aangenaaid is door de politieke haspelaars die lak hebben aan bestaande overeenkomsten die niet in hun kraam te pas komen. Het spionnenzinnetje luidt : Europese derde landen kunnen aan dit initiatief deelnemen.

Weet iemand wat een Europees derde land is ?  Neen, dat weten wij niet maar het antwoord luidt : da's Turkije, want de politieke elite wil ons per se dat islamland aannaaien.

Wij zouden zeer graag de mening willen horen van Vlaamse Euro-parlementairen over deze smokkel-affaire. Het is maar uit nieuwsgierigheid.

Hierna de lijst van al de steden die tot hiertoe deze functie vervuld hebben evenals de toekomstige :

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The kings of the Kringloopwinkels

 

 

Bert Anciaux bestempelt de media (naar aanleiding van de berichtgeving over de moorden van Janssen als "hongerige en nietsontziende maden die zich voeden aan letterlijke en figuurlijke lijken".  En volgens  Jurgen Verstrepen zijn de woorden van Anciaux 'hol' en 'ongeloofwaardig'.

Nou moe ! Ik zal eens wat vertellen, laat die twee aandachtzoekers en media-hoereerders nu net spotgoedkoop zij aan zij staan te 'pronken' in een paar Antwerpse kringloopwinkels waar ik vorige week geweest ben.

'De Pijn van een politicus', Luc Alloo, (prijs 19,95 euro) met een dramatische overgeflateerde cover, en... 'Zwart op Wit'  van Verstrepen, (ook 19,95 euro oorspronkelijk) allebei  nu voor één enkele euro  en masse en a volonté te verkrijgen tussen de tweedehandsgoederen waar soms échte en tijdloze schatten tussenzitten van leesvoer tot blikken dozen.

Proficiat aan beide 'schrijvers'. The kings of the kringloopwinkels...

Jade


10-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molotovcocktails vliegen door de lucht in de stad van Allah

 

 

 

 Het parkje Hof van Leysen aan de Markgravelei met de Sint Laurentiuskerk

 

In Antwerpen hebben onbekenden op zaterdagavond op drie verschillende plaatsen brand proberen te stichten. Volgens de lokale politie van Antwerpen gebruikten de daders daarvoor molotovcocktails. 

Rond 23.50 uur werd de politie op de hoogte gebracht van een ontploffing en brandjes aan de Markgravelei en in de Van Schoonbekestraat. Daar hadden onbekenden molotovcocktails doen ontploffen tegen een boom in park Hof van Leysen, tegen een pand in de Van Schoonbekestraat en tegen de gevel van de Karel de Grote-Hogeschool.

Voor de talrijken die de stad van Allah niet kennen : dit is Antwerpen-Zuid een rustige burgerbuurt (vlakbij de vroegere woonst van Willem Elsschot) : ee soort eiland of corridor zo u wil tussen enerzijds de Brederodestraat (en haar multiculturele omgeving) en anderzijds de Driekoningenstraat (en omgeving) in Berchem, even rijk aan diverse culturen en kleuren.  De cirkel sluit en vernauwt zich.

De brandweer kwam snel ter plaatse. In de Van Schoonbekestraat was de brand al geblust met sneeuw door een voorbijganger. Er raakte niemand gewond, maar er is wel materiële schade. Er werd een sporenonderzoek uitgevoerd, maar de daders blijven voorlopig spoorloos. 

Bron :  Vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen - Mechelen Lijn 500 : Boenk ! Allahke is boos.

 

 

Er valt een steen uit de lucht op het autobusje - "Holala" denkt de chauffeur : "Allahke is boos, ikke trager rijden".  De passagiers zijn tevreden met chauffeur die doet wat allahke zegt. De bazen van de Lijn zijn ook blij : alweer een kapotte bus, dat is goed voor de ekkenemie.

 

"Dit enkel maar om te melden dat het vrijdag weer zover was in de Brederodestraat in de stad van Allah.  Weer is één van de Mechelse bussen die op de lijn 500 rijden aangevallen, dit keer een steen in de voorruit. Als ik mij nog goed herinner is dit reeds de derde of vierde bus op enkele weken tijd die we kwijt zijn, en dit enkel nog maar van de regio Mechelen. Waar gaan we toch naartoe ?"

Tot zover dit bericht dat we van een trouwe lezer krijgen, die om evidente redenen anoniem wenst te blijven.  Waar gaan we naartoe ?  Naar het Stenen Tijdperk, beste lezer.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Opvoedkundig te mijden zender door Jade
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Zelf ben ik allergisch geworden voor de VRT nieuwsvervormers, berichtenkneders en gekleurde-onderwerpen-opdringers. Af en toe zie ik incidenteel nog eens een flard, steeds vallen mij onmiddelijk die gemaakte tronies en die arrogante belerende toonzetting op, en dan weet ik weer genoeg.

Er zijn andere, journalistiek intelligentere bronnen beschikbaar en in de meeste gevallen volstaat het je eigen gezonde verstand in te schakelen en te combineren.

Mensen sluiks beledigen en een niet te verbergen minachting voor wie hen niet aanstaat, is de tweede natuur bij de staatszender. Een totaal gebrek aan opvoeding zoals je dat voor je eigen kinderen nooit zou toelaten.

Neem nu de goedlachse, meertalige, oversympathieke, wereldwijd geliefde Kim : toen zij aan haar indrukwekkende comeback begon deed men op de haatzaaiende staatszender alle moeite om 'specialisten' aan het woord te laten die in bijna minachtende tonen ijverig meehuilden bij de opgedrongen, voorgekauwde stelling dat Kim in feite niet zo sterk was maar het vrouwentennis op dat moment niet veel voorstelde...


En dat is de constante teneur.. niet geschikt als pedagogisch voorbeeld. Liegen en manipuleren, mensen verdelen en haat zaaien. Verzuurd i.p.v. Vlaams

.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rellen in Zuid-Italië : voorlopige oplossing ?

 

 Meer dan 1300 oproerkraaiers zijn opgepakt en overgeplaatst

 

Op deze foto is duidelijk te zien, dat de betogers zich niet onbetuigd lieten en zij het slachtoffer waren van racistische stoottroepen zoals sommige media willen doen geloven

Na de gewelddadigheden die donderdag begonnen nadat twee migranten beschoten werden door de politie, zijn finaal deze nacht alle onruststokers opgepakt in het Zuid-Italiaanse stadje Rosarno en omgeving en overgebracht naar Bari en Crotone.

Elk jaar komen duizenden Afrikanen in deze Zuid-Italiaanse streek deelnemen aan de fruitpluk.  Over de sociale omstandigheden die in deze arme streek heersen, wordt geklaagd door de migranten. Slechte huisvesting, karige lonen, slecht voedsel...

Een incident met de politie vormde aanleiding tot heftige rellen met meer dan 60 gewonden : 30 migranten, 17 politie-agenten en een aantal Italiaanse burgers die heel wat klachten hebben over de grote aanwezigheid en overlast in hun dorpen van de gastarbeiders.

Hoe het nu verder moet is onduidelijk en of de inwoners van Bari en Crotone met palmtakken de vedrevenen zullen ontvangen, is weinig waarschijnlijk.

De socialistische regering Prodi, die door Berlusconi verslagen werd, heeft jarenlang een slappe inwijkingspolitiek gevoerd die dergelijke toestanden in de hand heeft gewerkt : het ongelimiteerd toelaten van tijdelijke werkkrachten (en illegalen)  zonder de nodige begeleiding te voorzien. 

Het is altijd en overal hetzelfde liedje : de elite wil per se de multiculturele Grote Jan uithangen door alle mistoestanden te tolereren,  maar het zijn de mensen die opdraaien voor de last en de gevolgen. Maar o wee, als zij kritiek leveren of protesteren, worden zij verrot gescholden als racisten.

http://www.tgcom.mediaset.it/cronaca/articoli/articolo470698.shtml?refresh_cens&fontsize=medium

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij Angeltjes, de Zevende Dag van 10.01.10 : u hoeft niet meer te kijken
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Premier Yves Leterme komt toelichting geven over de staatshervorming en de oplopende staatsschuld. Hij zal zeggen, dat de toestand niet rooskleurig is maar dat hij en zijn dynamische ploeg spaarzaam zullen zijn en zuurstof verstrekken voor de economie. De premier én de Menschen, het is een lied van Miserie, Ongeloof en Afgang.

Indra de Witte gaat ook dieper in op de uitspraken van Europees commissaris Napoleon De Gucht over Congo en zijn leiders. We praten met Pierre Chevalier, ex-staatssecretaris en bij elk openbaar mandaat verplicht tot ontslagname wegens verdenking van financieel gezwendel. Vroeger socialist, dan liberaal, maar steeds "eigen belang eerst".  Actief in Congo, in dienst van Georges Forrest.

In onze culinaire rubriek leren we sushi’s maken. Japans fastfood, dat tegenwoordig hoge culinaire toppen scheert. Niet direct een voedingsmiddel voor personen met een eetverslaving.

Paul D’Hoore keek naar de nieuwe film van Michael Moore: ‘Capitalism’. Wat vindt hij van de Amerikaanse uitwassen ? Aangezien Paul D'Hoore leeft op uitwassen en faillissementen, is hij de uitgelezen man om deze filmvan de misselijkmakende Moore toe te lichten. De kijkers zullen weer blij worden.

In de sport geven we commentaar bij de finale-partij tussen Kim Clijsters en Justine Henin. Tennis-specialisten Steven Martens en Marc De Hous zitten in de studio. Vlaanderen-Wallonië eindigt op een zege voor belgië, of wat dacht u ?

Dit weekend geeft de BOZAR in Brussel  Iraanse films in voor-première. Het gaat over films die in Iran zijn verboden. Voor ons een aanleiding om te praten over het Iraanse regime met censuur en politieke verdrukking. Een onderwerp waar onze eigen Leiders wat kunnen van opsteken.

Huisdokter Marleen Finoulst wijst op de gevaren van caffeine-dranken, gecombineerd met alcohol. Zal zij wijzen op het gevaar dat deze combinatie soms aanleiding geeft tot stalking ?  Neen, dat zal zij niet doen, dus u hoeft niet te kijken.

Onze centrale gast is Celie Dehaene, de bekende vrouw van Jean-Luc. Dat wordt weer een stukje menselijk drama : "Leven met de loodgieter van het regime is geen pleziertje maar het brengt goed op".

We sluiten muzikaal af met Absynthe Minded, ze zingen ‘Envoi’, een vertaald gedicht van Hugo Claus. Er zijn geen andere gedichtenschrijvers in het Noorden van het land.
 

De zevende dag, zondag om 11 uur op 0000 : kijken hoeft niet en schaadt de gezondheid.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culemborg : een uit de hand gelopen familievete

 

Er is geen etnisch geweld in Culemborg, aldus Farid Azarkan, voorlieger van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN). "Dit soort conflicten begint altijd met een kleine ruzie tussen een beperkt aantal personen. Hier is het geëscaleerd." zo liegt Farid ons voor.

Marokkanen zijn immers perfect geïntegreerd in de Nederlandse samenleving. Er zijn weliswaar een paar gesluierde vrouwen met communicatie problemen, een enkele haat prekende imam, een onbegrepen jongeling die een vervelende schreeuwlelijk doodschoot,  een groepje onbegrepenen die eigenlijk helemaal geen Hofstad terroristen waren en wat jongeren met leermoeilijkheden die hier en daar probleempjes en mogelijk een pietsje overlast geven in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Gouda, Eindhoven, Ede, Culemborg, Maastricht, Rozendaal, Venlo, Middelburg, Tilburg, Leiden, Groningen, Roermond, Leeuwarden, Haarlem, Den Helder, Vlaardingen, Den Bosch en in 415 andere Nederlandse gemeentes. Verder zijn er helemaal geen problemen met Marokkanen.

Allemaal heel lieve mensen. Dat ze 5x vaker in de misdaad statistieken en 7x meer bij de sociale dienst voorkomen is gewoon dieskriemienaasjie. Waarom ze na 40 jaar nagenoeg geen woord Nederlands spreken? Komt omdat die domme Hollanders nog steeds te beroerd zijn om fatsoenlijk Berbers te leren.

Over dit bruggetje om verder te lezen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Savats Oranje Theehuis

 

Deze week kregen we een bericht van een lezer die niet opgezet bleek met de opmaak van Angeltjes. Hij zal niet de enige zijn. Redactioneel vond hij het wel prima en dat is het belangrijkste voor ons.

Die opmerking heeft ons wel aan het denken gezet, en Savat had op zich genomen het probleem van de opmaak te onderzoeken. Eigenlijk wilde die ene lezer de twee buitenkolommen elimineren, want ze leiden af bij het lezen.

Savat, de knapste van de redactie, maar daarom niet de slimste, heeft zich echter voorbeeldig van zijn taak gekweten. Wij beschikken op Seniorennet over een aantal basisstructuren die het algemene uitzicht van een blog bepalen.  De meeste bestaan uit een ruim middenvak voor de artikels, afgezoomd met een linker- en rechterkolom en dan verder de keuze uit diverse kleuren. Er is één uitzondering met een kolom hetzij links, hetzij rechts. U kan dat allemaal makkelijk zien als u inlogt bij http://blogs.seniorennet.be/ en dan kiest u de oranje knop

STAP 1  : Blog aanmaken ? En zo komt u bij dat ene exemplaar, ontwerp nummer 23.

Daar is onze gevoelige medewerker Savat  zich dan beginnen op uitleven om te testen in functie van de behoeftes en verwachtingen.  Slim Slimmervil is teruggekeerd na een lange afwezigheid met de mededeling : "Ik heb een blog gemaakt en die wil ik behouden voor mij persoonlijk. Niet te veel politiek maar gewoon een eigen persoonlijke hoekje." Zoals Juffrouw Ellen die ons kwam meedelen dat zij deeltijds voor Belgacom ging werken om de programma's aan te kondigen. Dat doet zij trouwens prima, zoals alles wat we van haar gewoon zijn. Een jonge vrouw met talent.

Savat blijft ook bij ons de slag. U mag, indien u nieuwsgierig bent, eens gaan kijken naar wat onze goede medewerker er van terechtbrengt. Wij vinden het alleszins stijlvol, rustig, en de naam van de blog klinkt als een vriendelijke uitnodiging van de beschaafde en fijne man die Savat (soms) is :

Savats Oranje Theehuis

hier klikken


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medische rubriek : bij mijnheer doktoor

 

 

Het was reeds langer geweten bij ingewijden, maar nu schijnt het échtig en techtig wetenschappelijk vast te staan : seks werkt preventief tegen hartkwalen. Gezaghebbend onderzoek bewijst het. Wij weten intussen met zijn allen, als de mannen en de vrouwen van de  universitaire wetenschappelijke reserach met resultaten uitpakken, dat het geen appelmoes is uit de Aldi. Die menschen zijn onkreukbaar, die zwoegen en zoeken naar de waarheid, ongeacht wie hun opdrachtgevers zijn of wie hen de centjes toestopt. Strikt neutraal. Deze studie zou gebeurd zijn in opdracht van Pfizer, de producent van de blauwe pil.

De kans op hartkwalen is een stuk kleiner als je als man regelmatig seks hebt. Mannen die tweemaal per week van bil gaan, halveren hun kansen op hartziekten. Als wij de term "van bil gaan" lezen in een wetenschappelijke studie, zijn we overtuigd met een serieus werk te maken te hebben.

Amerikaans onderzoek onder duizend mannen wijst uit dat de kans op een hartkwaal met 45% terugloopt voor een man, die twee keer per week terugkeert tot de essentie van het bestaan. (Dit is wel heel keurig uitgedrukt.  Het komt niet uit de tekst van de onderzoekers maar uit de bescheiden koker van onze medische rubriekschrijver, mijnheer Doktoor Lomegerust.)

 


09-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Migrantenmiserie in Zuid-Italië

 

 

 De RAI-journaliste wordt rondgeleid op een verlaten fabrieksterrein, dat vroeger een tankopslagplaats was. De migranten verblijven in deze tanks en slapen op de grond.  Tussen hoog opgestapelde autobanden hebben zij een systeem aangelegd zodat er kan gedouchet worden. Een van de ondervraagden zegt  : "Zo kunnen we niet blijven leven, er is nauwelijks voedsel genoeg en onze familie in Afrika verwacht ook nog iets van ons". Dat wordt ongeveer, vrij vertaald, gezegd.

In Rosarno hebben gisteren voor de tweede achtereenvolgende dag ernstige rellen plaatsgehad tussen voornamelijk Afrikaanse arbeidsmigranten en de politie. Voorlopige balans : 60 gewonden, van wie 30 migranten, 19 agenten en 17 Italianen uit de omgeving.

De rellen begonnen donderdag, nadat politieagenten met rubberen kogels op twee migranten hadden geschoten, zei een regionale politiecommandant gisteren. De twee, een Nigeriaan en een Togolees, raakten daarbij lichtgewond. Onduidelijk is waarom de agenten het vuur op hen hadden geopend. Migranten beschuldigden de politie daarop van racisme, waarna zij met honderden de straat optrokken. Ze gooiden met stenen naar agenten, vielen inwoners aan en sloegen winkelruiten in.

De rellen duurden tot gisternacht voort. Overdag trokken migranten, gewapend met metalen buizen en houten stokken, opnieuw door Rosarno en raakten slaags met de politie en met inwoners. In het nabijgelegen plaatsje Laureana di Borrello kwam het overdag eveneens tot rellen. Bij die confrontaties raakten opnieuw twee migranten gewond door rubberen politiekogels. Drie andere migranten raakten ernstig gewond, nadat zij met stalen buizen waren geslagen. De politie van Rosarno zei gisteravond dat het in de nacht extra manschappen ging inzetten om de orde te herstellen.

Rosarno is gelegen aan de westkust van de zuidelijke regio Calabrië. Jaarlijks strijken daar duizenden migranten uit Afrika neer om te helpen bij de fruitoogst. Ze leven vaak in armzalige onderkomens en worden meestal slecht betaald. Dat leidt soms tot spanningen met de plaatselijke bevolking.

De minister van Binnenlandse Zaken weet de rellen gisteren aan jaren van te slap migrantenbeleid. De oppositie verweet de regering van premier Berlusconi daarop „xenofobie".

Bron : nrc

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verdriet van Halen is dat van gans Vlaanderen

 

 

 honderden aanwezigen op gebedswake shana en kevin 2

 

Gisteravond woonden enkele honderden mensen de gebedswake voor de vermoorde Shana Appeltans en Kevin Paulus bij. Een anderhalf uur durende dienst met familie en vrienden van de slachtoffers die met teksten en gedichten probeerden uiting te geven aan hun dof verdriet.

In gans het land heerst verslagenheid, onbegrip en gedeelde treurnis.  Welke donkere gevoelens gaan er om in een mens die ogenschijnlijk kalm en rustig participeert aan het leven in zijn gemeenschap en toch in staat is tot dergelijke onmenselijke daad ?  Het schokkende aan dit drama is natuurlijk de manier waarop twee jongemensen een einde aan hun leven zagen komen en dat om het even wie, die ons pad kruist in staat kan zijn tot zo'n onbeschrijfelijke wandaad.

Hebben de media zich in hun berichtgeving over deze zaak misdragen ?  De moraalridders staan klaar met hun oordeel. De publicatie door Het Laatste Nieuws (en andere) van de foto en de naam van de moordenaar toen die nog niet bekend had, is een ongeoorloofde schending van 's mans privacy en van de rechten die hem gewaarborgd worden door het Europees Hof op een eerlijk proces.

Bij de totaal overbodige VRT-blogs lezen we een stelling door advocaat Walter van Steenbrugge, die natuurlijk paraat staat om ons te overtuigen van zijn diepe sociale bekommernissen in deze affaire. Een fragment :

"Door de sensatiezucht en de ongebreidelde commerciële instelling van menig dagblad, wordt thans het onderzoek en meegaand het vraagstuk over schuld, onschuld en straf van R.J,. in de media gevoerd in plaats van in de zittingszaal. De burger waant zich hoe langer hoe meer rechter boven rechter, ofschoon de Grondwet dit recht exclusief heeft voorbehouden aan de eigenlijke rechter. De burger is evenwel vaak slecht of minstens onvoldoende goed geïnformeerd, want afhankelijk van de krantenberichten. Nochtans gaat van deze publieke opinie een grote druk uit, waaraan ook rechters niet steeds vreemd blijven."

Wij zijn geen juristen en wij worden door niemand betaald om onze mening te geven. Wij beweren evenmin dat wij in al onze beweringen, gelijk hebben.  In de stellingname van Van Steenbrugge, een man die wij niet mogen wegens zijn nijdige eenzijdigheid,  zit een degelijke theoretische redenering maar helaas onvolledig en vooringenomen. Hij confronteert de vrijheid van meningsuiting met de rechten op een eerlijk proces voor een beschuldigde.

In 's mans  hoofd speelt mee, wat ieder van ons moet bekommeren, namelijk dat we niet in een jungle leven. Daar moet Van Steenbrugge ONS niet van overtuigen, maar wél de kameraadjes met wie hij omgaat en die in dit land het mooi weer maken. Uitgerekend wij, die de jungklepraktijken aanklagen en eisen dat er maatregelen komen om ze zoveel mogelijk te verhinderen, worden door de  dienaars van het systeem grof opzij geduwd. 

Wie de hypocriete houding van types zoals Van Steebrugge niet inziet, zal ook met een brilletje niet gebaat zijn.

Er wordt flagrant voorbijgegaan aan de vraag hoe het komt dat "de burger" zich in de plaats van het gerecht plaatst.  Waarom bezit justitie geen enkel prestige meer, behalve bij de lieden die omheen het regime zwalpen ? Daar hoor je die linkse elitetroepen nooit over, want zij parasiteren mee op het systeem.

Het met geheven vinger vermanen van de media met hun sensatiezucht, is niet relevant. Journalisten zijn in dergelijke affaires hyena's, die onder mekaar strijden voor primeurs, originele invalshoeken of bevoorrechte getuigen.  Dat dit commercieel uitgebuit wordt, is ongetwijfeld zo en het zal noch de nieuwsgierige lezer, noch de gretige hoofdredacteur een zorg zijn, dat er grenzen overschreden worden.  Het zal mensen met de instelling van een heropvoedingskampcommandant wellicht ontgaan, maar de media (zowel die van de zelfbenoemde kwaliteit als die van de commerciële brol samen) doen niet anders dan om de haverklap het publiek manipuleren en hun informatie overgieten met hun eigen ideologische saus. 

Op welk artikel van de rechten van de Mens kunnen wij ons beroepen (en op welke advocaat ?) om ons het recht op objectieve nieuwsgaring te waarborgen ?

Terwijl Vlaanderen rouwt en verdrietig is, lopen de dienaren van het regime zich vertwijfeld af te vragen op de webstek van de Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep of de berichtgeving over de wandaad niet schadelijk was. En daar betalen wij voor...

Savat

http://opinie.deredactie.be/2010/01/07/de-schaamte-voorbij/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : staatshervorming 2010

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neen, van de wind kan Angeltjes niet leven.

 

 

De media proberen krampachtig hun monopolie op de informatie te behouden. Zij lepelen voor wat wij mogen weten. En denken.

Er is gelukkig internet dat het informatie-cordon doorbreekt.  Angeltjes probeert, samen met vele anderen op internet, een correctie te zijn op de officiële regime-propaganda. Wij doen dit met een bescheiden budget en vooral met hard werken. Wil u ons financieel helpen, dan is dit zéér welkom, maar wij richten ons uitsluitend tot de mensen die het zich kunnen en willen veroorloven.  Tegelijk vragen wij u, om onze adverteerders te vereren met uw aandacht. Onze dank is groot en gemeend. 

Bankrekening : 377-0103135-61 ten name van Angeltjes
 
 Wij kunnen geen fiscale attesten afleveren
Hieronder een maand-staafgrafiek met de evolutie van onze bezoekers over de laatste 2 jaar

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laten we duidelijk zijn : Geen drugs ! Punt. Uit.

 

Het puik van onze samenleving  

 

 

- Vlaams Belang verwerpt het dwaze gedoogbeleid voor drugs dat sluiks werd ingevoerd door Tony Van Parys en Stefaan de Clerck (CD&V) en dat door paarsgroen werd uitgebreid en in een wet gegoten. Die drugwet zorgt voor totale verwarring bij politie, scholen, ouders en jongeren en heeft geleid tot een dramatische toename van het druggebruik.

- Vlaams Belang beschouwt drughandel en druggebruik als ondermijnende factoren binnen onze samenleving en wil het lakse gedoogbeleid ombuigen tot een genadeloze oorlog tegen de drugmaffia. Zo moet er werk worden gemaakt van een doorgedreven samenwerking tussen fiscus, handelsregister, sociale inspectie, politie en staatsveiligheid om de inkomsten van georganiseerde misdaadbendes op te sporen en in beslag te nemen. Wij vragen een actieve permanente doorlichting en de sluiting van vzw’s waar drugs worden verhandeld.

- In tegenstelling tot wat onze tegenstanders vaak beweren, willen wij ook investeren in preventie. Scholen en leerplannen moeten meer aandacht besteden aan de gevaren van druggebruik. Bij die preventiecampagnes moet ook expliciet gewezen worden op de gezondheidsrisico’s en de verslavende effecten van zogenaamde ‘softdrugs’. Omdat kinderen op steeds jongere leeftijd in aanraking komen met drugs, moeten ontradingscampagnes al vanaf de lagere school gevoerd worden.

- De kleine druggebruiker is geen crimineel, maar wij moeten hem er op wijzen dat druggebruik maatschappelijk niet aanvaardbaar is. Voor personen die alleen drugs hebben gebruikt (eenmalig of sporadisch), maar geen drugs hebben verhandeld, moeten aangepaste sancties voorzien worden, zoals leerstraffen, geldboetes en, indien nodig, verplichte ontwenning. Dat geldt zowel voor ‘soft’- als ‘harddrugs’.

- Drugverslaafden horen niet thuis in de gevangenis. Ze moeten verplicht worden een ontwenningskuur te volgen in een gesloten instelling en ze moeten voorbereid worden om terug te keren in de samenleving. Ouders van aan drugs verslaafde jongeren mogen niet aan hun lot overgelaten worden. Daarom is er dringend nood aan meer gespecialiseerde opvang(plaatsen).

- Druggebruik in de gevangenis moet worden tegengegaan door verplichte ontwenning in een speciale afdeling. Ook een verlenging van de celstraf moet mogelijk zijn als de gedetineerde volhardt in druggebruik of –handel.

- Vervangingsproducten zoals methadon kunnen enkel – tijdelijk – toegediend worden in het kader van een verplichte en gecontroleerde ontwenning. De overheid moet druggebruik ontraden en bestrijden en niet stimuleren met gemakkelijke oplossingen als het gratis verdelen van spuitjes.

- Drughandel moet afgeschrikt worden met zware celstraffen, hoge boetes en het in beslag nemen van misdaadgeld. Vlaams Belang wil dat de verkoop van een dodelijke hoeveelheid drugs wordt beschouwd als moord of moordpoging en ook als dusdanig wordt bestraft.

Veel goede punten voor Vlaams Belang en extra roeptekens !!!

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louis Raemaekers

 

 

 http://ecc-cartoonbooksclub.blogspot.com/2009_10_01_archive.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vangelis

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stukje uit de Slimste Mens met Eddy

 

 

.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!