Angeltjes
14-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV : Belgische Fritzen zetten Vlamingen weer eens een hak

 

 

Vanmiddag vond in de Kamer het overleg plaats tussen een delegatie van de Duitstalige Gemeenschap en een afvaardiging van de Kamer inzake het Duitstalig belangenconflict tegen de BHV-splitsingsvoorstellen. Daarbij waren de voorzitter van het Duitstalig parlement alsook drie Duitstalige fractieleiders aanwezig.

Zoals verwacht kon worden, bleef dit overleg zonder resultaat en gingen de Duitstaligen niet in op de Vlaamse vraag om het belangenconflict in te trekken.

Tijdens het dovemansgesprek bleven zij hameren op het feit dat “institutionele problemen” geregeld moeten worden via compromissen en dat daarvoor extra tijd moet worden gewonnen. Impliciet erkennen zij hiermee dat zij rechtsmisbruik pleegden, aangezien zij geen geschonden belang van de Duitstaligen konden aantonen. Vreemd is ook dat zij de splitsing van de kieskring BHV voorstellen als een institutioneel probleem, terwijl dit niets met de structuur van de staat te maken heeft. Duidelijk is dat de Duitstaligen, door hun ondemocratisch maneuver en hun ondersteuning van de Franstalige strategie, de betrekkingen met de Vlaamse Gemeenschap ernstig vertroebeld hebben.

Het Vlaams Belang eist nu dat er geen tijd meer verloren wordt. Het dossier moet nu meteen naar de Senaat gezonden worden, zonder bijkomende vertragingstrucs of nieuwe obstakels.

 

Bart Laeremans

Volksvertegenwoordiger

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brief van Geert Widers voor manifestatie 20 januari

 

Vrienden en vriendinnen,


Volgende week woensdag, 20 januari, gaan we demonstreren!


Vanochtend was het dan zover. In een ijzige sfeer in een ijskoude rechtszaal met een Officier van Justitie die mij totaal negeerde hebben we bezwaar aangetekend tegen de dagvaarding op onder andere het punt van groepsbelediging. Het OM heeft de dagvaarding uitgebreid met aanzetten tot haat en discriminatie jegens niet-westerse allochtonen en/of Marokkanen. Het politieke proces is begonnen. 


Nogmaals dank ik iedereen voor de vele hartverwarmende reacties, en ze blijven binnenkomen! Heel veel mensen voelen aan dat het volgende week om iets wezenlijks gaat, dat het uiteindelijk de vrijheid van alle Nederlanders raakt. Ik heb het al eerder gezegd; het gaat niet zozeer om mij. Het gaat om de vrijheid van meningsuiting; onze belangrijkste vrijheid. Het gaat erom of we kritiek mogen leveren op een ideologie zonder het risico te lopen daarvoor veroordeeld te worden. Dat is de essentie. Kom daarom ook echt allemaal.

Zorg ervoor dat u er 20 januari uiterlijk om 8.30 uur bent; vanaf  8.00 uur gaan we ons verzamelen voor de ingang van de rechtbank.


Mocht u zich nog niet hebben aangemeld voor de demonstratie, doe dit dan alsnog! Mail mij uw naam en het aantal mensen met wie u komt.


Ik hoop dat u mij allemaal komt steunen!

Groet,

Geert Wilders

 

Woensdag 20 januari a.s.

Tijd:
Zorg dat u er om 08.30 bent; vanaf 08.00 uur verzamelen bij ingang E. Er is geen specifieke eindtijd. Het belangrijkste is om in ieder geval om 08.30 uur met veel mensen aanwezig te zijn.

Locatie:
Rechtbank Amsterdam.
Parnassusweg 220
1076 AV Amsterdam
Ingang E

Routebeschrijving

Eigen vervoer

Vanuit Rotterdam/Den Haag
* Vanaf de A4 rijdt u de A10 op (Ring Zuid).
* U neemt de afslag S108, Zuid/Amstelveen.
* Bij de verkeerslichten gaat u linksaf.
* Bij de verkeerslichten op de Amstelveenseweg slaat u opnieuw linksaf.
* Op de Boelelaan gaat u bij de eerste grote kruising met verkeerslichten linksaf de Buitenveldertselaan op.
* U volgt de weg onder de ringweg door (u bevindt zich dan op de Parnassusweg).
* U ziet het gerechtsgebouw aan uw linkerkant.
* U slaat direct voor het gebouw linksaf het parkeerterrein op (betaald parkeren).

Vanuit Utrecht
* Vanaf de A2 rijdt u de A10 op (Ring Zuid).
* U neemt de afslag S108, Zuid/Amstelveen.
* Bij de tweede verkeerslichten slaat u linksaf en rijdt u onder de weg door.
* U bevindt zich dan op de Boelelaan.
* Daarna volgt u bovenstaande aanwijzingen op.

Parkeermogelijkheden Gebouw Parnas
* Vanaf de Parnassusweg kunt u op het parkeerterrein aan de zuidkant van het gerechtsgebouw betaald parkeren.
* Ook in de directe omgeving is betaald parkeren mogelijk.

Openbaar vervoer

Vanaf Amsterdam CS
* U neemt tram 5 of metro 51.
* U stapt uit bij halte Zuid/WTC.

Vanaf station Zuid/WTC
* Vanuit het station volgt u het voetgangerstracé (het WTC ligt aan uw rechterhand).
* U loopt onder het voetgangers/fietstunneltje door en gaat linksaf.
* U loopt rechtdoor totdat u weer een voetgangers/fietstunneltje onderdoor kunt.
* U staat dan voor het gerechtsgebouw. 

 

PST : Vlamingen die hun sympathie willen betonen met Geert zullen dit op eigen initiatief moeten doen, gezien ons geen enkele oproep bereikte.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geweld beloond

 

Lezersbrief uit Humo


13-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Crem zwicht voor eisen Waalse politici

 

Spijts zijn hautaine houding (behalve als hij vertoeft in de wijngaard des Heren) is De Crem schandelijk gezwicht voor de Waalse druk om zijn groot herstructureringplan te herzien. Tot voor enkel dagen, was er geen sprake van welke wijziging dan ook. Vandaag worden de toegevingen triomfantelijk binnengehaald door Didier Reynders, Laurette Onkelinx en Joëlle 1000quet.

De Cem beweert tegen de logica in dat hij niets heeft toegegeven. Gelukkig heeft de minister al zo'n grote neus, dat deze niet meer kan groeien. Een persbericht. Bij de 0000 mocht alweer enkel en NVA-er zijn oppositie-standpunt toelichten. De partij met het dubbel aantal zetels in de federale kamer wordt nog steeds democratisch genegeerd.

Vlaams Belang pleit voor het behoud van het 1ste Para in Diest

Vorige week vrijdag werd bekend dat het kernkabinet besliste dat minister De Crem aanpassingen moet voorzien aan zijn herstructureringsplan voor het leger. Nochtans stelde de minister van Landsverdediging voorheen geen letter te veranderen aan zijn hervormingsplan. Uiteindelijk moet De Crem plooien voor de Waalse meerderheid die hem de afgelopen weken bleef bestoken met vragen. (Aan Vlaamse zijde is er geen meerderheid in het parlement, er zetelen immers meer Vlaamse Kamerleden in de oppositie).

Het Vlaams Belang heeft de herstructureringsnota (als onderdeel van de beleidsnota) niet goedgekeurd. Wij hebben gewezen op de grote wanverhouding inzake de militaire kwartieren en terreinen die reeds onder minister Flahaut werden gesloten. Ook in het herstructureringsplan De Crem blijft er een wanverhouding die nog vergroot wordt met de toegevingen die – volgens de eerste berichten hierover – zullen gedaan worden aan het behoud van een aanwezigheid in Bastenaken en mogelijks ook in Aarlen en verhoogde inspanningen voor rekruteringen in Henegouwen.

Toegevingen omwille van politieke druk en politieke wanverhoudingen in de meerderheid zijn onaanvaardbaar. Voor het Vlaams Belang dient de herstructureringsnota te worden bijgestuurd in het belang van de militairen; niet omwille van de politieke druk vanuit de Waalse meerderheid.

Wij zullen naar aanleiding van de toegevingen van de minister nieuwe initiatieven nemen om het behoud van een aantal Vlaamse kazernes centraal te stellen. Meerbepaald vraagt het Vlaams Belang nogmaals de nodige aandacht voor het behoud van het 1ste Para in Diest. Tijdens vorige interpellaties hadden we reeds aangetoond dat het verwijderen van het 1ste Para uit de Citadel in Diest een bijzonder slecht idee is. Dit gaat ten koste van de specialisatie en de huidige bezetting. Dit kan leiden tot een uitval van een flink aantal waardevolle militairen waardoor onze internationale verplichtingen mogelijk in het gedrang komen.

Tenslotte heeft minister De Crem een probleem met het correct informeren van de commissie Landsverdediging. Deze voormiddag werd de commissie na een onderbreking van 45 minuten (omwille van het kernkabinet) definitief geschorst, hoewel de minister nog diende te antwoorden op het merendeel van de geagendeerde vragen. Reeds 3 maanden geleden beloofde De Crem maandelijks de commissie te informeren over de stand van zaken omtrent de herstructurering. In plaats daarvan werd enkel in de zogenaamde opvolgingsgroep (zonder de oppositie) het herstructureringsplan verder besproken. Onaanvaardbaar!

Bruno Stevenheydens Francis Van den Eynde


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Stad is van iedereen, haast u of we zijn 't stad kwijt

 

 

 

Antwerpen verkleurt, verarmt, vergrijst en wordt onveiliger. Dat is de decenniumconclusie van Filip Dewinter, die daarmee in fel contrast staat met het "rooskleurige decenniumoverzicht uit de Antwerpse meerderheid".

Bakstenen
"Het voorbije decennium werd vooral in bakstenen geïnvesteerd. Een inhaaloefening die absoluut noodzakelijk was, maar die niet heeft kunnen vermijden dat Antwerpen de voorbije tien jaar achteruit is gegaan", aldus Dewinter. "Het multiculturalisme, het politiek correcte denken en het soms geforceerde positivosfeertje zorgt ervoor dat de negatieve socio-economische en etnisch-demografische evolutie nauwelijks nog aandacht krijgen.

Veertien jaar

Aan de hand van cijfers van de stad verwacht Vlaams Belang dat Antwerpen binnen veertien jaar een meerderheid aan allochtonen zal tellen. "Dat is te wijten aan de witte vlucht, de vergrijzing van de autochtone bevolking en de toename van de allochtone bevolking."
 
De kaap van 150.000 allochtonen, 31 procent van de Antwerpse bevolking, zal volgens het Vlaams Belang in 2010 ruim overschreden worden. "Deze cijfers houden nog geen rekening met de recente algemene regularisatie, goed voor ongeveer 10.400 personen. Evenmin  met de 10.000 vreemdelingen in het wachtregister die naar verwachting in 2010 individueel geregulariseerd worden."
 
Bevolkingssamenstelling
Vlaams Belang koppelt de toenemende armoede en werkloosheid aan diezelfde veranderende bevolkingssamenstelling. "Alleen een doordacht en gedurfd immigratie- en assimilatiebeleid gekoppeld aan een doorgedreven gezinspolitiek kan op half lange termijn een ommekeer betekenen. Dat wordt dé uitdaging voor het nieuwe decennium", besluit Dewinter.

Bron : HLN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel, tweetalige hoofdstad van het onafhankelijke Vlaanderen

 

De Brusselse jongeren komen juichend de straat op omdat ze nu in Vlaanderens hoofdstad wonen

 

In een opmerkelijk interview in Knack (13.01.2010) noemt Vic Anciaux het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een “vergissing”. Anciaux komt tot de vaststelling dat het gewest vandaag een “onoverzichtelijke knoeiboel” en een “onwerkbaar institutioneel kluwen” is. Daarmee zegt Anciaux precies datgene waar het Vlaams Belang van meet af aan - en als enige partij -voor waarschuwde.

Het is zeer merkwaardig dat Anciaux pas 20 jaar na de feiten tot de conclusie komt dat de derde gewestvorming een vergissing was. Een vergissing waarvan hij bovendien mee aan de basis lag en die hij als Brussels staatssecretaris jarenlang verdedigde. Tegenstanders van de derde gewestvorming, zoals de Vlaamse Beweging en het toenmalige Vlaams Blok als partijpolitieke speerpunt van het verzet, werden steevast afgeschilderd als doemdenkers en dommeriken. Vandaag blijkt de juistheid van onze analyse: de gewestvorming zorgde voor de minorisering van de Vlamingen en maakt elk goed bestuur volstrekt onmogelijk.

Dat Vic Anciaux nu openlijk toegeeft dat de Vlamingen het aparte statuut voor Brussel nooit hadden mogen aanvaarden, bewijst overigens opnieuw het failliet van de zogenaamde participatiestrategie. Door de deelname van Vlaamsgezinde partijen aan de Belgische macht zal Vlaanderen nooit krijgen waar het recht op heeft, wel integendeel.

Binnen de huidige structuur kunnen de problemen waarmee Brussel kampt onmogelijk worden aangepakt. Het voorstel van Anciaux om van Brussel de hoofdstad van een Belgische confederatie te maken, is evenmin een goede oplossing. Enkel Vlaanderen is in staat om de grote economische en sociale problemen van Brussel op te lossen. Het standpunt van het Vlaams Belang is dan ook bekend en zal tijdens een colloquium op 30 januari nog verder worden uitgediept: als Brussel uit het Belgische moeras wil geraken, kan dat enkel als tweetalige hoofdstad van het onafhankelijke Vlaanderen.

Vlaams Belang

De rode haan kraait in onze hoofdstad.  Vlug, bel Ankara ! 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter MacKay, Canadees oorlogsminister in een goede luim

 

Een Canadese dame van de linkerzijde beklaagde zich regelmatig bij de regering over de behandeling die door Canada in hechtenis genomen Taliban-terroristen, ondergaan. Tot zij tenslotte onderstaande brief ontving van de conservatieve minister van oorlog  
 


National Defence Headquarters
MGen George R. Pearkes Bldg, 15 NT
101 Colonel By Drive
Ottawa , ON K1A 0K2
Canada
 
Beste Bezorgde Burger,

Wij nemen deze zaken zeer ernstig en uw mening werd hier luid en duidelijk gehoord in Ottawa.  Het zal u genoegen doen, dat dankzij uw bezorgdheid, wij bezig zijn een nieuwe dienst op te richten "Liberals Accept Responsibility for Killers'  afgekort L.A.R.K. (vertaald : "links-liberalen nemen verantwoordelijkheid op voor moordenaars").

Overeenkomstig de voorwaarden van dit nieuwe departement, hebben wij besloten een terrorist onder uw persoonlijke hoede te plaatsen.  Uw persoonlijke gevangene zal onder zwaar bewapende bewaking naar uw huis in Toronto gebracht worden volgende week maandag.

Ali Mohammed Ahmed bin Mahmud (u mag hem Ahmed noemen) werd geselecteerd op grond van de criteria die u zelf vooropgesteld heeft in uw klachtenbrief.  Het zou wellicht nuttig zijn, indien u enkele bijkomende mantelverzorgers in dienst zou nemen.  Wij zullen wekelijks een inspectie komen uitvoeren op de wijze waarop u Ahmed verzorgt en die u ons duidelijk uiteenzette in uw brieven. Alhoewel Ahmed een sociopaat is en extreem gewelddadig, rekenen wij er op dat uw gevoelige instelling,  voor wat u omschreef als zijn gedragsprobleem, hem zal helpen deze karaktereigenschappen te overwinnen.

Wellicht heeft u gelijk met uw vaststelling dat er problemen rijzen omwille van culturele verschillen. Wij gaan er van uit, dat u met gedragstherapie en huisstudie zal van start gaan.  Uw geadopteerde terrorist is uiterst behendig in man-tot-man gevecht en hij kan zo een einde maken aan een mensenleven met eenvoudige voorwerpen als een potlood of een nagelschaartje. We raden u aan hem niet te vragen deze vaardigheden te demonstreren tijdens een van de yoga groepslessen. Ahmed is ook zeer bedreven in het vervaardigen van een uiteenlopende reeks explosieven met behulp van eenvoudige huishoudproducten ; wij bevelen u aan deze achter slot en grendel te verbergen, tenzij u denkt hem daardoor te kwetsen.

Ahmed is er niet op gesteld met u of uw dochters omgang te hebben (behalve seksueel) want vanuit zijn cultureel oogpunt zijn vrouwen een vorm van ondergeschikt dierlijk eigendom. Op dit vlak is Ahmed erg gevoelig en vrouwen die er persoonlijke ideeën op nahouden zijn meermaals het voorwerp geweest van gewelddadige acties. Ik ben er zeker van dat u na verloop van korte tijd de anonimiteit die de boerka u biedt, zal op prijs stellen. U hoeft enkel te denken aan "het respect voor zijn cultuur en godsdienst" dat u ons duidelijk heeft uiteengezet in uw brieven. 

Nogmaals dank voor uw bekommernis. Wij waarderen oprecht de wijze waarop mensen zoals u ons vertellen hoe wij onze taak moeten waarnemen ten overstaan van onze medemensen.

U draagt goed zorg vor Ahmed, want wij kijken toe.

Veel geluk en God zegene u 

 
Cordially,
Peter McKay
 
Minister of National Defence

Wij ontvingen deze brief per mail en meer dan waarschijnlijk is het een grap, maar alleszins een grap, gebaseerd op veel waarheid.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voer voor socialisten

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Zeetje zit vol liefde

 

 

 

In de aanloop naar Valentijnsdag worden Liefdesboulevards geïnstalleerd op de zeedijk in Heist en in Knokke. Zo’n ‘Boulevard d’amour’, bestaande uit strandcabines, wordt neergezet bij het Heldenplein en bij het Albertplein. Aan het evenement wordt deelgenomen door een keurlijst van Vlaamse auteurs, illustrators en kalligrafen. Liefde en erotiek zijn de rode draad doorheen 'Boulevard d’Amour'. Mensen kunnen er terecht in het verhaal van de erotische fabels of het kabinet van de kapotte liefdes. Men kan ook participeren door een liefdesbrief te schrijven en te posten in de Boulevard d’Amour. Onder de deelnemende auteurs en kunstenaars: Frank Adam, Daniël Billiet, Herman Brusselmans, Gerda Dendooven, Koen Stassijns en Do Van Ranst. De Liefdesboulevards zijn doorlopend open van 30 januari tot 13 februari.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een visuil in Japan ? Dan nog liever ... onderschrift door u aan te vullen

 

 

Dan nog liever ... onderschrift door u aan te vullen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het monster van Savat
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Ach, waarom op een ingewikkelde manier je emoties verstoppen , als het volstaat om gewoon lastig en onredelijk jezelf te wezen ?  Als onze politici dàt beseften, zouden ze minder geneigd zijn tot liegen en slecht toneel spelen.  Als politiek door veel burgers met minachting bekeken wordt, is dat omdat verkozenen zich gedragen als paljassen die verstrikt zitten in hun eigen waanbeelden, grootspraak en onkunde om iets te realiseren. Behalve de rechtlijnigen, lieve lezeressen, goede lezers. Dat had u direct door. 

Deze dag is hiermede goed begonnen. Zij die ons voor het lapje houden, wensen we een fijne goedemorgen toe : "Dag, paljassen, goedemorgen clowns, waar gaat u ons vandaag mee verrassen ?"

Onze vriend Savat -u kent hem inmiddels- moeders mooiste, niet vaders slimste maar wel een handige bliksem met woorden en verdraaiingen, zit in zak en as.  Hij wordt vervolgd door het Monster. Zijn ziel is een knijpbal en zijn verdriet is groter dan dat van belgië en wijlen Hugo Claus samen.

Bij Angeltjes moet Savat niet komen janken, hij kent onze onverbiddelijke hardvochtigheid : op deze redactie heerst ijzeren discipline en worden persoonlijke gevoelens verbannen. Onze ijsprinses, Juffrouw Ellen, duldt geen tranen en omschrijft nieuwe mannen die wenen terwijl ze de vaat doen, met een treurig gezicht boenen en recepten met pastinaak uitwisselen met lotgenoten onder een stroom van tranen,  als jeannetten met een schuurborstel in de onderrug. Die Juffrouw Ellen, toch ...

Wij zijn echter geen onmensen en gunnen u de gelegenheid om kennis te maken met Het Monster van Savat op zijn eigen gesofistikeerde blog met de pretentieuze titel "Savats oranje Theehuis"". Troost hem, indien u een gevoelige ziel hebt. En zoniet, laat hem zeuren over zijn gele meisjes en zijn monsters.

De veel te brave redactie van Angeltjes.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijnheer Doktoor : Liever een computeroog dan een lodderoog

 

    Zit je meer dan vier uur per dag achter de computer? Dan kun je  last krijgen van computerogen. Mensen met computerogen hebben meer kans op bijziendheid. Oudere computergebruikers die lang achter de computer zitten hebben vaak last van verziendheid. Wat is bijziendheid en verziendheid? En hoe weet je of je last hebt van computerogen?

Voorkom computerogen

Zit je meer dan vier uur per dag achter de computer? Dan kun je last krijgen van computerogen. Mensen met computerogen hebben meer kans op bijziendheid. Oudere computergebruikers die lang achter de computer zitten hebben vaak last van verziendheid. Wat is bijziendheid en verziendheid? En hoe weet je of je last hebt van computerogen?

Ieder normaal oog heeft een ooglens. De ooglens projecteert beelden in verkleinde vorm op je netvlies. Sommige mensen hebben problemen met het scherpstellen van die beelden. Ze hebben last van verziendheid of bijziendheid.

Ver- en bijziendheid

Als je last hebt van verziendheid kun je voorwerpen ver weg wel scherp zien, maar voorwerpen dichtbij zie je wazig. Heb je last van bijziendheid dan zie je voorwerpen dichtbij scherp, maar voorwerpen ver weg wazig.

Bril of lenzen

Ben je bijziend of verziend dan kun je een bril of lenzen dragen. Een bril is het makkelijkste in het gebruik. Lenzen moet je indoen en uitdoen én je moet ze goed schoonhouden. Een voordeel van lenzen is wel dat ze de fout in je oog beter corrigeren. Dat komt doordat ze direct op het oog worden gedragen. Je zicht is hierdoor scherper dan wanneer je een bril draagt.
 
Computerogen ?

Veel mensen zitten tegenwoordig lang achter de computer. Hierdoor kun je last krijgen van computerogen. Loop om na te gaan of je last hebt van computerogen de volgende vragenlijst na. Als je één of meer van de vragen met “ja” beantwoordt dan worden je ogen teveel belast.
 
Heb je tijdens of na het werk :

Prikkende of brandende ogen? Tranen in je ogen? Verblindende flitsten voor je ogen? Minder scherp zicht? Heb je na het werk last van je ogen, als je: TV kijkt ? Leest ? In de auto rijdt ?

Computerogen tegengaan

Heb je op de bovenstaande vragen vaak “ja” geantwoord? Dan kun je een aantal aanpassingen aan je computer maken om computerogen tegen te gaan.
Zorg dat het daglicht niet direct op je scherm valt. Dit vermoeit je ogen teveel. Draai het scherm dus zo, dat je geen reflectie van het daglicht op je scherm ziet.Stel je computerscherm goed af. De bovenkant van het scherm moet ter hoogte van je voorhoofd zijn. Het scherm zelf moet op een armlengte afstand staan. Werk je meer dan 5 uur per dag op de computer ? Zorg dan dat je minimaal iedere twee uur een kwartier lang pauze inlast.

 


Ieder normaal oog heeft een ooglens. De ooglens projecteert beelden in verkleinde vorm op je netvlies. Sommige mensen hebben problemen met het scherpstellen van die beelden. Ze hebben last van verziendheid of bijziendheid.

Zo, nu zijn we weer gerustgesteld en kunnen we er weer tegenaan.

Mijnheer Doktoor


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De strategie en het concept over de theorie van de bla-bla
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Jaren geleden ging de N-VA in zee met CD&V. Volgens de partij van Bart De Wever zou men op die manier kunnen wegen op het beleid en de noodzakelijke staatshervorming verwezenlijken. Dat in tegenstelling tot het Vlaams Belang, dat volgens De Wever alleen maar aan de zijlijn stond te roepen. Bijna zes jaar later staat Vlaanderen echter nog steeds met lege handen. Na de Vlaamse verkiezingen van juni 2009 trad de N-VA toe tot de Vlaamse regering, van waaruit zij de federale overheid “onder curatele” zou plaatsen. Ook daarvan kwam niets in huis: de zogenaamde ‘Maddens-doctrine’ - die de N-VA als leidraad van het Vlaamse regeringsbeleid had vooropgesteld - bleef niet alleen dode letter, maar werd ook openlijk tegengesproken door regeringspartners CD&V en SP.A. Maar de N-VA trok geen conclusies en zit nog steeds in de Vlaamse regering. Men kan moeilijk anders dan vaststellen dat de partij gedurende jaren vooral veel tijd heeft verspild.

In een interview met Le Soir stelde Bart De Wever maandag dan weer dat hij “geen vragende partij is” voor een staatshervorming voor de federale verkiezingen van 2011. De Wever weet het blijkbaar zelf allemaal niet meer. Naar eigen zeggen hoopt hij nu dat de Vlaamse kiezer in 2011 een signaal geeft dat er een staatshervorming moet komen. En wij die dachten dat de kiezer dat signaal al in 2004 én 2007 had gegeven, door van het ‘Vlaams Kartel’ - dat beloofde nooit ofte nimmer in een regering te stappen zonder staatshervorming en zonder splitsing van BHV - met voorsprong de grootste politieke formatie te maken. Conclusie? Behalve de Vlaamse onbetrouwbaarheid van CD&V, werd de jongste maanden ook het failliet van de N-VA-participatiestrategie bewezen.

 


12-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valkeniers & Annemans

 

 

Normaal zal deze opname in de nieuwsjournaals van 18, 19, 20 uur en middernacht uitgezonden worden. Zoals ook Terzake volledig zal gewijd worden aan deze stelling van Vlaams Belang met interviews door het Gelaarsde Vrouwtje.  Omdat technische storingen mogelijkerwijze de programmatie in het gedrang kunnen brengen, laten wij u nu reeds kennismaken met de belangrijke standpunten van de Vlaams-nationalistische oppositie.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen voor u (1935) : de eerste Vlaamse muzikale film

 

 

We doen hier hopelijk heel wat oudere lezers plezier mee : enkele fragmenten (in totaal 10 minuten) van de in de vergetelheid geraakte eerste muzikale Vlaamse film uit 1935 "Alleen voor U".

Na het grote succes van De Witte in 1934, besloten de producenten direct een tweede film in de eigen taal uit te brengen.  Met omzeggens dezelfde cast trokken zij opnieuw naar de Duitse UFA-studio's die ongekende technische mogelijkheden boden. Dit is goed te merken aan de Vlaamse films van na de oorlog die in eigen beheer gedraaid werden en technisch niet te vergelijken ware met de eerste Vlaamse films.   Het werd, in navolging van de grote Hollywoodproducties, een ambitieuze musical met muziek van Renaat Veremans.  In de hoofdrollen de kwieke jeune-premier Fritz Vaerewijck en als leading lady de schattige en mooie Pola Cortez die zingt als een nachtegaaltje.  Na de eenvoudige generiek waarop heel wat namen staan van velen die in hun tijd lokale beroemdheden waren, ziet u de piepjonge Nand Buyl en Jefke Bruyninckx. En dan barst de mooie hoofdmelodie los. Renaat Vermans, een man met onvermoede talenten in het lichte genre. 

Wiehier niet van houdt, wordt aangeraden dringend NIET te kijken, want het is en blijft een oude film. Maar hij is wel van ons. Met veel dank aan mijn vriend Pierre die deze montages deelt met iedereen.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.May God curse the Queen

 

"God vervloeke de koningin"

 

Voor depolitiek-correcte struisvogels is het niet wenselijk over deze man op de afbeelding te praten maar onze regelmatige lezers herkennen hem ongetwijfeld : de razende Britse moslim Anjem Choudary.  De extremist leidt een terreurbeweging die altijd dezelfde blijft maar die telkens de omstandigheden het vereisen van naam verandert. De laatste in de reeks is Islam4UK.

De socialistische regering van Brown wil eindelijk de nefaste activiteiten van deze oproerkraaiers verbieden, maar dat is vooral om zich  gunstig te positioneren met het oog op de aanstaande verkiezingen. En of dat nog veel zal uithalen, mag betwijfeld worden.

Intussen willen deze fanatici in de regimentsstad Wooton Bassett waar de begrafenissen plaatsvinden van de gesneuvelde Britten in Afghanistan, wat telkens een ontroerende en door de ganse gemeenschap doorleefde gebeurtenis is, een moslimoptocht houden om de Talibandoden te herdenken.

In een interview met De Standaard van 6 januari zegt  Anjem Choudary, plannen te hebben voor de oprichting van een belgische tak van zijn organisatie. “België heeft een uitgebreide moslimbevolking, vooral in de steden. Ik plan daarom in de komende weken zelf naar België te komen of een delegatie te sturen om een tak van de organisatie op te richten”, voegt hij eraan toe. Hij pleit eveneens voor de invoering van de sharia bij ons, en wel op één van de volgende manieren: “Of de meerderheid van de bevolking bekeert zich, of een buitenlandse islamitische mogendheid verovert het land, of er komt een opstand tegen de onderdrukking van de moslimbevolking (…) of de moslims brengen het heersende regime ten val.”

Daar is natuurlijk veel grootspraak bij, maar dergelijke figuren kunnen ongedwongen hun gang gaan in Europa en hun invloed neemt toe, hun gangsterclubs groeien en trekken jongeren aan.  En de politiek-correcte elite wendt het hoofd af en vermaant diegenen die over dergelijke wantoestanden rapporteren. 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse actrice Victoria Smurfit aan dood ontsnapt in Zuid-Afrika

 

 

‘It was kill a tourist day - and we were in the way' 

 

 

De bekende Britse actrice Victoria Smurfit, momenteel te zien in Vlaanderen in de ITV-politieserie Trial and Retribution, ontsnapte ternauwernood aan een kogelregen die afgevuurd werd op de taxi waarmede zij zich verplaatste in Kaapstad. Niet alleen de eigen blanke bevolking wordt systematisch geviseerd en gedecimeerd door zwarte Afrikanen maar ook de toeristen worden niet ontzien.  Het is onbegrijpelijk dat in dit land waar de overheid niet in staat is de criminaliteit te onderdrukken over enkele maanden een groot wereldvoetbal tornooi zal plaatsvinden. Benieuwd of u veel nieuws zal vernemen in de kwaliteitsmedia over dit voorval, dat enkel relevant is, omwille van de bekendheid van het bijna-slachtoffer.  Over de dagelijkse moordpartijen en andere wandaden op gewone burgers in Zuid-Afrika wordt vanzelfsprekend niet gerept. Behalve in zeer algemene termen als het even niet anders kan.   Let u echter op, dat u een Afrikaan geen zwarte neger noemt, of u mag zich komen verantwoorden voor de vierschaar van Terzake.

Bron : Censorbugbear

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Off the record : wie van ons is de grootste rat ?

 

Premier Leterme schuift zijn Vlaamse kiezers terzijde om het belgische evenwicht niet te schaden. Wie had het  anders verwacht ? De voorzitter van de NVA spreekt in een van zijn conférences schande over deze zoveelste CD&V-terugtocht.  Tegelijk haalt hij opgelucht adem en zet hij zijn kiezers in de wachtzaal tot 2011 : "Tot er nog meer wachtzalen kunnen gevuld worden met hoopvolle Vlamingen die de belgische trein niet willen missen".

Vlaanderen leeft al 180 jaar met politici die beloven, uitstellen, afwachten, de kat uit de boom kijken en razend worden op diegenen die consequent ijveren voor Vlaamse zelfstandigheid. De NVA is in enkele zaken héél consequent : het machtsstreven van de Volksunie imiteren en de schijnheiligheid van de CD&V beoefenen.

Om het geheugen op te frissen,  dit leuke fragment van een uitzending op de RTBF.

Conférencier De Wever heeft in zijn babbelzucht aan Luc Van der Kelen (hoofdredacteur van het Laatste Nieuws) off the record toevertrouwd, dat hij best kan leven in een belgische staatsstructuur als Vlaanderen voldoende autonomie bezit.  De perfiede journalist confronteert De Wever in volle uitzending met deze vertrouwelijke uitlating.

Het babbelaartje brabbelt in zijn slechte Frans wat over het schenden van de vertrouwelijkheid waarin hij deze woorden sprak. Maar zwijgt angstvallig over de juistheid. Een tekenend moment over de belgische realiteit : twee Vlamingen die mekaar in het koeterwaals de loef proberen af te steken, wie van hen de grootste rat is.

Met dit historische moment ontmaskert De Wever zich als een onbetrouwbare  praatvaar die zo ijdel  is als de pest en eigenlijk ook erg naiëf. Een woordenkramer, een keuning van de Vogelenmarkt van wie de "colloque singulier" geschonden werd.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze schandaalrubriek : Sex in the City of Ulster

 

Iris doet wat ook veel mannelijke politici doen en daar wordt over gezwegen. Helaas, had ze dan wel geen straffe morele uitspraken moeten doen.

 

De Noord-Ierse premier Peter Robinson legt de komende zes weken zijn functie neer. Robinson is dankzij zijn echtgenote Iris in de problemen gekomen.

De 60-jarige vrouw van Robinson ging in 2008 vreemd met een toen 19-jarige jongen. Ze leende bovendien 50.000 pond van twee projectontwikkelaars zodat de toyboy zijn eigen pub kon beginnen. Peter Robinson ontdekte dit allemaal toen zijn vrouw maart vorig jaar een zelfmoordpoging deed. Hij zit in de politieke problemen omdat zijn vrouw -zelf ook politica- de lening nooit heeft aangemeld bij het Noord-Ierse parlement.

De Britse homobeweging heeft nog een appeltje te schillen met deze Iris. Ze zat voor de UDP zowel in het Lagerhuis als het Noord-Ierse parlement. Van daaruit fulmineerde ze hevig tegen homoseksuelen. Ze veroorzaakte verontwaardiging in de homoseksuele gemeenschap door te verklaren dat homoseksualiteit een gruwel Gods is, te vergelijken met pedofilie.

Als je zulke straffe uitspraken doet over seksueel gedrag maar zelf buitenechtelijk  de koffer induikt als 60-jarige met een jongeman die 40 jaar jonger is, word je politiek afgevoerd.  Evenals je hoorndragende echtgenoot.

Robinson gaat de komende weken proberen om zijn privéproblemen op te lossen, maar coalitiepartner Sinn Fein lijkt niet al teveel geduld te hebben met de Unionistische premier. Iris Robinson wordt momenteel psychiatrisch behandeld.

Bron : Spitsnieuws en GayKrant Nederland

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de Kamer

 

 

 

 Savats Oranje Theehuis

nodigt u uit op een boeiende reeks foto's

uit de Kamer van de vertegenwoordigers van het belgische volk.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!